Soccer

41 feliratkozó

több mint 3 éve
JC6 (Mr. Miele) Denver Broncos 9 117
Életveszély ez a Dibusz lábbal… ezért nem kellett soha külföldre
több mint 3 éve
Willie Parker Pittsburgh Steelers Notre Dame Fighting Irish 17 252
Fordított a Sporting dejó
Heisman nádor
Kell nekünk amúgy ez az EL?
több mint 3 éve
Heisman nádor Denver Broncos Oregon Ducks 27 810 — "Montoya por favor!"
Fordított a Sporting dejó

NFL : Denver Broncos / NCAA : Oregon Ducks, BYU, Penn State, Iowa / Peyton Manning, Marcus Mariota
Soccer : Arsenal, Levante, Lazio, Millwall, Stuttgart / National Teams : HUN, ESP
NBA : Mavericks [Doncic] / NHL : Ducks, Maple Leafs / MLB : Twins, Astros
F1 : Lewis Hamilton / MotoGP : Marc & Alex Marquez, Pedro Acosta (és igazából mindenki más) / NASCAR : #22 Joey Logano
Cycling : Pogacar, Meintjes, Valter, Quintana, Contador, Cras, Juan Ayuso
Darts : Nathan Aspinall, Chris Dobey, Gerwyn Price
UFC : Justin Gaethje, Cody Garbrandt, Nate Diaz, Brandon Moreno
Euroleague : Valencia Basket / Tennis : Federer, Alcaraz
több mint 3 éve
empty taxi Atlanta Falcons Georgia Bulldogs 37 278 — NFL bracket champion '26
Mmaee stadionbú ki.

Madden hates me.
Trust, it f*cking hates me...
több mint 3 éve
kapitnono New Orleans Saints Ohio State Buckeyes 10 233 — WHO DAT!!!!
hát ez a Leverkusen sem verhetetlen
Klaci79
Nyilván nem,de nem a Fradi számára

több mint 3 éve
zacknorb Green Bay Packers Cincinnati Bearcats 23 450 — Kinek mit intézett a kormánya
A bíró amúgy eléggé a Fradinak fúj
Ezt se gondoltam volna

Poloska vagyok.
több mint 3 éve
Heisman nádor Denver Broncos Oregon Ducks 27 810 — "Montoya por favor!"
Saliba góllal vezetünk, ideális felkészülés ez a Fulham előtt.

NFL : Denver Broncos / NCAA : Oregon Ducks, BYU, Penn State, Iowa / Peyton Manning, Marcus Mariota
Soccer : Arsenal, Levante, Lazio, Millwall, Stuttgart / National Teams : HUN, ESP
NBA : Mavericks [Doncic] / NHL : Ducks, Maple Leafs / MLB : Twins, Astros
F1 : Lewis Hamilton / MotoGP : Marc & Alex Marquez, Pedro Acosta (és igazából mindenki más) / NASCAR : #22 Joey Logano
Cycling : Pogacar, Meintjes, Valter, Quintana, Contador, Cras, Juan Ayuso
Darts : Nathan Aspinall, Chris Dobey, Gerwyn Price
UFC : Justin Gaethje, Cody Garbrandt, Nate Diaz, Brandon Moreno
Euroleague : Valencia Basket / Tennis : Federer, Alcaraz
több mint 3 éve
csipkelli 4 010
Ejj, nem lett volna csúnya gól.
több mint 3 éve
Klaci79 Pittsburgh Steelers Indiana Hoosiers 24 034
hát ez a Leverkusen sem verhetetlen
több mint 3 éve
Gergőbácsi Green Bay Packers 9 415 — Packers Suicide Squad
Legalább egy gólban aktív szerepet játszottunk, hogy a k....a életbe

