USA és a világ
Na abból milyen áradat lett volna, ha Sanders indul...így a komcsik, úgy a komcsik...Én már akkor szomorú voltam amikor Sandersszel kibasztak. Megérdemeltek volna még 4 év Trumpot.Győzött az establishment, és felkészül Kamala Harris
HeismanGyőzött az establishment, és felkészül Kamala HarrisEgy Trump szurkolótól pont ezt is várja az ember. Így kell szomorkodni 😀
Heisman
Klaci79
Heisman
Így döntöttek a demokraták, Trump meg tweetelhet még januárig nyugodtan párat.
TRUMP WAS PLAYING GOLF WHEN HE WAS TOLD HE LOST.
— Liz Plank (@feministabulous) November 7, 2020
A Fox News-on is Biden nyert. Szerencsére.
Jó, de melyik évben? 😊Legkésőbb márciustól Kamala lesz, ne izgulj 😆Katasztrófa.......😔😔😔
Klaci79
Rózsa Sándor (betyár)
Női elnök még úgysem volt.
warr_b
Én már akkor szomorú voltam amikor Sandersszel kibasztak. Megérdemeltek volna még 4 év Trumpot.Győzött az establishment, és felkészül Kamala Harris
HeismanGyőzött az establishment, és felkészül Kamala HarrisEgy Trump szurkolótól pont ezt is várja az ember. Így kell szomorkodni 😀
Heisman
Klaci79
NFL : Denver Broncos / NCAA : Oregon Ducks, BYU, Penn State, Iowa / Peyton Manning, Marcus Mariota
Soccer : Arsenal, Levante, Lazio, Millwall, Stuttgart / National Teams : HUN, ESP
NBA : Mavericks [Doncic] / NHL : Ducks, Maple Leafs / MLB : Twins, Astros
F1 : Lewis Hamilton / MotoGP : Marc & Alex Marquez, Pedro Acosta (és igazából mindenki más) / NASCAR : #22 Joey Logano
Cycling : Pogacar, Meintjes, Valter, Quintana, Contador, Cras, Juan Ayuso
Darts : Nathan Aspinall, Chris Dobey, Gerwyn Price, Ricky Evans
UFC : Justin Gaethje, Cody Garbrandt, Nate Diaz, Brandon Moreno
Euroleague : Valencia Basket / Tennis : Federer, Alcaraz
Oké, én ettől a ponttól kezdve nem tudom elhinni, hogy komolyan csinálja ezt, nem pedig valami elbaszott okból kifolyólag valóságshow hőst játszikI WON THIS ELECTION, BY A LOT!
— Donald J. Trump (@realDonaldTrump) November 7, 2020
Negritis— Ava DuVernay (@ava) November 7, 2020
iktriad
Rynald
#KeepPounding
twitter.com/NFL_Memes/status/1325113621953847299?s=20Katasztrófa.......😔😔😔
Klaci79
Rózsa Sándor (betyár)
Legkésőbb márciustól Kamala lesz, ne izgulj 😆Katasztrófa.......😔😔😔
Klaci79
Rózsa Sándor (betyár)
Női elnök még úgysem volt.
Hail to the Redskins! - Ad augusta per angusta
Mindeközben másholGyőzött az establishment, és felkészül Kamala Harris
Heisman
Klaci79
No joke: I’m in rural Mexico and cheers just erupted throughout the town
— Justin C. Cohen (@juscohen) November 7, 2020
Audible cheers on the UES of Manhattan. And this was one of the least blue parts of NYC.
— Max Fisher (@Max_Fisher) November 7, 2020
People in DC are yelling out their windows. As they should.
— Jason Fritz (@JasonFritz1) November 7, 2020
Katasztrófa.......😔😔😔
Klaci79
Oké, én ettől a ponttól kezdve nem tudom elhinni, hogy komolyan csinálja ezt, nem pedig valami elbaszott okból kifolyólag valóságshow hőst játszikegész életében valóságshow hőst játszott ...
Rynald
The Stronger you become, the Weaker you really are.
I wanted Champ to be champ!
