Politika
65 feliratkozó
több mint 8 éve
Kábé.Tehát szerinted ha valaki esélyesként megy az olimpiáért, akkor lehet népszavazást tartani, de ha esélytelenként, akkor nem kell, lehet csak simán felhatalmazás nélkül elverni pár 10 milliárdot az esélytelen pályázatra?Ők egy Pjöngcsang és egy Salzburg ellen mentek.Jah.3-4 hónappal a döntés elött? 😉...ha egy népszavazás kiírása nem ítélné eleve kudarcra a pályázatot, aminek feltétele a társadalmi támogatottságVancouverben volt népszavazás 😉
Sobri Jóska
empty taxi
Sobri Jóska
2003 július 2.-án döntött a NOB, a népszavazás 2003. február 24-én volt.
empty taxi
Mi egy Párizs, LA kombó ellen.
Tipikus "majdnem ugyanaz" kategória.
De mint írtam, ha olimpia témában kb. semmi nem történik itthon, akkor is max 5% sanszunk lett volna.
Ezt "aktuálpolitizálták" le nullára.
Sobri Jóska
StormST
Két síkja van ennek az egésznek.
Az egyik, hogy eleve irreálisan kicsi az esélye egy sikeres magyar olimpiai pályázatnak, a másik, ha ezen bizonyos körülmények/történések/emberek csak rontanak, nem pedig javítanak.
Az első logikus végiggondolása után be se kellett volna adni egy olimpiai pályázatot.
De ha már beadtuk, akkor az aktuálpolitikai ellenszarkavarás csak ronthatott rajta.
több mint 8 éve
Akkor kezdjünk barátkozni a gondolattal, hogy mindez most már hivatalosan is Orbán Viktor legjobb barátjának a kezében van:Nemzeti Sport, Világgazdaság, Heves Megyei Hírlap, Új Dunántúli Napló, 24 óra, Somogyi Hírlap, Tolnai Népújság, Új Néplap, Békés Hírlap, Petőfi Népe, Vasárnap Reggel, Manager Magazin, VG.hu, Bama.hu, Beol.hu, Baon.hu, Heol.hu, Kemma.hu, Szoljon.hu, Sonline.hu, Teol.hu, Autómotor, Fanny, Hot!, Lakáskultúra, Bravo, Dunaújvárosi Hírlap, Fejér Megyei Hírlap, Napló, Vas Népe, Zalai Hírlap, Duol.hu, Feol.hu, Vaol.hu, Veol.hu, Zaol.hu, Veszprémi 7 nap, Zalaegerszegi 7 nap, Várpalotai Hírek és a Prémium Magazin.
És természetesen az Echo TV.
Szerintem simán elfért volna itt a Népszabadság is.
több mint 8 éve
De ha én este elmegyek hozzád, és egy marék kutyaszart baszok a vacsora asztalod közepére, akkor gondolom azért lenne egy-két megjegyzésed mindentől függetlenül, nem? És gondolom, hogy az előző tények ismerete és elfogadása mellett is elvárnád, hogy ne csináljam többet...😂 A buszon neznek hulyenek miattad 😀dd
Lecsó
több mint 8 éve
Nem.Az első 2/3-al tökéletesen egyetértek. A harmadik bekezdésed viszont tipikus Sobri féle belemagyarázás.
Nem a nemtetszés miatt értelmetlen a valóságot nem akceptálni, hanem azért, mert az a valóság.
Sőt, harcolni is lehet ellene (kb. ennek a sikeres kivitelezését hívják fejlődésnek), de ahhoz, hogy valami ellen harcolni tudj, el kell fogadd annak létezését.
Pl.:
Ha a korrupció ellen tenni akarnál valamit, akkor ahhoz el kell fogadnod, hogy a korrupció létezik.
A létezése tényét és a létezése módját, mikéntjét egyaránt el kell fogadnod.
