Soccer
41 feliratkozó
több mint 4 éve
azért talán nem hal bele 😊Kamil Glik ellen pedig rasszista megnyilvánulás miatt az FA vizsgálatot kér, mert inzultálta (konkrétan valóban tapló módon a nyakán megcsípte) Walkert. Az még kérdéses, hogy mondott-e is valamit a bőrszínére vagy sem.rangado.24.hu/nemzetkozi_foci/2021/09/09/vb-selejtezo-lengyelorszag-anglia-terdeles-futyules/Valahogy a srácokat ez a hír nem hatotta meg, csak amikor a magyarok csúnyák és rasszistákok... Ki érti ezt???
Lengyel-magyar két jóbarát...
nagir
NB2
Willie Parker
streamable.com/ebmxln
több mint 4 éve
mondjuk igen, jó lenne tudni, mert ha nem mondott akkor miért is rasszista megnyilvánulás?Kamil Glik ellen pedig rasszista megnyilvánulás miatt az FA vizsgálatot kér, mert inzultálta (konkrétan valóban tapló módon a nyakán megcsípte) Walkert. Az még kérdéses, hogy mondott-e is valamit a bőrszínére vagy sem.rangado.24.hu/nemzetkozi_foci/2021/09/09/vb-selejtezo-lengyelorszag-anglia-terdeles-futyules/Valahogy a srácokat ez a hír nem hatotta meg, csak amikor a magyarok csúnyák és rasszistákok... Ki érti ezt???
nagir
NB2
Willie Parker
Ha meg akarjuk védeni a demokráciánkat, újra kell épitenünk azokat a normákat, amelyek egykor védelmezték. Ám ennel többet kell tennünk. E normákat ki kell terjesztenünk úgy, hogy egy sokszínű társadalom minden tagja számára elerhetők legyenek.
több mint 4 éve
remélem idén is ő szerzi a legtöbb pontot!HeheMost akkor jár a pluszpont, hogy már Schindler az edző, ugye?
m.nemzetisport.hu/labdarugo_nb_ii/nb-ii-visszatert-a-korabbi-sikeredzo-bekescsabara-sajtohir-2848933
warr_b
Willie Parker
Ha meg akarjuk védeni a demokráciánkat, újra kell épitenünk azokat a normákat, amelyek egykor védelmezték. Ám ennel többet kell tennünk. E normákat ki kell terjesztenünk úgy, hogy egy sokszínű társadalom minden tagja számára elerhetők legyenek.
több mint 4 éve
Kamil Glik ellen pedig rasszista megnyilvánulás miatt az FA vizsgálatot kér, mert inzultálta (konkrétan valóban tapló módon a nyakán megcsípte) Walkert. Az még kérdéses, hogy mondott-e is valamit a bőrszínére vagy sem.rangado.24.hu/nemzetkozi_foci/2021/09/09/vb-selejtezo-lengyelorszag-anglia-terdeles-futyules/Valahogy a srácokat ez a hír nem hatotta meg, csak amikor a magyarok csúnyák és rasszistákok... Ki érti ezt???
nagir
NB2
több mint 4 éve
HeheMost akkor jár a pluszpont, hogy már Schindler az edző, ugye?
m.nemzetisport.hu/labdarugo_nb_ii/nb-ii-visszatert-a-korabbi-sikeredzo-bekescsabara-sajtohir-2848933
warr_b
több mint 4 éve
rangado.24.hu/nemzetkozi_foci/2021/09/09/vb-selejtezo-lengyelorszag-anglia-terdeles-futyules/Valahogy a srácokat ez a hír nem hatotta meg, csak amikor a magyarok csúnyák és rasszistákok... Ki érti ezt???
nagir
több mint 4 éve
Hehem.nemzetisport.hu/labdarugo_nb_ii/nb-ii-visszatert-a-korabbi-sikeredzo-bekescsabara-sajtohir-2848933

Hail to the Redskins! - Ad augusta per angusta
"I don't break the horizon
I erase it when I'm born"
több mint 4 éve
rangado.24.hu/nemzetkozi_foci/2021/09/09/vb-selejtezo-lengyelorszag-anglia-terdeles-futyules/Lengyel-magyar két jóbarát...

ETO, A.C. Milan, Winnipeg Jets, Liverpool F.C., SF Giants, Chicago Bulls, Vale 46, MvG, Senna, Lance Armstrong, Stephen Hendry, Mike Tyson, Boris Becker, Tiger Woods, Jan-Ove Waldner FAN!!!
több mint 4 éve
YoungZeeZee
9 525
En csak azt nem ertem, hogy miert nem sikerul belatni a szurkoloknak, hogy ez a magyar foci ez ennyi. Van neha egy szerencsesebb szakasz, ami egybol jonak van titulalva, holott az soha nem azt jelenti, hogy mi lefociztuk az ellenfelet.Adom en is.csak a vak nem latja..most van par kb 5 topligas jatekos.abbol 1 akire kb mindig lehet szamitani h hozza a stabil atlagot.Orban.
Az EB meccseket felesleges mar emlegetni, mert az elmult. Ott is osszetehettuk a kezunket, hogy nem mi kaptuk az elso golt, foleg nem ideje koran. Es gyakorlatilag majdnem 100%-os helyzetkihasznalasunk volt cserebe. Ez szerencse es nem egy allando tudas. Oriasi upswing a labda mindket oldalan. Persze tettunk erte, meg szervezettek voltunk, meg kb ennyi volt a max es azt kihoztuk. De ettol ez a csapat nem lett jobb vagy dominansabb.
Ez az a csapat amelyik Izland ellen irgalmatlan makkal forditott az utolso 5 percben, mindezt ugy hogy Izland jobb volt es labdaja volt a meccs lezarashoz a magyar golok elott. Majd rugtunk ket olyan golt amilyet tobbet se rugnank. Az egyiknel a finnek elleni szitu ismetlodott kb, amikor Nego ele ugy kerult hogy harom izlandi ert hozza kb. Szoboszlai golja meg parade, de azert ritka lesz, hogy valaki 60 metert tudja vezetni a labdat fault es szerelesi kiserlet nelkul es futtabol igy elrugja a vegen.
Persze ott kellett lenni, be kellett rugni, tenni kellett erte, de ettol ez nem lett egy kicsit sem jobb csapat. Csak szerencsesebben pattant egy-egy labda. Mar az azeri meccsen ha a biro megadja a szabalyos golt a vegen nincs mirol beszelni, nincs playoff az EB-ert.
Most meg csodalkoztok hogy ugyanott vagyunk? Mitol lennenk mashol? Akkor leszunk, ha jonnek sorban a tehetsegek az akademiakrol evrol-evre, addig meg csak fogynak a sracok darabszamra..
Vedekezunk amig es ahogy tudunk, de ennyi. Ezzel a kerettel soha nem fogunk dominalni kozepes valogatottak ellen sem. Ha jol vedekezunk es nem kell valtoztatni, akkor kijon belole egy-ket jo eredmeny, amitol mindenki igy belelkesul azt hiszi na itt a tuti..de hat ez onbecsapas.
