USA és a világ
32 feliratkozó
több mint 3 éve
Csinálhat.a fakivágás engedélyezése nem azért gond mert ne lenne faNem egészen.Érdekes hogy ha kivágják az összes fát az szerinted nem jelent veszélyt de a befagyott baktériumok már nagyon.Ehhez most inkább nem fűzök semmit: 444.hu/2022/08/26/egy-orosz-eromuben-naponta-434-millio-kobmeternyi-gazt-egetnek-el-gyorsitva-ezzel-az-eszaki-sarki-jeg-olvadasatAz igazi szopás az lesz ha a permafroszt felolvad Szibériában, és jön a mamuthimlő meg a masztodonlepra, meg ki tudja milyen többezer-tízezer éves vírusok.
empty taxi
Őszentsége Sobri Jóska
Nemes samu09
Az nem jelent veszélyt, hogy a kormány hoz egy századik idétlen intézkedést, momentán a fakivágásról, az ellenzéki közvélemény meg fa-apokalipszist vízionál.
A felolvadó permafroszt valós veszély, egy kormányzati intézkedés meg nem jelenti azt, hogy "kivágják az öszes fát". Ezt a fajta csúsztatást, narratívát, hozzáállást faszságnak tartom.
Illetve mintha a témával kapcsolatban az lett volna a konklúzió, abban maradtunk volna, hogy majd megnézzük pár év múlva, hogy valóban kivágták e az összes fát, vagy csak pár üdülő lett örökpanorámás, meg pár NER-haver keresett egy kicsit az egészen.
Őszentsége Sobri Jóska
hanem mert ökoszisztémákat csinál ki
Negritis, a vajda
Persze.
Ahogy ezer más dolog is.
Ettől még túlzásnak érzem a hisztit, amit generált, és mint mondtam, majd 5-10 év múlva meglátjuk, hogy bejött e az ellenzéki apokalipszis-vízió, vagy nem.
Én úgy látom ezt is, mint a Soros/civil-ellenes törvényt, az is geciség volt, akkor is mindenki arról haluzott, hogy kicsinálja a civilszférát, de a gyakorlatban csak "van" a törvény, nem kerül alkalmazasra, érdemben semmi se változott.
Vírusok, nem baktériumok.A vírusok nem okozhatnak akkora bajt mert úgyis maszkot hordasz és távolságot tartasz tehát nem lesz hatással az életedre, a befagyott baktériumok pedig még nem találkozhattak az antibiotikummal így rezisztensek se lehetnek. Hol itt a valós veszély?Nem egészen.Érdekes hogy ha kivágják az összes fát az szerinted nem jelent veszélyt de a befagyott baktériumok már nagyon.Ehhez most inkább nem fűzök semmit: 444.hu/2022/08/26/egy-orosz-eromuben-naponta-434-millio-kobmeternyi-gazt-egetnek-el-gyorsitva-ezzel-az-eszaki-sarki-jeg-olvadasatAz igazi szopás az lesz ha a permafroszt felolvad Szibériában, és jön a mamuthimlő meg a masztodonlepra, meg ki tudja milyen többezer-tízezer éves vírusok.
empty taxi
Őszentsége Sobri Jóska
Nemes samu09
Az nem jelent veszélyt, hogy a kormány hoz egy századik idétlen intézkedést, momentán a fakivágásról, az ellenzéki közvélemény meg fa-apokalipszist vízionál.
A felolvadó permafroszt valós veszély, egy kormányzati intézkedés meg nem jelenti azt, hogy "kivágják az öszes fát". Ezt a fajta csúsztatást, narratívát, hozzáállást faszságnak tartom.
Illetve mintha a témával kapcsolatban az lett volna a konklúzió, abban maradtunk volna, hogy majd megnézzük pár év múlva, hogy valóban kivágták e az összes fát, vagy csak pár üdülő lett örökpanorámás, meg pár NER-haver keresett egy kicsit az egészen.
Őszentsége Sobri Jóska
Kb ennyire bagatellizálod a fakivágásokat.
Nemes samu09
Azok ellen az antibiotikumok szart se érnek.
