Soccer

41 feliratkozó

több mint 2 éve
Sixo Los Angeles Chargers South Carolina Gamecocks 41 429 — LIGHTS OUT!
Már megint egy 7 éves szerződés. Nem az volt ,hogy pont Löfliék miatt lemaxolták a szerződések hosszát 5 évre?

Sixo
FFP szempontjából nem tudnak sztem játszani a hosszú szerződésekkel és max 5 évre oszlik a cucc.
Beki
Akkor miért akarnak egy 25, még idén 26 éves játékosnak 7 éves szerződést adni ?

több mint 2 éve
Törölt felhasználó
Már megint egy 7 éves szerződés. Nem az volt ,hogy pont Löfliék miatt lemaxolták a szerződések hosszát 5 évre?

Sixo
FFP szempontjából nem tudnak sztem játszani a hosszú szerződésekkel és max 5 évre oszlik a cucc.
több mint 2 éve
dande2 Philadelphia Eagles Penn State Nittany Lions 47 908 — Így remélem megfelelek nektek.....
Az igazan fontos dolgok:

Ricse Ricse (nembeat) Ricse 😉

Egy újabb gyöngyszem!!!

hatsofuves.nemzetisport.hu/kis-magyar-hollywood-ricsen-idon-tuli-golt-lottek-a-kilatastalansagnak/
több mint 2 éve

több mint 2 éve
Az orvosin sem sokan szoktak elhasalni. Max ha a vevők közben meggondolták maguk kb.

több mint 2 éve
dawyd728 4 201
A fradibol puma lesz.
A puma mezeket vhogy soha nem kedveltem meg.
A 2rule elhasalt?
YoungZeeZee
A 2rule néhány közepes vidéki csapat beszállítója volt mindig is, a beharangozott nemzetközi sikerekhez képest kb. ez is volt mindig a realitás.
Kampman
Bfok nem vidék!!4!NÉGY!4
dawyd728
Budafok Budapest Staten Island-je.
Kampman
Amúgy a 2rule annyira gyász, a kupadöntő előtti hetekben/hónapban nem lehetett kapni sehol mezt. Az a sportszergyártó, akinek ennyire nincs kapacitása pár száz mez legyártására, amikor kereslet az volt rá, az inkább menjen kapálni.
dawyd728
szerinted tényleg azért hozták létre, mert a sportszergyártás terén is maradandót akartak létrehozni, vagy azért, mert ebből is lehet pénzt kivenni?
slowmotion
Hogy vesznek ki belőle pénzt, ha nem tudom odaadni se nekik?
dawyd728
az ilyen gyártóknak van egy egyszeri hatalmas kiadás, és aztán a működés közbeni balansz. no de ha bazisok pénzt kapnak arra, hogy megépítsék a gyárat (kvázi megépítik nekik, mert akkor munkahelyet teremtenek), akkor már kapásból nincs nyomás arra, hogy nagyon sokat kelljen eladni mondjuk az első öt/tíz év alatt. csinálgatják, megunják, eladják majd a gyárat. majd írnak egy törvényt arra, hogy tíz év után ha kiszállnak a projektből, akkor se kelljen visszafizetni az állami támogatást, tehát az elveszíti közpénz jellegét. építésnál állambácsi adja, eladásnál Lölő teszi zsebre.
slowmotion
Ez megy mindenhol. Ezzel mindenki kezéből kiveszik a pénzt. Csak az én kezemből nem vesz ki, ellenkezőleg relatíve mindenkihez képest jól járok, mert az enyémben akaratom ellenére jóval több pénzt hagy benne, azt leszámítva, h adóm egy részét zsebre teszi..
Ezt egyszerre is lehetne csinálni. 2x is lehúzhatna, de csak 1x teszi..
több mint 2 éve
petey San Francisco 49ers Iowa State Cyclones 21 640 — Csodabogár
A fradibol puma lesz.
A 2rule elhasalt?
YoungZeeZee
A 2rule néhány közepes vidéki csapat beszállítója volt mindig is, a beharangozott nemzetközi sikerekhez képest kb. ez is volt mindig a realitás.
Kampman
Bfok nem vidék!!4!NÉGY!4
dawyd728
Kampman
Amúgy a 2rule annyira gyász, a kupadöntő előtti hetekben/hónapban nem lehetett kapni sehol mezt. Az a sportszergyártó, akinek ennyire nincs kapacitása pár száz mez legyártására, amikor kereslet az volt rá, az inkább menjen kapálni.
dawyd728
cimborám akart venni egy melegítőfelsőt csak viccből, de még ő sem tudott pár éve. fan service level 100

