NCAA eredménykövetés
- 1 aktív topik
CFB követő 2025
1 378
43
20:30 GASPARILLA BOWL - Memphis vs NC State (Net4+)
USA és a világ
31 feliratkozó
8 hónapja
egy olyan, korrupciót hallomásból sem ismerő országban, mint mexikó (de igazából kb bármelyik közép-amerikai országot mondhatnám costa rica kivételével), egyszerre hány sicárionak tudják vajon ezt a nem bűnöző papírt kiállítani?Szerintem megoldhato, ezer dolog van, vesznek meg fel embert, ugy kezelik ahogy az etterem kezeli a vevoket, irtam peldat az idocsusztatasra es ami a legfontosabb hogy hasonlo az australhoz olyan szempontbol hogy iranyitott, de semmikeppen a kivitelezesben hisz ott arrol szol a dolog hogy a sok jelentkezo kozul kell kiszurnie azt a keveset akire szuksege is van. De mivel ez pontrendszeres es feltetelrendszeres ezert sokaig tart mert probalkozik fu-fa. Itt cserebe aktivan keresni fognak nem kepzett munkaerot, ami kb zero felteteles embertomeget jelent es kb egy papir eleg lesz hogy nem bunozo, amit a jelentkezonek kell meg elotte hoznia. De a lenyeg hogy nem holnap ( felkeszulesi ido nelkul ) nem egyszerre kell 10m ( egy szam volt csak es kezdik az amcsikkal feltolteni es a gyarak sem egyszerre lesznek kesz ).Oké. Szóval szted megoldható, mikor Leírom h hat nem annyira biztos ez akkor meg azzal jössz h messze van még a megoldás, mit beszélek én erről. Végülis igyis lehet vitatkozni. Jó étvágyat a tortahozEzt te ugyintezo szempontjabol nezed, egy ev alatt nem kell es ez kb automata pontrendszer es nem kell kulonos ugyintezes egy szalagmunkashoz, Egy ev alatt a gyarak sem epulnek fel, es mikor nem lesz eleg ember akkor behivnak es pl angliaban kb van egy honapod intezni a papirodat, de dolgozni masnap kezdhetsz. De szerintem arrol beszelgetunk hogy milyen disz legyen az eskuvoi tortan de a 3. randin vagyunk tul.Australia peldajabol indulva komolyan ugy gondolod, hogy atultetve a hasonlo ugymenetet realis azt mondani, hogy par ev alatt elbiraljanak 10+ millio mexikoit mikozben a bevandorlasi ugynoksegeknel is olyan szinten rugjak ki az embereket, hogy a magas szintu, kepzett kontaktjaim felnek mar bmien emailt megnyitni?Igazad van nincs legalis es illegalis ember, ettol ez egy szocsavaras foleg a szovegkornyezetben mert mindenki erti. Ez olyan mint a kersz egy uveg cola-t es gondolom meg eletedben nem kertel egy PolyEthylene Terephthalate colat.nincs sem legalis sem illegalis ember. mitol lesz egy ember illegalis?de miért lenne 10m+ legális?Ezt mondta, a lenyeg itt ugyis az lesz hogy, lesz +10m legalis ember akinek tud munkat adni es fogyasztoero is lesz....De ez szepen magyarazhato mert ez nem lesz illegalis hanem szukseges munkaero bearamlas, szurve...Es emelett meg tudja tartani az illegalis az rossz. Az hogy a szaros munka helyett mennyi fog inkab a feher por szakmaba atcsabulni az mas kerdes lesz es hogy fog ez mukodni. Ha egyaltalan, csak leirtam hogy a sok szar kozott volt egy valasza a kerdesre. biztos lesz kifinomultabb is ha osszejonne.A munkaerot a mexicoi bevandorlokkal akarja, kimondta. A kulonbseg ezek es az illegalis bevandorlok kozott hogy ezek imadni fogjak az usat.ez mekkora faszság már? 😊
no
a mostani illegális bevándorlók jelentős része is imádja/ta az usát és rengeteg ment mexikóból
csak annyit történt hogy miután lejárt a legális rész ott maradtak
a mondás az hogy nem akarnak bevándorlókat, a h1b balhé is arról szólt
de a repuk kitalálták közbe hogy 14 év alatt is lehessen 0-24be dolgozni
Negritis, a vajda
no
főleg hogy nekik senki sem legális már
még aki helyi azt is simán bebasszák a táborokba
Negritis, a vajda
csebi
Negritis
Legalisan bevandorlo, ott legalisan munkat vallalhat es legalisan letelepedhet. Canada-Australia-hoz hasonloan iranyitott es szabalyozott. Persze kicsavarni barmit lehet de nem lenne erdekeben ha kell a munkaero, aminek nem kell mexicobol jonnie amugy.
no
nagyon vszinu.
csebi
no
csebi
Bar meg mindig nem ezt erzem jelenleg a szuk keresztmetszetnek a tortenetben. De szivesen meghallgatom hogy szerinted miert nem fog mukodni ( es azoknak miert nnincs egyszeru megoldasuk ) ha ugy alakul.
