Soccer
41 feliratkozó
több mint 9 éve
Hogy fontos dolgokról is beszéljünk: mindegyikünk kedvence, a svájci görög Jorgosz Szamarasz jelenleg a Sampdoriánál van próbajátékon.empty taxiLehet, hogy a 0-4 után beindultak a vészreakciók
I have been wounded but not yet slain. I shall lie here and bleed a while. Then I shall rise and fight again. The title of champion may from time to time fall to others more than ourselves, but the heart, the spirit, and the soul of champions remain in Green Bay.
több mint 9 éve
Hogy fontos dolgokról is beszéljünk: mindegyikünk kedvence, a svájci görög Jorgosz Szamarasz jelenleg a Sampdoriánál van próbajátékon.
Madden hates me.
Trust, it f*cking hates me...
több mint 9 éve
nem a kártyával van baj hanem az online értékesítéssel volt probléma, nem a kártya intézménye bukott meg hanem az online felületet kezelő. Persze most ez megint jó indok hogy lehessen szidni a kártyát de ebben az esetben pont nem az volt a baj. Nekem speciel kurva jól jött ez a szerveres probléma mert így mikor végeztem a melóval akkor is volt még jegy 😊
BEARS BABY!
Sir Alex immortal
több mint 9 éve
Rynald
247
No de ez mit sem változtat azon a tényen, hogy önmagában nem a kártya a felelős azért, mert összeomlott a rendszer, ilyen roham mellett kártya nélkül is összeomlott volna. Minthogy összeomlott az edigitalé is és összeomlana ez az oldal is, ha a kalkulált feletti lenne a látogatószám. Mert vélhetően ez az oldal sem bírná, hogy a megszokott 11-50-100 helyett hirtelen 10 000 lenne az online látogatók száma egyszerre, pedig itt sincs szurkolói kártya.TonyÉn egy szóval nem mondtam, hogy a kártya a felelős, de azért, hogy a rendszer behalt és nem működött 1 napig, azért mégis csak az MLSZ a hibás nem? Mégis milyen terheléssel számoltak? Itt azt írták, hogy 15x annyian használták a rendszert mint várták? Van kb 200 ezer kártyás, az leosztva 15-el kb 13 ezer ember. Ez azt jelenti, hogy ha mindenki, akinek volt kártyája és bejelentkezett és terhelte a rendszert (ami eleve hülyeség, hiszen csak én 5 másik embernek vettem meg a jegyet, tehát ők 5-en már nem terhelték a rendszert, és gondolom mindenki más is így vesz jegyet), már akkor is maximum 13 ezer emberrel kalkuláltak, de mondom ez hülyeség, mert egyrészt nyilván nem minden kártyás akart jegyet, nyilván nem mindenki maga akarta megvenni a jegyét, és egy csomóan kártyával is inkább a személyes jegyvásárlást választották. Tehát ez a gyakorlatban nagyjából azt jelentheti, hogyha tényleg 15-ször annyian használták a rendszert, mint amennyit elbír, hogy akkor maximum 3-4 ezer emberrel számoltak, mert nem hiszem el, hogy a 200 ezer kártyásból 40-50 ezer embernél több próbálta volna meg elérni az oldalt. Ha pedig egy ilyen meccsre 3-4 ezer online érdeklődővel számoltak, úgy hogy gyakorlatilag 2 helyen árulnak személyesen jegyet az országban, akkor nem tudok mást mondani, mint hogy dilettánsok.
