Politika
70 feliratkozó
több mint 4 éve
csipkelli
4 010
Azért ha bejön 150 ezer új szavazó egy Gyurcsány-show 2. körre, akkor nem lesz boldog a Párt.Közben Tóth Bertalan szomorítja Ferit.
több mint 4 éve
Azt hiszem ez eldőlt, MZP mehet a levesbe.egyébként múltkor néztem egy interjút és MZP beszéd stílusa és manírjai engem élből Alekoszra emlékeztettek
www.blikk.hu/aktualis/politika/alekosz-dobrev-klara-ellenzek-elovalasztas-szavazas/gyj5dt4
Sobri Jóska
nem volt kedvem beírni akkor, de most azért bedobom ha már a mester előkerült
The Stronger you become, the Weaker you really are.
I wanted Champ to be champ!
több mint 4 éve
Azt hiszem ez eldőlt, MZP mehet a levesbe.Azt a csoze óraszíjat anyámborogass.
www.blikk.hu/aktualis/politika/alekosz-dobrev-klara-ellenzek-elovalasztas-szavazas/gyj5dt4
Sobri Jóska
több mint 4 éve
Összefoglaló:www.youtube.com/watch?v=PajAd2Lr3CM
'csak az maradt tiéd, mit homlokod megett viselsz.'
"A világ igazságtalan. Ha elfogadod ezt, cinkos lesz a neved, ha pedig megváltoztatnád, hóhér." (Sartre)
Never forget Bucha, Borodyanka, Hostomel, Irpen, Kramatorszk, Mariupol, Rubizne, Popasna, Kremenchuk, Sievierodonetsk, Chasov Yar, Vinnytsia, Mikolajiv, Olenivka, Chaplyny, Izjum, Zaporizzsja, Kijiv, Bakhmut, Pravdyne, Marinka, Kherson, Dnipro, Soledar, Avdijivka, Slovyansk, Uman, Nova Kakhovka, Kryvyi Rih, Odessa, Pervomajszkij,Lviv, Pokrovsk, Chernihiv, Kostyantynivka, Hroza, Harkiv, 2023.12.29., Odessa, Chernihiv, Vovchansk, Harkiv, Okhmatdyt, Poltava, Lviv, Sumi, Ternopil
több mint 4 éve
Cserebe joval tobb olyan mehet el, aki amugy nem ment volna (már ha MZP fut be és nem klárikám)az első fordulós Karácsony - Jobbik szavazóbázis nem nagyon aktivizálta magát eddigsurprise. nyilván még sok van áprilisig (bár már annyira nem, novembertől már elvileg meglesznek a fideszes jelöltek is az egyénikben és indulhat a kampány), de nem lepődnék meg, ha jó pár Karácsony szavazó szimplán nem megy el majd.
MC12
csebi
http://www.youtube.com/watch?v=BwwrLgAuvUE&feature=related
Ron Rivera: We were trying to make them systematically beat us.
több mint 4 éve
Mr.Breaker
1 934
Úgy néz ki Vitya se nagyon akar MZP-vel megmérkőzni. Már Toroczkai-t is ráállították az ügyre. 😅
több mint 4 éve
az első fordulós Karácsony - Jobbik szavazóbázis nem nagyon aktivizálta magát eddigsurprise. nyilván még sok van áprilisig (bár már annyira nem, novembertől már elvileg meglesznek a fideszes jelöltek is az egyénikben és indulhat a kampány), de nem lepődnék meg, ha jó pár Karácsony szavazó szimplán nem megy el majd.
MC12
Ha meg akarjuk védeni a demokráciánkat, újra kell épitenünk azokat a normákat, amelyek egykor védelmezték. Ám ennel többet kell tennünk. E normákat ki kell terjesztenünk úgy, hogy egy sokszínű társadalom minden tagja számára elerhetők legyenek.
