Politika

64 feliratkozó

több mint 11 éve
slowmotion Dallas Cowboys 27 250 — Cowboys fan
Egyszerűen hihetetlen azokat a nyilatkozatokat olvasni, amelyben kb nem hiszik még most se el, hogy mi zajlik, és csak kullognak az események után. Putyin meg röhög a markába, mert tudja, hogy most ő diktál mindent.

Én nem tudom, hogy ennyire hogy lehet naivnak lenni... Hülye liberális iskola még mindig jól tartja magát ezek szerint,biztos nagyon népszerű.

A kérdésem: ha az oroszok szép lassan beszivárognak egész Kelet-Ukrajnába, meg fognak állni? Illetve meddig jöhetnek szép lassan egy esetleges háborút kockáztatva?

Mégis, ha Ukrajna NATO tag lenne: milyen szankciók érték volna már az oroszokat?Vrijbloed
ha Ukrajna NATO-tag lenne, akkor esetleg Putyin nem baszakodott volna velük. az már más kérdés, hogy oroszbarát kormányt esetleg be sem engedtek volna az ajtón. képzeld el, hogy amit hétfőn megbeszéltek a védelmi miniszterek ülésén, azt kedden már személyesen Putyinnak jelentik a Krasznaja Plósagyon...
több mint 11 éve
Vrijbloed Baltimore Ravens 4 295 — No ghosts left to haunt you
Egyszerűen hihetetlen azokat a nyilatkozatokat olvasni, amelyben kb nem hiszik még most se el, hogy mi zajlik, és csak kullognak az események után. Putyin meg röhög a markába, mert tudja, hogy most ő diktál mindent.

Én nem tudom, hogy ennyire hogy lehet naivnak lenni... Hülye liberális iskola még mindig jól tartja magát ezek szerint,biztos nagyon népszerű.

A kérdésem: ha az oroszok szép lassan beszivárognak egész Kelet-Ukrajnába, meg fognak állni? Illetve meddig jöhetnek szép lassan egy esetleges háborút kockáztatva?

Mégis, ha Ukrajna NATO tag lenne: milyen szankciók érték volna már az oroszokat?
több mint 11 éve
atapapa New Orleans Saints LSU Tigers 10 383 — #neverpunt
Én nem sugalltam semmit.
Amit írtam, az kb szó szerint hangzik el, tudni illik hogy a duális erőtér szarul működött, és károkat okozott. Amit magam hozzátettem, az meg szintén tény, mármint hogy OV és a fidesz ennek része volt 20 évig. Ezen kívül nem tudom mit Lecsó
Úgy jött le, mintha magában a pártokban és nem a rendszerben látnád a bajt. De ez mellékes.

Nem mondtam, hogy ellentmond.Lecsó
ok, csak itt is úgy jött le az eredeti szöveged, mint ha szerinted Tölgyessy mondott volna valamit, de pont a jobboldal vallja be azt, amit idéztél.
Mindegy.

Abban nem értek egyet, hogy a paktumot olyan durván rúgta volna fel a baloldal az első ciklusban, ami már megkérdőjelezi a másik oldal létjogosultságát.Lecsó
Volt az a "vicc" a rendszerváltás után, hogy kétfajta vendéget hívtak be egy beszélgetős közéleti műsorba: egy jobboldalit és egy szakértőt.
Abban természetesen igazad van, hogy ha Orbánnak nem tetszett a váltógazdasággal járó állandó bizonytalanság, akkor ő miért nem állt le ezzel, miért nem hagyta a baloldal által odatett szakembereket a helyükön, miért ment neki mindennek, amit az előző országvezetés csinált.
Erre ő biztosan jobban tudja nálam a választ, de ha leírom azt, hogy Gyurcsány kiszes puszipajtása, Szilvásy György, aki miniszterhelyettes volt az utolsó kommunista kormányban, majd helyettes államtitkár az MDF-kormány idején, majd államtitkár a Horn-kormány idején (neve és ekkori beosztásai feltűnnek a Gyurcsány meggazdagodásáról szóló hírek környékén is), szóval ez a tőről metszett szoci lehúzhatott a rendszerváltás után is két ciklust, és csak az Orbánnak jutott eszébe hogy ki kéne rúgni.... Vagy beszélhetnénk arról, hogy a törvény által a miniszterelnöknek vagy valamely kormánytagnak ítélt kinevezési jogokat hogyan fúrta meg alkotmányellenesen a ballib vezérelte Göncz.
Se személyi állományban, se felfogásban, se szabályozásban nem történt meg a szükséges cezúra a rendszerváltással, hiába ígért az MDF tavaszi nagytakarítást.

