USA és a világ
Sobri hiányolt ilyeneket, hát itt van. Ezt írta tegnap:
(hagyjuk, hogy MCC-s a pali, nagyon nem Nógrádi-Spöttle elfogultsággal "szakért")
Egy forrásom szerint a hír, hogy egy olyan békeajánlat van, ami alapján lehet "megegyezés", valós. Ez a Donbasz és Krím cserébe Zaporizsjéért és Herszon megyéért, azaz Ukrajna területi veszteséget fogad el, de Oroszország lemond a szárazföldi összeköttetésről a Krímig. Hogy ennek milyen keretet adnak, nem látom, hiszen jogilag orosz területről van szó Moszkva szemében, Ukrajna meg ugyan miért adna fel területet, amikor "győz". De ha akarnak, lehet diplomáciai formulát találni - népszavazásokat a jövőben, stb. Oroszország továbbá a lefoglalt 300 milliárd dollárját háborús jóvátételként odaadná Ukrajnának, ami viszont vállalná, hogy semleges ország marad.
"Lehet, hogy szar, de képzeld el, mi lenne, ha megint Gyurcsány lenne a főnök!"Mit mondana egy olyan országban, ahol egyetlen fostos boltban sem lehet kapni Szarvasi kávéfőzőt vagy Tisza cipőt?Azert valahol durva h emberek eletenek egy reszet vagy akar a lenyeget azt teszi ki h ilyeneket konteoznak.Meséltem már valamelyik topicban faterom egyik ismerősének feleségéről, aki évekkel ezelőtt egyszer megkért, hogy ha megyek Svájcba autóval - rendszeresen járok oda -, akkor szeretne kijönni velem, a kint élő lányát meglátogatni. Ismerősnek nem mondunk nemet, úgyhogy volt egy utam egy hatvan fölötti asszonysággal. Na ez a nő az út során ahol csak megálltunk, vagy ami mellett csak elmentünk, mindenhol szegénységet látott. Hogy le van pukkanva az az autó, szegény osztrákok, milyen ronda az a ház, szegény svánci emberek ésatöbbi. A bevásárlóközpontokban - az óránkénti pisiszünet miatt jónéhánynál megálltunk - meg a sok "migráns" miatt sápítozott. Akinek egy picit barnább volt a bőre, vagy göndörebb a haja, az neki migráns volt. Zömük persze eche osztrák / német, de legfeljebb sokad generációs bevándoló lehetett ránézésre egyébként, de számára migránsok voltak. A svájban élő lánya persze nem. 😀
Ugye van az a meme a nemtommelyiksorozatbol h all a faszi a kepek elott amin ossze vannak kotogetve a vonalak h mi hogyan kapcsolodik egymashoz, stb. es orult fejjel magyarazza.
Na, ezek is kb. olyanok…
Lúdas Solymi
Ez a nő nem konteókat gyártott, hanem ez volt számára a valóság. A szemével is ezt látta ott is, ahol egyébként Louis Vutton és hasonló shopok sorakoztak sorban.
peterk2005 udvari bolond
slowmotion
Mit mondana egy olyan országban, ahol egyetlen fostos boltban sem lehet kapni Szarvasi kávéfőzőt vagy Tisza cipőt?Azert valahol durva h emberek eletenek egy reszet vagy akar a lenyeget azt teszi ki h ilyeneket konteoznak.Meséltem már valamelyik topicban faterom egyik ismerősének feleségéről, aki évekkel ezelőtt egyszer megkért, hogy ha megyek Svájcba autóval - rendszeresen járok oda -, akkor szeretne kijönni velem, a kint élő lányát meglátogatni. Ismerősnek nem mondunk nemet, úgyhogy volt egy utam egy hatvan fölötti asszonysággal. Na ez a nő az út során ahol csak megálltunk, vagy ami mellett csak elmentünk, mindenhol szegénységet látott. Hogy le van pukkanva az az autó, szegény osztrákok, milyen ronda az a ház, szegény svánci emberek ésatöbbi. A bevásárlóközpontokban - az óránkénti pisiszünet miatt jónéhánynál megálltunk - meg a sok "migráns" miatt sápítozott. Akinek egy picit barnább volt a bőre, vagy göndörebb a haja, az neki migráns volt. Zömük persze eche osztrák / német, de legfeljebb sokad generációs bevándoló lehetett ránézésre egyébként, de számára migránsok voltak. A svájban élő lánya persze nem. 😀
Ugye van az a meme a nemtommelyiksorozatbol h all a faszi a kepek elott amin ossze vannak kotogetve a vonalak h mi hogyan kapcsolodik egymashoz, stb. es orult fejjel magyarazza.
