Politika
65 feliratkozó
több mint 5 éve
Túl sokat, túl kevésért. Pl Izraelben megértem, mert ott tényleges terrorveszély van, de hogy az amcsiknál miért alakult ez ki...Közfeladatot ellátó személy, legalábbis itthon így hívják. Ugyanúgy, ahogy a tűzoltó, mentős, orvos, satöbbi. Még jó hogy kap néhány plusz jogosítást adott esetben, amikor a szakma jellegéből adódóan önként lemond a saját jogai egy részéről. Nálam ezzel semmi probléma nincs. Valamit valamiért, ugye.Csakhogy nem a bűnőzővel szemben szemben védik a rendőröket ezek a törvények, hanem minden állampolgárral szemben.Túlságosan rendőrvédő törvények? Mint pl?Nem engem kérdeztél, de azért leírom mégegyszer az én 'szakértői' véleményem: pocsék kiképzés, túlságosan rendőrvédő törvények. Ja, és persze az amcsi társadalom erőszakossága általánosságban (az európai demokráciákhoz képest).Erre a videora gondolsz ami 2 honapja keszult Chicagoban ahol 2 fekete rendor, a gyalogosan, mozgolepcson elottuk menekulo, lassu, lomha feher foszert hatba lottek?szted ok nélkül?Dehogy lett elege az amcsiknak. Hőbörögnek a terrorista antifák, a blm-es bohócok, a celebek és a hozzájuk csapódó csőcselék. a demokraták beleálltak ebbe az egészbe, de már a szart nem tudják visszalapátolni a lóba. Az emberek túlnyomó többségének azzal a káosszal van tele a töke ami most kint van az utcákon és a mindent tönkretevő baloldali pc szöveggel.Nem csodálkozik senki naivan ezen az USA-ban, csak most lett elegük ezekből a törvényekből, amelyek alapján egy egyszeri állampolgárral úgy lehet bánni rendőröknek, mint háborúban egy terrorrista gyanús civillel.Akkor miért csodálkozunk naívan pl az atlantai eseten? Elvett a rendőrtől egy sokkolót a fószer, rálőtt a zsarura, lelőtték, mert "miért mer ilyet megcsinálni egy közeggel szemben?" alapon.Ezek szerint csak nekem volt az amerikai rendőrökről egy tévképzetem, hogyha hozzájuk érsz = kb lelőhetnek, mert onnantól a te kockázatod a kimenetel.Ez nem tévképzet, csak hát a pocsék kiképzés...
Fast Willie
ender1112
Fast Willie
ender1112
pfefe8
twitter.com/tarsanium1/status/1271932705664614401
mert itt "véletlen" nem lőtték le a delikvenst
nem arról van szó hogy rasszisták a rendőrök vagy sem, hanem hogy könnyű úgy érezni hogy azok
Negritis
Lattal nemzetkozi tunteteseket? Kb. azert lottek hatba, hogy ne kelljen utana futni. Nem volt fegyvere azona ponton, nem fenyegetett mar senkit, vege a birkozasnak, meterekkel elottuk all a mozgolepcson. Lelovik. Hatba?
Velemenyed? Kivancsi lennek.
youtu.be/mDACJujDWM8
www.nbcnews.com/news/us-news/new-video-shows-chicago-officer-shooting-subway-rider-back-n1194971
undisputedly
ender1112
Amúgy inkább a rendőrt védje a törvény, semmint a bűnözőt...
Vagy az jobb, ami itthon van? Hogy ha szerencsétlen nyomorult rendőr csak előhúzza a tokból a fegyverét, már hónapokig tartó hercehurcának van kitéve? Lószart se mernek lépni akkor se amikor kéne, mert úgyis megfingatja őket valamelyik csodás szervezet...
warr_b
Konkrétan pl ami lejjebb volt, aki igazoláskor egy gyanús mozdulatot tesz, simán lelőhetik.
ender1112
warr_b
több mint 5 éve
Igen, még 20-at be tudok írni ...ha csak a feleségem new yorki régiségkereskedő nagybátyja (mama tesója), és denveri apukája közti vitákat kellene feldolgozni, vagy csak kinyitom az újságot.Szóval akkor csak úgy beírtál két érvet, amikről nincs semmi véleményed. Oké 😊Ez pedig a Te véleményed, amit szintén tisztelek, például nem minősítem, és azért sem teszem , mert valamit végzetesen félreértesz. Negri kérdezett, én felhoztam két érvet, de nem nyilvánítottam véleményt, azon túl, hogy Michael Moore propagandafilmes-de ha jól értelmeztem Te sem vagy oda érte.70 éve is hülyeség... Ha egy államban diktatúra lesz a demokráciából, és propagandát tól egy kb 1 % kisebbség ellen, majd beveti a teljes állami apparátust, akoor ott vége, fuss el véle. Ha nem hiszel az érvelésemnek, csak nézd meg, mire mentek a déli államokban a négerek a Klán lincselésekkel szemben a szabad fegyverviselés jogával...Ez az érv kb. hetente elhangzik ebben a vitában ...úgy 70 éve. a fegyverviselés mellett. Én csak 11 éve hallgatom. Nem kell ezt elfogadni, de sokaknak fontos., én ezt tiszteletben tartom.Mert szerinted ezért a szabad fegyverviselés 200 éve, a 2. vh-hás koncentrációs táborok miatt? Ezt komolyan leírni, vazze...Hát van.... mitagadásMég jó, van elég hülyeség enélkül is abban a filmben.Igen hát a neves propagandafilmes Májkel Múr művében ezek az érvek nem nagyon hangzottak el.Ezeket az érveket se hallottam még a szabad fegyverviselésre.egyébként megint oda jutunk hogy fasznak lehet mindenkinek fegyvere amerikában?1 aspektus.
Negritis
Mert az amerikaiakat soha senki nem fogja bezsuppolni marhavagonba , hogy elvigye őket egy koncentrációs táborba.
1 másik
Mert a tudomány jelenlegi állása szerint tartósan értelmezhető erőforrásokkal az USA megszállhatatlan. Időlegesen blokkolható, a gazdasága megállítható, de olyan eszközzel, ami nem teszi lakhatatlanná, élhetetlenné az országot , és erőforrásait tartósan, nem megszállható.
... de amúgy még van rengeteg indok
Helmut Zimmer
ender1112
Helmut Zimmer
ender1112
Mindenesetre akinek zsuppolták be a rokonait marhavagonba, az az ezt nem szokta akkora hülyeségnek érezni! Persze ehhez kell érzelmi intelligencia.