Es mindig lehet magyarazni a bizonyitvanyt, meg hogy eppen mi az aktualis baj es sorscsapas. Pedig csupan a valosag koszont rank egy szerencsesebb szakasz utan.
topin
Gulacsi sztem gamemenedzser kapus...o soha nem lesz egy oblak aki ha kell kived mindent.
Szoboszlai meg felfutoban.
A freiburgi meg ingadozo.
Illetve a tarsak mol fehervar meg ki tudja meg mi.az alban valogatott is kb hasonlo ero , de a multban elunk.h albania milyeb szar volt.de most van.
Szalai fener ok, de nem top szint.
Es a tobbi idegenlegios?dac, meg usa.ok lehet erosebb mint az nb1 de nem egy premier league😀helyen kell kezelni mindent.
De sokaknak nem megy!
több mint 4 éve
En csak azt nem ertem, hogy miert nem sikerul belatni a szurkoloknak, hogy ez a magyar foci ez ennyi. Van neha egy szerencsesebb szakasz, ami egybol jonak van titulalva, holott az soha nem azt jelenti, hogy mi lefociztuk az ellenfelet.Az EB meccseket felesleges mar emlegetni, mert az elmult. Ott is osszetehettuk a kezunket, hogy nem mi kaptuk az elso golt, foleg nem ideje koran. Es gyakorlatilag majdnem 100%-os helyzetkihasznalasunk volt cserebe. Ez szerencse es nem egy allando tudas. Oriasi upswing a labda mindket oldalan. Persze tettunk erte, meg szervezettek voltunk, meg kb ennyi volt a max es azt kihoztuk. De ettol ez a csapat nem lett jobb vagy dominansabb.
Ez az a csapat amelyik Izland ellen irgalmatlan makkal forditott az utolso 5 percben, mindezt ugy hogy Izland jobb volt es labdaja volt a meccs lezarashoz a magyar golok elott. Majd rugtunk ket olyan golt amilyet tobbet se rugnank. Az egyiknel a finnek elleni szitu ismetlodott kb, amikor Nego ele ugy kerult hogy harom izlandi ert hozza kb. Szoboszlai golja meg parade, de azert ritka lesz, hogy valaki 60 metert tudja vezetni a labdat fault es szerelesi kiserlet nelkul es futtabol igy elrugja a vegen.
Persze ott kellett lenni, be kellett rugni, tenni kellett erte, de ettol ez nem lett egy kicsit sem jobb csapat. Csak szerencsesebben pattant egy-egy labda. Mar az azeri meccsen ha a biro megadja a szabalyos golt a vegen nincs mirol beszelni, nincs playoff az EB-ert.
Most meg csodalkoztok hogy ugyanott vagyunk? Mitol lennenk mashol? Akkor leszunk, ha jonnek sorban a tehetsegek az akademiakrol evrol-evre, addig meg csak fogynak a sracok darabszamra..
Vedekezunk amig es ahogy tudunk, de ennyi. Ezzel a kerettel soha nem fogunk dominalni kozepes valogatottak ellen sem. Ha jol vedekezunk es nem kell valtoztatni, akkor kijon belole egy-ket jo eredmeny, amitol mindenki igy belelkesul azt hiszi na itt a tuti..de hat ez onbecsapas.
Es mindig lehet magyarazni a bizonyitvanyt, meg hogy eppen mi az aktualis baj es sorscsapas. Pedig csupan a valosag koszont rank egy szerencsesebb szakasz utan.
több mint 4 éve
Egész jól indultak a Concacaf selejtezők, talán nem az az unalmas vacak lesz, mint szokott, hogy Usa meg Mexikó agyonver mindenkit, aztán Costa Rica/Panama/Jamaica/Honduras random még kijut.

Hail to the Redskins! - Ad augusta per angusta
"I don't break the horizon
I erase it when I'm born"
több mint 4 éve
Lassú vagyok, de most tűnt fel, hogy az elmúlt 3 meccsen egyaránt elbuktuk a második félidőt, gólt sem szereztünk...Magyarország-Anglia 0-4
Albánia-Magyarország 1-0
Magyarország-Andorra 0-1 (és majdnem 0-2)
'csak az maradt tiéd, mit homlokod megett viselsz.'
"A világ igazságtalan. Ha elfogadod ezt, cinkos lesz a neved, ha pedig megváltoztatnád, hóhér." (Sartre)
Never forget Bucha, Borodyanka, Hostomel, Irpen, Kramatorszk, Mariupol, Rubizne, Popasna, Kremenchuk, Sievierodonetsk, Chasov Yar, Vinnytsia, Mikolajiv, Olenivka, Chaplyny, Izjum, Zaporizzsja, Kijiv, Bakhmut, Pravdyne, Marinka, Kherson, Dnipro, Soledar, Avdijivka, Slovyansk, Uman, Nova Kakhovka, Kryvyi Rih, Odessa, Pervomajszkij,Lviv, Pokrovsk, Chernihiv, Kostyantynivka, Hroza, Harkiv, 2023.12.29., Odessa, Chernihiv, Vovchansk, Harkiv, Okhmatdyt, Poltava, Lviv, Sumi, Ternopil
több mint 4 éve
YoungZeeZee
9 525
Remelem lesz egy trendfordito vki mint steph curry es jonnek a 40meteres golok ujrasztem sincs rendben, de a foci abba az irányba ment hogy 16oson belülről van a lövések és gólok jelentős része kb a tiki taka ótaEgyrészről igazad van, valóban nem sok focit nézek, Juve meccsek, Fradi meccsek meg a válogatott, szóval tényleg nincs áttekintésem, hogy mi most az uralkodó taktikai irányzat, ezt nem cáfolom (és a fentiekből is inkább a primetime meccsek, egy ikerpár mellett ennyire maradt idő, tudom koca vagyok 😊 )nem sok focit néztek ha ezt kéritek számon, nagyon kevés lövés van kintről a mai focibanÉs én ezt nem értem. Tegnap mikor ez feltűnt, az első félidő második felében onnantól számoltam, hány ilyen eset van, amikor 20-25 méterre a kaputol egy magyar játékos lendületből jön - a védők hátrálnak, aztán megtorpan, elkezd körbenézni meg alibi oldalpasszokkal operálni és a támadás elhal. Én 7-ig jutottam a meccs során ami konkrétan ilyen volt. Ez - szerintem - három dolog miatt lehet.Ez azért baromság, mert mindez biztos vezetésnél történt.Konyorgom egy fél amatőr csapat volt az ellenfél… betli… hallod, középen egy retkes támadásunk nincs, mert meg van tiltva. Ellenben oldal passz meg hatra passz vagy 300, Andorra ellen! Akik 6 meccsen 4 gólt rúgtak, abból kettőt nekünk, mindenki döntse el hogy ez most szégyen vagy sem.Ez neked nevetséges? Végre valaki ki meri mondani azt amit sokan nem, hogy több futballista is vagy kevés a válogatotthoz a jobb klubszereplés ellenére vagy szarik bele. Talán korábban te is leírtad páran mekkora csalódást keltettek ahhoz képest ahogy szárnyalnak a klubjaikban, kiemelném Sallóit aki szegény elhitte hogy beverekszi magát most akár a kezdőbe is, nem lennék meglepve ha rá is gondolt volna akkor amikor azt mondta ne kérdezzék ki miért fog kimaradni.Szerintem nem jó edző, középszerű, öntelt és borzasztóan makacs, ami miatt rendre rosszul cserél és rácseszünk, ennyi.Azért látszik a különbség Rossi és Sousa között..Birom hogy minden egyes hszedben ekézed, de még akkor is amikor jó eredmény volt. Milyen személyes okból rühelled őt ennyire?
