NCAA eredménykövetés
- 1 aktív topik
CFB követő 2025
1 378
43
20:30 GASPARILLA BOWL - Memphis vs NC State (Net4+)
USA és a világ
31 feliratkozó
8 hónapja
34 %-os viszontvám Kínától…imádni fogjak az amerikai húsipari cégek. Szép munka öregfiú!!!
8 hónapja
Ámen!Hozzánk áprilisban végre megérkeznek a fülöp-szigetekiek 8)Húsvétra érkeznek. Kelet felől. A keresztet maguk hozzák.
r.baggio
Willie Parker

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
8 hónapja
Hozzánk áprilisban végre megérkeznek a fülöp-szigetekiek 8)Húsvétra érkeznek. Kelet felől. A keresztet maguk hozzák.
r.baggio
8 hónapja
Nah megtudtuk hogy az európai marha gyenge 😊
The Stronger you become, the Weaker you really are.
I wanted Champ to be champ!
8 hónapja
Sok mindenben hasonló véleményen vagyunk, de ebben nem igazán értünk egyet. Világháború nélkül nem látom, hogy globálisan összeomoljon a gazdaság úgy, hogy áram se legyen, de egy világháború sem érdeke senkinek, bármennyire is ezt vízionálja sok ember.Nincs ilyen státusz. Illetve van az a helyzet, amikor már jobban szopsz, ha fent vagy, mint ha lent.Az egész kapitalizmussal ez a helyzet. Akkor tudod túlélni, ha elfogadod a szabályait, és olyan státuszt hajszolsz össze magadnak, hogy lényegtelen legyen mi történik.Ja, önzéssel én is faszán állok... Csak ez irreleváns. Nincs megoldása a problémának azon a halmazon belül, ahol te (meg én) szeretnéd.Értem amit írsz, csak én meg önző vagyok és nem akarok végigszenvedni egy ilyen korszakot. 15 éve benne élünk, nem akarom, hogy eljussunk Oroszország szintjére.Lúdas SolymiDe mi van akkor, ha ez az egész, amit most megakadályozni igyekszünk, ez része kellene hogy legyen a társadalmi evolúciónak. Jönnie kell a szélsőjobb populizmusnak (megint...), hogy egy újabb felismerés, egy újabb korrekció következhessen. Lehet hogy az jobb lenne, nagyobb lenne, több felismerést hozna. Olyanok vagyunk, mint a felvilágosodás korában élők, akik elhiszik, hogy ők, a felvilágosultak tudják, hogy hogy kell élni. Akik meg ottmaradtak a földet túrni, azok nem tudják. Aztán ebből mi lett? A ma összes problémája, kiteljesedett kapitalizmusostól, fogyasztói társadalmastól, klímaváltozásostól, mindenestől. Most meg nyikegünk, hogy vissza kellene térni a természetbe, mert kiszereltük magunkat belőle...
Nem biztos, hogy előre meg lehet erőszakolni a történelmet...
Lecsó
Az EU politikusainak össze kell kapniuk magukat is ki kell találniuk hogyan javítható úgy a rendszer, hogy a fejlődés az ne oltári szopás legyen.
Elvégre ezért lettek megválasztva, ez lenne a feladatuk, nem a fingreszelés jó pénzért, azt én is meg tudom csinálni és jobban.
Lúdas Solymi
Ez a hajó már elment, szerintem.
Lecsó
Van egy új kedvenc Messiás tudatos emberem, egy bizonyos Gary Stevenson. Ritka sikeres trader volt a Citibanknál, aztán megvilágosodott, hogy igazából a csórók nyomorán keresik magukat halálba. Nyilván szegény származás stb., nézzetek utána. Szóval a tanulság: ha milliókat keresel, könnyebben osztod az észt az egyenlőségről.
Így látom az egész rendszert, ha szeretnél élni, és tenni valamit, akkor először a játékot "meg kell nyerni", aztán lesz lehetőséged megpróbálni változtatni. Ja, a Squid Game is erről szól, nem vagyok annyira zseniális, hogy nálam legyen a Szent Grál...
Gyurma Pappa
Ha rendszer szinten omlik össze, akkor baszhatod a rendszerbeli státuszodat. Pl ha "elmegy az áram", akkor vége mindennek. Mondjuk a busmanokat a szavannán nem fogja annyira érdekelni, mint minket, felvilágosultakat.
Lecsó
Az, hogy 8 mrd embernek nem fenntartható még a mi életszínvonalunk sem, pláne nem egy amerikaié, az már egy következő kérdés.

8 hónapja
Nincs ilyen státusz. Illetve van az a helyzet, amikor már jobban szopsz, ha fent vagy, mint ha lent.Az egész kapitalizmussal ez a helyzet. Akkor tudod túlélni, ha elfogadod a szabályait, és olyan státuszt hajszolsz össze magadnak, hogy lényegtelen legyen mi történik.Ja, önzéssel én is faszán állok... Csak ez irreleváns. Nincs megoldása a problémának azon a halmazon belül, ahol te (meg én) szeretnéd.Értem amit írsz, csak én meg önző vagyok és nem akarok végigszenvedni egy ilyen korszakot. 15 éve benne élünk, nem akarom, hogy eljussunk Oroszország szintjére.Lúdas SolymiDe mi van akkor, ha ez az egész, amit most megakadályozni igyekszünk, ez része kellene hogy legyen a társadalmi evolúciónak. Jönnie kell a szélsőjobb populizmusnak (megint...), hogy egy újabb felismerés, egy újabb korrekció következhessen. Lehet hogy az jobb lenne, nagyobb lenne, több felismerést hozna. Olyanok vagyunk, mint a felvilágosodás korában élők, akik elhiszik, hogy ők, a felvilágosultak tudják, hogy hogy kell élni. Akik meg ottmaradtak a földet túrni, azok nem tudják. Aztán ebből mi lett? A ma összes problémája, kiteljesedett kapitalizmusostól, fogyasztói társadalmastól, klímaváltozásostól, mindenestől. Most meg nyikegünk, hogy vissza kellene térni a természetbe, mert kiszereltük magunkat belőle...