Orbánra természetesen 2002-ben hasonló elánnal reagált az új kormány, majd a 8 év kudarca is szinte követelte a rendszerszintű változásokat.

Tehát a válaszom: a rendszerváltás körülményei és az egyes kormányok erre adott reakciói vezettek oda, hogy ilyen teher rakodott a kormányváltások köré.
De ebben a történetben nem Orbánt kell szerintem megérteni vagy számon kérni, mert a politikus célja a hatalom, nem fog belőle kikérezkedni, ha a választók nem űzik el.

Tölgyessy elméletében igazán a nép áll a középpontban, a népnek talán elege lett abból, hogy a pártok állandóan egymást lövik, bármit mondjon az ellenfél, ők annak az ellenkezőjét találják üdvözítőnek, és ha valaki azt mutatja magáról, hogy van annyira erős, hogy ezen viták felett álljon, leegyszerűsített, elfogadható (de nem biztos hogy a valóságnak megfelelő) válaszokat adjon, akkor az felértékelődik a szemükben.
Érdemes megfigyelni, hogy Orbán mennyire kerüli a konkrét politikai ellenfeleinek diszkreditálását, én szinte soha nem hallom a szájából Gyurcsány, Bajnai vagy Mesterházy nevét. Ekézi a baloldalt, de a konkrét ügyekben nem veszi fel a bokszkesztyűt (azt meghagyja Kövérnek, Lázárnak, Rogánnak, stb), hanem csak távolságtartóan utalgat azokra az ellenfelekre, akiket a beosztottjai napi rendszerességgel nem válogatott eszközökkel nyírnak.

Ha egy vezető ilyen pózban még rezsit is csökkent, akkor a nép már tapsol, de minimum sok mindent lenyel.

több mint 11 éve
csebi New York Giants Notre Dame Fighting Irish 26 682 — Lucas Scott
A Nyugat hülye lenne embargóztatni az orosz olajat... ha meg csak a gázról lenne szó az meg nem annyira jelentős, hogy nagyban befolyásolná az orosz költségvetést!

Ha meg akarjuk védeni a demokráciánkat, újra kell épitenünk azokat a normákat, amelyek egykor védelmezték. Ám ennel többet kell tennünk. E normákat ki kell terjesztenünk úgy, hogy egy sokszínű társadalom minden tagja számára elerhetők legyenek.
több mint 11 éve
DoM New England Patriots Northwestern Wildcats 5 165 — vaccpáör fan
 oil-price.net/en/articles/russian-oil-motives-in-ukraine.php

Pont ezekre utaltam mikor azt mondtam ,hogy Oroszország bajban van, ezért teszi amit tesz.
Azt sem osztom, hogy a nyugatnak nincs eszköze. A gazdasági embargó, és az olaj árral való bűvészkedés elég hamar padlóra küldhet még egy ilyen nagy gazdaságot is mint az orosz. Már ott tartanak, hogy hetente interveniál az orosz jegybank, hogy a rubel ne szálljon el az egekbe.Lecsó
20%-át fedezné az ukrán gáz importnak az Exxon, Shell konzorcium által tervbe vett fúrásokkal:  www.businessweek.com/articles/2014-03-11/losing-crimea-could-sink-ukraines-offshore-oil-and-gas-hopes

Ezt a mértéket azért rövidtávon én nem érzem annyira vészesnek az orosz gazdaságra. Még ha az vitán felül előnyös a számukra, hogy ehhez az ukránok jó eséllyel már nem férhetnek hozzá bár ennek még biztosan lesz jogi következménye. Kérdés, hogy mikorra stabilizálódik a helyzet annyira, hogy a befektetőket ez már ne zavarja.