Helmut Zimmer
ender1112
Helmut Zimmer
ender1112
Ezen túl se pro se kontra nem érveltem. Viszont tisztelem azoknak a véleményét, akik erről beszélnek. 😊
Helmut Zimmer
ender1112
Van véleményem, tehát nincs fegyverem, és nem is lesz. A feleségemnek viszont van, sőt havonta jár lőgyakorlatra, hozzáteszem brazil Jitsu instruktor, tehát ez neki már csak kiegészítés.
Azért nem szállok bele a témába, mert soha sem lesz vége, és mert viszonylag jó érvei vannak mind a két oldalnak, és persze sok kevésbé jó. És akik követnek, azok tudják, hogy elsősorban abban hiszek, és, hogy a legmélyebb gyökérokokkal kell foglalkozni, megérteni, és csak utána megoldani. A fegyverviselés lehet gyökérok de a leszakadó tömegek, a reménytelenség, a rendszer visszásságai, mélyebben vannak, én ezeket oldanám meg előbb. Fegyverviselés egy olyan vita aminek szerintem is van haszna, de ha elburjánzik, ahogy teszi elviszi a hangsúlyt nagyon sok társadalmi problémáról, és ez elburjánzott. Néger-Fehér-Cigány nem azért öl mert kézifegyvere van.
Ja és a vitákat ki kéne hozni a szimbolikus térből, mert ott nincs megoldás. Szóval én meghallgatom, mert meg sem próbálni megérteni mások aspektusát ...na az baj. 😊
több mint 5 éve
Igen, ezek az atgondolt eszervek, de eppen ezert nem teged kerdeztelek, hanem azokat itt a topicban akik szemellenzovel hajtogatjak, hogy rasszista rendorok es a rendszerszintu rasszizmus meg elnyomas.Mondjuk az OANN annyira hírcsatorna, mint a FIlm+ 😀 Az egy propaganda gépezet, amire azért volt szükség, mert Murdoch családja
Nem. Nem az. Ugyanezek az esetek megtortennek feherek karara is, de azt a media nem kapja fel. Le se tojjak. Mert nekik a politikai feszultsegkeltes az erdek, es a BLM most a divat, emg amugy is, ha kritizalod oket, veged, elveszted az allasod. Baggio emselhetne az Oklahoma State edzojerol.
Par napja egy OANN news networkos poloban volt, de a fekete meg a liberalis feher aktivistak szerint az egy rasszista hircsatorna amiert a BLM-et kritizalja, igy belekenyszeritettek az edzot egy tusztejtesekre hajazo bocsanatkero videoba, azert, MERT EGY POLOT VISELT. Komolyan gondolta a bocsanatkerest? Valoszinuleg nem, de nem akarta az evi 5 millio dollaros fizeteset elvesziteni.
undisputedly
Mivel én is hajtogatom, hogy rendszerszintű a rasszizmus, amit továbbra is fenntartok, ugyan nem is hozzá beszéltél, de azért én is válaszolok. A rendszer nem maga az egyes rendőrök. Lehet hozni példákat rasszista rendőrökre, és ezzel nem is lenne akkora baj, ha nem párosulna hozzá az erős rendőrszakszervezet, a rossz törvények és a rendszerszintű kontroll problémákkal, akkor nem lenne ennyire feltűnő. Nyilván az sem segít, hogy pl. a minneapolis-i rendőrfőnök egy rasszista, bigott seggfej.
Szóval észérvekkel alátámasztva a dolgot, a rendőrség működése koránt sem ideális, és ezt a rendszerszintű problémát nem akarja megoldani a kormányzat. És most nem Trumpot akarom sározni, ő része a problémának, nem az oka.
Átfogó reform nélkül a rendszerszintű anomáliák, mint pl. a tettenérhető és statisztikailag igen is igazolható racial profiling nem fognak megszűnni. Ehhez nem kell túl okosnak lenni.

több mint 5 éve
Közfeladatot ellátó személy, legalábbis itthon így hívják. Ugyanúgy, ahogy a tűzoltó, mentős, orvos, satöbbi. Még jó hogy kap néhány plusz jogosítást adott esetben, amikor a szakma jellegéből adódóan önként lemond a saját jogai egy részéről. Nálam ezzel semmi probléma nincs. Valamit valamiért, ugye.Csakhogy nem a bűnőzővel szemben szemben védik a rendőröket ezek a törvények, hanem minden állampolgárral szemben.Túlságosan rendőrvédő törvények? Mint pl?Nem engem kérdeztél, de azért leírom mégegyszer az én 'szakértői' véleményem: pocsék kiképzés, túlságosan rendőrvédő törvények. Ja, és persze az amcsi társadalom erőszakossága általánosságban (az európai demokráciákhoz képest).Erre a videora gondolsz ami 2 honapja keszult Chicagoban ahol 2 fekete rendor, a gyalogosan, mozgolepcson elottuk menekulo, lassu, lomha feher foszert hatba lottek?szted ok nélkül?Dehogy lett elege az amcsiknak. Hőbörögnek a terrorista antifák, a blm-es bohócok, a celebek és a hozzájuk csapódó csőcselék. a demokraták beleálltak ebbe az egészbe, de már a szart nem tudják visszalapátolni a lóba. Az emberek túlnyomó többségének azzal a káosszal van tele a töke ami most kint van az utcákon és a mindent tönkretevő baloldali pc szöveggel.Nem csodálkozik senki naivan ezen az USA-ban, csak most lett elegük ezekből a törvényekből, amelyek alapján egy egyszeri állampolgárral úgy lehet bánni rendőröknek, mint háborúban egy terrorrista gyanús civillel.Akkor miért csodálkozunk naívan pl az atlantai eseten? Elvett a rendőrtől egy sokkolót a fószer, rálőtt a zsarura, lelőtték, mert "miért mer ilyet megcsinálni egy közeggel szemben?" alapon.Ezek szerint csak nekem volt az amerikai rendőrökről egy tévképzetem, hogyha hozzájuk érsz = kb lelőhetnek, mert onnantól a te kockázatod a kimenetel.Ez nem tévképzet, csak hát a pocsék kiképzés...