És ha ez megtörtént, akkor ezekhez igazíthatsz stratégiát ami alapján (több kevesebb sikerrel) harcolhatsz ellene.
De,
az nem számít, hogy kvázi kikéred magadnak, hogy hogy merészel egyáltalán létezni a korrupció, mivel az rossz dolog, nem szép dolog, és eleve igazságtalan, hogy létezik.
Gondolom érthető a különbség.
Sobri Jóska
Miért ne lehetne kikérni magadnak egy olyan dolgot, amit amúgy ismersz, elfogadod a létezését, de egy adott szinten nem tetszésedet nyilvánítod ki. Pl az emberek néha antiszociálisan viselkednek. Lopnak, gyilkolnak vagy csak simán gyökerek. Ez tény, te elfogadod, igazából nem harcolsz ellene minden pillanatban, és nem befolyásolja a mindennapjaidat. De ha én este elmegyek hozzád, és egy marék kutyaszart baszok a vacsora asztalod közepére, akkor gondolom azért lenne egy-két megjegyzésed mindentől függetlenül, nem? És gondolom, hogy az előző tények ismerete és elfogadása mellett is elvárnád, hogy ne csináljam többet...
Na kb ez itt a szitu. Az itt vitázók közül senki nem azt kéri ki, hogy hogy létezhet korrupció, hanem megfogalmaz egy elvárást, hogy de jó lenne, ha kevesebb lenne. Erre te jösz a bölcsességeddel, hogy miért nem fogadjátok el, hogy van és kész.
több mint 8 éve
Tehát szerinted ha valaki esélyesként megy az olimpiáért, akkor lehet népszavazást tartani, de ha esélytelenként, akkor nem kell, lehet csak simán felhatalmazás nélkül elverni pár 10 milliárdot az esélytelen pályázatra?Ők egy Pjöngcsang és egy Salzburg ellen mentek.Jah.3-4 hónappal a döntés elött? 😉...ha egy népszavazás kiírása nem ítélné eleve kudarcra a pályázatot, aminek feltétele a társadalmi támogatottságVancouverben volt népszavazás 😉
Sobri Jóska
empty taxi
Sobri Jóska
empty taxi
De mint írtam, ha olimpia témában kb. semmi nem történik itthon, akkor is max 5% sanszunk lett volna.
Sobri Jóska
Szerkesztette: StormST

THIS ONE'S FOR PAT!!!!!!!!
több mint 8 éve
Ezen az elven minek indultunk.Ők egy Pjöngcsang és egy Salzburg ellen mentek.Jah.3-4 hónappal a döntés elött? 😉...ha egy népszavazás kiírása nem ítélné eleve kudarcra a pályázatot, aminek feltétele a társadalmi támogatottságVancouverben volt népszavazás 😉
Sobri Jóska
empty taxi
Sobri Jóska
empty taxi
Sobri Jóska

Madden hates me.
Trust, it f*cking hates me...
több mint 8 éve
Az olimpiát akarók fő érve az volt, hogy a pénz nagy részét úgyis olyanokra fordítják, amiket olimpia nélkül is meg kell csinálni, pl. repülőtérre vezető gyorsforgalmi út. Olimpia nélkül azonnal belengetik, hogy most elhalasztják (a következő olimpiáig?). Sajnálatos, de mintha megdőlt volna az egyik fő "mellette" érv.Büntibe került Budapest.
Tetszettek volna nem aláírni ennyien!
Tetszettek volna olyan forradalmat igényelni a vezetőinktől, hogy seperc alatt kiépülne az új államforma: az undemokratikus nepotizmus (nem ez a mostani félmegoldás, a demokratikus nepotizmus), ahol a nagyot álmodó vezető megmondaná, mi jó a népnek, még ha az képtelen is lenne az ekkora zsenialitás felismerésére (mondjuk nem is lenne szükség rá).