Eközben az ukránok USA kölcsönből fizethetik vissza a Gazprom tartozásuk egy részét, első részletben 1 milliárd dollár értékben:  www.zerohedge.com/news/2014-04-14/us-treasury-pays-half-gazproms-overdue-bill-1-billion-ukraine-loan-guarantee --> egyre erősödik a gazdasági szankció.
több mint 11 éve
zinedine5 New England Patriots Arkansas Razorbacks 7 416 — Ajmo Vatreni
Egyébként (biztos ordas nagy hülye vagyok, mellé még fasiszta is stb de) szerintem faszság ez amit a ruszkikkal csinálnak.
Elméletileg demokrácia van vagy mi a tököm... Az emberek 95%-a a ruszki csatlakozásra szavazott valami 80%+os részvétel mellett. Akkor mi a fasznak kell pattogni?eaglesmcnabb
Az a gond, hogy, ha ezeknek teret engednek (, mint ahogy ezt Koszovóban, saját érdekek miatt megtette a nyugat), akkor nehezen látni hogy hol lesz a vége. Egy falu népszavaz Sopron mellett és Ausztriához tartoznak. pl. Boszniát darabokra lehetne szedni, Dalmácia különválik Horvátországtól stb.zinedine5
Bosznia a daytoni megállapodás alapján eléggé speciális helyzetben van, nem elég a helyi akarat, kell még az ENSZ főképviselő beleegyezése is, szóval én nem keverném ide...csebi
Ok, Bosznia nem. Ettől még remélem az amit leírtam érthető.
több mint 11 éve
resistance is futile Las Vegas Raiders Michigan Wolverines 34 500
Egyébként (biztos ordas nagy hülye vagyok, mellé még fasiszta is stb de) szerintem faszság ez amit a ruszkikkal csinálnak.
Elméletileg demokrácia van vagy mi a tököm... Az emberek 95%-a a ruszki csatlakozásra szavazott valami 80%+os részvétel mellett. Akkor mi a fasznak kell pattogni?eaglesmcnabb
Az a gond, hogy, ha ezeknek teret engednek (, mint ahogy ezt Koszovóban, saját érdekek miatt megtette a nyugat), akkor nehezen látni hogy hol lesz a vége. Egy falu népszavaz Sopron mellett és Ausztriához tartoznak. pl. Boszniát darabokra lehetne szedni, Dalmácia különválik Horvátországtól stb.zinedine5
Bosznia a daytoni megállapodás alapján eléggé speciális helyzetben van, nem elég a helyi akarat, kell még az ENSZ főképviselő beleegyezése is, szóval én nem keverném ide...csebi
ettől független, ha ma lenne egy népszavazás Sopronban, akkor holnaptól megint Ödenburg lenne Burgenland tartományi fővárosa.Amadeus91
de ma nincsen...csebi
Asbeenek szólunk gyors, hogy menjen még ma a Csengeryn végig egy A4-s papírral.
több mint 11 éve
ettől független, ha ma lenne egy népszavazás Sopronban, akkor holnaptól megint Ödenburg lenne Burgenland tartományi fővárosa.Amadeus91
de ma nincsen...

Ha meg akarjuk védeni a demokráciánkat, újra kell épitenünk azokat a normákat, amelyek egykor védelmezték. Ám ennel többet kell tennünk. E normákat ki kell terjesztenünk úgy, hogy egy sokszínű társadalom minden tagja számára elerhetők legyenek.
több mint 11 éve
ettől független, ha ma lenne egy népszavazás Sopronban, akkor holnaptól megint Ödenburg lenne Burgenland tartományi fővárosa.
több mint 11 éve
Bosznia a daytoni megállapodás alapján eléggé speciális helyzetben van, nem elég a helyi akarat, kell még az ENSZ főképviselő beleegyezése is, szóval én nem keverném ide...

