NFL eredménykövetés
- 5 aktív topik
Denver Broncos - Jacksonville Jaguars
352
18
22:05
Detroit Lions - Pittsburgh Steelers
185
23
22:25
RedZone week 16
90
16
19:00
Arizona Cardinals - Atlanta Falcons
17
5
22:05
Houston Texans - Las Vegas Raiders
11
5
22:25
USA és a világ
31 feliratkozó
több mint 3 éve
Akkor hajrá vesd bele magad:Ezt majd fejtsd már ki miben merült ki ez a "baszogatás" a saját fél részéről, nem szedek cavintont az igaz de nem emlékszem.csak az usa-t senki nem baszogatja ezértAzért mert listáznak, az oroszokat sem baszogatná senki. Listáznak is egyébként, réges-régóta van nekik is hivatalos "baráti állam" és "ellenséges állam" listájuk.
NB2
A baszogatás akkor indul, ha az alapján lövöldözni is kezdenek. Az usákokat hosszan és kitartóan baszogatták emiatt. Nem csak az arabok (értsd a "másik fél"), hanem a "saját fél" - értsd, a szövetséges - is. Az oroszokat egyelőre csak a "másik fél" (értsd rivális, ellenség) baszogatja. És alighanem ez maradni is fog így, mert nem hiszem, hogy pl. a fehéroroszoktól Putyin kritikák jönnének a közeljövőben. 😊
peterk2005 udvari bolond
davemayer
en.wikipedia.org/wiki/Opposition_to_the_Iraq_War

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 3 éve
nyu az oroszok elismernek 800 tank veszteségetbaszki az alsóhang az minusz 7-8 tank naponta?
twitter.com/oryxspioenkop/status/1541806477056397312?t=ZqMFf6IJmexJ48erAD7nyQ&s=19
Szerkesztette: sutianap

Aki nem hiszi, annak utánajárnak
több mint 3 éve
Wives of Russian soldiers from Buryatia ask local authorities to bring their husbands home from Ukraine.Over a dozen women recorded a video address, saying their husbands have concussions and are physically and morally exhausted.
több mint 3 éve
az gyönyörű stratégiai bukó az oroszoknak.
több mint 3 éve
#Finland and #Sweden will join #NATO. A compromise was found with #Turkey.
több mint 3 éve
Ezt majd fejtsd már ki miben merült ki ez a "baszogatás" a saját fél részéről, nem szedek cavintont az igaz de nem emlékszem.csak az usa-t senki nem baszogatja ezértAzért mert listáznak, az oroszokat sem baszogatná senki. Listáznak is egyébként, réges-régóta van nekik is hivatalos "baráti állam" és "ellenséges állam" listájuk.
NB2
A baszogatás akkor indul, ha az alapján lövöldözni is kezdenek. Az usákokat hosszan és kitartóan baszogatták emiatt. Nem csak az arabok (értsd a "másik fél"), hanem a "saját fél" - értsd, a szövetséges - is. Az oroszokat egyelőre csak a "másik fél" (értsd rivális, ellenség) baszogatja. És alighanem ez maradni is fog így, mert nem hiszem, hogy pl. a fehéroroszoktól Putyin kritikák jönnének a közeljövőben. 😊
peterk2005 udvari bolond
BEARS BABY!
Sir Alex immortal
több mint 3 éve
Largest producer of alcohol Diageo leaves RussiaNow such brands of elite alcohol as Smirnoff, Black Label, Johnnie Walker, Guinness, Baileys, Captain Morgan, etc. will not be available in #Russia. In addition, more than 300 Russian employees of the company will lose their jobs.
több mint 3 éve
The G7 price cap on Russian energy is a big deal. If it can be enforced, this price cap will be a truly historic achievement.
több mint 3 éve
csak az usa-t senki nem baszogatja ezértAzért mert listáznak, az oroszokat sem baszogatná senki. Listáznak is egyébként, réges-régóta van nekik is hivatalos "baráti állam" és "ellenséges állam" listájuk.
NB2
Szerkesztette: peterk2005 udvari bolond

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 3 éve
A vitaindító állítást tevő valószínűleg nem jogi alapon, hanem a saját - vagy vélt többségi - vélemény alapján nevezte terroristának az oroszokat. Egy fogalom nem csak akkor lehet legitim / használható, ha annak a bíróságon is van megfelelője és büntethető.Lássuk.www.coe.int/hu/web/compass/war-and-terrorismAzért mert egy terrorizmus szakértő meg Te azt mondjátok. Világos.
„Terrorizmus = háborús bűn békeidőbeli megfelelője.”