"Itt?? ... Mindenki!"
több mint 8 éve
Ők egy Pjöngcsang és egy Salzburg ellen mentek.Jah.3-4 hónappal a döntés elött? 😉...ha egy népszavazás kiírása nem ítélné eleve kudarcra a pályázatot, aminek feltétele a társadalmi támogatottságVancouverben volt népszavazás 😉
Sobri Jóska
empty taxi
Sobri Jóska
empty taxi
több mint 8 éve
Jah.3-4 hónappal a döntés elött? 😉...ha egy népszavazás kiírása nem ítélné eleve kudarcra a pályázatot, aminek feltétele a társadalmi támogatottságVancouverben volt népszavazás 😉
Sobri Jóska
empty taxi
Sobri Jóska

Madden hates me.
több mint 8 éve
Nem.Én azt gondolom, attól, hogy valaminek szerintem még nincs értelme, vagy nekem nem tetszik, attól még létezhet, és a valósághoz úgy kell viszonyulnom, hogy az bizony létezik.Vannak tehát dolgok, ami valakinek nem tetszik, de mivel ezek a dolgok léteznek, éppen ezért jogosultságuk is van, és harcolni ellenük értelmetlen.
Persze alkatfüggő, és lehet harcolni ellene. Don Quijote is ezt tette...
Sobri Jóska
WTF???
X. Y. áltisi alsótagozatos tanulót N. néni, az iskola takarítónője elküldi a k. anyjába. X.Y. Sr erre idézi Sobrit a bowl.one fórumáról, miszerint az N. nénik már csak ilyenek, és "Te vagy a hibás fiam" azért, mert ez neked nem tetszik.
Z. W. lakását elöntötte a vörösiszap, mert a közeli gyár nem vigyázott eléggé. Z. W.: Sebaj, ezek már csak ilyenek, nem követelek kártérítést, hiszen én voltam a hibás, hogy a közelben laktam.
T. B. 4 mérkőzéses eltiltást kap valamiért. A sok barom Pats-es vezető mind tiltakozik. De hát RG ilyen, ismerjük jól, miért kéne bármit is tenni ellene, akár csak a szavak szintjén is?
S. J. bowl.hu/forum felhasználó egy másik felhasználóval nem tud egyetérteni. De hát a felhasználók már csak ilyenek, ezért S. J. nem is szól hozzá senki hozzászólásához, hiszen harca úgyis Don Quijote-jé lenne.
hum
Nem a nemtetszés miatt értelmetlen a valóságot nem akceptálni, hanem azért, mert az a valóság.
Sőt, harcolni is lehet ellene (kb. ennek a sikeres kivitelezését hívják fejlődésnek), de ahhoz, hogy valami ellen harcolni tudj, el kell fogadd annak létezését.
Pl.:
Ha a korrupció ellen tenni akarnál valamit, akkor ahhoz el kell fogadnod, hogy a korrupció létezik.
A létezése tényét és a létezése módját, mikéntjét egyaránt el kell fogadnod.
És ha ez megtörtént, akkor ezekhez igazíthatsz stratégiát ami alapján (több kevesebb sikerrel) harcolhatsz ellene.
De,
az nem számít, hogy kvázi kikéred magadnak, hogy hogy merészel egyáltalán létezni a korrupció, mivel az rossz dolog, nem szép dolog, és eleve igazságtalan, hogy létezik.
Gondolom érthető a különbség.
több mint 8 éve
hum
49
Én azt gondolom, attól, hogy valaminek szerintem még nincs értelme, vagy nekem nem tetszik, attól még létezhet, és a valósághoz úgy kell viszonyulnom, hogy az bizony létezik.Vannak tehát dolgok, ami valakinek nem tetszik, de mivel ezek a dolgok léteznek, éppen ezért jogosultságuk is van, és harcolni ellenük értelmetlen.
Sobri Jóska
WTF???
