Politika
65 feliratkozó
több mint 5 éve
Dehogynem.Na de miért követ el valaki bűncselekményt?attól hogy nincs mindenre megoldás nem lehet törekedni hogy amit tudunk megoldjuk?
Miért lop, rabol, gyilkol ha úgy alakul, ez az alapkérdés.
És lerövidítem a választ:
Mert egy proli, edukálatlan, alulszocializált, nulla érzelmi és értelmi intelligenciával rendelkező suttyó fasz.
Akár fehér, akár fekete.
Amíg ez így marad, és a létező világok legjobbikában még jó darabig így marad, addig lesz bűnözés, rendőrök, rendőri túlkapások, bűnözői brutalitás, fegyverviselés, fegyverhasználat, vita a fegyverviselésről, politikai vita a fegyverviselési vitákról, rengeteg egyedi eset pro és kontra mindenféle felállásban, amik citálhatóak a végtelenségig.
A Dűnében mondják, hogy “nincs minden problémára megoldás”. Nehéz elfogadni, de ez is ilyen helyzet. És ez az iskolázatlan proli suttyó ostobaság is egy, a sok megoldhatatlan probléma közül, és az ebből fakadó konfliktusok velünk lesznek, míg világ a világ.
Sobri Jóska
Negritis
Amit lehet azt oldjuk meg, de amit nem lehet arra minek pazaroljunk erőforrást?
A csóróság, a rasszizmus, az emberi természet sajátosságai nem a megoldható problémák körébe tartoznak.
De persze ha van ingerenciád, hajrá.
De te gondolom nem fogsz hozzá szögetharmadolni körző, vonalzóval. 😉
több mint 5 éve
De hogy érted azt, hogy a rendőrök engednek? Hogy ezentúl nem térdelnek 8 percig valaki nyakán, és akkor jön az anarchia vagy mi?A szociális probléma dologgal szerintem mindenki egyetért aki ezzel a témával foglalkozik, ebben talán tényleg totális konszenzus van. Nekem az az érzésem, ha a rendőrök engednek, abból totális anarchia lesz és nem az amit a másik oldal szeretne. Mert a bűnözők ezt tuti kifogják használni, mindenki röhögni fog, mennyire puhapöcsök lettek a rendőrök!Sterling Brown esetét tudom hozni, bőrszíntől függetlenülNem azt mondom, hogy nincsenek fehérek ellen elkövetett jogsértések, én arról beszélek az elejétől kezdve, hogy a rendőri szervezetet úgy szocializálják, hogy a "színesek" JÓVAL nagyobb eséllyel bűnözők, mint a fehérek, azért a népességarányuknál jóval nagyobb mértékben éri őket aránytalan válasz, mint a fehéreket. Ez pedig tény. És ez az én olvasatomban a rendszerszintű rasszizmus.Tyúk vagy a tojás esete. Nem igazán bizonyítható, hogy a rendőrök csak a "színesekkel" (nálam a latinók is itt vannak amúgy) bánnának máshogy és a fehéreknek minden bűncselekményt elnéznének. Azért ha valaki börtönbe kerül, nem az átmentem a piroson szitu van, oda tényleg komolyabb bűntény kell, azt meg nem tudom elképzelni, hogy a fehérekkel elnézőbbek lennének. Ráadásul tényleg az a vicc, hogy nem csak fehérek alkotják a rendőrséget, így én ezt az egészet totál abszurdnak érzem.
Gyurma Pappa
NB2
szar helyen parkolt és ahelyett hogy megkapja a bírságot elfajult és lesokkolózták 6an
itt a gond a rendőri brutalitás alapvetően
korábban már be volt ide másolva a cikk miszerint a latino-fehér-fekete kis túlzással ugyanannyi bűncselekményt követ el
és azzal el is volt intézve a dolog, pedig sztem akkor jön a kérdés hogy: miért?
és akkor kiderülne amit már a kezdetek óta mondunk sokan, ez egy szociális probléma
amit szerintem nem fog megoldani a law&order
és ami a corporate dream egyik következménye, és az a törésvonal ami életszinvonal szerint lenne
jöhetsz nekem a roti-pincsi hasonlattal, csak ezzel azt mondod hogy a feketék/latinok/... mind sokkal erősebbek és veszélyesebb is mint a fehér ember
arról nem is beszélve hogy mennyire gusztustalan hasonlat
Negritis
NB2
több mint 5 éve
Akkor harmadolj szöget euklidészi módszerekkel. 😉Nem kell mindent elhinni Sobrinak 😉Na de miért követ el valaki bűncselekményt?attól hogy nincs mindenre megoldás nem lehet törekedni hogy amit tudunk megoldjuk?
Mert egy proli, edukálatlan, alulszocializált, nulla érzelmi és értelmi intelligenciával rendelkező suttyó fasz.
Akár fehér, akár fekete.
Amíg ez így marad, és a létező világok legjobbikában még jó darabig így marad, addig lesz bűnözés, rendőrök, rendőri túlkapások, bűnözői brutalitás, fegyverviselés, fegyverhasználat, vita a fegyverviselésről, politikai vita a fegyverviselési vitákról, rengeteg egyedi eset pro és kontra mindenféle felállásban, amik citálhatóak a végtelenségig.
