Politika

65 feliratkozó

több mint 5 éve
clbass New Orleans Saints 3 163 — Saints fan
Hagyjuk már a mellébeszélést. Nem kell ezt túl gondolni, Pontosan elég ha ismerjük a magyar nép vagy kínai állatmeséket. Perpill mondjuk a kis gömböc és a skorpió ami úgy hirtelen beugrik. 😉
ozibozi
Nekem mondjuk a farkast kiáltó kakas, és a kútra járó korsó jut eszembe...
több mint 5 éve
ozibozi New York Giants 20 212
Hagyjuk már a mellébeszélést. Nem kell ezt túl gondolni, Pontosan elég ha ismerjük a magyar nép vagy kínai állatmeséket. Perpill mondjuk a kis gömböc és a skorpió ami úgy hirtelen beugrik. 😉

Szerkesztette: ozibozi
több mint 5 éve
Őszentsége Sobri Jóska Jacksonville Jaguars 35 146 — #NoStress
Nem tudom ma mi van velem, de ebben se látom a kormányzat szőrös mancsát.
Sima szervezetfejlesztés, outsourcing, meg indexes picsogás.
Ha Vaszily megjelenése rendben volt, akkor ezzel mi a gond?
Gondolom felvezetik az “adjatok pénzt” lejmolást.
Sobri Jóska
ezért küldtem a 24.hu-s cikket ahol ez elő is kerül

gondolom amíg nem termel az index a jelenlegi körülmények között addig nem basztatják
most hogy a covid miatt apad a reklámbevétel így is valahogy működniük kellene
visazont a tervezett átalakítás már a szerkesztőség szerint véleményes így jönnek hogy ha szeretnétek azt ahogy most van akkor tőletek kell a támogatás

ha ez szted lejmolás akkor mindenki lejmol nyugaton is, szimplán nem akarnak párt lap lenni
Negritis
A szerkesztőség tagjai alkalmazottak.
Nem tulajdonosok.
Nem a szerkesztőségbe nyúlnak bele szakmailag kívülről, és teszik tele mondjuk pestisrácos bértollnokokkal, hanem megvalósítanak egy tulajdonosi döntést. Ez a függetlenség, nem?
Amikor a tulajdonos dönt a tulajdonáról, nem kivülállók.
Sobri Jóska
ha kiszervezik mondjuk 5 cégbe a mostani X munkást onnantól az 5 cég lesz és nem 1
szerinted nem jogos hogy ez veszélyes lehet az egységükre?
Negritis
Ők érezhetik így, persze.
De az “egység” nem függetlenségi kritérium.
Az RTL-nek se alkalmazottai a műsorkészítők, hanem egy sor produkciós vagy technikai céggel vannak szerződve. Ettől még nevezhetőek függetlennek, nem állnak pártirányítás alatt.
Az index tulajdonosai miért ne fejleszthetnének szervezetet?
Én is szívesebben dolgoztam mindig cégekkel, mint alkalmazottakkal.
Ez szerintem erről szól, ha ki akarták volna csinálni az indexet, akkor ezt megtehették volna amikor egyértelműen az övék volt Spéderen keresztül.
Ez szerintem a hatékonyságról, a pénzről szól, nem a diktatúrásodásról, függetlenségről.

több mint 5 éve
Negritis, a vajda Denver Broncos 53 974 — The Mathematician
Sobri Jóska
1. lépésben annyi szervezetfejlesztés bőven elég lenne, ha végre kiraknák Sixxet meg az egész alkalmatlan Kult rovatot.
Amúgy meg győztes csapaton minek változtatna a Fidesz. Bibliai utálatosnak ott a "Feri" , amikor valami gond van a háztáji ellenzék azonnal elkúr valamit tematizálható szintre. Megvannak a szelepek. Szerintem is jobb stratégák ülnek a Fideszben ennél.
Helmut Zimmer
a tech rovat is sűrűn kuka sajnos

The Stronger you become, the Weaker you really are.