Sokat olvastam erről, lehet az erről író szakemberek túltolják a veszélyt, én nem vagyok virológus, így ezügyben megelőlegeztem nekik a bizalmat, reméljük csak túlparázták.
A fakivágásokat nem bagatelizálnám el, azt tartom túllihegésnek ami a törvény kapcsán az ellenzéki médiában zajlik, miközben ez a törvény nem a fák ellen van, hanem pár NER-lovag építkezését, örökpanorámáját, vagyonosodását biztosítja.
Egyszerűbben: úgy vélem köcsögség, de nem okoz ökokatasztrófát.
több mint 3 éve
Azért ezt érdemes elolvasni, még ha Index cikk is.Nem állhatsz csak úgy neki, ahogy eddig sem. Persze ha a törvény felett állsz akkor meg idáig is azt tehettél amit akartál.
index.hu/belfold/2022/08/24/szabadrablas-johet-az-erdokben-/amp
több mint 3 éve
ha egy jó kis 300 éves erdőt kivágunk, nem 10 perc mire újra nőnek, ha esetleg 1-2 év múlva rájövök, hogy mekkora faszságot is csináltunk, ez a veszélye ennek a totális hülyeségnekjó én sem szeretem az előre sírást, de ismerve a politikusainkat...
több mint 3 éve
mandiner.hu/cikk/20220826_haboru_oroszorszag_kulfold_egyesult_allamok_szankciokBocs, de nem olvasom el, mert a Mandiner is ezt a szutyok adatkezelési rendszert használja, ahol 5-10 perc mire kikapcsolsz mindent.
NB2
Btw, ehhez kapcsolódóan itt egy Rácz András poszt:
több mint 3 éve
Amugy a CO2 osszekapcsolodasa a felmelegedessel miatt irtam azt, a mennyisege meg olyan ami a sokszorosa amit az emberiseg eddig osszesen kibocsatott. Az igy hullamokban jovo felmelegedes es hules termeszetes folyamatat nem ember altal tulelheto idosavban rendezik. Hiaba az ember azert az egyik legsikeresebb allat mert minden homersekleti korulmeny kozepette tud elni, ez szamunkra termeszetes de az allatok es novenyek homerseklet turokepessege sokkal de sokkal kisebb. A viz meg az oriasi katyuk kovetkezteben meg "varhatoan" vizzaro reteget attoroen siman eltunik es "sivatagi" szarazsag lehet, legjobb esetben ha van vizzaro reteg akkor sem lesz gazdasagilag megengedheto az elet ott, a talaj allando mozgasanak a veszelye miatt.
Lehet tenni ellene de ahogy sok minden ellen sem tesz az emberiseg a foldert ugy majd annal a generacional ahol beut a baj majd megprobalja megoldani. Es ezek a veszharangok csengenek, es latjuk es mar meg is eljuk.
több mint 3 éve
katyu 😕igen a metan, a viz a mint egy kattyu miatt lesz/lehet problema es posvanyos terulet lesz belole de itt oriasi kattyukrol beszelunk.A fakivagas reszt nem ertem a beszelgetesben, de a permafrost az bitang lehet es sok nagyon rossz hatasa kozul van vilagvegi foldmelegedes es szarazsag is de Sobri Joska a virusokat emelte ki aminek szinten van eselye es kerdes hogy a meglevo bakteriumok-enzimek-parazitak amik velunk elnek segitenek e ellenuk. De ami CO2 onnan akar fel is szabadulhat az olyan felmelegedest hozhat amit mi az iparunkkal eloallitani sem tudunk. Egyenlore a gazdasagi kerdesek elorebb vannak a fold megmentesenel es a jelen-jovo kerdeseve teszik.asszem nem is a co2 meg a víz a gond szibériával hanem a fagyott metán elszabadulása
no
Negritis, a vajda
no
több mint 3 éve