Fast Willie
ender1112
Fast Willie
ender1112
pfefe8
nem arról van szó hogy rasszisták a rendőrök vagy sem, hanem hogy könnyű úgy érezni hogy azok
Negritis
Lattal nemzetkozi tunteteseket? Kb. azert lottek hatba, hogy ne kelljen utana futni. Nem volt fegyvere azona ponton, nem fenyegetett mar senkit, vege a birkozasnak, meterekkel elottuk all a mozgolepcson. Lelovik. Hatba?
youtu.be/mDACJujDWM8
www.nbcnews.com/news/us-news/new-video-shows-chicago-officer-shooting-subway-rider-back-n1194971
undisputedly
ender1112
Vagy az jobb, ami itthon van? Hogy ha szerencsétlen nyomorult rendőr csak előhúzza a tokból a fegyverét, már hónapokig tartó hercehurcának van kitéve? Lószart se mernek lépni akkor se amikor kéne, mert úgyis megfingatja őket valamelyik csodás szervezet...
warr_b
Konkrétan pl ami lejjebb volt, aki igazoláskor egy gyanús mozdulatot tesz, simán lelőhetik.
ender1112

Hail to the Redskins! - Ad augusta per angusta
több mint 5 éve
Ugyanmár, mikor volt Magyarországon szabad fegyverviselés? Kádárék erre csak rátettek egy lapáttal... és ez az érved amúgy se cáfol semmit abból, amit írtam.Hát pedig az a helyzet, hogy Kádárék az 56-os események miatt vezették be azt a rendszert, hogy a lakosságnál a lehető legkevesebb fegyver legyen kint. Csak azoknál akiknek munkához kell, de azok közül is csak a megbízhatóknál.Ez az érv kb. hetente elhangzik ebben a vitában ...úgy 70 éve. a fegyverviselés mellett. Én csak 11 éve hallgatom. Nem kell ezt elfogadni, de sokaknak fontos., én ezt tiszteletben tartom.70 éve is hülyeség... Ha egy államban diktatúra lesz a demokráciából, és propagandát tól egy kb 1 % kisebbség ellen, majd beveti a teljes állami apparátust, akkor ott a vége, fuss el véle. Ha nem hiszel az érvelésemnek, csak nézd meg, mire mentek a déli államokban a négerek a Klán lincselésekkel szemben a szabad fegyverviselés jogával...
Helmut Zimmer
ender1112
És ez annyira alap volt a politikai gondolkodásban, hogy rendszerváltás után sem változott azonnal, csak a 2010-es jogszabály módosítások után.
Jan
több mint 5 éve
Azt a kurva. Az a palotapincsis vs rotweiler hasonlat. Gg, nekem vegervenyesen elegem lett ezekbol a topikokbol.Bocs, de az elmult 1-2 napban mast sem tettel, mint terjesztetted a semmivel sem bizonyitott konteot, hogy feherek akasztgatnak feketeket, illetve promotaltad a nezeted, hogy minden rendor rossz es oli a feketeket, mindezt ugy, hogy kozben semmilyen ellenervre nem reagaltal, majd beirod, hogy reszei vagyunk a problemanak es eleged lett a topicbol?
Gondolom a ciganyokrol is hasonlo velemenyen vagytok.
Kivancsi vagyok legalabb tisztaban vagytok e vele, hogy ti is a problema reszei vagytok. Nyilvan akinek nem inge...
Borbinho
Szvsz a bowl.hu politika topicja magasan az egyik legintelligensebb, barki szamara nyiltan elerheto forumresz magyar nyelven, ahol azert az ellentetes nezetek utkoztetesebol rendre szuletnek erdekes es ertelmes konkluziok, kovetkeztetesek, de te ebbol teljesen kihuzod magad, mert ellenvelemeny van megfogalmazva amire nem akarsz reagalni.
Szerkesztette: undisputedly
több mint 5 éve
Csakhogy nem a bűnőzővel szemben szemben védik a rendőröket ezek a törvények, hanem minden állampolgárral szemben.Túlságosan rendőrvédő törvények? Mint pl?Nem engem kérdeztél, de azért leírom mégegyszer az én 'szakértői' véleményem: pocsék kiképzés, túlságosan rendőrvédő törvények. Ja, és persze az amcsi társadalom erőszakossága általánosságban (az európai demokráciákhoz képest).Erre a videora gondolsz ami 2 honapja keszult Chicagoban ahol 2 fekete rendor, a gyalogosan, mozgolepcson elottuk menekulo, lassu, lomha feher foszert hatba lottek?szted ok nélkül?Dehogy lett elege az amcsiknak. Hőbörögnek a terrorista antifák, a blm-es bohócok, a celebek és a hozzájuk csapódó csőcselék. a demokraták beleálltak ebbe az egészbe, de már a szart nem tudják visszalapátolni a lóba. Az emberek túlnyomó többségének azzal a káosszal van tele a töke ami most kint van az utcákon és a mindent tönkretevő baloldali pc szöveggel.Nem csodálkozik senki naivan ezen az USA-ban, csak most lett elegük ezekből a törvényekből, amelyek alapján egy egyszeri állampolgárral úgy lehet bánni rendőröknek, mint háborúban egy terrorrista gyanús civillel.Akkor miért csodálkozunk naívan pl az atlantai eseten? Elvett a rendőrtől egy sokkolót a fószer, rálőtt a zsarura, lelőtték, mert "miért mer ilyet megcsinálni egy közeggel szemben?" alapon.Ezek szerint csak nekem volt az amerikai rendőrökről egy tévképzetem, hogyha hozzájuk érsz = kb lelőhetnek, mert onnantól a te kockázatod a kimenetel.Ez nem tévképzet, csak hát a pocsék kiképzés...
