NCAA eredménykövetés NCAA eredménykövetés - 1 aktív topik

Politika

65 feliratkozó

több mint 10 éve
Janek Philadelphia Eagles Florida Gators 16 644 — Apu ökölbeszorított keze
 www.portfolio.hu/vallalatok/kozpenzbol_spekulacios_penz_miert_volt_a_quaestornal_allami_penz.212032.html

több mint 10 éve
peterk2005 udvari bolond Indianapolis Colts Stanford Cardinal 24 408 — The only discipline that lasts, is self discipline
Mit reméltek? Nyilvános kivégzést? Vagy hogy OV vagy SZP kiáll és azt mondja: ja igen tudtunk arról, hogy rohadt az egész rendszer úgy ahogy van, sőt asszisztálunk hozzá 24/7? Vagy hogy ettől kevésbé lesz balfasz az ellenzék? (btw: mai Vona interjút a MN-ban ajánlom elolvasni, és nem csak a index kivonatot)Gyurma Pappa
Én a magam részéről nem remélek semmit. Ha elmeszelnek pár pénzembert, akkor elmeszelnek, ha nem akkor nem.

Én egyszerűen csak leírom a véleményemet amikor kedvem van és tudom. 😊 Ha hülye vagyok és hülyeséget írok akkor csak a saját időmet pocsékolom, más kárt nem csinálok. Ha meg nem vagyok annyira hülye, akkor talán 1-2 ember véleményére hatni tudok. Azért nincs normális alternatíva, mert - együtt tízmillióan - nem vagyunk képesek normálisabbat összehozni. Ez rajtunk múlik, a jobb alternatíva nem a Holdról jön, vagy a fán terem. A szavazónak kell kritikusabbnak lennie a saját politikai elitjével szemben. Mégpedig elsősorban azokkal szemben, akiket nézetekben, erkölcsökben közelebb állónak érez magához. Mert a "másikat" könnyű szidni, de a másik szidásától a saját még sose lett jobb.

Szóval én csak "szidom a rendszert". 😊 Szidtam 1995-ben az SZDSZ-t, szidtam 2000 után a Fideszt, szidtam 2005-ben az MSZP-t, nagyon szidtam ugyanőket 2007-2008 környékén, kevésbé szidtam a Bajnaiékat 2009-2010-ben, és szidom a Fideszt 2010 óta. Eddig nem sok hatással. 😊 De azért nem adom fel, nem akarom, hogy Jóskának igaza legyen. 😊

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 10 éve
resistance is futile Las Vegas Raiders Michigan Wolverines 34 223
Amíg nincs normális alternatíva, addig felesleges bármiben hinni, főleg abban, hogy OV-ék bandájának nagy része örökre eltűnik a politika színteréről
(de hát mindegy is megszedték/szedik magukat annyira a 8 év alatt, hogy ne legyen sok anyagi problémájuk az életükben)

Ellenzék úgy szar, ahogy van, se együtt se külön nem képesek a sorozatos kormánypártok agymenéseiből előnyt kovácsolni, nem is tudom, hogyan tudnának kormánypártként funkcionálni

én attól félek, de nagyon, hogy a Jobbikra átmegy pár magát becsapottnak vélt fideszes, és 2018-ban fognak annyi szavazatot kapni, hogy ha nem is egyedüli de koalícióban kormányzó párt legyen (ez szerintem a mostaninál is rosszabb helyzet lenne)ZERO_L
a Jobbik kormányváltása egyre komolyabb alternatíva. Az lenne ám a szép világ.
több mint 10 éve
ZERO_L New England Patriots North Carolina Tar Heels 4 981 — situational football
Amíg nincs normális alternatíva, addig felesleges bármiben hinni, főleg abban, hogy OV-ék bandájának nagy része örökre eltűnik a politika színteréről
(de hát mindegy is megszedték/szedik magukat annyira a 8 év alatt, hogy ne legyen sok anyagi problémájuk az életükben)

Ellenzék úgy szar, ahogy van, se együtt se külön nem képesek a sorozatos kormánypártok agymenéseiből előnyt kovácsolni, nem is tudom, hogyan tudnának kormánypártként funkcionálni