több mint 2 éve
Dzsokijuing Dallas Cowboys Texas Longhorns 10 709 — Saturday Night Lights
A fradibol puma lesz.
A 2rule elhasalt?
YoungZeeZee
Kampman
Bfok nem vidék!!4!NÉGY!4
dawyd728
Kampman
Az Csepel!
Dzsokijuing
Csepel Long Island, nem is értem más hogy nem vette még észre!!!!
Kampman
OK, meggyőztél 😊

Nézz egyenesen előre. Mi van ott?
Ha annak látod, ami,
Sohasem hibázol.
(Bassui Tokusho zen mester tanácsa a Line of Scrimmage-en)
több mint 2 éve
Tony Adams Indianapolis Colts 5 856 — Colts Fan
több mint 2 éve
Borbinho Indianapolis Colts Old Dominion Monarchs 11 535 — Rent Free - Megrögzött Colts Fan
A fradibol puma lesz.
A 2rule elhasalt?
YoungZeeZee
Kampman
Bfok nem vidék!!4!NÉGY!4
dawyd728
Én úgy tudom, hogy még nem választották ki, ki lesz az utód, mert Kubatovék azt szeretnék mint a Nike-nál, hogy másnak ne szállítson be az adott gyártó. Illetve, valódi mezSZPONZORi megállapodást akarnak, nem csak klasszikus mezbeszállítóit, mint ami a Nike most.
Van még egy márka aki "versenyben" van,
Kenny
Remelem luivutton vagy balensziaga lesz a befuto, van ra penz(unk) ugy is...

"Overjoyed, the wolf devours his leg that's been torn off by a trap. Praised be the day that gave me food, he cries."
több mint 2 éve
slowmotion Dallas Cowboys 27 609 — Cowboys fan
A fradibol puma lesz.
A 2rule elhasalt?
YoungZeeZee
Kampman
Bfok nem vidék!!4!NÉGY!4
dawyd728
Kampman
dawyd728
szerinted tényleg azért hozták létre, mert a sportszergyártás terén is maradandót akartak létrehozni, vagy azért, mert ebből is lehet pénzt kivenni?
slowmotion
dawyd728
az ilyen gyártóknak van egy egyszeri hatalmas kiadás, és aztán a működés közbeni balansz. no de ha bazisok pénzt kapnak arra, hogy megépítsék a gyárat (kvázi megépítik nekik, mert akkor munkahelyet teremtenek), akkor már kapásból nincs nyomás arra, hogy nagyon sokat kelljen eladni mondjuk az első öt/tíz év alatt. csinálgatják, megunják, eladják majd a gyárat. majd írnak egy törvényt arra, hogy tíz év után ha kiszállnak a projektből, akkor se kelljen visszafizetni az állami támogatást, tehát az elveszíti közpénz jellegét. építésnál állambácsi adja, eladásnál Lölő teszi zsebre.
több mint 2 éve
Kenny Atlanta Falcons 11 615 — Omar's Coming Yo!
A fradibol puma lesz.
A 2rule elhasalt?
YoungZeeZee
Kampman
Bfok nem vidék!!4!NÉGY!4
dawyd728
Én úgy tudom, hogy még nem választották ki, ki lesz az utód, mert Kubatovék azt szeretnék mint a Nike-nál, hogy másnak ne szállítson be az adott gyártó. Illetve, valódi mezSZPONZORi megállapodást akarnak, nem csak klasszikus mezbeszállítóit, mint ami a Nike most.
Van még egy márka aki "versenyben" van,

több mint 2 éve
A fradibol puma lesz.
A 2rule elhasalt?
YoungZeeZee
Kampman
Bfok nem vidék!!4!NÉGY!4
dawyd728
Kampman
dawyd728
slowmotion
dawyd728
Adsz nekik, csak kicsit közvetett formában.
Kampman
10 millió 2Rule vásárló országa vagyunk!
több mint 2 éve
Kampman Green Bay Packers Wisconsin Badgers 32 112
A fradibol puma lesz.
A 2rule elhasalt?
YoungZeeZee
Kampman
Bfok nem vidék!!4!NÉGY!4
dawyd728
Kampman
dawyd728
slowmotion
dawyd728
Adsz nekik, csak kicsit közvetett formában.

