Politika
68 feliratkozó
13 napja
Bowl.hu választási tippelde 2026docs.google.com/spreadsheets/d/1y0eVLWD7fa8n1cQrxtvJifTQ2N-H88PoJ5pRI8-xmWk/edit?usp=sharing
Vasárnap esti hírtv + mandiner bestof
youtu.be/tE8vv44nsuk?is=nPvpmyZxuzxMryO-
MP m1 interjú bestof
www.youtube.com/watch?v=L58M9SXOH74
Szerkesztette: Löfli
több mint 5 éve
telex.hu/kulfold/2020/10/21/szaszfalvi-farkas-lenke-genfi-konzul-lett-a-kormanyparti-kepviselo-lanyaMeh, Mr Rick-nek legalább volt egy jó dala, erről a Szászfalvi László-ról nem találtam semmi izgalmasat, elég szomorú... de legalább a hölgyről voltak szép modellképek.
Mehetne a gyulolkodjunkbe is
Borbinho
We didn't take this lightly for Johnny Unitas to share this plaza with the greatest defensive player of all time. (Steve Biscotti)
We did it our way. We made sure they started putting in rules for offense! (Ray Lewis)
több mint 5 éve
Miért Dobrev a leglogikusabb ellenzéki alternatívaEz nem hit kérdése.Milyen szempontból?Nagyjából az egyetlen logikus megoldás.Így hallottam.Én biztos vagyok benne, ha most adsz Orbán kormányzására globálisan 10 pontot, akkor Dobrevére még 6-ot se fogsz 2025-re, nemhogy 15-t, vagy 20-t.Amellett, hogy elismerem, hogy van benne vmi, kíváncsi lennék, hogy szerinted miért készpénz h Dobrev lesz a miniszterelnök-jelölt?
De ha úgy alakul, majd meglátjuk.
Sobri Jóska
empty taxi
Sobri Jóska
Amadeus
Komolyan azt hiszitek h Magyarország készen all egy női miniszterelnokjeloltre?
Ráadásul épp Dobrev akit aztán olyan szinten szét lehet szedni a propagandaban h hazudni sem kell.
Nem azt mondom h nem ő lesz de h egyetlen logikus megoldásnak beállítani?
csebi
A "gyurcsányné"n kívül mi mással karaktergyilkolod? Mivel szeded szét?
Hogy melyik cégnek milyen megbízása volt, az kutyát nem érdekli. Egyszavas támadások, jelzők kellenek.
Se nem náci, se nem tolvaj, se nem alkalmatlan, még csak nem is politikus.
És konszenzuálisan eljutottunk oda, hogy a hívő szavazókon kívül minden más ellenzéki Orbán ellen fog szavazni. Nem XY mellett. Nekik mindegy kire. Ha egy tényleges antiszemita, rasszista pöcsre tudtak, akkor Dobrevre sokkal könnyebben.
Sobri Jóska
1, Nem hülye. Magasan képzett, versenyszférában helyt állni képes, nyelveket beszélő ember, aki bizonyítottan el tud vezetni egy több emberből álló csoportot.
2, Belülről ismeri a politika működését. (Feri, Apró-klán)
3, Rendelkezik a politizáláshoz szükséges legfontosabb dologgal: pénzzel. Emellett így, vagy úgy, de komplett kapcsolatrendszere van.
4, Már nem lehet karaktergyilkolni. Róla amit lehetett már megírták a férjével együtt, mégis itt vannak. A régi, megunt toposzokkal lehet lőni, de ez már nem árt neki. Lényegében immunis a negatív propagandára, aki ma Gyurcsány/Dobrev szimpatizáns az a negatív ismeretek tudatában az.
5, Mert a többiek nem érnek fel hozzá a fenti 4 pontban.
6, amellett, hogy megfelel a fentieknek képes némi újat megjeleníteni a honi politikai életben ami 30 év MSZP-Fidesz után jó hívó szó lesz a kampányban.
Szerkesztette: resistance is futile
több mint 5 éve
Apró.Egyszavas támadások, jelzők kellenek.Komcsi, gyurcsányné.
Sobri Jóska
Szívesen 😆
warr_b
több mint 5 éve
Egyszavas támadások, jelzők kellenek.Komcsi, gyurcsányné.