no
8 hónapja
Szerintem megoldhato, ezer dolog van, vesznek meg fel embert, ugy kezelik ahogy az etterem kezeli a vevoket, irtam peldat az idocsusztatasra es ami a legfontosabb hogy hasonlo az australhoz olyan szempontbol hogy iranyitott, de semmikeppen a kivitelezesben hisz ott arrol szol a dolog hogy a sok jelentkezo kozul kell kiszurnie azt a keveset akire szuksege is van. De mivel ez pontrendszeres es feltetelrendszeres ezert sokaig tart mert probalkozik fu-fa. Itt cserebe aktivan keresni fognak nem kepzett munkaerot, ami kb zero felteteles embertomeget jelent es kb egy papir eleg lesz hogy nem bunozo, amit a jelentkezonek kell meg elotte hoznia. De a lenyeg hogy nem holnap ( felkeszulesi ido nelkul ) nem egyszerre kell 10m ( egy szam volt csak es kezdik az amcsikkal feltolteni es a gyarak sem egyszerre lesznek kesz ).Oké. Szóval szted megoldható, mikor Leírom h hat nem annyira biztos ez akkor meg azzal jössz h messze van még a megoldás, mit beszélek én erről. Végülis igyis lehet vitatkozni. Jó étvágyat a tortahozEzt te ugyintezo szempontjabol nezed, egy ev alatt nem kell es ez kb automata pontrendszer es nem kell kulonos ugyintezes egy szalagmunkashoz, Egy ev alatt a gyarak sem epulnek fel, es mikor nem lesz eleg ember akkor behivnak es pl angliaban kb van egy honapod intezni a papirodat, de dolgozni masnap kezdhetsz. De szerintem arrol beszelgetunk hogy milyen disz legyen az eskuvoi tortan de a 3. randin vagyunk tul.Australia peldajabol indulva komolyan ugy gondolod, hogy atultetve a hasonlo ugymenetet realis azt mondani, hogy par ev alatt elbiraljanak 10+ millio mexikoit mikozben a bevandorlasi ugynoksegeknel is olyan szinten rugjak ki az embereket, hogy a magas szintu, kepzett kontaktjaim felnek mar bmien emailt megnyitni?Igazad van nincs legalis es illegalis ember, ettol ez egy szocsavaras foleg a szovegkornyezetben mert mindenki erti. Ez olyan mint a kersz egy uveg cola-t es gondolom meg eletedben nem kertel egy PolyEthylene Terephthalate colat.nincs sem legalis sem illegalis ember. mitol lesz egy ember illegalis?de miért lenne 10m+ legális?Ezt mondta, a lenyeg itt ugyis az lesz hogy, lesz +10m legalis ember akinek tud munkat adni es fogyasztoero is lesz....De ez szepen magyarazhato mert ez nem lesz illegalis hanem szukseges munkaero bearamlas, szurve...Es emelett meg tudja tartani az illegalis az rossz. Az hogy a szaros munka helyett mennyi fog inkab a feher por szakmaba atcsabulni az mas kerdes lesz es hogy fog ez mukodni. Ha egyaltalan, csak leirtam hogy a sok szar kozott volt egy valasza a kerdesre. biztos lesz kifinomultabb is ha osszejonne.A munkaerot a mexicoi bevandorlokkal akarja, kimondta. A kulonbseg ezek es az illegalis bevandorlok kozott hogy ezek imadni fogjak az usat.ez mekkora faszság már? 😊
no
a mostani illegális bevándorlók jelentős része is imádja/ta az usát és rengeteg ment mexikóból
Negritis, a vajda
no
Negritis, a vajda
csebi
Negritis
Legalisan bevandorlo, ott legalisan munkat vallalhat es legalisan letelepedhet. Canada-Australia-hoz hasonloan iranyitott es szabalyozott. Persze kicsavarni barmit lehet de nem lenne erdekeben ha kell a munkaero, aminek nem kell mexicobol jonnie amugy.
no
nagyon vszinu.
csebi
no
csebi
Bar meg mindig nem ezt erzem jelenleg a szuk keresztmetszetnek a tortenetben. De szivesen meghallgatom hogy szerinted miert nem fog mukodni ( es azoknak miert nnincs egyszeru megoldasuk ) ha ugy alakul.
8 hónapja
Oké. Szóval szted megoldható, mikor Leírom h hat nem annyira biztos ez akkor meg azzal jössz h messze van még a megoldás, mit beszélek én erről. Végülis igyis lehet vitatkozni. Jó étvágyat a tortahozEzt te ugyintezo szempontjabol nezed, egy ev alatt nem kell es ez kb automata pontrendszer es nem kell kulonos ugyintezes egy szalagmunkashoz, Egy ev alatt a gyarak sem epulnek fel, es mikor nem lesz eleg ember akkor behivnak es pl angliaban kb van egy honapod intezni a papirodat, de dolgozni masnap kezdhetsz. De szerintem arrol beszelgetunk hogy milyen disz legyen az eskuvoi tortan de a 3. randin vagyunk tul.Australia peldajabol indulva komolyan ugy gondolod, hogy atultetve a hasonlo ugymenetet realis azt mondani, hogy par ev alatt elbiraljanak 10+ millio mexikoit mikozben a bevandorlasi ugynoksegeknel is olyan szinten rugjak ki az embereket, hogy a magas szintu, kepzett kontaktjaim felnek mar bmien emailt megnyitni?Igazad van nincs legalis es illegalis ember, ettol ez egy szocsavaras foleg a szovegkornyezetben mert mindenki erti. Ez olyan mint a kersz egy uveg cola-t es gondolom meg eletedben nem kertel egy PolyEthylene Terephthalate colat.nincs sem legalis sem illegalis ember. mitol lesz egy ember illegalis?de miért lenne 10m+ legális?Ezt mondta, a lenyeg itt ugyis az lesz hogy, lesz +10m legalis ember akinek tud munkat adni es fogyasztoero is lesz....De ez szepen magyarazhato mert ez nem lesz illegalis hanem szukseges munkaero bearamlas, szurve...Es emelett meg tudja tartani az illegalis az rossz. Az hogy a szaros munka helyett mennyi fog inkab a feher por szakmaba atcsabulni az mas kerdes lesz es hogy fog ez mukodni. Ha egyaltalan, csak leirtam hogy a sok szar kozott volt egy valasza a kerdesre. biztos lesz kifinomultabb is ha osszejonne.A munkaerot a mexicoi bevandorlokkal akarja, kimondta. A kulonbseg ezek es az illegalis bevandorlok kozott hogy ezek imadni fogjak az usat.ez mekkora faszság már? 😊
no
Negritis, a vajda
no
Negritis, a vajda
csebi
Negritis
no
nagyon vszinu.