Lecsó
Az EU politikusainak össze kell kapniuk magukat is ki kell találniuk hogyan javítható úgy a rendszer, hogy a fejlődés az ne oltári szopás legyen.
Elvégre ezért lettek megválasztva, ez lenne a feladatuk, nem a fingreszelés jó pénzért, azt én is meg tudom csinálni és jobban.
Lúdas Solymi
Lecsó
Van egy új kedvenc Messiás tudatos emberem, egy bizonyos Gary Stevenson. Ritka sikeres trader volt a Citibanknál, aztán megvilágosodott, hogy igazából a csórók nyomorán keresik magukat halálba. Nyilván szegény származás stb., nézzetek utána. Szóval a tanulság: ha milliókat keresel, könnyebben osztod az észt az egyenlőségről.
Így látom az egész rendszert, ha szeretnél élni, és tenni valamit, akkor először a játékot "meg kell nyerni", aztán lesz lehetőséged megpróbálni változtatni. Ja, a Squid Game is erről szól, nem vagyok annyira zseniális, hogy nálam legyen a Szent Grál...
Gyurma Pappa
Ha rendszer szinten omlik össze, akkor baszhatod a rendszerbeli státuszodat. Pl ha "elmegy az áram", akkor vége mindennek. Mondjuk a busmanokat a szavannán nem fogja annyira érdekelni, mint minket, felvilágosultakat.
Szerkesztette: Lecsó
8 hónapja
jah Gary nagyot megy mostanábaAz egész kapitalizmussal ez a helyzet. Akkor tudod túlélni, ha elfogadod a szabályait, és olyan státuszt hajszolsz össze magadnak, hogy lényegtelen legyen mi történik.Ja, önzéssel én is faszán állok... Csak ez irreleváns. Nincs megoldása a problémának azon a halmazon belül, ahol te (meg én) szeretnéd.Értem amit írsz, csak én meg önző vagyok és nem akarok végigszenvedni egy ilyen korszakot. 15 éve benne élünk, nem akarom, hogy eljussunk Oroszország szintjére.Lúdas SolymiDe mi van akkor, ha ez az egész, amit most megakadályozni igyekszünk, ez része kellene hogy legyen a társadalmi evolúciónak. Jönnie kell a szélsőjobb populizmusnak (megint...), hogy egy újabb felismerés, egy újabb korrekció következhessen. Lehet hogy az jobb lenne, nagyobb lenne, több felismerést hozna. Olyanok vagyunk, mint a felvilágosodás korában élők, akik elhiszik, hogy ők, a felvilágosultak tudják, hogy hogy kell élni. Akik meg ottmaradtak a földet túrni, azok nem tudják. Aztán ebből mi lett? A ma összes problémája, kiteljesedett kapitalizmusostól, fogyasztói társadalmastól, klímaváltozásostól, mindenestől. Most meg nyikegünk, hogy vissza kellene térni a természetbe, mert kiszereltük magunkat belőle...
Lecsó
Lúdas Solymi
Lecsó
Gyurma Pappa
Pierce Morgan kiosztása volt az első klip amit láttam tőle
ráadásul a példái is könnyen érthetőek és ülnek
The Stronger you become, the Weaker you really are.
I wanted Champ to be champ!
8 hónapja
Az egész kapitalizmussal ez a helyzet. Akkor tudod túlélni, ha elfogadod a szabályait, és olyan státuszt hajszolsz össze magadnak, hogy lényegtelen legyen mi történik.Ja, önzéssel én is faszán állok... Csak ez irreleváns. Nincs megoldása a problémának azon a halmazon belül, ahol te (meg én) szeretnéd.Értem amit írsz, csak én meg önző vagyok és nem akarok végigszenvedni egy ilyen korszakot. 15 éve benne élünk, nem akarom, hogy eljussunk Oroszország szintjére.Lúdas SolymiDe mi van akkor, ha ez az egész, amit most megakadályozni igyekszünk, ez része kellene hogy legyen a társadalmi evolúciónak. Jönnie kell a szélsőjobb populizmusnak (megint...), hogy egy újabb felismerés, egy újabb korrekció következhessen. Lehet hogy az jobb lenne, nagyobb lenne, több felismerést hozna. Olyanok vagyunk, mint a felvilágosodás korában élők, akik elhiszik, hogy ők, a felvilágosultak tudják, hogy hogy kell élni. Akik meg ottmaradtak a földet túrni, azok nem tudják. Aztán ebből mi lett? A ma összes problémája, kiteljesedett kapitalizmusostól, fogyasztói társadalmastól, klímaváltozásostól, mindenestől. Most meg nyikegünk, hogy vissza kellene térni a természetbe, mert kiszereltük magunkat belőle...
Lecsó
Lúdas Solymi
Lecsó

8 hónapja
Ja, önzéssel én is faszán állok... Csak ez irreleváns. Nincs megoldása a problémának azon a halmazon belül, ahol te (meg én) szeretnéd.Értem amit írsz, csak én meg önző vagyok és nem akarok végigszenvedni egy ilyen korszakot. 15 éve benne élünk, nem akarom, hogy eljussunk Oroszország szintjére.Lúdas SolymiDe mi van akkor, ha ez az egész, amit most megakadályozni igyekszünk, ez része kellene hogy legyen a társadalmi evolúciónak. Jönnie kell a szélsőjobb populizmusnak (megint...), hogy egy újabb felismerés, egy újabb korrekció következhessen. Lehet hogy az jobb lenne, nagyobb lenne, több felismerést hozna. Olyanok vagyunk, mint a felvilágosodás korában élők, akik elhiszik, hogy ők, a felvilágosultak tudják, hogy hogy kell élni. Akik meg ottmaradtak a földet túrni, azok nem tudják. Aztán ebből mi lett? A ma összes problémája, kiteljesedett kapitalizmusostól, fogyasztói társadalmastól, klímaváltozásostól, mindenestől. Most meg nyikegünk, hogy vissza kellene térni a természetbe, mert kiszereltük magunkat belőle...
