USA és a világ
31 feliratkozó
10 hónapja
Akkor pont elfért volna... finomutalásféleképpen...Lehet már volt, de azért ez így elég érdekes. 😀mert a ruszkikkal nincs semmilyen közvetlen kereskedelmi kapcsolatuk, így nem is lenne sok értelme megvámolni őket. a 0% pont ugyanannyit ér, mint a 2 millió %
Greengo
fake.id
10 hónapja
lófaszt, mamaAmcsi piákból sürgősen el kell kezdeni betárazni…Szerencsére megvagyok nélkülük, úgyis vacak mind 😄
ozibozi
warr_b
sierranevada.com/brews/torpedo
10 hónapja
Lehet már volt, de azért ez így elég érdekes. 😀mert a ruszkikkal nincs semmilyen közvetlen kereskedelmi kapcsolatuk, így nem is lenne sok értelme megvámolni őket. a 0% pont ugyanannyit ér, mint a 2 millió %
Greengo
10 hónapja
Ööööö..oké (10.000 emberről beszélünk amúgy, nem 20-ról)„Az állománynak az a része, amelyet nem kellett volna elbocsátani, el lett bocsátva. Az ő munkaviszonyukat most visszaállítjuk. Ez is volt végig a terv”
telex.hu/kulfold/2025/04/04/fogunk-meg-hibazni-mondta-az-oltasszkeptikus-amerikai-egeszsegugyi-miniszter-es-visszahivott-tizezer-kirugott-szakembert
...ne gondolkodd túl a dolgokat, ÉLVEZD!
10 hónapja
Lehet már volt, de azért ez így elég érdekes. 😀

E-A-G-L-E-S EAGLES !
10 hónapja
Amcsi piákból sürgősen el kell kezdeni betárazni…Szerencsére megvagyok nélkülük, úgyis vacak mind 😄
ozibozi

Hail to the Redskins! - Ad augusta per angusta
"I don't break the horizon
I erase it when I'm born"
10 hónapja
Amcsi piákból sürgősen el kell kezdeni betárazni…
10 hónapja
34 %-os viszontvám Kínától…imádni fogjak az amerikai húsipari cégek. Szép munka öregfiú!!!nah és a pingvinek?
Klaci79
The Stronger you become, the Weaker you really are.
I wanted Champ to be champ!
10 hónapja
34 %-os viszontvám Kínától…imádni fogjak az amerikai húsipari cégek. Szép munka öregfiú!!!Mi van libernyák?! Nem tetszik Amerika best ever éve? Nem érzed a gazdasági repülőrajtot? Hiányoznak a migránsok? Mi van Hillary gmail fiókjával? MAGYARPÉTER?
Klaci79
Hóhér kell ide, HE!
Designed in California, made in China.
10 hónapja
Ez elmélet. Gates jóslata meg egy nagy mozgó céldátum. Én ugye ezzel foglalkozom napi szinten, és a gyártásautomatizálás is részfolyamatokra tud működni, a globális, általános gyártás egyszerűen nem tud megvalósulni a közeljövőben. Gates 10 évente megjósolja, hogy 10 év múlva majd mi lesz, aztán 10 év eltelik, és emberek ahelyett, hogy robotokkal főzetnék a kaját, táncikálnak a TikTokon.Ha igy marad a kovetkezo evekben es tegyuk fel a kovetkezo adminisztracio sem valtoztat (es ugye az usaban 2 evente valasztasok vannak, boven lehet, hogy a rovidtavu hatas miatt megbuntetik Trumpot es a torvenyhozasban visszacsinaljak), akkor ez teljesen ellentetes azzal a gazdasagi filozofiaval amibe itt mindenki beleszuletett. Nem lesz olcso Temu stb. domping Kinabol, tehat fogyasztokent dragul majd sok termek. Cserebe lesz uj munkahely es tobb penz vambol amit ujraoszthat az allam, illetve ellenallobb lesz minden orszag a vilaggazdasagi valsagoknak. De ez sem ilyen egyszeru, mert Bill Gates par napja azt a -szerintem fenyegeto- joslatot tette, hogy 10 ev es az AI/robotok mindent megcsinal majd az emberke helyett, tehat a gyarakban is ok lesznek. (Soha az emberiseg tortenelmeben ekkora ertekevsztese az embernek, mint individumnak nem volt meg, mint amit ez prognosztizal. Az uralkodo reteg -pl tech milliardosok- kevesbe leszenk erdekeltek a joletunkben, ott lesznek a robotok).34 %-os viszontvám Kínától…imádni fogjak az amerikai húsipari cégek. Szép munka öregfiú!!!Szép öngólt lőtt a bohóc, gondolom az EU is hasonló százalékkal válaszol. Nem tudom h ez a világ barma mire számított... 😀