Fast Willie
ender1112
Fast Willie
ender1112
pfefe8
Negritis
youtu.be/mDACJujDWM8
undisputedly
ender1112
warr_b
több mint 5 éve
Jó azért ne tegyünk már úgy, mintha négerek ellen nem lenne rasszizmus. Él még jó pár KKK-ás vén papa, aki anno lincseléseken vett részt. És pláne élnek az általuk felnevelt gyerekek, és azok gyerekei. Nem tudom, hány év kell hozzá, míg ez rasszista szocializáció teljesen eltűnik...Igen, ezek az atgondolt eszervek, de eppen ezert nem teged kerdeztelek, hanem azokat itt a topicban akik szemellenzovel hajtogatjak, hogy rasszista rendorok es a rendszerszintu rasszizmus meg elnyomas.Nem engem kérdeztél, de azért leírom mégegyszer az én 'szakértői' véleményem: pocsék kiképzés, túlságosan rendőrvédő törvények. Ja, és persze az amcsi társadalom erőszakossága általánosságban (az európai demokráciákhoz képest).Erre a videora gondolsz ami 2 honapja keszult Chicagoban ahol 2 fekete rendor, a gyalogosan, mozgolepcson elottuk menekulo, lassu, lomha feher foszert hatba lottek?szted ok nélkül?Dehogy lett elege az amcsiknak. Hőbörögnek a terrorista antifák, a blm-es bohócok, a celebek és a hozzájuk csapódó csőcselék. a demokraták beleálltak ebbe az egészbe, de már a szart nem tudják visszalapátolni a lóba. Az emberek túlnyomó többségének azzal a káosszal van tele a töke ami most kint van az utcákon és a mindent tönkretevő baloldali pc szöveggel.Nem csodálkozik senki naivan ezen az USA-ban, csak most lett elegük ezekből a törvényekből, amelyek alapján egy egyszeri állampolgárral úgy lehet bánni rendőröknek, mint háborúban egy terrorrista gyanús civillel.Akkor miért csodálkozunk naívan pl az atlantai eseten? Elvett a rendőrtől egy sokkolót a fószer, rálőtt a zsarura, lelőtték, mert "miért mer ilyet megcsinálni egy közeggel szemben?" alapon.Ezek szerint csak nekem volt az amerikai rendőrökről egy tévképzetem, hogyha hozzájuk érsz = kb lelőhetnek, mert onnantól a te kockázatod a kimenetel.Ez nem tévképzet, csak hát a pocsék kiképzés...
Fast Willie
ender1112
Fast Willie
ender1112
pfefe8
Negritis
youtu.be/mDACJujDWM8
undisputedly
ender1112
Nem. Nem az. Ugyanezek az esetek megtortennek feherek karara is, de azt a media nem kapja fel. Le se tojjak. Mert nekik a politikai feszultsegkeltes az erdek, es a BLM most a divat, emg amugy is, ha kritizalod oket, veged, elveszted az allasod. Baggio emselhetne az Oklahoma State edzojerol.
Par napja egy OANN news networkos poloban volt, de a fekete meg a liberalis feher aktivistak szerint az egy rasszista hircsatorna amiert a BLM-et kritizalja, igy belekenyszeritettek az edzot egy tusztejtesekre hajazo bocsanatkero videoba. Komolyan gondolta? Valoszinuleg nem, de nem akarta az evi 5 millio dollaros fizeteset elvesziteni.
undisputedly
És persze ott a rendőri rasszizmus, aminek ugyan van tapasztalati alapja (magasabb bűnőzési arány a feketék között), de attól az még rasszismus marad, mert minden feketét sújt.
több mint 5 éve
Azt a kurva. Az a palotapincsis vs rotweiler hasonlat. Gg, nekem vegervenyesen elegem lett ezekbol a topikokbol.Gondolom a ciganyokrol is hasonlo velemenyen vagytok.
Kivancsi vagyok legalabb tisztaban vagytok e vele, hogy ti is a problema reszei vagytok. Nyilvan akinek nem inge...
"Overjoyed, the wolf devours his leg that's been torn off by a trap. Praised be the day that gave me food, he cries."
több mint 5 éve
a police union lobby és a prosecutor rendszer semmiképpen sem tökéletesenTúlságosan rendőrvédő törvények? Mint pl?Nem engem kérdeztél, de azért leírom mégegyszer az én 'szakértői' véleményem: pocsék kiképzés, túlságosan rendőrvédő törvények. Ja, és persze az amcsi társadalom erőszakossága általánosságban (az európai demokráciákhoz képest).Erre a videora gondolsz ami 2 honapja keszult Chicagoban ahol 2 fekete rendor, a gyalogosan, mozgolepcson elottuk menekulo, lassu, lomha feher foszert hatba lottek?szted ok nélkül?Dehogy lett elege az amcsiknak. Hőbörögnek a terrorista antifák, a blm-es bohócok, a celebek és a hozzájuk csapódó csőcselék. a demokraták beleálltak ebbe az egészbe, de már a szart nem tudják visszalapátolni a lóba. Az emberek túlnyomó többségének azzal a káosszal van tele a töke ami most kint van az utcákon és a mindent tönkretevő baloldali pc szöveggel.Nem csodálkozik senki naivan ezen az USA-ban, csak most lett elegük ezekből a törvényekből, amelyek alapján egy egyszeri állampolgárral úgy lehet bánni rendőröknek, mint háborúban egy terrorrista gyanús civillel.Akkor miért csodálkozunk naívan pl az atlantai eseten? Elvett a rendőrtől egy sokkolót a fószer, rálőtt a zsarura, lelőtték, mert "miért mer ilyet megcsinálni egy közeggel szemben?" alapon.Ezek szerint csak nekem volt az amerikai rendőrökről egy tévképzetem, hogyha hozzájuk érsz = kb lelőhetnek, mert onnantól a te kockázatod a kimenetel.Ez nem tévképzet, csak hát a pocsék kiképzés...
Fast Willie
ender1112
Fast Willie
ender1112
pfefe8
Negritis
youtu.be/mDACJujDWM8
undisputedly
ender1112
warr_b
The Stronger you become, the Weaker you really are.
I wanted Champ to be champ!
több mint 5 éve
Hát pedig az a helyzet, hogy Kádárék az 56-os események miatt vezették be azt a rendszert, hogy a lakosságnál a lehető legkevesebb fegyver legyen kint. Csak azoknál akiknek munkához kell, de azok közül is csak a megbízhatóknál.Ez az érv kb. hetente elhangzik ebben a vitában ...úgy 70 éve. a fegyverviselés mellett. Én csak 11 éve hallgatom. Nem kell ezt elfogadni, de sokaknak fontos., én ezt tiszteletben tartom.70 éve is hülyeség... Ha egy államban diktatúra lesz a demokráciából, és propagandát tól egy kb 1 % kisebbség ellen, majd beveti a teljes állami apparátust, akkor ott a vége, fuss el véle. Ha nem hiszel az érvelésemnek, csak nézd meg, mire mentek a déli államokban a négerek a Klán lincselésekkel szemben a szabad fegyverviselés jogával...