Lecsó
Lúdas Solymi
8 hónapja
Értem amit írsz, csak én meg önző vagyok és nem akarok végigszenvedni egy ilyen korszakot. 15 éve benne élünk, nem akarom, hogy eljussunk Oroszország szintjére.Lúdas SolymiDe mi van akkor, ha ez az egész, amit most megakadályozni igyekszünk, ez része kellene hogy legyen a társadalmi evolúciónak. Jönnie kell a szélsőjobb populizmusnak (megint...), hogy egy újabb felismerés, egy újabb korrekció következhessen. Lehet hogy az jobb lenne, nagyobb lenne, több felismerést hozna. Olyanok vagyunk, mint a felvilágosodás korában élők, akik elhiszik, hogy ők, a felvilágosultak tudják, hogy hogy kell élni. Akik meg ottmaradtak a földet túrni, azok nem tudják. Aztán ebből mi lett? A ma összes problémája, kiteljesedett kapitalizmusostól, fogyasztói társadalmastól, klímaváltozásostól, mindenestől. Most meg nyikegünk, hogy vissza kellene térni a természetbe, mert kiszereltük magunkat belőle...
Lecsó
Szerkesztette: Lúdas Solymi
8 hónapja
a bangladesi trikóknál és a szar műanyag játékoknál nem csak az adja az olcsóságot, hogy olcsó a munkaerő, hanem a nyersanyag kitermelése, kiválogatása, a minőség ellenőrzés során kvázi 0 szabály van betartva, legalábbis azoknál, ahol úgymond nyugati cég vagy legalábbis olyan cég nincs jelen aki a nemzetközi normákat betartja és betartatja nem csak a közvetlen beszállítóval, de az egész beszállítói lánccal.Sok 10e szalagmunkás??? nem arról volt szó, hogy a jól fizető állások jönnek vissza ide, ahova szívesen beugrik majd a redneck csávó is, meg a most szalag mellett dolgozó középosztálybeli? Sok millió alacsony hozzáadott értékű, szarul fizetett szalagmelóból lesz amerika grét egen? Megvárom...Is-is. Abangladeshi trikokeszites kivaltasahoz nem hiszem hogy kell diploma, vagy a szar muanyag jatekokhoz.....Az autogyartas mar blue collar es lesz minden munkabol .
Lecsó
A kiszort vamoknbol ugy tunik minden maga akar gyartani.
no
Na most akkor képzeld el azt, hogy ezek a költségek be vannak építve a termékek árába és mégis "csak" ennyibe kerül.
Vegyünk egy Iphone-t, érdemes elolvasni ezeket a cikkeket:
www.investopedia.com/financial-edge/0912/the-cost-of-making-an-iphone.aspx
www.gsmarena.com/production_of_iphone_14_costs_20_more_than_iphone_13-news-56079.php
www.mekkographics.com/what-does-an-iphone-cost/
www.simplymac.com/iphone/how-much-does-it-cost-to-make-an-iphone
Persze megoldható, hogy ez az USA-ban legyen gyártva, csak akkor ne csodálkozzon senki ha az Usa jó részét megint szmog meg szennyezett földek fogják borítani a költségcsökkentés jegyében.
Persze ha ez Alaszkában, Grönladon vagy a Texasban történik, az igazából senkit se fog érdekelni, az előbbiekben hideg van, az utóbbiban meg meleg.
8 hónapja
Lúdas SolymiDe mi van akkor, ha ez az egész, amit most megakadályozni igyekszünk, ez része kellene hogy legyen a társadalmi evolúciónak. Jönnie kell a szélsőjobb populizmusnak (megint...), hogy egy újabb felismerés, egy újabb korrekció következhessen. Lehet hogy az jobb lenne, nagyobb lenne, több felismerést hozna. Olyanok vagyunk, mint a felvilágosodás korában élők, akik elhiszik, hogy ők, a felvilágosultak tudják, hogy hogy kell élni. Akik meg ottmaradtak a földet túrni, azok nem tudják. Aztán ebből mi lett? A ma összes problémája, kiteljesedett kapitalizmusostól, fogyasztói társadalmastól, klímaváltozásostól, mindenestől. Most meg nyikegünk, hogy vissza kellene térni a természetbe, mert kiszereltük magunkat belőle...
8 hónapja
Nem feltétlenül a kapitalizmus a probléma, hanem az ahogyan használják és ahogy kialakították, átvették.Persze, mert a probléma megoldásán senki nem dolgozik.Miert, nem azok?A Le Pen-félék rákos sejtek az emberiség szervezetében? Ejha. Kéne nekik egy fasza “kezelés” amivel “meg lehetne szüntetni ezt a kórsàgot” nem? Nem is értem, hogy nem vagy barátja a széljobbnak, hát ők is ilyesmit gondolnak - csak másokról.Hát szorri érte.Ha a nép Orbánt, Le Pent, Afd-t szavazna meg, arról nem Orbán, Le Pen vagy az afd tehet, ők csak kihasználják, következmények, nem okokMC12Őszintén szólva Solymi javíthatatlan idealizmusát is nehezen viselem ebben a topicban, de ezzel a bicskanyitogatóan cinikus kommenteddel még magadat is sikerült alulmúlnod. Undisputedly-vel amennyire nem értek egyet, annyira érdekes olvasni őt, na ez a másik véglet, orbánt idecitálni hipernormalizáció a javából, undorító.
r.baggio
Van egy naív és idealista beállítottságom meg egy morális iránytűm (nem is értem miért nem vagyok vallásos), mert hiszem azt, hogy az kellene az emberiség céljának lennie, hogy egymást segítsük és ne a másik hátán jussunk előre, de ettől függetlenül tudom én realistán, cinikusan és gonoszul nézni is a világot.
Csak hát annak túl sok értelmét nem látom és hát kaptam az élettől eleget én is, más meg még többet, szóval kell a francnak a szenvedés, nem lehetne szimplán csak normálisan élni?