igen a metan, a viz a mint egy kattyu miatt lesz/lehet problema es posvanyos terulet lesz belole de itt oriasi kattyukrol beszelunk.A fakivagas reszt nem ertem a beszelgetesben, de a permafrost az bitang lehet es sok nagyon rossz hatasa kozul van vilagvegi foldmelegedes es szarazsag is de Sobri Joska a virusokat emelte ki aminek szinten van eselye es kerdes hogy a meglevo bakteriumok-enzimek-parazitak amik velunk elnek segitenek e ellenuk. De ami CO2 onnan akar fel is szabadulhat az olyan felmelegedest hozhat amit mi az iparunkkal eloallitani sem tudunk. Egyenlore a gazdasagi kerdesek elorebb vannak a fold megmentesenel es a jelen-jovo kerdeseve teszik.asszem nem is a co2 meg a víz a gond szibériával hanem a fagyott metán elszabadulása
no
Negritis, a vajda
több mint 3 éve
A fakivagas reszt nem ertem a beszelgetesben, de a permafrost az bitang lehet es sok nagyon rossz hatasa kozul van vilagvegi foldmelegedes es szarazsag is de Sobri Joska a virusokat emelte ki aminek szinten van eselye es kerdes hogy a meglevo bakteriumok-enzimek-parazitak amik velunk elnek segitenek e ellenuk. De ami CO2 onnan akar fel is szabadulhat az olyan felmelegedest hozhat amit mi az iparunkkal eloallitani sem tudunk. Egyenlore a gazdasagi kerdesek elorebb vannak a fold megmentesenel es a jelen-jovo kerdeseve teszik.asszem nem is a co2 meg a víz a gond szibériával hanem a fagyott metán elszabadulása
no
The Stronger you become, the Weaker you really are.
I wanted Champ to be champ!
több mint 3 éve
A fakivagas reszt nem ertem a beszelgetesben, de a permafrost az bitang lehet es sok nagyon rossz hatasa kozul van vilagvegi foldmelegedes es szarazsag is de Sobri Joska a virusokat emelte ki aminek szinten van eselye es kerdes hogy a meglevo bakteriumok-enzimek-parazitak amik velunk elnek segitenek e ellenuk. De ami CO2 onnan akar fel is szabadulhat az olyan felmelegedest hozhat amit mi az iparunkkal eloallitani sem tudunk. Egyenlore a gazdasagi kerdesek elorebb vannak a fold megmentesenel es a jelen-jovo kerdeseve teszik.
több mint 3 éve
A vírusok nem okozhatnak akkora bajt mert úgyis maszkot hordasz és távolságot tartasz tehát nem lesz hatással az életedre, a befagyott baktériumok pedig még nem találkozhattak az antibiotikummal így rezisztensek se lehetnek. Hol itt a valós veszély?Nem egészen.Érdekes hogy ha kivágják az összes fát az szerinted nem jelent veszélyt de a befagyott baktériumok már nagyon.Ehhez most inkább nem fűzök semmit: 444.hu/2022/08/26/egy-orosz-eromuben-naponta-434-millio-kobmeternyi-gazt-egetnek-el-gyorsitva-ezzel-az-eszaki-sarki-jeg-olvadasatAz igazi szopás az lesz ha a permafroszt felolvad Szibériában, és jön a mamuthimlő meg a masztodonlepra, meg ki tudja milyen többezer-tízezer éves vírusok.
empty taxi
Őszentsége Sobri Jóska
Nemes samu09
Őszentsége Sobri Jóska
Kb ennyire bagatellizálod a fakivágásokat.
több mint 3 éve
Barr elegge beleszallt Trumpba:www.foxnews.com/media/bill-barr-pretty-tired-rights-constant-pandering-outrage-while-discussing-fbi-raid
több mint 3 éve
a fakivágás engedélyezése nem azért gond mert ne lenne faNem egészen.Érdekes hogy ha kivágják az összes fát az szerinted nem jelent veszélyt de a befagyott baktériumok már nagyon.Ehhez most inkább nem fűzök semmit: 444.hu/2022/08/26/egy-orosz-eromuben-naponta-434-millio-kobmeternyi-gazt-egetnek-el-gyorsitva-ezzel-az-eszaki-sarki-jeg-olvadasatAz igazi szopás az lesz ha a permafroszt felolvad Szibériában, és jön a mamuthimlő meg a masztodonlepra, meg ki tudja milyen többezer-tízezer éves vírusok.
empty taxi
Őszentsége Sobri Jóska
Nemes samu09
Őszentsége Sobri Jóska
hanem mert ökoszisztémákat csinál ki
The Stronger you become, the Weaker you really are.
