USA és a világ
32 feliratkozó
több mint 3 éve
A második kínai sikeres taccsdant hajtott végre.
több mint 3 éve
Az első nem szállt le, átstartolt. Vagy nem engedték leszállni.off
Vitézlő Titoknok tomz
tiktoknok gen z-bb név lenne 😀
The Stronger you become, the Weaker you really are.
I wanted Champ to be champ!
több mint 3 éve
Az első nem szállt le, átstartolt. Vagy nem engedték leszállni.
több mint 3 éve
Fun fact: két China Airlines gép is megy oda, azok kb. 5-10 percen belül földön lesznek. Lehet, hogy a fogadóbizottság? 😊
több mint 3 éve
félvezetők miatt kell odamenni meg hogy a tech stock elinduljon valamerre és ők irányítsák hogy merre és nyerészkedjenekNem hiszem, hogy egy szenilis, alkohlista nagymama maganakcioja ez, vagy azt, hogy a "tokeirol" arulkodna. A teljes azsiai flotta vedi, hetek ota tervezi a pentagon az utjat.Nekem kevesebb konfliktus is elég lenne, de ha leszáll tényleg vannak golyói, ahogy az amcsik mondanák.Annyian nézik Pelosi gépét merre jár éppen, hogy a flightradar24 lehalt 😊Mindig tudtam, hogy egy demokrata anti-trumpista idezi elo a vilagveget. (vicc)
Klaci79
undisputedly
De nem tudom minek gerjeszteni újabb konfliktusokat, amikor így is van elég...
Persze lehet ők tudnak valamit és megint csak egy hagyományos kínai utolsó figyelmeztetés...vagy nemsokára nagyon szar hírekről beszélhetünk majd.
Klaci79
Aztan, hogy az amerikaiaknak miert ilyen fontos most, hogy oda menjenek az elmult 3 evtizedet tekintve legmagasabb rangu kuldottseggel, az jo kerdes, csak talalgatni lehet.
undisputedly
The Stronger you become, the Weaker you really are.
I wanted Champ to be champ!
több mint 3 éve
Csak a flightradar24 gold-on lehet követni...tényleg van ilyen...az egyik kollégám is előfizet rá...kérdeztük is tőle, hogy miért nem inkább a privat holdra fizet elő...de mégis bejött neki és most nézi a fél világ...mindenesetre rendesen került a környék a repülő előttEgyelőre 35000 ft / 453 kts, szóval még nem lőtték le, és nagyon úgy néz ki, hogy le fog szállni.
Klaci79
több mint 3 éve
Nem tudom mit akarsz itt irni vagyis kihozni belole. Nem engedik vesziteni ukrajnat es most jelenleg ehhez az orosz tuzerot kell csokkenteni. De en mindig adom a fast forward lehetoseget es olyan elojellel ahogy csak akarod. A tenyleges harc hiaba lesz/lehet hosszu a megoldas a NY-ruszki jovobeni kapcsolata lesz es nem az hogy hol all meg a harc.Kezdetben csak Javelineket, meg lőszert adtak az ukránoknak. Még az USA is úgy volt vele, hogy Kijev 4 nap alatt elesik. Aztán nem így lett. Elkezdtek több és komolyabb fegyvert küldeni, és az ukrán sereg minden odds ellenére kitartott. Jöttek is az amcsi öngyilkos drónok, aztán a nehéztüzérség, harpoon-ok, tankok, egyre komolyabb és komolyabb fegyverek... És ahogy korábban írtam, az orosz válaszlépések ezekre rendre elmaradtak, már ott tartunk, hogy előbb-utóbb jönnek majd a vadászgépek is. És ki tudja, utánuk mik, nehézbombázók, nagy hatótávolságú rakéták... Messze vagyunk még a végétől.Az az egy ember azert nem hulye, nyerni akart de amikor vesztesre fog allni vagy erzi akkor kihozni x-re az jo eredmeny. A NY-nak sincs igazan jol latott pontja ami elereseert kuzdhetne, csak nem engedik ukrajnat veszteni sot inkabb az oroszokat nyerni. Ezek mar nem tervek egyik oldalon sem. A