És hát ezért az ilyen Le Pen féléket szívfájdalom nélkül tüntetném el a balfenéken, mert ők a rákos sejt az emberiség szervezetében.
De persze, hagyhatjuk őket terjedni mindenféle nemistudommire hivatkozva, amit itt MC meg Gyurma előad.
Lúdas Solymi
MC12
Nem igazan azt latom h a problema megoldasan dolgoznanak, hanem azt h a jelenlegi demokratikus rendet akarjak szetverni, feltetelezhetoen orosz penzbol h minel nagyobb kaoszt okozzanak.
Nem tudom h te mit ertesz “kezeles” alatt, de ugy latszik eleg radikalis gondolkodasod van vagy legalabbis radikalizmussal probalsz te is osszekenni mindenkit hirtelen, aki nem ert veled egyet.
Nekem az is eleg ha Le Pent eltiltjak, mert nem megfeleloen kezelte a penzt.
Nem is értem, hogy nem vagy barátja a széljobbnak/szelbalnak.
Lúdas Solymi
A probléma a kapitalizmus. Ezt senki nem szeretné megreformálni. A probléma abból fakad, hogy jövedelemkülönbségek vannak a világban. Ott a gond, hogy a nyugati társadalom, ami a világ fogyasztásának 60%át adja (ha idevesszük Japánt és mondjuk az oroszokat is), a lakosságának már csak kb. 20-25%-át. Kína és India lakosságszám növekedése kezd megállni, de már a kínaik fogyasztás-népesség gapje is pozitív (19% vs. 13%), és hamarosan India is az lesz (jó, annyira nem hamarosan, most 8% vs 14%). Közben a világ maradék nagyjából fele osztozik a maradék jövedelmen (nagyjából 15%-50%, tudom nem jön ki a 100%, fejből kerekítgettem). És ha ez még nem lenne elég, 2023-ra az USA 1%-ának vagyona lehagyta a teljes amerikai középosztály vagyonát.
Ez a gond. Az, hogy melyik politikai irányzat merre reszeli ezt a kérdést, ízlés dolga. Bármikor örömmel nézek egy börtönbe vonuló nácit, de azzal, hogy a demokráciát úgy hajtogatják, ahogy nekik tetszik, nem tudok kibékülni. Le Pen egy korrupt köcsög? Igen, az apja is az volt. Rá tudták bizonyítani? Rá. Ettől el lehet ítélni kvázi jogellenesen? Nem, határozottan nem. Ha a másodfok is így dönt, hogy eltiltják, lehet bárkinek, bármi szava? Szerintem nem, főleg hogy a jogszabályt ők maguk (is) hozták.
Amikor a sokmindennel, de éppen szélsőséges érzelmekkel nem vádolható Economist szerint is engedni kéne indulni, akkor talán, de csak talán, érdemes a mainstream iránti rajongóknak elgondolkodni, hogy talán, de tényleg csak talán, nem ez volt a legjobb döntés.
Gyurma Pappa
Na meg azért azt se felejtsük el, hogy ugyanazok a folyamatok felelősek a jelenkor migrációs vagy társadalmi problémáinak jó részéért (legalábbis gondoljuk ezt itt K-Európában), ami a nyugati társadalmak jólétéért felelős, azaz a tömeges bevándorlóknak akiket kvázi csak olcsó építőmunkásoknak vittek, aztán ottmaradtak Franciaországban, Angliában, Németországban.
Évtizedes problémák és feszültségek és mégis, az ilyen szintű radikalizmus nem volt jelen vagy legalábbis én ezt gondolom, sőt.
Aztán persze lehet az, hogy a felszín alatt ott folyt és átitatta a társadalmat és most is csak azért került felszínre, mert vállalható lett a polgárok számára is.
A nyugati társadalom vagy Európa, népességben sose volt nagy, ha megnézed, csak egy félsziget vagyunk az eurázsiai kontinensen és mégis ez az a terület, amely a világ nagy részét maga alá gyűrte az elmúlt évszázadokban. Persze ehhez kellett sok minden más is, akár szerencsének is mondhatnánk, de az szerintem belátható, hogy sosem a népességszámmal fogunk nyerni, egyszerűen az lehetetlen és összességében világszinten, mi vagyunk a kisebbség.
A demokrácia meg mint olyan úgy hajtogatható ahogy szeretnéd, bizonyos keretek között. Múltkor nem véletlenül írtam a számítógépes MMO-s példát, hisz amit LePenék illetve Putyinék (egyszerűsített gyűjtőkategória a populista diktátorokra) művelnek, az a rendszer hibáinak szándékos kihasználása és abuzálása.
A Le Pen féle üggyel és annak kezelésével vagy legalábbis a Politico féle javaslattal kapcsolatban nekem az az ellenérzésem, hogy mindenki azt feltételezi, hogy akár veszít akár nyer, a szabályok szerint fog játszani és márpedig nem fog.
És én ezért hoztam fel OV-t, Erdogant, Vucicot, Trumpot és a többit.
Egyik sem a szabályok szerint játszik vagy legalábbis csak addig amíg az neki hasznos, utána hajlítja és változtatja.
Látjuk, hogy akár a törököknél, szerbeknél, magyaroknál bármi foganatja van a tüntetéseknek?
Persze, franciák kicsit más vérmérsékletűek és ott lesznek autók felborítva, gyújtogatva, stb., de nem tudjuk, hogy mi lenne erre egy "putyinista/trumpista" rendszer reakciója, már ha egyáltalán történne ilyen eset.
Mert ezek a rendszerek azt látják és azt erősítik egymásban, hogy az ilyen viselkedést, a polgári ellenállást figyelmen kívül lehet és kell hagyni, hisz aki figyelembe veszi az gyenge és saját pozícióját veszélyezteti.
Trump, AfD, Erdogan, Vucic, ukrán háború és az egyéb, elmúlt 4-8 évben történtek nélkül egyetértenék veled, de ezek után én nem tudnám nyugodtan rámondani ezekre, hogy hagyjuk a népet dönteni erről.