I have been wounded but not yet slain. I shall lie here and bleed a while. Then I shall rise and fight again. The title of champion may from time to time fall to others more than ourselves, but the heart, the spirit, and the soul of champions remain in Green Bay.
több mint 3 éve
gyors volt.
dibusz kicsit a hosszun volt nem?
YoungZeeZee
16-17m-ről középről nem lőhet senki...Dibusz rossz kirúgás, de ez nem menti fel a védelmet
több mint 3 éve
zacknorb Green Bay Packers Cincinnati Bearcats 23 450 — Kinek mit intézett a kormánya
Én azt néztem hogy Esiti miért lépett ki szélre és hagyta ott a területet

Poloska vagyok.
több mint 3 éve
YoungZeeZee 9 571
gyors volt.
dibusz kicsit a hosszun volt nem?
több mint 3 éve
durva a különbség...
több mint 3 éve
Gergőbácsi Green Bay Packers 9 415 — Packers Suicide Squad
Jól szólt a Fradi tábor hangja

I have been wounded but not yet slain. I shall lie here and bleed a while. Then I shall rise and fight again. The title of champion may from time to time fall to others more than ourselves, but the heart, the spirit, and the soul of champions remain in Green Bay.
több mint 3 éve
nagylaza, főpohárnok Green Bay Packers 17 558 — beers & Packers
Hát, nagyon nincs telt ház.
több mint 3 éve
Dzsokijuing Dallas Cowboys Texas Longhorns 10 644 — Saturday Night Lights
 index.hu/sport/2023/03/09/ferencvaros-fradi-bayer-leverkusen-vonat-labdarugas-europa-liga-szijjarto-peter-schiffer-andras/
Peti segíts!
zemanla
Gondolom, a németeknek eszébe jutott, hogy régebben mentek már kis hazánkból vonatok német területekre és csekkolták, nincs-e erre utaló jelkép.

Nézz egyenesen előre. Mi van ott?
Ha annak látod, ami,
Sohasem hibázol.
(Bassui Tokusho zen mester tanácsa a Line of Scrimmage-en)
több mint 3 éve
zemanla New Orleans Saints Florida Gators 3 410 — Do Your Job
 index.hu/sport/2023/03/09/ferencvaros-fradi-bayer-leverkusen-vonat-labdarugas-europa-liga-szijjarto-peter-schiffer-andras/
Peti segíts!

2011.10.30.: Vazzzze,vazzzze,vazzzze......!!!!!! 2012.03.21.: vazzze az n hatványon; n→∞
több mint 3 éve
slowmotion Dallas Cowboys 27 572 — Cowboys fan
na hát ez az. de akkor egy bikább csapat ha döntetlenre hozza ki az xG-t egy gyengébb ellen, akkor ikszes meccs? csak a játékosaik minősége alapján már kettővel kellene menniük.
ezen vitáztam egy Pool blogon az egyik ex-szerkesztővel, hogy értem én, hogy Salah hozza az xG-t, de igazából neki azért ez a minimum, mert ha magasabb polcra akarja helyezni magát, akkor inkább felül kellene rúgnia stabilan az értéket, mert a 350-400e fontos heti fizetésével nehogymár az egységsugarú játékoshoz hasonlítsuk, nem?
slowmotion
ugye itt jön elő az NBA-ben használlt VORP mutató (value over replacement player)
ami azt mutatja meg hogy egy játékos az átlaghoz képest mennyire hasznos

sajnos a fociban nem tudok olyan hasznos stat oldalt mint nba.stats vagy a bbal-reference
de szinte biztos hogy megvannak ezek a statok hogy egy átlagos csatárhoz képest ki milyen xG-vel dolgozik
Negritis, a vajda
meg az MLBben WAR (nem, nem a VAR. ez a Win Above Replacement).
amugy en ugy emlekszem, hogy egyetlen egy vki tudta konstantsan es magasan tulloni az xgjet: Messi. mki mas csak egy-ket szerencses szezonban, utana meg jott a felismeres, hogy megsem (Dybala, Werner, Jota).
csebi
Jó, azért a befejező csatárok nem ők, hanem Lewa, Suarez és társaik. Vagy most Osimhen.
slowmotion
nezzuk oket, bajnoki es BL meccsekrol van meg az adat

Lewa:
17/18: 34 gol, 36.5 xg
18/19: 30 gol, 37.6 xg
19/20: 49 gol, 45.2 xg
20/21: 46 gol, 34.9 xg
21/22: 48 gol, 43.4 xg
22/23: 16 gol, 14.8 xg

ergo volt 1 eve mikor nagyon tullotte az xgt, volt 2 mikor 5 gollal, es 3 mikor alullotte.

