Soccer

41 feliratkozó

több mint 9 éve
Toca Minnesota Vikings 19 372 — Vikings fan
Igazából a legnagyob bajom ezzel az egésszel, hogy még 1 meccset nem láttunk a Storck csapattól.
Lehet, hogy következő 2 meccsen szerzünk 0 pontot, aztán gondolkodhatunk hogy mire vagyunk jók Svájc ellen.
Románok ellen kell fókuszálni az, hogy most 2 év múlva mi lesz elég erősen függ attól, hogy pl. kijutunk-e az EB-re, van-e normális szövkapunk esetleg 1-2 emberre felfigyelnek külföldön stb.
több mint 9 éve
ozibozi New York Giants 17 142
...ha majd véletlenül megverjük a svájciakat otthon, akkor majd remizünk a feröeri vagy lett csapattal idegenben. mert ez is benne van az "erősebb csapat nem legyőzhetetlen" posztulátumban.😊
több mint 9 éve
gordon New England Patriots Auburn Tigers 4 540 — JAFL Tampa GM
gabokocka
Nem kalapokról volt szó, hanem konkrétan arról, hogy a magyar válogatott megveri-e majd Svájcot a selejtezőben avagy nem. Tony
Ezt talán csak Marty McFly tudja de, mint tudjuk a sportban mindig bejön a papírforma ezért is mennek csődbe sorra a fogadóirodák..ja nem 😀
több mint 9 éve
Tony New Orleans Saints Notre Dame Fighting Irish 885 — 'Ha már nyakig szarban vagy, adj hálát Istennek: "Köszönöm, Uram, hogy legalább nem hullámzik!" '
Így van Feröer egészen biztosan ki fogja tudni használni, nyertek is vagy 5-6 meccset történetük során. De csak halmozd az okosabbnál okosabb gondolataidat.gabokocka
Troll ON: Na mi van, eddig az volt a bajod, hogy nem hiszek abban, hogy egy gyengébb csapat megver egy erősebbet, majd meg az ha igen? Nehéz neked megfelelni. 😀
több mint 9 éve
kaszo Atlanta Falcons 3 168 — Falcons fan
egyébként a kalapokról annyit, hogy a mostani EB-csoportunkban a görögök voltak az elsőben, mi meg a másodikban, ergo mivel ők "kiestek" a játékból, simán nekünk kéne nyerni a csoportot... (az északírek az ötödikben voltak)
több mint 9 éve
gabokocka Carolina Panthers North Carolina Tar Heels 25 474 — Keep pounding
Így van Feröer egészen biztosan ki fogja tudni használni, nyertek is vagy 5-6 meccset történetük során. De csak halmozd az okosabbnál okosabb gondolataidat.

http://www.youtube.com/watch?v=BwwrLgAuvUE&feature=related
Ron Rivera: We were trying to make them systematically beat us.
több mint 9 éve
Tony New Orleans Saints Notre Dame Fighting Irish 885 — 'Ha már nyakig szarban vagy, adj hálát Istennek: "Köszönöm, Uram, hogy legalább nem hullámzik!" '
gabokocka
Nem kalapokról volt szó, hanem konkrétan arról, hogy a magyar válogatott megveri-e majd Svájcot a selejtezőben avagy nem. Én végig erről beszéltem, nem arról, hogy általánosságban egy alacsonyabban rangsorolt csapat meg tud-e verni egy magasabban rangsoroltat.
Ha sportoltam valaha, ha nem én mindvégig a magyarokról írtam, nem tudom ebből hogyan lett kiolvasva az, hogy általánosságban egy harmadik kalapos nem verhet meg egy másodikat. Sőt írtam is, hogy Feröert olyan csapatnak tartom, akik talán ki tudnák használni az ellenfél gyengébb formáját.
Én a magam részéről ezt a témát le is zárom, majd úgy is kiderül mi lesz. Legelőször az Eb részvétel legyen meg, aztán 2 év múlva ráérünk újra egymásnak esni a véleménykülönbségek miatt.
több mint 9 éve
kaszo Atlanta Falcons 3 168 — Falcons fan
 index.hu/sport/futball/2015/07/24/fifa-vilagranglista_atveres/

VB-csoportunk alapján (is) megnézhető, melyik ad reálisabb képet.

FIFA ranking:
7 Portugal
18 Switzerland
31 Hungary
74 Faroe Islands
87 Latvia
202 Andorra

Élő-ranking:
10 Portugal
21 Switzerland
48 Hungary
96 Latvia
149 Faroe Islands
193 Andorra
több mint 9 éve
Negritis, a vajda Denver Broncos 45 023 — The Mathematician
nem tudom mit aggódunk, mikor úgyis a lettek lesznek a csoportelsők 😀

The Stronger you become, the Weaker you really are.