csebi
no
Mi vagyunk a homok a gépezetben, a bot a küllők között, a tüske a köröm alatt. Mi vagyunk, akikbe beletörik a fog és a bicska, és beleszorul a fejsze is. Mi vagyunk az a Dávid, akit jobb, ha elkerül, a Góliát. A párttal, a néppel egy az utunk, a jelszavunk munka és béke.
8 hónapja
444.hu/2025/04/03/amerika-megtiltotta-a-kinaban-dolgozo-embereinek-hogy-lefekudjenek-helyiekkelRichard Gere még időben megdöntötte a csajt 😊
az kómoj
Amadeus the Young
| Vörös sarok film |
8 hónapja
Könyv: Trade Wars are Class WarsMegtisztelo, hogy erdekel a velemenyem (habar eros a gyanum, hogy ez inkabb gunyos megjegyzes volt), de sajat ertekiteletem nincs a tema felett egyelore, mivel nem vagyok tajekozott benne. Azon kivul, hogy leirtam Trump mit mondott, miert dontott igy, magarol a gazdasag oldalarol nem sokat tudok, hogy valamelyik oldalra tudjak allni. Europaikent nyilvan nem tetszik, ha ez azt eredmenyezi majd, hogy gyengulunk.Ő amúgy még emészti a globális vám hírét, vagy próbál valami részben értelmezhető magyarázatot megfogalmazni, hogy ez miért is jó?Egyébként ennél jobb volt mindenkinek a Biden adminisztráció.Most direkt triggereled Undit? 😀
Amadeus the Young
warr_b
Mikey
A jelenkori amerikai vampolitika megertese az elmult kb 100 ev amerikai gazdasagpolitika megerteset is jelenti, ami hatalmas anyag, de gazdasagtorteneti szempontbol erdekes, ha valakinek van affinitasa. A protekcionizmus es a szabadkereskedelem politikai vetelkedese gondolom ennek a teruletnek az egyik legjobban kutatott temaja, most is gyakorlatilag ez tortenik, csak 100 evvel kesobb, mas sajatossaggal biro kornyezetben (chipgyartas nemzetkozi kitettsege stb). Van egy elnok, aki a protekcionizmusban hisz, szemben az elmult evszazad uralkodo amerikai iranyzataval a szabadkereskedelemmel.
A szovetsegi gazdasagi kutatointezetnek van egy cikke arrol, hogy a 2. vh kozben Roosevelt hogyan hagyott fel a semlegesseggel es mikent teritettek at a vilagot a szabadkereskedelemre, de 55 oldal, szoval legkorabban a hetvegen fogom elolvasni:
www.nber.org/system/files/chapters/c13860/c13860.pdf
Illetve van egy Cato intezetes cikk a protekcionizmus kritikajarol, ez is erdekes:
www.cato.org/policy-analysis/doomed-repeat-it-long-history-americas-protectionist-failures#the-failed-objectives-of-protectionism-during-the-gatt-era
Ha valakinek vannak hasonlo forrasai nyilvanosan elerheto cikkekhez/elemzesekhez, megoszthatna.
undisputedly
Itt egy tudományos alaposságú review a könyvről: papers.ssrn.com/sol3/papers.cfm?abstract_id=4097829

8 hónapja
🤣🤣🤣🤣 pic.twitter.com/IjyhWc1zO0
— The Inner Circle Trading Group DP David Prince (@epictrades1) April 3, 2025
Poloska vagyok.
8 hónapja
Volt benne némi gúny, nem tagadom, de ezzel együtt tényleg érdekel a véleményed. Attól még hogy általában nem értek egyet azzal amit írsz, érdekel, mert nem merül ki abban hogy "mindenki más hülye."Megtisztelo, hogy erdekel a velemenyem (habar eros a gyanum, hogy ez inkabb gunyos megjegyzes volt), de sajat ertekiteletem nincs a tema felett egyelore, mivel nem vagyok tajekozott benne. Azon kivul, hogy leirtam Trump mit mondott, miert dontott igy, magarol a gazdasag oldalarol nem sokat tudok, hogy valamelyik oldalra tudjak allni. Europaikent nyilvan nem tetszik, ha ez azt eredmenyezi majd, hogy gyengulunk.Ő amúgy még emészti a globális vám hírét, vagy próbál valami részben értelmezhető magyarázatot megfogalmazni, hogy ez miért is jó?Egyébként ennél jobb volt mindenkinek a Biden adminisztráció.Most direkt triggereled Undit? 😀
Amadeus the Young
warr_b
Mikey
A jelenkori amerikai vampolitika megertese az elmult kb 100 ev amerikai gazdasagpolitika megerteset is jelenti, ami hatalmas anyag, de gazdasagtorteneti szempontbol erdekes, ha valakinek van affinitasa. A protekcionizmus es a szabadkereskedelem politikai vetelkedese gondolom ennek a teruletnek az egyik legjobban kutatott temaja, most is gyakorlatilag ez tortenik, csak 100 evvel kesobb, mas sajatossaggal biro kornyezetben (chipgyartas nemzetkozi kitettsege stb). Van egy elnok, aki a protekcionizmusban hisz, szemben az elmult evszazad uralkodo amerikai iranyzataval a szabadkereskedelemmel.
