NFL eredménykövetés NFL eredménykövetés - 1 aktív topik

Politika

69 feliratkozó

több mint 4 éve
csebi New York Giants Notre Dame Fighting Irish 27 345 — Lucas Scott
Side note: nagyon “szépen” építik az oltásellenes baloldal narrativát, úgy hogy ki se mondják - lásd a legújabb kormányzati hirdetés szövege. (A 16 milliárdos 😊 ) Teljesen egyezik a felépítése a migránsos kampánnyal. Persze logikus, egyszer már bejött. Kell ennek idő, de kiváncsi leszek, el tudják e adni mégegyszer. Megyek pár hét múlva telephelyekre majd meglátjuk 😊))
MC12
Mit érezhet egy oltásellenes jobboldali ilyenkor?
A felmérések szerint többen vannak...
Klaci79
A jobboldali nem oltásellenes. Ő csak nem oltat.
peterk2005
Oltás realista

Ha meg akarjuk védeni a demokráciánkat, újra kell épitenünk azokat a normákat, amelyek egykor védelmezték. Ám ennel többet kell tennünk. E normákat ki kell terjesztenünk úgy, hogy egy sokszínű társadalom minden tagja számára elerhetők legyenek.
több mint 4 éve
peterk2005 udvari bolond Indianapolis Colts Stanford Cardinal 24 787 — The only discipline that lasts, is self discipline
Side note: nagyon “szépen” építik az oltásellenes baloldal narrativát, úgy hogy ki se mondják - lásd a legújabb kormányzati hirdetés szövege. (A 16 milliárdos 😊 ) Teljesen egyezik a felépítése a migránsos kampánnyal. Persze logikus, egyszer már bejött. Kell ennek idő, de kiváncsi leszek, el tudják e adni mégegyszer. Megyek pár hét múlva telephelyekre majd meglátjuk 😊))
MC12
Klaci79
A jobboldali nem oltásellenes. Ő csak nem oltat.

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 4 éve
Klaci79 Pittsburgh Steelers Indiana Hoosiers 24 034
MC12
több mint 4 éve
MC12 New Orleans Saints Kennesaw State Owls 7 454

“A kiábrándult idealistákból lettek a cinikusok”
több mint 4 éve
peterk2005 udvari bolond Indianapolis Colts Stanford Cardinal 24 787 — The only discipline that lasts, is self discipline
Illetve elég régóta írsz, írtok a korrupcióról, mint "rosszról". Áruld el, miért lenne rossz a korrupció? Organikus működése a társadalomnak, mint a rosszul elgátazott patak, ami az ágak, meg falevelek között megtalálja a maga természetes, szabad folyását. Természetesebb dolog a korrupció, mint mesterkélt hivataloknak, intézményeknek, szervezeteknek fizetgetni, tőlük várni a perfekt ügymenetet. Ott van korrupció, ahol a törvényes működés elégtelen, nem nyújt instant, hatékony megoldásokat. És most engedd el az erkölcsi előítéleteidet, és gondold át. Egy társadalomnak a legfontosabb attribútuma a működőképessége és a hasznossága. A korrupció pedig csak akkor létezik vagy burjánzik, ha haszonnal jár és működőképes egyszerre.Sobri Jóska
Ezen az alapon a rabszolgatartás se rossz, a gulág sem rossz, a kitelepítés sem rossz. Hiszen ezek is az adott rendszerben nem túl jól vagy rosszul működő elemek "megoldására" születtek, organikusan. A kommunista "nagy könyben" nem volt szó gulágról, azt azért csinálták, mert ezzel tudták "kezelni" a helyzetet. Már az ő szempontjukból.

Ha a társadalomnak korrupcióra van szüksége, hogy a - te szavaiddal élve - falevelek között megtalálja a maga természetes, szabad folyását, akkor az a társadalom egy rosszul elágaztatott patak. Jobban kell elágaztatni és kész. Volt rá példa, van rá példa, és lesz is rá példa, hogy ez megtehető.