Klaci79
Beki
undisputedly
A tévedés ott van, hogy fogyasztói és nem termelői társadalomban élünk. Ha és amennyiben nem lesz elég fogyasztó, nem lesz kinek termelni. Egyszerűen egy idő után nem lehet többet fogyasztani bármiből és mindenből se. Hiába lennének mindenhol robotok, ha nem lesz aki megvegye, akkor semmi értelme nem lesz termelni.
Amíg a kapitalizmus nem változik meg alapműködésében és alakul ki mondjuk egy alapjövedelemre vagy egy nagyobb expanzióra építő társadalom, addig nincs miről beszélni. Amíg vannak "versengő" államok, gazdaságok, addig mindig szükség lesz valamilyen ellentétre, és ez magától értetődően abba az irányba hat, hogy lennie kell győzteseknek és veszteseknek. Ez pedig konzerválja a mai állapotokat, aprókat lépkedünk egyik-másik irányba, de drasztikus változások nem lesznek.
Nem ezért olyan a társadalom, amilyen, mert nem robotok gyártják kizárólag az iPhone-t, hanem mert az alap társadalmi logikák így működnek. A többi meg álmodozás.

10 hónapja
Vajon kik fognak ezeken megint keresni és vajon kik fogják megfizetni????Pont erre, ez volt a cel. Kereskedelmi akadalyokat felhuzni es arra kenyszeriteni az amerikaba exportalo cegeket, hogy inkabb amerikaban gyartsanak vagy kizarni azokat akik a mar amerikaban gyartoknal olcsobban tudnak arut behozni pl Kinabol, ezaltal a fogyasztokat arra kenyszeriteni, hogy helyi arut vegyenek.34 %-os viszontvám Kínától…imádni fogjak az amerikai húsipari cégek. Szép munka öregfiú!!!Szép öngólt lőtt a bohóc, gondolom az EU is hasonló százalékkal válaszol. Nem tudom h ez a világ barma mire számított... 😀
Klaci79
Beki
USA szovetsegi kormany honlapja szerint az USA 2024-ben 143.5 milliard dollar ertekben adott el arut kinaban, Kina viszont 439 milliard ertekben az USA-ban. Tegnap a "Kincstari miniszter" Bessent azt nyilatkozta, alapvetes, hogy a kereskedelmi haboruban az jar rosszul, aki kereskedelmi tobbletben van. Ebben a relacioban az Kina.
Akik, ha jol emlekszem a vilag legnagyobb exportorei, a gazdasaguk arra van kalibralva, hogy exportaljanak, azaz a "vilag legnagyobb gyaraban" -sok esetben nagyon olcson- legyartott termekeket mas orszagokban eladjak.
Eleg bonyolult tema amugy, a gazdasag es a kulpolitikai megfontolasok itt kez a kezben jarnak, de utobbit Trumpek nem tartjak fontosnak, pedig szovetsegi szinten hatasa van. Pont most tortenik az egypolusu vilagrend ujrarendezese, ilyenkor nem okos dolog a szovetsegeseidet cseszegetni. Ok kizarolag kereskedelmi oldalrol kozelitik meg, mig az elozo evszazad liberalis felfogasa szerint a szabadkereskedelem diplomaciai eszkoz is volt, azaz ha integraljak Kinat es az Oroszokat, akkor nem elsz haboru, mert senki sem erdekelt benne, a gazdasaguk osszeomlana.