több mint 4 éve
Pontosan a fentiek miatt nem érzem alaptalannak a pletykát h Áder már februárban kiírja a választásokat, hogy ne legyen idő lehiggadni.De ha nyer az ember, aki már oly sok alkalommal "megcsinálta a csodát", akkor azok, akik őt most nagyon nem szeretik, mert zsigerileg Klárára rezonálnak, akkor szerintetek tutti elmennek szavazni 22-ben MZP-re?Helmut ZimmerA "zsigerileg"-es DK-sok nem. A DK szavazók többsége szerintem igen. Nem véletlenül vannak az előválasztások hónapokkal az országos választások előtt. USA-ban is ugye. A "szünet" - többek között - arra is jó, hogy az előválasztások során felkorbácsolódó indulatok lejjebb hagyjanak. Aki most fel van bőszülve, hogy ha nem Klára, akkor jöjjön inkább a zivatar és Orbán, mert az ellenzék nem érdemli meg a jobbat, annak lesz 4-5 hónapja, hogy lehiggadjon. Áprilisban már nagyon messze lesz október. Ha az ellenzék nem bassza el (nem esnek _amatőr_ módon egymásnak), akkor a téma áprilisban a NER vs nem NER lesz, és lehiggadva arra kijöhet egy teljesen más válasz is a most Dobrevezőkből is. A többségükből ki is fog szerintem.
peterk2005

Madden hates me.
Trust, it f*cking hates me...
több mint 4 éve
Tegnap kisebb csökkenés volt a részvételi számokban, nyilván jónéhányan megvárták a vitát. 85k - 67-18 tehát ismét 80/20 a személyes/online arány. Érdekes, hogy minden egyes nap ugyanennyi körül volt ez az arany, ha nőtt ha csökkent a részvétel. Összesen 100k az új szavazó, viszont az már jó közelítéssel mondható, hogy az első fordulós Karácsony - Jobbik szavazóbázis nem nagyon aktivizálta magát eddig, mert ha az új szavazókat leveszem, mindjárt sokkal rosszabbul nézne ki a részvétel - MzP szempontjából teszem hozzá 😊
“A kiábrándult idealistákból lettek a cinikusok”
több mint 4 éve
Nemcsak nekem tűnt ez fel vszeg ha ezzel így külön foglalkoznak 😊UP heti hírlevel:Jó neked. Nalam még bőven gyász munka van.Nyilván. De az interjunal fel szakadt a szemoldokom h a hazaárulózást ennyiben hagytak és a nyilvánvaló kérdést senki nem teszi fel neki h aki elárulja a hazáját az micsoda?Jajj már.
csebi
Posztigazság korszakában ezeken már fenn sem akadok. Holnap majd mondanak valami még nagyobb faszságot. Ma épp GYF SMS-ben fenyegeti KGY-t.
Én élvezem a show-t, tök felesleges idegeskedni rajta. Végre valami olyan történik, ami politikára hasonlít.
Mondom: egy sima szerda Kaliforniában erősebb, mint az egész előválasztás egyben. Csak el vagyunk szokva tőle.
Gyurma Pappa
Btw: az igaz h cimbid tényleg esélyes a MoMo élére?
csebi
"60.3. Ébresztő! (Az endorszment a falra ment)
Nagy a nyüzsgés, előválaszt az ország, kígyók, kígyók kígyóznak, a Závecz Riszörcs legfrissebb anyámkínja szerint Dobrev Klára tudja megszólítani a vidékieket, az Inkontinencia Intézet viszont azt mérte, hogy Márki-Zay ellenállhatatlanul vonzza a meztelen fiatal határválasztókat és viszont.
Én a magam és a saját nevemben némi (jelentős) szkepszissel figyelem a heves tüsténkedést, hogy miért, azt az 57. hírlevélben (A kereszténydemokratúrautokratisztán bukásáról) megírtam, szóval én nem nagyon látom a lelépési szándékot Orbánék oldalán, és ha ez egy autokrácinyavalya, márpedig az, akkor kevés lesz a laza szavazgatás az Orbán-zavaráshoz. És erről azért nem sok szó esik. Nyilván senkinek nem érdeke, hogy essen. És látok ebben némi (jelentős) veszélyt.
Mindegy, most megy, ami megy, ennek is lehet örülni, valami azért mozog, megmozdult, és ha ez az ellenzék még mindig elég messze van attól, hogy veszélyes kihívója (RENDSZERVÁLTÓJA avagy váltó rendszere) legyen az autokráciának, legalább elindult valamerre valahogy.