Helmut Zimmer
ender1112
És ez annyira alap volt a politikai gondolkodásban, hogy rendszerváltás után sem változott azonnal, csak a 2010-es jogszabály módosítások után.
több mint 5 éve
Túlságosan rendőrvédő törvények? Mint pl?Nem engem kérdeztél, de azért leírom mégegyszer az én 'szakértői' véleményem: pocsék kiképzés, túlságosan rendőrvédő törvények. Ja, és persze az amcsi társadalom erőszakossága általánosságban (az európai demokráciákhoz képest).Erre a videora gondolsz ami 2 honapja keszult Chicagoban ahol 2 fekete rendor, a gyalogosan, mozgolepcson elottuk menekulo, lassu, lomha feher foszert hatba lottek?szted ok nélkül?Dehogy lett elege az amcsiknak. Hőbörögnek a terrorista antifák, a blm-es bohócok, a celebek és a hozzájuk csapódó csőcselék. a demokraták beleálltak ebbe az egészbe, de már a szart nem tudják visszalapátolni a lóba. Az emberek túlnyomó többségének azzal a káosszal van tele a töke ami most kint van az utcákon és a mindent tönkretevő baloldali pc szöveggel.Nem csodálkozik senki naivan ezen az USA-ban, csak most lett elegük ezekből a törvényekből, amelyek alapján egy egyszeri állampolgárral úgy lehet bánni rendőröknek, mint háborúban egy terrorrista gyanús civillel.Akkor miért csodálkozunk naívan pl az atlantai eseten? Elvett a rendőrtől egy sokkolót a fószer, rálőtt a zsarura, lelőtték, mert "miért mer ilyet megcsinálni egy közeggel szemben?" alapon.Ezek szerint csak nekem volt az amerikai rendőrökről egy tévképzetem, hogyha hozzájuk érsz = kb lelőhetnek, mert onnantól a te kockázatod a kimenetel.Ez nem tévképzet, csak hát a pocsék kiképzés...
Fast Willie
ender1112
Fast Willie
ender1112
pfefe8
Negritis
youtu.be/mDACJujDWM8
undisputedly
ender1112

Hail to the Redskins! - Ad augusta per angusta
több mint 5 éve
egyébként ez a sztori is kurva gázThe Stronger you become, the Weaker you really are.
több mint 5 éve
Igen, ezek az atgondolt eszervek, de eppen ezert nem teged kerdeztelek, hanem azokat itt a topicban akik szemellenzovel hajtogatjak, hogy rasszista rendorok es a rendszerszintu rasszizmus meg elnyomas.Nem engem kérdeztél, de azért leírom mégegyszer az én 'szakértői' véleményem: pocsék kiképzés, túlságosan rendőrvédő törvények. Ja, és persze az amcsi társadalom erőszakossága általánosságban (az európai demokráciákhoz képest).Erre a videora gondolsz ami 2 honapja keszult Chicagoban ahol 2 fekete rendor, a gyalogosan, mozgolepcson elottuk menekulo, lassu, lomha feher foszert hatba lottek?szted ok nélkül?Dehogy lett elege az amcsiknak. Hőbörögnek a terrorista antifák, a blm-es bohócok, a celebek és a hozzájuk csapódó csőcselék. a demokraták beleálltak ebbe az egészbe, de már a szart nem tudják visszalapátolni a lóba. Az emberek túlnyomó többségének azzal a káosszal van tele a töke ami most kint van az utcákon és a mindent tönkretevő baloldali pc szöveggel.Nem csodálkozik senki naivan ezen az USA-ban, csak most lett elegük ezekből a törvényekből, amelyek alapján egy egyszeri állampolgárral úgy lehet bánni rendőröknek, mint háborúban egy terrorrista gyanús civillel.Akkor miért csodálkozunk naívan pl az atlantai eseten? Elvett a rendőrtől egy sokkolót a fószer, rálőtt a zsarura, lelőtték, mert "miért mer ilyet megcsinálni egy közeggel szemben?" alapon.Ezek szerint csak nekem volt az amerikai rendőrökről egy tévképzetem, hogyha hozzájuk érsz = kb lelőhetnek, mert onnantól a te kockázatod a kimenetel.Ez nem tévképzet, csak hát a pocsék kiképzés...
Fast Willie
ender1112
Fast Willie
ender1112
pfefe8
Negritis
youtu.be/mDACJujDWM8
undisputedly
ender1112
Par napja egy OANN news networkos poloban volt, de a fekete meg a liberalis feher aktivistak szerint az egy rasszista hircsatorna amiert a BLM-et kritizalja, igy belekenyszeritettek az edzot egy tusztejtesekre hajazo bocsanatkero videoba, azert, MERT EGY POLOT VISELT. Komolyan gondolta a bocsanatkerest? Valoszinuleg nem, de nem akarta az evi 5 millio dollaros fizeteset elvesziteni.
több mint 5 éve
1. Breest nem az eszéért fizetik. 2. Az amcsik ennyire nem tojnak be, ha közvélemény kutatják őket 😉Az emberek túlnyomó többsége meg sem mer szólalni ebben a témában kint. Mert ha nem a pc, blm-es szöveget nyomatja, akkor náci, rasszista lesz egyből. Iskolapélda a Brees eset.Az emberek túlnyomó többsége messze nem tart még ott, ahol szeretnéd. Talán ha sokáig húzódik az egész, és tényleg eldurvul, akkor egyszer eljutnak oda. De ez még nem most van.Dehogy lett elege az amcsiknak. Hőbörögnek a terrorista antifák, a blm-es bohócok, a celebek és a hozzájuk csapódó csőcselék. a demokraták beleálltak ebbe az egészbe, de már a szart nem tudják visszalapátolni a lóba. Az emberek túlnyomó többségének azzal a káosszal van tele a töke ami most kint van az utcákon és a mindent tönkretevő baloldali pc szöveggel.Nem csodálkozik senki naivan ezen az USA-ban, csak most lett elegük ezekből a törvényekből, amelyek alapján egy egyszeri állampolgárral úgy lehet bánni rendőröknek, mint háborúban egy terrorrista gyanús civillel.Akkor miért csodálkozunk naívan pl az atlantai eseten? Elvett a rendőrtől egy sokkolót a fószer, rálőtt a zsarura, lelőtték, mert "miért mer ilyet megcsinálni egy közeggel szemben?" alapon.Ezek szerint csak nekem volt az amerikai rendőrökről egy tévképzetem, hogyha hozzájuk érsz = kb lelőhetnek, mert onnantól a te kockázatod a kimenetel.Ez nem tévképzet, csak hát a pocsék kiképzés...