Sobri Jóska
Szívesen 😆

Hail to the Redskins! - Ad augusta per angusta
"I don't break the horizon
I erase it when I'm born"
több mint 5 éve
telex.hu/kulfold/2020/10/21/szaszfalvi-farkas-lenke-genfi-konzul-lett-a-kormanyparti-kepviselo-lanyaMehetne a gyulolkodjunkbe is
"Overjoyed, the wolf devours his leg that's been torn off by a trap. Praised be the day that gave me food, he cries."
több mint 5 éve
Ez nem hit kérdése.Milyen szempontból?Nagyjából az egyetlen logikus megoldás.Így hallottam.Én biztos vagyok benne, ha most adsz Orbán kormányzására globálisan 10 pontot, akkor Dobrevére még 6-ot se fogsz 2025-re, nemhogy 15-t, vagy 20-t.Amellett, hogy elismerem, hogy van benne vmi, kíváncsi lennék, hogy szerinted miért készpénz h Dobrev lesz a miniszterelnök-jelölt?
Sobri Jóska
empty taxi
Sobri Jóska
Amadeus
Ráadásul épp Dobrev akit aztán olyan szinten szét lehet szedni a propagandaban h hazudni sem kell.
csebi
A "gyurcsányné"n kívül mi mással karaktergyilkolod? Mivel szeded szét?
Hogy melyik cégnek milyen megbízása volt, az kutyát nem érdekli. Egyszavas támadások, jelzők kellenek.
Se nem náci, se nem tolvaj, se nem alkalmatlan, még csak nem is politikus.
És konszenzuálisan eljutottunk oda, hogy a hívő szavazókon kívül minden más ellenzéki Orbán ellen fog szavazni. Nem XY mellett. Nekik mindegy kire. Ha egy tényleges antiszemita, rasszista pöcsre tudtak, akkor Dobrevre sokkal könnyebben.
több mint 5 éve
karácsonnyal már nem sikerült 1x 😀A választáson szerintem egy ártalmatlan Medgyessy-karaktert fognak Orbán ellen indítani. Aztán ha tényleg nyernek, belül már úgyis könnyű megpuccsolni. Gyakorlatilag 2002-04.Így hallottam.Én biztos vagyok benne, ha most adsz Orbán kormányzására globálisan 10 pontot, akkor Dobrevére még 6-ot se fogsz 2025-re, nemhogy 15-t, vagy 20-t.Amellett, hogy elismerem, hogy van benne vmi, kíváncsi lennék, hogy szerinted miért készpénz h Dobrev lesz a miniszterelnök-jelölt?
Sobri Jóska
empty taxi
Sobri Jóska
Kampman
The Stronger you become, the Weaker you really are.
I wanted Champ to be champ!
több mint 5 éve
Milyen szempontból?Nagyjából az egyetlen logikus megoldás.Így hallottam.Én biztos vagyok benne, ha most adsz Orbán kormányzására globálisan 10 pontot, akkor Dobrevére még 6-ot se fogsz 2025-re, nemhogy 15-t, vagy 20-t.Amellett, hogy elismerem, hogy van benne vmi, kíváncsi lennék, hogy szerinted miért készpénz h Dobrev lesz a miniszterelnök-jelölt?
Sobri Jóska
empty taxi
Sobri Jóska
Amadeus
Ha meg akarjuk védeni a demokráciánkat, újra kell épitenünk azokat a normákat, amelyek egykor védelmezték. Ám ennel többet kell tennünk. E normákat ki kell terjesztenünk úgy, hogy egy sokszínű társadalom minden tagja számára elerhetők legyenek.
több mint 5 éve
Nagyjából az egyetlen logikus megoldás.Így hallottam.Én biztos vagyok benne, ha most adsz Orbán kormányzására globálisan 10 pontot, akkor Dobrevére még 6-ot se fogsz 2025-re, nemhogy 15-t, vagy 20-t.Amellett, hogy elismerem, hogy van benne vmi, kíváncsi lennék, hogy szerinted miért készpénz h Dobrev lesz a miniszterelnök-jelölt?
