NCAA eredménykövetés
- 1 aktív topik
CFB követő 2025
1 603
47
22:30 RATE BOWL - New Mexico vs Minnesota
Politika
65 feliratkozó
több mint 10 éve
Nem is a tételek a lényegesek, mert mint Sobri mondta, az adott korszak pénze mindig el lesz lopva.A szembetűnő különbség inkább az elkövetés módjában és az azt követő (vagy nem követő) eljárásban van.
És ez az, amire az emberek már nem figyelnek oda, nem érdekli őket, mert nincs se vezetőszár, se bűnös.
Nem furcsa nekik, hogy egy minisztérium közpénzt brókercégeknél pihenteti, és a miniszterelnök szavára a csőd előtt egy nappal kiveszi? Egyáltalán miért van egy minisztériumnak leköthető pénze? Selmeczi most valahogy nem akart megvédeni semmit az eltőzsdézés elől...Vagy hogy Tarsolyt eddig még csak meg sem kérdezték, hogy mi a brét csinált a cége az elmúlt években? Meg hogy kamu volt az egész csőd dolog, tíz napig lényegében átbaszták az embrereket, persze OV megérezte, és szólt a minisztereknek.
több mint 10 éve
Gyurcsány meg a másfél milliárdos biznisz xD ne röhögtess már kérlek, szerinted az olajszőkítés és pl. a teljes hazai alumíniumgyártás elsíbolása kisebb tétel volt? Az idő mindent megszépít és elhomályosítbaggioNem. És a privatizáció sem. Én csak a közhangulatra és az azt borzoló esetekre gondoltam annak, apropóján, hogy manapság mik borzolják a közhangulatot. (Ha borzolják egyáltalán.)

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 10 éve
Ha 89-ben léptél volna be, akkor jó eséllyel már nem lennél tag.tldr.444.hu/2015/01/14/a-legtobb-penzt-most-igy-lehet-csinalni-magyarorszagon/Azért ilyenkor eszembe jut, hogy 5-6 éve nokiás dobozon meg 200 milliós végkielégítésen volt kiakadva az ország. Gyurcsányt is egy 1.5 milliárdos biznisz miatt baszogatták. Pedig abból - a valószínű lenyúlás mellett - még lehet, hogy épült is volna valami úgy ahogy hasznos. Most meg már meg se rezzenek egy 30-50 milliárdos tételen a trafk, föld, takarékszövetkezeti, mnyp, és a többi után. A gecizőnek kilapátolt pénzekről nem is beszélve.
A modell lényege ez:
A MET egyik leánya, a METI megvette nyugaton az olcsó gázt.
A gázt az osztrák – magyar határon eladta az MVMP-nek.
Az MVMP a gázt áthozta a határon, élve az ingyenes hozzáférés lehetőségével, lásd az ellátásbiztonságra hivatkozó, évente meghosszabbított rendeletet.
Az MVMP még ugyanaznap az áthozott mennyiséget minimális felárral eladta a MET-nek.
A MET az olcsóbb gázt már szabadon eladhatta Magyarországon.Gyurma Pappa
Ezen itt pl. sokkal jobb bosszankodni, mert emberközelibbek a számok: 😀 A minap olvastam, hogy a Századvég - ami elvileg egy kutatóintézet vagy mi - évi jópár milliárd állami támogatást kap, hogy kutassák a ..... nem tudom mit. Mellé meg még van persze sok milliárdos állami megrendelésük is, jó pénzért. Nem csodálom, hogy az onnan kinőtt volt blogíró, most államtitkár emberkéknek manapság 1 milliárdos belvárosi szállodaprojektekre futja. Alig néhány év alatt...
Hogy én miért nem lettem "89-ben Fideszes.... egy hajszál választott el akkoriban tőle.
