Soccer
na hát ez az. de akkor egy bikább csapat ha döntetlenre hozza ki az xG-t egy gyengébb ellen, akkor ikszes meccs? csak a játékosaik minősége alapján már kettővel kellene menniük.ugye itt jön elő az NBA-ben használlt VORP mutató (value over replacement player)
ezen vitáztam egy Pool blogon az egyik ex-szerkesztővel, hogy értem én, hogy Salah hozza az xG-t, de igazából neki azért ez a minimum, mert ha magasabb polcra akarja helyezni magát, akkor inkább felül kellene rúgnia stabilan az értéket, mert a 350-400e fontos heti fizetésével nehogymár az egységsugarú játékoshoz hasonlítsuk, nem?
slowmotion
ami azt mutatja meg hogy egy játékos az átlaghoz képest mennyire hasznos
sajnos a fociban nem tudok olyan hasznos stat oldalt mint nba.stats vagy a bbal-reference
de szinte biztos hogy megvannak ezek a statok hogy egy átlagos csatárhoz képest ki milyen xG-vel dolgozik
The Stronger you become, the Weaker you really are.
I wanted Champ to be champ!
na hát ez az. de akkor egy bikább csapat ha döntetlenre hozza ki az xG-t egy gyengébb ellen, akkor ikszes meccs? csak a játékosaik minősége alapján már kettővel kellene menniük.Az xG a helyzetet magát "pontozza" nem a játékost, tök mindegy hogy egy megye2-es vagy CR kerül abba a helyzetbe. Pont az a lényege, hogy sterilizalja és összehasonlíthatóvá tegyen dolgokat.ennek a firkásznak mondjuk egy dologban szerintem tényleg igaza van: az xG az egységsugarú fodballistára vetít, de nem mindegy, hogy egy befejező csatárra jön ki a helyzet (nem Salah-ra, ő sokat kihagy), vagy az emberevő vkp-ra. szóval ha átlagra jól számolják ki az xG-t (ez elég kardinális feltétel), akkor egy befejező csatárnak illene felülrúgnia az xG-t, egy hátvédnek meg alul. szemléletesebb példával egy 0,3 xG-s helyzetnél egy átlagcsatárnak illene nyolc-kilenc alkalomból minimum háromszor betalálnia, de a prime Suarez például nyolc alkalomból öt-hat ilyet bevágott volna, úgyhogy az akkori énjére nem lehet az xG-t illeszteni a jelen formájában.www.nemzetisport.hu/minden_mas_foci/statisztikai-csodafegyver-bodnar-zalan-publicisztikaja-2944625Mondjuk speciel szerintem mindkét úriember a vegletekben van és leginkább a falra lehet mászni a suttyóegoista stílusuktól.
Ha Peet nem tweetelt volna erről a baromságról, mindenki elsiklott volna felett kb, de így ez nagyon fájdalmas
zacknorb
Ettől függetlenül manapság már egyre ritkábbak az élvezhető meccsek ahol nem az unalmas sablon hulladék menne teljesen érdektelen gépektől. Nyilván minnél inkább determinisztikus egy rendszer annál könnyebb számokkal leírni, hogy aztán kiöljön minden érdemleges vitát az egészből.
Véletlenül se sírom vissza az nso szellemileg nácializálódott krémje által megénekelt hőskorszakokat... Vagy az m4 sport semmitmondó alantas untermanjai által képviselt megúszós alibizést.
FLZOLI
slowmotion
FLZOLI
ezen vitáztam egy Pool blogon az egyik ex-szerkesztővel, hogy értem én, hogy Salah hozza az xG-t, de igazából neki azért ez a minimum, mert ha magasabb polcra akarja helyezni magát, akkor inkább felül kellene rúgnia stabilan az értéket, mert a 350-400e fontos heti fizetésével nehogymár az egységsugarú játékoshoz hasonlítsuk, nem?
0, Meki fixen nem hagyná.inkább negatív. a jövő embereit semmilyen értelmes csapat nem adja el.
