Soccer EB 2021

19 feliratkozó

több mint 4 éve
Őszentsége Sobri Jóska Jacksonville Jaguars 36 037 — #NoStress
EB2020 Tippelde:

Olaszország: Toto21, MC12, csi77, steelwolf, zemanla, Chargers LT, Sixo, ozibozi, Shilkor

Anglia: Tony Adams, tüsi91, Hanni, Willie Parker, Bruschi85, empty taxi, adam8, nando89
Dánia: fattyu, NB2, alatriste
Spanyolország: Heisman, Kenny
Ukrajna: VvAlekosz
Belgium: Sobri Jóska, ulpianus, nagir, Vrij6, Wester, peach, Löfli, topin
Svájc: Gabesz92

Svédország: dande
Németország: dancogo, csebi, briareos, iktriad, ervinator, beltazor
Franciaország: warr_b, eaglesmcnabb, YoungZeeZee, zavi27, gordon, davemayer, bcsarli, gamerkr, Kampman, Nandito, Drip
Horvátország: zinedine5, Jan
Portugália: Matthew99, miilann, undisputedly
Hollandia: Borbinho, deyell
Magyarország: kaszo
Finnország: Negritis
Lengyelország: KoporShow
Skócia: #JC6
Oroszország: kristof
Törökország: r.baggio
Észak-Macedónia: Stez

tipper.io tippjáték csoport:
 tipper.io/hu/bowl-hu-xflttgdt?join=ea7qo5xplxrbun00

Szerkesztette: Őszentsége Sobri Jóska
több mint 4 éve
Jan Pittsburgh Steelers 5 535 — Steelers fan
maira tippek? 😊

| 13 nap után meccsek nélkül, hogy bírjuk ki 😊 |
NB2
Német-Magyar épp most megy az M4-en.
Tippem: 2-2 lesz 😊
több mint 4 éve
Negritis, a vajda Denver Broncos 56 430 — The Mathematician
maira tippek? 😊

NB2
Legalább el tudom kezdeni a for all mankind második évadát 😊
csebi
az milyen jóóóó
Klaci79
én meg tolom PS5-n az infamous second son-t 😀

The Stronger you become, the Weaker you really are.

I wanted Champ to be champ!
több mint 4 éve
Klaci79 Pittsburgh Steelers Indiana Hoosiers 23 881
maira tippek? 😊

NB2
csebi
az milyen jóóóó
több mint 4 éve
somoskovig Jacksonville Jaguars 12 115 — Chiefs GM
Most olvastam FB-n: a csodaszerves nem térdelt le a csillámpóni előtt 😊
NB2

több mint 4 éve
NB2 New England Patriots 28 112 — nabege2@yahoo.com
Most olvastam FB-n: a csodaszerves nem térdelt le a csillámpóni előtt 😊
több mint 4 éve
empty taxi Atlanta Falcons Georgia Bulldogs 37 226 — NFL bracket champion '26
Attol meg Sule jobb. 😊
Friedrich nincs a keretben, amikor elete szezonjat nyomta a Berlinben. Tah sehol, amikor evek ota egy kifejezetten stabil pontja a Leverkusen vedelmenek. Es Leinhart?

Stez
Lienhart osztrák, ki is vitték az EB-re a sógorok.

Szerkesztette: empty taxi

Madden hates me.
Trust, it f*cking hates me...
több mint 4 éve
csebi New York Giants Notre Dame Fighting Irish 26 616 — Lucas Scott
Közben Lothar már a kezdobe követeli Musialat 😊

Ha meg akarjuk védeni a demokráciánkat, újra kell épitenünk azokat a normákat, amelyek egykor védelmezték. Ám ennel többet kell tennünk. E normákat ki kell terjesztenünk úgy, hogy egy sokszínű társadalom minden tagja számára elerhetők legyenek.
több mint 4 éve
maira tippek? 😊