A Dűnében mondják, hogy “nincs minden problémára megoldás”. Nehéz elfogadni, de ez is ilyen helyzet. És ez az iskolázatlan proli suttyó ostobaság is egy, a sok megoldhatatlan probléma közül, és az ebből fakadó konfliktusok velünk lesznek, míg világ a világ.
Sobri Jóska
Negritis
ender1112
több mint 5 éve
A szociális probléma dologgal szerintem mindenki egyetért aki ezzel a témával foglalkozik, ebben talán tényleg totális konszenzus van. Nekem az az érzésem, ha a rendőrök engednek, abból totális anarchia lesz és nem az amit a másik oldal szeretne. Mert a bűnözők ezt tuti kifogják használni, mindenki röhögni fog, mennyire puhapöcsök lettek a rendőrök!Sterling Brown esetét tudom hozni, bőrszíntől függetlenülNem azt mondom, hogy nincsenek fehérek ellen elkövetett jogsértések, én arról beszélek az elejétől kezdve, hogy a rendőri szervezetet úgy szocializálják, hogy a "színesek" JÓVAL nagyobb eséllyel bűnözők, mint a fehérek, azért a népességarányuknál jóval nagyobb mértékben éri őket aránytalan válasz, mint a fehéreket. Ez pedig tény. És ez az én olvasatomban a rendszerszintű rasszizmus.Tyúk vagy a tojás esete. Nem igazán bizonyítható, hogy a rendőrök csak a "színesekkel" (nálam a latinók is itt vannak amúgy) bánnának máshogy és a fehéreknek minden bűncselekményt elnéznének. Azért ha valaki börtönbe kerül, nem az átmentem a piroson szitu van, oda tényleg komolyabb bűntény kell, azt meg nem tudom elképzelni, hogy a fehérekkel elnézőbbek lennének. Ráadásul tényleg az a vicc, hogy nem csak fehérek alkotják a rendőrséget, így én ezt az egészet totál abszurdnak érzem.
Gyurma Pappa
NB2
szar helyen parkolt és ahelyett hogy megkapja a bírságot elfajult és lesokkolózták 6an
korábban már be volt ide másolva a cikk miszerint a latino-fehér-fekete kis túlzással ugyanannyi bűncselekményt követ el
és azzal el is volt intézve a dolog, pedig sztem akkor jön a kérdés hogy: miért?
és akkor kiderülne amit már a kezdetek óta mondunk sokan, ez egy szociális probléma
és ami a corporate dream egyik következménye, és az a törésvonal ami életszinvonal szerint lenne
jöhetsz nekem a roti-pincsi hasonlattal, csak ezzel azt mondod hogy a feketék/latinok/... mind sokkal erősebbek és veszélyesebb is mint a fehér ember
Negritis
több mint 5 éve
Nem kell mindent elhinni Sobrinak 😉Na de miért követ el valaki bűncselekményt?attól hogy nincs mindenre megoldás nem lehet törekedni hogy amit tudunk megoldjuk?
Akár fehér, akár fekete.
Sobri Jóska
Negritis
több mint 5 éve
Na de miért követ el valaki bűncselekményt?attól hogy nincs mindenre megoldás nem lehet törekedni hogy amit tudunk megoldjuk?
Akár fehér, akár fekete.
Sobri Jóska
The Stronger you become, the Weaker you really are.
I wanted Champ to be champ!
több mint 5 éve
Nem azért van sokkal több gyilkosság az USA-ban arányosan, mint a szintén szabad fegyverviseléses Kanadában, mert más az alkotmány. Itt a történelem az, ami számít: a függetlenségi háború, a rabszolgaság és hagyományai, az indiánok elleni folyamatos irtóháború, a telepes 'én megoldok mindent egymagam' hagyomány, a politikai-földrajzi tagoltság stb.De a fegyverviselés az, mert teljesen máshogy gondolkozik az akinél fegyver van, más megoldásokat választ, sokkal drasztikusabb megoldásokat - mondom meg van ennek a külön szpichológiája, hogy cselexel, ha van egy stukker a fiókban, és mikor csak a fülbevalód van ott. Maximálisan leegyszerűsítve ez a színházi tőr esete, ha ott van akkor használni fogják.Nem hinném, hogy a fegyverviselés a 'gyökérok' lásd Kanadát plIgen, még 20-at be tudok írni ...ha csak a feleségem new yorki régiségkereskedő nagybátyja (mama tesója), és denveri apukája közti vitákat kellene feldolgozni, vagy csak kinyitom az újságot.Szóval akkor csak úgy beírtál két érvet, amikről nincs semmi véleményed. Oké 😊Ez pedig a Te véleményed, amit szintén tisztelek, például nem minősítem, és azért sem teszem , mert valamit végzetesen félreértesz. Negri kérdezett, én felhoztam két érvet, de nem nyilvánítottam véleményt, azon túl, hogy Michael Moore propagandafilmes-de ha jól értelmeztem Te sem vagy oda érte.70 éve is hülyeség... Ha egy államban diktatúra lesz a demokráciából, és propagandát tól egy kb 1 % kisebbség ellen, majd beveti a teljes állami apparátust, akoor ott vége, fuss el véle. Ha nem hiszel az érvelésemnek, csak nézd meg, mire mentek a déli államokban a négerek a Klán lincselésekkel szemben a szabad fegyverviselés jogával...Ez az érv kb. hetente elhangzik ebben a vitában ...úgy 70 éve. a fegyverviselés mellett. Én csak 11 éve hallgatom. Nem kell ezt elfogadni, de sokaknak fontos., én ezt tiszteletben tartom.Mert szerinted ezért a szabad fegyverviselés 200 éve, a 2. vh-hás koncentrációs táborok miatt? Ezt komolyan leírni, vazze...Hát van.... mitagadásMég jó, van elég hülyeség enélkül is abban a filmben.Igen hát a neves propagandafilmes Májkel Múr művében ezek az érvek nem nagyon hangzottak el.Ezeket az érveket se hallottam még a szabad fegyverviselésre.egyébként megint oda jutunk hogy fasznak lehet mindenkinek fegyvere amerikában?1 aspektus.