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 4 éve
Azt honnan lehet tudni, hogy ennél soha nem lesz korruptabb rendszer? Se 10 se 100 év múlva. Mert az tudható, hogy volt, a Rokonok világa, az 1867-1914 közti korszak bizonyosan. Az az urambátyám világ maga volt a rendszerszintű korrupció, ezt igyekszik utolérni, lemásolni a NER.Sobri Jóska
Nyilván nem száz években gondoltam, hanem mondjuk a mi életünkben, emberi generáción belül (20-30 év távlat). Az oka pedig annak, hogy ilyen nem lesz az, hogy a társadalom nem fogadná el. Ehhez a fajta maffiaszerű intézményes, törvényekkel megbarkácsolt lopáshoz / vagyon elsíboláshoz kell ugyanis az a fajta - hogy is jellemezzem - hatvannyolcat s*ggbek*ró yuppie mentalitás, ami a Fideszre mindig is jellemző volt, nagyon sok vezetője ilyen mentalitású volt és ma is az. Ilyen mentalitású párt másik nincs. A Momentumból nézem ki, hogy ilyenek lehetnek - ott is látok ilyen yuppie vonalat -, de nekik nem nézné el az ország ezt a viselkedést. A Fidesznek se néznék el, ha hirtelen átszíneződnének narancsból más színbe, és más lenne a nevük. Azért nézi el a szavazótábor, mert azorbán, amigráns, atöbbi miatt eltűrik. De ha ez nem lenne, akkor rájuk is rájuk gyújtanák a parlamentet. A Momentum sose fog oda jutni, hogy olyan helyzetbe kerüljön, hogy legyen neki azorbánja, amigránsa, atöbbije. A "baloldali" tábor nem olyan megbocsájtó ehhez, mint a "jobboldali". A többi párt meg nem ilyen. (Még a DK se.)

több mint 4 éve
Bocsánat, ha megint belepofálódzom, de asszem senki nem ül lovon 😀Gaius
Szó nincs belepofázásról, beszélgetünk. 😊 A lovazást MC hozta elő, "magas lóról" értelemben, és ebben az esetben igaza is volt. Tényleg magas lóról nézem és ítélem meg a dolgot, mert én nem vagyok korrupt. Se "közhivatalnoki" értelemben, amikor csúszópénzért csinálnak meg valamit, se kisstílű korrupt helyi káder értelemben, amikor "kérek vissza 10%-ot", vagy "én is részt akarok venni, legyen 40% a haszon, kapsz belőle 10%"-ot értelemben. Én ez mindig lenéztem, a tehetségtelenség és / vagy az igénytelenség megnyilvánulásának gondoltam. Ha valaki csak így tud érvényesülni, akkor az a szememben egy élősködő, nem vállalkozó. Aki pedig meg tudna máshogy is, mégis így csinálja, az meg lusta és igénytelen. Ez van, ez az én morális megközelítésem a dologhoz.

A mondandód többi részére reagálva: a korrupciónak sokféle formája van. Az fentiek is azok, ezek tényleg "rendszer semlegesek", volt a kádári rendszerben is, volt a rendszerváltás óta, és lesz is. Lehet ebben is fejlődni, de ez "kultúrális beágyazottság" is, nehéz levetkőzni, ha egyszer a társadalom elfogadta ennek a létezését, és nem ítéli el. Van a korrupciónak viszont egy olyan szintje, ami 2010 előtt nem volt. A NER. Nem írom le még egyszer, ezerszer leírtam már. Ez egy minőségileg más formája a korrupció, ilyen nem volt, és hiszek benne, hogy nem is lesz. (Jóskának: jön a következő postban, hogy miért nem is lesz.)

több mint 4 éve
Lecsó Denver Broncos 3 382
A "libsi magaslovazás" ebben az esetben nem érdekel, mert ebben a kérdésben úgy gondolom, hogy magasabb lovon is ülök. Nem hozzád képest persze, nyilván nem neked szól a magas ló, hanem ennek a kleptomániás, korrupt rendszernek ami a fejünkre telepedett. És ami igenis sokkal korruptabb, mint ami eddig volt és ami várhatóan jöhet. Ne azonosítsd magad velük - legalább ezzel az aspektusukkal ne - és akkor nem fog sérteni, hogy ezt én lenézem. Mert ezt lenézem, minden porcikámból.
peterk2005
Azt honnan lehet tudni, hogy ennél soha nem lesz korruptabb rendszer? Se 10 se 100 év múlva.
Mert az tudható, hogy volt, a Rokonok világa, az 1867-1914 közti korszak bizonyosan. Az az urambátyám világ maga volt a rendszerszintű korrupció, ezt igyekszik utolérni, lemásolni a NER.