Alex Schmid, terrorizmusszakértő egy 1992. évi ENSZ jelentésben II.
"az állam által végrehajtott erőszakos cselekmények, legyenek azok bármennyire is borzalmasak, nem tekinthetők terrorizmusnak."
Amit Oroszország művel azok nettó háborús bűntettek, nem terrorrizmus.
Őszentsége Sobri Jóska
Hadd kérdezzek akkor párat. Nem lesz benne új, pontosan ugyanazokatg fogom kérdezni, amiket te kérdeztél. Trollkodjunk már vissza irányba is egy kicsit:
- Ki állapította meg - rajtatok kívül -, hogy nem terrorizmus?
- Milyen bíróságon?
- És ha ezt nem fogadja el Ukrajna? Vagy a nyugat?
- Milyen jogorvoslati lehetősége áll rendelkezésre a feleknek, hogy a döntésetek ellen fellebbezzen? Hova lehet a fellebbezést benyújtani?
Fárasztó....
peterk2005 udvari bolond
- Az volt a vitaindító állítás, hogy egy állam lehet terrorista.
Én ezt furcsállottam, kérdeztem, hogy miként, hogyan, hiszen kiváncsi voltam, vagyok, erre semmi érv, majd reméltem, hogy az oppozícióm előhoz valamit. Nem hozott.
- Semelyik bíróság nem állapította meg, hogy egy ország terrorista. Ergo arról sincs bírósági döntés, hogy ne lenne. Ahogy arról sincs, hogy nem te ölted meg Kennedyt. A jogban annak kell bizonyítania, aki állít, illetve az ártatlanságot nem kell bizonyítani.
- Szerintem is szankcionálhatatlan egy állam eképp, vagyis nyilván nem fogadja el se Ukrajna, se a nyugat, hiszen nincs mit elfogadni.
- Szerintem sincs ilyen hely, ergo, nem állapítható meg bíróságon, vagyis a te kérdéseidre legjobb tudásom szerint válaszolva is az a konklúzió, hogy egy állam nem lehet terrorista.
Őszentsége Sobri Jóska
Mindenesetre az amerikaiaknak van egy "act"-juk - náluk így lényegében "törvénybe is van foglalva" -, hogy kiket tekintenek "terrorizmust támogató" országnak. (Államilag szponzorált terrorizmus ha jól emlékszem vagy valami ilyesmi.) Az amerikai jog is egy jogrendszer, akinek ez elég, annak az ő definíciójuk / listájuk is elég alap. Akinek nem, annak meg értelemszerűen nem. Lásd az oroszok náci ország listája. Aki elfogadja annak Ukrajna náci állam, aki nem, annak a számára nem az.
Nem léphetnénk tovább?

több mint 3 éve
csak az usa-t senki nem baszogatja ezértEgyedül az USA alkalmazza gyakorlati szinten a terrorista állam definícióját, amit képes is szankcionálni. Az erősebb fél jogán teszi, fellebbezés nincs, bíróság nem vizsgálja, viszont következményekkel jár.Én csak azt tudom, hogy tök egzakt kérdéseket teszek fel, és senki nem ad egzakt választ.figyelj Wilkinson 1981es cikke ota vitatkoznak ezen a nalunk ebben a temaban olvasottak. nyugodtan olvass utan a szakirodalomnak aztan ha vannak kerdesek akkor tedd fel a szakertoknek.amugy igen, lehet egy allam terrorista (sztem).Hogyan lehet egy állam terrorista? Ne butáskodjunk már.
a haborus bunoket meg felsorolja a Romai Statutum (amiben a terrorizmus, mint szo nem szerepel amugy).
Nemzetes és vitézlő csebi
Ki állapítja meg?
Milyen bíróságon?
És ha azt nem fogadja el a vádlott állam?
Milyen jogorvoslat van, ha nem ért egyet a büntetessel, hova nyújthat be fellebbezést?
Miként bünteti?
Ki hajtja végre a büntetést?
(A terrorizmus nem háborús bűn, te is írod.)
Őszentsége Sobri Jóska
nekem van errol egy velemenyem, lehet szamodra ez butaskodas, de ha ennyire az lenne akkor nem tudom, hogy miert vitatkoznak ezen 40+ eve a temaban jartasak.
Van kioktatás, lekezelés, bullshitelés, vélemények, de válasz nincs.
Ezügyben nem véleményeket kell ütköztetni, hanem aki tesz egy kijelentést (ráadásul Amadeus jogász, tőle vjogi választ várok), az bizonyára valami tényanyaggal rendelkezik, amivel én meg láthatólag nem, így annyi lenne az egész, hogy az alábbi kérdésekre ad pár rövid választ, és ennyi.