Negritis
Mert az amerikaiakat soha senki nem fogja bezsuppolni marhavagonba , hogy elvigye őket egy koncentrációs táborba.
1 másik
Mert a tudomány jelenlegi állása szerint tartósan értelmezhető erőforrásokkal az USA megszállhatatlan. Időlegesen blokkolható, a gazdasága megállítható, de olyan eszközzel, ami nem teszi lakhatatlanná, élhetetlenné az országot , és erőforrásait tartósan, nem megszállható.
... de amúgy még van rengeteg indok
Helmut Zimmer
ender1112
Helmut Zimmer
ender1112
Mindenesetre akinek zsuppolták be a rokonait marhavagonba, az az ezt nem szokta akkora hülyeségnek érezni! Persze ehhez kell érzelmi intelligencia.
Helmut Zimmer
ender1112
Helmut Zimmer
ender1112
Ezen túl se pro se kontra nem érveltem. Viszont tisztelem azoknak a véleményét, akik erről beszélnek. 😊
Helmut Zimmer
ender1112
Van véleményem, tehát nincs fegyverem, és nem is lesz. A feleségemnek viszont van, sőt havonta jár lőgyakorlatra, hozzáteszem brazil Jitsu instruktor, tehát ez neki már csak kiegészítés.
Azért nem szállok bele a témába, mert soha sem lesz vége, és mert viszonylag jó érvei vannak mind a két oldalnak, és persze sok kevésbé jó. És akik követnek, azok tudják, hogy elsősorban abban hiszek, és, hogy a legmélyebb gyökérokokkal kell foglalkozni, megérteni, és csak utána megoldani. A fegyverviselés lehet gyökérok de a leszakadó tömegek, a reménytelenség, a rendszer visszásságai, mélyebben vannak, én ezeket oldanám meg előbb. Fegyverviselés egy olyan vita aminek szerintem is van haszna, de ha elburjánzik, ahogy teszi elviszi a hangsúlyt nagyon sok társadalmi problémáról, és ez elburjánzott. Néger-Fehér-Cigány nem azért öl mert kézifegyvere van.
Ja és a vitákat ki kéne hozni a szimbolikus térből, mert ott nincs megoldás. Szóval én meghallgatom, mert meg sem próbálni megérteni mások aspektusát ...na az baj. 😊
Helmut Zimmer
Amúgy pedig fegyverviseléspárti vagyok, bár fegyverem az nekem sincs. (És ha lenne Brazil jitsu instruktor feleségem, fegyverrel, a fél szemem még álmomban is rajta tartanám 😉 )
ender1112
Nomost mindkét oldalon elhangzó fő érvek gyökere az alkotmányban van, de az alkotmány nincs kontextusba téve, mer az csak lóg a levegőben, mint valami isteni kinyilatkoztatás.
Pro - senincs joga elvenni az állampolgár életét - tökmindeggy, hogy fehér, fekete, az meg főleg ezernyóccáz előtt, hogy a rendfenntartónak önvédelme van, mi a fax - egy erőszakszervezetis önvédelme?? Wattafák, éreted rizsparókás felkelők, hát oldja meg, de meg nem ölheti...
Contra - mivel ez egy lázadásból született, ezér öntökönlövés lett volna, ha magához az önrendelkezéshez nem teszi hozzá, hogy deigenis a pógárnak joga van a fegyverhez és ő az elnyomásnak ellenállhat
Mivel ez egy negyedévezredes dokument és senkinek nemnincs ingerenciája kontextusba dobni, ezér mindig lesz olyan részletet amit bármelyik oldal előrángathat - lefordítva mikor megdobálnak a jehovák bibliai strófákkal, ugye az ördög is a bibliában lakik, nem-e? Csak ki kell szedni a megfelelő félmondatokat
sutianap
több mint 5 éve
Na de miért követ el valaki bűncselekményt?Miért lop, rabol, gyilkol ha úgy alakul, ez az alapkérdés.