Sobri Jóska
empty taxi
Sobri Jóska
több mint 5 éve
A választáson szerintem egy ártalmatlan Medgyessy-karaktert fognak Orbán ellen indítani. Aztán ha tényleg nyernek, belül már úgyis könnyű megpuccsolni. Gyakorlatilag 2002-04.Így hallottam.Én biztos vagyok benne, ha most adsz Orbán kormányzására globálisan 10 pontot, akkor Dobrevére még 6-ot se fogsz 2025-re, nemhogy 15-t, vagy 20-t.Amellett, hogy elismerem, hogy van benne vmi, kíváncsi lennék, hogy szerinted miért készpénz h Dobrev lesz a miniszterelnök-jelölt?
Sobri Jóska
empty taxi
Sobri Jóska
több mint 5 éve
És az csak akkor lesz fos, akkor jön el, ha azzá is teszed a szavazatoddal. 👏👏👏Az előbb érjük el a hidat, aztán foglalkozzunk azzal, hogy mi lesz a hídon valóban stuccpolitika, ha a hídig kikövezett út vezet. De ha egy kib*szott dzsungelen kell átvergődnöd a hídig, akkor hülyeség nem a dzsungelre koncentrálni.
Ezért szerencsésebb már előre foglalkozni, hogy melyik fos a fosabb.
Ezért hibás az a "mondás", hogy előbb érjük el a hidat, majd aztán kitaláljuk, hogyan keljünk át rajta. Mert ha előre gondolkozol, akkor lehet nem is ahhoz a hídhoz mész, hanem eleve oda, ahol sekély a folyó, vagy van komp, vagy ismered a hídon való átkelés módját.Sobri Jóska
Csak és kizárólag attól függ a döntésed, hogy a jelenlegi helyzetet mennyire látod kikövezett útnak vagy dzsungelnek. Én a legsűrűbb dzsungelnek látom a rendszerváltás óta. Ilyen szaharban még nem voltunk. Orbánnak eddig kib*szott mázlija volt, tizennégy évet kormányzott úgy, hogy abból egyetlen év sem volt, amikor ne lett volna világgazdasági konjunktúra. Most lett, jött az első év, és úgy pattantunk ugyanoda, ami miatt az "elmúltnyócévet" annyira utáltuk, mint a pinty. Elszabaduló hiány, egekbe szökő adósságállomány, visszaeső / stagnáló gazdaság. És csak remélni tudom, hogy "csak" ugyanoda pattantunk vissza, nem valami annál is rosszabba. Mert a jelenlegi forgatókönyvben a sokkal rosszab tükörsimán benne van sajnos. 😕
Szóval röviden, azért fizettük meg a jogállam eltorzításának árát, azért engedtük meg, hogy a NER ordas nagy seggel ránk üljön, hogy ugyanolyan szarul, ha nem szarabbul vizsgázzunk, ha jön egy bukkanó amit meg kell ugrani.
Én biztos vagyok benne, ha most adsz Orbán kormányzására globálisan 10 pontot, akkor Dobrevére még 6-ot se fogsz 2025-re, nemhogy 15-t, vagy 20-t. De ha úgy alakul, majd meglátjuk.Sobri JóskaEz üveggömbözés, nem tudjuk. Azt tudjuk, amit láttunk. Nálam az Orbán 10 év már jóval rosszabb pontszámon áll, mint az "elmúltnyócév" állt. Gyurcsányostul. Gyurcsányt legalább félre tudták pöccinteni amikor már nagyon nagy volt a szahar. Orbánt nem lehet, most a legnagyobb szaharban is az lesz az első 10 legfontosabb szempont, hogy '22-ben is nyerjen.
Szerkesztette: peterk2005 udvari bolond

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 5 éve
Így hallottam.Én biztos vagyok benne, ha most adsz Orbán kormányzására globálisan 10 pontot, akkor Dobrevére még 6-ot se fogsz 2025-re, nemhogy 15-t, vagy 20-t.Amellett, hogy elismerem, hogy van benne vmi, kíváncsi lennék, hogy szerinted miért készpénz h Dobrev lesz a miniszterelnök-jelölt?
Sobri Jóska
empty taxi
több mint 5 éve
www.youtube.com/watch?v=vqiyfH-MpRg
The Stronger you become, the Weaker you really are.