I wanted Champ to be champ!
több mint 3 éve
Nem egészen.Érdekes hogy ha kivágják az összes fát az szerinted nem jelent veszélyt de a befagyott baktériumok már nagyon.Ehhez most inkább nem fűzök semmit: 444.hu/2022/08/26/egy-orosz-eromuben-naponta-434-millio-kobmeternyi-gazt-egetnek-el-gyorsitva-ezzel-az-eszaki-sarki-jeg-olvadasatAz igazi szopás az lesz ha a permafroszt felolvad Szibériában, és jön a mamuthimlő meg a masztodonlepra, meg ki tudja milyen többezer-tízezer éves vírusok.
empty taxi
Őszentsége Sobri Jóska
Nemes samu09
több mint 3 éve
Érdekes hogy ha kivágják az összes fát az szerinted nem jelent veszélyt de a befagyott baktériumok már nagyon.Ehhez most inkább nem fűzök semmit: 444.hu/2022/08/26/egy-orosz-eromuben-naponta-434-millio-kobmeternyi-gazt-egetnek-el-gyorsitva-ezzel-az-eszaki-sarki-jeg-olvadasatAz igazi szopás az lesz ha a permafroszt felolvad Szibériában, és jön a mamuthimlő meg a masztodonlepra, meg ki tudja milyen többezer-tízezer éves vírusok.
empty taxi
Őszentsége Sobri Jóska
több mint 3 éve
Ehhez most inkább nem fűzök semmit: 444.hu/2022/08/26/egy-orosz-eromuben-naponta-434-millio-kobmeternyi-gazt-egetnek-el-gyorsitva-ezzel-az-eszaki-sarki-jeg-olvadasatÚgy spórolnak, hogy elégetik a szabadba. Logikus.
empty taxi
KYLE LARSON – TWO-TIME NASCAR CUP SERIES CHAMPION
A Liverbird upon my chest
We are men of Shankly's best
A team that plays the Liverpool way
And wins the championship in May
több mint 3 éve
Ehhez most inkább nem fűzök semmit: 444.hu/2022/08/26/egy-orosz-eromuben-naponta-434-millio-kobmeternyi-gazt-egetnek-el-gyorsitva-ezzel-az-eszaki-sarki-jeg-olvadasatAz igazi szopás az lesz ha a permafroszt felolvad Szibériában, és jön a mamuthimlő meg a masztodonlepra, meg ki tudja milyen többezer-tízezer éves vírusok.
empty taxi
több mint 3 éve
Ehhez most inkább nem fűzök semmit: 444.hu/2022/08/26/egy-orosz-eromuben-naponta-434-millio-kobmeternyi-gazt-egetnek-el-gyorsitva-ezzel-az-eszaki-sarki-jeg-olvadasat

Madden hates me.
Trust, it f*cking hates me...
több mint 3 éve
hírjúár:Lol, a Warthog nem sokkal rosszabb, mint a Szu-25? 🤣🤣"várjuk kommentben a harcirepülő geekek véleményét 😊"
warr_b
Hajrá! 😀
Zsellértelkes Vrij
en.defence-ua.com/analysis/a_10_thunderbolt_ii_and_su_25_comparison_and_survivability-3202.html
Nagyjából surviability vs agility, payload vs range, advanced weapons vs unguided firepower
Az A10 egy kurvanagy gépágyú köré épített repülő tank, anno arra találták ki, hogy az európai hadszíntéren a beözönlő orosz (könnyű)páncélos hordák között rendet vágjon. Manapság már nem annyira ütős, mint a 80-as 90-es években volt, mert manapság már kicsit túlhaladott dolog lassan és közel menni a célponthoz. Viszont ha az usákok adnak hozzá szabad szemmel jól látható mennyiségben relatíve korszerű payload-ot és jól kiképzik a leendő pilótákat, akkor lehetne akár gamechanger is, de ehhez légifölény és elnyomott légvédelem is kellene.