több mint 11 éve
Lecsó Denver Broncos 3 366
Az orosz pénzügyminiszter szerint az évek óta tartó lassulás után idén teljesen megállhat az ország gazdasági növekedése. Talán ők sem ússzák meg ezt a kalandot sebek nélkül.Amador
 oil-price.net/en/articles/russian-oil-motives-in-ukraine.php

Pont ezekre utaltam mikor azt mondtam ,hogy Oroszország bajban van, ezért teszi amit tesz.
Azt sem osztom, hogy a nyugatnak nincs eszköze. A gazdasági embargó, és az olaj árral való bűvészkedés elég hamar padlóra küldhet még egy ilyen nagy gazdaságot is mint az orosz. Már ott tartanak, hogy hetente interveniál az orosz jegybank, hogy a rubel ne szálljon el az egekbe.
több mint 11 éve
zinedine5 New England Patriots Arkansas Razorbacks 7 416 — Ajmo Vatreni
Az a gond, hogy, ha ezeknek teret engednek (, mint ahogy ezt Koszovóban, saját érdekek miatt megtette a nyugat), akkor nehezen látni hogy hol lesz a vége. Egy falu népszavaz Sopron mellett és Ausztriához tartoznak. pl. Boszniát darabokra lehetne szedni, Dalmácia különválik Horvátországtól stb.
több mint 11 éve
r.baggio Miami Dolphins Indiana Hoosiers 64 827 — no es importante
És így nézett ki a krím szavazásos, ha amadeust érdekelné

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 11 éve
Őszentsége Sobri Jóska Jacksonville Jaguars 36 100 — #NoStress
Annak idején 90% felett szavaztak az osztrákok az Anschluß mellett, miután bevonult a Wehrmacht.Amadeus91
Biztos láttad már a vonatkozó szavazólapot, de aki még nem, annak tetszhet, hogy miért nem lehetett nagyon elrontani, hogy hova ikszeljen az ember:

több mint 11 éve
Annak idején 90% felett szavaztak az osztrákok az Anschluß mellett, miután bevonult a Wehrmacht.
több mint 11 éve
NB2 New England Patriots 28 156 — nabege2@yahoo.com
 mno.hu/lapszemle/eljott-az-ido-texas-kiszakadna-az-usa-bol-1119870
Mexikó léphetett volna😊
több mint 11 éve
eaglesmcnabb Baltimore Ravens Virginia Tech Hokies 23 116 — je suis poloska
Elméletileg demokrácia van vagy mi a tököm... Az emberek 95%-a a ruszki csatlakozásra szavazott valami 80%+os részvétel mellett. Akkor mi a fasznak kell pattogni?

No 1. Kyle Pitts, Jordan Mailata, Myles Garrett, Jerry Jeudy, Tre Harris, Jayden Higgins és Nick Chubb fan!!!
több mint 11 éve
ilyen felütés után azt akartam válaszolni, hogy te a szerencsés kevesek közé tartozol, de aztán a többit olvasva rá kellett jönnöm, hogy ez nem biztos hogy így van. atapapa
Akkor helyesbítek: nem lettem okosabb, bár nagyon szeretnék.
A szerencsés kevesek közé inkább azért sorolnám magam, mert vannak akik helyreraknak, ha eltévedek.

Szerintem Tölgyessy Orbánon keresztül nem azt láttatja a váltógazdasággal, amit itt sugallsz atapapa
Én nem sugalltam semmit.
Amit írtam, az kb szó szerint hangzik el, tudni illik hogy a duális erőtér szarul működött, és károkat okozott. Amit magam hozzátettem, az meg szintén tény, mármint hogy OV és a fidesz ennek része volt 20 évig. Ezen kívül nem tudom mit hallottál még bele.