I wanted Champ to be champ!
több mint 5 éve
Amúgy én is azt látom h a DK nagyon keményen ki fog ezért állni, mint legerősebb ellenzéki part a kutatások alapján.2 éve is hülyére vette lényegében az MSZPt most is meg fogjak csinálni.Abban nem vagyok biztos h a DK adja a miniszterelnök-jelöltet.mert ha Gyurcsány nem lesz, akkor ki másra látsz esélyt a DK-ból?Én biztos vagyok benne, ha most adsz Orbán kormányzására globálisan 10 pontot, akkor Dobrevére még 6-ot se fogsz 2025-re, nemhogy 15-t, vagy 20-t.Amellett, hogy elismerem, hogy van benne vmi, kíváncsi lennék, hogy szerinted miért készpénz h Dobrev lesz a miniszterelnök-jelölt?
Sobri Jóska
empty taxi
slowmotion
empty taxi
Gyurcsány ténylegesen politizál, és attól sem fel sztem h ha nem egyezik bele a közös listaba akkor külön nem indulnak el, legalábbis kinezem belőle.
Ha meg akarjuk védeni a demokráciánkat, újra kell épitenünk azokat a normákat, amelyek egykor védelmezték. Ám ennel többet kell tennünk. E normákat ki kell terjesztenünk úgy, hogy egy sokszínű társadalom minden tagja számára elerhetők legyenek.
több mint 5 éve
Abban nem vagyok biztos h a DK adja a miniszterelnök-jelöltet.mert ha Gyurcsány nem lesz, akkor ki másra látsz esélyt a DK-ból?Én biztos vagyok benne, ha most adsz Orbán kormányzására globálisan 10 pontot, akkor Dobrevére még 6-ot se fogsz 2025-re, nemhogy 15-t, vagy 20-t.Amellett, hogy elismerem, hogy van benne vmi, kíváncsi lennék, hogy szerinted miért készpénz h Dobrev lesz a miniszterelnök-jelölt?
Sobri Jóska
empty taxi
slowmotion

Madden hates me.
Trust, it f*cking hates me...
több mint 5 éve
mert ha Gyurcsány nem lesz, akkor ki másra látsz esélyt a DK-ból?Én biztos vagyok benne, ha most adsz Orbán kormányzására globálisan 10 pontot, akkor Dobrevére még 6-ot se fogsz 2025-re, nemhogy 15-t, vagy 20-t.Amellett, hogy elismerem, hogy van benne vmi, kíváncsi lennék, hogy szerinted miért készpénz h Dobrev lesz a miniszterelnök-jelölt?
Sobri Jóska
empty taxi
több mint 5 éve
Én biztos vagyok benne, ha most adsz Orbán kormányzására globálisan 10 pontot, akkor Dobrevére még 6-ot se fogsz 2025-re, nemhogy 15-t, vagy 20-t.Amellett, hogy elismerem, hogy van benne vmi, kíváncsi lennék, hogy szerinted miért készpénz h Dobrev lesz a miniszterelnök-jelölt?
Sobri Jóska

Madden hates me.
Trust, it f*cking hates me...
több mint 5 éve
Szóval, csak abban az értelemben szavazok mindig valami ellen, hogy az ellen szavazok, ami éppen most fos, és a többi fossal majd akkor foglalkozom, ha az lesz az aktuális fos.És az csak akkor lesz fos, akkor jön el, ha azzá is teszed a szavazatoddal. 👏👏👏
peterk2005
Ezért szerencsésebb már előre foglalkozni, hogy melyik fos a fosabb.
Ezért hibás az a "mondás", hogy előbb érjük el a hidat, majd aztán kitaláljuk, hogyan keljünk át rajta. Mert ha előre gondolkozol, akkor lehet nem is ahhoz a hídhoz mész, hanem eleve oda, ahol sekély a folyó, vagy van komp, vagy ismered a hídon való átkelés módját.
Nyilván én is protestszavaznék, ha kritikailag szemlélném csak a mindenkori kormányzatot (és így is tettem 94-ben, 02-ben, 06-ban, 10-ben), de ha azt is figyelembe veszem, hogy mi jöhet utána, és azt rosszabbnak vélem, akkor ez felülírja a protestszavazást.
Ezért tartom faszságnak, a "előbb bukjon Orbán, aztán majd megnézzük, hogy építünk szarból várat" mentalitást, amit te is írsz. (Nyilván aki hithű emeszpés, jobbikos, gyurcsányos, akármilyenes, az nem úgy szavaz, mint te, nem Orbán ellen, hanem a saját lieblingje mellett. Még ha a választásotok ugyanaz is.)