Ebben a helyzetben a jellemzően ballibszerűségnek tekinthető értelmiség (a jobblibről nem beszélve) vadul elkezdett publicisztikázni a szerinte helyes szavazási taktikáról, és egyébként meglehetősen logikusnak tűnő érvelés után rendre arra jut, hogy Márki-Zay a jobb megoldás. A többségük azt is hangsúlyozza, hogy egyébként nem vonzódik a vásárhelyi polgármester nézeteihez. De most nem az ízlésünknek legmegfelelőbb jelöltek keressük – magyarázzák –, hanem azt, aki képes áttörni az autokrácia izéját.
A 444-hez két-három nap alatt öt ilyen publicisztika zuhant be, és közölgettük is ezeket, ahogyan egyébként közölni szoktuk a hozzánk küldött, jól megírt/érdekes cikkeket. Dobrevest nem kaptunk egyet sem, fyi.
Na erre aztán a megfelelően izgatott (idegállapotba került) illetve – egyébként érthető módon – gyanakvó ellenzéki szavazók/olvasók egy része rögtön valami összeesküvést sejtett, vagy legalábbis azt, hogy mi endorszolnánk MZP-t vadul.
Dehát nem endorszoljuk. A legkevésbé sem. Én a magam részéről meg aztán legkevésbébbebsem-sem.
Szerintem mindkét jelöltnek pont ugyanannyi esélye van leváltani Orbánt. (Lásd: 57.)"
Gyurma Pappa
Ha meg akarjuk védeni a demokráciánkat, újra kell épitenünk azokat a normákat, amelyek egykor védelmezték. Ám ennel többet kell tennünk. E normákat ki kell terjesztenünk úgy, hogy egy sokszínű társadalom minden tagja számára elerhetők legyenek.
több mint 4 éve
UP heti hírlevel:Jó neked. Nalam még bőven gyász munka van.Nyilván. De az interjunal fel szakadt a szemoldokom h a hazaárulózást ennyiben hagytak és a nyilvánvaló kérdést senki nem teszi fel neki h aki elárulja a hazáját az micsoda?Jajj már.
csebi
Posztigazság korszakában ezeken már fenn sem akadok. Holnap majd mondanak valami még nagyobb faszságot. Ma épp GYF SMS-ben fenyegeti KGY-t.
Én élvezem a show-t, tök felesleges idegeskedni rajta. Végre valami olyan történik, ami politikára hasonlít.
Mondom: egy sima szerda Kaliforniában erősebb, mint az egész előválasztás egyben. Csak el vagyunk szokva tőle.
Gyurma Pappa
Btw: az igaz h cimbid tényleg esélyes a MoMo élére?
csebi
"60.3. Ébresztő! (Az endorszment a falra ment)
Nagy a nyüzsgés, előválaszt az ország, kígyók, kígyók kígyóznak, a Závecz Riszörcs legfrissebb anyámkínja szerint Dobrev Klára tudja megszólítani a vidékieket, az Inkontinencia Intézet viszont azt mérte, hogy Márki-Zay ellenállhatatlanul vonzza a meztelen fiatal határválasztókat és viszont.
Én a magam és a saját nevemben némi (jelentős) szkepszissel figyelem a heves tüsténkedést, hogy miért, azt az 57. hírlevélben (A kereszténydemokratúrautokratisztán bukásáról) megírtam, szóval én nem nagyon látom a lelépési szándékot Orbánék oldalán, és ha ez egy autokrácinyavalya, márpedig az, akkor kevés lesz a laza szavazgatás az Orbán-zavaráshoz. És erről azért nem sok szó esik. Nyilván senkinek nem érdeke, hogy essen. És látok ebben némi (jelentős) veszélyt.
Mindegy, most megy, ami megy, ennek is lehet örülni, valami azért mozog, megmozdult, és ha ez az ellenzék még mindig elég messze van attól, hogy veszélyes kihívója (RENDSZERVÁLTÓJA avagy váltó rendszere) legyen az autokráciának, legalább elindult valamerre valahogy.
Ebben a helyzetben a jellemzően ballibszerűségnek tekinthető értelmiség (a jobblibről nem beszélve) vadul elkezdett publicisztikázni a szerinte helyes szavazási taktikáról, és egyébként meglehetősen logikusnak tűnő érvelés után rendre arra jut, hogy Márki-Zay a jobb megoldás. A többségük azt is hangsúlyozza, hogy egyébként nem vonzódik a vásárhelyi polgármester nézeteihez. De most nem az ízlésünknek legmegfelelőbb jelöltek keressük – magyarázzák –, hanem azt, aki képes áttörni az autokrácia izéját.