kilepesi pont kozel sem mult el csak egyre nehezebb es nehezebb lesz eladni mindenkinek gyozelemkent a legszelesebb retegben. Igazan nehez az ukranoknak lesz, de ok a legkisebb elem az egyenletben.A kilépési pont - én úgy gondolom - egyrészt azon az egy emberen múlik, aki nem akar kilépni, másrészt már elmúlt.Hogyne lenne ilyen en mar irtam is hogy egy totalis orosz vereseg rosszabb lenne barminel. En folyamatosan probalkozom a haboru utani helyzetrol beszelgetest felhozni. Tobbszor leirtam hogy nalam az oroszok kenyszerpalyan vannak es meg a haboru tart bizonyos darab foldekert addig lehet huzni ezt de elobb utobb a NY-nak donteni kell hogy fog allni a ruszkikhoz es egy keskeny savban van a megoldas mert a totalis vereseg nem jo a vereseg sem jo es igazan a vasfuggony sem jo azon belul is kulon fokozatok. A NY-nak a ket vegl;etet kell elkerulni mert mindketto katasztrofalis lehet a totalis vereseg es gyozelem is akarki szempontjabol nezve.Pedig vannak olyan Kreml szakértők, akik szerint nem kizárt egy második "szovjet felbomlás". Értsd, újabb darabokra esik szét az ország. (Él ott több, mint 80 nemzetiség, több közülük az orosz alkotmány szerint is majdnem olyan erős belső közigazgatással - sőt bizonyos szempontból még erősebb - jogosultságokkal is rendelkezik, mint az USA államai. Saját parlament, saját elnök ésatöbbi. Csak nem hallunk róla, mert az orosz rendszer hierarchikus, Kreml a minden. De a szovjet időkben sem hallottunk Kazahsztánról meg Kirgizisztánról stb.)A világnak a legrosszabb az lenne, ha egy meggyengült Oroszországot lerohanna Kína.Az szerintem rosszabb lenne ha az oroszok annyira legyengulnenek hogy elveszitenek Azsiat es az osszes ott levo nacio harcolna mindenkivel es egymassal egy regi asott kutert egy nagyapaik szantofoldjeert, egy kavicsert ami szent es miert ne. Kinaval legalabb rend lenne, de..
NB2
no
peterk2005 udvari bolond
En ezert irtam mert nalam ez nem valtozott semmit az elejetol. Mara mar naprol napra egyre nehezebb lenne de en adnek kilepesi pontot putinnak. Ugyan mindenkinek vereseg lenne de mindenkinek eladhato is lenne es mindenki nyerne is rajta. Persze minden oldal bele is tudna kotni de a rossz dontesek kozul is van jobb es rosszabb.
no
Willie Parker
no
Go Vikings!
több mint 3 éve
és akkor mi van, ha Pelosi leszállténylegnemértem
pont másfél hónappal ezelőtt tartott ötletbörzét Putyin és Ping a BRICSen
és tényleg minde faszságot bemondtak, hegemónia megtörése...
tehát Vlad meg Ping nyugodtan lehet fasz, merúgysincs semmi következménye
ja de mégis, akkor szájjunk le, azt elő azzal a bránerekkel a kurvanénikéteket
Szerkesztette: sutianap

Aki nem hiszi, annak utánajárnak
több mint 3 éve
Nem hiszem, hogy egy szenilis, alkohlista nagymama maganakcioja ez, vagy azt, hogy a "tokeirol" arulkodna. A teljes azsiai flotta vedi, hetek ota tervezi a pentagon az utjat.Nekem kevesebb konfliktus is elég lenne, de ha leszáll tényleg vannak golyói, ahogy az amcsik mondanák.Annyian nézik Pelosi gépét merre jár éppen, hogy a flightradar24 lehalt 😊Mindig tudtam, hogy egy demokrata anti-trumpista idezi elo a vilagveget. (vicc)
Klaci79
undisputedly
Persze lehet ők tudnak valamit és megint csak egy hagyományos kínai utolsó figyelmeztetés...vagy nemsokára nagyon szar hírekről beszélhetünk majd.