NB2

Ha meg akarjuk védeni a demokráciánkat, újra kell épitenünk azokat a normákat, amelyek egykor védelmezték. Ám ennel többet kell tennünk. E normákat ki kell terjesztenünk úgy, hogy egy sokszínű társadalom minden tagja számára elerhetők legyenek.
több mint 4 éve
NB2 New England Patriots 28 112 — nabege2@yahoo.com
maira tippek? 😊

több mint 4 éve
FLZOLI Denver Broncos 12 661 — farkas.l.zoltan@gmail.com
Sterling az angolok Sanéja
eaglesmcnabb
ehhez képest ő rúgta az angolok összes gólját eddig
slowmotion
Persze ez tény, abból a sok ziccerből bevert kettőt, meg kihagyott mellé vagy ötöt.

nem ziccer, de abszolút kedvenc:
 fb.watch/6kjhW4p5Lb/
eaglesmcnabb

Mekkora gyökér te jó ég 🙂
Foci IQ 0

több mint 4 éve
eaglesmcnabb Baltimore Ravens Virginia Tech Hokies 23 096 — je suis poloska
eaglesmcnabb
slowmotion
Persze ez tény, abból a sok ziccerből bevert kettőt, meg kihagyott mellé vagy ötöt.

nem ziccer, de abszolút kedvenc:
 fb.watch/6kjhW4p5Lb/

Szerkesztette: eaglesmcnabb

No 1. Kyle Pitts, Jordan Mailata, Myles Garrett, Jerry Jeudy, Tre Harris, Jayden Higgins és Nick Chubb fan!!!
több mint 4 éve
slowmotion Dallas Cowboys 27 221 — Cowboys fan
eaglesmcnabb
több mint 4 éve
davemayer Chicago Bears 15 470 — "Grammar maci"
Ez így nem ér hogy leírtok mindent helyettem, nekem így nem marad semmi 😊
Max még 1: örülök hogy olyan teljesítményt tettek le az asztalra ami miatt kihúzhatjuk magunkat és aki fanyalog (nem elemez, fanyalog) azt nyugodtan kinevethetjük.

Az amikor anyukámmal nézem és ő már jobban izgul mint én hogy mi lesz, na az megfizethetetlen.

BEARS BABY!

Sir Alex immortal
több mint 4 éve
Őszentsége Sobri Jóska Jacksonville Jaguars 36 037 — #NoStress
Én pusztán a saját szemem által látottak alapján úgy vélem, hogy ez a mostani csapat abban kiemelkedő, hogy megilletődöttség, gatyábaszarás nélkül játszik, még akkor is, ha a képességek szegényebbek az ellenfélnél.

És ebben a 4 kedvencem a Kleinheisler-Nagy Ádi-Schäfer-Sallai középpálya, négy kis fiatal srác, akik kibaszott lelkesen, energikusan, nagy elánnal, magabiztosan végigzakatolták a meccseket. Sose láttam őket klubszinten játszani, és elismerem, hogy egyenként nem világsztárok vagy sok egyéni hibájuk van, de négyen együtt ezen a három meccsen nevek, képességek alapján sokkal jobb, a világ legjobb középpályásaival csaptak össze, és legalább úgy csináltak mintha egyenrangúak lennének, akként fociztak.
Úgy hozták ki a labdát németek, franciák, portugálok ellen, mintha egy tétnélküli felkészülési meccs lenne a BKV Előre csapatával, és az már nem az ő hibájuk, hogy az egyetlen csatárunkra öt védő jut, vagy az, hogy hátul becsúszik pár gól.
Főként Sallai tetszett, aki a felfutó kontrákat, támadásokat igyekezett lövéssel zárni, ami nem csak azért hasznos, mert a lövésből lehet a gól, hanem azért is, mert akkor van idő szépen visszazárni, az pedig a világon top5-be, top10-be tartozó csapatok ellen sosem hátrány.