Ha igy marad a kovetkezo evekben es tegyuk fel a kovetkezo adminisztracio sem valtoztat (es ugye az usaban 2 evente valasztasok vannak, boven lehet, hogy a rovidtavu hatas miatt megbuntetik Trumpot es a torvenyhozasban visszacsinaljak), akkor ez teljesen ellentetes azzal a gazdasagi filozofiaval amibe itt mindenki beleszuletett. Nem lesz olcso Temu stb. domping Kinabol, tehat fogyasztokent dragul majd sok termek. Cserebe lesz uj munkahely es tobb penz vambol amit ujraoszthat az allam, illetve ellenallobb lesz minden orszag a vilaggazdasagi valsagoknak. De ez sem ilyen egyszeru, mert Bill Gates par napja azt a -szerintem fenyegeto- joslatot tette, hogy 10 ev es az AI/robotok mindent megcsinal majd az emberke helyett, tehat a gyarakban is ok lesznek. (Soha az emberiseg tortenelmeben ekkora ertekevsztese az embernek, mint individumnak nem volt meg, mint amit ez prognosztizal. Az uralkodo reteg -pl tech milliardosok- kevesbe leszenk erdekeltek a joletunkben, ott lesznek a robotok).
Szoval ha jonnek gyarak, par ev mulva akkor sem emberek dolgoznak benne. Kinaban mar vannak telejsen automatizalt "sotet gyarak", ahol neha megjelenik par mernok, de amugy mindent robotok/gepek csinalnak. Plusz ott a masik oldal, a fogyasztoi tarsadalmat amugy is kritizaljuk, a fast fashion meg a tomenytelen uj aru ami a szabadkereskedelem mozgatorugoja. Most akkor jobb lesz a kornyezetnek stb? KIna helyett pl a magasabb kornyezetvedelmi szabvanyokkal rendelkezo USA-ban termelnek es ott is kevesebbet, kisebb lesz igy a gyartoi- es fogyasztoi labnyom?
Annyi osszetevoje van ennek a vamhaborunak, annyi valtozo tenyezo (vannak orszagok akik csokkentettek a sajat vamjaikat most az USA-val szemben, de sokan meg nem is reagaltak), szuperszamitogeppel kellene lemodellezni mi lesz a legvaloszinubb forgatokonyv, de rovidtavon biztosan nem lesz jo, senkinek.
undisputedly
" Szeretem a jeget, hagyjál békén. "
10 hónapja
Pont erre, ez volt a cel. Kereskedelmi akadalyokat felhuzni es arra kenyszeriteni az amerikaba exportalo cegeket, hogy inkabb amerikaban gyartsanak vagy kizarni azokat akik a mar amerikaban gyartoknal olcsobban tudnak arut behozni pl Kinabol, ezaltal a fogyasztokat arra kenyszeriteni, hogy helyi arut vegyenek.34 %-os viszontvám Kínától…imádni fogjak az amerikai húsipari cégek. Szép munka öregfiú!!!Szép öngólt lőtt a bohóc, gondolom az EU is hasonló százalékkal válaszol. Nem tudom h ez a világ barma mire számított... 😀
Klaci79
Beki
USA szovetsegi kormany honlapja szerint az USA 2024-ben 143.5 milliard dollar ertekben adott el arut kinaban, Kina viszont 439 milliard ertekben az USA-ban. Tegnap a "Kincstari miniszter" Bessent azt nyilatkozta, alapvetes, hogy a kereskedelmi haboruban az jar rosszul, aki kereskedelmi tobbletben van. Ebben a relacioban az Kina.