🚨 Manchester United are willing to offer £115m to sign 20-year-old Eduardo Camavinga from Real Madrid.
— Transfer News Live (@DeadlineDayLive) March 9, 2023
(Source: Fichajes)
On a scale of 1-10, how realistic is that? 🤔 pic.twitter.com/quektBPMpX
Sixo
Közben Szijjártó Petike posztolt egy videót...
Osimeh kéne nekik, de aztán lehet tényleg csak Kane jut majd. Mondjuk azon kívűl olyan posztot ahol top kalibert tudnának hozni és az sokkal jobb is mint az aktuális az nem nagyon vanen csak dave-re hivatkozom. o irta ezt a Kane kapcsan.Egyedül? Az Athleticnél 30 percig ecsetelték a hiányposztokat.0, Meki fixen nem hagyná.o lenne a befejezo csatar, ami egyedul hianyzik a Manchester Unitedbol?
🚨 Manchester United are willing to offer £115m to sign 20-year-old Eduardo Camavinga from Real Madrid.
Sixo
csebi
Sixo
csebi
Nyilván az ilyen Fred, Shaw, Dallot szerű embereket bottal se piszkálnám kezdő csapat közelében de a piacon nem sok minőségi. szélsővédő vagy 6-os / 8-as hibrid rohangál. Mondjuk lerabolhatnák az olasz ligát, Barella, Theo Hernandez, Osimeh és meg is vannak
Szerkesztette: FLZOLI
en csak dave-re hivatkozom. o irta ezt a Kane kapcsan.Egyedül? Az Athleticnél 30 percig ecsetelték a hiányposztokat.0, Meki fixen nem hagyná.o lenne a befejezo csatar, ami egyedul hianyzik a Manchester Unitedbol?
Sixo
csebi
Sixo
Ha meg akarjuk védeni a demokráciánkat, újra kell épitenünk azokat a normákat, amelyek egykor védelmezték. Ám ennel többet kell tennünk. E normákat ki kell terjesztenünk úgy, hogy egy sokszínű társadalom minden tagja számára elerhetők legyenek.
Egyedül? Az Athleticnél 30 percig ecsetelték a hiányposztokat.0, Meki fixen nem hagyná.o lenne a befejezo csatar, ami egyedul hianyzik a Manchester Unitedbol?
Sixo
csebi
Paul Pogba has not been called up for Europa League game vs Freiburg due to disciplinary reasons 🚨⚪️⚫️🇫🇷 #UEL
— Fabrizio Romano (@FabrizioRomano) March 9, 2023
No new injuries — but Pogba arrived late yesterday evening and he won’t be part of Juventus list. pic.twitter.com/Ag6CjW56Cb
0, Meki fixen nem hagyná.o lenne a befejezo csatar, ami egyedul hianyzik a Manchester Unitedbol?
Sixo
Ha meg akarjuk védeni a demokráciánkat, újra kell épitenünk azokat a normákat, amelyek egykor védelmezték. Ám ennel többet kell tennünk. E normákat ki kell terjesztenünk úgy, hogy egy sokszínű társadalom minden tagja számára elerhetők legyenek.