több mint 2 éve
dawyd728 4 201
A fradibol puma lesz.
A 2rule elhasalt?
YoungZeeZee
Kampman
Bfok nem vidék!!4!NÉGY!4
dawyd728
Kampman
dawyd728
slowmotion
több mint 2 éve
Van egy olyan érzésem hogy a női foci túlságosan a férfi sporthoz akarja hasonlítani magát, ahhoz képest hogy organikusan nőne. Pl egy kézilabda, egy tenisz vagy egy úszás nem ilyen.
Heisman nádor
Mondjuk ezekhez nem igazán lehet hasonlítani... második/harmadik nem csapatsportág, és nem számítanak a fontos fizikális paraméterek, illetve senki sem hasonlítgatja őket a férfiakhoz...

A kézilabda meg olyan mint a röplabda - a férfiak már túl nagyok, túl erősek, túl gyorsan lőnek/ütnek - ezért a női sport gyakran élvezetesebb egy átlagembernek.

A kosárlabda lenne a legjobb példa - látványos csapatsport, ahol a férfiak sokkal fizikálisabbak... viszont ott sok az akció, sok a pont, pörög a látványosság ezerrel - ezért nem nagyon van a WNBA-nak esélye pl az NBA ellen.

A focinál pont lenne a női sportnak esélye (inkább TV-ben, mint élőben szerintem amúgy), mert a férfi focimeccsek át tudnak csapni 0-0, 1-0-s snoozefest meccsekbe, és túlságosan sok a taktika (meg a színészkedés/időhúzás, meg sok más egyéb)

De itt is töredék pénz van benne, szóval eléggé kérdőjeles, záródik-e valaha ez az olló.
Igor
több mint 2 éve
Vannak sportok, ahol én majdhogynem egyenértékűnek tudom tekinteni a férfi és a női szakágakat, a vívás, a kézilabda és a röplabda ilyenek. De mondjuk a női soccer, kosárlabda vagy rögbi nekem mindig is ilyen kicsit vicces dolog marad. Szexista, tudom. Nem baj.

A férfiak biológiailag mindig is gyorsabbak, magasabbak és erősebbek lesznek, mint a nők, ez valószínűleg nem fog változni és rajta is fogja hagyni a nyomát a legtöbb női sport megítélésén és hátrányos helyzetén.

több mint 2 éve
A fradibol puma lesz.
A 2rule elhasalt?
YoungZeeZee
Kampman
Bfok nem vidék!!4!NÉGY!4
dawyd728
Kampman
Az Csepel!
Dzsokijuing
Csepel Long Island, nem is értem más hogy nem vette még észre!!!!

több mint 2 éve
Igor Baltimore Ravens TCU Horned Frogs 16 754 — All those moments will be lost in time, like tears in rain.
Van egy olyan érzésem hogy a női foci túlságosan a férfi sporthoz akarja hasonlítani magát, ahhoz képest hogy organikusan nőne. Pl egy kézilabda, egy tenisz vagy egy úszás nem ilyen.
Heisman nádor
Mondjuk ezekhez nem igazán lehet hasonlítani... második/harmadik nem csapatsportág, és nem számítanak a fontos fizikális paraméterek, illetve senki sem hasonlítgatja őket a férfiakhoz...

A kézilabda meg olyan mint a röplabda - a férfiak már túl nagyok, túl erősek, túl gyorsan lőnek/ütnek - ezért a női sport gyakran élvezetesebb egy átlagembernek.

A kosárlabda lenne a legjobb példa - látványos csapatsport, ahol a férfiak sokkal fizikálisabbak... viszont ott sok az akció, sok a pont, pörög a látványosság ezerrel - ezért nem nagyon van a WNBA-nak esélye pl az NBA ellen.