Ebben az esetben a kártya igenis megbukott mint kényelmi funkció (már pedig elvileg ez a szerepe), mert személyesen gyorsabban és könnyebben vásároltam volna jegyet a meccsre, még úgy is, hogy csak mondom 2-3 helyen árulták a jegyet az egész országban. Most akkor vagy legyen kártya, és online jegyvásárló rendszer, és akkor az működjön, vagy ne legyen, de akkor meg legyen annyi pénztár, amennyiben normálisan eloszlanak az emberek. Az MLSZ eddigi kommunikációja pedig igenis megbukott (nem mintha ez bármin is változtatna), mert folyamatosan a kényelmi funkciót emelték ki, folyamatosan az online jegyvásárlásra buzdítottak, és folyamatosan azt hajtogatták, hogy 200 ezer kártyás van. Az első komoly teszt során a kényelmi funkció bedőlt, a 200 ezer kártyásukat, akikre olyan büszkék nem tudták kezelni (ha még több kártyás van, akkor még rosszabb lett volna, nem?), ezután pedig mindenkinek elment a kedve az online értékesítő rendszertől, tehát gyakorlatilag minden pontba hiba csúszott, amire a kártya hivatott lenne a kommunikáció szerint
több mint 9 éve
Igaz, de pont ez a lényeg. A szurkolókat kötelezték a kártya kiváltására ahhoz, hogy válogatott meccsre mehessenek azzal az ígérettel, hogy így könnyeb és kényelmesebb lesz jegyhez jutni. Ennek épp az ellenkezője történt szinte az első adandó alkalommal. Ezt bármivel is akarják megmagyarázni szvsz. nem lehet, ez a rendszer hétfőn megbukott az én olvadatomban. Annó voltam többször is teltházas meccsen a puskásban amikor szintén ekkora érdeklődés előzte meg a meccset mégsem volt ilyen káosz. Azt, hogy a sport törvény miatt kellett módosítani a jegyeladáson engem mint szurkolót kicsit sem érdekel, ők hozták ezt a törvényt, ők is oldják meg. Szóval magyarázatként azt, hogy túl sokan akartak meccsre menni egy kis stadionba én nem tudom elfogadni.Szerk.: Az, hogy az mb1ben működik ez a struktúra jelen esetben sztem nem releváns.
...nem , nem tündérke. A kívánság az kívánság. Térdelj csak le szépen...
több mint 9 éve
Tony
885
— 'Ha már nyakig szarban vagy, adj hálát Istennek: "Köszönöm, Uram, hogy legalább nem hullámzik!" '
Értem az érveiteket, sőt igazat is adok vmennyire a technikai kérdésekben, de onnan kéne kiindulni szvsz, hogy az mlsznek mi volt a fő kommunikációja a kártya bevezetésekor?! -sokkal gyorsabb és kényelmesebb jegyvásárlás érdekében kerül bevezetésre a szurkolóbarát jelszó bevezetése alatt. Ehhez képest ez se kényelmes, se könnyű, se szurkolóbarát nem volt, cserébe viszont sok 10.000 embert le mélytorkoztattak. Gyak. mindent amit érvként hoztak mellette sikeresen megcáfoltak.peachA két dolgot külön kell venni.
Vannak az MB1-es meccsek, ami esetében gondolom még nem omlott össze az MLSZ rendszere, mert simán elbírta a terhelést. Az hogy a helyszínen milyen a kiszolgálás az a csapatok balfaszsága és nemtörődömsége (lásd Loki), mert a kivitelezés rájuk volt bízva.
Aztán vannak a válogatott meccsek, ahová a jegyeladás az MLSZ felelőssége. Na ez bukott most meg, ami az MLSZ balfaszsága, de ez nem függ a kártyarendszertől.
Eddig átlag 15 ezer ember akart meccset nézni élőben és maradt jegy még a helyszíni értékesítésre is, most annyira népszerű lett a válogatott, hogy egy nap alatt elment majd' 20 ezer és mint írod 10 ezrek mély torkoztak. Azért van különbség, hogy 15 ezer jegy fogy el 1-2 hét alatt és még marad meg vagy aközött, hogy elmegy egy nap alatt mind és még tízezrek kint rekedtek.
Kérdés hogy mivel a sporttörvény rögzíti kötelezően a névre szóló jegyeladást, mennyivel lenne jobb, ha nincs kártya? Akkor nem omlik össze a rendszer a több tízezer embertől, amikor nem a kártyaszámot, hanem a nevet pötyögi be? Ha nincs kártya az adatszolgáltatás ugyanúgy kötelező lenne a meccsre járáshoz és az MB1-es meccsekre való jegyeladást az MLSZ rendszere eddig is bírta.
A klubok viszonylatában igazat adok, mert a kivitelezés magyaros lett, én személy szerint központilag írtam volna elő a jegyeladás pontos menetét és azok technikai feltételeit.
