USA és a világ

31 feliratkozó

több mint 4 éve
Szesze New York Giants 21 245 — Giants fan
Engem aztán tényleg nem lehet azzal vádolni, hogy Fidesz szimpatizáns lennék, szóval nem csak origo van meg, sok minden mást is olvasok
NB2
Megkérdezhetem, hogy ha egyáltalán nem lehet fidesz szimpatizálással vádolni akkor miért olvasol egyáltalán origót?
több mint 4 éve
davemayer Chicago Bears 14 751 — "Grammar maci"
Ezek a semmirekellő amerikaiak oktatják a világot a demokráciából😊 ezután egy rossz szót sem a magyar választásokról. Trump amíg hatalomban van, addig elszabadult hajóágyúként lerombolja azt is ami tekintélye még meg van az usa-nak😊. Majd jön egy olyan elnök akinek kolompot kell kötni a nyakába a fehér házban, hogy amikor elkóborol megtalálják. Ezután nemsokára jön elnöknek az alelnök, akit még a sajátjai többsége is jobban utál mint akármelyik republikánust😊. hová züllött az az ország.
pfefe8
Az USA a lelkét a 2000-es választásnál vesztette el végleg, onnantól ez már csak haláltusa
r.baggio
Az egy olyan trauma volt a demokratáknak, mint a Fidesznek 2002.
Egy aránylag jó kormányzás után egy teljesen nyilvánvalóan alkalmas jelöltet szoros meccsen (megint csak csalás gyanújával) legyőz egy beszédhibás fazon.
Kampman
Na amúgy ott meg kellett volna reformálni ezt a választasi rendszert azonnal. Ha jol emlekszem ott is egysegesen több szavazatot kapott a medvedisznóember hívő, mégis kikapott (florida ugye...).

BEARS BABY!

Sir Alex immortal
több mint 4 éve
Chargers LT Los Angeles Chargers Florida State Seminoles 11 323 — Jedi Master
Ha csaltak, miért nem csaltak 2/3-ra? Az egyes országokban már bejött eléggé...
Chargers LT
Fidesznek sosem kellett csalnia a 2/3ért, 2010ben megkapták utána meg úgy alakították át a törvényt hogy nekik jó legyen, ez etikátlan, de nem csalás.
davemayer
Nem is arra gondolok, az etikátlan lépés még nem zárja ki a csalást...amire konkrétumok, tények is voltak. Na de ez most Amerika.

"Vicces gyerek vagy Sully, ezt díjazom! Téged nyírlak ki utolsónak." 😀
több mint 4 éve
nagir New York Giants Michigan Wolverines 7 905 — Bla, bla, bla
Engem aztán tényleg nem lehet azzal vádolni, hogy Fidesz szimpatizáns lennék, szóval nem csak origo van meg, sok minden mást is olvasok, de tényleg külsősként gondolhatjuk azt, hogy valami nem kerek. Nehezen hiszem én is, hogy pont a levélszavazatokkal fordít ennyire Biden. Arról nem beszélve, hogy miért van az, hogy a több állam tudott időben adatot adni, 4-5 igencsak nem és pont ott fordít Biden.
Mondom ezt úgy, hogy nekem aztán édes mindegy melyik hülye kerül az USA elnöki székébe. Mondjuk elnézve a BLM mozgalmat, érdekes lesz hogy birkózik meg vele Biden, vagy hirtelen ezek most majd eltűnnek és minden B happy lesz? 😊
NB2
Én pont emiatt örülök Bidennek, mert így el fog tünni ez a buzi blm
davemayer
Ámen!

ETO, A.C. Milan, Winnipeg Jets, Liverpool F.C., SF Giants, Chicago Bulls, Vale 46, MvG, Senna, Lance Armstrong, Stephen Hendry, Mike Tyson, Boris Becker, Tiger Woods FAN!!!
több mint 4 éve
Igor Baltimore Ravens TCU Horned Frogs 16 365 — No 1 Zhang Yufei fan
egy szó mint száz csak jelzem nekem mint sima hétköznapi ember az jön le az elnökválasztásról hogy a demokraták csalnak/csaltak
Rózsa Sándor (betyár)
Hát ez szomorú / nagy baj sajnos... és ezért érdeklődéséppen megkérdezném, miért és miből jön ez le neked?