Na, ezek is kb. olyanok…
Lúdas Solymi
Ez a nő nem konteókat gyártott, hanem ez volt számára a valóság. A szemével is ezt látta ott is, ahol egyébként Louis Vutton és hasonló shopok sorakoztak sorban.
peterk2005 udvari bolond
Azert valahol durva h emberek eletenek egy reszet vagy akar a lenyeget azt teszi ki h ilyeneket konteoznak.Meséltem már valamelyik topicban faterom egyik ismerősének feleségéről, aki évekkel ezelőtt egyszer megkért, hogy ha megyek Svájcba autóval - rendszeresen járok oda -, akkor szeretne kijönni velem, a kint élő lányát meglátogatni. Ismerősnek nem mondunk nemet, úgyhogy volt egy utam egy hatvan fölötti asszonysággal. Na ez a nő az út során ahol csak megálltunk, vagy ami mellett csak elmentünk, mindenhol szegénységet látott. Hogy le van pukkanva az az autó, szegény osztrákok, milyen ronda az a ház, szegény svánci emberek ésatöbbi. A bevásárlóközpontokban - az óránkénti pisiszünet miatt jónéhánynál megálltunk - meg a sok "migráns" miatt sápítozott. Akinek egy picit barnább volt a bőre, vagy göndörebb a haja, az neki migráns volt. Zömük persze eche osztrák / német, de legfeljebb sokad generációs bevándoló lehetett ránézésre egyébként, de számára migránsok voltak. A svájban élő lánya persze nem. 😀
Na, ezek is kb. olyanok…
Lúdas Solymi

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
Azert valahol durva h emberek eletenek egy reszet vagy akar a lenyeget azt teszi ki h ilyeneket konteoznak.kurvajo. XD XD XD
Zsellértelkes Vrij
Na, ezek is kb. olyanok…
The ring dang doo, now what is that?
Its soft and round like a pussy cat!
Got a hole in the middle, and it's split in two
and that's what you call the ring dang doo!
kurvajo. XD XD XD
'csak az maradt tiéd, mit homlokod megett viselsz.'
"A világ igazságtalan. Ha elfogadod ezt, cinkos lesz a neved, ha pedig megváltoztatnád, hóhér." (Sartre)
Never forget Bucha, Borodyanka, Hostomel, Irpen, Kramatorszk, Mariupol, Rubizne, Popasna, Kremenchuk, Sievierodonetsk, Chasov Yar, Vinnytsia, Mikolajiv, Olenivka, Chaplyny, Izjum, Zaporizzsja, Kijiv, Bakhmut, Pravdyne, Marinka, Kherson, Dnipro, Soledar, Avdijivka, Slovyansk, Uman, Nova Kakhovka, Kryvyi Rih, Odessa, Pervomajszkij,Lviv, Pokrovsk, Chernihiv, Kostyantynivka, Hroza, Harkiv, 2023.12.29., Odessa, Chernihiv, Vovchansk, Harkiv, Okhmatdyt, Poltava, Lviv, Sumi, Ternopil
Csak hogy valami értelmes dologról is legyen szó 😀
"Kirill Stremousov halálát két órával a baleset előtt bejelentették."‼️The administration of the annexed part of the Kherson region confirmed the death of Kirill Stremousov.
— NEXTA (@nexta_tv) November 9, 2022
Gauleiter's death is also confirmed by the Kremlin state media.
