USA és a világ
32 feliratkozó
több mint 3 éve
tudatosan nem fejlesztik az etnikumok által lakott területeket, hogy aztán az ott élőknek az egyetlen karrierlehetőség a katonaság maradjon.444.hu/2022/09/22/burjatfoldon-egyenesen-az-egyetemrol-viszik-besorozni-a-hallgatokatOlvastam már több helyen, hogy az orosz hadseregben eléggé felülreprezentáltak az ottani kisebbségek. Nem tudom, hogy ez mennyire tudatos stratégia, ha igaz.
Érdekes idők következnek Oroszországban.
ender1112
Kampman
chemicals keep me under control
több mint 3 éve
BREAKING: Prime Minister Fumio Kishida announces that Japan will allow visa-free, individual tourism and remove a daily entry cap from Oct. 11. pic.twitter.com/hfYGbaAszj
— The Japan Times (@japantimes) September 22, 2022
The Stronger you become, the Weaker you really are.
I wanted Champ to be champ!
több mint 3 éve
Biztosan általánosan lesz a jó harci kedv így ezután is.444.hu/2022/09/22/burjatfoldon-egyenesen-az-egyetemrol-viszik-besorozni-a-hallgatokatOlvastam már több helyen, hogy az orosz hadseregben eléggé felülreprezentáltak az ottani kisebbségek. Nem tudom, hogy ez mennyire tudatos stratégia, ha igaz.
ender1112
Kampman
KYLE LARSON – TWO-TIME NASCAR CUP SERIES CHAMPION
A Liverbird upon my chest
We are men of Shankly's best
A team that plays the Liverpool way
And wins the championship in May
több mint 3 éve
444.hu/2022/09/22/burjatfoldon-egyenesen-az-egyetemrol-viszik-besorozni-a-hallgatokatOlvastam már több helyen, hogy az orosz hadseregben eléggé felülreprezentáltak az ottani kisebbségek. Nem tudom, hogy ez mennyire tudatos stratégia, ha igaz.
ender1112
több mint 3 éve
444.hu/2022/09/22/burjatfoldon-egyenesen-az-egyetemrol-viszik-besorozni-a-hallgatokatÉrdekes idők következnek Oroszországban.
több mint 3 éve
"az a hadsereg amelyik nem tudja/akarja ezt kezelni" írtam egy példát, ahol egy nyugati hadsereg szisztematikusan nem akarja kezelni a problémát és még betekintést sem enged abba, hogy mi a problémaPéldákat lehet mindenféle rendszerből hozni. A különbség ugyanis éppen az, hogy példák minden rendszerből hozhatók, de vannak rendszerek amikben ezek beépülnek és a rendszer szerves részévé válnak és vannak amiknél megmaradnak egyedi esetekként.
Szóval egy hadsereg, az hadsereg, nem feltétlenül az ország berendezkedése dönti el, hogy vannak-e túlkapásaik, hanem, hogy mennyire speciális és kivételezett helyzetet élvez. Akár egy adott titkos egysége.
Willie Parker
Tök igazad van, de kb. 5000 éve megy ez a hatalmi célokból kihasználás, nem 10, 20, 50 vagy 100.Tök igazad van, de kb. 5000 éve vannak élhetőbb és kevésbé élhető helyek a világban. És te / én / mi egy adott korban, egy adott pillanatban élünk. És abban az adott korban, adott pillanatban nem mindegy, hogy melyikben élünk. Emberi természettel együtt.
Ilyen az emberi természet.
Őszentsége Sobri Jóska

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 3 éve
Még egyszer (utoljára 😊 ) : annyit szerettem volna mondani, hogy nem az egyes egyén hülyesége a probléma. Hülyék mindenütt vannak, és hülyeségek időnként elő is fordulnak ezért. A probléma társadalmi szinten akkor jelentkezik, ha a hülyeséget elkezdik hatalmi célokból kihasználni, felhasználni. (Vagy egyenesen beépítik a hatalmi / döntési mechanizmusokba.)Tök igazad van, de kb. 5000 éve megy ez a hatalmi célokból kihasználás, nem 10, 20, 50 vagy 100.
peterk2005 udvari bolond
Ilyen az emberi természet.