A szovetsegi gazdasagi kutatointezetnek van egy cikke arrol, hogy a 2. vh kozben Roosevelt hogyan hagyott fel a semlegesseggel es mikent teritettek at a vilagot a szabadkereskedelemre, de 55 oldal, szoval legkorabban a hetvegen fogom elolvasni:
Illetve van egy Cato intezetes cikk a protekcionizmus kritikajarol, ez is erdekes:
www.cato.org/policy-analysis/doomed-repeat-it-long-history-americas-protectionist-failures#the-failed-objectives-of-protectionism-during-the-gatt-era
Ha valakinek vannak hasonlo forrasai nyilvanosan elerheto cikkekhez/elemzesekhez, megoszthatna.
undisputedly
Szerkesztette: Mikey
KYLE LARSON – TWO-TIME NASCAR CUP SERIES CHAMPION
A Liverbird upon my chest
We are men of Shankly's best
A team that plays the Liverpool way
And wins the championship in May
8 hónapja
Nem tudom mirol beszelsz es elhiszem.Negritiscsak megjegyzem hogy springfieldben ez történt, mégis ki akarják ebrudalni onnan az összeset
no
ha még nem tették meg ...
Negritis, a vajda
A lenyeg ugyis az lesz ha kell a munkaero akkor be fogjak tudni hivni es a vilagro l siman fog tudni toborozni foleg betanitott munkast ha kell. Ha ezekben minden nap belerug akkor nem fog mukodni, de nem is lesz erdekuk belerugni addig amig nem amerikaiak elol fogjak elvenni, es ebbol indultunk ki hogy nincs eleg amerikai erre. A jovoben megfordulhat es akkor lesz megint valtas/.
8 hónapja
Negritiscsak megjegyzem hogy springfieldben ez történt, mégis ki akarják ebrudalni onnan az összeset
no
ha még nem tették meg ...
The Stronger you become, the Weaker you really are.
I wanted Champ to be champ!
8 hónapja
Ezt te ugyintezo szempontjabol nezed, egy ev alatt nem kell es ez kb automata pontrendszer es nem kell kulonos ugyintezes egy szalagmunkashoz, Egy ev alatt a gyarak sem epulnek fel, es mikor nem lesz eleg ember akkor behivnak es pl angliaban kb van egy honapod intezni a papirodat, de dolgozni masnap kezdhetsz. De szerintem arrol beszelgetunk hogy milyen disz legyen az eskuvoi tortan de a 3. randin vagyunk tul.Australia peldajabol indulva komolyan ugy gondolod, hogy atultetve a hasonlo ugymenetet realis azt mondani, hogy par ev alatt elbiraljanak 10+ millio mexikoit mikozben a bevandorlasi ugynoksegeknel is olyan szinten rugjak ki az embereket, hogy a magas szintu, kepzett kontaktjaim felnek mar bmien emailt megnyitni?Igazad van nincs legalis es illegalis ember, ettol ez egy szocsavaras foleg a szovegkornyezetben mert mindenki erti. Ez olyan mint a kersz egy uveg cola-t es gondolom meg eletedben nem kertel egy PolyEthylene Terephthalate colat.nincs sem legalis sem illegalis ember. mitol lesz egy ember illegalis?de miért lenne 10m+ legális?Ezt mondta, a lenyeg itt ugyis az lesz hogy, lesz +10m legalis ember akinek tud munkat adni es fogyasztoero is lesz....De ez szepen magyarazhato mert ez nem lesz illegalis hanem szukseges munkaero bearamlas, szurve...Es emelett meg tudja tartani az illegalis az rossz. Az hogy a szaros munka helyett mennyi fog inkab a feher por szakmaba atcsabulni az mas kerdes lesz es hogy fog ez mukodni. Ha egyaltalan, csak leirtam hogy a sok szar kozott volt egy valasza a kerdesre. biztos lesz kifinomultabb is ha osszejonne.A munkaerot a mexicoi bevandorlokkal akarja, kimondta. A kulonbseg ezek es az illegalis bevandorlok kozott hogy ezek imadni fogjak az usat.ez mekkora faszság már? 😊
no
Negritis, a vajda
no
Negritis, a vajda
csebi
Negritis
no
nagyon vszinu.
csebi
8 hónapja
Es pont ezert nem elunk mar demokraciaban ( persze kar magan a szon vitatkozni hogy kinek mit jelent ). Vannak elemek amik a demokracia alapjainak es sarokkoveinek tekinthetok aminek egy reszet mar reges regen megkerultek a masik resze meg "ertektelen"Persze, mert a probléma megoldásán senki nem dolgozik.Miert, nem azok?A Le Pen-félék rákos sejtek az emberiség szervezetében? Ejha. Kéne nekik egy fasza “kezelés” amivel “meg lehetne szüntetni ezt a kórsàgot” nem? Nem is értem, hogy nem vagy barátja a széljobbnak, hát ők is ilyesmit gondolnak - csak másokról.Hát szorri érte.Ha a nép Orbánt, Le Pent, Afd-t szavazna meg, arról nem Orbán, Le Pen vagy az afd tehet, ők csak kihasználják, következmények, nem okokMC12Őszintén szólva Solymi javíthatatlan idealizmusát is nehezen viselem ebben a topicban, de ezzel a bicskanyitogatóan cinikus kommenteddel még magadat is sikerült alulmúlnod. Undisputedly-vel amennyire nem értek egyet, annyira érdekes olvasni őt, na ez a másik véglet, orbánt idecitálni hipernormalizáció a javából, undorító.
r.baggio
Van egy naív és idealista beállítottságom meg egy morális iránytűm (nem is értem miért nem vagyok vallásos), mert hiszem azt, hogy az kellene az emberiség céljának lennie, hogy egymást segítsük és ne a másik hátán jussunk előre, de ettől függetlenül tudom én realistán, cinikusan és gonoszul nézni is a világot.