én attól félek, de nagyon, hogy a Jobbikra átmegy pár magát becsapottnak vélt fideszes, és 2018-ban fognak annyi szavazatot kapni, hogy ha nem is egyedüli de koalícióban kormányzó párt legyen (ez szerintem a mostaninál is rosszabb helyzet lenne)

"Rodney, we are not gonna lose this game... You know why? Because we have Tom Brady" Ty Law /February 1, 2004/
több mint 10 éve
Gyurma Pappa New Orleans Saints Tulane Green Wave 15 338 — zászló zászló szív
Ennél többet nem lehet tenni szvsz. De ha meg is ússzák ezt az ügyet, akkor sem lesz semmi. Lásd Hagyó

több mint 10 éve
Nem remélek sokat.
Talán annyit, hogy egyszer a rendszer kiszolgálói az alacsonyabb szinteken (ott, ahol kevesebb a jutalék, vagy éppen semmi, ellenben számít még valamit a szakmai önértékelés, vagy a szakma becsülete) magukba néznek, és valahogy elegük lesz az egészből. Nehéz dolog, mert azok az intézmények, amik tehetnének valamit (NAV, nyomozó szervek, ügyészség) nagyon hierarchikus rendszerek. Egy Polt Péter nélkül meg nehéz bármit is elérni az igazságszolgáltatásban például.
Szóval nem remélek semmit. A rendszer jól ki van találva, és egyelőre működik. Én a szavazófülkében eddig mindig megtettem a magamét, még néhány tüntire is ellátogattam tömeg gyanánt, szóval mosom kezeimet.Lecsó
Dettó.
több mint 10 éve
Lecsó Denver Broncos 3 331
Nem remélek sokat.
Talán annyit, hogy egyszer a rendszer kiszolgálói az alacsonyabb szinteken (ott, ahol kevesebb a jutalék, vagy éppen semmi, ellenben számít még valamit a szakmai önértékelés, vagy a szakma becsülete) magukba néznek, és valahogy elegük lesz az egészből. Nehéz dolog, mert azok az intézmények, amik tehetnének valamit (NAV, nyomozó szervek, ügyészség) nagyon hierarchikus rendszerek. Egy Polt Péter nélkül meg nehéz bármit is elérni az igazságszolgáltatásban például.
Szóval nem remélek semmit. A rendszer jól ki van találva, és egyelőre működik. Én a szavazófülkében eddig mindig megtettem a magamét, még néhány tüntire is ellátogattam tömeg gyanánt, szóval mosom kezeimet.
több mint 10 éve
Gyurma Pappa New Orleans Saints Tulane Green Wave 15 338 — zászló zászló szív
Komolyan, egyre kevésbé vagyok idealista, ahogy olvaslak itt titeket -mehh...- de látván a Quaestor körül kiboruló szaros bili tartalmát a főügyésszel kezdve, ha ennek nem lesz következménye, akkor semminek. Ez még a mi kis banán-államunkban is erős.Amadeus91
Pont ezt mondtam valakinek a minap, hogy ha ezt is megússzák, akkor ezek tényleg örökre itt maradnak a nyakunkon.
Márpedig úgy tűnik, hogy nagy lángja nincs egyelőre...Lecsó
Mit reméltek? Nyilvános kivégzést? Vagy hogy OV vagy SZP kiáll és azt mondja: ja igen tudtunk arról, hogy rohadt az egész rendszer úgy ahogy van, sőt asszisztálunk hozzá 24/7? Vagy hogy ettől kevésbé lesz balfasz az ellenzék? (btw: mai Vona interjút a MN-ban ajánlom elolvasni, és nem csak a index kivonatot)

Ki kell menni, le kell váltani 2018-ban az egész bandát, és akkor nincs semmi gond. Az öszödin elkapott, tüntetésekkel tűzdelt GYF elkergetés is csak akkor sikerült, amikor szakadt belülről az egész kibaszott rendszer. És ha most szakadás lesz, mi fog történni? Jön a Lázár? Vagy egy SL báb? És attól tényleg jobb lesz nekünk?