több mint 3 éve
igen en konkretan ertettemNem hiszem, hogy ugyanazt értjük rubikon átlépésen. Én arra gondoltam, hogy pl. nem mennek el addig, hogy tönkretegyék a jogállami alapokat (bár kekeckednek vele, de azért eddig mindegyik megállt amikor már vízbe ért a lába), Vagy, hogy lecserélik a bírói kart, de azért amikor a győztes elnököt kell kihirdetni, akkor megteszik, hogy Bident is megnevezik győztesként. Ha nem is Trump, de akinek a dolga az megteszi.Nekunk pedig pont az kellene hogy ne egymastol tartva eltussoljanak mindent es ez igaz a vilagon mindenhol. En pont azt szeretnem hogy ha at kellene lepni a rubikont. A vilag 99%-a keves ra meg ha lenne igeny ra, az egyetlen eselyunk ha egymasnak esnek. De en ezt a vilagra es teljesen altalanosan ertem nem csak az amerikaikra.őszintén én ezt az FBI raidet még nem tudom megítélni teljesen. ha Trump együttműködő volt akkor tényleg szükségtelen volt, és aránytalan. de én még nem találtam elegendő információt ennek megerősítésére. azért nem ördögtől való az a gondolat sem, hogy Trump nem volt túl együttmükődő 😊...
csebi
Egyébként meg alapból én nem bánom, hogy ez nincs kőkeményen szabályozva. Azt persze szabályozni kell (és büntetni is kéne - keményen - ha megszegik), ha nemzetbiztonsági szempontból komoly anyagokat tárol be magának egy volt elnök. Azt ne lehessen. De egyébként nem baj az, ha elvisz magával ezt-azt. Kell az, hogy legyen lőszer egymás felé, hogy sakkban tarthassák a másikat. Ha mindkettő tudja, hogy a másiknak is vannak kártyái, az segít nem átlépni a rubikont.
peterk2005 udvari bolond
no
Persze lehet, hogy ennek nem elsősorban az az oka, hogy kölcsönösen könyvtárnyi anyaguk van egymásról, hanem a szokások/hagyományok, esetleg az emberi "eddig és ne tovább" nem engedi.
peterk2005 udvari bolond
több mint 3 éve
Nem hiszem, hogy ugyanazt értjük rubikon átlépésen. Én arra gondoltam, hogy pl. nem mennek el addig, hogy tönkretegyék a jogállami alapokat (bár kekeckednek vele, de azért eddig mindegyik megállt amikor már vízbe ért a lába), Vagy, hogy lecserélik a bírói kart, de azért amikor a győztes elnököt kell kihirdetni, akkor megteszik, hogy Bident is megnevezik győztesként. Ha nem is Trump, de akinek a dolga az megteszi.Nekunk pedig pont az kellene hogy ne egymastol tartva eltussoljanak mindent es ez igaz a vilagon mindenhol. En pont azt szeretnem hogy ha at kellene lepni a rubikont. A vilag 99%-a keves ra meg ha lenne igeny ra, az egyetlen eselyunk ha egymasnak esnek. De en ezt a vilagra es teljesen altalanosan ertem nem csak az amerikaikra.őszintén én ezt az FBI raidet még nem tudom megítélni teljesen. ha Trump együttműködő volt akkor tényleg szükségtelen volt, és aránytalan. de én még nem találtam elegendő információt ennek megerősítésére. azért nem ördögtől való az a gondolat sem, hogy Trump nem volt túl együttmükődő 😊...
csebi
Egyébként meg alapból én nem bánom, hogy ez nincs kőkeményen szabályozva. Azt persze szabályozni kell (és büntetni is kéne - keményen - ha megszegik), ha nemzetbiztonsági szempontból komoly anyagokat tárol be magának egy volt elnök. Azt ne lehessen. De egyébként nem baj az, ha elvisz magával ezt-azt. Kell az, hogy legyen lőszer egymás felé, hogy sakkban tarthassák a másikat. Ha mindkettő tudja, hogy a másiknak is vannak kártyái, az segít nem átlépni a rubikont.
peterk2005 udvari bolond
no
Persze lehet, hogy ennek nem elsősorban az az oka, hogy kölcsönösen könyvtárnyi anyaguk van egymásról, hanem a szokások/hagyományok, esetleg az emberi "eddig és ne tovább" nem engedi.