Csak hát annak túl sok értelmét nem látom és hát kaptam az élettől eleget én is, más meg még többet, szóval kell a francnak a szenvedés, nem lehetne szimplán csak normálisan élni?
És hát ezért az ilyen Le Pen féléket szívfájdalom nélkül tüntetném el a balfenéken, mert ők a rákos sejt az emberiség szervezetében.
De persze, hagyhatjuk őket terjedni mindenféle nemistudommire hivatkozva, amit itt MC meg Gyurma előad.
Lúdas Solymi
MC12
Nem igazan azt latom h a problema megoldasan dolgoznanak, hanem azt h a jelenlegi demokratikus rendet akarjak szetverni, feltetelezhetoen orosz penzbol h minel nagyobb kaoszt okozzanak.
Nem tudom h te mit ertesz “kezeles” alatt, de ugy latszik eleg radikalis gondolkodasod van vagy legalabbis radikalizmussal probalsz te is osszekenni mindenkit hirtelen, aki nem ert veled egyet.
Nekem az is eleg ha Le Pent eltiltjak, mert nem megfeleloen kezelte a penzt.
Nem is értem, hogy nem vagy barátja a széljobbnak/szelbalnak.
Lúdas Solymi
A probléma a kapitalizmus. Ezt senki nem szeretné megreformálni. A probléma abból fakad, hogy jövedelemkülönbségek vannak a világban. Ott a gond, hogy a nyugati társadalom, ami a világ fogyasztásának 60%át adja (ha idevesszük Japánt és mondjuk az oroszokat is), a lakosságának már csak kb. 20-25%-át. Kína és India lakosságszám növekedése kezd megállni, de már a kínaik fogyasztás-népesség gapje is pozitív (19% vs. 13%), és hamarosan India is az lesz (jó, annyira nem hamarosan, most 8% vs 14%). Közben a világ maradék nagyjából fele osztozik a maradék jövedelmen (nagyjából 15%-50%, tudom nem jön ki a 100%, fejből kerekítgettem). És ha ez még nem lenne elég, 2023-ra az USA 1%-ának vagyona lehagyta a teljes amerikai középosztály vagyonát.
Ez a gond. Az, hogy melyik politikai irányzat merre reszeli ezt a kérdést, ízlés dolga. Bármikor örömmel nézek egy börtönbe vonuló nácit, de azzal, hogy a demokráciát úgy hajtogatják, ahogy nekik tetszik, nem tudok kibékülni. Le Pen egy korrupt köcsög? Igen, az apja is az volt. Rá tudták bizonyítani? Rá. Ettől el lehet ítélni kvázi jogellenesen? Nem, határozottan nem. Ha a másodfok is így dönt, hogy eltiltják, lehet bárkinek, bármi szava? Szerintem nem, főleg hogy a jogszabályt ők maguk (is) hozták.
Amikor a sokmindennel, de éppen szélsőséges érzelmekkel nem vádolható Economist szerint is engedni kéne indulni, akkor talán, de csak talán, érdemes a mainstream iránti rajongóknak elgondolkodni, hogy talán, de tényleg csak talán, nem ez volt a legjobb döntés.
Gyurma Pappa
Kb a romai republic korat eljuk.Egy szuk elitbol megvalaszthatok a vezetok akik kezeben a politikai es gazdasagi hatalom. A law vedett ott is minden citizent, de az elitet jobban........
8 hónapja
Megtisztelo, hogy erdekel a velemenyem (habar eros a gyanum, hogy ez inkabb gunyos megjegyzes volt), de sajat ertekiteletem nincs a tema felett egyelore, mivel nem vagyok tajekozott benne. Azon kivul, hogy leirtam Trump mit mondott, miert dontott igy, magarol a gazdasag oldalarol nem sokat tudok, hogy valamelyik oldalra tudjak allni. Europaikent nyilvan nem tetszik, ha ez azt eredmenyezi majd, hogy gyengulunk.Ő amúgy még emészti a globális vám hírét, vagy próbál valami részben értelmezhető magyarázatot megfogalmazni, hogy ez miért is jó?Egyébként ennél jobb volt mindenkinek a Biden adminisztráció.Most direkt triggereled Undit? 😀
Amadeus the Young
warr_b
Mikey
Szerkesztette: undisputedly
8 hónapja
Australia peldajabol indulva komolyan ugy gondolod, hogy atultetve a hasonlo ugymenetet realis azt mondani, hogy par ev alatt elbiraljanak 10+ millio mexikoit mikozben a bevandorlasi ugynoksegeknel is olyan szinten rugjak ki az embereket, hogy a magas szintu, kepzett kontaktjaim felnek mar bmien emailt megnyitni?Igazad van nincs legalis es illegalis ember, ettol ez egy szocsavaras foleg a szovegkornyezetben mert mindenki erti. Ez olyan mint a kersz egy uveg cola-t es gondolom meg eletedben nem kertel egy PolyEthylene Terephthalate colat.nincs sem legalis sem illegalis ember. mitol lesz egy ember illegalis?de miért lenne 10m+ legális?Ezt mondta, a lenyeg itt ugyis az lesz hogy, lesz +10m legalis ember akinek tud munkat adni es fogyasztoero is lesz....De ez szepen magyarazhato mert ez nem lesz illegalis hanem szukseges munkaero bearamlas, szurve...Es emelett meg tudja tartani az illegalis az rossz. Az hogy a szaros munka helyett mennyi fog inkab a feher por szakmaba atcsabulni az mas kerdes lesz es hogy fog ez mukodni. Ha egyaltalan, csak leirtam hogy a sok szar kozott volt egy valasza a kerdesre. biztos lesz kifinomultabb is ha osszejonne.A munkaerot a mexicoi bevandorlokkal akarja, kimondta. A kulonbseg ezek es az illegalis bevandorlok kozott hogy ezek imadni fogjak az usat.ez mekkora faszság már? 😊
no
Negritis, a vajda
no
Negritis, a vajda
csebi
Negritis
no
nagyon vszinu.