Ámde most már amúgy is csak opció lett a kártya, a Fradit kivéve nem kötelező elem, így pláne nem lesz sok köze a jegyeladások sebességéhez.
több mint 9 éve
Törölt felhasználó
Kell az a nemzeti stadion Viktor! Siess!
több mint 9 éve
Értem az érveiteket, sőt igazat is adok vmennyire a technikai kérdésekben, de onnan kéne kiindulni szvsz, hogy az mlsznek mi volt a fő kommunikációja a kártya bevezetésekor?! -sokkal gyorsabb és kényelmesebb jegyvásárlás érdekében kerül bevezetésre a szurkolóbarát jelszó bevezetése alatt. Ehhez képest ez se kényelmes, se könnyű, se szurkolóbarát nem volt, cserébe viszont sok 10.000 embert le mélytorkoztattak. Gyak. mindent amit érvként hoztak mellette sikeresen megcáfoltak.peachkét dolog:
1, a válogatottnak jóval nagyobb a
2, a klubcsapatok nagy többségénél nem muszáj nyitás után rohamozni az online felületet, mert úgyis lesz hely a stadionban, lévén általában több üres hely van, mint foglalt. a válogatottnál ez már nem olyan biztos, mert nem a Maracanában játszanak.*
* ezt most azért írtam, mert az egy viszonylag méretes stadion, nem egy tizenötezres
több mint 9 éve
Értem az érveiteket, sőt igazat is adok vmennyire a technikai kérdésekben, de onnan kéne kiindulni szvsz, hogy az mlsznek mi volt a fő kommunikációja a kártya bevezetésekor?! -sokkal gyorsabb és kényelmesebb jegyvásárlás érdekében kerül bevezetésre a szurkolóbarát jelszó bevezetése alatt. Ehhez képest ez se kényelmes, se könnyű, se szurkolóbarát nem volt, cserébe viszont sok 10.000 embert le mélytorkoztattak. Gyak. mindent amit érvként hoztak mellette sikeresen megcáfoltak.
több mint 9 éve
Tony
885
— 'Ha már nyakig szarban vagy, adj hálát Istennek: "Köszönöm, Uram, hogy legalább nem hullámzik!" '
A Neptunnál minden félévben tudják, hogy áradat lesz és mégis minden félévben összeomlik, mindezt szurkerkártya nélkül.A Neptun rendszerhez sosem kellett semmilyen kártya, mégis minden félévben összeszarja magát, amikor rámennek csőstül és ez évek alatt nem változott.TonyA Neptun rendszer legrosszabb esetben is helyreált másfél óra alatt, a jegyértékesítő oldalt éjfélig sem sikerült rendbetenni. Végig úgy terhelték volna még 22 órakor is ezrek, hogy azzal nem lehetett egész nap mit kezdeni? Komolyan milyen terhelésre számítottak előzetesen?Rynald
Ott a sorban a következő példa, az Extreme Digital oldala Black Friday akció napján. Egy országos, számítástechnikai eszközöket áruló webshop, karácsony előtt, megerősített szerverekkel nem bírta a nyomást. Éjféltől másnap hajnalig konkrétan használhatatlan volt (tehát éjszaka is terhelték ezerrel), vagy karbantartási oldalt dobott vagy egy azelőtt 2 perces művelet tartott fél óráig, hogy az utolsó lépésnél kidobjon a karbantartásról tájékoztató oldalra. Pedig ők sem vezették be a szurkolói kártyát, pusztán nem számoltak akkora érdeklődéssel.
Ez történt az MLSZ-nél is, rosszul mérték fel az igényt, nem számoltak a rohammal és kiakadt(ak) a szerver(ek). Ez az ő hibájuk és felelősségük. Talán annyi icipici mentségük lehet, hogy tényleg évek óta nincs ilyen érdeklődés a válogatott iránt, így nem gondolták roham lesz.
