NCAA eredménykövetés
- 1 aktív topik
CFB követő 2025
1 774
49
18:05 ORANGE BOWL 🍊 - Texas Tech vs Oregon
Politika
65 feliratkozó
több mint 8 éve
Jóska! Én nem olimpiát akartam vagy nolimpiát, hanem népszavazást. Ha a "nép" úgy dönt, hogy legyen olimpia, elfogadom.Azt nem értem, hogy az olimpiát támogatók most miért nem kurvaanyáznak OV-nál, hogy egy tollvonással elvette még az esélyt is tőlük? Ha tényleg megvolt a társadalmi egység akkor menjünk neki és mutassuk meg. Ilyen egyszerű... lenne.
több mint 8 éve
Sobri legfőbb mondanivalója sztem az, hogy olimpia nélkül is el lesz költve másra (kreatív projektekre, nevezzük így) az a pénz, anélkül, hogy az oktatás és az egészségügy jottányit is előrelépne.
http://www.youtube.com/watch?v=BwwrLgAuvUE&feature=related
Ron Rivera: We were trying to make them systematically beat us.
több mint 8 éve
Vitaindítónak:Akkor innentől minden hülye kormányzati beruházásra az lesz az indoklás, hogy "Hülyeség? Akartatok volna inkább olimpiát!"?
Én szerettem volna 2024-ben olimpiát, és örültem volna, ha legalább Limáig eljutunk.
De ugye a népszavazási aláírásgyűjtéssel sikerült elérni a pályázat visszavonását.
A témában népszavazást akarók fő érve az volt, hogy drága lenne, kidobott pénz, és inkább oktatásra, egészségügyre kéne azt a pénzt költeni.
Az elmúlt héten az így felszabaduló pénzekből eddig be lett igérve egy gyulaházi űrközpont és egy sátoraljaújhelyi üveghíd, a tokaji Rákóczi vár felújítása és egy fürdő Kisvárdára, valamint eldőlt, hogy nem lesz felújítva a ferihegyi gyorsforgalmi. Persze ez -eddig- nem 3000 milliárd, csak kb.10.
Kérdésem azokhoz, akik nem akartak Pestre olimpiát:
Most akkor mennyivel vagyunk így beljebb, mennyivel jobb, hogy nem megy el a sok pénz olimpiára?
Sobri Jóska
Én egyébként úgy látom, hogy annyival vagyunk beljebb, hogy már a Limáig eljutásért is alsó hangon elvertek volna még 20-30 milliárdot, hiszen csak tao pénzből kapott volna még 20-at a pályázó cég. Már ez is kétszer annyi, mint az aktuálisan bejelentett baromságok...
A ferihegyi gyorsforgalmi felújítása meg elkerülhetetlen, olimpia esetén se tartom valószínűnek (bármilyen belengetett szándék ellenére se), hogy 3-4 éven belül elkezdték volna, addig meg még simán képbe jöhet újra, csak még kitalálják mennyit és hogyan lophatnak majd ki belőle...

THIS ONE'S FOR PAT!!!!!!!!
több mint 8 éve
Tehat mi allapolgarok tehetunk erről hogy vissza kellett lepni...Pontos politikai oka volt,ők már nulla kockazattal zsebelik be a politikai profitot,tul sok vesztenivalójuk van nem rizikóznak.
A penzszivattyú megy tovább a magyar nep amugy sem nagy lazadó de akik akarnak valamit azok kezéből hamar kiveszik a forradalmi lobogót.
Kis túlzással azt varom mikor bejelentik hogy valtozas lesz a prlamenti szavazások terén is ... azaz nem lesz.
több mint 8 éve
Vitaindítónak:5 milliárd egy népszavazás azt megspórólták szóval nem vészes 😊
Én szerettem volna 2024-ben olimpiát, és örültem volna, ha legalább Limáig eljutunk.
De ugye a népszavazási aláírásgyűjtéssel sikerült elérni a pályázat visszavonását.
A témában népszavazást akarók fő érve az volt, hogy drága lenne, kidobott pénz, és inkább oktatásra, egészségügyre kéne azt a pénzt költeni.
Az elmúlt héten az így felszabaduló pénzekből eddig be lett igérve egy gyulaházi űrközpont és egy sátoraljaújhelyi üveghíd, a tokaji Rákóczi vár felújítása és egy fürdő Kisvárdára, valamint eldőlt, hogy nem lesz felújítva a ferihegyi gyorsforgalmi. Persze ez -eddig- nem 3000 milliárd, csak kb.10.