Mi vagyunk a homok a gépezetben, a bot a küllők között, a tüske a köröm alatt. Mi vagyunk, akikbe beletörik a fog és a bicska, és beleszorul a fejsze is. Mi vagyunk az a Dávid, akit jobb, ha elkerül, a Góliát. A párttal, a néppel egy az utunk, a jelszavunk munka és béke.
8 hónapja
Igazad van nincs legalis es illegalis ember, ettol ez egy szocsavaras foleg a szovegkornyezetben mert mindenki erti. Ez olyan mint a kersz egy uveg cola-t es gondolom meg eletedben nem kertel egy PolyEthylene Terephthalate colat.nincs sem legalis sem illegalis ember. mitol lesz egy ember illegalis?de miért lenne 10m+ legális?Ezt mondta, a lenyeg itt ugyis az lesz hogy, lesz +10m legalis ember akinek tud munkat adni es fogyasztoero is lesz....De ez szepen magyarazhato mert ez nem lesz illegalis hanem szukseges munkaero bearamlas, szurve...Es emelett meg tudja tartani az illegalis az rossz. Az hogy a szaros munka helyett mennyi fog inkab a feher por szakmaba atcsabulni az mas kerdes lesz es hogy fog ez mukodni. Ha egyaltalan, csak leirtam hogy a sok szar kozott volt egy valasza a kerdesre. biztos lesz kifinomultabb is ha osszejonne.A munkaerot a mexicoi bevandorlokkal akarja, kimondta. A kulonbseg ezek es az illegalis bevandorlok kozott hogy ezek imadni fogjak az usat.ez mekkora faszság már? 😊
no
Negritis, a vajda
no
Negritis, a vajda
csebi
Negritis
8 hónapja
nincs sem legalis sem illegalis ember. mitol lesz egy ember illegalis?de miért lenne 10m+ legális?Ezt mondta, a lenyeg itt ugyis az lesz hogy, lesz +10m legalis ember akinek tud munkat adni es fogyasztoero is lesz....De ez szepen magyarazhato mert ez nem lesz illegalis hanem szukseges munkaero bearamlas, szurve...Es emelett meg tudja tartani az illegalis az rossz. Az hogy a szaros munka helyett mennyi fog inkab a feher por szakmaba atcsabulni az mas kerdes lesz es hogy fog ez mukodni. Ha egyaltalan, csak leirtam hogy a sok szar kozott volt egy valasza a kerdesre. biztos lesz kifinomultabb is ha osszejonne.A munkaerot a mexicoi bevandorlokkal akarja, kimondta. A kulonbseg ezek es az illegalis bevandorlok kozott hogy ezek imadni fogjak az usat.ez mekkora faszság már? 😊
no
Negritis, a vajda
no
Negritis, a vajda
8 hónapja
Persze, mert a probléma megoldásán senki nem dolgozik.Miert, nem azok?A Le Pen-félék rákos sejtek az emberiség szervezetében? Ejha. Kéne nekik egy fasza “kezelés” amivel “meg lehetne szüntetni ezt a kórsàgot” nem? Nem is értem, hogy nem vagy barátja a széljobbnak, hát ők is ilyesmit gondolnak - csak másokról.Hát szorri érte.Ha a nép Orbánt, Le Pent, Afd-t szavazna meg, arról nem Orbán, Le Pen vagy az afd tehet, ők csak kihasználják, következmények, nem okokMC12Őszintén szólva Solymi javíthatatlan idealizmusát is nehezen viselem ebben a topicban, de ezzel a bicskanyitogatóan cinikus kommenteddel még magadat is sikerült alulmúlnod. Undisputedly-vel amennyire nem értek egyet, annyira érdekes olvasni őt, na ez a másik véglet, orbánt idecitálni hipernormalizáció a javából, undorító.
r.baggio
Van egy naív és idealista beállítottságom meg egy morális iránytűm (nem is értem miért nem vagyok vallásos), mert hiszem azt, hogy az kellene az emberiség céljának lennie, hogy egymást segítsük és ne a másik hátán jussunk előre, de ettől függetlenül tudom én realistán, cinikusan és gonoszul nézni is a világot.
Csak hát annak túl sok értelmét nem látom és hát kaptam az élettől eleget én is, más meg még többet, szóval kell a francnak a szenvedés, nem lehetne szimplán csak normálisan élni?