Így bassza el az ember a jövőjét. 😀peterk2005
több mint 10 éve
Gyurcsány meg a másfél milliárdos biznisz xD ne röhögtess már kérlek, szerinted az olajszőkítés és pl. a teljes hazai alumíniumgyártás elsíbolása kisebb tétel volt? Az idő mindent megszépít és elhomályosít

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 10 éve
tldr.444.hu/2015/01/14/a-legtobb-penzt-most-igy-lehet-csinalni-magyarorszagon/Azért ilyenkor eszembe jut, hogy 5-6 éve nokiás dobozon meg 200 milliós végkielégítésen volt kiakadva az ország. Gyurcsányt is egy 1.5 milliárdos biznisz miatt baszogatták. Pedig abból - a valószínű lenyúlás mellett - még lehet, hogy épült is volna valami úgy ahogy hasznos. Most meg már meg se rezzenek egy 30-50 milliárdos tételen a trafk, föld, takarékszövetkezeti, mnyp, és a többi után. A gecizőnek kilapátolt pénzekről nem is beszélve.
A modell lényege ez:
Az MVMP a gázt áthozta a határon, élve az ingyenes hozzáférés lehetőségével, lásd az ellátásbiztonságra hivatkozó, évente meghosszabbított rendeletet.
Az MVMP még ugyanaznap az áthozott mennyiséget minimális felárral eladta a MET-nek.
A MET az olcsóbb gázt már szabadon eladhatta Magyarországon.Gyurma Pappa
Ezen itt pl. sokkal jobb bosszankodni, mert emberközelibbek a számok: 😀 A minap olvastam, hogy a Századvég - ami elvileg egy kutatóintézet vagy mi - évi jópár milliárd állami támogatást kap, hogy kutassák a ..... nem tudom mit. Mellé meg még van persze sok milliárdos állami megrendelésük is, jó pénzért. Nem csodálom, hogy az onnan kinőtt volt blogíró, most államtitkár emberkéknek manapság 1 milliárdos belvárosi szállodaprojektekre futja. Alig néhány év alatt...
Hogy én miért nem lettem "89-ben Fideszes.... egy hajszál választott el akkoriban tőle.
Így bassza el az ember a jövőjét. 😀

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 10 éve
A gazmutyit a Gazprom finanszírozza nem Tarsoly. Nincs olyan ügyes brokeri tevékenység Magyarországon aminek a profitja fedezete lehetne azoknak a befekteteseknek amit Tarsoly eszközölt az évek alatt. Zeró eredménnyel ráadásul.
ami nem hajlik, az törik!
több mint 10 éve
Ok.Értem amit mondani akarsz, csak arra utaltam hogy az időzítések annyira egybevágnak, hogy azért tippeltem ezt konkrétan.
A kérdésem akkor az, hogy ennek a nyereségéből mit vesznek?Lecsó
De lényegtelen, a NER működik, ez a fontos nem?

több mint 10 éve
Faszt vettek osztrák gázt... Kormányzást vesznek belőle. Évek óta.Lecsótldr.444.hu/2015/01/14/a-legtobb-penzt-most-igy-lehet-csinalni-magyarorszagon/
A modell lényege ez:
A MET az olcsóbb gázt már szabadon eladhatta Magyarországon.

több mint 10 éve
Faszt vettek osztrák gázt... Kormányzást vesznek belőle. Évek óta.
több mint 10 éve
Reorganizációs tanácsadó rulez...LecsóMindig a tanácsadó a hibás, hehe. Kár, hogy pl. a pénzügyőrök (normál esetben) már nem kajálják be ezt.
Egyébként ha már itt tartunk, eljárásilag értelmezhetetlen hogy miért is nyomoznak, mert ugye ha csalás miatt, akkor a rendőrségnek meg k régen ki kellett volna hallgatnia, ha egyéb gazdasági bűncselekmény, akkor meg ideje lenne, ha a pénzügyőröket is bevonnák.
De nem leszek naiv, csak kötözködöm 😉)
Itt van pl. ez az ügy: kuruc.info/r/20/127934/ (nem kell megijedni a kuruc.info-s linktől, egy "pécsi polgár" levele van mögötte, akiről egyébként tudom hogy ki). December 24-re V. Tibor is szabadlábon volt, már a csapat nagy része nyugodtan dolgozik tovább. És ez "csak" egy milliárdos csalás (ami egyébként nem annyi, ezt a NAV közleménybe sikerült így beleböfögni, úgy számolták ki okosan, hogy mindent összeadtak mindennel, a lényeg az volt hogy a csirke telepnél magasabb legyen az összeg), közel sem egy 150 milliárdos mutyizás.