#JC6
davemayer
Tessék:
“ Tisztáznom kell, ki az, aki hajlandó végrehajtani, amit kérek, akár taktikailag, akár hozzáállásban. A következő kerethirdetéskor ne kérdezzék, ki miért maradt ki, mert aki nem teljesíti, amit kérek, azt nem hívom be. Három napja beszélek a fiúk lelkére. Vagy megteszik, amit kérek, vagy nem hívom be őket, vagy én távozom. Letojom a klubokat. Persze, tiszteletben kell tartani az egyesületek kéréseit, de a játékosoknak, ha itt vannak, a válogatottra kell koncentrálniuk..”
Nevetséges. De befejezem.
#JC6
Ebből a keretből többet nem tudom hogy lehetne kisajtolni, nálam ez legkevésbé az ő sara, ő felküldte őket nagyjából a megfelelő összeállításban (kivéve a bolla/kecskés oldalt baszta el, de van ilyen) és kb a legjobb taktikával. Ha többen betliznek a kezdőből azt ő a padról nem tudja kijavítani annyira vékony a keret.
davemayer
Ki betlizett? Sallai? Egy értelmes labdát nem kaptak elől. Állandóan a szélén erőlteti ezt a szart Rossi. Bejön Gazdag aki Nagy Ádám helyen kellene hogy játsszon, erre vagy jobb oldalt zavarja vagy baloldalt a saját csapattársát.
Ahelyett, hogy teljesen széthúztuk volna a pályát és játszottunk volna 3 középső középpályással, ehelyett passzoltunk mindkét oldalt ezret meg íveltünk 50-et. Arról nem is beszélek hogy rohadtul magasan volt a csapat, viszont hatalmas távolságokra egymástól.
Mégegyszer mondom: Andorra ellen.
És akkor jön Rossi és egy ország előtt rugdossa név nélkül a csapatot. Hat ki válogatta be ezeket a játékosokat? Én? Ki küldte fel őket olyan felállással az angolok, albánok vagy az andorraiak ellen? Én?
Visszatérő ellen ha kényes kérdés jön vagy füttyszó, hogy “felállok”.
Állj fel ember! Csak akkor nem lesz zsíros végkielégítés…
Olyan egyszerű a csávó taktikája mint a faek. Itt már egy Andorrai pék is videó elemzést csinál és csak ugyan azt látja.
Képtelen a csávó megújulni de arca az van…
#JC6
Most 2-0-nál passzoljanak csak hátra ezret, ha már nálunk a labda.
A válogatott fő gondja valójában az, hogy nem lövünk eleget. Nincs lövés 20-25-30 méterről. Anélkül meg nehéz gólt szerezni.
Sobri Jóska
Taktikai utasítás-ez a legkevésbé valószínű, az azért nem komolyan vehető, hogy Rossi azt mondta, nem lehet lendületből érkezve, hátráló védők előtt kapura lőni - az meg nem focista és menjen utcát söpörni aki ha így is van, ezt betartja.
A saját képességek reális értékelése - emberünk tudja, hogy szarul lő ezért nem teszi rá. Ez már egy fokkal érthetőbb magyarázat lenne de ha ilyen sokan válogatott focisták nem tudnak lőni 20 méterre a kaputól az is baj.
Félelem, gyávaság, megúszás - nekem ez a legvalószínűbb. Egyszerűen nem mernek lőni, mert ha elbasszák akkor lecserélik őket, kinevetik, rajtuk röhög majd a fél internet a játékos társak
stb. - oldalpasszból meg baj még nem volt. És ez nem új hanem generációkon átívelő probléma 20 éve se lőttek többet kapura mert egyszerűen nem mernek. Hogy ez ott van elbaszva, hogy az utánpótlásban már így nevelik őket vagy később romlik el azt nem tudom. De ha egy Andorra ellen nem mernek akkor ki ellen fognak?
MC12
Negritis
De az azért nekem fejvakarós, hogy 20 méterről, hátráló ellenfélnél, lendületből ezek szerint az az uralkodó irányzat, hogy nem lőni kell hanem valami mást csinálni?
Tehát akkor szerinted rendben volt, ahogy a magyar játékosok ezeket a szituációkat kezelték, csak nem volt szerencséjük? Én ugyanis kifejezetten a magyar csapatnak ennek a játékelemére reagáltam, amiről le is írtam, hogy nem mostani probléma, hanem vagy 20 éves.
MC12
meccseken általában sokszor kerül elő hogy betömörülő védelem ellen faszért nincs kinti lövés (pool meccseken tuti)
Negritis
több mint 4 éve
Én már nagyon várom az októberi sorsdöntő Albánok elleni meccset.
'csak az maradt tiéd, mit homlokod megett viselsz.'
"A világ igazságtalan. Ha elfogadod ezt, cinkos lesz a neved, ha pedig megváltoztatnád, hóhér." (Sartre)
Never forget Bucha, Borodyanka, Hostomel, Irpen, Kramatorszk, Mariupol, Rubizne, Popasna, Kremenchuk, Sievierodonetsk, Chasov Yar, Vinnytsia, Mikolajiv, Olenivka, Chaplyny, Izjum, Zaporizzsja, Kijiv, Bakhmut, Pravdyne, Marinka, Kherson, Dnipro, Soledar, Avdijivka, Slovyansk, Uman, Nova Kakhovka, Kryvyi Rih, Odessa, Pervomajszkij,Lviv, Pokrovsk, Chernihiv, Kostyantynivka, Hroza, Harkiv, 2023.12.29., Odessa, Chernihiv, Vovchansk, Harkiv, Okhmatdyt, Poltava, Lviv, Sumi, Ternopil
több mint 4 éve
No offense, de erthetetlen, hogy te milyen bizonyitekot varsz az allitasod megdontesere.Igen, igazad van.
Szerinted Rossi szar edzo, mert leirtad miert. Masok szerint jo edzo. Bizonyitek? En szerintem boven eleg megnezni a valogatott eredmenyeit vele. Es akkor ne haragudj, de ezzel meg is dolt az allitasod.
Teljesen tisztan leveheto, hogy te emberileg nem latsz szimpatikusnak valakit, onnantol pedig az illeto szerinted rossz. Nem a tudasat es a teljesitmenyet nezed, hanem a hatteret. Egeszen hiheto lett volna a Salloi-fikazasod pont addig, amig nem birtad ki, hogy veletlenul se szurd oda, hogy az apja miatt... Igen, igen, gondolom, az egyaltalan nem tenyezo, hogy a gyerek 21 meccsen jar 12 golnal es 6 assistnal. Ez 18 amerikai pont. 21 meccsen. Ilyen mutatok az NHL-ben is rohadt jonak szamitanak, ahol aztan meg a golpasszos elotti passzt is beirjak assistnak.
60 kilo? Na puff, a magyar valogatott fele 60 kilo, Nagy Adam 60 kilo, es jo par masik jatekos is.