Mertkiváncsi vagyok, és fingom nincs, hogy:
- Hogyan lehet egy állam terrorista?
- Ki állapítja meg?
- Milyen bíróságon?
- És ha azt nem fogadja el a vádlott állam? Milyen jogorvoslat van, ha nem ért egyet a büntetessel, hova nyújthat be fellebbezést?
- Miként bünteti?
- Ki hajtja végre a büntetést?
Ha ezekre te, vagy valaki válaszol mindenféle bullshitelés nélkül egzaktul, léphetünk is tovább.
Őszentsége Sobri Jóska
en.m.wikipedia.org/wiki/State_Sponsors_of_Terrorism_(U.S._list)
Willie Parker
több mint 3 éve
Egyedül az USA alkalmazza gyakorlati szinten a terrorista állam definícióját, amit képes is szankcionálni. Az erősebb fél jogán teszi, fellebbezés nincs, bíróság nem vizsgálja, viszont következményekkel jár.Én csak azt tudom, hogy tök egzakt kérdéseket teszek fel, és senki nem ad egzakt választ.figyelj Wilkinson 1981es cikke ota vitatkoznak ezen a nalunk ebben a temaban olvasottak. nyugodtan olvass utan a szakirodalomnak aztan ha vannak kerdesek akkor tedd fel a szakertoknek.amugy igen, lehet egy allam terrorista (sztem).Hogyan lehet egy állam terrorista? Ne butáskodjunk már.
a haborus bunoket meg felsorolja a Romai Statutum (amiben a terrorizmus, mint szo nem szerepel amugy).
Ki állapítja meg?
Milyen bíróságon?
És ha azt nem fogadja el a vádlott állam?
Milyen jogorvoslat van, ha nem ért egyet a büntetessel, hova nyújthat be fellebbezést?
Miként bünteti?
Ki hajtja végre a büntetést?
(A terrorizmus nem háborús bűn, te is írod.)
Őszentsége Sobri Jóska
nekem van errol egy velemenyem, lehet szamodra ez butaskodas, de ha ennyire az lenne akkor nem tudom, hogy miert vitatkoznak ezen 40+ eve a temaban jartasak.
Van kioktatás, lekezelés, bullshitelés, vélemények, de válasz nincs.
Ezügyben nem véleményeket kell ütköztetni, hanem aki tesz egy kijelentést (ráadásul Amadeus jogász, tőle vjogi választ várok), az bizonyára valami tényanyaggal rendelkezik, amivel én meg láthatólag nem, így annyi lenne az egész, hogy az alábbi kérdésekre ad pár rövid választ, és ennyi.
Mertkiváncsi vagyok, és fingom nincs, hogy:
- Hogyan lehet egy állam terrorista?
- Ki állapítja meg?
- Milyen bíróságon?
- És ha azt nem fogadja el a vádlott állam? Milyen jogorvoslat van, ha nem ért egyet a büntetessel, hova nyújthat be fellebbezést?
- Miként bünteti?
- Ki hajtja végre a büntetést?
Ha ezekre te, vagy valaki válaszol mindenféle bullshitelés nélkül egzaktul, léphetünk is tovább.
Őszentsége Sobri Jóska
en.m.wikipedia.org/wiki/State_Sponsors_of_Terrorism_(U.S._list)
több mint 3 éve
De 2001-ben a War on Terror mégis egy állam, a Tálib Állam ellen lett indítva.Lássuk.www.coe.int/hu/web/compass/war-and-terrorismAzért mert egy terrorizmus szakértő meg Te azt mondjátok. Világos.
"az állam által végrehajtott erőszakos cselekmények, legyenek azok bármennyire is borzalmasak, nem tekinthetők terrorizmusnak."
Őszentsége Sobri Jóska
Hadd kérdezzek akkor párat. Nem lesz benne új, pontosan ugyanazokatg fogom kérdezni, amiket te kérdeztél. Trollkodjunk már vissza irányba is egy kicsit:
- Milyen bíróságon?
- Milyen jogorvoslati lehetősége áll rendelkezésre a feleknek, hogy a döntésetek ellen fellebbezzen? Hova lehet a fellebbezést benyújtani?
Fárasztó....
peterk2005 udvari bolond
Én ezt furcsállottam, kérdeztem, hogy miként, hogyan, hiszen kiváncsi voltam, vagyok, erre semmi érv, majd reméltem, hogy az oppozícióm előhoz valamit. Nem hozott.