Segítek: nem. 2018-ig itt akkor sem lesz semmi, ha OV-t rajta kapják, hogy kp-t vesz át Putyin egyik emberétől. Max. majd kikapnak a Jobbiktól, és élvezhetjük a lengyel utas váltópártiságot (személyes élmény: 2005-ben voltam Lo-ban, akkor épp a Jog és Igazság valami kísértetes-rabláncos EU ellenes előadást tartott, és a vendéglátó értelmiség barátink ott röhögtek, hogy nem lesz ezekből sem semmi... ja, nem lett)

több mint 10 éve
Komolyan, egyre kevésbé vagyok idealista, ahogy olvaslak itt titeket -mehh...- de látván a Quaestor körül kiboruló szaros bili tartalmát a főügyésszel kezdve, ha ennek nem lesz következménye, akkor semminek. Ez még a mi kis banán-államunkban is erős.Amadeus91
Pont ezt mondtam valakinek a minap, hogy ha ezt is megússzák, akkor ezek tényleg örökre itt maradnak a nyakunkon.
Márpedig úgy tűnik, hogy nagy lángja nincs egyelőre...
több mint 10 éve
Klaci79 Pittsburgh Steelers Indiana Hoosiers 23 700

A háttérben ott a főnök...
több mint 10 éve
Komolyan, egyre kevésbé vagyok idealista, ahogy olvaslak itt titeket -mehh...- de látván a Quaestor körül kiboruló szaros bili tartalmát a főügyésszel kezdve, ha ennek nem lesz következménye, akkor semminek. Ez még a mi kis banán-államunkban is erős.
több mint 10 éve
Megmondta OV miert volt jogos, hogy kivették a pénzt.
Mondjuk logikusJanek
Logikus, csak törvénytelen.
A költségvetési trv nem teszi lehetővé, hogy egy alrendszer, aki költsévetési pénzből gazdálkodik (és ilyen a nemzeti kereskedőház is) máshol tartsa a pénzt, mint az államkincstárnál, ingyen vezetett számlán. Szóval Lázár érve, hogy ingyen volt a számlavezetés, az kicsit kevés. Azt persze baszik megkérdezni az újságírók valamelyike, hogy a quaestor jutaléka az mennyi volt...Lecsó
a moszkvai kereskedőház meg a vízumközpontslowmotion
Ja, tényleg... 😊
több mint 10 éve
peterk2005 udvari bolond Indianapolis Colts Stanford Cardinal 24 408 — The only discipline that lasts, is self discipline
ezenkívül töredelmesen bevallom, hogy nem mindig figyeltem az egyetemen, szóval valaki, aki jobban ért a közgazdaságtanhoz, az elmagyarázhatná: egy állami szervezet miért vesz egy másik állami szervezettől közvetítőn keresztül államkötvényt? az MNB finanszírozhatja az állam működését?slowmotion
Azért kell a közvetítő, mert nem mindenkinek van kereskedési engedélye. Egy minisztériumi alintézménynek érthető módon nincs - és nem is lenne jó, ha kapna.

Ettől persze még nem kell civil közvetítőre bízni feltétlenül. Biztosan van olyan állami tulajdonú pénzintézet (ha más nem, akkor egy állami tulajdonú kerbank pl.) amelyik elvégezhetné a megbízásokat. Mindenesetre én itt már óvatos vagyok, nekem nagyon nem jól hangzik, hogy rögtön minden ilyen esetben "csinálja az állam"-ot kiáltunk. Sokszor bebizonyosodott már, hogy attól, hogy valamit az állam csinál, még nem lesz jobb. Sőt.

Itt nem az volt a probléma, hogy civil közvetítőt alkalmazott az állam, hanem az, hogy ki volt az a közvetítő. Illetve, hogy milyen megbízást kapott. (Nem államkötvényt vásároltattak vele, hanem kockázatos papírokat.)

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 10 éve
slowmotion Dallas Cowboys 26 932 — Cowboys fan
Mondjuk logikusJanek
A költségvetési trv nem teszi lehetővé, hogy egy alrendszer, aki költsévetési pénzből gazdálkodik (és ilyen a nemzeti kereskedőház is) máshol tartsa a pénzt, mint az államkincstárnál, ingyen vezetett számlán. Szóval Lázár érve, hogy ingyen volt a számlavezetés, az kicsit kevés. Azt persze baszik megkérdezni az újságírók valamelyike, hogy a quaestor jutaléka az mennyi volt...Lecsó
a moszkvai kereskedőház meg a vízumközpont
több mint 10 éve
Atari Pittsburgh Steelers 1 364 — Tulipános Fan- fan
Mondjuk logikusJanek
nekem csak az tűnik furcsának, hogy miért egy brókercégben fialtatja a pénzét az állam.

ezenkívül töredelmesen bevallom, hogy nem mindig figyeltem az egyetemen, szóval valaki, aki jobban ért a közgazdaságtanhoz, az elmagyarázhatná: egy állami szervezet miért vesz egy másik állami szervezettől közvetítőn keresztül államkötvényt? az MNB finanszírozhatja az állam működését?