A focinál pont lenne a női sportnak esélye (inkább TV-ben, mint élőben szerintem amúgy), mert a férfi focimeccsek át tudnak csapni 0-0, 1-0-s snoozefest meccsekbe, és túlságosan sok a taktika (meg a színészkedés/időhúzás, meg sok más egyéb)

De itt is töredék pénz van benne, szóval eléggé kérdőjeles, záródik-e valaha ez az olló.

We didn't take this lightly for Johnny Unitas to share this plaza with the greatest defensive player of all time. (Steve Biscotti)

We did it our way. We made sure they started putting in rules for offense! (Ray Lewis)
több mint 2 éve
Heisman nádor Denver Broncos Oregon Ducks 27 833 — "Montoya por favor!"
Nemsoka (par evtized max) eljutunk majd oda, hogy annyian nezik majd a noi focit is, mint a ferfit.
Borbinho
Sok mindent elért már a feminizmus, de ezt azért nem fogja.
Mikey
Elarulom neked, hogy azt fogjak nezni az emberek, ami jo, es azokat a csapatokat/sportolokat, akik sikeresek. Nemtol fuggetlenul.

Tenisz, sieles, olimpiai sportok tokeletesen mutatjak.
Vagy a noi MLS fejlodese.

Pl:
Nemetorszagban a 70es evekig tiltott volt a noi focit, a ferfi valogatott addigra mar ketszeres vilagbajnok volt.

Azert nezik tobben a ferfi sportokat, mert egyreszt meg mindig tobb is van, masreszt joval regebb ota jelen vannak.

Ahogy elkezdtek megjelenni a noi sportokrol a kozvetitesek, ahogy fejlodnek (tobb penz kerul bele, nem amator szinten kell vegezniuk), ugy no folyamatosan a nezettseguk is. Mily meglepo...

Persze pont a soccerben nem meglepo az ilyen hozzaallas, ahol ennel sokkal konzervativabb 20.szazadi berogzodesek is jelen vannak a mai napig.
Majd kikopnak ezek is.

Van baj a fejedben, ha ezt negativnak gondolod. Remelem lanyod nem lesz.
Borbinho
Ha én lennék a döntéshozó, ezeket lépném meg.
- Létrehoznám az Európa Szuperligát, hogy koncentrálódjon a kevesebb tehetség mert vannak csapatok akik nagyon kilógnak lefelé.
- Ami volt az USA-ban equal pay hiszti (ami aztán kiderült hogy hacsak a férfiak nem nyernek VB-t, a nők többet kaptak majd nem írtak alá egy ugyanolyan CBA-t), én fokozatosan növelném a pénzt a nézőkhöz és a piachoz mérten, és inkább grassroots programokba invesztálnék, hogy a kislányok tudjanak ugyanúgy játszani.

Ami hiányzik:
- 170 centis kapusok vannak, elképesztő hogy mennyire nem tudják lefedni a kaput. Edzőként xGoT statisztikákat, és lőnék távolról szarásig, begyakorolva a rúgótechnikát, + pressing. Nézzétek meg a gólokat, azért elég random jelenetek szoktak lenni, mint pl a most rúgott 2.japán gól.
- A legkisebb nyomás alatt is nagyon kevesen képesek jó megoldást hozni, főleg építkezésben. Voltam WSL meccsen, egyedül Leah Williamson volt erre képes egy North London Derby-n.

Van egy olyan érzésem hogy a női foci túlságosan a férfi sporthoz akarja hasonlítani magát, ahhoz képest hogy organikusan nőne. Pl egy kézilabda, egy tenisz vagy egy úszás nem ilyen. Így pedig hiába lesz termék orrvérzésig, a demand nem fog nőni, mert ha megnéz az ember egy meccset könnyen lemondhat róla, de biztos nem lesz állandó néző. Van 100 év hátrány, de ezt nem pár év alatt kell ledolgozni, nem is lehet.