Milyen információk alapján, kinek hiszel / kinek nem?
Igor
Aki követte folyamatosan: hány államot fordított meg a levélszavazat illetve ez kb milyen választási eredményt sejtet a levélszavazatokra nézve?

Csak azért mert az nekem is fura ha a "normál" szavazatokkal Trump vezetett többségében, aztan ez a levélszavazatokkal drasztikusan megfordul, de pont annyira hogy kijöjjön a lépés Bidennek. Lehet emiatt gondolja azt hogy csalás, de én nem követtem ezt most annyira úgyh én nem foglalnék állást.
davemayer
Mit értesz az alatt, hogy pont annyira?

Lehet hogy 320 elektori szavazata lesz Bidennek, és 4 különböző államban fog nyerni 0.5 és 3% közti különbséggel (lassan Michigan is 3%-nál tart?) - Michigannél elszámolták a dolgot, és túl sokat csaltak össze?

Floridánál az elején vezetett Biden a levélszavazatokkal, és aztán visszafordult a dolog. és 4%-kal nyert Trump - Ohio, Texas dettó.. 8% Trump győzelem lett a vége?

Emberek ezrei követnek minden egyes frissítést... come on, man.

Szerkesztette: Igor

We didn't take this lightly for Johnny Unitas to share this plaza with the greatest defensive player of all time. (Steve Biscotti)

We did it our way. We made sure they started putting in rules for offense! (Ray Lewis)
több mint 4 éve
Engem aztán tényleg nem lehet azzal vádolni, hogy Fidesz szimpatizáns lennék, szóval nem csak origo van meg, sok minden mást is olvasok, de tényleg külsősként gondolhatjuk azt, hogy valami nem kerek. Nehezen hiszem én is, hogy pont a levélszavazatokkal fordít ennyire Biden. Arról nem beszélve, hogy miért van az, hogy a több állam tudott időben adatot adni, 4-5 igencsak nem és pont ott fordít Biden.
Mondom ezt úgy, hogy nekem aztán édes mindegy melyik hülye kerül az USA elnöki székébe. Mondjuk elnézve a BLM mozgalmat, érdekes lesz hogy birkózik meg vele Biden, vagy hirtelen ezek most majd eltűnnek és minden B happy lesz? 😊
NB2
Én pont emiatt örülök Bidennek, mert így el fog tünni ez a buzi blm

BEARS BABY!

Sir Alex immortal
több mint 4 éve
Jughead Dallas Cowboys 5 201
Egyébként, akik szerint a demokraták csalnak azoktól kérdezem én, hogy ha ennyire sikerült lezsírozniuk mindent, akkor azt miért nem csinálták feltűnés nélkül?

Ha már ennyire megszervezték a csalást, akkor lehetett volna annyi eszük, hogy előbb bebiztosítják a demokrata győzelmet, majd hirtelen elkezdik a republikánus szavazatokat tolni, így nemhogy a csalás vádját elkerülnék, de még ők mutogathatnának, hogy pedig látszik, hogy a republikánusok csalni próbáltak, hisz majdnem fordítottak.

Nekem inkább tűnik úgy, hogy a republikánusok próbálják úgy alakítani a valószínűleg várt vereségüket, hogy a csalás narratívájával élhessenek.
több mint 4 éve
rob3r7o Denver Broncos Air Force Falcons 4 216 — #officialBoliever
Ezek a semmirekellő amerikaiak oktatják a világot a demokráciából😊 ezután egy rossz szót sem a magyar választásokról. Trump amíg hatalomban van, addig elszabadult hajóágyúként lerombolja azt is ami tekintélye még meg van az usa-nak😊. Majd jön egy olyan elnök akinek kolompot kell kötni a nyakába a fehér házban, hogy amikor elkóborol megtalálják. Ezután nemsokára jön elnöknek az alelnök, akit még a sajátjai többsége is jobban utál mint akármelyik republikánust😊. hová züllött az az ország.
pfefe8
Az USA a lelkét a 2000-es választásnál vesztette el végleg, onnantól ez már csak haláltusa
r.baggio
Egy aránylag jó kormányzás után egy teljesen nyilvánvalóan alkalmas jelöltet szoros meccsen (megint csak csalás gyanújával) legyőz egy beszédhibás fazon.
Kampman
Azért valljuk be mennyivel szegényebbek lennénk, ha az a 2 év Medgyessy kormányzás kimarad. 😀