Suarez:
17/18: 26 gol, 27.7. xg
18/19: 22 gol, 27.6 xg
19/20: 21 gol, 16.9 xg
20/21: 21 gol, 17.1 xg
21/22: 12 gol, 11.6 xg

itt is van 2 szezon mikor 5 korul lovi tul, 1 xg alapjan, es kett mikor alullovi

nezzuk Salaht akkor:
17/18: 42 gol, 31.2 xg
18/19: 27 gol, 27.3 xg
19/20: 23 gol, 24.2 xg
20/21: 28 gol, 24.4. xg
21/22: 31 gol, 31.6 xg
22/23: 19 gol, 15.8 xg

egy ev mikor tullotte markansan, 1 ev mikor kozepesen, 3 ev mikor nagyjabol, es az idei ev log ki nagyon mikor alullovi 3mal. de alapvetoen hasonloak az evek annyi, hogy a 17/18as ev ota nagyjabol beallt egy szintre Salah is evekre, majd most ugy tunik, hogy lejjebb csuszott meg egyet.
de tovabbra is mondom, hogy a legjobb jatekosok is xg kozel hozzak a meccseket, nehany evben kozepesen (5golon belul) lovi tul, kiveve Messi.
csebi
mondjuk Mo most éppen elkezdte felüllőni, ez a mu-meccs +1,9 gólból +3,2-be repítette 😮 na de majd visszaközelít az áltaghoz
több mint 3 éve
Sixo Los Angeles Chargers South Carolina Gamecocks 41 373 — LIGHTS OUT!
Ezt még Mancini is megirigyelné

több mint 3 éve
csebi New York Giants Notre Dame Fighting Irish 27 320 — Lucas Scott
na hát ez az. de akkor egy bikább csapat ha döntetlenre hozza ki az xG-t egy gyengébb ellen, akkor ikszes meccs? csak a játékosaik minősége alapján már kettővel kellene menniük.
ezen vitáztam egy Pool blogon az egyik ex-szerkesztővel, hogy értem én, hogy Salah hozza az xG-t, de igazából neki azért ez a minimum, mert ha magasabb polcra akarja helyezni magát, akkor inkább felül kellene rúgnia stabilan az értéket, mert a 350-400e fontos heti fizetésével nehogymár az egységsugarú játékoshoz hasonlítsuk, nem?
slowmotion
ugye itt jön elő az NBA-ben használlt VORP mutató (value over replacement player)

sajnos a fociban nem tudok olyan hasznos stat oldalt mint nba.stats vagy a bbal-reference
de szinte biztos hogy megvannak ezek a statok hogy egy átlagos csatárhoz képest ki milyen xG-vel dolgozik
Negritis, a vajda
amugy en ugy emlekszem, hogy egyetlen egy vki tudta konstantsan es magasan tulloni az xgjet: Messi. mki mas csak egy-ket szerencses szezonban, utana meg jott a felismeres, hogy megsem (Dybala, Werner, Jota).
csebi
Jó, azért a befejező csatárok nem ők, hanem Lewa, Suarez és társaik. Vagy most Osimhen.
slowmotion
nezzuk oket, bajnoki es BL meccsekrol van meg az adat

Lewa:
17/18: 34 gol, 36.5 xg
18/19: 30 gol, 37.6 xg
19/20: 49 gol, 45.2 xg
20/21: 46 gol, 34.9 xg
21/22: 48 gol, 43.4 xg
22/23: 16 gol, 14.8 xg

ergo volt 1 eve mikor nagyon tullotte az xgt, volt 2 mikor 5 gollal, es 3 mikor alullotte.