Ne a mai politikai állapotokból indulj ki. 1990-ben, a választások után...atapapa
Egyetértek abban, hogy az MDF-SZDSZ paktum továbbvitelére szükség lett volna, egy sokkal kiforrottabb, komolyabb megegyezésre, ami aztán számon kérhető. Abban nem értek egyet, hogy a paktumot olyan durván rúgta volna fel a baloldal az első ciklusban, ami már megkérdőjelezi a másik oldal létjogosultságát. Ő ezt tartja eredendő bűnnek, én meg nem. 98-ban nyerni tudott a fidesz-FKGP, senki nem tett kísérletet a megsemmisítésükre. Ha meg akarták volna semmisíteni, meg lett volna rá a bűvös 2/3 4 évig. Mondjuk az FKGP meg az MDF azóta megsemmisült, de arról meg nem (csak) a baloldal tehet.
Ha valamelyik ciklusban elkezdték megkérdőjelezni a másik oldal létjogosultságát, az pont 2002-06 volt, és az elmúlt 4 évben, már a 2/3 birtokában ki is csúcsosodott. Mikor maga a házelnök kérdőjelezi meg a parlament harmadának a jogát arra, hogy bent üljön a teremben. Elhiszem, hogy dühös rájuk, mert 8 évig pihent, de attól még azokat az embereket ugyanolyan választópolgárok szavazták be, mint őt.

Igen. És ez mennyiben mond ellent a Tölgyessy által elmondottaknak?atapapa
Nem mondtam, hogy ellentmond.

Amit igazából várnék egy ilyen tudású embertől, hogy adjon valami támpontot nekem, mint OV kritikusának, hogyan közelítsek azokhoz a dolgokhoz, amit itt az elmúlt 4 évben megéltem. Mert esküszöm, hogy próbálom megérteni, már csak a saját érdekemben is, mert itt kell élnem, ha minden jól megy, itt nevelem majd fel a gyereket, és jó lenne tudni mit várhatok, mert amit magamtól vizionálok, az elég siralmas.
Erre gondoltam, mikor azzal kezdtem, hogy nem lettem okosabb...
több mint 11 éve

😀szaba
Vótmá'. 😛

Ettől függetlenül képzelem hogy "örülhetnek" a kárpátaljai magyarok a mai Gaudi fejtegetésnek...Vrijbloed
egy igazi kurva, már bocsánat.

www.facebook.com/gaudinagytamas/photos/a.255518807834415.78773.255514774501485/713241795395445/?type=1&theater
több mint 11 éve
Amador Los Angeles Rams 273
Az orosz pénzügyminiszter szerint az évek óta tartó lassulás után idén teljesen megállhat az ország gazdasági növekedése. Talán ők sem ússzák meg ezt a kalandot sebek nélkül.
több mint 11 éve
Vrijbloed Baltimore Ravens 4 295 — No ghosts left to haunt you

😀szaba
Vótmá'. 😛

Ettől függetlenül képzelem hogy "örülhetnek" a kárpátaljai magyarok a mai Gaudi fejtegetésnek...
több mint 11 éve
szaba Los Angeles Chargers 12 258

😀
több mint 11 éve
atapapa New Orleans Saints LSU Tigers 10 383 — #neverpunt
Ajánlom mindenki figyelmébe ezt a beszélgetést. Nem értek egyet vele mindenben, de érdemes végigülni. Főleg azoknak, akik a rendszerváltás idején még politikailag nem eszméltek.

www.youtube.com/watch?v=HkzxQnhLdHoatapapa
Most volt időm megnézni.
Sajnos nem lettem okosabb.Lecsó
ilyen felütés után azt akartam válaszolni, hogy te a szerencsés kevesek közé tartozol, de aztán a többit olvasva rá kellett jönnöm, hogy ez nem biztos hogy így van.