X. Y. áltisi alsótagozatos tanulót N. néni, az iskola takarítónője elküldi a k. anyjába. X.Y. Sr erre idézi Sobrit a bowl.one fórumáról, miszerint az N. nénik már csak ilyenek, és "Te vagy a hibás fiam" azért, mert ez neked nem tetszik.
Z. W. lakását elöntötte a vörösiszap, mert a közeli gyár nem vigyázott eléggé. Z. W.: Sebaj, ezek már csak ilyenek, nem követelek kártérítést, hiszen én voltam a hibás, hogy a közelben laktam.
T. B. 4 mérkőzéses eltiltást kap valamiért. A sok barom Pats-es vezető mind tiltakozik. De hát RG ilyen, ismerjük jól, miért kéne bármit is tenni ellene, akár csak a szavak szintjén is?
S. J. bowl.hu/forum felhasználó egy másik felhasználóval nem tud egyetérteni. De hát a felhasználók már csak ilyenek, ezért S. J. nem is szól hozzá senki hozzászólásához, hiszen harca úgyis Don Quijote-jé lenne.
több mint 8 éve
3-4 hónappal a döntés elött? 😉...ha egy népszavazás kiírása nem ítélné eleve kudarcra a pályázatot, aminek feltétele a társadalmi támogatottságVancouverben volt népszavazás 😉
Sobri Jóska
empty taxi
több mint 8 éve
Már megint ezzel jössz, azt hittem, ezt már kibeszéltük.Ha nem fogadod el az intézményes lopást, attól még létezik.Most akkor mennyivel vagyunk így beljebb, mennyivel jobb, hogy nem megy el a sok pénz olimpiára?Én értettem az érvelésedet, hogy ha már lopnak, akkor olyan projektekből lopjanak, aminek a járulékos haszna (jesszus, milyen abszurd fogalom ez...) a miénk lenne. Ez vállalható, abban az esetben, ha elfogadom az intézményes lopást, mint alap szituációt. Ha nem fogadom el, tudom, attól még van, létezik, de te az érveléseddel legitimálod is. Én azt mondom, hogy ne lopjanak se ebből, se abból. Persze attól még fognak, de ha már ki sem mondjuk, ha már fel se jegyezzük egy margóra, akkor mi értelme van bárminek is?
Sobri Jóska
Lecsó
A halál is létezik, függetlenül attól, hogy elfogadod, vagy sem.
Persze nehezményezheted, és közben túlmisztifikálhatod a saját szerepedet, ha azt gondolod, hogy neked kéne értelmet találni bármiben is.
Vagy az enyémet, hogy az én legitimációmon múlik bármi is. Dehogy múlik.
Én azt gondolom, attól, hogy valaminek szerintem még nincs értelme, vagy nekem nem tetszik, attól még létezhet, és a valósághoz úgy kell viszonyulnom, hogy az bizony létezik.
Sobri Jóska
Direkt leírtam előre, hogy tisztában vagyok azzal, hogy attól hogy nekem nem tetszik, attól még létezik. Erre te leírod, hogy attól hogy nekem nem tetszik, attól még létezik. Erre most mit mondjak? Így nehéz vitatkozni.
Én nem értékeltem sem az én szerepemet, sem a tiédet. De szerintem is lófasz mind a kettő.
több mint 8 éve
...ha egy népszavazás kiírása nem ítélné eleve kudarcra a pályázatot, aminek feltétele a társadalmi támogatottságVancouverben volt népszavazás 😉
Sobri Jóska

Madden hates me.
több mint 8 éve
Ha nem fogadod el az intézményes lopást, attól még létezik.Most akkor mennyivel vagyunk így beljebb, mennyivel jobb, hogy nem megy el a sok pénz olimpiára?Én értettem az érvelésedet, hogy ha már lopnak, akkor olyan projektekből lopjanak, aminek a járulékos haszna (jesszus, milyen abszurd fogalom ez...) a miénk lenne. Ez vállalható, abban az esetben, ha elfogadom az intézményes lopást, mint alap szituációt. Ha nem fogadom el, tudom, attól még van, létezik, de te az érveléseddel legitimálod is. Én azt mondom, hogy ne lopjanak se ebből, se abból. Persze attól még fognak, de ha már ki sem mondjuk, ha már fel se jegyezzük egy margóra, akkor mi értelme van bárminek is?