Ugyan mar, JC... Ha egyszer megallnad, hogy maradj annal, hogy a jateka alapjan itelsz meg valakit, en tenyleg elhinnem, hogy szerinted XY nem eleg jo, de igy... Szerintem meg magadnak sem vallod be, de tok siman emberileg itelkezel, es nem a sportolo sportoloi teljesitmenyed nezed, hanem az emberi oldalat. Egyszeruen elfogult vagy, es ez beszel beloled.
Igen, Rossinak vannak hibai, taktikailag is, tud arrogans is lenni. De hogy nem tud motivalni? Akkor gondolom az elso tizeniksz meccse az valami hallucinacio lehetett... De a sort lehetne folytatni.
Stez
Muszáj ezen változtatnom.
több mint 4 éve
sztem sincs rendben, de a foci abba az irányba ment hogy 16oson belülről van a lövések és gólok jelentős része kb a tiki taka ótaEgyrészről igazad van, valóban nem sok focit nézek, Juve meccsek, Fradi meccsek meg a válogatott, szóval tényleg nincs áttekintésem, hogy mi most az uralkodó taktikai irányzat, ezt nem cáfolom (és a fentiekből is inkább a primetime meccsek, egy ikerpár mellett ennyire maradt idő, tudom koca vagyok 😊 )nem sok focit néztek ha ezt kéritek számon, nagyon kevés lövés van kintről a mai focibanÉs én ezt nem értem. Tegnap mikor ez feltűnt, az első félidő második felében onnantól számoltam, hány ilyen eset van, amikor 20-25 méterre a kaputol egy magyar játékos lendületből jön - a védők hátrálnak, aztán megtorpan, elkezd körbenézni meg alibi oldalpasszokkal operálni és a támadás elhal. Én 7-ig jutottam a meccs során ami konkrétan ilyen volt. Ez - szerintem - három dolog miatt lehet.Ez azért baromság, mert mindez biztos vezetésnél történt.Konyorgom egy fél amatőr csapat volt az ellenfél… betli… hallod, középen egy retkes támadásunk nincs, mert meg van tiltva. Ellenben oldal passz meg hatra passz vagy 300, Andorra ellen! Akik 6 meccsen 4 gólt rúgtak, abból kettőt nekünk, mindenki döntse el hogy ez most szégyen vagy sem.Ez neked nevetséges? Végre valaki ki meri mondani azt amit sokan nem, hogy több futballista is vagy kevés a válogatotthoz a jobb klubszereplés ellenére vagy szarik bele. Talán korábban te is leírtad páran mekkora csalódást keltettek ahhoz képest ahogy szárnyalnak a klubjaikban, kiemelném Sallóit aki szegény elhitte hogy beverekszi magát most akár a kezdőbe is, nem lennék meglepve ha rá is gondolt volna akkor amikor azt mondta ne kérdezzék ki miért fog kimaradni.Szerintem nem jó edző, középszerű, öntelt és borzasztóan makacs, ami miatt rendre rosszul cserél és rácseszünk, ennyi.Azért látszik a különbség Rossi és Sousa között..Birom hogy minden egyes hszedben ekézed, de még akkor is amikor jó eredmény volt. Milyen személyes okból rühelled őt ennyire?
#JC6
davemayer
Tessék:
“ Tisztáznom kell, ki az, aki hajlandó végrehajtani, amit kérek, akár taktikailag, akár hozzáállásban. A következő kerethirdetéskor ne kérdezzék, ki miért maradt ki, mert aki nem teljesíti, amit kérek, azt nem hívom be. Három napja beszélek a fiúk lelkére. Vagy megteszik, amit kérek, vagy nem hívom be őket, vagy én távozom. Letojom a klubokat. Persze, tiszteletben kell tartani az egyesületek kéréseit, de a játékosoknak, ha itt vannak, a válogatottra kell koncentrálniuk..”
#JC6
Ebből a keretből többet nem tudom hogy lehetne kisajtolni, nálam ez legkevésbé az ő sara, ő felküldte őket nagyjából a megfelelő összeállításban (kivéve a bolla/kecskés oldalt baszta el, de van ilyen) és kb a legjobb taktikával. Ha többen betliznek a kezdőből azt ő a padról nem tudja kijavítani annyira vékony a keret.
davemayer
Ki betlizett? Sallai? Egy értelmes labdát nem kaptak elől. Állandóan a szélén erőlteti ezt a szart Rossi. Bejön Gazdag aki Nagy Ádám helyen kellene hogy játsszon, erre vagy jobb oldalt zavarja vagy baloldalt a saját csapattársát.
Ahelyett, hogy teljesen széthúztuk volna a pályát és játszottunk volna 3 középső középpályással, ehelyett passzoltunk mindkét oldalt ezret meg íveltünk 50-et. Arról nem is beszélek hogy rohadtul magasan volt a csapat, viszont hatalmas távolságokra egymástól.
És akkor jön Rossi és egy ország előtt rugdossa név nélkül a csapatot. Hat ki válogatta be ezeket a játékosokat? Én? Ki küldte fel őket olyan felállással az angolok, albánok vagy az andorraiak ellen? Én?
Olyan egyszerű a csávó taktikája mint a faek. Itt már egy Andorrai pék is videó elemzést csinál és csak ugyan azt látja.
#JC6
A válogatott fő gondja valójában az, hogy nem lövünk eleget. Nincs lövés 20-25-30 méterről. Anélkül meg nehéz gólt szerezni.
Sobri Jóska
Taktikai utasítás-ez a legkevésbé valószínű, az azért nem komolyan vehető, hogy Rossi azt mondta, nem lehet lendületből érkezve, hátráló védők előtt kapura lőni - az meg nem focista és menjen utcát söpörni aki ha így is van, ezt betartja.
A saját képességek reális értékelése - emberünk tudja, hogy szarul lő ezért nem teszi rá. Ez már egy fokkal érthetőbb magyarázat lenne de ha ilyen sokan válogatott focisták nem tudnak lőni 20 méterre a kaputól az is baj.
Félelem, gyávaság, megúszás - nekem ez a legvalószínűbb. Egyszerűen nem mernek lőni, mert ha elbasszák akkor lecserélik őket, kinevetik, rajtuk röhög majd a fél internet a játékos társak
stb. - oldalpasszból meg baj még nem volt. És ez nem új hanem generációkon átívelő probléma 20 éve se lőttek többet kapura mert egyszerűen nem mernek. Hogy ez ott van elbaszva, hogy az utánpótlásban már így nevelik őket vagy később romlik el azt nem tudom. De ha egy Andorra ellen nem mernek akkor ki ellen fognak?
MC12
Negritis
De az azért nekem fejvakarós, hogy 20 méterről, hátráló ellenfélnél, lendületből ezek szerint az az uralkodó irányzat, hogy nem lőni kell hanem valami mást csinálni?
Tehát akkor szerinted rendben volt, ahogy a magyar játékosok ezeket a szituációkat kezelték, csak nem volt szerencséjük? Én ugyanis kifejezetten a magyar csapatnak ennek a játékelemére reagáltam, amiről le is írtam, hogy nem mostani probléma, hanem vagy 20 éves.