A 444-hez két-három nap alatt öt ilyen publicisztika zuhant be, és közölgettük is ezeket, ahogyan egyébként közölni szoktuk a hozzánk küldött, jól megírt/érdekes cikkeket. Dobrevest nem kaptunk egyet sem, fyi.
Na erre aztán a megfelelően izgatott (idegállapotba került) illetve – egyébként érthető módon – gyanakvó ellenzéki szavazók/olvasók egy része rögtön valami összeesküvést sejtett, vagy legalábbis azt, hogy mi endorszolnánk MZP-t vadul.
Dehát nem endorszoljuk. A legkevésbé sem. Én a magam részéről meg aztán legkevésbébbebsem-sem.
Szerintem mindkét jelöltnek pont ugyanannyi esélye van leváltani Orbánt. (Lásd: 57.)"

több mint 4 éve
Elég sok az olyan szavazó, aki nem ment el az első körben.Same
Nekem a szűkebb környezetemben legalább 5 ilyen ember van, mind MZP-re szavazott most.
Arra lennék kivancsi masnal mik a tapasztalatok ezen a teren?
gabokocka

több mint 4 éve
Elég sok az olyan szavazó, aki nem ment el az első körben.Nekem a szűkebb környezetemben legalább 5 ilyen ember van, mind MZP-re szavazott most.
Arra lennék kivancsi masnal mik a tapasztalatok ezen a teren?
http://www.youtube.com/watch?v=BwwrLgAuvUE&feature=related
Ron Rivera: We were trying to make them systematically beat us.
több mint 4 éve
Azt hiszem ez eldőlt, MZP mehet a levesbe.www.blikk.hu/aktualis/politika/alekosz-dobrev-klara-ellenzek-elovalasztas-szavazas/gyj5dt4
több mint 4 éve
Törölt felhasználó
HA bármi valami nagyon nagy (külső válság) bebaxna, előjönne a társadalmi bizalom kérdése is. Zsigerből.Nekem ennyi az érvem.Gyurcsány is meg tudta verni, és eszerint a videó szerint is ez már keveseket érdekel, pláne a bemerevedett táborokon kívül.PontosanGyurcsánynéSok fog múlni MZP kampányán persze .... feltéve, ha ő nyer most. Ha Dobrev, akkor szerintem "22-ben marad Orbán. Ő csinálhat bármit - bármilyen jót is -, nem tudom elképzelni, hogy megverheti Orbánt.Miért?
peterk2005
Sobri Jóska
Toca
peterk2005
youtu.be/EqR8R9w5YGY
Valami egzaktabb érv, valami konkrétum?
Sobri Jóska
Eltudok képzelni olyan csillagállást, hogy beüt valami gazdasági krach vagy valami iszonyat nagy gebasz és emiatt Dobrev letudná győzni, de mondjuk 0.01 % nálam az eselye az meg 0-ra van kerekítve.
Nem tudok ennél egzaktabb érvet én, mert nekem ez a véleményem és érvem.
Pl. én és az asszony se megyünk el szavazni ha Dobrev lesz a jelölt és rengeteg ilyen embert ismerek.
Emellett két politikus döntései határozzák meg leginkább, hogy Vitya ott van ahol most. Az egyik Vitya a másik Gyurcsány.
És ez amíg ő a legnagyobb kihívója ígyis marad.
Dobrevre amúgy még a kommunista gyökerei miatt is repülne még a bomba. Ami a megfelelő korosztályban még mindig arat. Bár ez tényleg csak részletkérdés.
Toca
több mint 4 éve
Nekem ennyi az érvem.Gyurcsány is meg tudta verni, és eszerint a videó szerint is ez már keveseket érdekel, pláne a bemerevedett táborokon kívül.PontosanGyurcsánynéSok fog múlni MZP kampányán persze .... feltéve, ha ő nyer most. Ha Dobrev, akkor szerintem "22-ben marad Orbán. Ő csinálhat bármit - bármilyen jót is -, nem tudom elképzelni, hogy megverheti Orbánt.Miért?
peterk2005
Sobri Jóska
Toca
peterk2005
youtu.be/EqR8R9w5YGY
Sobri Jóska
Eltudok képzelni olyan csillagállást, hogy beüt valami gazdasági krach vagy valami iszonyat nagy gebasz és emiatt Dobrev letudná győzni, de mondjuk 0.01 % nálam az eselye az meg 0-ra van kerekítve.