Sobri Jóska
Lecsó
A halál is létezik, függetlenül attól, hogy elfogadod, vagy sem.
Persze nehezményezheted, és közben túlmisztifikálhatod a saját szerepedet, ha azt gondolod, hogy neked kéne értelmet találni bármiben is.
Vagy az enyémet, hogy az én legitimációmon múlik bármi is. Dehogy múlik.
Én azt gondolom, attól, hogy valaminek szerintem még nincs értelme, vagy nekem nem tetszik, attól még létezhet, és a valósághoz úgy kell viszonyulnom, hogy az bizony létezik.
Szerkesztette: Őszentsége Sobri Jóska
több mint 8 éve
Jóska! Én nem olimpiát akartam vagy nolimpiát, hanem népszavazást. Ha a "nép" úgy dönt, hogy legyen olimpia, elfogadom....ha egy népszavazás kiírása nem ítélné eleve kudarcra a pályázatot, aminek feltétele a társadalmi támogatottság, ami a Fővárosi Közgyűlésben 95%-ban megvolt (kivéve LMP), míg egy népszavazás esetén, ha nyerne is az olimpia, akkoris 60-40 körül lenne.
Azt nem értem, hogy az olimpiát támogatók most miért nem kurvaanyáznak OV-nál, hogy egy tollvonással elvette még az esélyt is tőlük? Ha tényleg megvolt a társadalmi egység akkor menjünk neki és mutassuk meg. Ilyen egyszerű... lenne.
Lecsó
Tudod, az emberek annyira hülyén tudnak szavazni, annyira alkalmatlanok a saját valós érdekeik felismerésére, hogy egy többszázéves demokráciában is képesek voltak kiszavazni saját magukat a tutiból, lásd brexit.
(És akkor a Fidesz kétharmadáról, vagy Trump hackjéről ne is beszéljünk.)
Ne hidd el, hogy a népszavazás mindenre megoldás...
több mint 8 éve
Sobri legfőbb mondanivalója sztem az, hogy olimpia nélkül is el lesz költve másra (kreatív projektekre, nevezzük így) az a pénz, anélkül, hogy az oktatás és az egészségügy jottányit is előrelépne.Igen.
gabokocka
több mint 8 éve
Fogadunk, hogy 2024 végéig több lesz ez a 10 milliárd, és több, mint 2990-el? 😊Most akkor mennyivel vagyunk így beljebb,Adok egy Sobris valaszt
Sobri Jóska
2990-nel 😛
Igor
több mint 8 éve
hum
49
Erre valók az országgyűlési és az önkormányzati képviselők.Francba, én úgy képzeltem, hogy bemegyek hozzá valami irodába, ő pedig köszönt, hogy "Jó napot kívánok1. E-mail Orbán ViktornakAzt nem értem, hogy az olimpiát támogatók most miért nem kurvaanyáznak OV-nál, hogy egy tollvonással elvette még az esélyt is tőlük?Hol lehet jelentkezni hozzá fogadóórára?
Lecsó
Kampman
Ha e-mailt szeretne küldeni Orbán Viktornak, ide írhat:
orbanviktor@orbanviktor.hu
2. Postai levél vagy küldemény Orbán Viktornak
Ha postai levelet vagy küldeményt szeretne Orbán Viktorhoz eljuttatni,
kérjük, ide címezze:
Orbán Viktor
1357 Budapest, Pf. 6.
Úgy látszik, csak írásban lehet felkeresni.
humhölgyeim és uraim, kedves barátaim, tisztelt honfitársam, miben segíthetek?"