Fast Willie
ender1112
Fast Willie
ender1112
pfefe8
ender1112
pfefe8
több mint 5 éve
Nem engem kérdeztél, de azért leírom mégegyszer az én 'szakértői' véleményem: pocsék kiképzés, túlságosan rendőrvédő törvények. Ja, és persze az amcsi társadalom erőszakossága általánosságban (az európai demokráciákhoz képest).Erre a videora gondolsz ami 2 honapja keszult Chicagoban ahol 2 fekete rendor, a gyalogosan, mozgolepcson elottuk menekulo, lassu, lomha feher foszert hatba lottek?szted ok nélkül?Dehogy lett elege az amcsiknak. Hőbörögnek a terrorista antifák, a blm-es bohócok, a celebek és a hozzájuk csapódó csőcselék. a demokraták beleálltak ebbe az egészbe, de már a szart nem tudják visszalapátolni a lóba. Az emberek túlnyomó többségének azzal a káosszal van tele a töke ami most kint van az utcákon és a mindent tönkretevő baloldali pc szöveggel.Nem csodálkozik senki naivan ezen az USA-ban, csak most lett elegük ezekből a törvényekből, amelyek alapján egy egyszeri állampolgárral úgy lehet bánni rendőröknek, mint háborúban egy terrorrista gyanús civillel.Akkor miért csodálkozunk naívan pl az atlantai eseten? Elvett a rendőrtől egy sokkolót a fószer, rálőtt a zsarura, lelőtték, mert "miért mer ilyet megcsinálni egy közeggel szemben?" alapon.Ezek szerint csak nekem volt az amerikai rendőrökről egy tévképzetem, hogyha hozzájuk érsz = kb lelőhetnek, mert onnantól a te kockázatod a kimenetel.Ez nem tévképzet, csak hát a pocsék kiképzés...
Fast Willie
ender1112
Fast Willie
ender1112
pfefe8
Negritis
youtu.be/mDACJujDWM8
undisputedly
több mint 5 éve
Az emberek túlnyomó többsége meg sem mer szólalni ebben a témában kint. Mert ha nem a pc, blm-es szöveget nyomatja, akkor náci, rasszista lesz egyből. Iskolapélda a Brees eset.Az emberek túlnyomó többsége messze nem tart még ott, ahol szeretnéd. Talán ha sokáig húzódik az egész, és tényleg eldurvul, akkor egyszer eljutnak oda. De ez még nem most van.Dehogy lett elege az amcsiknak. Hőbörögnek a terrorista antifák, a blm-es bohócok, a celebek és a hozzájuk csapódó csőcselék. a demokraták beleálltak ebbe az egészbe, de már a szart nem tudják visszalapátolni a lóba. Az emberek túlnyomó többségének azzal a káosszal van tele a töke ami most kint van az utcákon és a mindent tönkretevő baloldali pc szöveggel.Nem csodálkozik senki naivan ezen az USA-ban, csak most lett elegük ezekből a törvényekből, amelyek alapján egy egyszeri állampolgárral úgy lehet bánni rendőröknek, mint háborúban egy terrorrista gyanús civillel.Akkor miért csodálkozunk naívan pl az atlantai eseten? Elvett a rendőrtől egy sokkolót a fószer, rálőtt a zsarura, lelőtték, mert "miért mer ilyet megcsinálni egy közeggel szemben?" alapon.Ezek szerint csak nekem volt az amerikai rendőrökről egy tévképzetem, hogyha hozzájuk érsz = kb lelőhetnek, mert onnantól a te kockázatod a kimenetel.Ez nem tévképzet, csak hát a pocsék kiképzés...
Fast Willie
ender1112
Fast Willie
ender1112
pfefe8
ender1112
Steelers fan
több mint 5 éve
Vannak sajnos rendőri túlkapásos esetek(mindenhol a világon), még rasszista rendőrök is vannak(nem csak a fehér rendőrök a rasszisták!!!!), reformra szorul náluk a rendőrség, de ami most ott megy ezzel kapcsolatban az agyrém. Egyébként ha együttműködő vagy a rendőrökkel akkor nincsenek ilyen esetek.szted ok nélkül?Dehogy lett elege az amcsiknak. Hőbörögnek a terrorista antifák, a blm-es bohócok, a celebek és a hozzájuk csapódó csőcselék. a demokraták beleálltak ebbe az egészbe, de már a szart nem tudják visszalapátolni a lóba. Az emberek túlnyomó többségének azzal a káosszal van tele a töke ami most kint van az utcákon és a mindent tönkretevő baloldali pc szöveggel.Nem csodálkozik senki naivan ezen az USA-ban, csak most lett elegük ezekből a törvényekből, amelyek alapján egy egyszeri állampolgárral úgy lehet bánni rendőröknek, mint háborúban egy terrorrista gyanús civillel.Akkor miért csodálkozunk naívan pl az atlantai eseten? Elvett a rendőrtől egy sokkolót a fószer, rálőtt a zsarura, lelőtték, mert "miért mer ilyet megcsinálni egy közeggel szemben?" alapon.Ezek szerint csak nekem volt az amerikai rendőrökről egy tévképzetem, hogyha hozzájuk érsz = kb lelőhetnek, mert onnantól a te kockázatod a kimenetel.Ez nem tévképzet, csak hát a pocsék kiképzés...
Fast Willie
ender1112
Fast Willie
ender1112
pfefe8
Negritis
Steelers fan
több mint 5 éve
Erre a videora gondolsz ami 2 honapja keszult Chicagoban ahol 2 fekete rendor, a gyalogosan, mozgolepcson elottuk menekulo, lassu, lomha feher foszert hatba lottek?szted ok nélkül?Dehogy lett elege az amcsiknak. Hőbörögnek a terrorista antifák, a blm-es bohócok, a celebek és a hozzájuk csapódó csőcselék. a demokraták beleálltak ebbe az egészbe, de már a szart nem tudják visszalapátolni a lóba. Az emberek túlnyomó többségének azzal a káosszal van tele a töke ami most kint van az utcákon és a mindent tönkretevő baloldali pc szöveggel.Nem csodálkozik senki naivan ezen az USA-ban, csak most lett elegük ezekből a törvényekből, amelyek alapján egy egyszeri állampolgárral úgy lehet bánni rendőröknek, mint háborúban egy terrorrista gyanús civillel.Akkor miért csodálkozunk naívan pl az atlantai eseten? Elvett a rendőrtől egy sokkolót a fószer, rálőtt a zsarura, lelőtték, mert "miért mer ilyet megcsinálni egy közeggel szemben?" alapon.Ezek szerint csak nekem volt az amerikai rendőrökről egy tévképzetem, hogyha hozzájuk érsz = kb lelőhetnek, mert onnantól a te kockázatod a kimenetel.Ez nem tévképzet, csak hát a pocsék kiképzés...