I wanted Champ to be champ!
több mint 5 éve
Sobri Jóska

gondolom amíg nem termel az index a jelenlegi körülmények között addig nem basztatják
visazont a tervezett átalakítás már a szerkesztőség szerint véleményes így jönnek hogy ha szeretnétek azt ahogy most van akkor tőletek kell a támogatás

ha ez szted lejmolás akkor mindenki lejmol nyugaton is, szimplán nem akarnak párt lap lenni
Negritis
Nem tulajdonosok.
Nem a szerkesztőségbe nyúlnak bele szakmailag kívülről, és teszik tele mondjuk pestisrácos bértollnokokkal, hanem megvalósítanak egy tulajdonosi döntést. Ez a függetlenség, nem?
Sobri Jóska
ha kiszervezik mondjuk 5 cégbe a mostani X munkást onnantól az 5 cég lesz és nem 1
szerinted nem jogos hogy ez veszélyes lehet az egységükre?

több mint 5 éve
Sobri Jóska

Negritis
Nem tulajdonosok.

több mint 5 éve
Helmut Zimmer Oregon Ducks 6 915 — secret level
Sobri Jóska
1. lépésben annyi szervezetfejlesztés bőven elég lenne, ha végre kiraknák Sixxet meg az egész alkalmatlan Kult rovatot.
Amúgy meg győztes csapaton minek változtatna a Fidesz. Bibliai utálatosnak ott a "Feri" , amikor valami gond van a háztáji ellenzék azonnal elkúr valamit tematizálható szintre. Megvannak a szelepek. Szerintem is jobb stratégák ülnek a Fideszben ennél.
több mint 5 éve
Sobri Jóska

több mint 5 éve

több mint 5 éve
 index.hu/szolgalati-kozlemeny/2020/06/21/az_index_szerkesztosege_veszelyben_van/????
dande
csókacsalád? megy a népszabó, nemzet után a süllyesztőbe, vagy főnixként feléled mint origo 2?
peterk2005
 24.hu/belfold/2020/06/21/index-media-sajtoszabadsag/

több mint 5 éve
peterk2005 udvari bolond Indianapolis Colts Stanford Cardinal 24 380 — The only discipline that lasts, is self discipline
 index.hu/szolgalati-kozlemeny/2020/06/21/az_index_szerkesztosege_veszelyben_van/????
dande
csókacsalád? megy a népszabó, nemzet után a süllyesztőbe, vagy főnixként feléled mint origo 2?

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 5 éve
dande2 Philadelphia Eagles Penn State Nittany Lions 46 112 — Így remélem megfelelek nektek.....
több mint 5 éve
dawyd728 4 034
 www.valaszonline.hu/2020/06/16/black-lives-matter-schiffer-andras-velemeny/

Aki nem olvasta volna a korábban általam linkelt cikket, vagy éppen olvasta és nem volt neki elég az írott formában közölt véleménye, az meghallgathatja Marci csatornáján egy vitát vele. A véleménycikke volt a vitaindítója.

www.youtube.com/watch?v=rjR8PUWo16g

Továbbra is csak azt tudom mondani, kiba*** vicc, hogy egy ilyen vita nem mondjuk egy köztévén zajlik, minél nagyobb eléréssel. Ami Schiffert illeti szánalmas, hogy ennek az embernek nincs pártja, vagy legalábbis nincs rá igény a választók részéről.
dawyd728
Volt pártja, tönkre is vágta.
ender1112
Ez is egy nézőpont.
több mint 5 éve
bcsarli, Udvari Főkóstoló Pittsburgh Steelers 9 276 — A Heinz Field-en soha sem járt, hozzá nem értő lelkes amatőr
Előre is bocs az off-ért, de itt van a legnagyobb pörgés, hátha valaki tud segíteni:
Lemerült a kocsim akksija, és egy feltöltés után kicsit meg akartam járatni, így kimentem a várost elkerülő autópálya szakasz ingyenes részére. A vissza úton elnéztem a lehajtót, és rámentem a fizetős szakaszra, így kihajtás után az első kúton vettem egy matricát. Így rendben van a hatályos szabályok szerint, vagy számíthatok büntetésre?
Előre is köszi a válaszaitokat.
bcsarli
Nyugi, 1 óra a türelmi idő.
Lásd 1. bekezdés
 www.autopalyamatrica.hu/autopalya-matrica-informaciok
xrace77
Köszi, ez jó hír 😊

több mint 5 éve
xrace77 Denver Broncos 4 624
Előre is bocs az off-ért, de itt van a legnagyobb pörgés, hátha valaki tud segíteni:
Lemerült a kocsim akksija, és egy feltöltés után kicsit meg akartam járatni, így kimentem a várost elkerülő autópálya szakasz ingyenes részére. A vissza úton elnéztem a lehajtót, és rámentem a fizetős szakaszra, így kihajtás után az első kúton vettem egy matricát. Így rendben van a hatályos szabályok szerint, vagy számíthatok büntetésre?
bcsarli
Nyugi, 1 óra a türelmi idő.
Lásd 1. bekezdés
 www.autopalyamatrica.hu/autopalya-matrica-informaciok