Akár fehér, akár fekete.
több mint 5 éve
Sterling Brown esetét tudom hozni, bőrszíntől függetlenülNem azt mondom, hogy nincsenek fehérek ellen elkövetett jogsértések, én arról beszélek az elejétől kezdve, hogy a rendőri szervezetet úgy szocializálják, hogy a "színesek" JÓVAL nagyobb eséllyel bűnözők, mint a fehérek, azért a népességarányuknál jóval nagyobb mértékben éri őket aránytalan válasz, mint a fehéreket. Ez pedig tény. És ez az én olvasatomban a rendszerszintű rasszizmus.Tyúk vagy a tojás esete. Nem igazán bizonyítható, hogy a rendőrök csak a "színesekkel" (nálam a latinók is itt vannak amúgy) bánnának máshogy és a fehéreknek minden bűncselekményt elnéznének. Azért ha valaki börtönbe kerül, nem az átmentem a piroson szitu van, oda tényleg komolyabb bűntény kell, azt meg nem tudom elképzelni, hogy a fehérekkel elnézőbbek lennének. Ráadásul tényleg az a vicc, hogy nem csak fehérek alkotják a rendőrséget, így én ezt az egészet totál abszurdnak érzem.
Gyurma Pappa
NB2
Szerkesztette: Negritis, a vajda
The Stronger you become, the Weaker you really are.
I wanted Champ to be champ!
több mint 5 éve
De, bizonyítható, íme adatokkal alátámasztva (google találati oldal, 5 link, nincs most kedvem keresgélni többet, de még van):Nem azt mondom, hogy nincsenek fehérek ellen elkövetett jogsértések, én arról beszélek az elejétől kezdve, hogy a rendőri szervezetet úgy szocializálják, hogy a "színesek" JÓVAL nagyobb eséllyel bűnözők, mint a fehérek, azért a népességarányuknál jóval nagyobb mértékben éri őket aránytalan válasz, mint a fehéreket. Ez pedig tény. És ez az én olvasatomban a rendszerszintű rasszizmus.Tyúk vagy a tojás esete. Nem igazán bizonyítható, hogy a rendőrök csak a "színesekkel" (nálam a latinók is itt vannak amúgy) bánnának máshogy és a fehéreknek minden bűncselekményt elnéznének. Azért ha valaki börtönbe kerül, nem az átmentem a piroson szitu van, oda tényleg komolyabb bűntény kell, azt meg nem tudom elképzelni, hogy a fehérekkel elnézőbbek lennének. Ráadásul tényleg az a vicc, hogy nem csak fehérek alkotják a rendőrséget, így én ezt az egészet totál abszurdnak érzem.
Gyurma Pappa
NB2
papers.ssrn.com/sol3/papers.cfm?abstract_id=3132046

több mint 5 éve
Ja jól van, azért csodálkoztam 😊SHIT, ilyenkor jön rosszul, hogy nehezen jegyzek meg neveket és rangokat (nem csoda hogy külön kérték, hogy ne vonuljak be). Erre a seggfejre gondoltam, ő a szakszervezet vezetője:Nyilván az sem segít, hogy pl. a minneapolis-i rendőrfőnök egy rasszista, bigott seggfej.Az afroamerikai/latin (kolumbiai a családja) Arradondo? 😊
Gyurma Pappa
Áh, kizárt. Csak fehér ember lehet rasszista.
😛
warr_b
Gyurma Pappa

Hail to the Redskins! - Ad augusta per angusta
több mint 5 éve
De a fegyverviselés az, mert teljesen máshogy gondolkozik az akinél fegyver van, más megoldásokat választ, sokkal drasztikusabb megoldásokat - mondom meg van ennek a külön szpichológiája, hogy cselexel, ha van egy stukker a fiókban, és mikor csak a fülbevalód van ott. Maximálisan leegyszerűsítve ez a színházi tőr esete, ha ott van akkor használni fogják.Nem hinném, hogy a fegyverviselés a 'gyökérok' lásd Kanadát plIgen, még 20-at be tudok írni ...ha csak a feleségem new yorki régiségkereskedő nagybátyja (mama tesója), és denveri apukája közti vitákat kellene feldolgozni, vagy csak kinyitom az újságot.Szóval akkor csak úgy beírtál két érvet, amikről nincs semmi véleményed. Oké 😊Ez pedig a Te véleményed, amit szintén tisztelek, például nem minősítem, és azért sem teszem , mert valamit végzetesen félreértesz. Negri kérdezett, én felhoztam két érvet, de nem nyilvánítottam véleményt, azon túl, hogy Michael Moore propagandafilmes-de ha jól értelmeztem Te sem vagy oda érte.70 éve is hülyeség... Ha egy államban diktatúra lesz a demokráciából, és propagandát tól egy kb 1 % kisebbség ellen, majd beveti a teljes állami apparátust, akoor ott vége, fuss el véle. Ha nem hiszel az érvelésemnek, csak nézd meg, mire mentek a déli államokban a négerek a Klán lincselésekkel szemben a szabad fegyverviselés jogával...Ez az érv kb. hetente elhangzik ebben a vitában ...úgy 70 éve. a fegyverviselés mellett. Én csak 11 éve hallgatom. Nem kell ezt elfogadni, de sokaknak fontos., én ezt tiszteletben tartom.Mert szerinted ezért a szabad fegyverviselés 200 éve, a 2. vh-hás koncentrációs táborok miatt? Ezt komolyan leírni, vazze...Hát van.... mitagadásMég jó, van elég hülyeség enélkül is abban a filmben.Igen hát a neves propagandafilmes Májkel Múr művében ezek az érvek nem nagyon hangzottak el.Ezeket az érveket se hallottam még a szabad fegyverviselésre.egyébként megint oda jutunk hogy fasznak lehet mindenkinek fegyvere amerikában?1 aspektus.