I wanted Champ to be champ!
több mint 9 éve
De mondjuk, ha kikapunk, attól még nincs igazad, ezt nem látod be. Nem győzelemről vagy vereségről beszélünk, hanem arról, hogy egy harmadik kalapból kihúzott csapat megverhet egy második kalapból kihúzottat. Szerinted ez lehetetlen, szerintünk ez lehetséges. Mint ahogy az előző sorozatban ezt meg is tettük a törökökkel. Pusztán elméleti síkon beszélgetünk egy majd másfél év múlva lejátszandó meccsről, amin szerinted egy végkimenetel elképzelhetetlen.
Aki meg valaha sportolt, az tudja, hogy ez nem így van.

több mint 9 éve
r.baggio Washington Commanders Army Black Knights 62 427 — no es importante
Az nem következtetés és nem is sztereotípia, hanem egyszerű tanács, az "azért drukkolok, hogy ne legyen igazam" meg simán önbecsapás

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 9 éve
Lassan 30 éve minden sorsolásnál ez megy.(EB-VB stb) Nem csak bármilyen fórum szinten, hanem a magyar sajtó egészében. Vannak az örök optimisták (általában a fiatalabb generáció és érzelmi alapon) nem összekeverendő a BÉRBÍZÓKKALaktuális sportvezetés és csápjai, és vannak a zsigerből lemondóan pesszimisták (vagy realisták?) Az eredmények jól ismertek, még soha nem tévedtek a szakmai érvekkel operáló borúlátókszarok vagyunk és tény, akik ettől azért nem boldogok... ((pedig az elmúlt 30 évből minimum 2-3 csapatra való játékos ha nem több felsorolható, akik bármikor beférnének a mai vagy ami a nagyobb baj valószínűa két év múlva játszó csapatba is, most meg egy dzsudzsi vagy negyvenéves gerzson kiesését is megszenvednénk. ...jövőkép az ami elkeserítő. ki fog játszani))
több mint 9 éve
Mert az aztán mennyire nem értelmetlen következtetés és véletlenül sem sztereotip, hogy aki szerint nem lehet itthon megverni a svájciakat az ne nézze a sportot és hagyjon fel azzal, hogy kiélje tipikus önsajnálatát. Ez valóban sokkal jobb érvelés. 😊
Majd meglátjuk mi lesz és kinek lesz igaza, én szurkolok, hogy tévedjek.
több mint 9 éve
Amit a "milyen fura..." kezdetű kommentedben levezettél az nem érvelés, hanem egy rettentő sztereotíp, értelmetlen következtetés, ezek után nem tudom, hogy miért megint te kéred ki a személyeskedést magadnak (vagyis tudom, milyen fura is, hogy épp...)

Ahhoz meg nem hiszem, hogy komoly érveket kell felhozni, hogy egy mindenki által erősebbnek tartott csapat előzetesen esélyesebbnek tűnik gyengébb ellenfelénél, az igazi kérdés az, hogy minek kell előzetesen megmondóemberkedni és olyanokkal jönni, hogy "0 az esély", "nincs szikra se", "úgyse jutunk ki", mintha az átlagos néző ne lenne ezekkel 100%-ig tisztában. Csak nehéz megértenem, mi a jó abban a SZURKOLÁSBAN, ahol a pozitív kimenetel reményét se tartja valaki lelki szemei előtt, meg racionalizálni olyan dolgokat, amibe mint írtam, semmi beleszólásunk nincs

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 9 éve
peach Atlanta Falcons 14 854 — a new hope (again)
Tony! Épp ez az, hogy két év múlva nem tudjuk mi lesz. Pl. a két-három évvel ezelőtti magyar csapatot azt, amelyik lefektette itthon a svédeket ( és ezzel válaszoktam is a kérdésedre ) jelenleg simán esélyesnek tartanám a bravúrra a jelenlegi svájc ellen a top formában lévő bogdán-juhász-gera-koman-dzsudzsi-rudolf-szalai gerinccel. Sajnos jelenleg nem egészen az tűnik a realitásnak, hogy két év múlva a bogdán-kádár- simon krisztián-kalmár-dzsudzsi-stieber-mervó tengely annyit fejlődjön, hogy hozza a fentebb említett minőséget. De az esély természetesen megvan rá! Ezért nem lehet kategorikusan kijelenteni, hogy absz. nincs esélyünk. Esély mindig van, az, hogy meg mennyi mindig a mindenkori minőség és forma alapján lehet megítélni.

...nem , nem tündérke. A kívánság az kívánság. Térdelj csak le szépen...
több mint 9 éve
Megvertük itthon a törököket, svédeket, ikszeltünk bukarestben a románokkal, itthon a görögökkel, Isztambulban a törökökkel, nyertünk Dániában, ez mind az elmúlt három-négy, sorozatban volt.