Fast Willie
ender1112
Fast Willie
ender1112
pfefe8
Negritis
Lattal nemzetkozi tunteteseket? Kb. azert lottek hatba, hogy ne kelljen utana futni. Nem volt fegyvere azona ponton, nem fenyegetett mar senkit, vege a birkozasnak, meterekkel elottuk all a mozgolepcson. Lelovik. Hatba. A ferfi jaror mar korabban orditja a nonek, amikor meg a foldon fekudtek, hogy lojje le. Azon a ponton amikor hatba lovik, ez mar gyilkossag a mai mercevel. Nem fordult hatra tezerrel vagy fegyverrel. Erdekes, de a feherek nem kezdtek gyujtogatni, fosztogatni. Hol vannak a White Lives Matter tuntetesek es a terdre rogyo politikusok?
több mint 5 éve
Szóval akkor csak úgy beírtál két érvet, amikről nincs semmi véleményed. Oké 😊Ez pedig a Te véleményed, amit szintén tisztelek, például nem minősítem, és azért sem teszem , mert valamit végzetesen félreértesz. Negri kérdezett, én felhoztam két érvet, de nem nyilvánítottam véleményt, azon túl, hogy Michael Moore propagandafilmes-de ha jól értelmeztem Te sem vagy oda érte.70 éve is hülyeség... Ha egy államban diktatúra lesz a demokráciából, és propagandát tól egy kb 1 % kisebbség ellen, majd beveti a teljes állami apparátust, akoor ott vége, fuss el véle. Ha nem hiszel az érvelésemnek, csak nézd meg, mire mentek a déli államokban a négerek a Klán lincselésekkel szemben a szabad fegyverviselés jogával...Ez az érv kb. hetente elhangzik ebben a vitában ...úgy 70 éve. a fegyverviselés mellett. Én csak 11 éve hallgatom. Nem kell ezt elfogadni, de sokaknak fontos., én ezt tiszteletben tartom.Mert szerinted ezért a szabad fegyverviselés 200 éve, a 2. vh-hás koncentrációs táborok miatt? Ezt komolyan leírni, vazze...Hát van.... mitagadásMég jó, van elég hülyeség enélkül is abban a filmben.Igen hát a neves propagandafilmes Májkel Múr művében ezek az érvek nem nagyon hangzottak el.Ezeket az érveket se hallottam még a szabad fegyverviselésre.egyébként megint oda jutunk hogy fasznak lehet mindenkinek fegyvere amerikában?1 aspektus.
Negritis
Mert az amerikaiakat soha senki nem fogja bezsuppolni marhavagonba , hogy elvigye őket egy koncentrációs táborba.
1 másik
Mert a tudomány jelenlegi állása szerint tartósan értelmezhető erőforrásokkal az USA megszállhatatlan. Időlegesen blokkolható, a gazdasága megállítható, de olyan eszközzel, ami nem teszi lakhatatlanná, élhetetlenné az országot , és erőforrásait tartósan, nem megszállható.
Helmut Zimmer
ender1112
Helmut Zimmer
ender1112
Mindenesetre akinek zsuppolták be a rokonait marhavagonba, az az ezt nem szokta akkora hülyeségnek érezni! Persze ehhez kell érzelmi intelligencia.
Helmut Zimmer
ender1112
Helmut Zimmer
ender1112
Ezen túl se pro se kontra nem érveltem. Viszont tisztelem azoknak a véleményét, akik erről beszélnek. 😊
Helmut Zimmer
több mint 5 éve
Az emberek túlnyomó többsége messze nem tart még ott, ahol szeretnéd. Talán ha sokáig húzódik az egész, és tényleg eldurvul, akkor egyszer eljutnak oda. De ez még nem most van.Dehogy lett elege az amcsiknak. Hőbörögnek a terrorista antifák, a blm-es bohócok, a celebek és a hozzájuk csapódó csőcselék. a demokraták beleálltak ebbe az egészbe, de már a szart nem tudják visszalapátolni a lóba. Az emberek túlnyomó többségének azzal a káosszal van tele a töke ami most kint van az utcákon és a mindent tönkretevő baloldali pc szöveggel.Nem csodálkozik senki naivan ezen az USA-ban, csak most lett elegük ezekből a törvényekből, amelyek alapján egy egyszeri állampolgárral úgy lehet bánni rendőröknek, mint háborúban egy terrorrista gyanús civillel.Akkor miért csodálkozunk naívan pl az atlantai eseten? Elvett a rendőrtől egy sokkolót a fószer, rálőtt a zsarura, lelőtték, mert "miért mer ilyet megcsinálni egy közeggel szemben?" alapon.Ezek szerint csak nekem volt az amerikai rendőrökről egy tévképzetem, hogyha hozzájuk érsz = kb lelőhetnek, mert onnantól a te kockázatod a kimenetel.Ez nem tévképzet, csak hát a pocsék kiképzés...