No de ez mit sem változtat azon a tényen, hogy önmagában nem a kártya a felelős azért, mert összeomlott a rendszer, ilyen roham mellett kártya nélkül is összeomlott volna. Minthogy összeomlott az edigitalé is és összeomlana ez az oldal is, ha a kalkulált feletti lenne a látogatószám. Mert vélhetően ez az oldal sem bírná, hogy a megszokott 11-50-100 helyett hirtelen 10 000 lenne az online látogatók száma egyszerre, pedig itt sincs szurkolói kártya.
több mint 9 éve
Rynald
247
A Neptun rendszerhez sosem kellett semmilyen kártya, mégis minden félévben összeszarja magát, amikor rámennek csőstül és ez évek alatt nem változott.TonyA Neptun rendszer legrosszabb esetben is helyreált másfél óra alatt, a jegyértékesítő oldalt éjfélig sem sikerült rendbetenni. Végig úgy terhelték volna még 22 órakor is ezrek, hogy azzal nem lehetett egész nap mit kezdeni? Komolyan milyen terhelésre számítottak előzetesen?
több mint 9 éve
Az mlsz talán csak annyi hibát vétett,hogy ki lehetett volna tolni a Puskás felújítását az EB selejtezők végéig,hihetetlen hangulat lehetett volna egy csordultig tele Puskásban.Kennymiért, elkezdtek már csinálni bármit is?
több mint 9 éve
Zolika
911
Fantasy Premier League akit érdekel, csatlakozzon:Csináltam egy ligát. 20 főre van beállítva, ha több jelentkező lesz, majd bővítem a létszámot.
Privát liga kódja: 124899-225982Zolika
több mint 9 éve
a csordultig tele alatt már csak kb 28-29 ezret lehetett volna érteni, a felső karéjt már nem lehetett volna megnyitni amúgy sem. Az új Puskás átadását kellett volna előbbre hozni inkább... 😊 mondjuk remélem egyszer megélem hogy abban a stadionban 65 ezer magyar láttán hogy szarják össze magukat a románok.Nem szokásom védeni az mlszt,de teljesen igazad van.Nyilván nem az mlsz informatikusa végzett hanyag munkát.szerintem tényekkel ne akarj fárasztani senkit 😉slowmotionEgyébként azok, akik az eddigi csörték során széles vállal védték itt a kártyás rendszert hol vannak a véleményükkel a tegnap vizsgázó jegyértékesítési rendszer totális csődje után. Meghallgatnám ez miért és kinek ia volt jó...peachA Neptun rendszerhez sosem kellett semmilyen kártya, mégis minden félévben összeszarja magát, amikor rámennek csőstül és ez évek alatt nem változott. Vagy például az Extreme Digital Black Friday akciója során is használhatatlan volt a honlap (és még azt meg is erősítették a várható érdeklődés miatt), pedig oda sem kell szurkolói kártya, sőt tán még első körben a tartós fogyasztási cikket igénylő oldal sem bírta a terhelést, pedig ahhoz sem kell a kártya. Nem a kártyán múlik, hogy mekkora egy szerver terhelhetősége.
Minthogy nem a bankkártyarendszer hibája, ha a bankod szerverei összeszarják magukat, ami miatt nem megy a netbankos fizetés.
Normálisan meg kellett volna tervezni a terhelhetőséget és nincs gond, de vélhetően senki nem gondolta az eddigi tapasztalatok alapján, hogy ennyi ember akar jegyet venni az elejétől kezdve. Vélhetően ennek köze van ahhoz, hogy van esélyünk kijutni az EB-re, feltételezem ha csoport utolsók lennénk, akkor kártya ide vagy oda most is simán lehetett volna jegyet venni.
Ettől még nagyon nagy égés a helyzet és megértem azokat, akik dühöngenek, én is azt tenném.Tony
Az mlsz talán csak annyi hibát vétett,hogy ki lehetett volna tolni a Puskás felújítását az EB selejtezők végéig,hihetetlen hangulat lehetett volna egy csordultig tele Puskásban.Kenny
Persze amúgy szelfibot meg minden szar, lesznek a Groupamában olyanok bőven akikre az igazi szurkolók azt mondják hogy kártyabuzik de ez sztem pont az a meccs lesz ahol a sima kártyás szurkoló (és nemcsak néző) hangerejével nem lesz gond... Például vegyünk engem, én alapból már csak nézni szoktam a meccseket és többnyire ülve max a jeleneteknél hördülök fel meg ha fokozódik a hangulat akkor esetleg becsatlakozok az éneklésbe. Ezzel szemben erre a meccsre már most komolyan készülünk, ráadásul a születésnapomon lesz + lesz olyan haver akivel évek óta nem találkoztunk szerinted milyen állapotban leszek?! kb viszkikólát fogok aznap reggelizni is... 😀
BEARS BABY!