több mint 3 éve
"az a hadsereg amelyik nem tudja/akarja ezt kezelni" írtam egy példát, ahol egy nyugati hadsereg szisztematikusan nem akarja kezelni a problémát és még betekintést sem enged abba, hogy mi a problémaÜtjük ugyanazt a dobot. Norvégiában meg volt egy tömeggyilkos aki 70+ fiatalt ölt meg egy nyári fesztiválon. És ha nagyon kaparászok és keresgélek, akkor valószínűleg találok példát arra is, hogy a norvég kormány csinált a kozelmúltban valami disznóságot. Ezzel együtt, melyik társadalmi berendezkedést preferálod, melyikben szeretnél élni inkább? Az övékben, vagy a miénkben? Nem csak a jólétre gondolok. De kérdezhetném azt is, hogy ha megszállnák az országodat, akkor mikor éreznéd a magad és a családod életét nagyobb veszélyben? Ha egy NATO ország szállja meg, vagy ha az oroszok?Guantanamera"Megcáfoltad" a postomat ugyanazzal, amit én is írtam. 😊 Persze. Esetek előfordulnak mindenhol. A különbség az - és ez nagyon is érdemi, fontos különbség -, hogy az a hadsereg amelyik nem tudja/akarja ezt kezelni, az hajlandó ezt stratégiaként is használni, illetve sorozatban történnek meg ilyen esetek.sztem ez nem teljesen igy van. egy nyugati hadsereg is kovet el bucsai dolgokat, csak legfeljebb kisebbek, kevesbe kapnak nyilvanossagot. de ugyanugy elofordultak nyugati hadsereg altal elkovetett haborus bunok Afganisztanban, Irakban mindenhol. haboru az haboru, minden piszkaval, oldaltol fuggetleneul. nem veletlen h USA nem ratifikalja a Romai Statutumot.2 probléma van sztemVan egy harmadik is. Ha felhasználod, kihasználod őket és ezzel erősíted. A Helmut által linkelt Qanon se lenne akkora probléma, ha Trump a rövid távú érdekei miatt nem kezdi el "ölelgetni" őket. Ölelgette, mára belpolitikai problémát jelentenek. Igaz ez pl. a hadseregre is. Minden hadseregben nagyjából hasonló arányban vannak erőszakra, vandalizmusra hajlandó emberek. Ezek alkalmanként erőszakoskodnak, vandálkodnak, gyilkolásznak is. De ha kezeled őket, akkor kapsz egy nyugati hadsereget, ha pedig nem tudod / akarod kezelni, esetleg direktben ki akarod használni (pl. a civil lakosság megfélemlítésére), akkor meg kapsz egy orosz hadsereget bucsai esetek sorával.
1. ez nem csak egyedi eset, rengeteg ilyen idióta van (oldalról függetlenül)
2. ha szimplán ignoráod a számodra "alantas" személyeket akkor nem csinálsz egyebet mint bevonulsz az elefántcsontpalotába és csodálkozol hogy mennyi a hülye
Negritis, a vajda
Nálunk kezd veszélyesen népszerű lenni az, amit ez a nyilvánvalóan "egyszerű" ember írt. És sajnos ahelyett, hogy kezelve lenne a probléma, jelenleg konstans megerősítést kapnak. Nem kell, hogy a kormány propaganda - királyi tévétől origóig - direkt kimondja ezeket a hülyeségeket. Trump se mondta soha ki, hogy a Qanon-nak igaza van. Csak úgy csűrte, hogy kihallható volt belőle. A magyar kormányoldali propagandából sajnos bőven kihallható az, amit ezek az emberek pozitív visszajelzésnek gondolhatnak. És ezzel csinálunk magunknak egy újabb társadalmi problémát, amivel a jövőben majd kénytelenek leszünk küszködni.
peterk2005 udvari bolond
csebi
Az alap állítás egyébként nem a hadseregre vonatkozott, hanem általánosan arra, hogy ha a hülyeséget / agressziót / gyűlöletet / összeesküvés-elméleteket a hatalom, a vezetés elkezdi kihasználni saját érdekei mentén, akkor a hülyeség / agresszió / gyűlölet nagyon könnyen eszkalálódik.
peterk2005 udvari bolond
Guajira Guantanamera
Guantanamrera
Guajira Guantanamera
sose látta Helsinkiből senki.