Én amúgy azt is el tudom képzelni, hogy annak idején, pont Le Pen miatt hozták meg azt a törvényt amit most rajta alkalmaznak.
És ha elhisszük azt, hogy okosak, akkor valszeg az a forgatókönyv fog érvényesülni amit csebi is írt, mert az biztosabb.
8 hónapja
na de a trikókat is???Sok 10e szalagmunkás??? nem arról volt szó, hogy a jól fizető állások jönnek vissza ide, ahova szívesen beugrik majd a redneck csávó is, meg a most szalag mellett dolgozó középosztálybeli? Sok millió alacsony hozzáadott értékű, szarul fizetett szalagmelóból lesz amerika grét egen? Megvárom...Is-is. Abangladeshi trikokeszites kivaltasahoz nem hiszem hogy kell diploma, vagy a szar muanyag jatekokhoz.....Az autogyartas mar blue collar es lesz minden munkabol .
Lecsó
no
8 hónapja
Ugyan kérlek, a balfenéken való eltüntetésnek nem kell ennyire drasztikusnak lennie."szívfájdalom nélkül tüntetném el a balfenéken, mert ők a rákos sejt az emberiség szervezetében."Te miről beszélsz?hoztal egy nagyon rossz peldat es most probalsz fel ala csuszkalni a padon hogy megprobald eladni hogy az elozo hang az nem fing volt.Miert, nem azok?A Le Pen-félék rákos sejtek az emberiség szervezetében? Ejha. Kéne nekik egy fasza “kezelés” amivel “meg lehetne szüntetni ezt a kórsàgot” nem? Nem is értem, hogy nem vagy barátja a széljobbnak, hát ők is ilyesmit gondolnak - csak másokról.Hát szorri érte.Ha a nép Orbánt, Le Pent, Afd-t szavazna meg, arról nem Orbán, Le Pen vagy az afd tehet, ők csak kihasználják, következmények, nem okokMC12Őszintén szólva Solymi javíthatatlan idealizmusát is nehezen viselem ebben a topicban, de ezzel a bicskanyitogatóan cinikus kommenteddel még magadat is sikerült alulmúlnod. Undisputedly-vel amennyire nem értek egyet, annyira érdekes olvasni őt, na ez a másik véglet, orbánt idecitálni hipernormalizáció a javából, undorító.
r.baggio
Van egy naív és idealista beállítottságom meg egy morális iránytűm (nem is értem miért nem vagyok vallásos), mert hiszem azt, hogy az kellene az emberiség céljának lennie, hogy egymást segítsük és ne a másik hátán jussunk előre, de ettől függetlenül tudom én realistán, cinikusan és gonoszul nézni is a világot.
Csak hát annak túl sok értelmét nem látom és hát kaptam az élettől eleget én is, más meg még többet, szóval kell a francnak a szenvedés, nem lehetne szimplán csak normálisan élni?
És hát ezért az ilyen Le Pen féléket szívfájdalom nélkül tüntetném el a balfenéken, mert ők a rákos sejt az emberiség szervezetében.
De persze, hagyhatjuk őket terjedni mindenféle nemistudommire hivatkozva, amit itt MC meg Gyurma előad.
Lúdas Solymi
MC12
Nem igazan azt latom h a problema megoldasan dolgoznanak, hanem azt h a jelenlegi demokratikus rendet akarjak szetverni, feltetelezhetoen orosz penzbol h minel nagyobb kaoszt okozzanak.
Nem tudom h te mit ertesz “kezeles” alatt, de ugy latszik eleg radikalis gondolkodasod van vagy legalabbis radikalizmussal probalsz te is osszekenni mindenkit hirtelen, aki nem ert veled egyet.
Lúdas Solymi
no
De tudod mit, inkább ne is menjünk bele, mert anélkül is nehéz értelmezni az írásaid.
Lúdas Solymi
A kerdes az hogy TE hogy kezelnel egy rakos sejtet?
Ez volt a rossz peldad . Es MC12 ezt kerdezte toled cinikusan.
Persze lehet en ertettem rosszul
no
Elég ha csak szépen ellehetetlenítik, börtönbe csukják, karaktergyilkolják, stb., ahogy "ők" szokták tenni vagy hát akiktől az igazi támogatást kapják.
Félreértés ne essék, nem szeretem én se Macront, se Merkelt, von der Leyent, Manfred Webert vagy a politikusok többségét, de legalább minimálisan betartják a játékszabályokat, néha feszegetik, de nem próbálják cinikusan meghekkelni és aztán demokráciára hivatkozva ájvékolni, hogyha jogosan rájuk húzzák a vizes lepedőt.
Úgy csinálunk mintha ez újdonság lenne, pedig hát a hidegháború alatt ugyanezt csinálta a SZU is. A módszer nem változott, csak az emberek.
8 hónapja
Sok 10e szalagmunkás??? nem arról volt szó, hogy a jól fizető állások jönnek vissza ide, ahova szívesen beugrik majd a redneck csávó is, meg a most szalag mellett dolgozó középosztálybeli? Sok millió alacsony hozzáadott értékű, szarul fizetett szalagmelóból lesz amerika grét egen? Megvárom...Is-is. Abangladeshi trikokeszites kivaltasahoz nem hiszem hogy kell diploma, vagy a szar muanyag jatekokhoz.....Az autogyartas mar blue collar es lesz minden munkabol .