ezt Tölgyesi szerint azért teszi, mert az előző ciklusok parlamenti váltógazdasága szarul működött és károkat okozott. Csakhogy annak a rendszernek OV és a fidesz is része volt. Most tekintsen rá a nemzet, mint a megmentőjére, aki egyszer csak kiemelkedik a mocsokból, és megtisztulva kínál egy másik utat?Lecsó
Szerintem Tölgyessy Orbánon keresztül nem azt láttatja a váltógazdasággal, amit itt sugallsz, hanem azt, hogy párttól (és így a Fidesztől) függetlenül (vagy tőlük nagyon is befolyásolva, kinek hogy tetszik) nálunk a ciklusváltások minikatasztrófákkal járnak. A közigben mélyen lecserélődő szakemberektől kezdve a gazdaságpolitika irányainak ide-oda ugráltatásáig.
Az, hogy nincs nemzeti konszenzus, azt is jelenti, hogy a győztes pártok mindenen változtatni akarnak ahhoz képest, ami korábban zajlott, tekintet nélkül a konkrét ügyek/területek sikereire vagy kudarcaira.
Szinte nem tudsz mutatni olyan területet, ahol valamelyik kormány valamikor valamit elkezdett és ez máig változatlanul, esetleg kis finomításokkal működik. És nem azért, mert minden kormányzati intézkedés rossz.

szerintem itt bicsaklik nagyot az elmélet. Ugyanis ez az új út nem volt felfestve a választóknak, a sorok közt ki lehetett olvasni, de egy demokráciában illik a széles nyilvánosság elé tárni a szándékot, nem piknikeken kibeszélni, aztán kussolni.?Lecsó
Kicsit szemléld közvetve a dolgokat: lehet hogy ez nem volt kampányprogramba vagy kormányprogramba fektetve, deTölgyessy arra utal, hogy az elmúlt 4 évben ment egyfajta politika, ami aztán akár tetszik, akár nem, ezen a választáson legitimálva lett.
Persze ezt a sikert eltúlozzák Orbánék, de valójában az ellenzéktől évek óta azt halljuk, hogy ennek a választásnak micsoda tétje van, vagy kormányt váltanak, vagy megy ugyanez tovább.
És a megjelent 45% ezt szeretné folytatni.

Arra meg végképp nem tudok mit mondani, hogy az egymás tartós létezésének elfogadását a politikai erőtérben a baloldal kezdte el megkérdőjelezni az első ciklusban, mikor bírálni merte a csetlő-botló Antall kormányt. Meg micsoda gyűlölet zúdult a másképp gondolkodókra. Vicc... Nem az a dolga az ellenzéknek, hogy bíráljon, és alternatívát mutasson?Lecsó
Nagyon nem vicc. Ez az a pont, ahol Tölgyessynek a legteljesebb mértékben igazat adok.
Ne a mai politikai állapotokból indulj ki. 1990-ben, a választások után rögtön megkötötte a paktumot az SZDSZ és az MDF, amely egyfajta, azóta az ellenzék és a kormány között alig tapasztalható, kardinális kérdésekben lezajlott kompromisszumot és konszenzust mutatott.
Ennek továbbvitelére szükség is lett volna, mivel a megszűnő KGST-piacok, a tervgazdaságról történő leállás és még millió dolog olyan nehéz helyzet elé állította a kormányt, amilyennel talán egyik kormány se szembesült azóta.
Továbbá az ilyen átmenetre nem volt semmilyen recept. És - nem utolsósorban - jellemzően olyan emberek vezették az országot, akiknek ebben semmilyen releváns tapasztalatuk nem volt. Ja, és olyan közigazgatáson keresztül, amely tele volt az előző rendszer embereivel.
Ezért lett volna szükség igazán ellenzéki konstruktivitásra, és ezt illetően óriási viták is zajlottak az SZDSZ-ben. Itt Tölgyessy azt a vonalat vitte, hogy kritizálni kell, de módjával és igazságosan. Tölgyessy elbukott, fél évvel az új kormány megalakulása után már jött a taxisblokád, ahol az SZDSZ a taxisokat az utcán támogatva kormányváltásig próbálta vinni a dolgokat.
De mutogathatnék az SZDSZ által felhasznált Gönczre, aki ahol tudott, betartott Antalléknak majd a Horn-kormány idején olyan kussba lépett, mint Schmitt Pali.