Szerkesztette: xrace77
több mint 5 éve
bcsarli, Udvari Főkóstoló Pittsburgh Steelers 9 276 — A Heinz Field-en soha sem járt, hozzá nem értő lelkes amatőr

több mint 5 éve
Én azon lepődök meg, hogy Marci honnan találja meg ezeket az egyébként iskolázott újbalos pöcsöket, akik úgy beszélnek Marxról meg a szocializmusról, kommunizmusról, mintha az 1920-1990 közötti években nem vált volna nyilvánvalóvá, hogy az egyenlősítősdi a világon mindenhol megbukott, mert életszerűtlen.
Mindenhol.

több mint 5 éve
csebi New York Giants Notre Dame Fighting Irish 25 932 — Lucas Scott

Aki nem olvasta volna a korábban általam linkelt cikket, vagy éppen olvasta és nem volt neki elég az írott formában közölt véleménye, az meghallgathatja Marci csatornáján egy vitát vele. A véleménycikke volt a vitaindítója.

Továbbra is csak azt tudom mondani, kiba*** vicc, hogy egy ilyen vita nem mondjuk egy köztévén zajlik, minél nagyobb eléréssel. Ami Schiffert illeti szánalmas, hogy ennek az embernek nincs pártja, vagy legalábbis nincs rá igény a választók részéről.
dawyd728
ender1112
Rossz dolgokban engedett az elveibol. Vagy ne tette volna egyáltalán vagy érdemleges dolgokban.

Mi vagyunk a homok a gépezetben, a bot a küllők között, a tüske a köröm alatt. Mi vagyunk, akikbe beletörik a fog és a bicska, és beleszorul a fejsze is. Mi vagyunk az a Dávid, akit jobb, ha elkerül, a Góliát. A párttal, a néppel egy az utunk, a jelszavunk munka és béke.
több mint 5 éve
peterk2005 udvari bolond Indianapolis Colts Stanford Cardinal 24 380 — The only discipline that lasts, is self discipline

dawyd728
Hát én meg azt gondolom, hogy ezt a vitát jobb, hogy nem milliók előtt folytatták le, mert marha gyenge lett. Csalódás mind Schiffer, mind a vitapartnere teljesítménye. Egyedül Marci állta a sarat, mint moderátor. Mondom ezt úgy, hogy egyébként Schiffert abszolút alkalmas politikai értelmiséginek gondolom. (Pártvezérnek nem feltétlenül, úgy látszik ahhoz olyan adottságok híján van/volt, ami emberként amúgy nem is baj, ha hiányzik valakiből 😊 De ez mellékszál.)

Szóval mi a bajom a vitával? Hát először is az, hogy egy politikai elemző - tegyük Schiffert ebbe a kalapba mostanra - ne szoruljon már be egyrészt a szakmája fogságába, másrészt a twitter / thumbler tudomisén mire hivatkozott reakciók fogságába. Utóbbi egyszerűbb: ne érveljen már azzal egy értelmiségi vitában, hogy mi zúdult rá a kocsmában. Hát persze. Mégis mit várt? Node nem velük ült le vitázni. Az első komplexebb probléma. Ilyen esetekben mint a Floyd eset, sosem az számít, hogy pontosan mi és miért történt, hanem az, hogy az eset társadalmilag milyen asszociációkat indikál. Azok meg egyértelműbbek nem is lehetnének. A fekete reakciók világosak, nem csak az utcára vonulók, hanem a politikailag nem elkötelezett _teljes_ fekete lakosság körében - az értelmiségi, tanult rétegében is - nagyítóval kell keresni az olyant, aki erről nem az intézményes rasszizmusra asszociált azonnal. Természetes módon, hiszen ha nem is ilyen formában, de naponta szembesül vele. És az asszociáció nem csak a feketék körében volt ez, mert már másnapról népi játék lett például, hogy fehér fiatalok játszottak olyan "challenge"-et, hogy rátérdelnek valamelyik haverjuk nyakára, akit valamilyen "black" szimbólummal jelöltek meg. Azaz nem csak a feketék, de a fehérek _is_ erre asszociáltak. Innentől meg tök mindegy, hogy Schiffer, a tanult jogász számára pontosan mit is mutat a videón látott jelenet, hogy látott-e abban bizonyítható rasszista motívumot. Én se láttam. Sőt, azt se láttam, hogy bizonyítható lenne, hogy a rendőr meg akarta ölni Floydot. Sőt, sőt, azt hiszem esze ágában sem volt, nem akarta ő megölni, csak "kordában tartani". És egy barom, aki nem vette észre, hogy ezt hogyan teszi. De ez tök mindegy, mert egy a társadalmi folyamatokat elemző vitában ez kurvára irreleváns. Schiffer meg ezzel kezdi az elemzését, és utána ezen ragad meg, és utána "megbántódik", mert a twitter lebarmozza. Erre ő se lesz büszke szerintem, ha lehiggad és újragondolja.