Most akkor mennyivel vagyunk így beljebb, mennyivel jobb, hogy nem megy el a sok pénz olimpiára?
Sobri Jóska
Amúgy furcsa, én mint aki népszavazást akaró, kicsit átverve érzem magam.
Azt hittem azonnal, ahogy lekerül az olimpia a programról elkezd ömleni a pénz a korházakhoz. Gyorsan kitalálják, hogy hogyan lehet a korházakat és iskolákat pénzhez juttatni és az orvosi és tanári bérek 1,5-2-szereződését is vártam.
Az egészet természetesen egy hónapon belül!
Köszi Momentum!
több mint 8 éve
Most akkor mennyivel vagyunk így beljebb,Adok egy Sobris valaszt
Sobri Jóska
2990-nel 😛
We didn't take this lightly for Johnny Unitas to share this plaza with the greatest defensive player of all time. (Steve Biscotti)
We did it our way. We made sure they started putting in rules for offense! (Ray Lewis)
több mint 8 éve
Vitaindítónak:Én szerettem volna 2024-ben olimpiát, és örültem volna, ha legalább Limáig eljutunk.
több mint 8 éve
a.disquscdn.com/get?url=http%3A%2F%2Fimgur.com%2F64T3Cn7.gif&key=Vi1FNb8oM6mTZvElHEC0wg&w=600&h=188
'csak az maradt tiéd, mit homlokod megett viselsz.'
"A világ igazságtalan. Ha elfogadod ezt, cinkos lesz a neved, ha pedig megváltoztatnád, hóhér." (Sartre)
Never forget Bucha, Borodyanka, Hostomel, Irpen, Kramatorszk, Mariupol, Rubizne, Popasna, Kremenchuk, Sievierodonetsk, Chasov Yar, Vinnytsia, Mikolajiv, Olenivka, Chaplyny, Izjum, Zaporizzsja, Kijiv, Bakhmut, Pravdyne, Marinka, Kherson, Dnipro, Soledar, Avdijivka, Slovyansk, Uman, Nova Kakhovka, Kryvyi Rih, Odessa, Pervomajszkij,Lviv, Pokrovsk, Chernihiv, Kostyantynivka, Hroza, Harkiv, 2023.12.29., Odessa, Chernihiv, Vovchansk, Harkiv, Okhmatdyt, Poltava, Lviv, Sumi, Ternopil
több mint 8 éve
Ertem.Megnyugtató hogy ezek szerint rend van.
több mint 8 éve
Akkor te tudsz számokat?Pontos számokat nem, de ha tudnék sem írhatnám ide.
Janek
Az Országgyűlés által engedélyezett részletes bontású (tiszt-altiszt-legénység-közalkalmazott) létszámokat országgyűlési határozatban rögzítik, az arányokat ott megtalálod, ha érdekel. (Ha jól tudom, az aktuális határozat 2016. novemberi.) A pontos feltöltöttség minősített adat.
(2011. évi CXIII. törvény, 38. bek., 7. pont: A Honvédség szervezeti felépítésére, működésére, haditechnikai eszközeire és anyagaira, valamint hadfelszerelésére vonatkozó adatok a keletkezésüktől számított 30 évig honvédelmi és nemzetbiztonsági érdekből nem nyilvánosak.)
I swung a saber and I was a young Hussar
"Theirs not to make reply, / Theirs not to reason why, / Theirs but to do and die."
több mint 8 éve
Akkor te tudsz számokat?A szerző a létszámoknál "csapatokat" viszonyít "központi szervekhez és háttérintézményekhez".Vegrehajtó katona.Pontosan 0.5 katona jut egy tisztre...Ha ezt így mondta, tévedett.
Janek
Gogo
Azt hiszem.
De biztos vannak pontos szamok.
blog.atlatszo.hu/2016/01/katonai-kepessegek-a-nullan-hadero-perspektiva-nelkul/
Janek
Csapat =/= nem tiszt, központi szerv és háttérintézmény =/= tiszt.
Gogo
több mint 8 éve
A szerző a létszámoknál "csapatokat" viszonyít "központi szervekhez és háttérintézményekhez".Vegrehajtó katona.Pontosan 0.5 katona jut egy tisztre...Ha ezt így mondta, tévedett.
Janek
Gogo
Azt hiszem.
Janek
Csapat =/= nem tiszt, központi szerv és háttérintézmény =/= tiszt.