Illetve elég régóta írsz, írtok a korrupcióról, mint "rosszról".
Áruld el, miért lenne rossz a korrupció?
Organikus működése a társadalomnak, mint a rosszul elgátazott patak, ami az ágak, meg falevelek között megtalálja a maga természetes, szabad folyását.
Természetesebb dolog a korrupció, mint mesterkélt hivataloknak, intézményeknek, szervezeteknek fizetgetni, tőlük várni a perfekt ügymenetet.
Ott van korrupció, ahol a törvényes működés elégtelen, nem nyújt instant, hatékony megoldásokat.
És most engedd el az erkölcsi előítéleteidet, és gondold át.
Egy társadalomnak a legfontosabb attribútuma a működőképessége és a hasznossága.
A korrupció pedig csak akkor létezik vagy burjánzik, ha haszonnal jár és működőképes egyszerre.
Az emberek által korábban hozott törvények szerint etikátlan, de nem lehet, hogy azok a törvények idejétmúltak és nem etikusak, amiket a korrupció organikusan kikerül?
Nem a korrupció mutatja meg egy társadalom természetes folyamatainak irányát, sokkal naprakészebben, sokkal rugalmasabban, mint ahogy azt a törvényekkel le lehet követni?
Ha leszeded az erkölcsi sallangot a fogalomról, akkor mi a rossz és hatékonytalan a korrupcióban?
Sobri Jóska
Nem lehet a korrupcióról lebontani az erkölcsi "sallangot", mint ahogy semmiről másról sem. Mert minden társadalmi folyamat mögött emberek vannak. Az ő sorsuk, az ő megélhetésük, stb. A múltkor a természetvédelem, zöldpolitka stb kapcsán már belefutottunk ebbe, azóta sem válaszolsz semmire, mert gondolom agyhalott lettem a szemedben, mivel egyet mertem érteni egy emberrel, aki nem akart gázkitermelő telepet a kertje végébe.
Az erkölcsöt kikukázni a dolgok mögül az leegyszerűsítés annak érdekében, hogy bármilyen elmélet igaz legyen. Mint ahogy a közgazdaságtannal kapcsolatban is beszéltünk már erről: az erkölcsnek nincs benne szerepe, az matek. Egész addig, amíg korlátokba nem ütközik. Akkor megvizsgáljuk mi az a korlát, és rájövünk, hogy az erkölcsi norma az. Mert ha nincs az a kurva erkölcs, akkor bármi működik, még a szerencsétlen haszontalan polgárokat is le lehet baszkódni a tajgetoszról, vagy elgázosítani őket egy táborban. Mert épp az a hasznos... A kérdés, hogy kinek?

Szerkesztette: Lecsó
több mint 4 éve
Törölt felhasználó
Bocsánat, ha megint belepofálódzom,
Gaius
Csak nyugodtan, pláne, hogy az ide írogatók nagy része ellenzéki, bőven elfér pár olyan hang is, akik nem akarják keresztrefeszíteni Orbánt, vagy racionálisan látják a politikai folyamatokat, nem álmaik rózsaszín és lila ködén keresztül.
Pláne, hogy némileg belülről is látod, pofázz csak bele bátran.
Sobri Jóska
az előbb nem sikerült az idézés.....😀