- Semelyik bíróság nem állapította meg, hogy egy ország terrorista. Ergo arról sincs bírósági döntés, hogy ne lenne. Ahogy arról sincs, hogy nem te ölted meg Kennedyt. A jogban annak kell bizonyítania, aki állít, illetve az ártatlanságot nem kell bizonyítani.
- Szerintem is szankcionálhatatlan egy állam eképp, vagyis nyilván nem fogadja el se Ukrajna, se a nyugat, hiszen nincs mit elfogadni.
- Szerintem sincs ilyen hely, ergo, nem állapítható meg bíróságon, vagyis a te kérdéseidre legjobb tudásom szerint válaszolva is az a konklúzió, hogy egy állam nem lehet terrorista.
Őszentsége Sobri Jóska
Az indok - miszerint támogat terrorista csoportokat, vagy pár évvel késöbb Iraknál a tömegpusztító fegyverek, amiket a nyugat ellen akar használni, aka terrorista - kb lényegtelen. A konklúzió, hogy egy állam lett megdöntve terrorizmus miatt. Vagy ez nem válasz a kérdésedre?
több mint 3 éve
www.valaszonline.hu/2022/06/28/ukrajna-oroszorszag-haboru-osw-124-nap/
'csak az maradt tiéd, mit homlokod megett viselsz.'
"A világ igazságtalan. Ha elfogadod ezt, cinkos lesz a neved, ha pedig megváltoztatnád, hóhér." (Sartre)
Never forget Bucha, Borodyanka, Hostomel, Irpen, Kramatorszk, Mariupol, Rubizne, Popasna, Kremenchuk, Sievierodonetsk, Chasov Yar, Vinnytsia, Mikolajiv, Olenivka, Chaplyny, Izjum, Zaporizzsja, Kijiv, Bakhmut, Pravdyne, Marinka, Kherson, Dnipro, Soledar, Avdijivka, Slovyansk, Uman, Nova Kakhovka, Kryvyi Rih, Odessa, Pervomajszkij,Lviv, Pokrovsk, Chernihiv, Kostyantynivka, Hroza, Harkiv, 2023.12.29., Odessa, Chernihiv, Vovchansk, Harkiv, Okhmatdyt, Poltava, Lviv, Sumi, Ternopil
több mint 3 éve
Lássuk.www.coe.int/hu/web/compass/war-and-terrorismAzért mert egy terrorizmus szakértő meg Te azt mondjátok. Világos.
Őszentsége Sobri Jóska
- Milyen bíróságon?
Fárasztó....
peterk2005 udvari bolond
több mint 3 éve
www.coe.int/hu/web/compass/war-and-terrorismAzért mert egy terrorizmus szakértő meg Te azt mondjátok. Világos.
Őszentsége Sobri Jóska
- Milyen bíróságon?
Fárasztó....

több mint 3 éve
Volt hadüzenet? Nem.teves. nemzetkozi jog szerint nem kell haduzenet a haborus buncselekmenyekhez. eleg, ha 'international armed conflict' van. raadasul bar 'war crimes' a fogalom, de a Romai Statutumban is ugy szol a meghatarozas, hogy a genfi egyezmenyek sulyos megsertese.
Oroszország hadban áll? Nem.
Követett el olyat, ami a fenti esetben háborús bűncselekmény lenne? Igen.
Akkor... terrorizmus? Hát bezony az.
Teabee
Mi vagyunk a homok a gépezetben, a bot a küllők között, a tüske a köröm alatt. Mi vagyunk, akikbe beletörik a fog és a bicska, és beleszorul a fejsze is. Mi vagyunk az a Dávid, akit jobb, ha elkerül, a Góliát. A párttal, a néppel egy az utunk, a jelszavunk munka és béke.
több mint 3 éve
Volt hadüzenet? Nem.Oroszország hadban áll? Nem.
Követett el olyat, ami a fenti esetben háborús bűncselekmény lenne? Igen.
Akkor... terrorizmus? Hát bezony az.
több mint 3 éve
Szerinted.Az a baj, hogy Sobri nem érti, hogy a világ k*rvára korrupt lett mára, és nem tudsz "egyetemesen" elfogadott ítéleteket hozni. Így marad az, hogy a világ egy része szerint Oroszország terrorista állam, mások szerint meg nem. Dönteni meg képtelenség, mikor ilyen Orbán meg Szíjjártó félék már rég az oroszok zsebében vannak, és kismillió olyan ember akad, aki szintúgy, csak mi nem tudunk róla.Te nem érted, hogy szerintem egyetlen állam se tud terrorista lenni, csak agresszor, háborúzó fél, megtámadott, de terrorista nem, a terrorista kifejezés mást takar.