MC12
meccseken általában sokszor kerül elő hogy betömörülő védelem ellen faszért nincs kinti lövés (pool meccseken tuti)
The Stronger you become, the Weaker you really are.
I wanted Champ to be champ!
több mint 4 éve
Egyrészről igazad van, valóban nem sok focit nézek, Juve meccsek, Fradi meccsek meg a válogatott, szóval tényleg nincs áttekintésem, hogy mi most az uralkodó taktikai irányzat, ezt nem cáfolom (és a fentiekből is inkább a primetime meccsek, egy ikerpár mellett ennyire maradt idő, tudom koca vagyok 😊 )nem sok focit néztek ha ezt kéritek számon, nagyon kevés lövés van kintről a mai focibanÉs én ezt nem értem. Tegnap mikor ez feltűnt, az első félidő második felében onnantól számoltam, hány ilyen eset van, amikor 20-25 méterre a kaputol egy magyar játékos lendületből jön - a védők hátrálnak, aztán megtorpan, elkezd körbenézni meg alibi oldalpasszokkal operálni és a támadás elhal. Én 7-ig jutottam a meccs során ami konkrétan ilyen volt. Ez - szerintem - három dolog miatt lehet.Ez azért baromság, mert mindez biztos vezetésnél történt.Konyorgom egy fél amatőr csapat volt az ellenfél… betli… hallod, középen egy retkes támadásunk nincs, mert meg van tiltva. Ellenben oldal passz meg hatra passz vagy 300, Andorra ellen! Akik 6 meccsen 4 gólt rúgtak, abból kettőt nekünk, mindenki döntse el hogy ez most szégyen vagy sem.Ez neked nevetséges? Végre valaki ki meri mondani azt amit sokan nem, hogy több futballista is vagy kevés a válogatotthoz a jobb klubszereplés ellenére vagy szarik bele. Talán korábban te is leírtad páran mekkora csalódást keltettek ahhoz képest ahogy szárnyalnak a klubjaikban, kiemelném Sallóit aki szegény elhitte hogy beverekszi magát most akár a kezdőbe is, nem lennék meglepve ha rá is gondolt volna akkor amikor azt mondta ne kérdezzék ki miért fog kimaradni.Szerintem nem jó edző, középszerű, öntelt és borzasztóan makacs, ami miatt rendre rosszul cserél és rácseszünk, ennyi.Azért látszik a különbség Rossi és Sousa között..Birom hogy minden egyes hszedben ekézed, de még akkor is amikor jó eredmény volt. Milyen személyes okból rühelled őt ennyire?
#JC6
davemayer
Tessék:
#JC6
davemayer
#JC6
Sobri Jóska
MC12
Negritis
“A kiábrándult idealistákból lettek a cinikusok”
több mint 4 éve
YoungZeeZee
9 525
Vigyazzunk..jc6 megint bedurcizik es el fog tunni egy 1 orara.😉Szokol: Aki bárkit is komolyan vesz egy személytelen fórumon, arról inkább nem nyilatkozom.No offense, de erthetetlen, hogy te milyen bizonyitekot varsz az allitasod megdontesere.
gabo: értelmetlen állandóan Gerát felhoznod meg fikáznod, "előttem", hidegen hagy. Szó se volt róla, egyszer sem és feleslegesnek tartom az ő szakmai elemzését.
----------------------------
Azt hiszem elég érvemet felsorakoztattam, hogy szerintem Rossi miért nem jó edző. Ezekre nem jött ellenvélemény, csak az alábbi jelzők: Rossi nagyon jó, Rossi szuper, Rossi a király. Kb.
De senki nem írja le nekem, hogy miért jó edző.
Mert összeszedett egy vállalható keretet? Ki nem? Dárdai, Storck is megtette.
Jól indult a közös munka? Igen, kinél nem?
Voltak jó döntései? Kinek nem?
Nagy baj lenne, ha ezeket az alap dolgokat nem tette volna meg, ennyi idő után, ennyi pénzért, ekkora szabadsággal.
Eleve hátrányból indul, nem tud magyarul. És nem is tanul, pedig megígérte. Nekem volt magyar, szlovák, angol edzőm, de motiválni csak a magyar tudott. Nagyon fontos lenne a közös nyelv, de úgy néz ki, ez valami miatt nem megy. Pedig van elég szabadideje.
Taktika: nagyon egyszerű a taktikája, pár oldallal ezelőtt bemásoltam Militár Iván elemzését, mely tökéletesen összefoglalja, miért akad a gépezet.
MC: Azért nem lövünk kapura, pedig megvan hozzá a kraft, mert a szövetségi kapitány majdhogynem megtiltotta. Középen támadást vezetni például tilos, mindent a széleken kell erőltetni és ha jó lövőhelyzet van, neked akkor is ki kell tenned szélre, hogy jöjjön a beadás. Ezen taktika miatt nincs folyamatos labdabirtoklásunk az ellenfél térfelén, nem tudjuk őket kellően lefárasztani a labdás mozgásunkkal, ellenben a mi középpályásaink hamarabb elfáradnak a labda nélküli mozgásban, mert hatalmas területet kell nekik befutniuk.
"Labdával a pálya belső területeit következetesen kerüli a magyar válogatott minden tagja. A magyar csapat szurkolói alig-alig találkozhatnak, még csak szándék szintjén sem, olyan elképzeléssel, amikor az éppen letámadott magyar játékos kombinációt, labdavezetést, vagy összjátékot kezdeményezne a pálya belső területein. Ez a labdás viselkedésmód lehetetlenné teszi a magyar csapat folyamatos labdabirtoklását, illetve képtelenné teszi az ellenfél térfelén való játékot. Ezáltal a magyar csapat életében az nem fordulhat elő, ami előfordulhatott a rebrovi Ferencvárossal: labdabirtoklás hosszabb periódusokban, akár a Camp Nouban is…
Ennek futballteoretikai okai vannak. Ahhoz, hogy egy csapat hosszabb ideig képes legyen megtartani a labdát, szélesség és vertikalitás szükségeltetik. Ezért vannak szélsők és ezért játszanak csatárok. Amint vannak szélsők és vannak játékosok, akik széthúzzák a pályát szélességben és hosszúságban is, egy csapat képes a felvett pozícióik között járatni a labdát. Persze, ezek a felvett pozíciók a csapat számára előnyösek kell, hogy legyenek (előnyös lehet számszerűleg, minőségben, összműködési szempontból, vagy éppen pozíciós értelemben is), mert csak így lehetséges a labda mozgása a játékosok között. Ha viszont nincsen semmiféle hajlandóság a labda járatására egyik oldalról a másikra, akkor a pálya széthúzásának a szándéka értelmetlenné és használhatatlanná válik.
Mostanra rendelkezésre áll elegendő levonható tapasztalat Rossi válogatottjával kapcsolatban, hogy ki lehessen jelenteni: ez minden bizonnyal a kapitány egyértelmű kérése és nem a játékosok képességeinek hiánya. Ez annál is inkább aggasztó, mert ezáltal egy olyan ösztön alakult ki a magyar játékosokban, amely a csapat fejlődési lehetőségeit is behatárolja."
Ezért nem látunk fejlődést, inkább visszafejlődést.