Annak örültem volna, ha mondjuk a Portugálok helyett egy kevésbé top csapatot kapunk, mint a cseh vagy ukrán vagy orosz vagy a walesi, akik papíron erősebbek nálunk, de akik ellen azért nagyobb esély van győzni, vagy legalábbis meg lehet próbálni. Mert ezen a három meccsen hiába voltunk csak 6 percet mindösszesen hátrányban, sajna nem lehetett úgy alakítani a taktikát, hogy mi kezdeményezhessünk, építkezhessünk, támadhassunk, erre lehetőség a németek elleni utolsó 10 percben lett volna, de akkor már lépni alig tudtunk.

Ennek ellenére én a kondival is elégedett voltam.
Még 20-25-30-40 éve minden magyar csapat kurva technikás volt (legalábbis hivatalosan), de nulla kondi, nulla erőnlét, nulla siker. Most ezek a fiatalok alapvetően végig bírták robotolni a meccseket, nem ezen múlott.
Valamint kissé kitekintve a középpályáról Gulácsi elismerten jó kapus, a Orban-Szalai védőduó semmivel se rosszabb, mint az európai átlag, sőt, Botka, Fiola simán felnőtt a feladathoz, Nego kimaxolta a képességeit, beletette szívét-lelkét, Szalai meg Szalai, az összes helyzetét gólra váltotta, és elbaszakodott elől az ellenféllel, tőle ez az elvárható, ezt kimaxolta.
De a fiatal középpályások kimondottan élvezetesen, szórakoztatóan, tetszetősen játszottak.

És ha ehhez a három meccshez hozzávesszük az előző EB-t illetve azt, hogy az elmúlt pár évben megvertük vagy pariban voltunk a szerbekkel, horvátokkal, oroszokkal, törökökkel, bolgárokkal, izlanddal, vagyis az európai középmezőnnyel, illetve azt, hogy még van egy kvázi világsztárunk (Szoboszlai), az módfelett előremutató és bíztató, és azt jelenti, hogy kijöttünk az évtizedekig tartó fosposványból, az andorrai vereség feelingből, és szépen betagozódtunk az európai topfutball (spanyol, francia, olasz, német, angol, belga, holland, portugál) utáni mezőnybe, és senki ellen se kell eleve feltett kézzel kiállnunk.
Ez így összességében szerintem igenis fasza, és 2 vagy 4 évente egy jó szórakozási lehetőség, nem pedig éveken át tartó idegesítő, kilátástalan nihil.

több mint 4 éve
Stez SMU Mustangs 47 567 — Whoops, looks like something went wrong.
azért a hollandoktól ne essünk még hasra. taktikailag nullák, és rohadt nagy szerencséjük volt ezzel a csoporttal.
csebi
pont mint az angoloknak. Southgate, de Boer, Deschamps - nekem ők azt az iskolát képviselik, amelyik azt vallja, hogy "ne baszd nagyon el, a sztárjaid meg majd megoldják egyéni villanásokkal"
slowmotion
Deschampsnál ezt nem gondolom. teljesen világosan le van osztva mkinek a feladata, szerepköre, hogy állnak fel védekezésben, hogy néz ki az átmenet, és mit csinálnak támadásban. De Boernél ezt nem látom: 3 védő megoldja tapasztalatból, hatalmas távolságok a csapat egységek között, Wijnaldum nem box-to-box hanem inkább field-to-field mert egyszerre játszik 6-os, 8-os es 10-es trequarista feladatkörben, elől meg Depay oldja meg emlékezetből. de alapvetően De Boerre nagyon sok panaszt olvastam, és itt könnyen koppanás lehet, ha jön egy tudatos ellenfél.
Southgate sztem picit túlgondolja, és túlbiztosít.
csebi
Southgate egy idiota.
Imadkozom, hogy az Eb utan rakjak ki a 3.14csaba.
Stez
meglepő, hogy nem akarja bevállalni Grealisht akár Sterlinggel akár a helyén.
csebi
Sterling sajnos kirobbanthatatlan. Ezaltal viszi Grealish posztjat a bal szelen. Noha Grealish amugy kiraly hatrebb is, vagy kozepen, de az igazi posztja a bal szelen van, es ott is imad jatszani, onnan hozza a legjobb mutatokat.