Klaci79
Aztan, hogy az amerikaiaknak miert ilyen fontos most, hogy oda menjenek az elmult 3 evtizedet tekintve legmagasabb rangu kuldottseggel, az jo kerdes, csak talalgatni lehet.
több mint 3 éve
Csak a flightradar24 gold-on lehet követni...tényleg van ilyen...az egyik kollégám is előfizet rá...kérdeztük is tőle, hogy miért nem inkább a privat holdra fizet elő...de mégis bejött neki és most nézi a fél világ...mindenesetre rendesen került a környék a repülő előtt
több mint 3 éve
Nancy Pelosi gépe - SPAR19, ha valaki követni akarja a Flightradaron - 2 órán belül leszáll Tajvanon.Mind a két kínai repülőgép-hordozó kifutott a kikötőből. Közép-hatótávolságú rakéta rendszerek és hadianyag konvojok tartanak a Fucsien tartományba egész nap. A Tajvanhoz legközelebbi partokon kétéltű harckocsik sorakoztak fel a parton. A kikötőkben folyamatosan hajózzák be kínai harcjárműveket. A légierő a Tajvani-szorosban járőrözik. A kínai partoktól néhány kilométerre fekvő Kinmen szigethez legközelebbi városban, Hsziamenben a hadsereg eszközei foglalják el az utcákat.
Az Egyesült Államok 5 repülőgép-hordozója tartózkodik a térségben, Alaszkából 11 tankert irányítottak át Okinawára, melyek 130 gépet tudnak a levegőben tartani. B-52-es stratégiai bombázók és légifelderítő gépek köröznek Tajvan felett. A tajvani hadsereget készültségbe helyezték. Tajvan harci repülőket irányít át a Kínához közelebb eső légibázisokra. A hadsereg a becslések szerint 90 millió dollárt költ Pelosi kíséretére.
Azt még nem tudjuk, hogy az amerikai képviselőház elnöke ténylegesen leszáll-e Tajpejben, de innen már nagyon nehéz lesz bárkinek is arcvesztés nélkül kiszállni. Pelosi nem tagja az amerikai kormánynak, önálló hatalmi ágat képvisel, ettől függetlenül a látogatását a Kínai Kommunista Párt nem tudja másként értelmezni, mint a térség uralását célzó ambíciói megsértését. Ha visszafordul, az egyértelmű presztízsveszteség lesz az Egyesült Államoknak, még akkor is, ha ez egy ki nem kényszerített hiba, Pelosi önálló döntése.
Ha mégis megtartja a programját, akkor három lehetséges forgató könyv áll előttünk:
1., Fokozott kommunikációs párbaj (semmi)
2., Kínai éleslövészet a Tajvani-szorosban (semmi)
3., A Kínához közel eső tajvani kormányzathoz tartozó szigetek megszállása
Az amerikai - kínai viszony minden esetben a mélypontra zuhan, ami jelenleg nem igazán hiányzik a két félnek, de a világnak sem. A harmadik esetben viszont bármi megtörténhet.
Az viszont egészen biztosan kiderül az elkövetkezendő néhány napban, hogy melyik kutya alapít családot.
www.facebook.com/kardblog/photos/a.363849453689685/7627926430615248/
'csak az maradt tiéd, mit homlokod megett viselsz.'
"A világ igazságtalan. Ha elfogadod ezt, cinkos lesz a neved, ha pedig megváltoztatnád, hóhér." (Sartre)
Never forget Bucha, Borodyanka, Hostomel, Irpen, Kramatorszk, Mariupol, Rubizne, Popasna, Kremenchuk, Sievierodonetsk, Chasov Yar, Vinnytsia, Mikolajiv, Olenivka, Chaplyny, Izjum, Zaporizzsja, Kijiv, Bakhmut, Pravdyne, Marinka, Kherson, Dnipro, Soledar, Avdijivka, Slovyansk, Uman, Nova Kakhovka, Kryvyi Rih, Odessa, Pervomajszkij,Lviv, Pokrovsk, Chernihiv, Kostyantynivka, Hroza, Harkiv, 2023.12.29., Odessa, Chernihiv, Vovchansk, Harkiv, Okhmatdyt, Poltava, Lviv, Sumi, Ternopil
több mint 3 éve
Nekem kevesebb konfliktus is elég lenne, de ha leszáll tényleg vannak golyói, ahogy az amcsik mondanák.Annyian nézik Pelosi gépét merre jár éppen, hogy a flightradar24 lehalt 😊Mindig tudtam, hogy egy demokrata anti-trumpista idezi elo a vilagveget. (vicc)
Klaci79