Szóval nyugalom, a rendszer csodásan dolgozik tovább. Most is üvölt a forgatókönyv: kártalanítják a "kisembereket", közben húzzák időt, kimossák a Tarsolyt, és minden megy tovább. Csak 150 milliárd tűnik el. Illetve átalakult. | Szerintem osztrák gázt vettek belőle, de ez másik mese... |

több mint 10 éve
index.hu/gazdasag/2015/03/25/tarsoly_csaba_visszaul_a_quaestor_elere/Tarsoly meggondolta magát, inkább visszaül a székébe. Azt sem tudja, ki
Már azért lecsuknám mert ilyen hülye. Vagy annak tetteti magát.
Mindkettőért becsuknám, mert veszélyes a társadalomra... 😊
Reorganizációs tanácsadó rulez...
több mint 10 éve
index.hu/gazdasag/2015/03/24/erettsegije_sincs_a_quaestor_sebteben_kinevezett_uj_vezerenek/ezek utan mondja valaki, hogy nincs a kozmunkabol kiemelkedesi lehetoseg.
Még hogy nincs átjárás a versenyszféra és a közmunka között! 😀😀😀Gyurma Pappa
az ilyen erettsegi, meg diploma, hova, minek. kilehet tenni a falra.Zolee23
STL Curtain
In our life there's if, In our beliefs there's lie, In our business there's sin, In our bodies there's die
Egy átlagos zárójelentésnél csak egy E-ON számla érthetetlenebb.
Aki mibennünk nem bízik, az önmagában sem bízik. Aki mibennünk nem bízik, az a mi fényes jövőnkben sem bízik. És aki a mi boldog, fényes jövőnkben nem bízik, az áruló. (Virág elvtárs)
több mint 10 éve
index.hu/gazdasag/2015/03/24/erettsegije_sincs_a_quaestor_sebteben_kinevezett_uj_vezerenek/ezek utan mondja valaki, hogy nincs a kozmunkabol kiemelkedesi lehetoseg.
Még hogy nincs átjárás a versenyszféra és a közmunka között! 😀😀😀Gyurma Pappa
az ilyen erettsegi, meg diploma, hova, minek. kilehet tenni a falra.
I know that when you shine they wish some days will be dark
Sunny days wouldn't be special if it wasn't for rain, Joy wouldn't feel so good if it wasn't for pain
több mint 10 éve
dawyd728
4 040
Bocs erről meg is feledkeztem.Szerintem itt a PAV I-II/administrativ koltsegek ugyanugy a vizfej resze.. az "adocsalas" reszben pedig van igazsag, de az ezen hoborgoktol azert megkerdeznem hogy mondjuk a torrentezessel kapcsolatban mi a velemenyuk.szóval lehet küzdeni pl a taxisoknak az über ellen, de ezt a harcot még középtávon sem ők fogják nyerni. a technológia lehetővé teszi h leépítsük a felesleges vízfejet amit ma adminisztrációnak tartunk, és reményeim szerint elérjük h egy éjjeli őr szinten maradjon meg az államhatalom.gabtsiAzért ez nem ilyen egyszerű. Kezdetnek nézd meg ezt:
Elhangzik, h nem az a cél, h ne jöjjenek be a piacra, hanem a szabályok vonatkozzanak rájuk is.
Btw, ha van kérdésed, kérdezz bátran.
Apám taxis úgyhogy tudok egy-két belsős infóval is szolgálni.dawyd728
Illetve lehet morogni, hogy az uberesnek nincs meg az a szakertelme/tudasa, mint egy taxisnak.. de ugy tunik a fogyasztok ezt kevesse ertekelik az olcsobb arral szemben. Van olyan szakma, ahol erre (szaktudasra) erzekenyekebbek..