Nem tudok ennél egzaktabb érvet én, mert nekem ez a véleményem és érvem.
Pl. én és az asszony se megyünk el szavazni ha Dobrev lesz a jelölt és rengeteg ilyen embert ismerek.
Emellett két politikus döntései határozzák meg leginkább, hogy Vitya ott van ahol most. Az egyik Vitya a másik Gyurcsány.
És ez amíg ő a legnagyobb kihívója ígyis marad.
Dobrevre amúgy még a kommunista gyökerei miatt is repülne még a bomba. Ami a megfelelő korosztályban még mindig arat. Bár ez tényleg csak részletkérdés.
Szerkesztette: Toca
több mint 4 éve
Ne légy rest, nyisd le a hozzászólás előzményeit, és nézd meg, hogy mit írtam, mire kérdeztél rá. Ki is emelted.Egyszerűen se te se más nem tud olyan érvet, szempontot, meglátást mondani, de legalábbis nem mondott még, ami igazolná, hogy miért tény, hogy a Dobrev vezette összellenzék egy full kormányváltó, protest hangulat esetén se tudna nyerni.Sobri JóskaÉn több konkrét érvet írtam abban az eredeti postban, amire rákérdeztél, mint ez a videó. Ha neked ez a videó elég volt, akkor nem az én konkrétumaim hiányoznak a másik oldalról.Gyurcsány is meg tudta verni, és eszerint a videó szerint is ez már keveseket érdekel, pláne a bemerevedett táborokon kívül. Valami egzaktabb érv, valami konkrétum?Sobri JóskaPontosanGyurcsánynéSok fog múlni MZP kampányán persze .... feltéve, ha ő nyer most. Ha Dobrev, akkor szerintem "22-ben marad Orbán. Ő csinálhat bármit - bármilyen jót is -, nem tudom elképzelni, hogy megverheti Orbánt.Miért?
peterk2005
Sobri Jóska
Toca
peterk2005
peterk2005

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 4 éve
Závecz felmérés: Dobrev nyerte a vitát hirklikk.hu/kozelet/zavecz-felmeres-dobrev-nyerte-a-vitat/388219/
több mint 4 éve
Egyszerűen se te se más nem tud olyan érvet, szempontot, meglátást mondani, de legalábbis nem mondott még, ami igazolná, hogy miért tény, hogy a Dobrev vezette összellenzék egy full kormányváltó, protest hangulat esetén se tudna nyerni.Én több konkrét érvet írtam abban az eredeti postban, amire rákérdeztél, mint ez a videó. Ha neked ez a videó elég volt, akkor nem az én konkrétumaim hiányoznak a másik oldalról.Gyurcsány is meg tudta verni, és eszerint a videó szerint is ez már keveseket érdekel, pláne a bemerevedett táborokon kívül. Valami egzaktabb érv, valami konkrétum?Sobri JóskaPontosanGyurcsánynéSok fog múlni MZP kampányán persze .... feltéve, ha ő nyer most. Ha Dobrev, akkor szerintem "22-ben marad Orbán. Ő csinálhat bármit - bármilyen jót is -, nem tudom elképzelni, hogy megverheti Orbánt.Miért?
peterk2005
Sobri Jóska
Toca
peterk2005
peterk2005
És neked nem kell részletesen kifejtenem, hogy mekkora óriási különbség van a "biztosan nem" és a "nem valószínű" között.
Egyszerűen nem a miniszterelnökjelölt személyén múlik, mivel arra egyrészt nem szavazunk, másrészt a mandátumtöbbség az egyéni vk-kban dől el, és ha abból nyer eleget az ellenzék, akkor lesz elég képviselője az ogy-ben, ha nem nyer, akkor nem lesz.
Irreleváns az összellenzéki lista első helyére írt ember neve. Pláne úgy, hogy ha Dobrev is lesz az első, a második MZP lesz.