Én biztos vagyok benne, ha most adsz Orbán kormányzására globálisan 10 pontot, akkor Dobrevére még 6-ot se fogsz 2025-re, nemhogy 15-t, vagy 20-t.
több mint 5 éve
Peterk2005 leírta, hogy miért akarja újra Gyurcsányt, az egy teljesen legitim gondolatmenet, bár szerintem sok benne a feltételezés, a reménykedés, és ha "bejön a számítása", akkor az elsők között lesz, aki szapulni fogja, de vannak ilyen örök anarchisták, akiknek semmi se jó, és mindig mást akarnak.Réges régen elmúlt már az, hogy én anarchista legyek. 😊 Sőt, a lelkem mélyén olyan rendpárti lettem, mint a huzat. És ez nem is vicc,
Majd akkor 2026-ban ismét Orbánra szavaz.
Ismerek olyan embert, akinek az a logikája, hogy mindig az aktuális hatalomra szavaz, neki ez stratégiája, és van olyan is, aki mindig protestszavaz.Sobri Jóska
A protest szavazás viszont igaz. Csak én nem Orbán vagy Gyurcsány ellen protest szavazok, hanem ez ellen a modern twitter demokrácia ellen, ami egy big brother show színvonalán zajlik úgy, hogy policy-ról lényegében lehetetlen beszélni. Itt egy értelmesebb társaság gyűlt össze, mégis mikor vitáztunk mondjuk arról, hogy az kirovó/kiosztó vagy felhalmozó jellegű társadalombiztosítás-e a jobb, vagy hogy egy lábon, két lábon vagy három lábon képzeljük-e el a hosszú távon is finanszírozható nyugdíjrendszert? Vagy, hogy milyen szemlélettel kellene az oktatáspolitikához nyúlni, hogy a 21. században versenyképes lehessen, hogy ne alacsony hozzáadott értéket termelő összeszerelő ország legyünk, hanem magasabb hozzáadott értékű beruházásokat vonzzunk. Ragozhatjuk a végtelenségig, hogy mi a hatalom logikája, de értelmiségi vitának a big brother is nagyon szegényes, meg a hátradőlés is, hogy ilyen korrupt a hatalom és kész. Szegényes, mert a világ Svédországtól Putyinig nyitott, nincs eleve elrendelve, hogy a skálán hol legyünk. És attól érzem magam értelmiséginek, ha azon gondolkodom, hogy mi kellene ahhoz, hogy a skálán a Svéd irányba mozduljunk. Persze nem állítom, hogy nem szórakoztató egy Trump vs Biden eredménykövetőzés, mert az is kell. 😊 De utóbbi csak akkor szórakoztató számomra, amikor a Maszkos énekes is. Ha végeztem a munkámmal, éppen nincs kedvem valami tartalmasabbat olvasni, és jól esik rábutulni a képernyőre. Kell időnként ilyesmi is, de ha csak ezt csinálom, attól hamar frusztrált leszek, megunom, nem bírom tovább nézni. Szerintem ezzel egyébként sokan ugyanígy vannak, olvasom, látom, hogy mások is olvasnak, érdeklődnek, stb. Ennek ellenére is nehezen jutunk oda, hogy egy-egy társadalmi vitát elővegyünk. 😊
Szóval az én "protest mentalitásom" lényegében ugyanaz a szemlélet, amit te a civil életedre alkalmazol és javasolsz másoknak is: egyszerű, praktikus elvű szlalomozás az adottságok között. Mindig éppen az adott helyzetben picit jobbat, vagy kevésbé rosszat igyekszem választani. És közben próbálom elkerülni, hogy az egyébként nyilván bennem is meglevő szimpátiák, életszemléletből adódó tetszik/nemtetszik dolgok befolyásolják ezt a döntést. Hogy sikerül elkerülni? Teljesen valószínűleg nem sikerül. De sokat segít, hogy - igaz, hogy fiatalon, de - megéltem amikor egy magát baloldalinak nevező hatalom erőszakolva rá magát az országra a nyugati tőkéssel és a gyilkos kapitalizmus képével rémisztgetett, miközben a csinovnyikjai b*sztattak, vittek be, fenyegettek, mert október 23.-áról megemlékeztem. Így tudom hova rakni, hogy például mit jelent egy valódi balos fenyegetés. Emiatt nem félek a hazai szalonnáciktól sem. Mert jelenleg esélyük sincs, akár Fidesz van, akár ellenzék. Nem bírom őket (a cigányozó neonáci legjobbszélt), de helyén kezelem, nem rémüldözök tőle. És ugyanígy, ugyanezért nem foglalkozom Sorossal, vagy a cancel culture-val, vagy a migránsveszéllyel, vagy éppen a genderizmussal. Vagy meetoo, vagy hasonlók. Azért nem foglalkozom vele, mert most ezek értelmiségi oda-vissza hiszti szintjén zajlanak, miközben a való világban egy komplett egyetemnek kellett elköltöznie az országból, mert nem tetszett a hatalomnak, ami ott folyt. Ha fordul a helyzet, fordulni fognak a preferenciáim is.