Szoval ugyanugy allambacsinal van a labda.Igor
Szerintem ma már a GPS korában olyan egy taxis esetében, h szakértelem már nagyon nincsen. Amikor 90-es években a rádión dobták fel a címeket és 10 másodperc alatt kellett átgondolni hol is van az a városban, ezáltal betéve tudni az egészet, és utána rányomni a címre, na az volt szakértelem. Talán még az lehet szakértelem manapság, ha egy taxis tudja a variációkat, a legrövidebb út és idő viszonylatában. Meg jó ha megtud szólalni angolul is.
Ezen kívül, ami megkülönbözteti őket az a rengeteg költséges technikai feltétel, aminek ők megfelelnek. A feltételek viszont összességében minőségibb szolgáltatást eredményeznek. Persze itt jön az átlag magyar utas, aki egy fapados változattal és minden kockázattal együtt is inkább az Übert hívja, mert a pénztárca csak azt engedi. Egyébként a közösségi utazásmegosztók az éjszakai fuvarokat érintik leginkább, ezáltal nem nehéz beazonosítani, h fiatal tízen-huszonévesek számára jelent egyelőre egyedül valós opciót.
több mint 10 éve
A háborút látta minden ország előre, a franciák pl. már az 1870-es évektől készültek a németek támadására, és ahogy mint említettem, a németek is a franciák elleni offenzívára. Az osztrák-magyar Monarchia pedig az egyre elodázhatatlanabb nemzetiségi kérdések miatt egy időzített bomba volt, az orosz cári birodalomban élő végletekig kizsákmányolt kozákokhoz hasonlóan. Lenin nagy figura volt, de az ipari forradalom után nem csak ő állt a munkásosztály élére, itt sem értem, hogy miért lett volna annyira megkülönböztetett szerepe. Akkor inkább már Hitler, a németek 2. VH előtti pozíciója pedig nagyon hasonlít a mai Kínáéhoz, csak egy nagy válság kell még...

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 10 éve
dawyd728
4 040
Elsőre, ezt a kormánytól kérdezd, vagy Vitézy Dávidtól. Szabad verseny alatt mit értesz? Azt, h az egyik összekötött lábbal szaladhat csak? Mert most ez van. A taxisoknak egy valag drága szabályok sorozatát kell betartaniuk, költséges technikai feltételeknek kell megfelelniük. Euro5-ös autóktól kezdve sorolhatnám napestig. Apámnak épp a napokban kellett lecserélnie a 9 éves Picassoját, ezt is a tavalyi szabályzás miatt. Az új autóját, ami 2 hete jött ki a gyárból, azt 3x kellett levizsgáztatnia 3 különböző helyen, h taxi lehessen belőle. Egy új autón mit kell ennyit nézni? A 3 vizsga együttesen 220e volt. 6 munkanap volt a teljes adminisztráció. Na az ilyeneket kellene megszüntetni.Azért ez nem ilyen egyszerű. Kezdetnek nézd meg ezt:Persze hogy van: mi szükség van a hatósági arszabalyozasra? Miért nem lehet szabad verseny a piacon?
www.youtube.com/watch?v=utJ_C12dHr8
Elhangzik, h nem az a cél, h ne jöjjenek be a piacra, hanem a szabályok vonatkozzanak rájuk is.
gabtsi
Illetve ha mar a szabályozás szoba jött, miért kellene nekem jobban biznom egy állami hivatal igazolasabanNem utaztam Uberrel, taxival is évente 1-2x. Szóval én csak sejteni vélem, az Uber ár-érték aránya miatt vonzó csak. Egy utas letojja, h euro3-as vagy euro5-ös autóval kerül A-ból B-be, de egy közérdeket szolgáló BKK nem teheti.
Es persze jo azzal jönni h valahol (Indiában, bár ezt nem mondja) megerőszakoltak nőket a sofőrök, de heti 4-5x taxizom szóval tudok en is mesélni sok jót es rosszat is. Es meg sose ubereztem. sidenote: Metál Zoltán az egyik legjobb nevű érdekképviselő, nála jobban csak a drogpolitikai kormánymegbízott, Portörő Péter neve illik a feladatához.Belgiumban történt az eset.