Ez nem az USA, hogy aki a második az előválasztáson az kvázi hátralép pár sorral.
több mint 4 éve
Én több konkrét érvet írtam abban az eredeti postban, amire rákérdeztél, mint ez a videó. Ha neked ez a videó elég volt, akkor nem az én konkrétumaim hiányoznak a másik oldalról.Gyurcsány is meg tudta verni, és eszerint a videó szerint is ez már keveseket érdekel, pláne a bemerevedett táborokon kívül. Valami egzaktabb érv, valami konkrétum?Sobri JóskaPontosanGyurcsánynéSok fog múlni MZP kampányán persze .... feltéve, ha ő nyer most. Ha Dobrev, akkor szerintem "22-ben marad Orbán. Ő csinálhat bármit - bármilyen jót is -, nem tudom elképzelni, hogy megverheti Orbánt.Miért?
peterk2005
Sobri Jóska
Toca
peterk2005

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 4 éve
Törölt felhasználó
respect 😀 én tizenegynéhányévvel ezelőtt olvastam az amerikai Gallup közv. kutatását egy helyi (persze milliós közegre) vonatkozóan, részletes leírás volt mind az eredményekre, mind a társadalmi szegminden tiszteletem mellett, de EZ csak a politika kommunikációs szegmense.Persze, de ha belegondolsz, ez a tágabb politika is megszűnt érdekes lenni. Kitalált valamit a központ, mindenki azt csinálta. Aki nem, az kuka.
A politika, mint olyan ennél jóval több, s ezt Te is tudod, kedves Gyurma Pappa. A politika egy közösség életének (helyi, országos, vagy nemzetközi sziten) történő megszervezése. Gaius
PS az amcsi példa azért sántít és ül is egyben, mert az amerikai individualista társadalom arra van szocializálva, hogy egy szokásos (nálunk 4 éves periódusban) intervallumban nem is tudom....8-12-szer megy el választani? kormányzótól kerületi ügyészen át az iskolaszékig......választásra, ergo kampányra vannak kondicionálvaErre akartam utalni 😊
Gaius
Én bírom ezt a fajta demokrácia felfogást és a vele járó cirkuszt. Aki ugye társadalom- és politikai statisztikával foglalkozik évekig, annak a kampány az csemege 😊 Kár hogy a magyar kutatókszarokelfogultakmáshogy fogják fel...
Gyurma Pappa
a "tágabb" politika (szakpolitikai kérdések, a policy) azért érdekes, mert ez határozza meg az itt lévők hétköznapi életét (évekre?)....minden értékítélet nélkül.....
persze, hogy a hiányos kínálati piac szereplőinek "politikai track recordja" miatt leegyszerűsödnek a narratívák....."hazudtak-loptak-hazudnak-adunk" vs. "lopnak-harácsolnak-diktatúráznak" van kb. leegyszerűsítve.....politikai kommunikációilag...😀 Állííííícccsuk meg Orbánt vs. állíccsuk meg Gyurcsányt.....még inkább leegyszerűsítve....ez is szomorú....de sajna a rög való (s a mediatizált világ (fekete-fehér szemlélete értékvilágilag) ilyesmiket diktál....az uccsó kocsmalátogató x-e is annyi, mint egy akadémikusé, vagy többdiplomásként gürizőé.....nem csak nálunk, és ez még csak éleződni fog sztem nemzetközileg is....
több mint 4 éve
Gyurcsány is meg tudta verni, és eszerint a videó szerint is ez már keveseket érdekel, pláne a bemerevedett táborokon kívül.PontosanGyurcsánynéSok fog múlni MZP kampányán persze .... feltéve, ha ő nyer most. Ha Dobrev, akkor szerintem "22-ben marad Orbán. Ő csinálhat bármit - bármilyen jót is -, nem tudom elképzelni, hogy megverheti Orbánt.Miért?
peterk2005
Sobri Jóska
Toca
peterk2005
youtu.be/EqR8R9w5YGY
több mint 4 éve
Pontosan.GyurcsánynéSok fog múlni MZP kampányán persze .... feltéve, ha ő nyer most. Ha Dobrev, akkor szerintem "22-ben marad Orbán. Ő csinálhat bármit - bármilyen jót is -, nem tudom elképzelni, hogy megverheti Orbánt.Miért?