Szóval, csak abban az értelemben szavazok mindig valami ellen, hogy az ellen szavazok, ami éppen most fos, és a többi fossal majd akkor foglalkozom, ha az lesz az aktuális fos.
Szerkesztette: peterk2005 udvari bolond

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 5 éve
Azt gondolom, hogy a Setét Jenő interjú minden eddigi Marcis interjúnál fontosabb és jobb. Én megnéztem majd újra néztem a Győzikés epizódot. Remélem a Partizán nem hagyja elülni ezt a témát sem. Az Uberes epizód viszont sok helyen pontatlan volt, tervezem is írni nekik, kíváncsi vagyok a reakcióra.

több mint 5 éve
Ha nem megyek el vagy kutya pártra szavazok vagy a komcsikra vagy még ezer másik dolog akkor végülis amellett teszem le a voksot h ne maradjon Orbán és Gyurcsány se jöjjön vissza.Vagyis passzolsz, és elfogadod, hogy maradjanak Orbánék vagy jöjjenek újra Gyurcsányék, mivel azzal hogy felvállalod, hogy érdemben nem szavazol, nem döntesz, nem befolyásolsz, otthonmaradsz, a fenti kimenetelek együttes halmazát támogatod.
csebi
Én kételkedem h az ellenzéki partok megegyeznenek 22re mert ezek egymást még mindig jobban utaljak mint Orbant plusz Sanyinak biztosan vannak jó kis aktái pár vezetőről és akkor jön majd az MSZP meg a Jobbik stb h ok ebben nem vesznek részt és akkor az lesz h így már a többi sem nagyon fog összefogni.De a pénzt meg jobban szeretik.
csebi
Lesz egy DK-Momentum-MSZP-P-LMP-Jobbik lista (lehet kettő is), és minden egyéni vk-ban egy összellenzéki közös jelölt.
Plusz lesz mindenhol még egy rakás független, kispártos (ISZOM, Mi Hazánk, stb.), kamupártos is, de minden egyénit vagy a fenti moslékkoalíció vagy a Fidesz-KDNP fog behúzni.
De ha mégis összefognak akkor igen vszeg azt kell mérlegre tennem h akarome újra Gyurcsányt vagy nem. Ezzel tisztában vagyok. Ettől még mindig mondhatom h irtozom mindkettotol hatalomban.Mondhatod, de mi értelme van?
csebi
Kb. annyi, mintha a Real-Barca meccsen te mindenkihez odamész, és elmondod, hogy te biz' a Tenerifének drukkolsz. Szuper, de ez a Real-Barca meccs.
Ennyi a választás, hogy akarod e újra hatalomban Gyurcsányt vagy inkább maradjanak Orbánék.
Peterk2005 leírta, hogy miért akarja újra Gyurcsányt, az egy teljesen legitim gondolatmenet, bár szerintem sok benne a feltételezés, a reménykedés, és ha "bejön a számítása", akkor az elsők között lesz, aki szapulni fogja, de vannak ilyen örök anarchisták, akiknek semmi se jó, és mindig mást akarnak.
Majd akkor 2026-ban ismét Orbánra szavaz.
Ismerek olyan embert, akinek az a logikája, hogy mindig az aktuális hatalomra szavaz, neki ez stratégiája, és van olyan is, aki mindig protestszavaz.