Oh köszönöm a pimpelést, így jobban nézz ki 🙂SixoDe Paul watching the game from this home pic.twitter.com/JoYUK8MC2q
— Troll Football (@TrollFootball) March 8, 2023
Hát ez rohadt nagy 🙂
FLZOLI
De Paul watching the game from this home pic.twitter.com/JoYUK8MC2q
— Troll Football (@TrollFootball) March 8, 2023
Hát ez rohadt nagy 🙂
FLZOLI
Hát ez rohadt nagy 🙂
Bayern BL formajaval mi a problemad? 8 meccs, 7 meccsen 0 kapott gol, minden meccs megnyerve. iden 11 tetmeccsbol egy vereseg? utolso 8 meccsen 7 gyozelem 1 vereseg (azt meg hagyjuk, hogy milyen biroi-VAR tenykedesnek koszonhetoen)? januar nem volt a legjobb, de februar ota sztem igen is jo formaban van a Bayern.maguk a csapatok miatt semmi bajom, de érted a Real (bocs Pool szurkolók), MC, Bayern 3-as is olyan formában van, hogy borzalom, de a tegnapi Milan sem győzött meg, Chelsea?😊 és akkor még visszavan pl Porto-Interből valakiÉrtem mire gondolsz de sztem sem olyan nagy baj egy kis változatosság. Továbbá azért lesznek itt jó párosítások.az elmúlt 5 év leggyengébb 8-asa van kialakulóbanuhh mit védett MaignanEzt a Milan továbbjutást nem lattam. Azért az h 180 perc alatt nem lő gólt a spurs …
Löfli
csebi
és még akire mondjuk 1-2 éve azt mondtam, hogy nah ők jók, most még ők is iszonyat formában vannak
NB2
Benfica, Milan, Chelsea, Bayern,
Inter, Napoli, Real, City
szokatlan lesz, hogy annyi Olasz lesz mint Angol és Spanyol együtt de én örülök, ha kicsit visszakapaszkodna a Seria A. A PL mögött mindig is azt a ligát kedveltem legjobban. (Side note, ha jönne valami meglepetés a Portotól, akkor 2 portugál is milyen bitang lenne a 8 között...)
alatriste
Benfica pl sötét lő, de általában ezek a portugál csapatok elmennek 8-ig, aztán ott simán kizúgnak
NB2
de amugy a City formaja sem gaz sztem februar ota, 5 gyozelem 2 iksz( ebbol egy Lipcseben), egy vereseg.
maguk a csapatok miatt semmi bajom, de érted a Real (bocs Pool szurkolók), MC, Bayern 3-as is olyan formában van, hogy borzalom, de a tegnapi Milan sem győzött meg, Chelsea?😊 és akkor még visszavan pl Porto-Interből valakiÉrtem mire gondolsz de sztem sem olyan nagy baj egy kis változatosság. Továbbá azért lesznek itt jó párosítások.az elmúlt 5 év leggyengébb 8-asa van kialakulóbanuhh mit védett MaignanEzt a Milan továbbjutást nem lattam. Azért az h 180 perc alatt nem lő gólt a spurs …
Löfli
csebi
és még akire mondjuk 1-2 éve azt mondtam, hogy nah ők jók, most még ők is iszonyat formában vannak
NB2
Benfica, Milan, Chelsea, Bayern,
Inter, Napoli, Real, City
szokatlan lesz, hogy annyi Olasz lesz mint Angol és Spanyol együtt de én örülök, ha kicsit visszakapaszkodna a Seria A. A PL mögött mindig is azt a ligát kedveltem legjobban. (Side note, ha jönne valami meglepetés a Portotól, akkor 2 portugál is milyen bitang lenne a 8 között...)
alatriste
Benfica pl sötét lő, de általában ezek a portugál csapatok elmennek 8-ig, aztán ott simán kizúgnak
Az xG a helyzetet magát "pontozza" nem a játékost, tök mindegy hogy egy megye2-es vagy CR kerül abba a helyzetbe. Pont az a lényege, hogy sterilizalja és összehasonlíthatóvá tegyen dolgokat.ennek a firkásznak mondjuk egy dologban szerintem tényleg igaza van: az xG az egységsugarú fodballistára vetít, de nem mindegy, hogy egy befejező csatárra jön ki a helyzet (nem Salah-ra, ő sokat kihagy), vagy az emberevő vkp-ra. szóval ha átlagra jól számolják ki az xG-t (ez elég kardinális feltétel), akkor egy befejező csatárnak illene felülrúgnia az xG-t, egy hátvédnek meg alul. szemléletesebb példával egy 0,3 xG-s helyzetnél egy átlagcsatárnak illene nyolc-kilenc alkalomból minimum háromszor betalálnia, de a prime Suarez például nyolc alkalomból öt-hat ilyet bevágott volna, úgyhogy az akkori énjére nem lehet az xG-t illeszteni a jelen formájában.www.nemzetisport.hu/minden_mas_foci/statisztikai-csodafegyver-bodnar-zalan-publicisztikaja-2944625Mondjuk speciel szerintem mindkét úriember a vegletekben van és leginkább a falra lehet mászni a suttyóegoista stílusuktól.