We will not miss him. pic.twitter.com/Emvfc8s8ND
Továbbá elvileg megvan Snihurivka.
Russian source on Kherson region
“Some units in the Kherson region received an order to withdraw from the right bank, some units have already crossed, some are still ensuring the withdrawal of the rest of the forces. Some still haven't been told what's going on.”
Zsellértelkes Vrij
....
Shoigu just ordered the withdrawal of Russian forces from the West Bank of the Dnipro River.
The city of Kherson and adjacent settlements cannot be supplied and function under the current conditions.
Szerkesztette: Brouwerij van de Vrij
"A világ igazságtalan. Ha elfogadod ezt, cinkos lesz a neved, ha pedig megváltoztatnád, hóhér." (Sartre)
Never forget Bucha, Borodyanka, Hostomel, Irpen, Kramatorszk, Mariupol, Rubizne, Popasna, Kremenchuk, Sievierodonetsk, Chasov Yar, Vinnytsia, Mikolajiv, Olenivka, Chaplyny, Izjum, Zaporizzsja, Kijiv, Bakhmut, Pravdyne, Marinka, Kherson, Dnipro, Soledar, Avdijivka, Slovyansk, Uman, Nova Kakhovka, Kryvyi Rih, Odessa, Pervomajszkij,Lviv, Pokrovsk, Chernihiv, Kostyantynivka, Hroza, Harkiv, 2023.12.29., Odessa, Chernihiv, Vovchansk, Harkiv, Okhmatdyt, Poltava, Lviv, Sumi, Ternopil
feltételezem az a kék terület San Antoniótól északkeletre Austin lenne 😊
Negritis, a vajda
‼️The administration of the annexed part of the Kherson region confirmed the death of Kirill Stremousov.
Gauleiter's death is also confirmed by the Kremlin state media.
We will not miss him. pic.twitter.com/Emvfc8s8ND
Továbbá elvileg megvan Snihurivka.
Russian source on Kherson region
“Some units in the Kherson region received an order to withdraw from the right bank, some units have already crossed, some are still ensuring the withdrawal of the rest of the forces. Some still haven't been told what's going on.”
The Stronger you become, the Weaker you really are.
I wanted Champ to be champ!

The Stronger you become, the Weaker you really are.
I wanted Champ to be champ!
Trump mindig mindenkinek beszolt. Ha majd nyiltan kampanyol ellenuk a nem csak anti-trumper goposok ellen, az lesz egy masik sebessegi fokozat.Már most is szidja őket, DeSantisnak is beszólt. Nyiltan örült bizonyos repi jelöltek vereségének stbÉrtelek...csak pont az a kérdés, hogy vajon mekkora kárt tud okozni GOP-on belül, ha majd sértődötten már nem csak Bident szidja, hanem a repi ellenfeleket is. Bár már gondolom, hogy ott se örül a többség, hogy minden egyes választás úgy kezdődik, hogy Trump szárnya megkérdőjelezi a választások tisztaságát.Azt a szcenáriót én nehezen látom, hogy Trump beismeri, hogy bármit elbukott most, amikor a házat megnyerik a repik. Az most mindegy, hogy szűkebben, mint gondolták, de megnyerik és vannak lehetőségeik az elnökről, meg a gazdaságról vagy bármiről a házban bizottságozni, stb,Azt mondod az a megaloman ferfi aki az elnoki szek elbukasa utan azt kereste hogyan nem kell kikoltoznie a Feher Hazbol, az nem fog csak ugy felreallni onszantabol? 😀 Nyilvan.
Szóval most nem igazán tudom, hogy hogyan tudják levakarni Trumpot a repik, aminek nyilván mindenki örülne, főleg ha egy normálisabb jönne utána, de szerintem Trump még nagyon komoly károkat tud okozni a repiknek és már inkább csak nekik, de az meggyőződésem, hogy nem fogja ezt elengedni.