Willie Parker
Még egyszer (utoljára 😊 ) : annyit szerettem volna mondani, hogy nem az egyes egyén hülyesége a probléma. Hülyék mindenütt vannak, és hülyeségek időnként elő is fordulnak ezért. A probléma társadalmi szinten akkor jelentkezik, ha a hülyeséget elkezdik hatalmi célokból kihasználni, felhasználni. (Vagy egyenesen beépítik a hatalmi / döntési mechanizmusokba.)
peterk2005 udvari bolond
Szóval egy hadsereg, az hadsereg, nem feltétlenül az ország berendezkedése dönti el, hogy vannak-e túlkapásaik, hanem, hogy mennyire speciális és kivételezett helyzetet élvez. Akár egy adott titkos egysége.
több mint 3 éve
Ütjük ugyanazt a dobot. Norvégiában meg volt egy tömeggyilkos aki 70+ fiatalt ölt meg egy nyári fesztiválon. És ha nagyon kaparászok és keresgélek, akkor valószínűleg találok példát arra is, hogy a norvég kormány csinált a kozelmúltban valami disznóságot. Ezzel együtt, melyik társadalmi berendezkedést preferálod, melyikben szeretnél élni inkább? Az övékben, vagy a miénkben? Nem csak a jólétre gondolok. De kérdezhetném azt is, hogy ha megszállnák az országodat, akkor mikor éreznéd a magad és a családod életét nagyobb veszélyben? Ha egy NATO ország szállja meg, vagy ha az oroszok?Guantanamera"Megcáfoltad" a postomat ugyanazzal, amit én is írtam. 😊 Persze. Esetek előfordulnak mindenhol. A különbség az - és ez nagyon is érdemi, fontos különbség -, hogy az a hadsereg amelyik nem tudja/akarja ezt kezelni, az hajlandó ezt stratégiaként is használni, illetve sorozatban történnek meg ilyen esetek.sztem ez nem teljesen igy van. egy nyugati hadsereg is kovet el bucsai dolgokat, csak legfeljebb kisebbek, kevesbe kapnak nyilvanossagot. de ugyanugy elofordultak nyugati hadsereg altal elkovetett haborus bunok Afganisztanban, Irakban mindenhol. haboru az haboru, minden piszkaval, oldaltol fuggetleneul. nem veletlen h USA nem ratifikalja a Romai Statutumot.2 probléma van sztemVan egy harmadik is. Ha felhasználod, kihasználod őket és ezzel erősíted. A Helmut által linkelt Qanon se lenne akkora probléma, ha Trump a rövid távú érdekei miatt nem kezdi el "ölelgetni" őket. Ölelgette, mára belpolitikai problémát jelentenek. Igaz ez pl. a hadseregre is. Minden hadseregben nagyjából hasonló arányban vannak erőszakra, vandalizmusra hajlandó emberek. Ezek alkalmanként erőszakoskodnak, vandálkodnak, gyilkolásznak is. De ha kezeled őket, akkor kapsz egy nyugati hadsereget, ha pedig nem tudod / akarod kezelni, esetleg direktben ki akarod használni (pl. a civil lakosság megfélemlítésére), akkor meg kapsz egy orosz hadsereget bucsai esetek sorával.
2. ha szimplán ignoráod a számodra "alantas" személyeket akkor nem csinálsz egyebet mint bevonulsz az elefántcsontpalotába és csodálkozol hogy mennyi a hülye
Negritis, a vajda
Nálunk kezd veszélyesen népszerű lenni az, amit ez a nyilvánvalóan "egyszerű" ember írt. És sajnos ahelyett, hogy kezelve lenne a probléma, jelenleg konstans megerősítést kapnak. Nem kell, hogy a kormány propaganda - királyi tévétől origóig - direkt kimondja ezeket a hülyeségeket. Trump se mondta soha ki, hogy a Qanon-nak igaza van. Csak úgy csűrte, hogy kihallható volt belőle. A magyar kormányoldali propagandából sajnos bőven kihallható az, amit ezek az emberek pozitív visszajelzésnek gondolhatnak. És ezzel csinálunk magunknak egy újabb társadalmi problémát, amivel a jövőben majd kénytelenek leszünk küszködni.
