Politika
65 feliratkozó
több mint 9 éve
És a jobbik nyújtotta be😊De magyarázzátok már meg, hogy miért olyan fontos ez a rohadt boltzár a fityesznek? Ha a nép úgy gondolja, hogy nem kér belőle, akkor nyeljék már le a békát! Nem arról szól a népszavazás, hogy a képviselők ne kapjanak se illetményt, se költségtérítést.
több mint 9 éve
Magyarország Alaptörvényének hatodik módosításáról(2016 ) Irományszám:
'MJ S G
Érkezett: 2016 FEBR 23.
1.cikk
Magyarország Alaptörvénye 8 . cikk (3) bekezdés d) pontja helyébe a következ ő rendelkezés
lép:
[(3) Nem lehet országos népszavazást tartani]
„d) nemzetközi szerződésből eredő kötelezettségről, kivéve, ha a népszavazás Magyarorszá g
bevándorlási politikáját érintené vagy olyan döntéssel kapcsolatos, amely erre érdemi
kihatással van ;”
2. cikk
Jelen módosítás a kihirdetést követő napon lép hatályba.
több mint 9 éve
De mi értelme van egyáltalán olyan kérdésben kezdeményezni, amiben tudják, hogy nem lehet kiírni?Mert hogy az Erdősinék nem értenek hozzá, az ok. De hogy egy komplett jogász évfolyam?
több mint 9 éve
vigyázz mire esik, mégiscsak gránit...Amadeus, és ha mégis átnyomják, (1.01-es szorzó), mész tüntetni?Nem, akkor kibaszom az alaptörvényem, hogy nem ér semmit.
Igor
Amadeus91
több mint 9 éve
és majd remélhetőleg alkotmány államvizsgán a népszavazást húzod, ahol szépen elmondhatod, hogy milyen körökben nem lehet népszavazni 😊Amadeus, és ha mégis átnyomják, (1.01-es szorzó), mész tüntetni?Nem, akkor kibaszom az alaptörvényem, hogy nem ér semmit.
Igor
Amadeus91
Mi vagyunk a homok a gépezetben, a bot a küllők között, a tüske a köröm alatt. Mi vagyunk, akikbe beletörik a fog és a bicska, és beleszorul a fejsze is. Mi vagyunk az a Dávid, akit jobb, ha elkerül, a Góliát. A párttal, a néppel egy az utunk, a jelszavunk munka és béke.
több mint 9 éve
Amadeus, és ha mégis átnyomják, (1.01-es szorzó), mész tüntetni?Nem, akkor kibaszom az alaptörvényem, hogy nem ér semmit.
Igor
több mint 9 éve
Amadeus, és ha mégis átnyomják, (1.01-es szorzó), mész tüntetni?
We didn't take this lightly for Johnny Unitas to share this plaza with the greatest defensive player of all time. (Steve Biscotti)
We did it our way. We made sure they started putting in rules for offense! (Ray Lewis)
több mint 9 éve
De ha már elmegyünk népszavazni, nem lehetne azt a k...a boltzárat is ráíratni a papírra?azt mondta, hogy az csak a szokásaidról szól, viszont az ő népszavazásuk a legfontosabb dologról, ami a nemzetnek kell, így szó sem lehet róla, hogy az is rákerüljön, csak, hogy kényelmesebben élhess...lóf@szt
Annyira logikátlan ez a rohadt állam, hogy csak na!
NB2
több mint 9 éve
Nettó ellentétes az alaptörvénnyel. Tényleg, ha ezt Patyiék átnyomják, akkor az Alaptörvènnyel az élen kuka minden. Nem tudom, hogy lehetne ezt követően értelmezni a jogbiztonságot, jogforràsi hierarchiát, akármit a magyar közjogban.444.hu/2016/02/24/ezer-sebbol-verzik-orban-viktor-nepszavazasi-kerdesepontosan ezért nem is pörögtem túl a témát, mert egyből eszembe jutott, hogy ebben a témakörben nem lehet népszavazást kiírni.
Egyébként meg az van, amit a cikkben a jogász elmond. Amennyiben ez a kérdès átmegy, akkor az tényleg komèdia.