Akik, ha jol emlekszem a vilag legnagyobb exportorei, a gazdasaguk arra van kalibralva, hogy exportaljanak, azaz a "vilag legnagyobb gyaraban" -sok esetben nagyon olcson- legyartott termekeket mas orszagokban eladjak.
Eleg bonyolult tema amugy, a gazdasag es a kulpolitikai megfontolasok itt kez a kezben jarnak, de utobbit Trumpek nem tartjak fontosnak, pedig szovetsegi szinten hatasa van. Pont most tortenik az egypolusu vilagrend ujrarendezese, ilyenkor nem okos dolog a szovetsegeseidet cseszegetni. Ok kizarolag kereskedelmi oldalrol kozelitik meg, mig az elozo evszazad liberalis felfogasa szerint a szabadkereskedelem diplomaciai eszkoz is volt, azaz ha integraljak Kinat es az Oroszokat, akkor nem elsz haboru, mert senki sem erdekelt benne, a gazdasaguk osszeomlana.
Ha igy marad a kovetkezo evekben es tegyuk fel a kovetkezo adminisztracio sem valtoztat (es ugye az usaban 2 evente valasztasok vannak, boven lehet, hogy a rovidtavu hatas miatt megbuntetik Trumpot es a torvenyhozasban visszacsinaljak), akkor ez teljesen ellentetes azzal a gazdasagi filozofiaval amibe itt mindenki beleszuletett. Nem lesz olcso Temu stb. domping Kinabol, tehat fogyasztokent dragul majd sok termek. Cserebe lesz uj munkahely es tobb penz vambol amit ujraoszthat az allam, illetve ellenallobb lesz minden orszag a vilaggazdasagi valsagoknak. De ez sem ilyen egyszeru, mert Bill Gates par napja azt a -szerintem fenyegeto- joslatot tette, hogy 10 ev es az AI/robotok mindent megcsinal majd az emberke helyett, tehat a gyarakban is ok lesznek. (Soha az emberiseg tortenelmeben ekkora ertekevsztese az embernek, mint individumnak nem volt meg, mint amit ez prognosztizal. Az uralkodo reteg -pl tech milliardosok- kevesbe leszenk erdekeltek a joletunkben, ott lesznek a robotok).
Szoval ha jonnek gyarak, par ev mulva akkor sem emberek dolgoznak benne. Kinaban mar vannak telejsen automatizalt "sotet gyarak", ahol neha megjelenik par mernok, de amugy mindent robotok/gepek csinalnak. Plusz ott a masik oldal, a fogyasztoi tarsadalmat amugy is kritizaljuk, a fast fashion meg a tomenytelen uj aru ami a szabadkereskedelem mozgatorugoja. Most akkor jobb lesz a kornyezetnek stb? KIna helyett pl a magasabb kornyezetvedelmi szabvanyokkal rendelkezo USA-ban termelnek es ott is kevesebbet, kisebb lesz igy a gyartoi- es fogyasztoi labnyom?
Annyi osszetevoje van ennek a vamhaborunak, annyi valtozo tenyezo (vannak orszagok akik csokkentettek a sajat vamjaikat most az USA-val szemben, de sokan meg nem is reagaltak), szuperszamitogeppel kellene lemodellezni mi lesz a legvaloszinubb forgatokonyv, de rovidtavon biztosan nem lesz jo, senkinek.
Szerkesztette: undisputedly
10 hónapja
34 %-os viszontvám Kínától…imádni fogjak az amerikai húsipari cégek. Szép munka öregfiú!!!Szép öngólt lőtt a bohóc, gondolom az EU is hasonló százalékkal válaszol. Nem tudom h ez a világ barma mire számított... 😀
Klaci79
10 hónapja
Sok mindenben hasonló véleményen vagyunk, de ebben nem igazán értünk egyet. Világháború nélkül nem látom, hogy globálisan összeomoljon a gazdaság úgy, hogy áram se legyen, de egy világháború sem érdeke senkinek, bármennyire is ezt vízionálja sok ember.Napkitörés?