Másrészt az egész vita azért nem tetszik, mert ahelyett, hogy valódi, a folyamatokat elemző vita lett volna, beszorult abba, amit a politika és a mára politikai eszközzé vált média csinál: kiragadja a folyamat szélsőséges negatívumait, a nyilvánvalóan elítélendő, időnként abszurditásig jutó egyes eseteket, és azt kvázi általánosítva húzza rá az egészre. Félrdeértés ne essék, a baloldali politika és média is ezt csinálja. Hazai példát hozva, ez történt például 2006-ban októberben is, amikor az egyébként abszolút jogos, országos, széles körű felháborodást sorra azonosították a tv székház ostrommal és az utcán randalírozó csürhével. Ez még akkor is hamis narratíva, ha tudjuk, hogy például a Fidesz és a tüntetők, a Jobbik és a tüntetők között egyébként volt kommunikáció, sőt "egyeztetések" is, azaz a rivális politika bizony irányította a csürhét a saját érdekei szerint. De ettől Gyurcsány nem lesz jobb, ettől a 2006-ot kiváltó okok szemernyit se változnak... Másik példa, hogy a jobboldalnak régóta jogos sérelme, hogy a baloldal - beleértve a politikai pártokon és a propaanda sajtón kívül az értelmiségének (éppen ezért hiteltelenebb) részét is, folyamatosan azt játszotta a jobboldallal, hogy mindenre a náci, barnainges, faszista jelzőket húzott, kihasználva a magyar jobbszélen tántorgó ilyen-olyan szélsőséges baromságokat. És a mai napig szereti ezt megtenni, ha teheti. Na, a jobboldal pontosan ezt csinálja egy ideje a genderezéssel. Most meg a riotozással, meg a szobordöntögetéssel, filmbetiltással, meg ezzel a seattle-i őrülettel. Kiragadja, mintha _tényleg_ erről szólna a vita. Hogy Trump, a Fox ezt csinálja, és hogy Biden, a Times erre úgy reagál ahogy, azt már sajnos úgy látszik el kell fogadni. Meg azt is, hogy itt a topicban is tulajdonképpen ezekről szól a téma. Oké, legyen végülis ez a poénos, extrém, ez érdekes, ez a sztori. Ettől ugyan inkább dühöngő lesz a topic, mint politikai kibeszélő, de nem pol vizsgára készülünk, ki nem sz*rja le, ha unalmas, lehet lapozni. Az viszont, hogy Schiffer és a partnere is így vitáznak, az csalódás. Tőlük várnám a többet. Remélem legközelebb jobb lesz, mert amúgy Schiffer képes erre. A múltkori rendszerváltásról szóló vitája tényleg nagyon jó volt. Meg úgy általában a többség. Ez viszont sz*r lett. (Megjegyzem szerintem Puzséré is, bár ő ennyire nem lőtt mellé. De az se lett jó. Úgy látszik amerikát tényleg nem értjük.)

Szerk: a jobboldali csávót (már úgy értem a _videón_ jobb oldalon dumálót 😊 ) - inkább nem is véleményezem. Legyen ölég annyi, hogy a nevét se tudtam, és nem is akarom tudni, hogy kicsoda.