Ha Peet nem tweetelt volna erről a baromságról, mindenki elsiklott volna felett kb, de így ez nagyon fájdalmas
zacknorb
Ettől függetlenül manapság már egyre ritkábbak az élvezhető meccsek ahol nem az unalmas sablon hulladék menne teljesen érdektelen gépektől. Nyilván minnél inkább determinisztikus egy rendszer annál könnyebb számokkal leírni, hogy aztán kiöljön minden érdemleges vitát az egészből.
Véletlenül se sírom vissza az nso szellemileg nácializálódott krémje által megénekelt hőskorszakokat... Vagy az m4 sport semmitmondó alantas untermanjai által képviselt megúszós alibizést.
FLZOLI
slowmotion
ennek a firkásznak mondjuk egy dologban szerintem tényleg igaza van: az xG az egységsugarú fodballistára vetít, de nem mindegy, hogy egy befejező csatárra jön ki a helyzet (nem Salah-ra, ő sokat kihagy), vagy az emberevő vkp-ra. szóval ha átlagra jól számolják ki az xG-t (ez elég kardinális feltétel), akkor egy befejező csatárnak illene felülrúgnia az xG-t, egy hátvédnek meg alul. szemléletesebb példával egy 0,3 xG-s helyzetnél egy átlagcsatárnak illene nyolc-kilenc alkalomból minimum háromszor betalálnia, de a prime Suarez például nyolc alkalomból öt-hat ilyet bevágott volna, úgyhogy az akkori énjére nem lehet az xG-t illeszteni a jelen formájában.www.nemzetisport.hu/minden_mas_foci/statisztikai-csodafegyver-bodnar-zalan-publicisztikaja-2944625Mondjuk speciel szerintem mindkét úriember a vegletekben van és leginkább a falra lehet mászni a suttyóegoista stílusuktól.
zacknorb
FLZOLI
én nem tettem még ilyet, de nem fogok kövezni. de amúgyis azt hallottam, hogy itt addig nem lesz kövezés, amíg valaki azt nem mondja, hogy Jehorangado.24.hu/nemzetkozi_foci/2023/03/08/kyle-walker-letolta-a-nadragjat-egy-barban/mondjuk az vesse ra az elso kovet, aki meg nem tett ilyet 😊
empty taxi
csebi
Szerkesztette: slowmotion
rangado.24.hu/nemzetkozi_foci/2023/03/08/kyle-walker-letolta-a-nadragjat-egy-barban/mondjuk az vesse ra az elso kovet, aki meg nem tett ilyet 😊
empty taxi

Madden hates me.
Trust, it f*cking hates me...
amugy en is belefutottam abba, hogy elkepesztoen kioktato stilusban reagalt (nem Peet) miutan az ember szembesitette egyikuket teljesen targyi tevedessel. semmibe nezo valasz, aztan mikor szembejonnek a tenyek akkor meg siri csend. twitter csatornan masokkal szemben is lattam ugyanezt a stilust, hogy jonnek a nagy kinyilatkoztatasok, es mar csak azert is nekik van igazuk, mert ok irtak, meg mert van egy podcastjuk.www.nemzetisport.hu/minden_mas_foci/statisztikai-csodafegyver-bodnar-zalan-publicisztikaja-2944625Mondjuk speciel szerintem mindkét úriember a vegletekben van és leginkább a falra lehet mászni a suttyóegoista stílusuktól.
zacknorb
FLZOLI
www.nemzetisport.hu/minden_mas_foci/statisztikai-csodafegyver-bodnar-zalan-publicisztikaja-2944625Mondjuk speciel szerintem mindkét úriember a vegletekben van és leginkább a falra lehet mászni a suttyóegoista stílusuktól.
zacknorb
www.nemzetisport.hu/minden_mas_foci/statisztikai-csodafegyver-bodnar-zalan-publicisztikaja-2944625Ez az Úr írta korábban hogy azért szarok a mai focisták mert buzis a cipőjük
zacknorb
Poloska vagyok.