Mindig szívesen olvastam a diskurzusotokat, mert akár innen, akár onnan voltak ésszerű érvek. Ezúton is respect PeterK-nak., s mindannyiótoknak....bár más a világlátásunk, de ez a szép.....itt diskurzus folyik......😀 ha öreg bowl.hu-s tag lennék javallanám a Politika topicot átnevezni "Közéleti diskurzus"-sá, vagy kávéházzá.....akkor alliterálna is...😀)
több mint 4 éve
Őszentsége Sobri Jóska Jacksonville Jaguars 36 759 — #NoStress
Bocsánat, ha megint belepofálódzom,
Gaius
Csak nyugodtan, pláne, hogy az ide írogatók nagy része ellenzéki, bőven elfér pár olyan hang is, akik nem akarják keresztrefeszíteni Orbánt, vagy racionálisan látják a politikai folyamatokat, nem álmaik rózsaszín és lila ködén keresztül.
Pláne, hogy némileg belülről is látod, pofázz csak bele bátran.

több mint 4 éve
A "libsi magaslovazás" ebben az esetben nem érdekel, mert ebben a kérdésben úgy gondolom, hogy magasabb lovon is ülök. Nem hozzád képest persze, nyilván nem neked szól a magas ló, hanem ennek a kleptomániás, korrupt rendszernek ami a fejünkre telepedett. És ami igenis sokkal korruptabb, mint ami eddig volt és ami várhatóan jöhet. Ne azonosítsd magad velük - legalább ezzel az aspektusukkal ne - és akkor nem fog sérteni, hogy ezt én lenézem. Mert ezt lenézem, minden porcikámból.
peterk2005
Azt honnan lehet tudni, hogy ennél soha nem lesz korruptabb rendszer? Se 10 se 100 év múlva.
Mert az tudható, hogy volt, a Rokonok világa, az 1867-1914 közti korszak bizonyosan. Az az urambátyám világ maga volt a rendszerszintű korrupció, ezt igyekszik utolérni, lemásolni a NER.

Illetve elég régóta írsz, írtok a korrupcióról, mint "rosszról".
Áruld el, miért lenne rossz a korrupció?
Organikus működése a társadalomnak, mint a rosszul elgátazott patak, ami az ágak, meg falevelek között megtalálja a maga természetes, szabad folyását.
Természetesebb dolog a korrupció, mint mesterkélt hivataloknak, intézményeknek, szervezeteknek fizetgetni, tőlük várni a perfekt ügymenetet.
Ott van korrupció, ahol a törvényes működés elégtelen, nem nyújt instant, hatékony megoldásokat.
És most engedd el az erkölcsi előítéleteidet, és gondold át.
Egy társadalomnak a legfontosabb attribútuma a működőképessége és a hasznossága.
A korrupció pedig csak akkor létezik vagy burjánzik, ha haszonnal jár és működőképes egyszerre.
Az emberek által korábban hozott törvények szerint etikátlan, de nem lehet, hogy azok a törvények idejétmúltak és nem etikusak, amiket a korrupció organikusan kikerül?
Nem a korrupció mutatja meg egy társadalom természetes folyamatainak irányát, sokkal naprakészebben, sokkal rugalmasabban, mint ahogy azt a törvényekkel le lehet követni?
Ha leszeded az erkölcsi sallangot a fogalomról, akkor mi a rossz és hatékonytalan a korrupcióban?

több mint 4 éve
Törölt felhasználó
[/quote]Bocsánat, ha megint belepofálódzom, de asszem senki nem ül lovon 😀
A kleptománia politikailag rendszersemleges....én közhivatalnok vagyok huszonix éve, szolgáltam jobb és baloldali kormányok alatt egyaránt. Korrupt minden egyes rendszer, mert ez a rendszer valójából fakad. Legyen szó demokráciáról, diktatúráról. Mi nagyjából 30 éve demokráciában élünk, ill. élhetünk. Mindenki elmondhatja a saját fájdalmát ilyen, vagy olyan platformon. Alapvetően nincs retorzió. Amiket észleltem eddig retorzióként, azok nem "fenti utasítások" voltak, hanem a lent lévő végrehajtók megfelelési kényszeréből, szervilizmusából fakadó túlhajtások.
Oldalfüggetlenül léteznek "szerencselovagok", vagy nevezhetem őket köpönyegforgatóknak is....akik nem filozófiai, vagy erkölcsi értékek mentén szervezik, s valósítják meg életüket, hanem kizárólagosan túlélési, ill. "többet szerzési" érdekek mozgatják őket....itt is lehet egyénekre lebontani dolgokat, s persze anyázni, s kell is.....ki kell adni a gőzt.....de alapvetően csak beletörődni lehet és kell, hogy a rendszer szar.....S rendszeren "belül" kell gondolkodni, hogy melyiktől remélhetek többet? Én speciel nem vagyok többgyermekes, de elismerem, s tisztelem az erőfeszítéseket, amiket ez irányban tesz OV (az alacsony dagadt geci más olvasatban), vagy a költségvetési politikában ég és a föld a fegyelmezettség a megelőző szoci kormányzattal egybevetve.....sorolhatnám....."Mit köszönhetünk a rómaiaknak?" stílusban......
több mint 4 éve
Ennyi? Valóságbuborékozás? Hát...nem sok. Írd azt, hogy nincs kedved erről vitázni mert unod, nem érdekel aztán ennyi - de utána ne kezdj bele valamiféle önfelmentő litániába, hogy a te szektád (nekem is megy 😊 ) korrupciója az oké mert az az élet velejárója és az csak kicsi lopás, csak azért, hogy önmagadat megnyugtasd, és nyugodt szívvel szavazz a Ferire jövőre 😊