Amúgy Gyurcsánnyal képviselőként nincsen bajom, jókat nevetek a felszolalasain, ahogyan szellemileg leépítette magát ebben a 10+ évben.Egy ellenzéki képviselővel se lehet senkinek se semmi baja országgyűlési képviselőként, hiszen ők csak biodíszletek a Parlamentben, ha soha többet nem menne be egyikük se is pont ugyanez történne, mint ami így. Ők csak a legitimációs kellékek.
csebi
Viszont szerintem egyáltalán nem épült le Gyurcsány, ugyanaz, mint 2006-ban. Még mindig a legpengébb, legkarizmatikusabb ellenzéki politikus. Ha nem hiszed, nézd meg ezt a videót, eléggé friss:
www.youtube.com/watch?v=U1cNZxjM9vQ
Ez pedig megint egy jól sikerült disputa Marcitól, és egy ponton Jenő pont arról beszél, amiről mi is, hogy mennyire kellemetlen beszorulva lenni ebbe a "szar vagy fos", Orbán vagy Gyurcsány dilemmába.
www.youtube.com/watch?v=pX1aN6zSPBU
több mint 5 éve
"amikor már ki van égve egy társadalom, akkor már minden mindegy alapon nyitottak"Na nesztek, lehet ő is olvassa a topikot. 😀
több mint 5 éve
Ha nem megyek el vagy kutya pártra szavazok vagy a komcsikra vagy még ezer másik dolog akkor végülis amellett teszem le a voksot h ne maradjon Orbán és Gyurcsány se jöjjön vissza.Értem, de akkor is van A (Orbán és bandája) és B (Gyurcsány és sleppje) és nincs C.Én meg úgy gondolom, hogy te egyszerűsíted le a dolgot, hogy a te logikád látszódjon helyesnek. Amikor a fideszre szavazol, akkor nem Orbán nyer, hanem egy banda nyer, amelyik az elmúlt tíz évben elterpeszkedett mindenfelé, a pesti belvárosi luxus ingatlanpiactól a bankszektoron át nemzeti dohánypiactól a balaton kiprivatizálásáról a legutolsó kis vidéki állami bérfarmig. A közéleti pozíciókat is leuralta, MNB elnöktől főügyészen át az utolsó kis falu polgármesterig, akiknek a motivációjának 90%-át az adja, hogy jól megszedjék magukat, a maradék 10%-ot pedig az teszi ki, hogy ki tudják nyalni annyira a fölöttes seggeket, hogy le legyen rájuk is kilövetési parancs kiadva, mert valahol van egy náluk picivel nagyobb segg, akinek már az ő kis segge alatti pénzecske is kell.Csak azt érted félre Jóska h én nem akarom h Gyurcsány visszatérjen. Tehát ne gyere nekem a 2010 előtti példákkal. Az sajnos nagyon szomorú h jelenleg DK a 2-3. Legerősebb part. Szokas szerint alaptalanul vádolsz meg olyan dolgokkal amikről már ezerszer beszéltünk h nem úgy gondolom.De kissé gáz és megnehezíti a kommunikációt már a (ál)naivitásod, (ál)értetlenséged.
csebi
Ha nem Orbán nyer, akkor Gyurcsány nyer, mert mint korábban írtam Kossuth meg Gandhi nem indulnak. De Horn Gyula vagy Tomoceuszkakatiti se.
Sobri Jóska
Én személyesen sokkal jobban utálom Gyurcsányt, mint Orbánt, mert Gyurcsány egy Trumphoz hasonló nárcisztikus faszkalap / szociopata, akik abban a szűk kategóriájába tartoznak az embereknek, akik a civil életemben is azt váltják ki belőlem, hogy legszívesebben orrbavágnám. Orbán egyáltalán nem ilyen, bár baromi sokat romlott a fiatal kora óta a személyisége, de így is sokkal szívesebben ülnék le vele egy sörre, mint Gyurcsánnyal. De a politikában nem őt választom, hanem az ő által kialakított / determinált rendszert. Gyurcsány esetén ez jelenleg sokkal kevésbé igaz, mert nincs és nem is lesz ekkora hatása egy esetleges szivárvány rendszerre, sem a személyek kiválasztásában, sem a pénzek elosztásában, de ha lenne, akkor sem őt választanám, hanem az általa determinált rendszert. Amelyik ugyanolyan korrupt volt és lenne, mint a jelenlegi, de egyetlen pillanatában sem ült rá annyira a társadalom mindennapjaira, mint az Orbán által kiépített NER. De ha még ez lenne a célja, akkor is könnyebb lesz elmozdítani 4 év múlva, és visszarakni a NER maradékait akkor már remélhetőleg meggyengülve, mint tovább engedni a NER seggét terpeszkedni.