"Theirs not to make reply, / Theirs not to reason why, / Theirs but to do and die."
több mint 8 éve
Vegrehajtó katona.Pontosan 0.5 katona jut egy tisztre...Ha ezt így mondta, tévedett.
Janek
Gogo
Azt hiszem.
több mint 8 éve
Pontosan 0.5 katona jut egy tisztre...Ha ezt így mondta, tévedett.
Janek
több mint 8 éve
Minap volt a jazzyn egy katonai szakertő...Pontosan 0.5 katona jut egy tisztre...
A hk zrt letszama folyamatosan novekszik evek óta vele egyutt a kiadasok is...
Szerinte a viktor terv az merő fejetlenseg ...
Stb stb
Biztos mszp berencc meg soroskutya de elgondolkodta volt sok dolog amit mondott.
Vazolt egy tervet hogy kb hogy lenne ertelme fejleszteni ha mar beletolnak 3000milliardot x ev alatt
több mint 8 éve
Ez nem az a grafikon, amit Matolcsy maga mutogatott egy előadásában még gazdasági miniszterként?Ez megint ilyen "Béla elemez"-szintü grafikon.Köszi a javítást 👍Matolcsy egy meg értett gazdasági zseni.Gondolom meg nem értettet akartál írni.
Ettemlevest
Arra reflektálok. 😊
Lehet, hogy egy hülye, de akkor kurva nagy mákja volt, és beletrafált, mert alapvetően az "unortodox gazdaságpolitikája" valóban siker.
Legalábbis eddig sehol nem olvastam, hogy ne lenne rendben, inkább csak azt, hogy egy csomó dologban mákja volt, meg a nemzetközi, makro folyamatok kedvezően alakultak, stb.
Sobri Jóska
Én nem értek a gazdasági folyamatokhoz és nem is olvasok elemzéseket, szóval nem ezekre alapozva gondolom amit, hanem inkább saját tapasztalataimból merítkezek max. Ő mondta, hogy sereghajtóból => éllovas (mellékelten az ábra). Az ábra alapján már évek óta el kellett volna hogy jöjjön a Kánaán. Persze lehet már éllovasok vagyunk, csak én nem vettem még észre.
| Lehet nekik eljött már a Kánaán, ezt nem vitatom. Csakhogy nem így lett előadva. |
m.cdn.blog.hu/sz/szembesites/image/matolcsy_chart.jpg
Ettemlevest
Igor
touchdown..... touchdown, bears!!
több mint 8 éve
Ez megint ilyen "Béla elemez"-szintü grafikon.Köszi a javítást 👍Matolcsy egy meg értett gazdasági zseni.Gondolom meg nem értettet akartál írni.
Ettemlevest
Arra reflektálok. 😊
Lehet, hogy egy hülye, de akkor kurva nagy mákja volt, és beletrafált, mert alapvetően az "unortodox gazdaságpolitikája" valóban siker.
Legalábbis eddig sehol nem olvastam, hogy ne lenne rendben, inkább csak azt, hogy egy csomó dologban mákja volt, meg a nemzetközi, makro folyamatok kedvezően alakultak, stb.
Sobri Jóska
Én nem értek a gazdasági folyamatokhoz és nem is olvasok elemzéseket, szóval nem ezekre alapozva gondolom amit, hanem inkább saját tapasztalataimból merítkezek max. Ő mondta, hogy sereghajtóból => éllovas (mellékelten az ábra). Az ábra alapján már évek óta el kellett volna hogy jöjjön a Kánaán. Persze lehet már éllovasok vagyunk, csak én nem vettem még észre.
| Lehet nekik eljött már a Kánaán, ezt nem vitatom. Csakhogy nem így lett előadva. |
m.cdn.blog.hu/sz/szembesites/image/matolcsy_chart.jpg
Ettemlevest
Sobri, ha akarod, én linkelek/dobok PM-ben linkeket... messze nem volt ez sikertörténet.
Csak az a gond hogy egyetlen valóság van, s ezert igazabol eleg nehez ugye bizonyitani, hogy lehetett volna jobban is csinalni is a dolgot.. johetek ugyan parhuzamos peldakkal, mas orszagokkal, de ugyis mindenki azzal jonne, hogy az mas orszag, mas viszonyok..
We didn't take this lightly for Johnny Unitas to share this plaza with the greatest defensive player of all time. (Steve Biscotti)
We did it our way. We made sure they started putting in rules for offense! (Ray Lewis)
több mint 8 éve
Köszi a javítást 👍Matolcsy egy meg értett gazdasági zseni.Gondolom meg nem értettet akartál írni.