peterk2005 udvari bolond
csebi
Az alap állítás egyébként nem a hadseregre vonatkozott, hanem általánosan arra, hogy ha a hülyeséget / agressziót / gyűlöletet / összeesküvés-elméleteket a hatalom, a vezetés elkezdi kihasználni saját érdekei mentén, akkor a hülyeség / agresszió / gyűlölet nagyon könnyen eszkalálódik.
peterk2005 udvari bolond
Guajira Guantanamera
Guantanamrera
Guajira Guantanamera
Willie Parker
Még egyszer (utoljára 😊 ) : annyit szerettem volna mondani, hogy nem az egyes egyén hülyesége a probléma. Hülyék mindenütt vannak, és hülyeségek időnként elő is fordulnak ezért. A probléma társadalmi szinten akkor jelentkezik, ha a hülyeséget elkezdik hatalmi célokból kihasználni, felhasználni. (Vagy egyenesen beépítik a hatalmi / döntési mechanizmusokba.)

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 3 éve
Nem lett volna a két nappal ezelőtti orosz mozgósítás, ha nem lenne igen nagy a kaki náluk. Óvatos vagyok az ilyesmivel, mert egy hagyományos autoriter országról van szó, amelyik pár évet leszámítva sose volt más, és mégicsak 140 milliós, energiaforrásokkal teli ország, de mégis az az érzésem van, mintha Putyin most már 19-re húzott volna lapot.számomra ez már 20ra lap kérés és csak az ász menti meg
peterk2005 udvari bolond
túl sok minden ég odahaza is és az örmény-azeri balhé csak tovább árt neki
több mint 3 éve
Nem lett volna a két nappal ezelőtti orosz mozgósítás, ha nem lenne igen nagy a kaki náluk. Óvatos vagyok az ilyesmivel, mert egy hagyományos autoriter országról van szó, amelyik pár évet leszámítva sose volt más, és mégicsak 140 milliós, energiaforrásokkal teli ország, de mégis az az érzésem van, mintha Putyin most már 19-re húzott volna lapot.

több mint 3 éve
Guantanamera"Megcáfoltad" a postomat ugyanazzal, amit én is írtam. 😊 Persze. Esetek előfordulnak mindenhol. A különbség az - és ez nagyon is érdemi, fontos különbség -, hogy az a hadsereg amelyik nem tudja/akarja ezt kezelni, az hajlandó ezt stratégiaként is használni, illetve sorozatban történnek meg ilyen esetek.sztem ez nem teljesen igy van. egy nyugati hadsereg is kovet el bucsai dolgokat, csak legfeljebb kisebbek, kevesbe kapnak nyilvanossagot. de ugyanugy elofordultak nyugati hadsereg altal elkovetett haborus bunok Afganisztanban, Irakban mindenhol. haboru az haboru, minden piszkaval, oldaltol fuggetleneul. nem veletlen h USA nem ratifikalja a Romai Statutumot.2 probléma van sztemVan egy harmadik is. Ha felhasználod, kihasználod őket és ezzel erősíted. A Helmut által linkelt Qanon se lenne akkora probléma, ha Trump a rövid távú érdekei miatt nem kezdi el "ölelgetni" őket. Ölelgette, mára belpolitikai problémát jelentenek. Igaz ez pl. a hadseregre is. Minden hadseregben nagyjából hasonló arányban vannak erőszakra, vandalizmusra hajlandó emberek. Ezek alkalmanként erőszakoskodnak, vandálkodnak, gyilkolásznak is. De ha kezeled őket, akkor kapsz egy nyugati hadsereget, ha pedig nem tudod / akarod kezelni, esetleg direktben ki akarod használni (pl. a civil lakosság megfélemlítésére), akkor meg kapsz egy orosz hadsereget bucsai esetek sorával.