A szememben EZ a valódi választási opció, nem egy nárcisztikus faszkalap vs frusztrált kisdzsentri, akiket max pénteki interjúkon vagy parlamenti parolázáson látok. Arról el is tudok kapcsolni. (Szívesen mondanám egyébként, hogy van választási opció egyéb szempontból is. Mondjuk gazdasági szempontból, de sajna gazdasági értelemben mindkettő kb. ugyanannyira "eredményes": ha pörög a német gazdaság akkor emelkedik a GDP, ha krízis van akkor földbe áll és elszáll a költségvetés / államadósság. Jó lenne, ha nem így lenne, de ez van. Egyéb policy szempontból - egészségügy, oktatás, önkormányzatiság, stb. - meg az van, hogy választhatok, hogy azt szeressem-e, hogy megyünk vissza a huszadik század eleji képezzünk gyári melóst, építsünk elitista egészségügyet, támogassuk a felső 10%-ot módszer és a próbáljuk másolni a nyugatot különösebb ötlet nélkül között, ami amellett, hogy rém szomorú, hogy ez a két opció van, megint csak oda jut ki nálam, hogy akkor már váltogassuk, hátha az lesz az eredménye, hogy magukra hagyva a rendszeres saját maguk majd kiizzadnak valamit, aztán kikényszerítik a hatalomtól, hogy elfogadja. Egyszerűen jobban bízom ebből a szempontból a társadalomban már, mint a politikai elitben.)
peterk2005
Ennyi a konklúzióm.
Hogy melyiket választod vagy miért, vagy passzolsz e, az a te saját dolgod.
A is, B is legitim, még a C is.
De az mindenképp naivitás, és félrebeszélés, hogy van ezen két opción kívül bármi más is, és le lehet tenni a garast ezen kívül máshova.
Az meg egyenesen ostobaság, hogy lesz ezen két opción kívül bármi egyéb kimenetel 2022-ben.
Nem lesz.
A vagy B lesz.
Orbán(ék) vagy Gyurcsány(ék), akárhogy bontod ki, értelmezed, akármit is jelent nekem, neked.
Veled tudok kommunikálni, mert te (mindegy milyen indíttatásból, milyen magyarázattal) ki tudod jelenteni, hogy inkább Gyurcsány. Én meg kijelentem, hogy inkább Orbán.
Nyilván mindketten tudnánk ezt árnyalni, ha csak rajtunk múlna.
Nyilván egyikünk se utolsó vérig Orbán vagy Gyurcsány.
De az végtelenül lehangoló és szánalmas, ha valaki az elmúlt 30 évet követően 2020-ban még mindig úgy kommunikál, hogy ő nem akar Orbánt és nem akar Gyurcsányt se.
Ez észszerűtlen, valóságtól elrugaszkodott és illogikus alapállás.
Ebből a kettőből (és csatolt részeikből) lehet választani.
Erről szólt a hsz.-em, nem Orbánról, nem Gyurcsányról, hanem azokról a számomra teljesen illogikus és idealistának is életszerűtlen álmodozókról, akik azt hiszik, hogy 2022-ben lehet nem Orbán, vagy nem Gyurcsány.
Csebi nem akarja, hogy Gyurcsány visszatérjen.
És nem akarja, hogy Orbán maradjon.
De csak ebből a kettőből lehet "akarni", minden egyéb önámítás, vagy egyszerűen értetlenség.
Sobri Jóska
Én kételkedem h az ellenzéki partok megegyeznenek 22re mert ezek egymást még mindig jobban utaljak mint Orbant plusz Sanyinak biztosan vannak jó kis aktái pár vezetőről és akkor jön majd az MSZP meg a Jobbik stb h ok ebben nem vesznek részt és akkor az lesz h így már a többi sem nagyon fog összefogni.
De ha mégis összefognak akkor igen vszeg azt kell mérlegre tennem h akarome újra Gyurcsányt vagy nem. Ezzel tisztában vagyok. Ettől még mindig mondhatom h irtozom mindkettotol hatalomban. Amúgy Gyurcsánnyal képviselőként nincsen bajom, jókat nevetek a felszolalasain, ahogyan szellemileg leépítette magát ebben a 10+ évben.