Lecsó
8 hónapja
Kicsit ugy erzem mitntha ugy nezned mintha az en otletem lenne. 😊Azért szakemberként mondom h már csak az adminisztráció sem ennyire egyszerű de ne felejtsük el h emberekkel dobalozunk így. Egyik legegyszerűbb része még igyis a bevándorlási adminisztráció lesz, minden más csak bonyolultabb, komplexebb.Szerintem megoldhato, ezer dolog van, vesznek meg fel embert, ugy kezelik ahogy az etterem kezeli a vevoket, irtam peldat az idocsusztatasra es ami a legfontosabb hogy hasonlo az australhoz olyan szempontbol hogy iranyitott, de semmikeppen a kivitelezesben hisz ott arrol szol a dolog hogy a sok jelentkezo kozul kell kiszurnie azt a keveset akire szuksege is van. De mivel ez pontrendszeres es feltetelrendszeres ezert sokaig tart mert probalkozik fu-fa. Itt cserebe aktivan keresni fognak nem kepzett munkaerot, ami kb zero felteteles embertomeget jelent es kb egy papir eleg lesz hogy nem bunozo, amit a jelentkezonek kell meg elotte hoznia. De a lenyeg hogy nem holnap ( felkeszulesi ido nelkul ) nem egyszerre kell 10m ( egy szam volt csak es kezdik az amcsikkal feltolteni es a gyarak sem egyszerre lesznek kesz ).Oké. Szóval szted megoldható, mikor Leírom h hat nem annyira biztos ez akkor meg azzal jössz h messze van még a megoldás, mit beszélek én erről. Végülis igyis lehet vitatkozni. Jó étvágyat a tortahozEzt te ugyintezo szempontjabol nezed, egy ev alatt nem kell es ez kb automata pontrendszer es nem kell kulonos ugyintezes egy szalagmunkashoz, Egy ev alatt a gyarak sem epulnek fel, es mikor nem lesz eleg ember akkor behivnak es pl angliaban kb van egy honapod intezni a papirodat, de dolgozni masnap kezdhetsz. De szerintem arrol beszelgetunk hogy milyen disz legyen az eskuvoi tortan de a 3. randin vagyunk tul.Australia peldajabol indulva komolyan ugy gondolod, hogy atultetve a hasonlo ugymenetet realis azt mondani, hogy par ev alatt elbiraljanak 10+ millio mexikoit mikozben a bevandorlasi ugynoksegeknel is olyan szinten rugjak ki az embereket, hogy a magas szintu, kepzett kontaktjaim felnek mar bmien emailt megnyitni?Igazad van nincs legalis es illegalis ember, ettol ez egy szocsavaras foleg a szovegkornyezetben mert mindenki erti. Ez olyan mint a kersz egy uveg cola-t es gondolom meg eletedben nem kertel egy PolyEthylene Terephthalate colat.nincs sem legalis sem illegalis ember. mitol lesz egy ember illegalis?de miért lenne 10m+ legális?Ezt mondta, a lenyeg itt ugyis az lesz hogy, lesz +10m legalis ember akinek tud munkat adni es fogyasztoero is lesz....De ez szepen magyarazhato mert ez nem lesz illegalis hanem szukseges munkaero bearamlas, szurve...Es emelett meg tudja tartani az illegalis az rossz. Az hogy a szaros munka helyett mennyi fog inkab a feher por szakmaba atcsabulni az mas kerdes lesz es hogy fog ez mukodni. Ha egyaltalan, csak leirtam hogy a sok szar kozott volt egy valasza a kerdesre. biztos lesz kifinomultabb is ha osszejonne.A munkaerot a mexicoi bevandorlokkal akarja, kimondta. A kulonbseg ezek es az illegalis bevandorlok kozott hogy ezek imadni fogjak az usat.ez mekkora faszság már? 😊
no
a mostani illegális bevándorlók jelentős része is imádja/ta az usát és rengeteg ment mexikóból
csak annyit történt hogy miután lejárt a legális rész ott maradtak
a mondás az hogy nem akarnak bevándorlókat, a h1b balhé is arról szólt
de a repuk kitalálták közbe hogy 14 év alatt is lehessen 0-24be dolgozni
Negritis, a vajda
no
főleg hogy nekik senki sem legális már
még aki helyi azt is simán bebasszák a táborokba
Negritis, a vajda
csebi
Negritis
Legalisan bevandorlo, ott legalisan munkat vallalhat es legalisan letelepedhet. Canada-Australia-hoz hasonloan iranyitott es szabalyozott. Persze kicsavarni barmit lehet de nem lenne erdekeben ha kell a munkaero, aminek nem kell mexicobol jonnie amugy.
no
nagyon vszinu.
csebi
no
csebi
Bar meg mindig nem ezt erzem jelenleg a szuk keresztmetszetnek a tortenetben. De szivesen meghallgatom hogy szerinted miert nem fog mukodni ( es azoknak miert nnincs egyszeru megoldasuk ) ha ugy alakul.
no
Ja és megint a nagy tervezhetosegrol szól h előbb kipakol Trump több millió vendégmunkást, hogy utána közben meg többet be telepítsen.
csebi
Ez volt a valasza arra afelvetesre ki fog a "millio uj gyarban dolgozni"
Abban biztos vagyok hogy nem lenne egyszeru es ezer problema lenne vele, de ha majd ez lesz esetlegesen a problema akkor az mar a haboruja megnyereset fogja neki jelenteni es aprosag lesz a tengerben.
8 hónapja
Hozzánk áprilisban végre megérkeznek a fülöp-szigetekiek 8)

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
8 hónapja
Sok 10e szalagmunkás??? nem arról volt szó, hogy a jól fizető állások jönnek vissza ide, ahova szívesen beugrik majd a redneck csávó is, meg a most szalag mellett dolgozó középosztálybeli? Sok millió alacsony hozzáadott értékű, szarul fizetett szalagmelóból lesz amerika grét egen? Megvárom...