Amadeus91
csebi
több mint 9 éve
444.hu/2016/02/24/ezer-sebbol-verzik-orban-viktor-nepszavazasi-kerdesepontosan ezért nem is pörögtem túl a témát, mert egyből eszembe jutott, hogy ebben a témakörben nem lehet népszavazást kiírni.
Egyébként meg az van, amit a cikkben a jogász elmond. Amennyiben ez a kérdès átmegy, akkor az tényleg komèdia.
Amadeus91
Mi vagyunk a homok a gépezetben, a bot a küllők között, a tüske a köröm alatt. Mi vagyunk, akikbe beletörik a fog és a bicska, és beleszorul a fejsze is. Mi vagyunk az a Dávid, akit jobb, ha elkerül, a Góliát. A párttal, a néppel egy az utunk, a jelszavunk munka és béke.
több mint 9 éve
444.hu/2016/02/24/ezer-sebbol-verzik-orban-viktor-nepszavazasi-kerdeseEgyébként meg az van, amit a cikkben a jogász elmond. Amennyiben ez a kérdès átmegy, akkor az tényleg komèdia.
több mint 9 éve
én nem szeretem túldramatizálni a dolgokat, de az jutott eszembe, ha egy ilyen pitiáner ügyben mint a boltbezárás-népszavazás kopaszokat küldenek, akkor ha a jelenlegi hatalmi berendezkedést tényleg komolyan érintő ügy lesz, mi fog történni ?Semmi, mi törtènne? Szerinted a terrorveszèly mire kell? Majd fordulunk az AB-hoz... Ja, mégsem.
gabtsi
Majd leverik erővel.
több mint 9 éve
én nem szeretem túldramatizálni a dolgokat, de az jutott eszembe, ha egy ilyen pitiáner ügyben mint a boltbezárás-népszavazás kopaszokat küldenek, akkor ha a jelenlegi hatalmi berendezkedést tényleg komolyan érintő ügy lesz, mi fog történni ?
ami nem hajlik, az törik!
több mint 9 éve
Megy a nagy terelés nehogy az egészségügyet vagy az oktatást rendbe kelljen rakni s közben tovább lehessen milliókat halászni amivel már nem tudnak mit kezdeni csak belefulladni annyi van nekik. S az a baj megtehetik..........
több mint 9 éve
De ha már elmegyünk népszavazni, nem lehetne azt a k...a boltzárat is ráíratni a papírra?pont ez jutott eszembe nekem is, amikor olvastam a hírt.
Annyira logikátlan ez a rohadt állam, hogy csak na!
NB2
Már tényleg meg se lepődik az ember semmin, és ebben ez a legszörnyűbb, nem is önmagukban ezek az idióta lépések.
több mint 9 éve
De ha már elmegyünk népszavazni, nem lehetne azt a k...a boltzárat is ráíratni a papírra?Annyira logikátlan ez a rohadt állam, hogy csak na!
több mint 9 éve
Jogilag semmi, azt értem. Na de nem lesz nagy az öröm, ha a kétmillió mindent aláíró droidon kívül a kutya nem megy el szavazni. Nem tudom láttad e, a végén az Origó feltett egy kérdést, hogy lemond e a kormány ha az igenek kerülnek többségbe, de Vitya nem válaszolt rá, mert még meg kell tárgyalniuk. Na az egy érdekesebb párhuzam lennemi van akkor ha nem megy el elég ember szavazni? Mert ugye az 50%+1 szavazónak egy irányba kell szavaznia, hogy eredményes legyen...Semmi.
Klaci79
Lecsó
több mint 9 éve
Kizárt, hogy ne a "nem"-ek (most nem tudom hogy mi a kérdés, de talán a nemek) nyerjenek, az meg hogy érvényes-e... kit érdekel, kommunikálni lehet akkor is, ha nem lesz érvényes.mi van akkor ha nem megy el elég ember szavazni? Mert ugye az 50%+1 szavazónak egy irányba kell szavaznia, hogy eredményes legyen...Semmi.
Klaci79
Lecsó

több mint 9 éve
mi van akkor ha nem megy el elég ember szavazni? Mert ugye az 50%+1 szavazónak egy irányba kell szavaznia, hogy eredményes legyen...Semmi.