NFL : Denver Broncos / NCAA : Oregon Ducks, BYU, Penn State, Iowa / Peyton Manning, Marcus Mariota
Soccer : Arsenal, Levante, Lazio, Millwall, Stuttgart / National Teams : HUN, ESP
NBA : Mavericks [Doncic] / NHL : Ducks, Maple Leafs / MLB : Twins, Astros
F1 : Lewis Hamilton / MotoGP : Marc & Alex Marquez, Pedro Acosta (és igazából mindenki más) / NASCAR : #22 Joey Logano
Cycling : Pogacar, Meintjes, Valter, Quintana, Contador, Cras, Juan Ayuso
Darts : Nathan Aspinall, Chris Dobey, Gerwyn Price
UFC : Justin Gaethje, Cody Garbrandt, Nate Diaz, Brandon Moreno
Euroleague : Valencia Basket / Tennis : Federer, Alcaraz
több mint 2 éve
Borbinho Indianapolis Colts Old Dominion Monarchs 11 535 — Rent Free - Megrögzött Colts Fan
Nemsoka (par evtized max) eljutunk majd oda, hogy annyian nezik majd a noi focit is, mint a ferfit.
Borbinho
Mikey
Elarulom neked, hogy azt fogjak nezni az emberek, ami jo, es azokat a csapatokat/sportolokat, akik sikeresek. Nemtol fuggetlenul.

Pl:
Nemetorszagban a 70es evekig tiltott volt a noi focit, a ferfi valogatott addigra mar ketszeres vilagbajnok volt.

Azert nezik tobben a ferfi sportokat, mert egyreszt meg mindig tobb is van, masreszt joval regebb ota jelen vannak.

Ahogy elkezdtek megjelenni a noi sportokrol a kozvetitesek, ahogy fejlodnek (tobb penz kerul bele, nem amator szinten kell vegezniuk), ugy no folyamatosan a nezettseguk is. Mily meglepo...

Persze pont a soccerben nem meglepo az ilyen hozzaallas, ahol ennel sokkal konzervativabb 20.szazadi berogzodesek is jelen vannak a mai napig.
Majd kikopnak ezek is.

Borbinho
Az utolsó bekezdésednek nem tudom mi értelme volt, na mindegy.

Nem gondolom negatívnak, hogy egyre népszerűbbek a női sportok, éppen ellenkezőleg. De néhány sportágtól eltekintve sosem lesz olyan népszerű, mint a férfi szakág. Focira ez különösen igaz. Szerintem.

A nézettség nyilván növekszik, hiszen egyre többet közvetítik, egyre több országban, egyre nagyobb sajtóval, baj is lenne ha emellett csökkenne.
Mikey
Teljesen igazad van az utolso bejegyzesemmel kapcsolatban. Nagyon tulreagaltam es atmentem szemelyeskedesbe, sajnalom es remelem nincs harag.

"Overjoyed, the wolf devours his leg that's been torn off by a trap. Praised be the day that gave me food, he cries."
több mint 2 éve
Mikey Cincinnati Bengals 21 563
Borbinho
Mikey

Pl:

Majd kikopnak ezek is.

Borbinho
Az utolsó bekezdésednek nem tudom mi értelme volt, na mindegy.

Nem gondolom negatívnak, hogy egyre népszerűbbek a női sportok, éppen ellenkezőleg. De néhány sportágtól eltekintve sosem lesz olyan népszerű, mint a férfi szakág. Focira ez különösen igaz. Szerintem.

A nézettség nyilván növekszik, hiszen egyre többet közvetítik, egyre több országban, egyre nagyobb sajtóval, baj is lenne ha emellett csökkenne.

KYLE LARSON – TWO-TIME NASCAR CUP SERIES CHAMPION

A Liverbird upon my chest
We are men of Shankly's best
A team that plays the Liverpool way
And wins the championship in May
több mint 2 éve
r.baggio New York Giants UCLA Bruins 65 078 — no es importante
Az ugye megvan hogy ugyanugy két máltai csapat maradt életben mint magyar. Ráadásul mindkettő underdogkent ment tovább. Nálunk meg Fradit tudjuk(nem itt kellene lenniük) a Debrecen meg szinten nincs top formában.
csebi
Na majd a pályán most eldől, hogy ki a jobb!!4

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 2 éve
Borbinho
Mikey

Pl:

Majd kikopnak ezek is.

Szerkesztette: Borbinho

több mint 2 éve
slowmotion Dallas Cowboys 27 609 — Cowboys fan
A fradibol puma lesz.
A 2rule elhasalt?
YoungZeeZee
Kampman
Bfok nem vidék!!4!NÉGY!4
dawyd728
Kampman
dawyd728