Negritis
Mert az amerikaiakat soha senki nem fogja bezsuppolni marhavagonba , hogy elvigye őket egy koncentrációs táborba.
1 másik
Mert a tudomány jelenlegi állása szerint tartósan értelmezhető erőforrásokkal az USA megszállhatatlan. Időlegesen blokkolható, a gazdasága megállítható, de olyan eszközzel, ami nem teszi lakhatatlanná, élhetetlenné az országot , és erőforrásait tartósan, nem megszállható.
Helmut Zimmer
ender1112
Helmut Zimmer
ender1112
Mindenesetre akinek zsuppolták be a rokonait marhavagonba, az az ezt nem szokta akkora hülyeségnek érezni! Persze ehhez kell érzelmi intelligencia.
Helmut Zimmer
ender1112
Helmut Zimmer
ender1112
Ezen túl se pro se kontra nem érveltem. Viszont tisztelem azoknak a véleményét, akik erről beszélnek. 😊
Helmut Zimmer
ender1112
Van véleményem, tehát nincs fegyverem, és nem is lesz. A feleségemnek viszont van, sőt havonta jár lőgyakorlatra, hozzáteszem brazil Jitsu instruktor, tehát ez neki már csak kiegészítés.
Azért nem szállok bele a témába, mert soha sem lesz vége, és mert viszonylag jó érvei vannak mind a két oldalnak, és persze sok kevésbé jó. És akik követnek, azok tudják, hogy elsősorban abban hiszek, és, hogy a legmélyebb gyökérokokkal kell foglalkozni, megérteni, és csak utána megoldani. A fegyverviselés lehet gyökérok de a leszakadó tömegek, a reménytelenség, a rendszer visszásságai, mélyebben vannak, én ezeket oldanám meg előbb. Fegyverviselés egy olyan vita aminek szerintem is van haszna, de ha elburjánzik, ahogy teszi elviszi a hangsúlyt nagyon sok társadalmi problémáról, és ez elburjánzott. Néger-Fehér-Cigány nem azért öl mert kézifegyvere van.
Ja és a vitákat ki kéne hozni a szimbolikus térből, mert ott nincs megoldás. Szóval én meghallgatom, mert meg sem próbálni megérteni mások aspektusát ...na az baj. 😊
Helmut Zimmer
Amúgy pedig fegyverviseléspárti vagyok, bár fegyverem az nekem sincs. (És ha lenne Brazil jitsu instruktor feleségem, fegyverrel, a fél szemem még álmomban is rajta tartanám 😉 )
ender1112
Nomost mindkét oldalon elhangzó fő érvek gyökere az alkotmányban van, de az alkotmány nincs kontextusba téve, mer az csak lóg a levegőben, mint valami isteni kinyilatkoztatás.
Pro - senincs joga elvenni az állampolgár életét - tökmindeggy, hogy fehér, fekete, az meg főleg ezernyóccáz előtt, hogy a rendfenntartónak önvédelme van, mi a fax - egy erőszakszervezetis önvédelme?? Wattafák, éreted rizsparókás felkelők, hát oldja meg, de meg nem ölheti...
Contra - mivel ez egy lázadásból született, ezér öntökönlövés lett volna, ha magához az önrendelkezéshez nem teszi hozzá, hogy deigenis a pógárnak joga van a fegyverhez és ő az elnyomásnak ellenállhat
Mivel ez egy negyedévezredes dokument és senkinek nemnincs ingerenciája kontextusba dobni, ezér mindig lesz olyan részletet amit bármelyik oldal előrángathat - lefordítva mikor megdobálnak a jehovák bibliai strófákkal, ugye az ördög is a bibliában lakik, nem-e? Csak ki kell szedni a megfelelő félmondatokat

Aki nem hiszi, annak utánajárnak
több mint 5 éve
SHIT, ilyenkor jön rosszul, hogy nehezen jegyzek meg neveket és rangokat (nem csoda hogy külön kérték, hogy ne vonuljak be). Erre a seggfejre gondoltam, ő a szakszervezet vezetője:Nyilván az sem segít, hogy pl. a minneapolis-i rendőrfőnök egy rasszista, bigott seggfej.Az afroamerikai/latin (kolumbiai a családja) Arradondo? 😊
Gyurma Pappa
😛
warr_b
Szerkesztette: Gyurma Pappa

több mint 5 éve
Nem azt mondom, hogy nincsenek fehérek ellen elkövetett jogsértések, én arról beszélek az elejétől kezdve, hogy a rendőri szervezetet úgy szocializálják, hogy a "színesek" JÓVAL nagyobb eséllyel bűnözők, mint a fehérek, azért a népességarányuknál jóval nagyobb mértékben éri őket aránytalan válasz, mint a fehéreket. Ez pedig tény. És ez az én olvasatomban a rendszerszintű rasszizmus.Tyúk vagy a tojás esete. Nem igazán bizonyítható, hogy a rendőrök csak a "színesekkel" (nálam a latinók is itt vannak amúgy) bánnának máshogy és a fehéreknek minden bűncselekményt elnéznének. Azért ha valaki börtönbe kerül, nem az átmentem a piroson szitu van, oda tényleg komolyabb bűntény kell, azt meg nem tudom elképzelni, hogy a fehérekkel elnézőbbek lennének. Ráadásul tényleg az a vicc, hogy nem csak fehérek alkotják a rendőrséget, így én ezt az egészet totál abszurdnak érzem.