Gyurma Pappa
10 hónapja
34 %-os viszontvám Kínától…imádni fogjak az amerikai húsipari cégek. Szép munka öregfiú!!!
10 hónapja
Ámen!Hozzánk áprilisban végre megérkeznek a fülöp-szigetekiek 8)Húsvétra érkeznek. Kelet felől. A keresztet maguk hozzák.
r.baggio
Willie Parker

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
10 hónapja
Hozzánk áprilisban végre megérkeznek a fülöp-szigetekiek 8)Húsvétra érkeznek. Kelet felől. A keresztet maguk hozzák.
r.baggio
10 hónapja
Nah megtudtuk hogy az európai marha gyenge 😊
10 hónapja
Sok mindenben hasonló véleményen vagyunk, de ebben nem igazán értünk egyet. Világháború nélkül nem látom, hogy globálisan összeomoljon a gazdaság úgy, hogy áram se legyen, de egy világháború sem érdeke senkinek, bármennyire is ezt vízionálja sok ember.Nincs ilyen státusz. Illetve van az a helyzet, amikor már jobban szopsz, ha fent vagy, mint ha lent.Az egész kapitalizmussal ez a helyzet. Akkor tudod túlélni, ha elfogadod a szabályait, és olyan státuszt hajszolsz össze magadnak, hogy lényegtelen legyen mi történik.Ja, önzéssel én is faszán állok... Csak ez irreleváns. Nincs megoldása a problémának azon a halmazon belül, ahol te (meg én) szeretnéd.Értem amit írsz, csak én meg önző vagyok és nem akarok végigszenvedni egy ilyen korszakot. 15 éve benne élünk, nem akarom, hogy eljussunk Oroszország szintjére.Lúdas SolymiDe mi van akkor, ha ez az egész, amit most megakadályozni igyekszünk, ez része kellene hogy legyen a társadalmi evolúciónak. Jönnie kell a szélsőjobb populizmusnak (megint...), hogy egy újabb felismerés, egy újabb korrekció következhessen. Lehet hogy az jobb lenne, nagyobb lenne, több felismerést hozna. Olyanok vagyunk, mint a felvilágosodás korában élők, akik elhiszik, hogy ők, a felvilágosultak tudják, hogy hogy kell élni. Akik meg ottmaradtak a földet túrni, azok nem tudják. Aztán ebből mi lett? A ma összes problémája, kiteljesedett kapitalizmusostól, fogyasztói társadalmastól, klímaváltozásostól, mindenestől. Most meg nyikegünk, hogy vissza kellene térni a természetbe, mert kiszereltük magunkat belőle...
Nem biztos, hogy előre meg lehet erőszakolni a történelmet...
Lecsó
Az EU politikusainak össze kell kapniuk magukat is ki kell találniuk hogyan javítható úgy a rendszer, hogy a fejlődés az ne oltári szopás legyen.
Elvégre ezért lettek megválasztva, ez lenne a feladatuk, nem a fingreszelés jó pénzért, azt én is meg tudom csinálni és jobban.
Lúdas Solymi
Ez a hajó már elment, szerintem.
Lecsó
Van egy új kedvenc Messiás tudatos emberem, egy bizonyos Gary Stevenson. Ritka sikeres trader volt a Citibanknál, aztán megvilágosodott, hogy igazából a csórók nyomorán keresik magukat halálba. Nyilván szegény származás stb., nézzetek utána. Szóval a tanulság: ha milliókat keresel, könnyebben osztod az észt az egyenlőségről.
Így látom az egész rendszert, ha szeretnél élni, és tenni valamit, akkor először a játékot "meg kell nyerni", aztán lesz lehetőséged megpróbálni változtatni. Ja, a Squid Game is erről szól, nem vagyok annyira zseniális, hogy nálam legyen a Szent Grál...
Gyurma Pappa
Ha rendszer szinten omlik össze, akkor baszhatod a rendszerbeli státuszodat. Pl ha "elmegy az áram", akkor vége mindennek. Mondjuk a busmanokat a szavannán nem fogja annyira érdekelni, mint minket, felvilágosultakat.