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 3 éve
Szerintem senkiben nem el az illuzio, hogy a kodok onmagaban jelentenenek valamit, annal is inkabb, mivel az nem klasszikus dokumentum, hanem egy plasztik kartya, raadasul minden nap cserelik es a rajta levo X karakterbol csak X-Y a valos kod, az olvasasi technikat az igazi elnok tudja.Off de tök vicces, az az "Úristen, hazavitte az atomkódot" - a jelentősége nyilván semmi, hisz ez csak a Hollywoodon edződött agyunkat téveszti meg.Szerintem ez ikább business as usual. Az semmiképpen nem jó gyakorlat se Obamától, se Trumptól, se akárkitől, hogy titkosnak minősített iratokat hazavisznek 😊 Így szokták. De ettől még ez nem jó.Nem, csak probalod kiforgatni 😊Felreertes ne essek, nem azt mondom, hogy az tok rendjen van, hogy aromrirkokat hazavisz stb.,DE. mikor azt mondod, hogy best practice ez akkor ezt írod. vagy akkor a best practice fogalmával nem vagy tisztában.
undisputedly
csebi
Maga a jogszabaly ami allami tulajdonba veszi az elnokhoz tartozo dokumentumokat, Nixon miatt szuletett. 8 elnok szolgalt a beiktatasa ota kb. Elotte mindenki fogta es elvitte a cuccait, az ove volt, de Nixon es a lehallgatasos anyagok miatt ugy dontottek, ez azert nem jarja.
Ha te azt gondolod, hogy a lekoszono elnokok es a stabjuk nem vetttek magahoz dokumentumokat, az a te dolgod, szerintem ez egy eleg naiv hozzaallas. Obama alatt 30 millio dokumentum lett atadva a NARA-nak. Trumpot azzal vadoljak, hogy 20-30-40 doboznyit vitt magaval.
Maga a jogszabaly nem is rendelkezik vegrehajtasi mechanizmussal. Kb. senki nem all ott es mondja a lekoszono elnoknek, hogy mit vihet el es mit nem. Boven elhiszem, hogy BEST PRACTICEKENT vitte mindenki a dolgait, maximum utolag bekertek, mint ahogyan most is tortent. Pont nem erdekel, hogy Obama stabja mit mond, ok mindent leadtak-e vagy sem. Lassuk mar azert tisztan hogyan megy a transfer of power. Rengeteg mindenre nincs szabaly (Trump ezekbe kapaszkodott amugy a valasztas utan), csak szokasjog. Nincs beturol beture leirva a folyamat meg a Presidential Transition Act-ban sem.
undisputedly
Amúgymeg vihar egy pohár vízben. Csebi, te is dolgoztál - dolgozol is talán - titkosnak, meg bizalmasnak minősített iratokkal, gondolom más is látott már ilyet. Állítom, hogy a minősített iratok 95%-ának a tartalma, előbb van kinn itthon a Telex - HVG - 24.hu - 444 tengelyen, minthogy a szakmailag illetékes ÁT-hoz eljut. Nem egy példát tudnék írni, amikor megjött a titkosszolga, óriási dirrel - durral, hozzuk a TÜK-könyvet, 5000 aláírás, ilyen büntetőjogi felelősség, olyan börtön - minősített papír bemegy, aztán 10 perccel később heves kurvaanyzások mellett derült ki, hogy ÁT úr ezt már olvasta két órája az indexen 😊 (régi index)
Mivel a bürökrácia az mindenhol bürokrácia - értsd. imádja az önmagáért való papírgyártást és a fontoskodást - ezért nem gondolom, hogy az USA-ban ez máshogy menne.