Oké, én ettől a ponttól kezdve nem tudom elhinni, hogy komolyan csinálja ezt, nem pedig valami elbaszott okból kifolyólag valóságshow hőst játszikI WON THIS ELECTION, BY A LOT!
Negritis— Ava DuVernay (@ava) November 7, 2020
iktriad
Győzött az establishment, és felkészül Kamala Harris
Heisman
Győzött az establishment, és felkészül Kamala HarrisEgy Trump szurkolótól pont ezt is várja az ember. Így kell szomorkodni 😀
Heisman
JOE BIDEN DEFEATS PRESIDENT DONALD TRUMP
— The Associated Press (@AP) November 7, 2020
The Associated Press declares Joe Biden the winner of a grueling campaign for the American presidency. He will lead a polarized nation through a historic collision of health, economic and social crises. #APracecall pic.twitter.com/lInwqjX3PB
NFL : Denver Broncos / NCAA : Oregon Ducks, BYU, Penn State, Iowa / Peyton Manning, Marcus Mariota
Soccer : Arsenal, Levante, Lazio, Millwall, Stuttgart / National Teams : HUN, ESP
NBA : Mavericks [Doncic] / NHL : Ducks, Maple Leafs / MLB : Twins, Astros
F1 : Lewis Hamilton / MotoGP : Marc & Alex Marquez, Pedro Acosta (és igazából mindenki más) / NASCAR : #22 Joey Logano
Cycling : Pogacar, Meintjes, Valter, Quintana, Contador, Cras, Juan Ayuso
Darts : Nathan Aspinall, Chris Dobey, Gerwyn Price, Ricky Evans
UFC : Justin Gaethje, Cody Garbrandt, Nate Diaz, Brandon Moreno
Euroleague : Valencia Basket / Tennis : Federer, Alcaraz
I WON THIS ELECTION, BY A LOT!
Negritis
— Ava DuVernay (@ava) November 7, 2020
a NER örök, ez stimmt.micsoda sírást fogtok rendezni, ha egyszer Viktor is el lesz küldve a picsába. 😊Én azért túlélem, de addig happy és sunshine. ☀️✈️🏖🇵🇦💸
Amadeus
A jó illibernyák nem gondol a jövőre, csak az itt és a most. Esetleg a múlt.
Illetve a libernyák szavazók mit össze fognak vinnyogni, amikor rádöbennek, hogy Viktornak taka van, de a NER marad csak kígyóznak a kígyók a prímszámok körül.
Sobri Jóska
criminal lawyer or criminal lawyer?
I WON THIS ELECTION, BY A LOT!
Take a breath: President Biden would come to office with a pop vote % LARGER than Truman, JFK, Nixon, Clinton, Bush 43, and Trump. And roughly the same as Reagan, Bush 41, and Obama.
— Jon Meacham (@jmeacham) November 7, 2020
Enyhén ironikus.
Abby Phillip: "Donald Trump's political career began with the racist birther lie. It may very well end with a Black woman in the White House." pic.twitter.com/FlCCZyqnVl
— Lis Power (@LisPower1) November 6, 2020
😊 😊 😊 😊 😊
Georgia & Pennsylvania was like pic.twitter.com/l01RzyFU9E
— Ajay The Bodyguard (@AnkhFaace) November 6, 2020
Nem az egyedi szavazatokra alkalmazzák a törvényt (arra hogy lehetne? abból csak 0 és 1-es lenne 😊 ), hanem a megszámolt és lejelentett szavazat csomagokra. Ha az átlagos csomag méret - hasra ütök - mondjuk 10 ezer, akkor a 160 millió szavazat máris 16 ezres minta lesz. Az egész országra. Ennek ötvenede jut egy államra. Néhány száz. Néhány százas mintában egy adott számjegy várható előfordulása néhányszor tíz. Ez nagyon kevés ahhoz, hogy ne lehessen benne extrém érték. (Az egész országra számolt 16 ezres minta sokkal nagyobb, és még annak a használhatóságán is zajlik a vita.)Ha az amerikai szavazatok, melynek száma többszáz millió, nem adnak elégséges mintát, akkor ugyan hol lehet egyáltalán alkalmazni a Benford-törvényt, ha szinte mindenhol máshol kevesebben szavaznak?A Benford-törvényben jártas fórumozóktól kérdezem laikusan, hogy a koronavírus megjelenése/levélszavazatok megnövése nem egy olyan faktor, ami kizökkentheti a törvényt? Nekem kicsit az az érzésem, mintha mérnénk sokáig egy hatoldalú kocka számait dobásonként, majd ugyanazt a mérést folytatnánk, de már nyolcoldalú lenne a kocka.A véletlenszerűséget ez is rontja, persze. De az említett extremitásokat nem ez okozza direktben. Ha ez okozná, akkor az összes államban látnod kéne, ahol megugrott a mail in voting regisztrálás.