Suarez:
17/18: 26 gol, 27.7. xg
18/19: 22 gol, 27.6 xg
19/20: 21 gol, 16.9 xg
20/21: 21 gol, 17.1 xg
21/22: 12 gol, 11.6 xg

itt is van 2 szezon mikor 5 korul lovi tul, 1 xg alapjan, es kett mikor alullovi

nezzuk Salaht akkor:
17/18: 42 gol, 31.2 xg
18/19: 27 gol, 27.3 xg
19/20: 23 gol, 24.2 xg
20/21: 28 gol, 24.4. xg
21/22: 31 gol, 31.6 xg
22/23: 19 gol, 15.8 xg

egy ev mikor tullotte markansan, 1 ev mikor kozepesen, 3 ev mikor nagyjabol, es az idei ev log ki nagyon mikor alullovi 3mal. de alapvetoen hasonloak az evek annyi, hogy a 17/18as ev ota nagyjabol beallt egy szintre Salah is evekre, majd most ugy tunik, hogy lejjebb csuszott meg egyet.
de tovabbra is mondom, hogy a legjobb jatekosok is xg kozel hozzak a meccseket, nehany evben kozepesen (5golon belul) lovi tul, kiveve Messi.

Ha meg akarjuk védeni a demokráciánkat, újra kell épitenünk azokat a normákat, amelyek egykor védelmezték. Ám ennel többet kell tennünk. E normákat ki kell terjesztenünk úgy, hogy egy sokszínű társadalom minden tagja számára elerhetők legyenek.
több mint 3 éve
slowmotion Dallas Cowboys 27 572 — Cowboys fan
slowmotion

Negritis, a vajda
csebi
több mint 3 éve
Negritis, a vajda Denver Broncos 57 705 — The Mathematician
 www.nemzetisport.hu/minden_mas_foci/statisztikai-csodafegyver-bodnar-zalan-publicisztikaja-2944625

Ha Peet nem tweetelt volna erről a baromságról, mindenki elsiklott volna felett kb, de így ez nagyon fájdalmas
zacknorb
Mondjuk speciel szerintem mindkét úriember a vegletekben van és leginkább a falra lehet mászni a suttyóegoista stílusuktól.

Ettől függetlenül manapság már egyre ritkábbak az élvezhető meccsek ahol nem az unalmas sablon hulladék menne teljesen érdektelen gépektől. Nyilván minnél inkább determinisztikus egy rendszer annál könnyebb számokkal leírni, hogy aztán kiöljön minden érdemleges vitát az egészből.

Véletlenül se sírom vissza az nso szellemileg nácializálódott krémje által megénekelt hőskorszakokat... Vagy az m4 sport semmitmondó alantas untermanjai által képviselt megúszós alibizést.
FLZOLI
ennek a firkásznak mondjuk egy dologban szerintem tényleg igaza van: az xG az egységsugarú fodballistára vetít, de nem mindegy, hogy egy befejező csatárra jön ki a helyzet (nem Salah-ra, ő sokat kihagy), vagy az emberevő vkp-ra. szóval ha átlagra jól számolják ki az xG-t (ez elég kardinális feltétel), akkor egy befejező csatárnak illene felülrúgnia az xG-t, egy hátvédnek meg alul. szemléletesebb példával egy 0,3 xG-s helyzetnél egy átlagcsatárnak illene nyolc-kilenc alkalomból minimum háromszor betalálnia, de a prime Suarez például nyolc alkalomból öt-hat ilyet bevágott volna, úgyhogy az akkori énjére nem lehet az xG-t illeszteni a jelen formájában.
slowmotion
Az xG a helyzetet magát "pontozza" nem a játékost, tök mindegy hogy egy megye2-es vagy CR kerül abba a helyzetbe. Pont az a lényege, hogy sterilizalja és összehasonlíthatóvá tegyen dolgokat.
FLZOLI
slowmotion
Hiába ugyan az az Xg attól még rohadtul nem mindegy hogy egy dagadt alkesz kapusnak rúgod vagy top bajnokságban hétről hétre folyamatosan.