Alapból nem a taxisokat akarom védeni, mert apám szerint is 80%-uk rendkívül alulművelt, többnyire aggresszív visszataszító cserépedény, de itt most nem az a kérdés, h ki milyen, hanem a rajtvonalon lévő 2 szereplő közül, ha egyik elakar követni bűncselekményt, akkor azt nehéz megfogni, a másikat könnyű. Felesleges egyébként bűncselekményre felhúzni a történetet, mert ez csak egy szegmense a történetnek.
Egy taxis(apám), aki a City-nél van(őket érinti pl a legkevésbé, mert csak 1-2%-os fuvarszámcsökkenésük van), annak elemi érdeke pl, h minden szabályt már a társaság belső szabályzatát is betartsa, mert ha kikerül, márpedig olyanokért fegyelmi eljárások indulnak, ha vkinek erős szájszaga van, akkor lényegesen nehezebb hiénaként megélni, mondhatni csalás nélkül nem megy. Ezért is mindenkit óvnék a pályaudvarokon portyázó taxisoktól, azokkal csak ráfaragni lehet.
több mint 10 éve
Ne lehetett volna megjósolni? Ugyanmár, nyilván a háború elsöprő erejét és hosszát nem látta senki előre, de az 1. VH nem a semmiből robbant ki (Schlieffen-terv pl.), a második pedig a borzasztó párizsi békeszerződések egyenes következménye, melyet a polgárosodás, a munkásosztály jogainak megerősödése és a nagy tőzsdekrach együttesen "támogatott" meg.baggioSzóval akkor ezt mindet előre látták a századforduló gondolkodói? A gazdasági krachot, a munkásosztály előre törését, Lenin-t, a szovjet forradalmat, stb.? Ha CSAK Lenint kiveszem a képből, akkor a mi huszadik századi történelmünk valószínűleg alapjaiban lenne más.
Erről mindig eszembe jut Bill Gates elhíresült "640 Kbyte mindenre elég" mondása. Ezt nem pityipalkó mondta bivalykenderesről, hanem az IT ipar elmúlt 30 évének egyik elismert "látnoka". 😊
Hogy a gyárakat nyugatról eltoltuk keletre, ne nevezzük már hatalmas változásnak, nyilván fejlődik a világ, a fejlettebb részeken kevesebb a kétkezi melós, több a szellemi munkás, ennyi történt.baggioÍgy is fel lehet fogni. Akkor mondom azt, hogy ha a következő ötven évben CSAK annyi történik, hogy miközben megint valamit ide vagy oda tologatnak, aközeb megtörténik valami hasonló, mint ami nyugati társadalmakban megtörtént a korábban nem létező, ma pedig a többséget alkotó polgári réteg megjelenésével, akkor tőlem mondjatja rá majd a Jóska, vagy akár te, hogy semmi sem változott. Azt a fajta nem változást én se bánnám. 😊

több mint 10 éve
Én értem az elméletet. Csak valahogy nem látom tisztán, hogy az itteni viszonyok között ezt hogy lehetne szabályosan és fogyasztó barátan üzemeltetni, de legyen igazatok.A másik mondjuk az, hogy kíváncsi leszek, hogy az Uber sofőröknek mikor esik le, hogy ez így még az adók befizetése nélkül sem nagyon éri meg nekik.
több mint 10 éve
Schleck: ez igaz.. de szerinted a monopolium mennyire mukodokepes egy olyan iparagban, ahol viszonylag alacsonyak a belepesi korlatok es arszenzitivek a fogyasztok? 😊
We didn't take this lightly for Johnny Unitas to share this plaza with the greatest defensive player of all time. (Steve Biscotti)
We did it our way. We made sure they started putting in rules for offense! (Ray Lewis)
több mint 10 éve
Láttad, hogy mi volt Pesten a hatósági árszabás előtt? Lerobbant undorító szar taxik, akik közül tényleg mindenki le akart húzni, mert a hirdetett állat lehetetlen volt tartani.SchleckPersze de ezen nem segít az árszabályozás. Most is vannak iszonyat taxik de mar sárga es licence is van, Dárdai Palinak meg nincs.