Szóval azért ciki véleménybubérkozással lekezleni a másikat, mert egyrészről ez klasszik libsi magasló tempó, másrészről viszonylag egyszerű reagálni rá:MC12
A vélemény buborék egy jó szándékú feltételezés volt, hogy nem cinizmusból "mindenki korrupt"-azol, hanem azért, mert tényleg ezt gondolod. A vélemény buborék miért sért? Mindkettőnknek van, mindketten interpretáljuk a valóságot. Írhattam volna azt is, hogy a Fidesszel kapcsolatos szimpátiád megbocsájtóbbá és elnézőbbé tesz, és úgy viselkedj, mint az anya a gyerekével, aki a gyerekét akkor is csak megtévedt gyereknek látja amikor az már felnőtt és bankot rabol, de úgy gondoltam, hogy rövidebb és egyszerűbb véleménybuborékkal elmondani. Ha sértett, akkor itt van helyette a az elnéző anya analógiája. A lényeg, hogy nem azt feltételeztem, hogy simán cinikus vagy, ami a szememben rosszabb.

Szerkesztette: peterk2005 udvari bolond

több mint 4 éve
nagylaza, főpohárnok Green Bay Packers 17 567 — beers & Packers
Ugye néhány napja van egy oknyomozó sorozat a Partizánon a választási csalásokkal kapcsolatban. A ma reggeli (gondolom záró) rész végképp elég ütős lett. Kinyílik a bicska az ember zsebében rendesen..

www.youtube.com/watch?v=1hNRah82D8Q
Szesze
Egyszerre gusztustalan, tanulságos és zseniális.
Így működik a maffia, így nem bízzák a véletlenre, így hatékony.
Professzionális demokráciahackelés.
Ezért nem kell diktatúrát csinálni, ha a demokrácia is ennyire hajlítható, kontrollálható.
Sobri Jóska
Lévai Katalin előkerült valamelyik részben?
nagylaza
Nem.
Csak Szabolcs-Szatmár-Beregről szól, és az elmúlt pár év ukrán betelepítéseiről.
Sobri Jóska
Úgy látszik, a Lendülettel Magyarországért párt már le van szarva. Pedig mennyire szép, amikor egy volt szoci miniszter és EP-képviselő kamupártot gründol (értsd: a Fidesz szolgálólányává válik). Szili Katalin legalább nyíltan eladta magát. Igaz, előtte neki is volt egy kamupártos kísérlete.
több mint 4 éve
Ugye néhány napja van egy oknyomozó sorozat a Partizánon a választási csalásokkal kapcsolatban. A ma reggeli (gondolom záró) rész végképp elég ütős lett. Kinyílik a bicska az ember zsebében rendesen..