Ha Trump hazavihette az atomkódot és az volt nála - sarkítok - akkor az nem az ő hibája, hanem azoké akik 2021. január 20 óta nála hagyták. De mivel ez egy fékezett habzású balhé, ezért erősen kétlem, hogy bármi olyasmi lenne a papírokban, ami alapjában rengetné meg a világot. Az, hogy ez egyáltalán előfordulhat - elnökök hazavisznek minősített papírokat és évekig a Playboy mellett tárolják - az kurvagáz, de ez szerintem rendszerhiba, viszont félidős választások jönnek, így azon se kell meglepődni, hogy ebből is pont most lett balhé. Nyilván a diákhitelek egy részének elengedése is pont most jutott el abba a fázisba, hogy kampányolni lehet vele 😊 Ezek már az akutális kampány részei, így is kell kezelni őket.
MC12
Azt a kódot, akár az égre is felírhatnánk, azzal sem tudsz kezdeni semmit, hisz nyilván nem a www.atomraketainditas.gov oldalon kell belépni
admin: theReaLPre$identmothafucka
password: 123FAQPutinUbastarD
és kiválasztani a menüben az atomrakéta indítása pontot.
On
vpi
Ami miatt igy hasznaltuk, az dramaturgia. Egyszerubb, mint leirni, hogy "az atomfegyverek deploymentjehez/celbajuttatasahoz hasznalt tervel, chain off command vagy egyeb inditas related informaciok stbstb".
több mint 3 éve
www.valaszonline.hu/2022/08/25/oroszorszag-ukrajna-haboru-felev-jojart-krisztian-racz-andras-podcast-hetivalasz138/?fbclid=IwAR3Xygrh66_phSRLYauFTLKCatfG4r0H6Si5D9os5zgyUe9HDTJmPjV6lSA
'csak az maradt tiéd, mit homlokod megett viselsz.'
"A világ igazságtalan. Ha elfogadod ezt, cinkos lesz a neved, ha pedig megváltoztatnád, hóhér." (Sartre)
Never forget Bucha, Borodyanka, Hostomel, Irpen, Kramatorszk, Mariupol, Rubizne, Popasna, Kremenchuk, Sievierodonetsk, Chasov Yar, Vinnytsia, Mikolajiv, Olenivka, Chaplyny, Izjum, Zaporizzsja, Kijiv, Bakhmut, Pravdyne, Marinka, Kherson, Dnipro, Soledar, Avdijivka, Slovyansk, Uman, Nova Kakhovka, Kryvyi Rih, Odessa, Pervomajszkij,Lviv, Pokrovsk, Chernihiv, Kostyantynivka, Hroza, Harkiv, 2023.12.29., Odessa, Chernihiv, Vovchansk, Harkiv, Okhmatdyt, Poltava, Lviv, Sumi, Ternopil
több mint 3 éve
Off de tök vicces, az az "Úristen, hazavitte az atomkódot" - a jelentősége nyilván semmi, hisz ez csak a Hollywoodon edződött agyunkat téveszti meg.Szerintem ez ikább business as usual. Az semmiképpen nem jó gyakorlat se Obamától, se Trumptól, se akárkitől, hogy titkosnak minősített iratokat hazavisznek 😊 Így szokták. De ettől még ez nem jó.Nem, csak probalod kiforgatni 😊Felreertes ne essek, nem azt mondom, hogy az tok rendjen van, hogy aromrirkokat hazavisz stb.,DE. mikor azt mondod, hogy best practice ez akkor ezt írod. vagy akkor a best practice fogalmával nem vagy tisztában.
undisputedly
csebi
Maga a jogszabaly ami allami tulajdonba veszi az elnokhoz tartozo dokumentumokat, Nixon miatt szuletett. 8 elnok szolgalt a beiktatasa ota kb. Elotte mindenki fogta es elvitte a cuccait, az ove volt, de Nixon es a lehallgatasos anyagok miatt ugy dontottek, ez azert nem jarja.