Jó példa az ENSZ Biztonsági Tanácsa, amiben az oroszoknak vétójoga van, ergó bármilyen őket elítélő nyilatkozat halott ügy (még ha teljesen jogos és tényeken alapuló is lenne), mert úgyis megvétóznák.
Go Vikings!
Őszentsége Sobri Jóska
Szerintem meg simán tud terrorista lenni.
Bocs, de számomra a saját véleményem inkább mérvadó, mint Alex Schmid vagy Sobri Jóska véleménye, tehát az ÉN olvasatomban nekem van igazam.
És ez mindaddig így lesz, amíg valaki nem hoz erre egy olyan jogszabályt, amit mindenki elfogad kötelező érvényűnek. (kisebb az esélye, mint a lottó ötösnek)
több mint 3 éve
Az a baj, hogy Sobri nem érti, hogy a világ k*rvára korrupt lett mára, és nem tudsz "egyetemesen" elfogadott ítéleteket hozni. Így marad az, hogy a világ egy része szerint Oroszország terrorista állam, mások szerint meg nem. Dönteni meg képtelenség, mikor ilyen Orbán meg Szíjjártó félék már rég az oroszok zsebében vannak, és kismillió olyan ember akad, aki szintúgy, csak mi nem tudunk róla.Te nem érted, hogy szerintem egyetlen állam se tud terrorista lenni, csak agresszor, háborúzó fél, megtámadott, de terrorista nem, a terrorista kifejezés mást takar.
Jó példa az ENSZ Biztonsági Tanácsa, amiben az oroszoknak vétójoga van, ergó bármilyen őket elítélő nyilatkozat halott ügy (még ha teljesen jogos és tényeken alapuló is lenne), mert úgyis megvétóznák.
Go Vikings!
több mint 3 éve
www.coe.int/hu/web/compass/war-and-terrorism„Terrorizmus = háborús bűn békeidőbeli megfelelője.”
Szerkesztette: Őszentsége Sobri Jóska
több mint 3 éve
Az a baj, hogy Sobri nem érti, hogy a világ k*rvára korrupt lett mára, és nem tudsz "egyetemesen" elfogadott ítéleteket hozni. Így marad az, hogy a világ egy része szerint Oroszország terrorista állam, mások szerint meg nem. Dönteni meg képtelenség, mikor ilyen Orbán meg Szíjjártó félék már rég az oroszok zsebében vannak, és kismillió olyan ember akad, aki szintúgy, csak mi nem tudunk róla.Jó példa az ENSZ Biztonsági Tanácsa, amiben az oroszoknak vétójoga van, ergó bármilyen őket elítélő nyilatkozat halott ügy (még ha teljesen jogos és tényeken alapuló is lenne), mert úgyis megvétóznák.
több mint 3 éve
az a terrorista, akit az egyik oldal annak mondaztán vagy terrorista marad, de ha nyernek, akkor szabadságharcos lesz😊
több mint 3 éve
Kérdezd meg Afganisztánt, mi történik egy terrorista állammal.Hát ez az.Barmelyik hatosagnal tehetsz feljelentest.hál isten nem terroristák.Szép érvrendszer. Világos, átlátható, nem sok kérdést hagy nyitva.
Kegyelmes Amadeus
Oké, terroristák.
A terrorizmust mindenhol büntetik.
Hol kell feljelentést tenni, hogy elnyerjék méltó büntetésüket?
Őszentsége Sobri Jóska
gabokocka
És a bármelyikből melyiknek van joghatósága az orosz állam felett?
Őszentsége Sobri Jóska
Ensz BT határozatot hoz róla, utána egy katonai szövetség bombázza szét az országod, és meneszti a hatalomból a vezetőit.
Vagy a tálib állam sem volt terrorista? Ők magukat annak tartották magukat.
Nyilván, ha a terrorista államnak vétójoga van a BT-ben az picit más.
több mint 3 éve
Hát ez az.Barmelyik hatosagnal tehetsz feljelentest.hál isten nem terroristák.Szép érvrendszer. Világos, átlátható, nem sok kérdést hagy nyitva.
Kegyelmes Amadeus
Oké, terroristák.
A terrorizmust mindenhol büntetik.
Hol kell feljelentést tenni, hogy elnyerjék méltó büntetésüket?
Őszentsége Sobri Jóska
gabokocka
És a bármelyikből melyiknek van joghatósága az orosz állam felett?