Gyurma Pappa
több mint 5 éve
Sokat olvastam most utána a "defund" követeléseknek, mert alapból én sem értek egyet vele.Azértez gondolom ott sem mindennapos gyakorlat (remélhetőleg). Túlkapások és visszaélések mindig voltak és valszeg lesznek is. De erre nem az a megoldás, hogy akkor feloszlatjuk az egész szervezetet.Közfeladatot ellátó személy, legalábbis itthon így hívják. Ugyanúgy, ahogy a tűzoltó, mentős, orvos, satöbbi. Még jó hogy kap néhány plusz jogosítást adott esetben, amikor a szakma jellegéből adódóan önként lemond a saját jogai egy részéről. Nálam ezzel semmi probléma nincs. Valamit valamiért, ugye.Egyetértünk. Csak ugye: proportional response. És hogy "normális" dolog rátérdelni valakinek a nyakára, vagy fegyvert használni igazoltatás közben, szerintem nem tartoznak az arányos válasz kategóriákba.
warr_b
Gyurma Pappa
warr_b
Szerintem nem szabad szószerint venni ezt az elvet, és kicsit sem szórakoztató, hogy egyes politikusok komolyan veszik (hülye kommunisták). Itt elvi problémáról van szó. Adott egy társadalmi szerződés, amit a rendőrség harcoló alakulattá alakításával és az erőszak promotálásával a hatalom egyszerűen felrúgott. Ez az egész "defund" vagy a rendőrség megszűntetése egy pótcselekvés. Továbbra is azt gondolom, hogy teljes, átfogó, szövetségi szintű reformra van szükség.
Ki kell mondani: a law and order megbukott. Minél erősebb a nyomás a "law"-tól, annál kisebb az esély az "order"-re. Ahogy az itthoni iskolai őrök sem fogják megszüntetni az iskolai erőszakot, a militáns rendőrség, a war on drugs vagy akár a számolatlan "project" sem oldotta meg a valós, gyökérokokat.

több mint 5 éve
Nem, az amcsi társadalom erőszakossága ennél jóval régebbi.Ebben egyetertunk. Egy politikai kalandor Jack Posobiec (?) az alapitoja, de ezzel a standerddel a CNN sem mas, mint egy propaganda gepezet. Tobb sztorijuk volt legbol kapott az elmult 4 evben, mint amennyi valos, kb. a demokrata part propaganda szarnya. Meg sincs cancel culture azokra akik CNN merch-ben maszkalnak.Természtesen nem. Nyilván az, hogy valaki OANN pólóban van, egyfajta statement. Nem vagyok CNN hívő sem, nyugi. Szerintem a cable news mint olyan megszűnt mértékadónak lenni az elmúlt évtizedben. PBS-t nézek, online 😊
Valtoztat ez a helyzet abszurditasan?
undisputedly
De a te soraidbol is az jon le, hogy inkabb kompetencia es szakszervezeti ero, egyeni hiba van a rosszul eljaro rendorok mogott, nem epdig rendszer szintu rasszizmus.Pár hete le lettem baszva Sobri átlal, hogy ne egyedi esetet hozzak, én ennél nagyvonalúbb vagyok 😊
Ellenkezo esetben hogyan magyarazod pl a belinkelt Chicagoi lovoldozest, ahol tenyleg hatba lottek a feher foszert a fekete rendorok?
undisputedly
Nem azt mondom, hogy nincsenek fehérek ellen elkövetett jogsértések, én arról beszélek az elejétől kezdve, hogy a rendőri szervezetet úgy szocializálják, hogy a "színesek" JÓVAL nagyobb eséllyel bűnözők, mint a fehérek, azért a népességarányuknál jóval nagyobb mértékben éri őket aránytalan válasz, mint a fehéreket. Ez pedig tény. És ez az én olvasatomban a rendszerszintű rasszizmus.
Most azt, hogy a militarizált rendőrség önmagában is mennyire káros, egy újabb vitaindítása lehetne, de én most ezt elkerülném, mert szintén nem gyökérok.
Szerintem, ha már itt tartunk a legfőbb gyökérok a neoliberális kapitalizmus elmúlt 30 éves virágzása. A szétszakadt társadalom felrobbant. És amíg ilyen sokszínű (sic!) országban, mint USA, könnyedén lehet azonosítani a töréspontokat.