Klaci79
több mint 9 éve
Érdekes volt ez a sajtótájékoztató. Amikor Orbán bejelentette ezt a népszavazást, rögtön az jutott eszembe, hogy jobban érdekel, hogy vasárnap nyitva legyenek a boltok, mint az, hogy betelepítenek e 1300 olyan szerencsétlent, akinek nem jutott jobb hely az EU-ban.Viszont adódik a kérdés, hogy mi van akkor ha nem megy el elég ember szavazni? Mert ugye az 50%+1 szavazónak egy irányba kell szavaznia, hogy eredményes legyen...
több mint 9 éve
Én nem akarok ötletelni, mit kellett volna tenni, vagy kinek kellett volna pofánveretni magát. Engem már basztak pofán keményen, nem kellemes, és megértem, ha valaki nem ezt tekinti a politikai akciója fő céljának.Persze lehet hibáztatni Nyakót, meg az MSZP-t, meg mindenkit, aki nem tud egy váratlan helyzetre reagálni azonnal és nem hoz oda egy még nagyobb magánhadsereget, holott megtehetné. És akkor aki nyer az utcán, az bemehet blokkolni. Csak észre kellene venni, hogy ez a néni nem egy fürge öregasszony volt, aki pl a leggyorsabb mobilnettel rendelkezik és ezért sikerült neki valahogy kicselezni Nyakót. A videókon ott egy csoport, köztörvényes bűnözőkkel, és ott egy köztörvényes bűncselekmény (minimum) gyanúja. Ilyenkor az ember elvárná, hogy legyen jogkövetkezmény. De mindannyian tudjuk, hogy nem lesz. Engem pl ez bosszant.
De nem is ez a legfélelmetesebb ebben az egész tragikomédiában. Sokkal inkább az az attitűd, amit a társadalom egy része képvisel. Ha valaki nem veszi át a módszereket, és nem kezd el ő is a normális útról letérve abnormális módszerekkel operálni, akkor tehetségtelen balfasz, aki nem alkalmas arra, hogy egy jogállamban (!) tisztséget vállajon és takarodjon a politikából. Vagy pl Amikor a tanárok egy része felszólal az ellen, hogy a szakmájában ellehetetlenedik, akkor egy ilyen fórumon nem a szolidaritás nyilvánul meg elsősorban, hanem elkezdjük elemezni, hogy a tanárok amúgy a leghülyébbek, mert nekem is volt 3 hülye tanárom, és ezek meg mennyire nem tüntettek, mikor a mindennapos tesi szóba került. Lehet persze, hogy ez pótcselekvés, terelés, mert mi sem tüntettünk, mikor a visszamenőleges hatályú törvényalkotás meghonosodott hazánkban, pedig az meg a mi szakmánk ellehetetlenítésének első lépcsője volt.
Van ebben az országban egy felvilágosult, viszonylag sokáig túlélni képes réteg, aki még nagyon nem izgul. Aki ellavírozgat ebben a posványban, nem érzi még a vesztét, meg különben is, az ő életére nincs hatással a politika, ha meg nagy a szarság, majd odébb áll. Ez a réteg valami perverz élvezettel nézi, hogy mi kerekedik ki ebből a rendszerből. Mint a ponyvaregényben a drogdíler Lance felesége, a lyuggatott képű csaj, mikor Mia Wallace-t készülnek egy geci nagy tűvel mellbe döfni. Megvan az arc? Kéjes vigyorral néz körbe mindenkin, várja a végkifejletet, pedig tudja, hogy ha balul sül el a dolog, mind megdöglenek, nem csak Mrs. Wallace. Na ezek vagyunk mi.
több mint 9 éve
Néhány lehetőség Nyakó részéről.Hát pont ez a magyar valóság rákfenéje...
1. Egyszer már odaengedték, nem megy el a gép mellől, ha kell maga alá vizel, akármi.
2. Lehet elég lett volna eljátszani, hogy valaki elkiáltja magát "Pista, a kúria kitette a honlapjára a döntést!"
Nyakó dulakszik, tolakodik kicsit, agyhalott kopaszok addig odaterelik a mamát aki idő előtt beadja a beadványt.
Mindenki megnyugszik, hazamegy, Nyakó meg kivárja a sorát.
3. Minden trükközés nélkül csak jól pofán kellett volna veretnie magát a kamerák kereszttüzében, de még ehhez is töketlen balfék...