Maga a jobboldal vallja be lépten-nyomon, hogy a fő célja nem más, mint egy monolit tömb létrehozása ahol nincsenek értékviták, hanem ez a monolit tömb a "nemzeti érdekeket" a maga természetességében képviseli.Lecsó
Igen. És ez mennyiben mond ellent a Tölgyessy által elomondottaknak?

több mint 11 éve
Ajánlom mindenki figyelmébe ezt a beszélgetést. Nem értek egyet vele mindenben, de érdemes végigülni. Főleg azoknak, akik a rendszerváltás idején még politikailag nem eszméltek.

www.youtube.com/watch?v=HkzxQnhLdHoatapapa
Most volt időm megnézni.
Sajnos nem lettem okosabb. Tölgyesit okos embernek tartom, most is nagyon jó diagnózist adott, csak ezt már százan megtették előtte is. Hozott is ajándékot, meg nem is.Lényegében felmondta az orbáni "krédót", mintha ezzel megfejtené OV gondolkodását, de azt nem kell megfejteni, mert 2009-ben elmondta Kötcsén, hogy mit gondol a jövőről, és most azt szépen végrehajtja. És ezt Tölgyesi szerint azért teszi, mert az előző ciklusok parlamenti váltógazdasága szarul működött és károkat okozott. Csakhogy annak a rendszernek OV és a fidesz is része volt. Most tekintsen rá a nemzet, mint a megmentőjére, aki egyszer csak kiemelkedik a mocsokból, és megtisztulva kínál egy másik utat? Arra kérdésre nem hajlandó válaszolni, ami a legfontosabb, hogy létezik-e egy harmadik út? Erre annyi a válasz, hogy hát láttuk hogy nem működik... Mi nem működik? Meg hogy e-mögött az új út mögött ott a jelentős választói támogatás. Mert az emberek kiszerettek a polgári létből, és valami mást szeretnének. Hát szerintem itt bicsaklik nagyot az elmélet. Ugyanis ez az új út nem volt felfestve a választóknak, a sorok közt ki lehetett olvasni, de egy demokráciában illik a széles nyilvánosság elé tárni a szándékot, nem piknikeken kibeszélni, aztán kussolni.

Arra meg végképp nem tudok mit mondani, hogy az egymás tartós létezésének elfogadását a politikai erőtérben a baloldal kezdte el megkérdőjelezni az első ciklusban, mikor bírálni merte a csetlő-botló Antall kormányt. Meg micsoda gyűlölet zúdult a másképp gondolkodókra. Vicc... Nem az a dolga az ellenzéknek, hogy bíráljon, és alternatívát mutasson?
Maga a jobboldal vallja be lépten-nyomon, hogy a fő célja nem más, mint egy monolit tömb létrehozása ahol nincsenek értékviták, hanem ez a monolit tömb a "nemzeti érdekeket" a maga természetességében képviseli.

Ímígyen szól Lánczi András, a fidesz fő ideológusa a Heti válaszban:
"Ne bűvöljön el azzal senki, hogy ami ma itt zajlik, az lopás vagy korrupció! Nem! Itt politikai forradalom zajlik, gazdasági következményekkel. Vannak, akik ma esetleg igazságtalanul szenvednek. De mi ez ahhoz képest, ami miatt egyáltalán ezekről beszélünk."

Ezt pedig a századvéges G. Fodor egy műsorban úgy magyarázza, hogy a 90-es évek közepén a jobboldal felismerte, hogy azért nem tud hatalomban maradni, mert létezik egy szocialista hatalompolitikai rendszer. Ezt le kell győzni, le kell rombolni, és fel kell építeni az alternatíváját. Ez egy politikai feladat, aminek vannak gazdasági következményei.

Na ennek isszuk most a levét.
több mint 11 éve
dande2 Philadelphia Eagles Penn State Nittany Lions 47 299 — Így remélem megfelelek nektek.....
Egyébként nekem az egész magyar közélethez, de mindennapi élethez ennyi hozzáfűzni valóm van, és olyan jó lenne már felébredni végre és azt tenni amiről tudjuk, hogy tenni kéne:

www.youtube.com/watch?v=Ph1lycveJq4