És hát ezért az ilyen Le Pen féléket szívfájdalom nélkül tüntetném el a balfenéken, mert ők a rákos sejt az emberiség szervezetében.
De persze, hagyhatjuk őket terjedni mindenféle nemistudommire hivatkozva, amit itt MC meg Gyurma előad.
Lúdas Solymi
MC12
Nem igazan azt latom h a problema megoldasan dolgoznanak, hanem azt h a jelenlegi demokratikus rendet akarjak szetverni, feltetelezhetoen orosz penzbol h minel nagyobb kaoszt okozzanak.
Nem tudom h te mit ertesz “kezeles” alatt, de ugy latszik eleg radikalis gondolkodasod van vagy legalabbis radikalizmussal probalsz te is osszekenni mindenkit hirtelen, aki nem ert veled egyet.
Lúdas Solymi
A probléma a kapitalizmus. Ezt senki nem szeretné megreformálni. A probléma abból fakad, hogy jövedelemkülönbségek vannak a világban. Ott a gond, hogy a nyugati társadalom, ami a világ fogyasztásának 60%át adja (ha idevesszük Japánt és mondjuk az oroszokat is), a lakosságának már csak kb. 20-25%-át. Kína és India lakosságszám növekedése kezd megállni, de már a kínaik fogyasztás-népesség gapje is pozitív (19% vs. 13%), és hamarosan India is az lesz (jó, annyira nem hamarosan, most 8% vs 14%). Közben a világ maradék nagyjából fele osztozik a maradék jövedelmen (nagyjából 15%-50%, tudom nem jön ki a 100%, fejből kerekítgettem). És ha ez még nem lenne elég, 2023-ra az USA 1%-ának vagyona lehagyta a teljes amerikai középosztály vagyonát.
Ez a gond. Az, hogy melyik politikai irányzat merre reszeli ezt a kérdést, ízlés dolga. Bármikor örömmel nézek egy börtönbe vonuló nácit, de azzal, hogy a demokráciát úgy hajtogatják, ahogy nekik tetszik, nem tudok kibékülni. Le Pen egy korrupt köcsög? Igen, az apja is az volt. Rá tudták bizonyítani? Rá. Ettől el lehet ítélni kvázi jogellenesen? Nem, határozottan nem. Ha a másodfok is így dönt, hogy eltiltják, lehet bárkinek, bármi szava? Szerintem nem, főleg hogy a jogszabályt ők maguk (is) hozták.
Amikor a sokmindennel, de éppen szélsőséges érzelmekkel nem vádolható Economist szerint is engedni kéne indulni, akkor talán, de csak talán, érdemes a mainstream iránti rajongóknak elgondolkodni, hogy talán, de tényleg csak talán, nem ez volt a legjobb döntés.
Szerkesztette: Gyurma Pappa

8 hónapja
de miért lenne 10m+ legális?Ezt mondta, a lenyeg itt ugyis az lesz hogy, lesz +10m legalis ember akinek tud munkat adni es fogyasztoero is lesz....De ez szepen magyarazhato mert ez nem lesz illegalis hanem szukseges munkaero bearamlas, szurve...Es emelett meg tudja tartani az illegalis az rossz. Az hogy a szaros munka helyett mennyi fog inkab a feher por szakmaba atcsabulni az mas kerdes lesz es hogy fog ez mukodni. Ha egyaltalan, csak leirtam hogy a sok szar kozott volt egy valasza a kerdesre. biztos lesz kifinomultabb is ha osszejonne.A munkaerot a mexicoi bevandorlokkal akarja, kimondta. A kulonbseg ezek es az illegalis bevandorlok kozott hogy ezek imadni fogjak az usat.ez mekkora faszság már? 😊
no
Negritis, a vajda
no
8 hónapja
hoztal egy nagyon rossz peldat es most probalsz fel ala csuszkalni a padon hogy megprobald eladni hogy az elozo hang az nem fing volt.Miert, nem azok?A Le Pen-félék rákos sejtek az emberiség szervezetében? Ejha. Kéne nekik egy fasza “kezelés” amivel “meg lehetne szüntetni ezt a kórsàgot” nem? Nem is értem, hogy nem vagy barátja a széljobbnak, hát ők is ilyesmit gondolnak - csak másokról.Hát szorri érte.Ha a nép Orbánt, Le Pent, Afd-t szavazna meg, arról nem Orbán, Le Pen vagy az afd tehet, ők csak kihasználják, következmények, nem okokMC12Őszintén szólva Solymi javíthatatlan idealizmusát is nehezen viselem ebben a topicban, de ezzel a bicskanyitogatóan cinikus kommenteddel még magadat is sikerült alulmúlnod. Undisputedly-vel amennyire nem értek egyet, annyira érdekes olvasni őt, na ez a másik véglet, orbánt idecitálni hipernormalizáció a javából, undorító.