Salah simán elit játékos, nincs túl sok jobb játékos nála a jobbszélre. Nem látom mi az a még magasabb polc, ki van mégis ott azon a poszton? Ha nem lenne ekkora pöcs meg 30+ éves a Realban is simán elnézegetném
FLZOLI
az xG lényege pont az lenne hogy maga a helyzet steril körülmények között mit jelent
kapusoknak is van valami mutatója hogy mennyivel teljesítik "túl" az xG-t egyik VB meccsen előkerült

The Stronger you become, the Weaker you really are.

I wanted Champ to be champ!
több mint 3 éve
csebi New York Giants Notre Dame Fighting Irish 27 320 — Lucas Scott
slowmotion

Negritis, a vajda

Ha meg akarjuk védeni a demokráciánkat, újra kell épitenünk azokat a normákat, amelyek egykor védelmezték. Ám ennel többet kell tennünk. E normákat ki kell terjesztenünk úgy, hogy egy sokszínű társadalom minden tagja számára elerhetők legyenek.
több mint 3 éve
FLZOLI Denver Broncos 12 687 — farkas.l.zoltan@gmail.com
 www.nemzetisport.hu/minden_mas_foci/statisztikai-csodafegyver-bodnar-zalan-publicisztikaja-2944625

Ha Peet nem tweetelt volna erről a baromságról, mindenki elsiklott volna felett kb, de így ez nagyon fájdalmas
zacknorb
Mondjuk speciel szerintem mindkét úriember a vegletekben van és leginkább a falra lehet mászni a suttyóegoista stílusuktól.

Ettől függetlenül manapság már egyre ritkábbak az élvezhető meccsek ahol nem az unalmas sablon hulladék menne teljesen érdektelen gépektől. Nyilván minnél inkább determinisztikus egy rendszer annál könnyebb számokkal leírni, hogy aztán kiöljön minden érdemleges vitát az egészből.

Véletlenül se sírom vissza az nso szellemileg nácializálódott krémje által megénekelt hőskorszakokat... Vagy az m4 sport semmitmondó alantas untermanjai által képviselt megúszós alibizést.
FLZOLI
ennek a firkásznak mondjuk egy dologban szerintem tényleg igaza van: az xG az egységsugarú fodballistára vetít, de nem mindegy, hogy egy befejező csatárra jön ki a helyzet (nem Salah-ra, ő sokat kihagy), vagy az emberevő vkp-ra. szóval ha átlagra jól számolják ki az xG-t (ez elég kardinális feltétel), akkor egy befejező csatárnak illene felülrúgnia az xG-t, egy hátvédnek meg alul. szemléletesebb példával egy 0,3 xG-s helyzetnél egy átlagcsatárnak illene nyolc-kilenc alkalomból minimum háromszor betalálnia, de a prime Suarez például nyolc alkalomból öt-hat ilyet bevágott volna, úgyhogy az akkori énjére nem lehet az xG-t illeszteni a jelen formájában.
slowmotion
Az xG a helyzetet magát "pontozza" nem a játékost, tök mindegy hogy egy megye2-es vagy CR kerül abba a helyzetbe. Pont az a lényege, hogy sterilizalja és összehasonlíthatóvá tegyen dolgokat.
FLZOLI
slowmotion
Hiába ugyan az az Xg attól még rohadtul nem mindegy hogy egy dagadt alkesz kapusnak rúgod vagy top bajnokságban hétről hétre folyamatosan.

Salah simán elit játékos, nincs túl sok jobb játékos nála a jobbszélre. Nem látom mi az a még magasabb polc, ki van mégis ott azon a poszton? Ha nem lenne ekkora pöcs meg 30+ éves a Realban is simán elnézegetném