Negritis, a vajda
peterk2005 udvari bolond
csebi
peterk2005 udvari bolond
Guajira Guantanamera
Guantanamrera
Guajira Guantanamera
több mint 3 éve
Állítólag a transzdnyepern kiiktatták az ork légvédelmet, má nem is himarszoznak, 2 nap alatt +40 sikeres légi bevetést produkált az ukrán légierő

Aki nem hiszi, annak utánajárnak
több mint 3 éve
"Megcáfoltad" a postomat ugyanazzal, amit én is írtam. 😊 Persze. Esetek előfordulnak mindenhol. A különbség az - és ez nagyon is érdemi, fontos különbség -, hogy az a hadsereg amelyik nem tudja/akarja ezt kezelni, az hajlandó ezt stratégiaként is használni, illetve sorozatban történnek meg ilyen esetek.sztem ez nem teljesen igy van. egy nyugati hadsereg is kovet el bucsai dolgokat, csak legfeljebb kisebbek, kevesbe kapnak nyilvanossagot. de ugyanugy elofordultak nyugati hadsereg altal elkovetett haborus bunok Afganisztanban, Irakban mindenhol. haboru az haboru, minden piszkaval, oldaltol fuggetleneul. nem veletlen h USA nem ratifikalja a Romai Statutumot.2 probléma van sztemVan egy harmadik is. Ha felhasználod, kihasználod őket és ezzel erősíted. A Helmut által linkelt Qanon se lenne akkora probléma, ha Trump a rövid távú érdekei miatt nem kezdi el "ölelgetni" őket. Ölelgette, mára belpolitikai problémát jelentenek. Igaz ez pl. a hadseregre is. Minden hadseregben nagyjából hasonló arányban vannak erőszakra, vandalizmusra hajlandó emberek. Ezek alkalmanként erőszakoskodnak, vandálkodnak, gyilkolásznak is. De ha kezeled őket, akkor kapsz egy nyugati hadsereget, ha pedig nem tudod / akarod kezelni, esetleg direktben ki akarod használni (pl. a civil lakosság megfélemlítésére), akkor meg kapsz egy orosz hadsereget bucsai esetek sorával.
Negritis, a vajda
peterk2005 udvari bolond
csebi

több mint 3 éve
Majd ha másfél millió ember lesz a vörös téren, és Putyin a dácsájába menekül a Kremlből, akkor elhiszem, hogy valami változhat. Addig sajnos nem lesz semmi néhány tüntetéstől.,Komolyan kérdezem, hogyha 100-ból 100 ellenállna; mit csinálnának?
Más. Ismeritek a Lenin elvtársas viccet. Minden rossz csak nézőpont kérdése, hogy mennyire az. Ha úgy vesszük, mi szerencsések vagyunk, hogy csak a KATA-t és a rezsicsökkentést szüntették meg egyik napról a másikra. Ez - másnapra szóló behívó a semmiből - az igazán ütős. Polgártárs holnap jelenése van itt és itt. Megy Ukrajnába meghalni.
peterk2005 udvari bolond

Szerkesztette: 🤘 gaben 🤘
" Szeretem a jeget, hagyjál békén. "
több mint 3 éve
a 600-as az olyan mint a javelin drónként⚡️The United States has signed a contract to purchase Switchblade 600 kamikaze drones, which will be transferred to Ukraine. pic.twitter.com/7mbTcLXEGD
— Ukraine NOW (@UkraineNowMedia) September 21, 2022
chemicals keep me under control
több mint 3 éve
telex.hu/kulfold/2022/09/21/orosz-ukran-haboru-eszkalacio-reszleges-mozgositas-nepszavazas-vlagyimir-putyin-racz-andras
'csak az maradt tiéd, mit homlokod megett viselsz.'