Klaci79
A kerdes az volt, hogy a repi part es power dealerek ki tudnak-e szakadni a Trump gravitaciobol. Ez a midterm szerintem segitett belatni, hogy Trump mar a repi szavazoi bazison belul sem feltetlen akkora ero, mint volt. Trump magatol nem megy el, egyszeruen az infrastukturat es tamogatottsagot kell mashova csatornazni stb.
undisputedly
Persze ez nyilván költői kérdés 😊
Alapvetően azért azt gondolom a repik nagyon szerették volna megnyerni a szenátust...és az ott egy fájdalmas dolog nekik, hogy ilyen infláció mellett nem tudták ezt megoldani.
Ettől még az, ha maguk mögött tudják hagyni Trumpot, egy pozitív dolog mindenképp,
Klaci79
Wester
Amugy DeSantis nagyon ravasz politikus, az elmult evekben is csak akkor fogadta el Trump tamogatasat, ha nagyon kellett, amugy relativ elegge tavolsagtarto volt stb.
MEglatjuk 😊
Már most is szidja őket, DeSantisnak is beszólt. Nyiltan örült bizonyos repi jelöltek vereségének stbÉrtelek...csak pont az a kérdés, hogy vajon mekkora kárt tud okozni GOP-on belül, ha majd sértődötten már nem csak Bident szidja, hanem a repi ellenfeleket is. Bár már gondolom, hogy ott se örül a többség, hogy minden egyes választás úgy kezdődik, hogy Trump szárnya megkérdőjelezi a választások tisztaságát.Azt a szcenáriót én nehezen látom, hogy Trump beismeri, hogy bármit elbukott most, amikor a házat megnyerik a repik. Az most mindegy, hogy szűkebben, mint gondolták, de megnyerik és vannak lehetőségeik az elnökről, meg a gazdaságról vagy bármiről a házban bizottságozni, stb,Azt mondod az a megaloman ferfi aki az elnoki szek elbukasa utan azt kereste hogyan nem kell kikoltoznie a Feher Hazbol, az nem fog csak ugy felreallni onszantabol? 😀 Nyilvan.
Szóval most nem igazán tudom, hogy hogyan tudják levakarni Trumpot a repik, aminek nyilván mindenki örülne, főleg ha egy normálisabb jönne utána, de szerintem Trump még nagyon komoly károkat tud okozni a repiknek és már inkább csak nekik, de az meggyőződésem, hogy nem fogja ezt elengedni.
Klaci79
A kerdes az volt, hogy a repi part es power dealerek ki tudnak-e szakadni a Trump gravitaciobol. Ez a midterm szerintem segitett belatni, hogy Trump mar a repi szavazoi bazison belul sem feltetlen akkora ero, mint volt. Trump magatol nem megy el, egyszeruen az infrastukturat es tamogatottsagot kell mashova csatornazni stb.
undisputedly
Alapvetően azért azt gondolom a repik nagyon szerették volna megnyerni a szenátust...és az ott egy fájdalmas dolog nekik, hogy ilyen infláció mellett nem tudták ezt megoldani.
Ettől még az, ha maguk mögött tudják hagyni Trumpot, egy pozitív dolog mindenképp,
Klaci79
Lesz ez még így se!
Nem tudom, komplex modellezes kellene.Értelek...csak pont az a kérdés, hogy vajon mekkora kárt tud okozni GOP-on belül, ha majd sértődötten már nem csak Bident szidja, hanem a repi ellenfeleket is. Bár már gondolom, hogy ott se örül a többség, hogy minden egyes választás úgy kezdődik, hogy Trump szárnya megkérdőjelezi a választások tisztaságát.Azt a szcenáriót én nehezen látom, hogy Trump beismeri, hogy bármit elbukott most, amikor a házat megnyerik a repik. Az most mindegy, hogy szűkebben, mint gondolták, de megnyerik és vannak lehetőségeik az elnökről, meg a gazdaságról vagy bármiről a házban bizottságozni, stb,Azt mondod az a megaloman ferfi aki az elnoki szek elbukasa utan azt kereste hogyan nem kell kikoltoznie a Feher Hazbol, az nem fog csak ugy felreallni onszantabol? 😀 Nyilvan.