#DenverBroncos #RealMadrid #1FCUnionBerlin #AirForceFalcons #ColoradoAvalanche #DenverNuggets #PaksiFC

#DanielRicciardo #RafaelNadal #EneaBastianini #DT88 #BigBenz #PS2 #CarsonHocevar #JesseLove
több mint 4 éve
Chargers LT
Fidesznek sosem kellett csalnia a 2/3ért, 2010ben megkapták utána meg úgy alakították át a törvényt hogy nekik jó legyen, ez etikátlan, de nem csalás.

BEARS BABY!

Sir Alex immortal
több mint 4 éve
Kampman Green Bay Packers Wisconsin Badgers 28 313
pfefe8
r.baggio
több mint 4 éve
Kampman Green Bay Packers Wisconsin Badgers 28 313
Nincs rendszerszintű csalás, nincsenek furcsaságok. Mutass nekem ilyen linket portfoliorol, HVG-ről, etc... ilyet nem hiszem hogy leírtak.
Igor
Hát ilyet a HVG biztos nem is fog leírni 😊

Én sem hiszem el kritika nélkül, hogy rendszerszintű csalás volt, csak ez az érv olyan, mint ha a Fidesz-drukkerek mondanák, hogy az Origó sosem írt semmi rosszat Donaldról, akkor biztos áldott jó ember 😊
több mint 4 éve
Igor Baltimore Ravens TCU Horned Frogs 16 365 — No 1 Zhang Yufei fan
egy szó mint száz csak jelzem nekem mint sima hétköznapi ember az jön le az elnökválasztásról hogy a demokraták csalnak/csaltak
Rózsa Sándor (betyár)
Hát ez szomorú / nagy baj sajnos... és ezért érdeklődéséppen megkérdezném, miért és miből jön ez le neked?

Igor
Hir24, Index, Origo,Portfolio,HVG ezeket szoktam minden nap átfutni.
És mindenhol azt taglalják milyen furcsaságok vannak az amerikai elnökvalasztással.
+itt is oldalakon keresztül azt taglaltátok hogy milyen lehetőségek vannak a csalásra
Nem beszélve arról hogy szinte napról napra változik hogy melyik elnök jelenti be magát győztesnek kint.
Szóval az egész egy bohózatnak tűnik ahol rendszerszimtű csalásokra van lehetőség kezdve a levélszavazatokkal nem enegedik be az ellenőröket stb.
Rózsa Sándor (betyár)
Nincs rendszerszintű csalás, nincsenek furcsaságok. Mutass nekem ilyen linket portfoliorol, HVG-ről, etc... ilyet nem hiszem hogy leírtak.

Vannak apró hibák, vannak bohózatba illő elemek - kis számmal. Egy 350 milliós országnál, ahol 50 különböző állam 50 különböző módon oldja meg a dolgot.. ez benne van. Az lenne a meglepő, ha minden tökéletesen zajlana...

De ha te egy szarrágó, minden kákán csomót kereső ember vagy és a zavarosban halászásból élsz meg, akkor nyilván mindig lesznek ilyen apróságok, amin rúgózhatsz.
Trump elkezdte keverni a szart, összemosni a dolgokat, és lenyomott egy olyan beszédet aminek 95%-a hazugság / csúsztatás volt.

De ami igazán felhúz engem....
"Nehezen hiszem én is, hogy pont a levélszavazatokkal fordít ennyire Biden" (NB2)

Ettől felmegy a vérnyomásos 180-ra...

Valószínűleg nem követitek szoros figyelemmel a a dolgot... de Trump hónapokat töltött azzal, hogy a híveit arra buzdította, hogy NE szavazzanak levélen, hanem csakis személyesen. De ezt még a Foxon / origon is meg fogjátok találni....