Szerintem a svájci válogatott kb egykaliber a fentiekkel. De lehetetlen még a pontszerzés is.

több mint 9 éve
Amadeus the Young Las Vegas Raiders West Virginia Mountaineers 32 898
Szerintem jobb ha a személyeskedést hanyagoljuk, mert rohadtul nem te tudod megítélni egy fórum alapján, hogy ki hogy látja a világot.
Tony
Persze, hogy nem, viszont neki ez jutott.

criminal lawyer or criminal lawyer?
több mint 9 éve
Szerintem jobb ha a személyeskedést hanyagoljuk, mert rohadtul nem te tudod megítélni egy fórum alapján, hogy ki hogy látja a világot.
Én remélem, hogy tévedek és a képembe lehet majd dörgölni. Viszont én több érvet is felhoztam amellett, hogy miért gondolom azt nem nyerünk, na de mi van az ellen oldalon? Azon túl, hogy egy góllal is lehet meccset nyerni és a hiten kívül mit lehet felhozni amellett, hogy Svájc verhető számunkra?
Én felhoztam, hogy alapvető képességekben sem vagyunk pengék (erőnlét, koncentráció, pontos ívelések stb.), ráadásul öregedik az amúgy sem túl fiatal csapat. Feltettem egy objektív kérdést, hogy mikor fordult elő olyan, hogy tétmeccsen, nálunk jóval erősebb csapatot megvertünk, válasz persze erre sincs. A hiten és a reményen kívül mi az, ami alátámasztja, hogy a csapatunk 2 év alatt képes lesz arra, amire ezidáig nem volt (miszerint javunkra fordítsuk egy ki-ki meccset egy jobb ellenféllel szemben)? Mi változott?
több mint 9 éve
Szar lehet ennyire feketén-fehéren látni a világot, ahol csak a "mindent benyalók" léteznek a józan ésszel gondolkodókkal szemben. Ahogy az is keserves lehet, hogy egy jövendőbeli eseményt, amire tulajdonképp semmilyen ráhatásunk nincs, csak érzelmileg kötődünk hozzá és jó esetben a lehető legjobb végkimenetelért SZURKOLUNK, eleve veszett ügynek tekintünk, szinte várva a bukást az önigazolásért.

---
több mint 9 éve
Milyen fura, hogy aki már nem nyalja be a "van esélyünk megverni egy jobb csapatot" dumát, az ne nézze a sportot, meg kiéli az önsajnálatát. De mikor nem jön össze a győzelem, akkor az egykoron nagy optimisták habzó szájjal irkálják, hogy a média, a vezetők és mindenki hagyja abba a szurkolók hülyének nézését és ámítását. Érdekes ez... 😊
több mint 9 éve
"10-ből van 6 kötelezően behúzandó meccs"😛 😓 o_o
több mint 9 éve
Aki szerint egy svájci válogatottat azzal a játékkal, amit most játszunk, nem lehet hazai pályán megverni 1-0-ra, inkább hagyjon fel a sportág nézésével, de legalábbis azzal, hogy a magyarokkal bosszantsa magát (és így élje ki tipikus "jajj minket úgyis mindig ver az isten" önsajnálatát)

10-ből van 6 kötelezően behúzandó meccs, a másik négyből kettőn kell alkotni valamit a pótselejtezőért, tényleg teljesen lehetetlen dolog a mai futballban, mikor a mérkőzések többsége egy góllal dől el...

---
több mint 9 éve
Mert az ugye mennyivel jobb, hogy más csapatok eredményeiből kiindulva vizionálunk itthon 1-0 meg 2-1 eredményeket. Senki nem állította, hogy a legnehezebb ellenfeleket kaptuk. Igen beüthet nekik a szar, de pont nem mi vagyunk az a válogatott, aki ezeket ki tudná használni, talán egy Feröer igen. Mikor volt utoljára tétmeccsen olyan, hogy egy nálunk jóval erősebb csapat ellen ki tudtuk használni azok gyenge formáját és megvertük őket?
És még arról szó sem esett hányan lesznek 29-30 vagy 30+ évesek a jelenlegi keretből. Most sem az állóképességünkről és a dinamizmusunkról vagyunk híresek, hát még akkor mi lesz...
Szóval a realitást nézve (és nem az önámítást) szikra sem nagyon van, persze sokan szeretnék hogy legen, de ahhoz gyökeres fordulat kellene és 2 év alatt felépíteni egy olyan csapatot, amit eddig 10 év alatt sem sikerült.
több mint 9 éve
Toca Minnesota Vikings 19 372 — Vikings fan
Egyébként eddig senki nem írta azt, hogy simán kijutunk vagy hogy egyáltalán kijutunk. Mindenki megjegyezte, hogy Svájc sőt Portugália is verhetőbb mint sok nagycsapat. Tudom sokak már annyira belefáradtak a reménykedésbe, hogy ha annak kis szikrája is felmerül és ő esélytelennek látja rögtön le kell írni mennyivel járnak előttünk a többiek.
Persze ez tény, ugyanakkor 1-1 meccsen nekik is beüthet a szar, ha mi erre letudunk csapni van esély, egyébként nincs.
több mint 9 éve
zavi27 Las Vegas Raiders Clemson Tigers 4 906 — Amerikai sportok rajongója
Igazságot teszek, mondom a tutit:
1. Kevés jobb sorsolásunk lehetne, mint ez, Svájccal, Portugáliával, 3 kiscsapattal.
2. Úgyse jutunk ki.Sobri Jóska
Igen, talan ez a lenyege, ez jo osszefoglalas!