Szesze
Ezért nem kell diktatúrát csinálni, ha a demokrácia is ennyire hajlítható, kontrollálható.
Sobri Jóska
nagylaza
Nem.
Csak Szabolcs-Szatmár-Beregről szól, és az elmúlt pár év ukrán betelepítéseiről.

több mint 4 éve
Az ellenzék nem azért nem lop jelenleg 500 milliárdot, mert elvei vannak, hanem mert nem fér hozzá 500 milliárdhoz. Az elmúlt másfél év bőségesen megmutta, hogy Karácsony, Fegyőr, az ellenzéki polgármesterek ugyanolyan korruptak, csak a volumen kisebb - mert egyszerűen nincs náluk a nagy kassza kulcsa, csak így, különösebb kutatás nélkül:MC12
Nézd, elhiszem, hogy ez a te valóság buborékodból így látszik. De az a te valóságbuborékod problémája.

De a valóság az, hogy ettől NER a NER. Az intézményesített korrupciótól. Ez az alfája és omegája. Nem arról van szó, hogy Zugló meg hasonlók tele vannak kisstílű "aki nem keres meg 100 milliót az hülye" sleppel. Persze, tele voltak, tele vannak, tele is lesznek. De ezzel együtt is, ez kisstílű helyi korrupció, ami a lába nyomába nem érhet a NER felülről, tudatosan irányított intézményesített, törvényekkel, jogszabályokkal is egyengedett ipari méretű közvagyon elsíbolásának. Én nem akarok Zuglózni, mint Jóska, mert ezek kis ügyek. Persze tudnék példákat - nem is kell messzebb mennem, én meg itt Győrben látom a helyzetet, és itt történetesen még az új fideszes polgármester is elhányja magát a tavalyig a várost lopó megelőző bagázstól, amihez fogható itt megközelítőleg se volt előtte, se SZDSZ, se Fidesz, se MSZP polgármester alatt. Mondom, megközelítőleg se. Vagy Esztergomban. Vagy Márky-Zay városában se, ahol szintén nem egy balosnak lett elege a megelőzők korrupciójából. Szóval manapság már nagyjából minden Zuglóra jut húsz nem Zugló, de tök mindegy is, ezek kisstílű helyi ügyek. Itt kevesebb, ott több, az adott polgálmester és brancsától is függően, de helyi ügy. A probléma és igazi nagyságrend nem ez. Az az, ahogy a Fidesz a közpénz elsíbolásból ipart csinált. Az egy dolog, hogy vannak esetleg Leinsztingerek minden párt mögött. Voltak is, egyik mögött Leisztinger, másik mögöt Széles, satöbbi. De baszki, hogy a volt adóhivatali elnök, Orbán egyik szoros barátja legyen évekig a vállalkozó "nagymogul"? Most már ott tartunk, hogy már bukott Fideszes nagymogulból is több van, mint amennyit a baloldal valaha is produkálni tudott. 😀 És manapság már a bukott mogul után helyzetbe hozott mogul-utód az ország leggazdagabb embere .... aki éppenséggel Orbán falujából egy ösmerős kazánkovács vagy mijatököm. Na ne vicceljünk már....

Szóval ezen nekem vitázni sincs kedvem, mert már azzal is segítem ezt a felelősséget összemosó narratívát, hogy "más csak azért nem lop, mert nem tud". Nem igaz. A NER-t a Fidesz csinálta, és csinálja. Előtte nem volt, és utána sem lesz. Ezt a szintű korrupciót amit ezek a fiúk leművelnek, a történelem könyvek fogják tanítani, mert a maga műfajában különleges.

És mondom, elhiszem, hogy te nem így látod, a valóság buborékod mást mutat. Csak az a helyzet, hogy nem az a valóság.
peterk2005
Ennyi? Valóságbuborékozás? Hát...nem sok. Írd azt, hogy nincs kedved erről vitázni mert unod, nem érdekel aztán ennyi - de utána ne kezdj bele valamiféle önfelmentő litániába, hogy a te szektád (nekem is megy 😊 ) korrupciója az oké mert az az élet velejárója és az csak kicsi lopás, csak azért, hogy önmagadat megnyugtasd, és nyugodt szívvel szavazz a Ferire jövőre 😊

Szóval azért ciki véleménybubérkozással lekezleni a másikat, mert egyrészről ez klasszik libsi magasló tempó, másrészről viszonylag egyszerű reagálni rá:

"Szóval ezen nekem vitázni sincs kedvem, mert már azzal is segítem ezt a felelősséget összemosó narratívát, hogy "más csak azért nem lop, mert nem tud". Nem igaz. A NER-t a Fidesz csinálta, és csinálja. Előtte nem volt, és utána sem lesz. Ezt a szintű korrupciót amit ezek a fiúk leművelnek, a történelem könyvek fogják tanítani, mert a maga műfajában különleges. "

Nézd, elhiszem, hogy ez a te valóság buborékodból így látszik. De az a te valóságbuborékod problémája. De a valóság az, hogy az ellenzék ugyanolyan korrupt mind a fidesz. Ésatöbbi ésatöbbi...
MC12
Meg jó h Orbán ezt a valóság buborékozast elég régóta használja de igen ez libsi dolog ...

Ha meg akarjuk védeni a demokráciánkat, újra kell épitenünk azokat a normákat, amelyek egykor védelmezték. Ám ennel többet kell tennünk. E normákat ki kell terjesztenünk úgy, hogy egy sokszínű társadalom minden tagja számára elerhetők legyenek.
több mint 4 éve
MC12 New Orleans Saints Kennesaw State Owls 7 454
Az ellenzék nem azért nem lop jelenleg 500 milliárdot, mert elvei vannak, hanem mert nem fér hozzá 500 milliárdhoz. Az elmúlt másfél év bőségesen megmutta, hogy Karácsony, Fegyőr, az ellenzéki polgármesterek ugyanolyan korruptak, csak a volumen kisebb - mert egyszerűen nincs náluk a nagy kassza kulcsa, csak így, különösebb kutatás nélkül:MC12
Nézd, elhiszem, hogy ez a te valóság buborékodból így látszik. De az a te valóságbuborékod problémája.

De a valóság az, hogy ettől NER a NER. Az intézményesített korrupciótól. Ez az alfája és omegája. Nem arról van szó, hogy Zugló meg hasonlók tele vannak kisstílű "aki nem keres meg 100 milliót az hülye" sleppel. Persze, tele voltak, tele vannak, tele is lesznek. De ezzel együtt is, ez kisstílű helyi korrupció, ami a lába nyomába nem érhet a NER felülről, tudatosan irányított intézményesített, törvényekkel, jogszabályokkal is egyengedett ipari méretű közvagyon elsíbolásának. Én nem akarok Zuglózni, mint Jóska, mert ezek kis ügyek. Persze tudnék példákat - nem is kell messzebb mennem, én meg itt Győrben látom a helyzetet, és itt történetesen még az új fideszes polgármester is elhányja magát a tavalyig a várost lopó megelőző bagázstól, amihez fogható itt megközelítőleg se volt előtte, se SZDSZ, se Fidesz, se MSZP polgármester alatt. Mondom, megközelítőleg se. Vagy Esztergomban. Vagy Márky-Zay városában se, ahol szintén nem egy balosnak lett elege a megelőzők korrupciójából. Szóval manapság már nagyjából minden Zuglóra jut húsz nem Zugló, de tök mindegy is, ezek kisstílű helyi ügyek. Itt kevesebb, ott több, az adott polgálmester és brancsától is függően, de helyi ügy. A probléma és igazi nagyságrend nem ez. Az az, ahogy a Fidesz a közpénz elsíbolásból ipart csinált. Az egy dolog, hogy vannak esetleg Leinsztingerek minden párt mögött. Voltak is, egyik mögött Leisztinger, másik mögöt Széles, satöbbi. De baszki, hogy a volt adóhivatali elnök, Orbán egyik szoros barátja legyen évekig a vállalkozó "nagymogul"? Most már ott tartunk, hogy már bukott Fideszes nagymogulból is több van, mint amennyit a baloldal valaha is produkálni tudott. 😀 És manapság már a bukott mogul után helyzetbe hozott mogul-utód az ország leggazdagabb embere .... aki éppenséggel Orbán falujából egy ösmerős kazánkovács vagy mijatököm. Na ne vicceljünk már....