Klaci79
undisputedly
Klaci79
Tegyuk fel, hogy kiszoritjak Trumpot a 24-es felvezetesben, de Trump indul es a GOP-ot is ocsarolja.
Ez a GOP orszagos elfogadottsaganak csak jot tesz szerintem, mert azok a fuggetlenek akik szelsosegesen megosztonak tartjak Trumpot, tudnak egy olyan repire szavazni, aki szinten elhatarolodik Trumptol (itt nem anti-trumperekre ondolok, mint Liz vagy Mitt, hanem egy okos, de egyertelmu elhatarolodasra). Aztan az is lehet, hogy jol marketingelnek a demokratak es a Trump belyeget rasutik a partra. DT kulonutas indulasa eseten lehet, hogy lenne egy reteg aki "vagy Trump vagy nem szavazok" elven menne bele a kovi valasztasba, az kicsit artana ugye, de az is elkepzelheto, hogy az a szelsoseges reteg meg igy is inkabb repire leszavazna, mint hagyja a demokrata jeloltet nyerni.
Nehez megmondani. Az biztosnak tunik, hogy Trumpot ki kell szoritani.
Mennyi esély van rá, hogy Obamané elindul majd a választáson? Ennél ultimatebb kártyája nem lehetne a dekomokatáknak és kb tök mindegy ki jön szembe a Trump ágrólMinden demokrata nedves álma, de nem rajongott sosem a WH-ért Michelle.
FLZOLI

Értelek...csak pont az a kérdés, hogy vajon mekkora kárt tud okozni GOP-on belül, ha majd sértődötten már nem csak Bident szidja, hanem a repi ellenfeleket is. Bár már gondolom, hogy ott se örül a többség, hogy minden egyes választás úgy kezdődik, hogy Trump szárnya megkérdőjelezi a választások tisztaságát.Azt a szcenáriót én nehezen látom, hogy Trump beismeri, hogy bármit elbukott most, amikor a házat megnyerik a repik. Az most mindegy, hogy szűkebben, mint gondolták, de megnyerik és vannak lehetőségeik az elnökről, meg a gazdaságról vagy bármiről a házban bizottságozni, stb,Azt mondod az a megaloman ferfi aki az elnoki szek elbukasa utan azt kereste hogyan nem kell kikoltoznie a Feher Hazbol, az nem fog csak ugy felreallni onszantabol? 😀 Nyilvan.
Klaci79
undisputedly
Azt a szcenáriót én nehezen látom, hogy Trump beismeri, hogy bármit elbukott most, amikor a házat megnyerik a repik. Az most mindegy, hogy szűkebben, mint gondolták, de megnyerik és vannak lehetőségeik az elnökről, meg a gazdaságról vagy bármiről a házban bizottságozni, stb,Azt mondod az a megaloman ferfi aki az elnoki szek elbukasa utan azt kereste hogyan nem kell kikoltoznie a Feher Hazbol, az nem fog csak ugy felreallni onszantabol? 😀 Nyilvan.
Klaci79
Reports of more blown up bridges in Kherson oblast, this time from Soldatske and Myrolyubivka.
— (((Tendar))) (@Tendar) November 9, 2022
This would be consistent with an army withdrawing. #Kherson #Ukraine pic.twitter.com/utUI5A3IxA
Russians have started to systemically blow up bridges in Kherson oblast (West of Dnipro River). The bridges exiting Snihurivka to the South, as well as the remaining bridge at Darivka have been visually confirmed destroyed. Reports that the bridge dam at Novokairy is also down. pic.twitter.com/XSusUB4lr6
— (((Tendar))) (@Tendar) November 9, 2022
In #Kherson, #Russian flags mysteriously disappeared from a number of administrative buildings. pic.twitter.com/1YmXDSrPT2
Red marks the places where bridges (were claimed to be)/(were) destroyed/damaged today by local media.
— Special Kherson Cat 🐈🇺🇦 (@bayraktar_1love) November 9, 2022
Bridges that were damaged/destroyed earlier are marked in yellow. pic.twitter.com/TkEwMLkx7R
Szerkesztette: Brouwerij van de Vrij