8 hónapja
Azért szakemberként mondom h már csak az adminisztráció sem ennyire egyszerű de ne felejtsük el h emberekkel dobalozunk így. Egyik legegyszerűbb része még igyis a bevándorlási adminisztráció lesz, minden más csak bonyolultabb, komplexebb.Szerintem megoldhato, ezer dolog van, vesznek meg fel embert, ugy kezelik ahogy az etterem kezeli a vevoket, irtam peldat az idocsusztatasra es ami a legfontosabb hogy hasonlo az australhoz olyan szempontbol hogy iranyitott, de semmikeppen a kivitelezesben hisz ott arrol szol a dolog hogy a sok jelentkezo kozul kell kiszurnie azt a keveset akire szuksege is van. De mivel ez pontrendszeres es feltetelrendszeres ezert sokaig tart mert probalkozik fu-fa. Itt cserebe aktivan keresni fognak nem kepzett munkaerot, ami kb zero felteteles embertomeget jelent es kb egy papir eleg lesz hogy nem bunozo, amit a jelentkezonek kell meg elotte hoznia. De a lenyeg hogy nem holnap ( felkeszulesi ido nelkul ) nem egyszerre kell 10m ( egy szam volt csak es kezdik az amcsikkal feltolteni es a gyarak sem egyszerre lesznek kesz ).Oké. Szóval szted megoldható, mikor Leírom h hat nem annyira biztos ez akkor meg azzal jössz h messze van még a megoldás, mit beszélek én erről. Végülis igyis lehet vitatkozni. Jó étvágyat a tortahozEzt te ugyintezo szempontjabol nezed, egy ev alatt nem kell es ez kb automata pontrendszer es nem kell kulonos ugyintezes egy szalagmunkashoz, Egy ev alatt a gyarak sem epulnek fel, es mikor nem lesz eleg ember akkor behivnak es pl angliaban kb van egy honapod intezni a papirodat, de dolgozni masnap kezdhetsz. De szerintem arrol beszelgetunk hogy milyen disz legyen az eskuvoi tortan de a 3. randin vagyunk tul.Australia peldajabol indulva komolyan ugy gondolod, hogy atultetve a hasonlo ugymenetet realis azt mondani, hogy par ev alatt elbiraljanak 10+ millio mexikoit mikozben a bevandorlasi ugynoksegeknel is olyan szinten rugjak ki az embereket, hogy a magas szintu, kepzett kontaktjaim felnek mar bmien emailt megnyitni?Igazad van nincs legalis es illegalis ember, ettol ez egy szocsavaras foleg a szovegkornyezetben mert mindenki erti. Ez olyan mint a kersz egy uveg cola-t es gondolom meg eletedben nem kertel egy PolyEthylene Terephthalate colat.nincs sem legalis sem illegalis ember. mitol lesz egy ember illegalis?de miért lenne 10m+ legális?Ezt mondta, a lenyeg itt ugyis az lesz hogy, lesz +10m legalis ember akinek tud munkat adni es fogyasztoero is lesz....De ez szepen magyarazhato mert ez nem lesz illegalis hanem szukseges munkaero bearamlas, szurve...Es emelett meg tudja tartani az illegalis az rossz. Az hogy a szaros munka helyett mennyi fog inkab a feher por szakmaba atcsabulni az mas kerdes lesz es hogy fog ez mukodni. Ha egyaltalan, csak leirtam hogy a sok szar kozott volt egy valasza a kerdesre. biztos lesz kifinomultabb is ha osszejonne.A munkaerot a mexicoi bevandorlokkal akarja, kimondta. A kulonbseg ezek es az illegalis bevandorlok kozott hogy ezek imadni fogjak az usat.ez mekkora faszság már? 😊
no
a mostani illegális bevándorlók jelentős része is imádja/ta az usát és rengeteg ment mexikóból
Negritis, a vajda
no
Negritis, a vajda
csebi
Negritis
Legalisan bevandorlo, ott legalisan munkat vallalhat es legalisan letelepedhet. Canada-Australia-hoz hasonloan iranyitott es szabalyozott. Persze kicsavarni barmit lehet de nem lenne erdekeben ha kell a munkaero, aminek nem kell mexicobol jonnie amugy.
no
nagyon vszinu.
csebi
no
csebi
Bar meg mindig nem ezt erzem jelenleg a szuk keresztmetszetnek a tortenetben. De szivesen meghallgatom hogy szerinted miert nem fog mukodni ( es azoknak miert nnincs egyszeru megoldasuk ) ha ugy alakul.
no
Ja és megint a nagy tervezhetosegrol szól h előbb kipakol Trump több millió vendégmunkást, hogy utána közben meg többet be telepítsen.
Mi vagyunk a homok a gépezetben, a bot a küllők között, a tüske a köröm alatt. Mi vagyunk, akikbe beletörik a fog és a bicska, és beleszorul a fejsze is. Mi vagyunk az a Dávid, akit jobb, ha elkerül, a Góliát. A párttal, a néppel egy az utunk, a jelszavunk munka és béke.
8 hónapja
"szívfájdalom nélkül tüntetném el a balfenéken, mert ők a rákos sejt az emberiség szervezetében."Te miről beszélsz?hoztal egy nagyon rossz peldat es most probalsz fel ala csuszkalni a padon hogy megprobald eladni hogy az elozo hang az nem fing volt.Miert, nem azok?A Le Pen-félék rákos sejtek az emberiség szervezetében? Ejha. Kéne nekik egy fasza “kezelés” amivel “meg lehetne szüntetni ezt a kórsàgot” nem? Nem is értem, hogy nem vagy barátja a széljobbnak, hát ők is ilyesmit gondolnak - csak másokról.Hát szorri érte.Ha a nép Orbánt, Le Pent, Afd-t szavazna meg, arról nem Orbán, Le Pen vagy az afd tehet, ők csak kihasználják, következmények, nem okokMC12Őszintén szólva Solymi javíthatatlan idealizmusát is nehezen viselem ebben a topicban, de ezzel a bicskanyitogatóan cinikus kommenteddel még magadat is sikerült alulmúlnod. Undisputedly-vel amennyire nem értek egyet, annyira érdekes olvasni őt, na ez a másik véglet, orbánt idecitálni hipernormalizáció a javából, undorító.
r.baggio
Lúdas Solymi
MC12
Lúdas Solymi
no
De tudod mit, inkább ne is menjünk bele, mert anélkül is nehéz értelmezni az írásaid.
Lúdas Solymi
A kerdes az hogy TE hogy kezelnel egy rakos sejtet?
Ez volt a rossz peldad . Es MC12 ezt kerdezte toled cinikusan.