"A világ igazságtalan. Ha elfogadod ezt, cinkos lesz a neved, ha pedig megváltoztatnád, hóhér." (Sartre)
Never forget Bucha, Borodyanka, Hostomel, Irpen, Kramatorszk, Mariupol, Rubizne, Popasna, Kremenchuk, Sievierodonetsk, Chasov Yar, Vinnytsia, Mikolajiv, Olenivka, Chaplyny, Izjum, Zaporizzsja, Kijiv, Bakhmut, Pravdyne, Marinka, Kherson, Dnipro, Soledar, Avdijivka, Slovyansk, Uman, Nova Kakhovka, Kryvyi Rih, Odessa, Pervomajszkij,Lviv, Pokrovsk, Chernihiv, Kostyantynivka, Hroza, Harkiv, 2023.12.29., Odessa, Chernihiv, Vovchansk, Harkiv, Okhmatdyt, Poltava, Lviv, Sumi, Ternopil
több mint 3 éve
Majd ha másfél millió ember lesz a vörös téren, és Putyin a dácsájába menekül a Kremlből, akkor elhiszem, hogy valami változhat. Addig sajnos nem lesz semmi néhány tüntetéstől.,a behivok mar csak ilyenek, surgosen kell vedeni a hazat, igy mar masnap jelentkezni kell.
Más. Ismeritek a Lenin elvtársas viccet. Minden rossz csak nézőpont kérdése, hogy mennyire az. Ha úgy vesszük, mi szerencsések vagyunk, hogy csak a KATA-t és a rezsicsökkentést szüntették meg egyik napról a másikra. Ez - másnapra szóló behívó a semmiből - az igazán ütős. Polgártárs holnap jelenése van itt és itt. Megy Ukrajnába meghalni.
According to local sources in St. Petersburg, this is what the mobilization summons looks like.
— WhereisRussiaToday (@WhereisRussia) September 21, 2022
It was issued to a resident of St. Petersburg and orders them to report to the military commissariat tomorrow (September 22nd).#Russia #UkraineWar pic.twitter.com/l3r9V4khOH
peterk2005 udvari bolond
Ha meg akarjuk védeni a demokráciánkat, újra kell épitenünk azokat a normákat, amelyek egykor védelmezték. Ám ennel többet kell tennünk. E normákat ki kell terjesztenünk úgy, hogy egy sokszínű társadalom minden tagja számára elerhetők legyenek.
több mint 3 éve
sztem ez nem teljesen igy van. egy nyugati hadsereg is kovet el bucsai dolgokat, csak legfeljebb kisebbek, kevesbe kapnak nyilvanossagot. de ugyanugy elofordultak nyugati hadsereg altal elkovetett haborus bunok Afganisztanban, Irakban mindenhol. haboru az haboru, minden piszkaval, oldaltol fuggetleneul. nem veletlen h USA nem ratifikalja a Romai Statutumot.2 probléma van sztemVan egy harmadik is. Ha felhasználod, kihasználod őket és ezzel erősíted. A Helmut által linkelt Qanon se lenne akkora probléma, ha Trump a rövid távú érdekei miatt nem kezdi el "ölelgetni" őket. Ölelgette, mára belpolitikai problémát jelentenek. Igaz ez pl. a hadseregre is. Minden hadseregben nagyjából hasonló arányban vannak erőszakra, vandalizmusra hajlandó emberek. Ezek alkalmanként erőszakoskodnak, vandálkodnak, gyilkolásznak is. De ha kezeled őket, akkor kapsz egy nyugati hadsereget, ha pedig nem tudod / akarod kezelni, esetleg direktben ki akarod használni (pl. a civil lakosság megfélemlítésére), akkor meg kapsz egy orosz hadsereget bucsai esetek sorával.
Negritis, a vajda
peterk2005 udvari bolond
Ha meg akarjuk védeni a demokráciánkat, újra kell épitenünk azokat a normákat, amelyek egykor védelmezték. Ám ennel többet kell tennünk. E normákat ki kell terjesztenünk úgy, hogy egy sokszínű társadalom minden tagja számára elerhetők legyenek.
több mint 3 éve
rokaur
876
Random pentek/vasarnap roszken😀This is what is happening now on the border between #Russia and #Georgia.
— NEXTA (@nexta_tv) September 21, 2022
Video: Ekho Kavkaza pic.twitter.com/3eFznx3dvf
Zsellértelkes Vrij
több mint 3 éve
Nekem pont ugyanez jutott az eszembe.Közben az összes ukrán médián ezt nyomják oroszulEzt minden napi politika nélkül mondom, csak mint dokumentum-történeti érdekesség, de a modern fogalmazás kivételével, ilyen írással utoljára a második világháborús olvasmányaimban találkoztam, a szovejetek dobálták repülővel a német-magyar-román-olasz katonáknak a fronton. Még a Genfi-egyezmény garantálása is ugyanaz (mondjuk, ők még a 19. században kötött Genfi-konvencióra hivatkoznak, de mindegy), családra hivatkozás, ezt a háborút nem nyerhetitek meg, aki átáll azt nem bántjuk.