és tényleg kell a közvetítő? mert így - még ha az MNB "független" is a kormánytól - tulajdonképpen egyik zsebből a másikba raknak át pénzt, és nem hiszem, hogy a közvetítőnek ezen nincs haszna, szóval az egyik oldalról ami nettó plusz kiadás, az a másik oldalon nem realizálódik teljes mértékben.
magánvásárlónál ezt még megérteném, tehát a "kamatot" megosztva kapná a bróker és az ügyfél, de így nekem ez nettó hűtlen kezelésnek tűnik.slowmotion
Az önkormányzatok kihelyezett pénzei kapcsán merült fel kormányzati tervként, hogy a túl nagy kockázat miatt ne akármilyen banknál legyen az önkorik számlavezetése, hanem majd kötelezően az államkincstárnál (pillanatnyilag nincs kapacitása rá).
Szóval az lenne a terv, hogy mivel a helyi testületek hülyék, majd az állam sáfárkodik jól ilyen biztos üzleteléssel, mint pl. a Questor esetében is? Van a cégekben jóemberünk, vagy ha nem hát mire valók a titkosszolgálatok. Vagy ezt így hogy?
(Más.
Elolvastam néhány lehallgatási jegyzőkönyv részletet a Kiss Szilárd agrárattasé ügyében keletkezettek közül. Amit ezek a rafinált, fehérgalléros, simlis vezető emberek telefonbeszélgetés címén a magyar nyelvvel művelnek, már azért megérdemelnék a börtönt.)

"Itt?? ... Mindenki!"
több mint 10 éve
Mondjuk logikusJanek
A költségvetési trv nem teszi lehetővé, hogy egy alrendszer, aki költsévetési pénzből gazdálkodik (és ilyen a nemzeti kereskedőház is) máshol tartsa a pénzt, mint az államkincstárnál, ingyen vezetett számlán. Szóval Lázár érve, hogy ingyen volt a számlavezetés, az kicsit kevés. Azt persze baszik megkérdezni az újságírók valamelyike, hogy a quaestor jutaléka az mennyi volt...
több mint 10 éve
Mondjuk logikusJanek
nekem csak az tűnik furcsának, hogy miért egy brókercégben fialtatja a pénzét az állam.

ezenkívül töredelmesen bevallom, hogy nem mindig figyeltem az egyetemen, szóval valaki, aki jobban ért a közgazdaságtanhoz, az elmagyarázhatná: egy állami szervezet miért vesz egy másik állami szervezettől közvetítőn keresztül államkötvényt? az MNB finanszírozhatja az állam működését?

slowmotion
Volt már rá példa, hogy az MNB közvetlen finanszírozta az államot.
több mint 10 éve
slowmotion Dallas Cowboys 26 932 — Cowboys fan
Mondjuk logikusJanek

és tényleg kell a közvetítő? mert így - még ha az MNB "független" is a kormánytól - tulajdonképpen egyik zsebből a másikba raknak át pénzt, és nem hiszem, hogy a közvetítőnek ezen nincs haszna, szóval az egyik oldalról ami nettó plusz kiadás, az a másik oldalon nem realizálódik teljes mértékben.
magánvásárlónál ezt még megérteném, tehát a "kamatot" megosztva kapná a bróker és az ügyfél, de így nekem ez nettó hűtlen kezelésnek tűnik.
több mint 10 éve
Janek Philadelphia Eagles Florida Gators 16 644 — Apu ökölbeszorított keze
Mondjuk logikus