Sir Alex immortal
több mint 9 éve
Dub
1 019
Mondjuk szerintem az lett volna a korrekt, ha először azok vehettek volna jegyet akik legalább egyszer végigbuszoztak/vonatoztak 20-22 órát oda meg ugyanennyit vissza Bukarestbe. Akik vonattal mentek, azokról úgyis van egy lista e-mail cím és felhasználónév, mondjuk azzal lehetett volna számukra előnyt biztosítani. A buszos/egyéni már nehezebb ügy, de mondjuk mittudomén meccsjegy-bemutatással vagy valamivel azoknak is a jó részét előnyhöz lehetett volna juttatni. Ez kb max 3 ezer ember lett volna, bőven maradt volna még hely a többi divatnak is. Dehát korrektség és az MLSZ...
több mint 9 éve
Nem szokásom védeni az mlszt,de teljesen igazad van.Nyilván nem az mlsz informatikusa végzett hanyag munkát.szerintem tényekkel ne akarj fárasztani senkit 😉slowmotionEgyébként azok, akik az eddigi csörték során széles vállal védték itt a kártyás rendszert hol vannak a véleményükkel a tegnap vizsgázó jegyértékesítési rendszer totális csődje után. Meghallgatnám ez miért és kinek ia volt jó...peachA Neptun rendszerhez sosem kellett semmilyen kártya, mégis minden félévben összeszarja magát, amikor rámennek csőstül és ez évek alatt nem változott. Vagy például az Extreme Digital Black Friday akciója során is használhatatlan volt a honlap (és még azt meg is erősítették a várható érdeklődés miatt), pedig oda sem kell szurkolói kártya, sőt tán még első körben a tartós fogyasztási cikket igénylő oldal sem bírta a terhelést, pedig ahhoz sem kell a kártya. Nem a kártyán múlik, hogy mekkora egy szerver terhelhetősége.
Minthogy nem a bankkártyarendszer hibája, ha a bankod szerverei összeszarják magukat, ami miatt nem megy a netbankos fizetés.
Normálisan meg kellett volna tervezni a terhelhetőséget és nincs gond, de vélhetően senki nem gondolta az eddigi tapasztalatok alapján, hogy ennyi ember akar jegyet venni az elejétől kezdve. Vélhetően ennek köze van ahhoz, hogy van esélyünk kijutni az EB-re, feltételezem ha csoport utolsók lennénk, akkor kártya ide vagy oda most is simán lehetett volna jegyet venni.
Ettől még nagyon nagy égés a helyzet és megértem azokat, akik dühöngenek, én is azt tenném.Tony
Az mlsz talán csak annyi hibát vétett,hogy ki lehetett volna tolni a Puskás felújítását az EB selejtezők végéig,hihetetlen hangulat lehetett volna egy csordultig tele Puskásban.
több mint 9 éve
szerintem tényekkel ne akarj fárasztani senkit 😉Egyébként azok, akik az eddigi csörték során széles vállal védték itt a kártyás rendszert hol vannak a véleményükkel a tegnap vizsgázó jegyértékesítési rendszer totális csődje után. Meghallgatnám ez miért és kinek ia volt jó...peachA Neptun rendszerhez sosem kellett semmilyen kártya, mégis minden félévben összeszarja magát, amikor rámennek csőstül és ez évek alatt nem változott. Vagy például az Extreme Digital Black Friday akciója során is használhatatlan volt a honlap (és még azt meg is erősítették a várható érdeklődés miatt), pedig oda sem kell szurkolói kártya, sőt tán még első körben a tartós fogyasztási cikket igénylő oldal sem bírta a terhelést, pedig ahhoz sem kell a kártya. Nem a kártyán múlik, hogy mekkora egy szerver terhelhetősége.