Kampman
több mint 8 éve
Vitaindítónak:Olyannak tűnik ez a vita, mint egy még meg sem fogant gyermek 30 éves korában megkeresendő jövedelmének 20%-ára történő opcionális befektetési javaslat vagy egy jelenleg még erdővel borított terület (bor) szőlővel beültetése utáni 10. évi termésátlagára irányuló vételi ajánlat.
Én szerettem volna 2024-ben olimpiát, és örültem volna, ha legalább Limáig eljutunk.
De ugye a népszavazási aláírásgyűjtéssel sikerült elérni a pályázat visszavonását.
A témában népszavazást akarók fő érve az volt, hogy drága lenne, kidobott pénz, és inkább oktatásra, egészségügyre kéne azt a pénzt költeni.
Az elmúlt héten az így felszabaduló pénzekből eddig be lett igérve egy gyulaházi űrközpont és egy sátoraljaújhelyi üveghíd, a tokaji Rákóczi vár felújítása és egy fürdő Kisvárdára, valamint eldőlt, hogy nem lesz felújítva a ferihegyi gyorsforgalmi. Persze ez -eddig- nem 3000 milliárd, csak kb.10.
Kérdésem azokhoz, akik nem akartak Pestre olimpiát:
Most akkor mennyivel vagyunk így beljebb, mennyivel jobb, hogy nem megy el a sok pénz olimpiára?
Sobri Jóska
Kurvára felesleges....
Hajrá Bad Bones!
A lányos apukáknak a legjobb!!
http://orig08.deviantart.net/fa61/f/2015/248/f/d/matt_forte_by_anyegin-d98fqaw.png
több mint 8 éve
Francba, én úgy képzeltem, hogy bemegyek hozzá valami irodába, ő pedig köszönt, hogy "Jó napot kívánok1. E-mail Orbán ViktornakAzt nem értem, hogy az olimpiát támogatók most miért nem kurvaanyáznak OV-nál, hogy egy tollvonással elvette még az esélyt is tőlük?Hol lehet jelentkezni hozzá fogadóórára?
Lecsó
Kampman
kérjük, ide címezze:
Orbán Viktor
1357 Budapest, Pf. 6.
hum
több mint 8 éve
hum
49
1. E-mail Orbán ViktornakAzt nem értem, hogy az olimpiát támogatók most miért nem kurvaanyáznak OV-nál, hogy egy tollvonással elvette még az esélyt is tőlük?Hol lehet jelentkezni hozzá fogadóórára?
Lecsó
Kampman
kérjük, ide címezze:
Orbán Viktor
1357 Budapest, Pf. 6.
több mint 8 éve
Sobri legfőbb mondanivalója sztem az, hogy olimpia nélkül is el lesz költve másra (kreatív projektekre, nevezzük így) az a pénz, anélkül, hogy az oktatás és az egészségügy jottányit is előrelépne.Én értem, de ezért szerintem nem az olimpia ellenzőinél kéne kopogtatni, vagy bármit is számon kérni rajtuk...
gabokocka

THIS ONE'S FOR PAT!!!!!!!!
több mint 8 éve
Most akkor mennyivel vagyunk így beljebb, mennyivel jobb, hogy nem megy el a sok pénz olimpiára?Én értettem az érvelésedet, hogy ha már lopnak, akkor olyan projektekből lopjanak, aminek a járulékos haszna (jesszus, milyen abszurd fogalom ez...) a miénk lenne. Ez vállalható, abban az esetben, ha elfogadom az intézményes lopást, mint alap szituációt. Ha nem fogadom el, tudom, attól még van, létezik, de te az érveléseddel legitimálod is. Én azt mondom, hogy ne lopjanak se ebből, se abból. Persze attól még fognak, de ha már ki sem mondjuk, ha már fel se jegyezzük egy margóra, akkor mi értelme van bárminek is?
Sobri Jóska