több mint 10 éve
Azt persze

több mint 10 éve
Nem is a tételek a lényegesek, mert mint Sobri mondta, az adott korszak pénze mindig el lesz lopva.
A szembetűnő különbség inkább az elkövetés módjában és az azt követő (vagy nem követő) eljárásban van.
És ez az, amire az emberek már nem figyelnek oda, nem érdekli őket, mert nincs se vezetőszár, se bűnös.
Nem furcsa nekik, hogy egy minisztérium közpénzt brókercégeknél pihenteti, és a miniszterelnök szavára a csőd előtt egy nappal kiveszi? Egyáltalán miért van egy minisztériumnak leköthető pénze? Selmeczi most valahogy nem akart megvédeni semmit az eltőzsdézés elől...Vagy hogy Tarsolyt eddig még csak meg sem kérdezték, hogy mi a brét csinált a cége az elmúlt években? Meg hogy kamu volt az egész csőd dolog, tíz napig lényegében átbaszták az embrereket, persze OV megérezte, és szólt a minisztereknek.Lecsó
a szocik legalább szégyellték magukatzinedine5
De nem őszintén.Sobri Jóska
Átfogalmazom: égett a bőr az arcukon.zinedine5
Hogy oda ne rohanjak, micsoda erély. 😀

Amúgy igazad van. Még az első Orbán kormány idején söröztem egy akkori MTI-s emberkével, aki testközelből ismerve mintkettőt, úgy írta le őket, hogy az - akkor még tojáshéjjal a fenekén éppen csak megjelenő - Fidesz másod-generáció csak abban különbözik a posztkomcsiktól, hogy amíg a posztkomcsik suttyomban vizeltek bele a medencébe, ezek a fiatalok kiállnak a trambulinra, és még büszkék is rá. Találó megfogalmazás.peterk2005
Gondolom erényt akartál írni, mert úgy van benne némi irónia.
Lehet itt persze szocizni, de azért ami itt megy, az már rég nem egy jogállam tempója. A szocikat legalább el lehetett vinni a bíróságra, még ha sok elmarasztaló ítélet nem is született.

Az előbb tévedtem: nem tíz napig szívatták a népet, hanem még most is szívatják. Hivatalosan még mindig nincs csődben a quaestor.
több mint 10 éve
Nem is a tételek a lényegesek, mert mint Sobri mondta, az adott korszak pénze mindig el lesz lopva.
A szembetűnő különbség inkább az elkövetés módjában és az azt követő (vagy nem követő) eljárásban van.
És ez az, amire az emberek már nem figyelnek oda, nem érdekli őket, mert nincs se vezetőszár, se bűnös.
Nem furcsa nekik, hogy egy minisztérium közpénzt brókercégeknél pihenteti, és a miniszterelnök szavára a csőd előtt egy nappal kiveszi? Egyáltalán miért van egy minisztériumnak leköthető pénze? Selmeczi most valahogy nem akart megvédeni semmit az eltőzsdézés elől...Vagy hogy Tarsolyt eddig még csak meg sem kérdezték, hogy mi a brét csinált a cége az elmúlt években? Meg hogy kamu volt az egész csőd dolog, tíz napig lényegében átbaszták az embrereket, persze OV megérezte, és szólt a minisztereknek.Lecsó
Átfogalmazom: égett a bőr az arcukon.zinedine5
Hogy oda ne rohanjak, micsoda erély. 😀

Amúgy igazad van. Még az első Orbán kormány idején söröztem egy akkori MTI-s emberkével, aki testközelből ismerve mintkettőt, úgy írta le őket, hogy az - akkor még tojáshéjjal a fenekén éppen csak megjelenő - Fidesz másod-generáció csak abban különbözik a posztkomcsiktól, hogy amíg a posztkomcsik suttyomban vizeltek bele a medencébe, ezek a fiatalok kiállnak a trambulinra, és még büszkék is rá. Találó megfogalmazás.

több mint 10 éve
zinedine5 New England Patriots Arkansas Razorbacks 7 281 — Ajmo Vatreni
Átfogalmazom: égett a bőr az arcukon.
Ezzel szemben most megsértődnek, ha szembesítik valamivel őket.
több mint 10 éve
Őszentsége Sobri Jóska Jacksonville Jaguars 35 186 — #NoStress
De nem őszintén.

több mint 10 éve
zinedine5 New England Patriots Arkansas Razorbacks 7 281 — Ajmo Vatreni
a szocik legalább szégyellték magukat