Vajon, ha ezek után 80-90% a demokrata levélszavazók aránya, az miért annyira meglepő??

Szerkesztette: Igor

We didn't take this lightly for Johnny Unitas to share this plaza with the greatest defensive player of all time. (Steve Biscotti)

We did it our way. We made sure they started putting in rules for offense! (Ray Lewis)
több mint 4 éve
sutianap Pittsburgh Steelers Pittsburgh Panthers 13 340 — capitaine du château de Vienne 1487
NB2
mer valahol a leveleket csak urnazárás után kezdhették el számolni, aztán ez lecsúszott az urnaszámolás utánra

Aki nem hiszi, annak utánajárnak
több mint 4 éve
pfefe8 Pittsburgh Steelers 1 203
NB2
A blm mozgalom még hagyján, ők csendben lesznek. A rendőrséget elvesztették teljesen. muszáj lesz a költségvetésüket drasztikusan megvágni, mert a rendőrség vérét akarják a támogatóik. Van egy rosszul működő rendőrségük, és ezt még mélyebbre taszítják színvonalban. Ráadásul a rendőrség tekintélye is erős csorbát szenvedett, amit nem lehet visszaállítani. De ennek is az átlag ember fogja meginni a levét.

Steelers fan
több mint 4 éve
Rynald Indianapolis Colts 247
Arról nem beszélve, hogy miért van az, hogy a több állam tudott időben adatot adni, 4-5 igencsak nem és pont ott fordít Biden.
NB2
Ha megnézed a térképet, jó pár olyan állam van még, ahol lassúak (NJ,Utah,Alaszka, Maryland..), csak senkit nem érdekel, mert már eldőlt
több mint 4 éve
Amúgy Trump tényleg kva okosan csinálta. Tudta nagyon jól, mire számíthat a levélszavazatok kapcsán, és elkezdte már előre a csalás mantrát. Ami persze be is jött, és most a demokraták a csúnya gonosz romulánok, akik szétcsalták az agyukat.

#DenverBroncos #RealMadrid #1FCUnionBerlin #AirForceFalcons #ColoradoAvalanche #DenverNuggets #PaksiFC

#DanielRicciardo #RafaelNadal #EneaBastianini #DT88 #BigBenz #PS2 #CarsonHocevar #JesseLove
több mint 4 éve
Amúgy napok/hetek óta tudni, hogy a demokraták nagy része levélben szavazott... akkor miért van meglepődve a fél (repi) világ, hogy a végén Biden számai növekednek nagyrészt...
Az meg, hogy valakiket nem engednek be egy épületbe, akár ellenzéki, akár nem... hát biztos figyeltek egyes magyar eseményeket és látták, hogy ez menő...

több mint 4 éve
NB2 New England Patriots 24 912 — nabege2@yahoo.com
több mint 4 éve
Rózsa Sándor (betyár)

Igor
Aki követte folyamatosan: hány államot fordított meg a levélszavazat illetve ez kb milyen választási eredményt sejtet a levélszavazatokra nézve?

Csak azért mert az nekem is fura ha a "normál" szavazatokkal Trump vezetett többségében, aztan ez a levélszavazatokkal drasztikusan megfordul, de pont annyira hogy kijöjjön a lépés Bidennek. Lehet emiatt gondolja azt hogy csalás, de én nem követtem ezt most annyira úgyh én nem foglalnék állást.
davemayer
Ennek baromi egyszerű a magyaráza: maga Trump, aki kérte, hogy a szavazói személyesen szavazzanak. Ezek után az a csoda, hogy nem mindenhol 95%-ot szerez Biden belőlük.

több mint 4 éve
pfefe8 Pittsburgh Steelers 1 203
pfefe8
imádom, amikor valaki minden valós tudást nélkülözve mond ítéletet...brávó 😀
Klaci79
én meg amikor cáfolat nélkül jön a hülyének nézés. Melyik gondolataimat szeretnéd megcáfolni?
pfefe8
kolomp? alelnök-->elnök
olyan feltételezéseid vannak, amiknek semmi alapja, azon kívül, hogy az úgy tűnik simán vesztes volt amerikai elnök jön ezekkel a hülyeségeivel.
az meg, hogy jó e a választási rendszer: gondolom ha Trump nyer jó, ha veszít rossz
igazából egy-egy állam részletszabályaival sokan nincsenek tisztában, például ha megvárják a külföldi amerikai katonák szavazatait, ami nyilván lassabban érnek oda, de megvárják, mert számukra ez a normális. ilyenkor kénytelen vagy megtartani hazai szavazatok egy jelentős részét is, mert össze kell keverni a külföldi szavazatokkal, ebben az esetben biztosítható az anonimitás.