Igy viszont marad az, hogy a kozeppalyara hatratoltan jatszik. Engem mondjuk ez kevesbe zavar, mert legalabb jatszik, neki helye van a kezdoben.

Jobban zavar, hogy Southgate egy beszari tok, es nem meri az amugy evek ota eroltetett 4-3-3-at jatszatni a csapataval, mert be van fosva. Illetve az is megbocsathatatlan, hogy a jobb szelen nem Sancho jatszik. Foden ket meccset nyomta ott, konkretan siralmas volt, Saka legutobb nem volt rossz, de o sem 4-3-ban lett kitolva a szelre.

Erthetetlen, amit Southgate muvel.

több mint 4 éve

No 1. Kyle Pitts, Jordan Mailata, Myles Garrett, Jerry Jeudy, Tre Harris, Jayden Higgins és Nick Chubb fan!!!
több mint 4 éve
azért a hollandoktól ne essünk még hasra. taktikailag nullák, és rohadt nagy szerencséjük volt ezzel a csoporttal.
csebi
pont mint az angoloknak. Southgate, de Boer, Deschamps - nekem ők azt az iskolát képviselik, amelyik azt vallja, hogy "ne baszd nagyon el, a sztárjaid meg majd megoldják egyéni villanásokkal"
slowmotion
Deschampsnál ezt nem gondolom. teljesen világosan le van osztva mkinek a feladata, szerepköre, hogy állnak fel védekezésben, hogy néz ki az átmenet, és mit csinálnak támadásban. De Boernél ezt nem látom: 3 védő megoldja tapasztalatból, hatalmas távolságok a csapat egységek között, Wijnaldum nem box-to-box hanem inkább field-to-field mert egyszerre játszik 6-os, 8-os es 10-es trequarista feladatkörben, elől meg Depay oldja meg emlékezetből. de alapvetően De Boerre nagyon sok panaszt olvastam, és itt könnyen koppanás lehet, ha jön egy tudatos ellenfél.
csebi
Southgate egy idiota.
Stez
meglepő, hogy nem akarja bevállalni Grealisht akár Sterlinggel akár a helyén.

több mint 4 éve
csebi
slowmotion
csebi
Southgate egy idiota.

több mint 4 éve
Jó lett volna legalább egy meglepetés az előzetes power rankinghoz képest.
ozibozi
mit értesz meglepetés alatt?
 www.thescore.com/deu_fed/news/2180092
 www.theguardian.com/football/2021/mar/29/euro-2020-power-rankings-france-and-turkey-climb
 bleacherreport.com/articles/2944422-euro-2020-power-rankings-ranking-the-teams-from-24-1

Oroszok, Lengyelek, Törökök mindenképp leszerepeltek
Wales továbbjutása előzetes infok alapján meglepetés sztem
Negritis
dehogy meglepetés, papírforma, 5 éve 4 között voltak, ha azt nem érik el idén akkor egyértelmű csalódás az EB! 😀

több mint 4 éve
A védelembe kell ember, aki fel tud futni szélen vagy a középpályára jó védekező, mert ugyanúgy ahogy az előző EB-n és selejtezőkön, most is az "öregek" húzzák a csapatot (értelemszerűen), viszont nincs mögöttük utánpótlás.
Solymi
Középső kisDárdai jó lenne, ha döntene.
Mert elég komoly erősítés lenne Ő is.

Botka nagyon sokat fejlődött az elmúlt években (köszi Serhij!).
Gyakorlatilag 352-ben 3; a 442-ben mind a 4 védő posztot elég magas szinten tudja. Kiváncsi vagyok megy/marad.