Lecsó
Az, hogy 8 mrd embernek nem fenntartható még a mi életszínvonalunk sem, pláne nem egy amerikaié, az már egy következő kérdés.

10 hónapja
Nincs ilyen státusz. Illetve van az a helyzet, amikor már jobban szopsz, ha fent vagy, mint ha lent.Az egész kapitalizmussal ez a helyzet. Akkor tudod túlélni, ha elfogadod a szabályait, és olyan státuszt hajszolsz össze magadnak, hogy lényegtelen legyen mi történik.Ja, önzéssel én is faszán állok... Csak ez irreleváns. Nincs megoldása a problémának azon a halmazon belül, ahol te (meg én) szeretnéd.Értem amit írsz, csak én meg önző vagyok és nem akarok végigszenvedni egy ilyen korszakot. 15 éve benne élünk, nem akarom, hogy eljussunk Oroszország szintjére.Lúdas SolymiDe mi van akkor, ha ez az egész, amit most megakadályozni igyekszünk, ez része kellene hogy legyen a társadalmi evolúciónak. Jönnie kell a szélsőjobb populizmusnak (megint...), hogy egy újabb felismerés, egy újabb korrekció következhessen. Lehet hogy az jobb lenne, nagyobb lenne, több felismerést hozna. Olyanok vagyunk, mint a felvilágosodás korában élők, akik elhiszik, hogy ők, a felvilágosultak tudják, hogy hogy kell élni. Akik meg ottmaradtak a földet túrni, azok nem tudják. Aztán ebből mi lett? A ma összes problémája, kiteljesedett kapitalizmusostól, fogyasztói társadalmastól, klímaváltozásostól, mindenestől. Most meg nyikegünk, hogy vissza kellene térni a természetbe, mert kiszereltük magunkat belőle...
Lecsó
Az EU politikusainak össze kell kapniuk magukat is ki kell találniuk hogyan javítható úgy a rendszer, hogy a fejlődés az ne oltári szopás legyen.
Elvégre ezért lettek megválasztva, ez lenne a feladatuk, nem a fingreszelés jó pénzért, azt én is meg tudom csinálni és jobban.
Lúdas Solymi
Lecsó
Van egy új kedvenc Messiás tudatos emberem, egy bizonyos Gary Stevenson. Ritka sikeres trader volt a Citibanknál, aztán megvilágosodott, hogy igazából a csórók nyomorán keresik magukat halálba. Nyilván szegény származás stb., nézzetek utána. Szóval a tanulság: ha milliókat keresel, könnyebben osztod az észt az egyenlőségről.
Így látom az egész rendszert, ha szeretnél élni, és tenni valamit, akkor először a játékot "meg kell nyerni", aztán lesz lehetőséged megpróbálni változtatni. Ja, a Squid Game is erről szól, nem vagyok annyira zseniális, hogy nálam legyen a Szent Grál...
Gyurma Pappa
Ha rendszer szinten omlik össze, akkor baszhatod a rendszerbeli státuszodat. Pl ha "elmegy az áram", akkor vége mindennek. Mondjuk a busmanokat a szavannán nem fogja annyira érdekelni, mint minket, felvilágosultakat.