A mi választási rendszerünkben azzal senkinek nincs baja, hogy lassan számolnak. Sok más viszont van, ami USA-ban teljesen rendben. Szívesen cserélnék velük, hogy a lassú választás legyen a baj és nem az, hogy olyan bizottságok bírálják el a kétesélyes szavazatokat, ahol fidesz többség van, vagy a kormánypárt képviselői a sokszorosát költik a kampányra, mint az ellenzék, sokkal többet, mint amit a törvény megenged. Vagy a közmédiában folyik a fidesz szennye...
Klaci79
Semmi alapja?😊 nyíltan beszél mindenki erről a forgatókönyvről, az alelnök elnök viszonyában. Biden kijelentette, hogy maximum egy ciklusra tervez, ilyet még soha senki sem mondott ki. Nem számít ki nyer abból a szempontból, hogy három napja az egész világ az amerikai választáson röhög. Az egyik oldal kínos csendben figyel és várja hogy végre kihirdessék a győzelmüket, a másik meg hol alappal, hol alaptalanul csalással vádolja a másik oldalt. Közben a káosz eluralkodni látszik.

Steelers fan
több mint 4 éve

több mint 4 éve
Rózsa Sándor (betyár)

Igor
Hir24, Index, Origo,Portfolio,HVG ezeket szoktam minden nap átfutni.
És mindenhol azt taglalják milyen furcsaságok vannak az amerikai elnökvalasztással.
+itt is oldalakon keresztül azt taglaltátok hogy milyen lehetőségek vannak a csalásra
Nem beszélve arról hogy szinte napról napra változik hogy melyik elnök jelenti be magát győztesnek kint.
Szóval az egész egy bohózatnak tűnik ahol rendszerszimtű csalásokra van lehetőség kezdve ezzel a levélszavazatokkal nem enegedik be az ellenőröket stb.
Rózsa Sándor (betyár)
Én ezek közül csak az origo-n láttam azt, hogy csalásról lenne szó. Az meg ugye tudjuk mennyire hiteles...

Rendszerszintű csalás kizárt, de ez is kb oldalakon keresztül taglalva van olyanok által, akik nálam ezerszer jobban értenek hozzá. Inkább itt arról van szó, hogy a rengeteg infó közül melyiket akarjuk befogadni. Nyilván te, mint aki Trump-nak szurkol inkább azokat látja meg, amik a csalásról szólnak. De ha most Trump állna nyerésre, és Biden jönne a csalás dumával te se így állnál hozzá. És ne értsd félre, nem téged támadlak ezzel, csak egész egyszerűen az emberek 90%-a így működik. Szerintem próbáld meg kicsit jobban beleásni magad a témába. 😊 És ha utána is így gondolod, lelked rajta. Csak azért odáig ne menjünk el szerintem, hogy rendszerszintű csalásról beszélünk.

több mint 4 éve
Amador Los Angeles Rams 273
Ha már csaltak, akkor összecsalhatták volna a szenátusi többséget is, mert anélkül Biden keze eléggé meg lesz kötve. De erről valószínűleg megfelejtkeztek.
több mint 4 éve
Rózsa Sándor (betyár)

Igor

BEARS BABY!

Sir Alex immortal
több mint 4 éve
Törölt felhasználó
Rózsa Sándor (betyár)
az origo rossz, értem?
csebi
Tény olvasok azt is.
De nincs olyan orgánum ahol ne az lenne a vezér cikk hogy furcsaságok vannak
Na mindegy.
Rózsa Sándor (betyár)
furcsaság != csalás
Negritis
Hiszed vagy sem burkoltan az átlag embernek igen