Persze lehet en ertettem rosszul
8 hónapja
Szerintem elmegyunk egymas mellett.egy olyan, korrupciót hallomásból sem ismerő országban, mint mexikó (de igazából kb bármelyik közép-amerikai országot mondhatnám costa rica kivételével), egyszerre hány sicárionak tudják vajon ezt a nem bűnöző papírt kiállítani?Szerintem megoldhato, ezer dolog van, vesznek meg fel embert, ugy kezelik ahogy az etterem kezeli a vevoket, irtam peldat az idocsusztatasra es ami a legfontosabb hogy hasonlo az australhoz olyan szempontbol hogy iranyitott, de semmikeppen a kivitelezesben hisz ott arrol szol a dolog hogy a sok jelentkezo kozul kell kiszurnie azt a keveset akire szuksege is van. De mivel ez pontrendszeres es feltetelrendszeres ezert sokaig tart mert probalkozik fu-fa. Itt cserebe aktivan keresni fognak nem kepzett munkaerot, ami kb zero felteteles embertomeget jelent es kb egy papir eleg lesz hogy nem bunozo, amit a jelentkezonek kell meg elotte hoznia. De a lenyeg hogy nem holnap ( felkeszulesi ido nelkul ) nem egyszerre kell 10m ( egy szam volt csak es kezdik az amcsikkal feltolteni es a gyarak sem egyszerre lesznek kesz ).Oké. Szóval szted megoldható, mikor Leírom h hat nem annyira biztos ez akkor meg azzal jössz h messze van még a megoldás, mit beszélek én erről. Végülis igyis lehet vitatkozni. Jó étvágyat a tortahozEzt te ugyintezo szempontjabol nezed, egy ev alatt nem kell es ez kb automata pontrendszer es nem kell kulonos ugyintezes egy szalagmunkashoz, Egy ev alatt a gyarak sem epulnek fel, es mikor nem lesz eleg ember akkor behivnak es pl angliaban kb van egy honapod intezni a papirodat, de dolgozni masnap kezdhetsz. De szerintem arrol beszelgetunk hogy milyen disz legyen az eskuvoi tortan de a 3. randin vagyunk tul.Australia peldajabol indulva komolyan ugy gondolod, hogy atultetve a hasonlo ugymenetet realis azt mondani, hogy par ev alatt elbiraljanak 10+ millio mexikoit mikozben a bevandorlasi ugynoksegeknel is olyan szinten rugjak ki az embereket, hogy a magas szintu, kepzett kontaktjaim felnek mar bmien emailt megnyitni?Igazad van nincs legalis es illegalis ember, ettol ez egy szocsavaras foleg a szovegkornyezetben mert mindenki erti. Ez olyan mint a kersz egy uveg cola-t es gondolom meg eletedben nem kertel egy PolyEthylene Terephthalate colat.nincs sem legalis sem illegalis ember. mitol lesz egy ember illegalis?de miért lenne 10m+ legális?Ezt mondta, a lenyeg itt ugyis az lesz hogy, lesz +10m legalis ember akinek tud munkat adni es fogyasztoero is lesz....De ez szepen magyarazhato mert ez nem lesz illegalis hanem szukseges munkaero bearamlas, szurve...Es emelett meg tudja tartani az illegalis az rossz. Az hogy a szaros munka helyett mennyi fog inkab a feher por szakmaba atcsabulni az mas kerdes lesz es hogy fog ez mukodni. Ha egyaltalan, csak leirtam hogy a sok szar kozott volt egy valasza a kerdesre. biztos lesz kifinomultabb is ha osszejonne.A munkaerot a mexicoi bevandorlokkal akarja, kimondta. A kulonbseg ezek es az illegalis bevandorlok kozott hogy ezek imadni fogjak az usat.ez mekkora faszság már? 😊
no
Negritis, a vajda
no
Negritis, a vajda
csebi
Negritis
no
nagyon vszinu.
csebi
no
csebi
no
fake.id
Egy sicario aki sicario akar lenni az usaban is az nem valoszinu hogy at szeretne3 menni a nyilvantartason. A sicario aki a multban volt es mara gyari munkasnak kepzeli magat meg csaljon, nem lenyeges, ha kiderul kitoloncoljak.
Fognak toluk kerdezni 1000-t, kerni kb semmit, jogaik feltetelesek lesznek...
De ez abeszelgete abbol indult ki hogy nem lesz eleg munkaero es erre volt trumpnak ez a valasza amit leirtam. Az egyetlen kerdes itt nem majd a hogyan es ez milyen akadalyokba es ...fog utkozni. Fog es nehez lesz az elejen, de a fo kerdes akkor is az marad ha kell nekik akar rengeteg munkavallalo ( betanitott szalagmunkas ) akkor fog talalni vagy sem. Szerintem fog. A tobbi reszletkerdes lesz meg akkor is ha lesznek vele problemak.
8 hónapja
Te miről beszélsz?hoztal egy nagyon rossz peldat es most probalsz fel ala csuszkalni a padon hogy megprobald eladni hogy az elozo hang az nem fing volt.Miert, nem azok?A Le Pen-félék rákos sejtek az emberiség szervezetében? Ejha. Kéne nekik egy fasza “kezelés” amivel “meg lehetne szüntetni ezt a kórsàgot” nem? Nem is értem, hogy nem vagy barátja a széljobbnak, hát ők is ilyesmit gondolnak - csak másokról.Hát szorri érte.Ha a nép Orbánt, Le Pent, Afd-t szavazna meg, arról nem Orbán, Le Pen vagy az afd tehet, ők csak kihasználják, következmények, nem okokMC12Őszintén szólva Solymi javíthatatlan idealizmusát is nehezen viselem ebben a topicban, de ezzel a bicskanyitogatóan cinikus kommenteddel még magadat is sikerült alulmúlnod. Undisputedly-vel amennyire nem értek egyet, annyira érdekes olvasni őt, na ez a másik véglet, orbánt idecitálni hipernormalizáció a javából, undorító.
r.baggio
Lúdas Solymi
MC12
Lúdas Solymi
no