A középpályán és főleg a pontrugasokon sokat fog dobni Szoboszlai.
Szalai-féle csatár pedig nincs és szerintem nem is lesz egy darabig.
Sinisa
sztem a kis Dárdait be fogja hívni Flick legközelebb. azért Hummelsnek elég kétarcú EB-je van, sztem Szalai góljában benne volt (beadás, erre ő hátat fordít a labdának, fel sem ugrott Szalaival ...)
csebi
Benne volt? Hogy a viharba ne lett volna benne, egy normalis edzo egy ekkora hiba utan be sem rakna tobbet a kezdobe. 😊

Hummels annyira lelassult az elmult ket ev soran, hogy rossz nezni a jatekat. En ertem, hogy a nemeteknel a Bayern felpumpalta az akkori cirkuszt, hogy peldaul ot is kiraktak a valogatottbol, de o az, akit nem szabadott volna a kezdobe tenni ezen az Eb-n sem, ez a poszt az, ahol szerintem a nemetek siman tok jol allnak, nem csak most, mar evek ota.

Siman Sulet kezdettem volna a helyen, de a Bundesligaban is akad vagy harom-negy kozephatved, aki szvsz a jelenlegi, lelassult Hummelsnel jobb teljesitmenyre kepes.
Stez
amikor Löw kirakta akkor sztem nem volt igaza. most teljesen igaza lenne amúgy.

Sülének nem volt egy túl jó éve, sérülések is gyötörték, és Boateng is lazán kiszorította, aki amúgy nincs keretben. Sülén kívül Can játszhatna ott még, de eléggé törékeny még ez a német taktika ahhoz, hogy ezt meg merje Löw húzni ...
csebi
Attol meg Sule jobb. 😊
Friedrich nincs a keretben, amikor elete szezonjat nyomta a Berlinben. Tah sehol, amikor evek ota egy kifejezetten stabil pontja a Leverkusen vedelmenek. Es Leinhart?

Es ok raadasul jo formaban is jatszottak, meg gyorsabbak is. Hummels banto lassusaga azert sokba kerul a nemeteknek.
Stez
Nem Starkra gondoltál? Friedriech a sport igazgató volt, nem?
csebi
Nem. Marvin Friedrichre gondolok. Union Berlin.
Stez
na baszki bocsi. vhogy kimaradt, hogy van egy erősebb berlini csapat is 😊

több mint 4 éve
csebi
slowmotion

több mint 4 éve
A védelembe kell ember, aki fel tud futni szélen vagy a középpályára jó védekező, mert ugyanúgy ahogy az előző EB-n és selejtezőkön, most is az "öregek" húzzák a csapatot (értelemszerűen), viszont nincs mögöttük utánpótlás.
Solymi

Gyakorlatilag 352-ben 3; a 442-ben mind a 4 védő posztot elég magas szinten tudja. Kiváncsi vagyok megy/marad.

Sinisa
sztem a kis Dárdait be fogja hívni Flick legközelebb. azért Hummelsnek elég kétarcú EB-je van, sztem Szalai góljában benne volt (beadás, erre ő hátat fordít a labdának, fel sem ugrott Szalaival ...)
csebi
Benne volt? Hogy a viharba ne lett volna benne, egy normalis edzo egy ekkora hiba utan be sem rakna tobbet a kezdobe. 😊

Hummels annyira lelassult az elmult ket ev soran, hogy rossz nezni a jatekat. En ertem, hogy a nemeteknel a Bayern felpumpalta az akkori cirkuszt, hogy peldaul ot is kiraktak a valogatottbol, de o az, akit nem szabadott volna a kezdobe tenni ezen az Eb-n sem, ez a poszt az, ahol szerintem a nemetek siman tok jol allnak, nem csak most, mar evek ota.