Szóval ezen nekem vitázni sincs kedvem, mert már azzal is segítem ezt a felelősséget összemosó narratívát, hogy "más csak azért nem lop, mert nem tud". Nem igaz. A NER-t a Fidesz csinálta, és csinálja. Előtte nem volt, és utána sem lesz. Ezt a szintű korrupciót amit ezek a fiúk leművelnek, a történelem könyvek fogják tanítani, mert a maga műfajában különleges.

És mondom, elhiszem, hogy te nem így látod, a valóság buborékod mást mutat. Csak az a helyzet, hogy nem az a valóság.
peterk2005

Szóval azért ciki véleménybubérkozással lekezleni a másikat, mert egyrészről ez klasszik libsi magasló tempó, másrészről viszonylag egyszerű reagálni rá:

"Szóval ezen nekem vitázni sincs kedvem, mert már azzal is segítem ezt a felelősséget összemosó narratívát, hogy "más csak azért nem lop, mert nem tud". Nem igaz. A NER-t a Fidesz csinálta, és csinálja. Előtte nem volt, és utána sem lesz. Ezt a szintű korrupciót amit ezek a fiúk leművelnek, a történelem könyvek fogják tanítani, mert a maga műfajában különleges. "

Nézd, elhiszem, hogy ez a te valóság buborékodból így látszik. De az a te valóságbuborékod problémája. De a valóság az, hogy az ellenzék ugyanolyan korrupt mind a fidesz. Ésatöbbi ésatöbbi...

“A kiábrándult idealistákból lettek a cinikusok”
több mint 4 éve
"De a valóság az, hogy ettől NER a NER. "

nettó hazugság, illetve ferdítés..... a valóság nem az amit Te interpretálsz, kedves PeterK....
Te csak közvetítesz egy világnézetet....a Tiéd....lehetsz boldog vele, vagy lehetsz vele frusztrált....tökmindegy......ajánlom olvasmányként E. H. Carr a történelem könyvét, vagy akár Rjúnoszuke Akutagava a "Vihar kapujában" novelláskötetét.....
Gaius
"Lánczi András: Amit korrupciónak neveznek, az gyakorlatilag a Fidesz legfőbb politikája"
 444.hu/2015/12/21/lanczi-tamas-amit-korrupcionak-neveznek-az-gyakorlatilag-a-fidesz-legfobb-politikaja
Nemrég ugyanezt elmondta újra. Miről beszélünk?
nagylaza
hol nincs korrupció?
Gaius
A Te interpretald valóságodban

több mint 4 éve
Törölt felhasználó

nettó hazugság, illetve ferdítés..... a valóság nem az amit Te interpretálsz, kedves PeterK....
Te csak közvetítesz egy világnézetet....a Tiéd....lehetsz boldog vele, vagy lehetsz vele frusztrált....tökmindegy......ajánlom olvasmányként E. H. Carr a történelem könyvét, vagy akár Rjúnoszuke Akutagava a "Vihar kapujában" novelláskötetét.....
Gaius
"Lánczi András: Amit korrupciónak neveznek, az gyakorlatilag a Fidesz legfőbb politikája"
 444.hu/2015/12/21/lanczi-tamas-amit-korrupcionak-neveznek-az-gyakorlatilag-a-fidesz-legfobb-politikaja
nagylaza
hol nincs korrupció?
több mint 4 éve

Gaius
több mint 4 éve
Törölt felhasználó

több mint 4 éve

Szesze
Sobri Jóska
több mint 4 éve
Nem hiszem, hogy Orbán lopna, mert valóságos fizikai undor fogja el az ilyesmitől:
"Ma a Magyarországra érkező pénzek nagy részét ellopják" - jelentette ki Orbán Viktor Fidesz-elnök az InfóRádió Aréna című műsorában. A felvételről sugárzott interjúban elmondta, hétről-hétre jelennek meg különböző korrupciós, pénzlopási ügyeket feltáró oknyomozó írások.
Orbán Viktor azt mondta: az uniós pénzek kapcsán a legfontosabb az lenne, hogy ne lopják el, ne kezeljék pártpénzként, és a fejlesztési irányok meghatározásába vonják be a szakmai csoportokat.

index.hu/belfold/ov070919/
több mint 4 éve

Szesze

több mint 4 éve

Szerkesztette: peterk2005 udvari bolond