Mit mond a Benford-törvény az alábbi grafikonról?
pbs.twimg.com/media/EmI8eP7W0AMzOLy?format=png&name=small
Ez a szavazásra regisztrálók grafikonja. Az őrült spike a George Floyd eset utáni napokat/heteket mutatja be (elképesztő demokrata fölénnyel).
Nem lehet, hogy a koronavírus/leveles szavazatok száma egy hasonlóan olyan tényező, amivel megtörik a szabályosság, és ami kinyírja a szabályosságra építő matekot, egyben picit az alma van hasonlítva a körtéhez?
Maka
Egyszerűen a minta kicsi. Gyurma Pappa már írta a számossági problémát. Egy statisztikai eloszlás megvalósulásához elég számosság kell. Ha megnézed egy kaszinó egyik rulett asztalánál kijött számokat egy egy éves intervallumban, akkor igen-igen közel lesz minden szám az 1/37-ed arányhoz. Ha ugyanazt megnézed 1 napra vetítve, akkor már fogsz találni néhány számot, ami gyakrabban jött ki, mint 1/37 és fogsz találni olyant is, ami ritkábban. Egy órára levetítve meg már minden elő fog fordulni. Esélyes, hogy fogsz találni olyan órát is az év valamelyik napjának valamelyik órájában, hogy csak 1 szám jött ki, akár 10-szer egymás után.
Ezek megszámolt voks csomagok elég számosak ahhoz, hogy nagyjából az esetek többségében kiadják a várható eloszlást, de messze nem elég számosak ahhoz, hogy szabályként is ki lehetne mondani, mert túl gyakran nem igaz.
peterk2005
Mert tudtommal eddig magas százalékban működött európai választások utólagos vizsgálatakor az amerikai számok töredékevel is, most meg szerinted nem működik, meg kevés a szám, az adat.
Hány darab szám vizsgálata kell ahhoz szerinted, hogy használható legyen és kijöjjön a matek?
Sobri Jóska
Egyébként az idézett "bizonyíték" azért is komolytalan, mert választások esetén nem az első számjegyet szokták vizsgálni, hanem a másodikat. Érthető okból az első számjegy vizsgálatának semmi értelme.
Szerkesztette: peterk2005 udvari bolond
“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
youtu.be/EsAXCvIEVNAmicsoda sírást fogtok rendezni, ha egyszer Viktor is el lesz küldve a picsába. 😊Én azért túlélem, de addig happy és sunshine. ☀️✈️🏖🇵🇦💸
Amadeus
Illetve a libernyák szavazók mit össze fognak vinnyogni, amikor rádöbennek, hogy Viktornak taka van, de a NER marad csak kígyóznak a kígyók a prímszámok körül.
Sobri Jóska
Asszem peterk2005-től kérdeztem, hogy mekkora minta kell tudomása szerint, ha ez kicsi.A minta mérete egy feltétel, van ezen kívül csomó más...Ha az amerikai szavazatok, melynek száma többszáz millió, nem adnak elégséges mintát, akkor ugyan hol lehet egyáltalán alkalmazni a Benford-törvényt, ha szinte mindenhol máshol kevesebben szavaznak?A Benford-törvényben jártas fórumozóktól kérdezem laikusan, hogy a koronavírus megjelenése/levélszavazatok megnövése nem egy olyan faktor, ami kizökkentheti a törvényt? Nekem kicsit az az érzésem, mintha mérnénk sokáig egy hatoldalú kocka számait dobásonként, majd ugyanazt a mérést folytatnánk, de már nyolcoldalú lenne a kocka.A véletlenszerűséget ez is rontja, persze. De az említett extremitásokat nem ez okozza direktben. Ha ez okozná, akkor az összes államban látnod kéne, ahol megugrott a mail in voting regisztrálás.