Zsellértelkes Vrij
Ennek - irónikusan szórakoztató - inverze visszaolvasva a most február - márciusi orosz szórólapozást, amiben leírják, hogy ezt a háborút az oroszok nem akarták, rájuk lett kényszerítve, de ha már rájuk lett kényszerítve akkor megszabadítják az ukrán népet az elnyomó rezsimtől. Na ez meg szinte ugyanaz, amit a nácik szórólapoztak ukrajnában meg a felszabadított/megszállt keleti területeken '41-42-ben.
MC12
több mint 3 éve
Közben az összes ukrán médián ezt nyomják oroszulEzt minden napi politika nélkül mondom, csak mint dokumentum-történeti érdekesség, de a modern fogalmazás kivételével, ilyen írással utoljára a második világháborús olvasmányaimban találkoztam, a szovejetek dobálták repülővel a német-magyar-román-olasz katonáknak a fronton. Még a Genfi-egyezmény garantálása is ugyanaz (mondjuk, ők még a 19. században kötött Genfi-konvencióra hivatkoznak, de mindegy), családra hivatkozás, ezt a háborút nem nyerhetitek meg, aki átáll azt nem bántjuk.
Zsellértelkes Vrij
Ennek - irónikusan szórakoztató - inverze visszaolvasva a most február - márciusi orosz szórólapozást, amiben leírják, hogy ezt a háborút az oroszok nem akarták, rájuk lett kényszerítve, de ha már rájuk lett kényszerítve akkor megszabadítják az ukrán népet az elnyomó rezsimtől. Na ez meg szinte ugyanaz, amit a nácik szórólapoztak ukrajnában meg a felszabadított/megszállt keleti területeken '41-42-ben.
“A kiábrándult idealistákból lettek a cinikusok”
több mint 3 éve
Trump mellett Desantis napjai se telnek nyugalombanwww.theguardian.com/us-news/2022/sep/20/desantis-migrant-flights-marthas-vineyard-investigation
több mint 3 éve
Egy fogolycsere keretein belül összesen 215 hadifoglyot jutatott vissza Ukrajnába Oroszország, elsősorban olyan katonákat és milíciákat, akiket Mariupolban, az Azovsztal-bunkerben ejtettek foglyul.A szabadon engedett ukránok közt megtalálható Denisz Prokopenkó, az Azov nemzeti gárdista ezred főparancsnoka, Szjatoszlav Palamar, helyettese, illetve Szergej Volinszkij, a 36-os számú tengerészgyalogsági zászlóalj parancsnoka is. Elengedték rajtuk kívül még az oroszok a „Donyeci Népköztársaságban” halálra ítélt két brit és egy marokkói állampolgárt is.
Szerkesztette: Klaci79
több mint 3 éve
Közben az összes ukrán médián ezt nyomják oroszul
'csak az maradt tiéd, mit homlokod megett viselsz.'
"A világ igazságtalan. Ha elfogadod ezt, cinkos lesz a neved, ha pedig megváltoztatnád, hóhér." (Sartre)
Never forget Bucha, Borodyanka, Hostomel, Irpen, Kramatorszk, Mariupol, Rubizne, Popasna, Kremenchuk, Sievierodonetsk, Chasov Yar, Vinnytsia, Mikolajiv, Olenivka, Chaplyny, Izjum, Zaporizzsja, Kijiv, Bakhmut, Pravdyne, Marinka, Kherson, Dnipro, Soledar, Avdijivka, Slovyansk, Uman, Nova Kakhovka, Kryvyi Rih, Odessa, Pervomajszkij,Lviv, Pokrovsk, Chernihiv, Kostyantynivka, Hroza, Harkiv, 2023.12.29., Odessa, Chernihiv, Vovchansk, Harkiv, Okhmatdyt, Poltava, Lviv, Sumi, Ternopil