Ha te azt gondolod, hogy a lekoszono elnokok es a stabjuk nem vetttek magahoz dokumentumokat, az a te dolgod, szerintem ez egy eleg naiv hozzaallas. Obama alatt 30 millio dokumentum lett atadva a NARA-nak. Trumpot azzal vadoljak, hogy 20-30-40 doboznyit vitt magaval.
Maga a jogszabaly nem is rendelkezik vegrehajtasi mechanizmussal. Kb. senki nem all ott es mondja a lekoszono elnoknek, hogy mit vihet el es mit nem. Boven elhiszem, hogy BEST PRACTICEKENT vitte mindenki a dolgait, maximum utolag bekertek, mint ahogyan most is tortent. Pont nem erdekel, hogy Obama stabja mit mond, ok mindent leadtak-e vagy sem. Lassuk mar azert tisztan hogyan megy a transfer of power. Rengeteg mindenre nincs szabaly (Trump ezekbe kapaszkodott amugy a valasztas utan), csak szokasjog. Nincs beturol beture leirva a folyamat meg a Presidential Transition Act-ban sem.
undisputedly
Amúgymeg vihar egy pohár vízben. Csebi, te is dolgoztál - dolgozol is talán - titkosnak, meg bizalmasnak minősített iratokkal, gondolom más is látott már ilyet. Állítom, hogy a minősített iratok 95%-ának a tartalma, előbb van kinn itthon a Telex - HVG - 24.hu - 444 tengelyen, minthogy a szakmailag illetékes ÁT-hoz eljut. Nem egy példát tudnék írni, amikor megjött a titkosszolga, óriási dirrel - durral, hozzuk a TÜK-könyvet, 5000 aláírás, ilyen büntetőjogi felelősség, olyan börtön - minősített papír bemegy, aztán 10 perccel később heves kurvaanyzások mellett derült ki, hogy ÁT úr ezt már olvasta két órája az indexen 😊 (régi index)
Mivel a bürökrácia az mindenhol bürokrácia - értsd. imádja az önmagáért való papírgyártást és a fontoskodást - ezért nem gondolom, hogy az USA-ban ez máshogy menne.
Ha Trump hazavihette az atomkódot és az volt nála - sarkítok - akkor az nem az ő hibája, hanem azoké akik 2021. január 20 óta nála hagyták. De mivel ez egy fékezett habzású balhé, ezért erősen kétlem, hogy bármi olyasmi lenne a papírokban, ami alapjában rengetné meg a világot. Az, hogy ez egyáltalán előfordulhat - elnökök hazavisznek minősített papírokat és évekig a Playboy mellett tárolják - az kurvagáz, de ez szerintem rendszerhiba, viszont félidős választások jönnek, így azon se kell meglepődni, hogy ebből is pont most lett balhé. Nyilván a diákhitelek egy részének elengedése is pont most jutott el abba a fázisba, hogy kampányolni lehet vele 😊 Ezek már az akutális kampány részei, így is kell kezelni őket.
MC12
Azt a kódot, akár az égre is felírhatnánk, azzal sem tudsz kezdeni semmit, hisz nyilván nem a www.atomraketainditas.gov oldalon kell belépni
admin: theReaLPre$identmothafucka
password: 123FAQPutinUbastarD
és kiválasztani a menüben az atomrakéta indítása pontot.
On
több mint 3 éve
Nekunk pedig pont az kellene hogy ne egymastol tartva eltussoljanak mindent es ez igaz a vilagon mindenhol. En pont azt szeretnem hogy ha at kellene lepni a rubikont. A vilag 99%-a keves ra meg ha lenne igeny ra, az egyetlen eselyunk ha egymasnak esnek. De en ezt a vilagra es teljesen altalanosan ertem nem csak az amerikaikra.őszintén én ezt az FBI raidet még nem tudom megítélni teljesen. ha Trump együttműködő volt akkor tényleg szükségtelen volt, és aránytalan. de én még nem találtam elegendő információt ennek megerősítésére. azért nem ördögtől való az a gondolat sem, hogy Trump nem volt túl együttmükődő 😊...
csebi
peterk2005 udvari bolond