Gyurma Pappa
több mint 5 éve
Egyetertek sok mindennel amit irsz, de nalam a "gyokerok" (hogy en is hasznaljam) egyertelmuen a gazdasagi es szocialis helyzet (elkovetoi oldal).Ebben egyetertunk. Egy politikai kalandor Jack Posobiec (?) az alapitoja, de ezzel a standerddel a CNN sem mas, mint egy propaganda gepezet. Tobb sztorijuk volt legbol kapott az elmult 4 evben, mint amennyi valos, kb. a demokrata part propaganda szarnya. Meg sincs cancel culture azokra akik CNN merch-ben maszkalnak.Természtesen nem. Nyilván az, hogy valaki OANN pólóban van, egyfajta statement. Nem vagyok CNN hívő sem, nyugi. Szerintem a cable news mint olyan megszűnt mértékadónak lenni az elmúlt évtizedben. PBS-t nézek, online 😊
undisputedly
De a te soraidbol is az jon le, hogy inkabb kompetencia es szakszervezeti ero, egyeni hiba van a rosszul eljaro rendorok mogott, nem epdig rendszer szintu rasszizmus.Pár hete le lettem baszva Sobri átlal, hogy ne egyedi esetet hozzak, én ennél nagyvonalúbb vagyok 😊
Ellenkezo esetben hogyan magyarazod pl a belinkelt Chicagoi lovoldozest, ahol tenyleg hatba lottek a feher foszert a fekete rendorok?
undisputedly
Nem azt mondom, hogy nincsenek fehérek ellen elkövetett jogsértések, én arról beszélek az elejétől kezdve, hogy a rendőri szervezetet úgy szocializálják, hogy a "színesek" JÓVAL nagyobb eséllyel bűnözők, mint a fehérek, azért a népességarányuknál jóval nagyobb mértékben éri őket aránytalan válasz, mint a fehéreket. Ez pedig tény. És ez az én olvasatomban a rendszerszintű rasszizmus.
Most azt, hogy a militarizált rendőrség önmagában is mennyire káros, egy újabb vitaindítása lehetne, de én most ezt elkerülném, mert szintén nem gyökérok.
Szerintem, ha már itt tartunk a legfőbb gyökérok a neoliberális kapitalizmus elmúlt 30 éves virágzása. A szétszakadt társadalom felrobbant. És amíg ilyen sokszínű (sic!) országban, mint USA, könnyedén lehet azonosítani a töréspontokat.
Gyurma Pappa
több mint 5 éve
Nyilván az sem segít, hogy pl. a minneapolis-i rendőrfőnök egy rasszista, bigott seggfej.Az afroamerikai/latin (kolumbiai a családja) Arradondo? 😊
Gyurma Pappa
😛

több mint 5 éve
Van egy kedves ismerosom. Alktomanyjogasz. Nem ismerek nala liberalisabb embert. Helsinki bizottsag barat, balos mozgalmak, social justice stb. Elkepesztoen tavol all tolem minden ilyen PC neoliberalis dolog, de mindig mosolyt csal az arcomra, amikor beszelek vele, mert orulok, hogy itt el meg Magyarorszagon, mert kellenek a hozza hasonloak, akkor is, ha nem ertunk veluk egyet.BorbinhoNyilvan akinek nem inge...undisputedly
Borbinho
Neked is ezt tudom mondani. Attol mert nem ertek veled egyet, meg helye van a velemenyednek az en olvasasi spektrumomon is, de ettol meg ervelek a konkluziod ellen altalan esszerunek tartott modon.
Szerkesztette: undisputedly
több mint 5 éve
Azértez gondolom ott sem mindennapos gyakorlat (remélhetőleg). Túlkapások és visszaélések mindig voltak és valszeg lesznek is. De erre nem az a megoldás, hogy akkor feloszlatjuk az egész szervezetet.Közfeladatot ellátó személy, legalábbis itthon így hívják. Ugyanúgy, ahogy a tűzoltó, mentős, orvos, satöbbi. Még jó hogy kap néhány plusz jogosítást adott esetben, amikor a szakma jellegéből adódóan önként lemond a saját jogai egy részéről. Nálam ezzel semmi probléma nincs. Valamit valamiért, ugye.Egyetértünk. Csak ugye: proportional response. És hogy "normális" dolog rátérdelni valakinek a nyakára, vagy fegyvert használni igazoltatás közben, szerintem nem tartoznak az arányos válasz kategóriákba.
warr_b
Gyurma Pappa

több mint 5 éve
Ebben egyetertunk. Egy politikai kalandor Jack Posobiec (?) az alapitoja, de ezzel a standerddel a CNN sem mas, mint egy propaganda gepezet. Tobb sztorijuk volt legbol kapott az elmult 4 evben, mint amennyi valos, kb. a demokrata part propaganda szarnya. Meg sincs cancel culture azokra akik CNN merch-ben maszkalnak.Természtesen nem. Nyilván az, hogy valaki OANN pólóban van, egyfajta statement. Nem vagyok CNN hívő sem, nyugi. Szerintem a cable news mint olyan megszűnt mértékadónak lenni az elmúlt évtizedben. PBS-t nézek, online 😊
undisputedly
undisputedly

több mint 5 éve
Nem hinném, hogy a fegyverviselés a 'gyökérok' lásd Kanadát plIgen, még 20-at be tudok írni ...ha csak a feleségem new yorki régiségkereskedő nagybátyja (mama tesója), és denveri apukája közti vitákat kellene feldolgozni, vagy csak kinyitom az újságot.Szóval akkor csak úgy beírtál két érvet, amikről nincs semmi véleményed. Oké 😊Ez pedig a Te véleményed, amit szintén tisztelek, például nem minősítem, és azért sem teszem , mert valamit végzetesen félreértesz. Negri kérdezett, én felhoztam két érvet, de nem nyilvánítottam véleményt, azon túl, hogy Michael Moore propagandafilmes-de ha jól értelmeztem Te sem vagy oda érte.70 éve is hülyeség... Ha egy államban diktatúra lesz a demokráciából, és propagandát tól egy kb 1 % kisebbség ellen, majd beveti a teljes állami apparátust, akoor ott vége, fuss el véle. Ha nem hiszel az érvelésemnek, csak nézd meg, mire mentek a déli államokban a négerek a Klán lincselésekkel szemben a szabad fegyverviselés jogával...Ez az érv kb. hetente elhangzik ebben a vitában ...úgy 70 éve. a fegyverviselés mellett. Én csak 11 éve hallgatom. Nem kell ezt elfogadni, de sokaknak fontos., én ezt tiszteletben tartom.Mert szerinted ezért a szabad fegyverviselés 200 éve, a 2. vh-hás koncentrációs táborok miatt? Ezt komolyan leírni, vazze...Hát van.... mitagadásMég jó, van elég hülyeség enélkül is abban a filmben.Igen hát a neves propagandafilmes Májkel Múr művében ezek az érvek nem nagyon hangzottak el.Ezeket az érveket se hallottam még a szabad fegyverviselésre.egyébként megint oda jutunk hogy fasznak lehet mindenkinek fegyvere amerikában?1 aspektus.