Felállás, cserék: minden áron ragaszkodik a saját elképzeléseihez, 0-1-nél vagy 0-2-nél sem hajlandó megújulni, hagyja, hogy menjen minden a maga módján, aztán a 88. percben becserél 3 támadót, akik közül kettő labdába sem ér a hátralévő 5 percben.
Vagy rendre rosszul cserél, pl tegnap is. Behozza Dominikot, Gazdagot, lehozza Nagy Ádit, Kleinit és ott vagyunk, hogy Andorra megbont minket középen, a saját pályánkon. Szerintem ez szégyen, nem lebecsülve az ellenfelet.
Angolok ellen két újoncot avat, egymás mellett, konkrét öngyilkosság, be is jön. Albániában egyedül hagyja szenvedni elől Sallait. Fiolát rendre szivatja és bal védőbe játszatja, nem érti meg, hogy ez nem az ő posztja. Hívjon be mást, nem érdekel, de ne szivassa a saját játékosát. Senkinek sem jó.
Arrogancia: tényleg, teljes szabadsága van, minden támogatást megkap, jól keres, elismerik. De amint jön a jogos kritika ilyen szégyenletes teljesítmények után (nem csak egy félidő vagy egy meccs után, hanem három után), akkor azonnal lenyilatkozza, hogy feláll. És nem ez az első ilyen kijelentése. Egyszerűen nem bírja elviselni a kritikát.
"Én", "én", "miattam", stb. Amikor idejöttem, Észtország, most meg A-csoport. Aztán megint jön a matek..
Két-három hétig össze van zárva a csapat. Mindenre van idő. És ezek után kapunk 3 ilyen meccset, nos, senki ne mondja nekem azt, hogy ez normális.
Lehet nekem jönni a Nemzetek Ligájával, amit rajtunk kívül nagyon kevés csapat vesz komolyan vagy a jól sikerült EB-vel, ami előtt szintén volt összetartás, viszont voltak a pandémia alatt, után totálisan kifaracsart ellenfelek, tikkasztó meleg és 65 ezer fanatikus és a többi...
Persze, szarból nem lehet várat építeni. De igenis van most 6-8 olyan játékosunk, akik a megfelelő támogatás mellett (kispad) és a megfelelő teljes odafigyelés mellett átmennek a falon is, ha kell. Jó csapatokban játszanak, egyre többet, van egy jó mag, nem szabad hirtelen felindulásból olyan kijelentéseket tenni, név nélkül, hogy majd jól megnézhetik magukat, ha nem hívom be őket.
Ember, ezek magyarok, hiába, hogy a fél keret külföldön pallérozódik, ilyen mondatokkal kettétöröd őket, aztán vagy még jobban szarnak bele az egészbe vagy lemondják a válogatottságot, aztán nézhetünk, mint jani a moziban, hogy Lipták védekezik, Zsótér irányít, Hahn meg támadni prónál, mert nem lesz ki jönne a hívó szóra..
Amikor egy edző a nagy nyilvánosság előtt ilyen dolgokkal dobálózik, akkor
1. vagy maradjon csendben és legyen téma öltözőn belül,
2. nevezze meg kire gondol. Mert el nem tudom képzelni, hogy a kért taktikai utasítást ne tartanák be a srácok.
Azért, mert kondicionális problémája van valakinek vagy középszerű vagy alacsony a játékintelligenciája, nem lehet számonkérni rajta, ha véletlenül hibázik, mert hús vér ember. De ha hibázik vagy az eredmény nem 5-0, hanem 2-1 Andorra ellen, akkor vétek arra fogni, hogy a csapat nem tartotta volna be a taktikai utasításokat.
"Gyerekek, Andorra az ellenfél, 4-3-3-ban kezdünk, figyeljetek oda, nyomjuk meg az elejét, szolgáljuk ki a közönséget, gólokkal." Kb.
Amikor alapvető dolgok hiányoznak, mint: passzkészség és passzképesség, technikai felkészültség, gyorsaság, állóképesség, intelligencia, akkor azoktól az emberektől nem lehet elvárni, hogy CR vagy Messi szintjén futballozzanak.
Szerintem most rezeg a léc picit, de simán meg tudja fordítani Rossi, csak lássa be a hibáit és gyakoroljon alázatot. És tanuljon, videózzon sokat, mentálisan erősítse meg a csapatot.
Mindenkinek jót tenne vele.
#JC6
Szerinted Rossi szar edzo, mert leirtad miert. Masok szerint jo edzo. Bizonyitek? En szerintem boven eleg megnezni a valogatott eredmenyeit vele. Es akkor ne haragudj, de ezzel meg is dolt az allitasod.
Teljesen tisztan leveheto, hogy te emberileg nem latsz szimpatikusnak valakit, onnantol pedig az illeto szerinted rossz. Nem a tudasat es a teljesitmenyet nezed, hanem a hatteret. Egeszen hiheto lett volna a Salloi-fikazasod pont addig, amig nem birtad ki, hogy veletlenul se szurd oda, hogy az apja miatt... Igen, igen, gondolom, az egyaltalan nem tenyezo, hogy a gyerek 21 meccsen jar 12 golnal es 6 assistnal. Ez 18 amerikai pont. 21 meccsen. Ilyen mutatok az NHL-ben is rohadt jonak szamitanak, ahol aztan meg a golpasszos elotti passzt is beirjak assistnak.
60 kilo? Na puff, a magyar valogatott fele 60 kilo, Nagy Adam 60 kilo, es jo par masik jatekos is.
Ugyan mar, JC... Ha egyszer megallnad, hogy maradj annal, hogy a jateka alapjan itelsz meg valakit, en tenyleg elhinnem, hogy szerinted XY nem eleg jo, de igy... Szerintem meg magadnak sem vallod be, de tok siman emberileg itelkezel, es nem a sportolo sportoloi teljesitmenyed nezed, hanem az emberi oldalat. Egyszeruen elfogult vagy, es ez beszel beloled.
Igen, Rossinak vannak hibai, taktikailag is, tud arrogans is lenni. De hogy nem tud motivalni? Akkor gondolom az elso tizeniksz meccse az valami hallucinacio lehetett... De a sort lehetne folytatni.
Stez
Amugy rossi a magyar valogatott edzoje mert o ez a szint.ennyit tud ezt lehet pozitivnak es negativnak venni.
több mint 4 éve
De lassuk be, kihez nyuljon. az NB1 golkiralya (oke h tizi es ureskapu) perceket kapott a harom meccs alatt. Egyszeruen nincs mas, es ez a szomoru, mert ha Szalai ugy dont hogy visszavonul akkor kit raksz be?igen így van. én is fm21ben imádkozom, hogy Szalai minél később vonuljon vissza, mert egyszerűen senki nincs a helyére, talán most kezd csiszolódni egy csatár reménység az RB rendszerében, de ő is még 2 év mire bevethető. egyszerűen elképesztő, hogy mennyire nincs erre a posztra emberünk.
Kenny
több mint 4 éve
Szokol: Aki bárkit is komolyan vesz egy személytelen fórumon, arról inkább nem nyilatkozom.No offense, de erthetetlen, hogy te milyen bizonyitekot varsz az allitasod megdontesere.
gabo: értelmetlen állandóan Gerát felhoznod meg fikáznod, "előttem", hidegen hagy. Szó se volt róla, egyszer sem és feleslegesnek tartom az ő szakmai elemzését.