Fast Willie
ender1112
Fast Willie
ender1112
pfefe8
több mint 5 éve
Van 2 kóbor kutya. Egy palotapincsi és egy rottweiler. Gondolom te is félve közelítenéd az utóbbit. Utálod a kutyákat? Dehogy. De tudod, hogy utóbbi kutyafajta nagyon nagy kárt tud okozni neked. Tételezzük fel volt 50 ilyen eseted és a palotapincsi azon kívül, hogy idegesítően ugatott semmit nem csinált, még a roti már 30x odakapott a kezedhez. Persze a maradék 20 roti nem tehet róla, hogy úgy állsz hozzájuk, de erre mondom, hogy azt beszéljék meg a többi 30-cal. Ezt kéne itt is, de könnyebb rasszizmus kiabálni, mint esetleg elítélni a fajtárs bűnözőinket.a kollektív bűnösség nagyon rossz útŐk kockáztatják az életüket mindennap. Már írtam, hogy kint nem csak a bokor mögüli trafizásról szól a rendőrélet. Olyan fegyverekkel csúzliznak a bűnözők, amiket mi akciófilmekbe látunk. Elmondtuk már, hogy sajnos vannak szélsőséges esetek, de ha ezt tovább csinálják a rendőrséggel, kint anarchia lesz.Az egyébként várható volt, hogy lesznek rendőrök akik tojnak majd mindenre és azt mondják, ha mi nem vagyunk elég jók, oldjátok meg magatok! Kérdés mikor unják meg majd az emberek az anarchiát.Ez a legszomorúbb. Hogy úgy érzik, ezt megtehetik, sőt, jogosnak vélik. Ezeknek az embereknek kellene védeniük az ország lakosságát, helyette teljes etnikumok számára csak a félelmet jelentik. És ezek az emberek pisztolyt viselnek, és életeket oltanak ki. Remélem láttátok a szőke rendőrnő videóját, aki azon sírt, hogy nem veszik emberszámba, mert várnia kellett a Mekiben a rántottájára...Nem csodálkozok, hogy az első stresszes szituban inkább szitává lőné az igazolványáért nyúló egyszeri színesbőrűt...
NB2
Borbinho
Azért azt ne mondjuk már, hogy hegyekben állnak az ártatlanul megölt emberek hullái, mindkét oldalon vannak sajnálatos halálesetek, de hogy teljes etnikumok félelemben éljenek???? Ezt ugye te sem gondolod komolyan. A rendőr van kint az utcán ő tudja, hogy mire számíthat egy eszkimótól és mire egy latinótól, mire egy négertől, mire egy fehértől. Arról meg pont NEM a rendőr tehet, hogy bizonyos embercsoportok máshogy reagálnak a rendőri intézkedésre.
NB2
ha a rendőr az alapján kezel egy feketét, ami neki lejött és előítélet miatt megkülönbözteti
akkor az átlag fekete aki nem csinál semmit és aláveti magát az intézkedésnek normálisan joggal érezheti hogy minden rendőr rasszista köcsög
és innentől ez egy öngerjesztő kör aminek nincs megoldása az eredményét pedig látjuk
Negritis
több mint 5 éve
szted ok nélkül?Dehogy lett elege az amcsiknak. Hőbörögnek a terrorista antifák, a blm-es bohócok, a celebek és a hozzájuk csapódó csőcselék. a demokraták beleálltak ebbe az egészbe, de már a szart nem tudják visszalapátolni a lóba. Az emberek túlnyomó többségének azzal a káosszal van tele a töke ami most kint van az utcákon és a mindent tönkretevő baloldali pc szöveggel.Nem csodálkozik senki naivan ezen az USA-ban, csak most lett elegük ezekből a törvényekből, amelyek alapján egy egyszeri állampolgárral úgy lehet bánni rendőröknek, mint háborúban egy terrorrista gyanús civillel.Akkor miért csodálkozunk naívan pl az atlantai eseten? Elvett a rendőrtől egy sokkolót a fószer, rálőtt a zsarura, lelőtték, mert "miért mer ilyet megcsinálni egy közeggel szemben?" alapon.Ezek szerint csak nekem volt az amerikai rendőrökről egy tévképzetem, hogyha hozzájuk érsz = kb lelőhetnek, mert onnantól a te kockázatod a kimenetel.Ez nem tévképzet, csak hát a pocsék kiképzés...
Fast Willie
ender1112
Fast Willie
ender1112
pfefe8
The Stronger you become, the Weaker you really are.
több mint 5 éve
Dehogy lett elege az amcsiknak. Hőbörögnek a terrorista antifák, a blm-es bohócok, a celebek és a hozzájuk csapódó csőcselék. a demokraták beleálltak ebbe az egészbe, de már a szart nem tudják visszalapátolni a lóba. Az emberek túlnyomó többségének azzal a káosszal van tele a töke ami most kint van az utcákon és a mindent tönkretevő baloldali pc szöveggel.Nem csodálkozik senki naivan ezen az USA-ban, csak most lett elegük ezekből a törvényekből, amelyek alapján egy egyszeri állampolgárral úgy lehet bánni rendőröknek, mint háborúban egy terrorrista gyanús civillel.Akkor miért csodálkozunk naívan pl az atlantai eseten? Elvett a rendőrtől egy sokkolót a fószer, rálőtt a zsarura, lelőtték, mert "miért mer ilyet megcsinálni egy közeggel szemben?" alapon.Ezek szerint csak nekem volt az amerikai rendőrökről egy tévképzetem, hogyha hozzájuk érsz = kb lelőhetnek, mert onnantól a te kockázatod a kimenetel.Ez nem tévképzet, csak hát a pocsék kiképzés...
Fast Willie
ender1112
Fast Willie
ender1112
Steelers fan
több mint 5 éve
Ez pedig a Te véleményed, amit szintén tisztelek, például nem minősítem, és azért sem teszem , mert valamit végzetesen félreértesz. Negri kérdezett, én felhoztam két érvet, de nem nyilvánítottam véleményt, azon túl, hogy Michael Moore propagandafilmes-de ha jól értelmeztem Te sem vagy oda érte.70 éve is hülyeség... Ha egy államban diktatúra lesz a demokráciából, és propagandát tól egy kb 1 % kisebbség ellen, majd beveti a teljes állami apparátust, akoor ott vége, fuss el véle. Ha nem hiszel az érvelésemnek, csak nézd meg, mire mentek a déli államokban a négerek a Klán lincselésekkel szemben a szabad fegyverviselés jogával...Ez az érv kb. hetente elhangzik ebben a vitában ...úgy 70 éve. a fegyverviselés mellett. Én csak 11 éve hallgatom. Nem kell ezt elfogadni, de sokaknak fontos., én ezt tiszteletben tartom.Mert szerinted ezért a szabad fegyverviselés 200 éve, a 2. vh-hás koncentrációs táborok miatt? Ezt komolyan leírni, vazze...Hát van.... mitagadásMég jó, van elég hülyeség enélkül is abban a filmben.Igen hát a neves propagandafilmes Májkel Múr művében ezek az érvek nem nagyon hangzottak el.Ezeket az érveket se hallottam még a szabad fegyverviselésre.egyébként megint oda jutunk hogy fasznak lehet mindenkinek fegyvere amerikában?1 aspektus.
Negritis
1 másik
Helmut Zimmer
ender1112
Helmut Zimmer
ender1112
Helmut Zimmer
ender1112
Helmut Zimmer
ender1112