Szerkesztette: peterk2005 udvari bolond

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 5 éve
ender1112 Kansas City Chiefs 2 604 — Víí aaaar dö cseempjönsz.

dawyd728
több mint 5 éve
akdestroyer Seattle Seahawks 4 796
 index.hu/kulfold/2020/06/21/nemetorszag_stuttgart_zavargasok_rendorseg/

"A Baden-Württemberg tartományi főváros rendőrségének közleménye szerint az indulatok egy drogügy miatt tartott igazoltatás után szabadultak el.

A kisebb csoportokba szerveződött támadók „rendkívüli agresszivitással” rontottak rá a rendőrökre, a burkolatból kiszakított utcakövekkel, építési területekről összeszedett rudakkal és egyéb tárgyakkal megrongáltak rendőrautókat is, és bezúztak kirakatokat.

A helyi erők nem bírtak a randalírozókkal, több mint kétszáz rendőrt vontak össze Stuttgart környékéről. A művelethez egy helikoptert is bevetettek."

Hanses Jurgen megint nem bir magaval.
undisputedly
Ez semmi amerikához képest, ahol kamu hívással riasztanak rendőröket, akiket aztán csapdába csalnak és lelőnek.

Agyhalottak, nem látják mi lesz ennek hosszú távon az eredménye...
Nem most, hanem mondjuk 2-5 év múlva.

több mint 5 éve
undisputedly Seattle Seahawks 12 711 — SuperBowl Champions 2013/2014
 index.hu/kulfold/2020/06/21/nemetorszag_stuttgart_zavargasok_rendorseg/

"A Baden-Württemberg tartományi főváros rendőrségének közleménye szerint az indulatok egy drogügy miatt tartott igazoltatás után szabadultak el.

A kisebb csoportokba szerveződött támadók „rendkívüli agresszivitással” rontottak rá a rendőrökre, a burkolatból kiszakított utcakövekkel, építési területekről összeszedett rudakkal és egyéb tárgyakkal megrongáltak rendőrautókat is, és bezúztak kirakatokat.

A helyi erők nem bírtak a randalírozókkal, több mint kétszáz rendőrt vontak össze Stuttgart környékéről. A művelethez egy helikoptert is bevetettek."

Hanses Jurgen megint nem bir magaval.
több mint 5 éve
dawyd728 4 034

Szerkesztette: dawyd728
több mint 5 éve
Klaci79 Pittsburgh Steelers Indiana Hoosiers 23 660
Muhammad Ali fia is nyilatkozott a BLM témában, azt mondja az apja rühellte volna őket.

nypost.com/2020/06/20/muhammad-alis-son-says-he-wouldve-hated-black-lives-matters/
d3Y
Nevetséges lett a vége.

"I think Trump’s a good president. My father would have supported him. Trump’s not a racist, he’s for all the people. Democrats are the ones who are racist and not for everybody.

“These [Democrat politicians] saying Black Lives Matter, who the hell are you to say that? You’re not even black.

“Democrats don’t give a s–t about anybody. Hillary Clinton doesn’t give a s–t; she’s trying not to get locked up.

“Trump is much better than Clinton and Obama. … The only one to do what he said he would do is Donald Trump.”

Igaza van az első felében, de ez így a végére erős lett.
dawyd728
Kellett valaki aki megtolja Trump Tulsai napját, Ali fiát találták meg, aki nyilván Trumpista. Az a kár, hogy mindez inkább Alira hullik majd vissza. Közben már készítik elő a "választ", jön az új Trump könyv, valami Trump rokon írta / írja állítólag (vej? vagy unokahúg? valami hasonló). Szép is ez a politika.
peterk2005
Mary Trump könyvről hallottam hogy ír valamit
meg ugye a Bolton könyv ami körül most áll a bál
Negritis
A politikának ettől a részétől felfordul a gyomrom.
peterk2005
a mary trump könyv bulvárnak ígérkezik
a Bolton már érdekesebb lehet, ott viszont most azon megy a faszméregetés hogy egyáltalán megjelenhet-e
Negritis
Kívülállóként azt mondom, hogy bármi is lesz az eredmény, de valószínűleg minden idők legszórakoztatóbb és legtöbb hazugságot tartalmazó kampánya jöhet.
több mint 5 éve
Klaci79 Pittsburgh Steelers Indiana Hoosiers 23 660
Az most komoly, hogy Orbán levelet írt az érettségizetteknek? 😀😀😀
Mikey
Gondolom baromira fogja érdekelni őket Orbán levele. De valamit ki kell találniuk, mert 30 alatt nem túl népszerű a fidesz.