Szerkesztette: Lecsó
10 hónapja
jah Gary nagyot megy mostanábaAz egész kapitalizmussal ez a helyzet. Akkor tudod túlélni, ha elfogadod a szabályait, és olyan státuszt hajszolsz össze magadnak, hogy lényegtelen legyen mi történik.Ja, önzéssel én is faszán állok... Csak ez irreleváns. Nincs megoldása a problémának azon a halmazon belül, ahol te (meg én) szeretnéd.Értem amit írsz, csak én meg önző vagyok és nem akarok végigszenvedni egy ilyen korszakot. 15 éve benne élünk, nem akarom, hogy eljussunk Oroszország szintjére.Lúdas SolymiDe mi van akkor, ha ez az egész, amit most megakadályozni igyekszünk, ez része kellene hogy legyen a társadalmi evolúciónak. Jönnie kell a szélsőjobb populizmusnak (megint...), hogy egy újabb felismerés, egy újabb korrekció következhessen. Lehet hogy az jobb lenne, nagyobb lenne, több felismerést hozna. Olyanok vagyunk, mint a felvilágosodás korában élők, akik elhiszik, hogy ők, a felvilágosultak tudják, hogy hogy kell élni. Akik meg ottmaradtak a földet túrni, azok nem tudják. Aztán ebből mi lett? A ma összes problémája, kiteljesedett kapitalizmusostól, fogyasztói társadalmastól, klímaváltozásostól, mindenestől. Most meg nyikegünk, hogy vissza kellene térni a természetbe, mert kiszereltük magunkat belőle...
Lecsó
Lúdas Solymi
Lecsó
Gyurma Pappa
Pierce Morgan kiosztása volt az első klip amit láttam tőle
ráadásul a példái is könnyen érthetőek és ülnek
10 hónapja
Az egész kapitalizmussal ez a helyzet. Akkor tudod túlélni, ha elfogadod a szabályait, és olyan státuszt hajszolsz össze magadnak, hogy lényegtelen legyen mi történik.Ja, önzéssel én is faszán állok... Csak ez irreleváns. Nincs megoldása a problémának azon a halmazon belül, ahol te (meg én) szeretnéd.Értem amit írsz, csak én meg önző vagyok és nem akarok végigszenvedni egy ilyen korszakot. 15 éve benne élünk, nem akarom, hogy eljussunk Oroszország szintjére.Lúdas SolymiDe mi van akkor, ha ez az egész, amit most megakadályozni igyekszünk, ez része kellene hogy legyen a társadalmi evolúciónak. Jönnie kell a szélsőjobb populizmusnak (megint...), hogy egy újabb felismerés, egy újabb korrekció következhessen. Lehet hogy az jobb lenne, nagyobb lenne, több felismerést hozna. Olyanok vagyunk, mint a felvilágosodás korában élők, akik elhiszik, hogy ők, a felvilágosultak tudják, hogy hogy kell élni. Akik meg ottmaradtak a földet túrni, azok nem tudják. Aztán ebből mi lett? A ma összes problémája, kiteljesedett kapitalizmusostól, fogyasztói társadalmastól, klímaváltozásostól, mindenestől. Most meg nyikegünk, hogy vissza kellene térni a természetbe, mert kiszereltük magunkat belőle...
Lecsó
Lúdas Solymi
Lecsó

10 hónapja
Ja, önzéssel én is faszán állok... Csak ez irreleváns. Nincs megoldása a problémának azon a halmazon belül, ahol te (meg én) szeretnéd.Értem amit írsz, csak én meg önző vagyok és nem akarok végigszenvedni egy ilyen korszakot. 15 éve benne élünk, nem akarom, hogy eljussunk Oroszország szintjére.Lúdas SolymiDe mi van akkor, ha ez az egész, amit most megakadályozni igyekszünk, ez része kellene hogy legyen a társadalmi evolúciónak. Jönnie kell a szélsőjobb populizmusnak (megint...), hogy egy újabb felismerés, egy újabb korrekció következhessen. Lehet hogy az jobb lenne, nagyobb lenne, több felismerést hozna. Olyanok vagyunk, mint a felvilágosodás korában élők, akik elhiszik, hogy ők, a felvilágosultak tudják, hogy hogy kell élni. Akik meg ottmaradtak a földet túrni, azok nem tudják. Aztán ebből mi lett? A ma összes problémája, kiteljesedett kapitalizmusostól, fogyasztói társadalmastól, klímaváltozásostól, mindenestől. Most meg nyikegünk, hogy vissza kellene térni a természetbe, mert kiszereltük magunkat belőle...
Lecsó
Lúdas Solymi
Szerkesztette: Lecsó