Poloska vagyok.
Nem rossz ez a Bayern de nagyon esetleges az egész támadójátékuk ha nincs fent 2 szélső 4 2 3 1-ben.ez a tegnapi meccs mindenrol szolt csak nem a Bayern tamadojatekarol. ha az erdekel akkor nezd meg mondjuk a parizsi elso 60 percet, ott rohadtul latszott, hogy mi a terv es hogyan akarunk golt szerezni, meg is alapozta az egesz parharcot.
A PSG egy vicc, championship szintű verőemberek próbálnak aládolgozni a sztároknak akik közül az egyik állandóan sérült, a másik csak annyit fut és védekezik amihez épp kedve van plussz egy Mbappe akinek kb senki se mer ellent mondani.
De legalább a teveánusz glóriával felkent arab megint szivhatja a fogát 🙂
FLZOLI
tegnap Nagelsmann szakitott a hagyomanyokkal. en meg ilyen melyen nem lattam tole csapatot, raadasul elso felidoben erzesre alig volt pressing. ezt ugy mondom, hogy anno mikor Lipcseben elodontozott is viszonylag magas vedelmi vonalat valasztott, ellentetben a tegnapival. ez amugy szamomra meglepo volt, de teljesen ertheto, hogy nem akartunk teruletet adni Mbappenak Stanisic mogott. ez mintha meglepte volna a Parizst is, nem ugy tunt, hogy erre keszultek volna, es lett volna tervuk feltorni ezt (ja leszamitva azt, hogy majd Ramos fejel egyet szoglet utan). az egyetlen nagy helyzetuk is Sommer hibajabol jott. a masodik felidoben lathatoan valtoztattunk, es nagyon rovid kis idokre elovettuk a pressinget, kifejezett szituaciokban. ebbol is jott a gol, Verratti meglepodott, hogy Muller ott termett, raadasul tobb Bayernes volt a kapu elotereben, mint parizsi, amikor elinditottuk a pressinget. Verratti lathatoan picit lelassult fejben, 2-3 eve vszeg meg ezt kipasszolja, vagy belep ugy a labda ele, hogy nem lehet szabalyosan szerelni. ezzel kvazi el is dolt a meccs-parharc, Mbappe addig sem sziporkazott, de utana mintha le is lepett volna a meccsrol. Messi meg sulytalan volt.
szamomra az volt igazan meglepo, hogy a PSG nem keszult erre, hogy Nagelsmann kepes lenne feladni az elveit. aztan az elso felidoben ugy elaltatta a parizsi csapatot, hogy a 2.ban az elso komolyabb pressingnel hibaztak is ...
de nyilvan az egesz parharc mas milyen is lehetett volna, ha van epkezlab kozephatved a keretben Ramos mellett. mert a tobbiek mind kiestek serules miatt. az is meglepo volt, hogy kb nem volt normalis opcio a padon, aki az elorejatekhoz hozza tudott volna tenni mikozben a munchennel padrol jott be Sane, Gnabry, Mane es Cancelo. Szabo Chrisophe irta erre azt, hogy ez meg keretepitesi kulonbseg. raadasul nalunk is kiesett 2 kozephatved megis tudtuk oket potolni. olyan mely a keret, hogy Stanisic, aki nem jatszott osszel, most meg levette a vilag legjobbjat.
Nem követem már annyira, de nem gondoltam volna hogy a Péesgé 2 meccs alatt sem lő gólt. 😊6 meccsen az inter, barca, psg triotol 0 azaz nulla kapott golt kaptunk. eddig 8 meccsbol 7 meccsen nem kaptunk golt, a plzen rugott akkor miutan Gravenbrech beallt, es teljesen elcsuszott a kozeppalyas vedekezesunk.
Kellemes meglepi azért így a 8-ba jutás. 😊
Zsellértelkes Vrij
Szerkesztette: csebi