Viccet félretéve nem lenne tilos azokat kiszűrni aki adót csal es olyan áron dolgozik amiből a benzin nem fér ki, nemhogy a tagdíj meg a jarulekok. Az uber tarifa talán egy jo 30%-kal magasabb mint a taxiplusz anno, de akkor is tudtál cityt hívni ha normális szolgáltatót akarsz.
A csendes cimkiadas bevezetése nagyon jo például es hogy mar van mindenhol kártyás fizetési lehetőség. Ugyanakkor számomra meg mindig transzparensebbnek tűnik az uber arkepzesbe. Ahova pl a az adót be lehetne tenni, de ha van a sofőrnek főállása járulékot nem kell. Illetve a biztosítás lehet meg kérdés. Szóval kell itt lepni de a fejlődés ellen nem lehet tiltakozni.
több mint 10 éve
Láttad, hogy mi volt Pesten a hatósági árszabás előtt? Lerobbant undorító szar taxik, akik közül tényleg mindenki le akart húzni, mert a hirdetett állat lehetetlen volt tartani.Azért ez nem ilyen egyszerű. Kezdetnek nézd meg ezt:Persze hogy van: mi szükség van a hatósági arszabalyozasra? Miért nem lehet szabad verseny a piacon? gabtsi
több mint 10 éve
Azért ez nem ilyen egyszerű. Kezdetnek nézd meg ezt:Persze hogy van: mi szükség van a hatósági arszabalyozasra? Miért nem lehet szabad verseny a piacon?
Illetve ha mar a szabályozás szoba jött, miért kellene nekem jobban biznom egy állami hivatal "igazolasaban" es egy haver autószerelő/vizsgáztó véleményében azokkal szemben akik fizetnek az adott szolgáltatásért? En sajnos nem tudok.
Es persze jo azzal jönni h valahol (Indiában, bár ezt nem mondja) megerőszakoltak nőket a sofőrök, de heti 4-5x taxizom szóval tudok en is mesélni sok jót es rosszat is. Es meg sose ubereztem.
sidenote: Metál Zoltán az egyik legjobb nevű érdekképviselő, nála jobban csak a drogpolitikai kormánymegbízott, Portörő Péter neve illik a feladatához.
több mint 10 éve
Szerintem itt a PAV I-II/administrativ koltsegek ugyanugy a vizfej resze.. az "adocsalas" reszben pedig van igazsag, de az ezen hoborgoktol azert megkerdeznem hogy mondjuk a torrentezessel kapcsolatban mi a velemenyuk.szóval lehet küzdeni pl a taxisoknak az über ellen, de ezt a harcot még középtávon sem ők fogják nyerni. a technológia lehetővé teszi h leépítsük a felesleges vízfejet amit ma adminisztrációnak tartunk, és reményeim szerint elérjük h egy éjjeli őr szinten maradjon meg az államhatalom.gabtsiAzért ez nem ilyen egyszerű. Kezdetnek nézd meg ezt:
Illetve lehet morogni, hogy az uberesnek nincs meg az a szakertelme/tudasa, mint egy taxisnak.. de ugy tunik a fogyasztok ezt kevesse ertekelik az olcsobb arral szemben. Van olyan szakma, ahol erre (szaktudasra) erzekenyekebbek..
Szoval ugyanugy allambacsinal van a labda.
We didn't take this lightly for Johnny Unitas to share this plaza with the greatest defensive player of all time. (Steve Biscotti)
We did it our way. We made sure they started putting in rules for offense! (Ray Lewis)
több mint 10 éve
a technológia lehetővé teszi h leépítsük a felesleges vízfejet amit ma adminisztrációnak tartunk, és reményeim szerint elérjük h egy éjjeli őr szinten maradjon meg az államhatalom.gabtsiRon Swanson, te vagy az?