----------------------------
Azt hiszem elég érvemet felsorakoztattam, hogy szerintem Rossi miért nem jó edző. Ezekre nem jött ellenvélemény, csak az alábbi jelzők: Rossi nagyon jó, Rossi szuper, Rossi a király. Kb.
De senki nem írja le nekem, hogy miért jó edző.
Mert összeszedett egy vállalható keretet? Ki nem? Dárdai, Storck is megtette.
Jól indult a közös munka? Igen, kinél nem?
Voltak jó döntései? Kinek nem?
Nagy baj lenne, ha ezeket az alap dolgokat nem tette volna meg, ennyi idő után, ennyi pénzért, ekkora szabadsággal.
Eleve hátrányból indul, nem tud magyarul. És nem is tanul, pedig megígérte. Nekem volt magyar, szlovák, angol edzőm, de motiválni csak a magyar tudott. Nagyon fontos lenne a közös nyelv, de úgy néz ki, ez valami miatt nem megy. Pedig van elég szabadideje.
Taktika: nagyon egyszerű a taktikája, pár oldallal ezelőtt bemásoltam Militár Iván elemzését, mely tökéletesen összefoglalja, miért akad a gépezet.
MC: Azért nem lövünk kapura, pedig megvan hozzá a kraft, mert a szövetségi kapitány majdhogynem megtiltotta. Középen támadást vezetni például tilos, mindent a széleken kell erőltetni és ha jó lövőhelyzet van, neked akkor is ki kell tenned szélre, hogy jöjjön a beadás. Ezen taktika miatt nincs folyamatos labdabirtoklásunk az ellenfél térfelén, nem tudjuk őket kellően lefárasztani a labdás mozgásunkkal, ellenben a mi középpályásaink hamarabb elfáradnak a labda nélküli mozgásban, mert hatalmas területet kell nekik befutniuk.
"Labdával a pálya belső területeit következetesen kerüli a magyar válogatott minden tagja. A magyar csapat szurkolói alig-alig találkozhatnak, még csak szándék szintjén sem, olyan elképzeléssel, amikor az éppen letámadott magyar játékos kombinációt, labdavezetést, vagy összjátékot kezdeményezne a pálya belső területein. Ez a labdás viselkedésmód lehetetlenné teszi a magyar csapat folyamatos labdabirtoklását, illetve képtelenné teszi az ellenfél térfelén való játékot. Ezáltal a magyar csapat életében az nem fordulhat elő, ami előfordulhatott a rebrovi Ferencvárossal: labdabirtoklás hosszabb periódusokban, akár a Camp Nouban is…
Ennek futballteoretikai okai vannak. Ahhoz, hogy egy csapat hosszabb ideig képes legyen megtartani a labdát, szélesség és vertikalitás szükségeltetik. Ezért vannak szélsők és ezért játszanak csatárok. Amint vannak szélsők és vannak játékosok, akik széthúzzák a pályát szélességben és hosszúságban is, egy csapat képes a felvett pozícióik között járatni a labdát. Persze, ezek a felvett pozíciók a csapat számára előnyösek kell, hogy legyenek (előnyös lehet számszerűleg, minőségben, összműködési szempontból, vagy éppen pozíciós értelemben is), mert csak így lehetséges a labda mozgása a játékosok között. Ha viszont nincsen semmiféle hajlandóság a labda járatására egyik oldalról a másikra, akkor a pálya széthúzásának a szándéka értelmetlenné és használhatatlanná válik.
Mostanra rendelkezésre áll elegendő levonható tapasztalat Rossi válogatottjával kapcsolatban, hogy ki lehessen jelenteni: ez minden bizonnyal a kapitány egyértelmű kérése és nem a játékosok képességeinek hiánya. Ez annál is inkább aggasztó, mert ezáltal egy olyan ösztön alakult ki a magyar játékosokban, amely a csapat fejlődési lehetőségeit is behatárolja."
Ezért nem látunk fejlődést, inkább visszafejlődést.
Felállás, cserék: minden áron ragaszkodik a saját elképzeléseihez, 0-1-nél vagy 0-2-nél sem hajlandó megújulni, hagyja, hogy menjen minden a maga módján, aztán a 88. percben becserél 3 támadót, akik közül kettő labdába sem ér a hátralévő 5 percben.
Vagy rendre rosszul cserél, pl tegnap is. Behozza Dominikot, Gazdagot, lehozza Nagy Ádit, Kleinit és ott vagyunk, hogy Andorra megbont minket középen, a saját pályánkon. Szerintem ez szégyen, nem lebecsülve az ellenfelet.
Angolok ellen két újoncot avat, egymás mellett, konkrét öngyilkosság, be is jön. Albániában egyedül hagyja szenvedni elől Sallait. Fiolát rendre szivatja és bal védőbe játszatja, nem érti meg, hogy ez nem az ő posztja. Hívjon be mást, nem érdekel, de ne szivassa a saját játékosát. Senkinek sem jó.
Arrogancia: tényleg, teljes szabadsága van, minden támogatást megkap, jól keres, elismerik. De amint jön a jogos kritika ilyen szégyenletes teljesítmények után (nem csak egy félidő vagy egy meccs után, hanem három után), akkor azonnal lenyilatkozza, hogy feláll. És nem ez az első ilyen kijelentése. Egyszerűen nem bírja elviselni a kritikát.
"Én", "én", "miattam", stb. Amikor idejöttem, Észtország, most meg A-csoport. Aztán megint jön a matek..
Két-három hétig össze van zárva a csapat. Mindenre van idő. És ezek után kapunk 3 ilyen meccset, nos, senki ne mondja nekem azt, hogy ez normális.
Lehet nekem jönni a Nemzetek Ligájával, amit rajtunk kívül nagyon kevés csapat vesz komolyan vagy a jól sikerült EB-vel, ami előtt szintén volt összetartás, viszont voltak a pandémia alatt, után totálisan kifaracsart ellenfelek, tikkasztó meleg és 65 ezer fanatikus és a többi...
Persze, szarból nem lehet várat építeni. De igenis van most 6-8 olyan játékosunk, akik a megfelelő támogatás mellett (kispad) és a megfelelő teljes odafigyelés mellett átmennek a falon is, ha kell. Jó csapatokban játszanak, egyre többet, van egy jó mag, nem szabad hirtelen felindulásból olyan kijelentéseket tenni, név nélkül, hogy majd jól megnézhetik magukat, ha nem hívom be őket.
Ember, ezek magyarok, hiába, hogy a fél keret külföldön pallérozódik, ilyen mondatokkal kettétöröd őket, aztán vagy még jobban szarnak bele az egészbe vagy lemondják a válogatottságot, aztán nézhetünk, mint jani a moziban, hogy Lipták védekezik, Zsótér irányít, Hahn meg támadni prónál, mert nem lesz ki jönne a hívó szóra..
Amikor egy edző a nagy nyilvánosság előtt ilyen dolgokkal dobálózik, akkor
1. vagy maradjon csendben és legyen téma öltözőn belül,
2. nevezze meg kire gondol. Mert el nem tudom képzelni, hogy a kért taktikai utasítást ne tartanák be a srácok.