több mint 9 éve
Húhúú Szelfi botot belehet vinni a meccsre?Sok sikert,remélem valaki kitépi a kezedből és agyonver vele😀
több mint 9 éve
Tony
885
Egyébként azok, akik az eddigi csörték során széles vállal védték itt a kártyás rendszert hol vannak a véleményükkel a tegnap vizsgázó jegyértékesítési rendszer totális csődje után. Meghallgatnám ez miért és kinek ia volt jó...peachA Neptun rendszerhez sosem kellett semmilyen kártya, mégis minden félévben összeszarja magát, amikor rámennek csőstül és ez évek alatt nem változott. Vagy például az Extreme Digital Black Friday akciója során is használhatatlan volt a honlap (és még azt meg is erősítették a várható érdeklődés miatt), pedig oda sem kell szurkolói kártya, sőt tán még első körben a tartós fogyasztási cikket igénylő oldal sem bírta a terhelést, pedig ahhoz sem kell a kártya. Nem a kártyán múlik, hogy mekkora egy szerver terhelhetősége.
Ettől még nagyon nagy égés a helyzet és megértem azokat, akik dühöngenek, én is azt tenném.
több mint 9 éve
És nem lehet, hogy az online rendelős rendszert a heti MTK, Puskás Akadémia 2-10 db vagy a Fradi, Vidi 50-200 db jegyigénylésre méretezték? Csodálkozunk ha összeomlik...
A baseball 90% fejjáték. A másik fele fizikai. Nincs ez elbaszva, csak másra lesz jó. A legrosszabb, mikor a hülyeség szorgalommal párosul.
több mint 9 éve
itthon minden "várt" esemény online felülete kapsából összefossa magátlásd ACDC koncert pár éve
nem óhajtok kártya ügyben véleményt mondani, de a "körítés" a gond továbbra is nem maga a kártya
ha van kártyátok akkor a helyi ibuszba is ugyanúgy kéne tudni jegyet venni szvsz ezt támogatom
én pl úgy voltam vele hogy majd a héten valamikor elintézzük haverokkal nem számítottam rá hogy ez lesz a vége
sebaj majd nézem tv-ben
The Stronger you become, the Weaker you really are.
I wanted Champ to be champ!
több mint 9 éve
ha nem lenne kártya még nagyobb káosz lett volna tegnap
szóval arra fogni véleményesNegritis
2006 óta járok fel meccsre, szóval voltam már páron... mindig tudtam simán jegyet venni minden meccsre amire fel akartam menni, tök egyszerűen besétáltam a helyi ibuszba és megvettem annyi jegyet amennyit akartam. mióta kártya van, azóta két meccsről maradtam le, plusz tegnap is mázlink volt, hogy 7 óra után vhogy becigánykodott minket a rendszer és tudtunk venni 4 tetves jegyet... szóval akkor is ez lett volna ha nincs kártya, pedig bizonyított, hogy mikor nem volt teljesen simán ment az értékesítés. kérlek mesélj még... 😊
az online felület akkor is összeomlik mert egybe zúdul rá a tömegNegritisvalóban, naponta érkeznek a hírek a világ minden tájáról, hogy ha online el akarnak adni 20.000 jegyet akkor minden sport szövetség, jegyértékesítő cég webes felülete 10 perc alatt összeomlik és azon a napon többé sose lesz működő képes. én meg ide látom a 2024-es budapesti olimpia világító fényeit...
több mint 9 éve
az online felület akkor is összeomlik mert egybe zúdul rá a tömegha nem lenne kártya még nagyobb káosz lett volna tegnapMiért? Ha nem lenne kártya nem csak két helyen árulták volna a jegyeket gondolom..gordon
több mint 9 éve
ha nem lenne kártya még nagyobb káosz lett volna tegnapMiért? Ha nem lenne kártya nem csak két helyen árulták volna a jegyeket gondolom..
több mint 9 éve
ha nem lenne kártya még nagyobb káosz lett volna tegnapszóval arra fogni véleményes