peterk2005
Sobri Jóska
Toca
Hozzáteszem, hogy amikor az jön elő erre vagy arra az ellenzéki lépésre, hogy "szar ez az ellenzék, tíz év után is csak itt tart még, nem érdemlik meg, tanuljanak még négy évet, hátha akkor jobb lesz", akkor én arra gondolok, hogy annál múltban ragadottabb sztorit, hogy 2022-ben is Gyurcsánnyal kaphat ki az ellenzék, el sem tudok képzelni. Ez lenne ám a "tizenkét év után is csak itt tart". És akkor rendelnék is a fentiektől egy kicsit az orbáni mázliból a saját civil kis életembe is, mert olyan ordas szerencséje is ritkán van egy politikusnak, hogy 12 év elbaszott hatalmon lét után is elő tudja venni a régi lemezt, és az nem járt le már nagyon régen. 😊
Szerkesztette: peterk2005 udvari bolond

több mint 4 éve
minden tiszteletem mellett, de EZ csak a politika kommunikációs szegmense.Tudod miről volt szó? A sajtó politizálásáról. Mégis milyen szegmense lehet a sajtó politizálásának a kommunikációson kívül? Pozícióért nem verseng, szabályokat nem alkot, vagyont nem redisztributál és a közösség életét sem szervezi sem helyi, sem országos szinten. Hanem kommunikál.
A politika, mint olyan ennél jóval több, s ezt Te is tudod, kedves Gyurma Pappa. A politika egy közösség életének (helyi, országos, vagy nemzetközi sziten) történő megszervezése. Ez bizonyos joghatóság alá tartozó természetes és jogi személyek vagyonának elvonásával érték és/vagy érdekalapú redisztribúciójával történik. Bizonyos "objektív" gazdaság- és társadalompolitikai mutatók mellett. A "sikeresség", a "hasznosság", az "értékesség" megítélése az adott joghatóság alá tartozó érintettek értékítéletétől függ. A demokrácia lényege a választhatóság az alternatívák között. A kommunikációs tér a meggyőzés tere, hogy "rám-ránk érdemes behúzni az x-et." Bizonyos szempontból sokadrangú (lenne), de a mediatizált világban kulcsfontosságú LEHET. Ferenc testvér-Szigetvári V. kommunikációs stratégiája 2006-ban sztem az adott időszakban a pol. kommunikáció kimaxolása volt....mind látványban, mind a baloldali szavazók részére értelmileg, s érzelmileg. Csak jött a DE egy idő után.....ingoványos talapzaton a politikai kommunikáció is csak ideig-óráig tartható.
PS az amcsi példa azért sántít és ül is egyben, mert az amerikai individualista társadalom arra van szocializálva, hogy egy szokásos (nálunk 4 éves periódusban) intervallumban nem is tudom....8-12-szer megy el választani? kormányzótól kerületi ügyészen át az iskolaszékig......választásra, ergo kampányra vannak kondicionálva
Gaius
Minden tiszteletem mellett - és a személyeskedés szándéka nélkül -, amikor olvaslak, rendszeresen az az érzésem, hogy eltévedtél. A megszokott inda polfórumodba akartál menni, csak rossz linkre kattintottál véletlenül. A szóhasználat is - "olvtársak", a mű-udvariasságba csomagolt kioktató stílus -, és az a tény is, hogy a postjaid többségénél ember legyen a talpán, aki megérti, hogy hogyan kapcsolódik a mondandód ahhoz, amire reagálsz / beidézel. Persze lehet, hogy én vagyok ehhez túl hülye, de nekem tisztára az az érzésem, mintha beragadt volna a katekizmus gomb, és a saját magadban imamalomként pörgő kérdésekre adott begyakorolt válaszok esnének ki véletlenszerűen - vagy egy-egy kulcsszóra - hol erre, hol arra a hozzászólásra válaszul.
Szerkesztette: peterk2005 udvari bolond

több mint 4 éve
GyurcsánynéSok fog múlni MZP kampányán persze .... feltéve, ha ő nyer most. Ha Dobrev, akkor szerintem "22-ben marad Orbán. Ő csinálhat bármit - bármilyen jót is -, nem tudom elképzelni, hogy megverheti Orbánt.Miért?
peterk2005
Sobri Jóska