Egyiket se próbálta meg, ergo vagy tényleg ennyire szánalmas és szerencsétlen, vagy nem is akart semmit, csak a hangulatot kelteni.
Ettől függetlenül elmehet a figyesz is a búsba a kubatovhadseregével együtt.
kittli
Mondjuk az is tény, hogy ezek legalább a PR-hoz értenek. Most is egészen az USA-ig ment a hírünk:
www.washingtonpost.com/world/europe/hungary-opposition-upset-about-referendum-being-blocked/2016/02/23/02c7025e-da4b-11e5-8210-f0bd8de915f6_story.html
több mint 9 éve
Volt ott rendőr. Körülnéztek, elmentek.amikor ott vannak, akkor kell kihozni a garázdaságot vagy a könnyű testi sértést a kopaszokból, vagy bármilyen szankcionálható magatartást, és akkor esetleg igazoltatják őket. nem?
Most jöhetne egy vizsgálat, térfigyelő kamerák vannak mindenhol, kint is bent is. kurva egyszerű lenne kideríteni, ki volt ott előbb. Aztán a belső vizsgálat eredménye képen nyuggermama beadványa mehetne a kukába. Aztán elő lehetne venni az OVI főnökét, hogy nem tud rendet tartani a saját hivatalában. Aztán a kopaszoklat, hogy ki küldte őket oda, stb, stb, stb...
De nyilván nem lesz ezekből semmi. A nem kopaszokkal operáló, nem magánhadsereggel felvonuló Nyakó a hibás.
Lecsó
több mint 9 éve
Néhány lehetőség Nyakó részéről.1. Egyszer már odaengedték, nem megy el a gép mellől, ha kell maga alá vizel, akármi.
2. Lehet elég lett volna eljátszani, hogy valaki elkiáltja magát "Pista, a kúria kitette a honlapjára a döntést!"
Nyakó dulakszik, tolakodik kicsit, agyhalott kopaszok addig odaterelik a mamát aki idő előtt beadja a beadványt.
Mindenki megnyugszik, hazamegy, Nyakó meg kivárja a sorát.
3. Minden trükközés nélkül csak jól pofán kellett volna veretnie magát a kamerák kereszttüzében, de még ehhez is töketlen balfék...
Egyiket se próbálta meg, ergo vagy tényleg ennyire szánalmas és szerencsétlen, vagy nem is akart semmit, csak a hangulatot kelteni.
Ettől függetlenül elmehet a figyesz is a búsba a kubatovhadseregével együtt.
"Kegyes Urunk soká éljen,
egészségben, dicsőségben!"
Zászló, zászló, szív.
több mint 9 éve
Ebben neked igazad van, nem gondoltam át, hogy esetleg más is be akar adni más ügyben kérdést. Erdősiné mee nem köteles mások orrára kötni, hogy miért van ott (mint ahogy nem is tette 😊 )(pl ha odaengedték egyszer, akkor miért nem cuppant rá arra a kurva blokkolóra szájjal, és kérte meg a sajtót, hogy majd vegyék már fel, amint épp megakadályozzák a jogai érvényesítésében.)Csakhogy Nyakó nem akadályozhatja Erdősinét, hogy esetleg egy teljesen más témában beadjon egy népszavazási kezdeményezést bármikor, vagy a szóbanforgó ügyben egy hasonlót, akár idő - az NVI döntésének honlapra kerülése - előtt (=érdemi vizsgálat nélkül elutasítandó).
Lecsó
Mindenhol írják, hogy Erdősinéék 4 másodperccel futottak jobb időt, mint Nyakó. Az, hogy Nyakó mennyire volt balfék, az inkább abból derülne ki, hogy mennyi idő volt az NVI döntés honlapos megjelenítése és Erdősiné reakciója között.
Atari
Mondjuk nekem ez a "kúria honlapján megjelenik" dolog is kicsit furcsa. Van mellette egy dátum másodperc szerint, hogy mikor jelenik meg a határozat? Vagy hogy lehet ezt ellenőrizni? Valaki látott már ilyet? És akkor arról még nem is beszéltem, hogy a NVI blokkoló órája és a kúria órája egyeztetve van-e mp-re pontosan? 😊