Siman Sulet kezdettem volna a helyen, de a Bundesligaban is akad vagy harom-negy kozephatved, aki szvsz a jelenlegi, lelassult Hummelsnel jobb teljesitmenyre kepes.
Stez

Sülének nem volt egy túl jó éve, sérülések is gyötörték, és Boateng is lazán kiszorította, aki amúgy nincs keretben. Sülén kívül Can játszhatna ott még, de eléggé törékeny még ez a német taktika ahhoz, hogy ezt meg merje Löw húzni ...
csebi
Attol meg Sule jobb. 😊

Es ok raadasul jo formaban is jatszottak, meg gyorsabbak is. Hummels banto lassusaga azert sokba kerul a nemeteknek.
Stez
csebi
Nem. Marvin Friedrichre gondolok. Union Berlin.

több mint 4 éve
csebi
több mint 4 éve
Rövid véleményem az eddigiekről:

-ezzel a mutatott játékkal 3-4 csoportból simán mentünk volna tovább, 2.-3. helyen. Ez a csoport túl erős volt nekünk, de valszeg bármilyen európai nem top csapatnak túl erős lett volna.

-most kicsit keserédes a dolog, de két héttel ezelőtt azt, hogy kiesünk, de csak egy meccset vesztünk (!), és 3-6 lesz a gólkülönbségünk, szvsz bárki aláírta volna

-tartottam attól, hogy valamikor belenézünk egy olyanba, mint tegnap a szlovákok, de a portugál 10 percet leszámítva végig képben voltunk

-az előző 25-30 évben, az hogy egy ilyen szintű rendezvényen egyáltalán ott vagyunk, és ott megfirkáljuk a franciákat és a németeket is, sci-fi kategória lett volna

-végre a sok kókler után (kivéve Dárdai) sikerült egy olyan embert találni, aki felfogja hogy a játékosaink mit tudnak, és erre épít használható gameplant, nem valami fantáziára

Összességében: szerintem túlteljesített a csapat.
Jan
tudom, kognitív disszonancia, de hiába halálcsoport, ez a csoport pont ideális volt nekünk. nagyot bukni csak 0 pont, 0-9-es gólaránnyal lehetett volna, egyébként minden ajándék.

mindhárom ellenfél kimondott esélyes, tíz meccsből 9W 1D-t illene ellenünk hozniuk, tehát kvázi menniük kell előre. nekünk meg annyi a dolgunk, hogy jól védekezzünk csapatszinten, néhány kontrát kihasználjunk, és ha az ellenfél a Liverpool helyzetkihasználását hozza (ez általában sikerült), akkor még pontot/pontokat is foghatunk.

na ez be is jött. Cé átment Harsányiba, a franciák körbelőtték a kaput, a németekmeg csak úsztak az eredmény után a szó szoros és átvitt értelmében is. persze jövünk a rosszul patatnó labdákkal, de az a helyzet, hogy a nagy számok törvénye alapján elpbb-utóbb ezeknek jönniük kellett.

nem volt keretmélység, legalábbis nem egy bizonyos szintű szintesés nélkül, ez meg is látszott - hetven percet futott a kezdő ebben az időben (egyszer szaharai hőség, egyszer bangladesi monszun), de ezek a fiúk nincsenek erre szteroidozva. Szalai a hatvanadik perc után úgy mozgott, mint egy AT-AT, és elvileg neki kellett volna elöl zavarni... na persze. közben meg Nego cseréje Lovrencsics, bal oldalon jobbhátvéd játszik, a középpályán hiányzott egy sornyi ember...

evés közben jön meg az étvágy, nyilván a játékosok meg a szurkolók most csalódottak, de azon is el lehet gondolkozni, utoljára mikor hagytak ki ellenünk ennyi CCC-t, illetve hogy mi mikor használtuk ki ilyen százalékkal a helyzeteinket (baszki, még a Liverpool cserekapusának se tudtunk gólt rúgni, erre Lloris meg Neuer kettőt kap?).

szép volt, jó volt, reálisan ennél többet nem lehett várni. mindenki IS gyógyuljon meg, aztán a vb-selejtezőkön találkozunk.
több mint 4 éve
Solymi

Sinisa
csebi

Stez

csebi
Attol meg Sule jobb. 😊

Stez