Ez a szavazásra regisztrálók grafikonja. Az őrült spike a George Floyd eset utáni napokat/heteket mutatja be (elképesztő demokrata fölénnyel).
Nem lehet, hogy a koronavírus/leveles szavazatok száma egy hasonlóan olyan tényező, amivel megtörik a szabályosság, és ami kinyírja a szabályosságra építő matekot, egyben picit az alma van hasonlítva a körtéhez?
Maka
Egyszerűen a minta kicsi. Gyurma Pappa már írta a számossági problémát. Egy statisztikai eloszlás megvalósulásához elég számosság kell. Ha megnézed egy kaszinó egyik rulett asztalánál kijött számokat egy egy éves intervallumban, akkor igen-igen közel lesz minden szám az 1/37-ed arányhoz. Ha ugyanazt megnézed 1 napra vetítve, akkor már fogsz találni néhány számot, ami gyakrabban jött ki, mint 1/37 és fogsz találni olyant is, ami ritkábban. Egy órára levetítve meg már minden elő fog fordulni. Esélyes, hogy fogsz találni olyan órát is az év valamelyik napjának valamelyik órájában, hogy csak 1 szám jött ki, akár 10-szer egymás után.
Ezek megszámolt voks csomagok elég számosak ahhoz, hogy nagyjából az esetek többségében kiadják a várható eloszlást, de messze nem elég számosak ahhoz, hogy szabályként is ki lehetne mondani, mert túl gyakran nem igaz.
peterk2005
Mert tudtommal eddig magas százalékban működött európai választások utólagos vizsgálatakor az amerikai számok töredékevel is, most meg szerinted nem működik, meg kevés a szám, az adat.
Hány darab szám vizsgálata kell ahhoz szerinted, hogy használható legyen és kijöjjön a matek?
Sobri Jóska
Örülök, hogy elolvastad amit én vagy Gyurma Pappa írt.
Igor
Amit te és Gurma Pappa írtatok azzal kapcsolatban nem volt kérdésem, bocs. 😊
De ha mellőzve érzed magad, akkor áruld el te, hogy mekkora darabszámú minta kell, hogy az elégséges legyen?
(Momentán nem érdekel az ELCSALT amerikai választás, az se, hogy ti nem hisztek benne, csak és kizárólag a számelméleti, matematikai részéről akartam diskurálni.)
micsoda sírást fogtok rendezni, ha egyszer Viktor is el lesz küldve a picsába. 😊Én azért túlélem, de addig happy és sunshine. ☀️✈️🏖🇵🇦💸
Amadeus
A minta mérete egy feltétel, van ezen kívül csomó más...Ha az amerikai szavazatok, melynek száma többszáz millió, nem adnak elégséges mintát, akkor ugyan hol lehet egyáltalán alkalmazni a Benford-törvényt, ha szinte mindenhol máshol kevesebben szavaznak?A Benford-törvényben jártas fórumozóktól kérdezem laikusan, hogy a koronavírus megjelenése/levélszavazatok megnövése nem egy olyan faktor, ami kizökkentheti a törvényt? Nekem kicsit az az érzésem, mintha mérnénk sokáig egy hatoldalú kocka számait dobásonként, majd ugyanazt a mérést folytatnánk, de már nyolcoldalú lenne a kocka.A véletlenszerűséget ez is rontja, persze. De az említett extremitásokat nem ez okozza direktben. Ha ez okozná, akkor az összes államban látnod kéne, ahol megugrott a mail in voting regisztrálás.
Maka
peterk2005
Sobri Jóska
Örülök, hogy elolvastad amit én vagy Gyurma Pappa írt.
We didn't take this lightly for Johnny Unitas to share this plaza with the greatest defensive player of all time. (Steve Biscotti)
We did it our way. We made sure they started putting in rules for offense! (Ray Lewis)