Azért, mert kondicionális problémája van valakinek vagy középszerű vagy alacsony a játékintelligenciája, nem lehet számonkérni rajta, ha véletlenül hibázik, mert hús vér ember. De ha hibázik vagy az eredmény nem 5-0, hanem 2-1 Andorra ellen, akkor vétek arra fogni, hogy a csapat nem tartotta volna be a taktikai utasításokat.
"Gyerekek, Andorra az ellenfél, 4-3-3-ban kezdünk, figyeljetek oda, nyomjuk meg az elejét, szolgáljuk ki a közönséget, gólokkal." Kb.
Amikor alapvető dolgok hiányoznak, mint: passzkészség és passzképesség, technikai felkészültség, gyorsaság, állóképesség, intelligencia, akkor azoktól az emberektől nem lehet elvárni, hogy CR vagy Messi szintjén futballozzanak.
Szerintem most rezeg a léc picit, de simán meg tudja fordítani Rossi, csak lássa be a hibáit és gyakoroljon alázatot. És tanuljon, videózzon sokat, mentálisan erősítse meg a csapatot.
Mindenkinek jót tenne vele.
#JC6
több mint 4 éve
Ez a csapat sem jutott ki az EB-re önerejéből. Kellett hozzá még a csillagok együttállása meg még vagy három csapat eredménye, átszervezés, görögök, pandémia, vírus miatt 1 meccses rájátszás és még sorolhatjuk napestig mennyi minden. Egy tény azonban hogy éltek a lehetőséggel, elkapták a fonalat, ezért minden dícséretet megérdemelnek, meg is kapták.
Ez lezárult.
Most egy új 3 éves ciklus kezdődött a következő EB-ig a régi keretrendszer szerint. Ebbe nem számít már bele hogy mi volt, csak az az érdekes hogy mi van, és mi a jövőkép.
Ez pedig elég szarul néz ki, bárhogy is magyarázzuk.
több mint 4 éve
JC6, abba nem gondoltál bele, hogy szinte ugyanaz történt most mint ami storckal? Egy becsületes eb szereplés után a válogatottat felszopja a hazai sajtó az égig, a ner egyből odatolakodik az első sorba, a csapat elhiszi magáról, hogy több és jobb mint amilyen, aztán belenézünk 3 fos meccsbe. Biztos, hogy ez csak az edző hibája?Sajnos nem, igazatok van sok mindenben, de olyan nehéz megélni 10-20-30 méterről a szenvedést és ki kell mondani, hogyha nem is orbitális hibákat, de egyre többet vét Rossi.
peach
Főleg a sértődés, amit művel a sajtóban. Testközelből tapasztaltam hogy soha nem sül el jól az öltözőben egy ilyen nyilvános nyilatkozat és kezdődik is utána a fúrás, faragás.
Nekem óriási szívfájdalom volt, ahogy kicsinálták Storckot, de ez már a múlt, elmúlt, ez van.
Egyet tudok elképzelni, idővel: ha belátja Vitya hogy UP nélkül most már tényleg nem megy, és mondjuk engedi Palit megreformálni az egészet. De azok is évek, addig oltjuk a tüzet 1-1 kiugró eredménnyel..
több mint 4 éve
Vagy egyszeruen csak ennyire szar a magyar keret?Alkalmankent kepes eron felul telhesiteni, de hosszu tavon azert ez nem lehetseges.
Nezzetek vegig az orszagojat akik nem jutottak ki az EB-re. Gondolkodas nelkul talalni 5 jobbat nalunk.
http://www.youtube.com/watch?v=BwwrLgAuvUE&feature=related
Ron Rivera: We were trying to make them systematically beat us.
több mint 4 éve
Én már 10+ éve lemondtam a magyar fociról, nem is érdekel különösebben, de azt sosem szeretem látni, semmilyen csapat sportban, hogy egy sz*r széria után egymásnak ugrik mindenki. Ez a Rossi csapatot épített, tudtunk vele jól játszani, bíztak, bíznak benne a játékosok, nem kéne kicsinálni őt is csak azért, hogy hozzunk utána valakit, akit szintén kicsinálunk majd, ha párszor szarok leszünk. Nem ismerem Rossi szakmai előéletét, de mivel olasz, szerintem többet tudhat a fociról, mint amennyit a teljes magyar szakmai elit együtt összetéve. Akkor is, ha olaszként esetleg másodvonalas szakembernek számít. Hagyjuk dolgozni.Ezzel mondjuk nem ertem, mi a problema. Profi sportolo, mondja azt lemondottan, hogy ez elment? Legyen bizakodo, pozitiv, es igaza van, mert egy meccsen barmi lehet. Az angolok c-csapattal fognak mar jatszani, a magyarol meg nehany honapja ikszeltek a vilagbajnokkal, es majdnem legyoztek a nemeteket. Nyilvan nem eselyesek Anglia ellen, de foleg azt nezve, hogy itt az angoloknak az mar tetnelkuli meccs lesz, egyaltalan nem irrealis azt gondolni, hogy ott talan valami trutyi meccsen, valami pontrugassal, megpattano lovessel, mazlival elhozhato a harom pont. Attol, hogy siralmas masfel heten van tul Rossi csapata, meg tulvan egy jo Ebn is, illetve tulvan egy hosszu veretlensegi sorozaton is, ahol jo par csapat ellen egyebkent ertekelhetoen jatszott, nem volt szar. Igy a lengyelek ellen is, pedig az a csapat sem rossz.
Mondjuk ezen a nyilatkozaton azért jót mosolyogtam: "Schön szerint magunknak nehezítettük meg a meccset, az utolsó tíz percben nem úgy játszottunk, ahogy kellett volna, de „pozitívan állok a hátralévő meccsekhez, meglehet a 2. hely, csak most nagyon rendbe kell tenni a fejeket. Két októberi meccs lesz, azt mindkettőt meg kell nyerni”. Ez a két meccs egyébként a többször említett, október 9-i Albánia elleni hazai meccs után három nappal később az Anglia elleni londoni találkozó lesz."
Hát ja. Csak meg kell verni az angolokat a Wembleyben. Miután itthon rúgtak nekünk egy négyest néhány napja. Piece of cake. 😀
peterk2005
Szerintem nincs gond ezzel a nyilatkozattal. Egy sportolotol azt is varom, hogy sose adja fel, mindig a maximumot nezze es akarja. Mas kerdes, hogy aztan a palyan is eszerint kellene teljesiteni, ez utobbi mondjuk az elmult masfel hetben nagyon sokaknal akadozott. Na ezzel mondjuk van bajom.
több mint 4 éve
JC6, abba nem gondoltál bele, hogy szinte ugyanaz történt most mint ami storckal? Egy becsületes eb szereplés után a válogatottat felszopja a hazai sajtó az égig, a ner egyből odatolakodik az első sorba, a csapat elhiszi magáról, hogy több és jobb mint amilyen, aztán belenézünk 3 fos meccsbe. Biztos, hogy ez csak az edző hibája?
...nem , nem tündérke. A kívánság az kívánság. Térdelj csak le szépen...