Ettemlevest
Arra reflektálok. 😊
Sobri Jóska
Szerkesztette: Ettemlevest
több mint 8 éve
Matolcsy egy meg értett gazdasági zseni.Gondolom meg nem értettet akartál írni.
Ettemlevest
Arra reflektálok. 😊
több mint 8 éve
index.hu/belfold/2017/02/28/kilenc_es_felmilliardos_bloff_volt_a_nyiregyhazi_legoland/Kommunikációs success story... 😀

THIS ONE'S FOR PAT!!!!!!!!
több mint 8 éve
Ezzel kapcsolatban jut eszembe, hogy tegnap egy fiatal (harminc körüli) srácot hallottam Lőrincet védeni, amikor mások mondogatták, hogy 2012 előtt miért nem volt ilyen sikeres ez a lángész. Ő meg védte: Gyurcsány meg Bajnai alatt nem lehetett pénzhez jutni, ők mindent elvettek, az uniós pénzek is csak 2011-től lehetett lehívni, nem volt munka, ha rajtuk múlt volna még most se lenne semmi... Volt még néhány ilyen nyomós érve, de addigra már nem tudtam figyelni, annyira ledöbbentem. Ha még fideszes körökben mozogna azt mondom megértem hogy védi a sajátjukat, de semmi köze a politikához. Ami pedig a legszörnyűbb számomra, hogy biztosan nincs ezzel a véleményével egyedül.444.hu/2017/02/28/meszaros-lorinc-nem-vagyok-oligarcha-egyszeruen-dolgozom-ez-a-munka-eredmenyeLegalább egy mondat lenne, amiben nem hazudik 😊
Tudtam én, hogy lehet még ezt a mai napot fokozni. 😊
Vrij6
Matthew99
| Bár lehet csak én látom rosszul és Orbán tényleg jót akar nekünk, nem csak a hatalom érdekli. Matolcsy egy meg értett gazdasági zseni. Szijjártó a megfelelő ember külpolitikára. Mészáros tényleg okosabb mindenkinél... |
több mint 8 éve
444.hu/2017/02/28/meszaros-lorinc-nem-vagyok-oligarcha-egyszeruen-dolgozom-ez-a-munka-eredmenyeLegalább egy mondat lenne, amiben nem hazudik 😊
Vrij6

A baseball 90% fejjáték. A másik fele fizikai. Nincs ez elbaszva, csak másra lesz jó. A legrosszabb, mikor a hülyeség szorgalommal párosul.
több mint 8 éve
444.hu/2017/02/28/meszaros-lorinc-nem-vagyok-oligarcha-egyszeruen-dolgozom-ez-a-munka-eredmenyeEz jobb szerintem
Vrij6
"Mikor arról kérdezték, hogy sikerült ilyen mértékben megnövelni cégének árbevételét, miközben ezalatt a Facebook mindössze hatszázszoros növekedést produkált, Mészáros annyit mondott:
-Hát lehet, hogy okosabb vagyok Zuckerbergnél, nem gondolja?"
több mint 8 éve
444.hu/2017/02/28/meszaros-lorinc-nem-vagyok-oligarcha-egyszeruen-dolgozom-ez-a-munka-eredmenyeTudtam én, hogy lehet még ezt a mai napot fokozni. 😊
'csak az maradt tiéd, mit homlokod megett viselsz.'
"A világ igazságtalan. Ha elfogadod ezt, cinkos lesz a neved, ha pedig megváltoztatnád, hóhér." (Sartre)
Never forget Bucha, Borodyanka, Hostomel, Irpen, Kramatorszk, Mariupol, Rubizne, Popasna, Kremenchuk, Sievierodonetsk, Chasov Yar, Vinnytsia, Mikolajiv, Olenivka, Chaplyny, Izjum, Zaporizzsja, Kijiv, Bakhmut, Pravdyne, Marinka, Kherson, Dnipro, Soledar, Avdijivka, Slovyansk, Uman, Nova Kakhovka, Kryvyi Rih, Odessa, Pervomajszkij,Lviv, Pokrovsk, Chernihiv, Kostyantynivka, Hroza, Harkiv, 2023.12.29., Odessa, Chernihiv, Vovchansk, Harkiv, Okhmatdyt, Poltava, Lviv, Sumi, Ternopil