Negritis
1 másik
Helmut Zimmer
ender1112
Helmut Zimmer
ender1112
Helmut Zimmer
ender1112
Helmut Zimmer
ender1112
Helmut Zimmer
ender1112
Helmut Zimmer
több mint 5 éve
Nyilvan akinek nem inge...undisputedly
Borbinho
"Overjoyed, the wolf devours his leg that's been torn off by a trap. Praised be the day that gave me food, he cries."
több mint 5 éve
Közfeladatot ellátó személy, legalábbis itthon így hívják. Ugyanúgy, ahogy a tűzoltó, mentős, orvos, satöbbi. Még jó hogy kap néhány plusz jogosítást adott esetben, amikor a szakma jellegéből adódóan önként lemond a saját jogai egy részéről. Nálam ezzel semmi probléma nincs. Valamit valamiért, ugye.Egyetértünk. Csak ugye: proportional response. És hogy "normális" dolog rátérdelni valakinek a nyakára, vagy fegyvert használni igazoltatás közben, szerintem nem tartoznak az arányos válasz kategóriákba.
warr_b

több mint 5 éve
Ebben egyetertunk. Egy politikai kalandor Jack Posobiec (?) az alapitoja, de ezzel a standerddel a CNN sem mas, mint egy propaganda gepezet. Tobb sztorijuk volt legbol kapott az elmult 4 evben, mint amennyi valos, kb. a demokrata part propaganda szarnya. Meg sincs cancel culture azokra akik CNN merch-ben maszkalnak.Igen, ezek az atgondolt eszervek, de eppen ezert nem teged kerdeztelek, hanem azokat itt a topicban akik szemellenzovel hajtogatjak, hogy rasszista rendorok es a rendszerszintu rasszizmus meg elnyomas.Mondjuk az OANN annyira hírcsatorna, mint a FIlm+ 😀 Az egy propaganda gépezet, amire azért volt szükség, mert Murdoch családja
Nem. Nem az. Ugyanezek az esetek megtortennek feherek karara is, de azt a media nem kapja fel. Le se tojjak. Mert nekik a politikai feszultsegkeltes az erdek, es a BLM most a divat, emg amugy is, ha kritizalod oket, veged, elveszted az allasod. Baggio emselhetne az Oklahoma State edzojerol.
Par napja egy OANN news networkos poloban volt, de a fekete meg a liberalis feher aktivistak szerint az egy rasszista hircsatorna amiert a BLM-et kritizalja, igy belekenyszeritettek az edzot egy tusztejtesekre hajazo bocsanatkero videoba, azert, MERT EGY POLOT VISELT. Komolyan gondolta a bocsanatkerest? Valoszinuleg nem, de nem akarta az evi 5 millio dollaros fizeteset elvesziteni.
undisputedly
Mivel én is hajtogatom, hogy rendszerszintű a rasszizmus, amit továbbra is fenntartok, ugyan nem is hozzá beszéltél, de azért én is válaszolok. A rendszer nem maga az egyes rendőrök. Lehet hozni példákat rasszista rendőrökre, és ezzel nem is lenne akkora baj, ha nem párosulna hozzá az erős rendőrszakszervezet, a rossz törvények és a rendszerszintű kontroll problémákkal, akkor nem lenne ennyire feltűnő. Nyilván az sem segít, hogy pl. a minneapolis-i rendőrfőnök egy rasszista, bigott seggfej.
Szóval észérvekkel alátámasztva a dolgot, a rendőrség működése koránt sem ideális, és ezt a rendszerszintű problémát nem akarja megoldani a kormányzat. És most nem Trumpot akarom sározni, ő része a problémának, nem az oka.
Átfogó reform nélkül a rendszerszintű anomáliák, mint pl. a tettenérhető és statisztikailag igen is igazolható racial profiling nem fognak megszűnni. Ehhez nem kell túl okosnak lenni.
Gyurma Pappa
De a te soraidbol is az jon le, hogy inkabb kompetencia es szakszervezeti ero, egyeni hiba van a rosszul eljaro rendorok mogott, nem epdig rendszer szintu rasszizmus.