r.baggio
Lúdas Solymi
MC12
Lúdas Solymi
8 hónapja
Ezt mondta, a lenyeg itt ugyis az lesz hogy, lesz +10m legalis ember akinek tud munkat adni es fogyasztoero is lesz....De ez szepen magyarazhato mert ez nem lesz illegalis hanem szukseges munkaero bearamlas, szurve...Es emelett meg tudja tartani az illegalis az rossz. Az hogy a szaros munka helyett mennyi fog inkab a feher por szakmaba atcsabulni az mas kerdes lesz es hogy fog ez mukodni. Ha egyaltalan, csak leirtam hogy a sok szar kozott volt egy valasza a kerdesre. biztos lesz kifinomultabb is ha osszejonne.A munkaerot a mexicoi bevandorlokkal akarja, kimondta. A kulonbseg ezek es az illegalis bevandorlok kozott hogy ezek imadni fogjak az usat.ez mekkora faszság már? 😊
no
Negritis, a vajda
8 hónapja
Miert, nem azok?A Le Pen-félék rákos sejtek az emberiség szervezetében? Ejha. Kéne nekik egy fasza “kezelés” amivel “meg lehetne szüntetni ezt a kórsàgot” nem? Nem is értem, hogy nem vagy barátja a széljobbnak, hát ők is ilyesmit gondolnak - csak másokról.Hát szorri érte.Ha a nép Orbánt, Le Pent, Afd-t szavazna meg, arról nem Orbán, Le Pen vagy az afd tehet, ők csak kihasználják, következmények, nem okokMC12Őszintén szólva Solymi javíthatatlan idealizmusát is nehezen viselem ebben a topicban, de ezzel a bicskanyitogatóan cinikus kommenteddel még magadat is sikerült alulmúlnod. Undisputedly-vel amennyire nem értek egyet, annyira érdekes olvasni őt, na ez a másik véglet, orbánt idecitálni hipernormalizáció a javából, undorító.
r.baggio
Lúdas Solymi
MC12
8 hónapja
Szerintem rosszul alltok hozza, szerintem o nem azt probalja eladni miert jo ez barkinek, nekunk, akarkinek. O megprobalja megkeresni az ertelmet/haszont...tisztan usa szempontbol.Ő amúgy még emészti a globális vám hírét, vagy próbál valami részben értelmezhető magyarázatot megfogalmazni, hogy ez miért is jó?Egyébként ennél jobb volt mindenkinek a Biden adminisztráció.Most direkt triggereled Undit? 😀
Amadeus the Young
warr_b
Mikey
Amikor meg a bal-jobb akkor meg gyakorlatilag a ket oldal kozotti hasonlosagot kellene bemutatni. De ebben mindketto oldal es nem csak o van benne. Es mivel senki nem ugy irja le hogy ez az oldal ezen megfontolasok mellett hoztak ezeket a donteseket ,kedvezve ennek es sajnos artva egy masik dolognak es utana leirva a masik oldalrol ugyanigy. Botranyok, szaftos, emberi hibak minig minden oldalon lesznek. De ez altalaban nem igy mukodik hanem a "bezzeg a ..."
8 hónapja
A munkaerot a mexicoi bevandorlokkal akarja, kimondta. A kulonbseg ezek es az illegalis bevandorlok kozott hogy ezek imadni fogjak az usat.ez mekkora faszság már? 😊
no
8 hónapja
A munkaerot a mexicoi bevandorlokkal akarja, kimondta. A kulonbseg ezek es az illegalis bevandorlok kozott hogy ezek imadni fogjak az usat. Aprosagok amik az usa erdekei azert elbujtak a sorok kozott, peldaul az indiai gyogyszer az zero tariff, de amerikat az latja el az olcso skalan. Ez peldaul iszonyat terhet rakna az usara. Kesobb persze kivalthatjak ha tudjak es akarjak es megeri.
Az ordog a reszletekben rejlik, de a bomba le lett dobva. A lakossag szempontjabol szerintem egyszeru, a vamokbol bejott allami penzt ugye adocsokkentesre szanja. Itt az a lenyeg es valoszinuleg nem lesz nehez kalkulacio hogy minel tobb valasztopolgara kapjon belole. Ennek az alapja hogy a vasarolt mennyisegeknek( polo bangladeshbol ...) a magasabb aron is folytatodni kell. Kulonben nem lesz erdemes gyarat nyitni es nem tud adot sem csokkenteni es csak marad a magas ar. Inflacio..Es a gyarepitesek azok nem egyperces dontesek ( hosszutavra kell tervezni) es foleg nem egyperces kiepitesuek.
Az elony hogy az usa magaban eleg nagy piac es ha onnan nem is tud majd kereskedni a vilaggal akkor is megelheto, persze kerdes az innovacio lesz mert nem feltetlenul lesz erdekuk a cegeknek egy zart piacon.
Es ez csak a belso, a kulsos valaszok meg barmik lehetnek, azert az biztos nem amerika elso gondolattal fog letrejonni. A goods egy resze tamadhatatlan lesz de lassacskan kiepitheto lesz es leszakithato, de a szolgaltatasok egyperces muveletek lennenek.
A kulsos valaszok meg lehetnek sokfelek es akar szorosabb egyuttmukodesre sarkalhatja a tobbieket. Kina-Japan-DK mar megerositettek a kapcsolataikat amikor ebbol ketto usa szovetseges kina ellen.
Bar szerintem itt lesz egy sokkidoszak, mikor egy evszazados tradestrukturat megprobaljak kibogozni es atalakitani.
8 hónapja
fentről megmondják hogy legyél boldog akkor boldog leszel és .Ja ez olyan minthogy a nénike azért boldog, mert az Orbán Viktor azt mondta?azért jó mer a fox news és trump azt mondja hogy jóŐ amúgy még emészti a globális vám hírét, vagy próbál valami részben értelmezhető magyarázatot megfogalmazni, hogy ez miért is jó?Egyébként ennél jobb volt mindenkinek a Biden adminisztráció.Most direkt triggereled Undit? 😀
Amadeus the Young
warr_b
Mikey
Negritis, a vajda
Mikey
ha megmondják hogy utálni kell valakit akkor utálni kell
ha witchhunt akkor az 😊