undisputedly
több mint 3 éve
Annyian nézik Pelosi gépét merre jár éppen, hogy a flightradar24 lehalt 😊Mindig tudtam, hogy egy demokrata anti-trumpista idezi elo a vilagveget. (vicc)
Klaci79
több mint 3 éve
mert ennyit tudott tenni - szól, hogy ihajcsuhaj lesz. olyan, mint a hegyibeszéd a Brian életéből, csak fenyegetőzés van (illetve ott lett bunyó, de más miatt).Ezt honnan kellene tudnom, talán diktátornak nézek ki...? 😊miért ne tűrné? mit kellene csinálnia, kirobbantani az atomháborút?Nekem az a furcsa, hogy Putyin tök nyugodtan megtámadta Ukrajnát, városokat bombáz szarrá, de amikor a Nyugat Himarsokat meg Caesarokat küld a frontra, akkor tűri, mint japán kurva a gangbang partit...A kilépési pont - én úgy gondolom - egyrészt azon az egy emberen múlik, aki nem akar kilépni, másrészt már elmúlt.Hogyne lenne ilyen en mar irtam is hogy egy totalis orosz vereseg rosszabb lenne barminel. En folyamatosan probalkozom a haboru utani helyzetrol beszelgetest felhozni. Tobbszor leirtam hogy nalam az oroszok kenyszerpalyan vannak es meg a haboru tart bizonyos darab foldekert addig lehet huzni ezt de elobb utobb a NY-nak donteni kell hogy fog allni a ruszkikhoz es egy keskeny savban van a megoldas mert a totalis vereseg nem jo a vereseg sem jo es igazan a vasfuggony sem jo azon belul is kulon fokozatok. A NY-nak a ket vegl;etet kell elkerulni mert mindketto katasztrofalis lehet a totalis vereseg es gyozelem is akarki szempontjabol nezve.Pedig vannak olyan Kreml szakértők, akik szerint nem kizárt egy második "szovjet felbomlás". Értsd, újabb darabokra esik szét az ország. (Él ott több, mint 80 nemzetiség, több közülük az orosz alkotmány szerint is majdnem olyan erős belső közigazgatással - sőt bizonyos szempontból még erősebb - jogosultságokkal is rendelkezik, mint az USA államai. Saját parlament, saját elnök ésatöbbi. Csak nem hallunk róla, mert az orosz rendszer hierarchikus, Kreml a minden. De a szovjet időkben sem hallottunk Kazahsztánról meg Kirgizisztánról stb.)A világnak a legrosszabb az lenne, ha egy meggyengült Oroszországot lerohanna Kína.Az szerintem rosszabb lenne ha az oroszok annyira legyengulnenek hogy elveszitenek Azsiat es az osszes ott levo nacio harcolna mindenkivel es egymassal egy regi asott kutert egy nagyapaik szantofoldjeert, egy kavicsert ami szent es miert ne. Kinaval legalabb rend lenne, de..
NB2
no
peterk2005 udvari bolond
En ezert irtam mert nalam ez nem valtozott semmit az elejetol. Mara mar naprol napra egyre nehezebb lenne de en adnek kilepesi pontot putinnak. Ugyan mindenkinek vereseg lenne de mindenkinek eladhato is lenne es mindenki nyerne is rajta. Persze minden oldal bele is tudna kotni de a rossz dontesek kozul is van jobb es rosszabb.
no
Willie Parker
Totál érthetetlen számomra.
Go Vikings!
slowmotion
Szólt, hogy nagy ihajcsuhaj lesz, ha a Nyugat ilyen fegyvereket küld, hát küldtek.
Ihajcsuhaj meg elmaradt... xd
Go Vikings!
Putyin nem tud kijönni győztesen semmilyen szinten egy Nyugat elleni háborúból. a konvencionális fegyverei láttuk, mire jók, ha meg elemelik az atomarzenált, akkor negyed órán belül Oroszországban kétféle dolog lesz: nukleáris romhalmaz és lakatlan tajga. legjobb esetben tol egy Dugovics Tituszt (igen, tudom, nem létezett, de akkor is), és ha a bolygó túléli, akkor a kínai csapatok bevonulnak Szibériába, és elkezdik kitermelni a ritkaföldfémeket.
több mint 3 éve
Kezdetben csak Javelineket, meg lőszert adtak az ukránoknak. Még az USA is úgy volt vele, hogy Kijev 4 nap alatt elesik. Aztán nem így lett. Elkezdtek több és komolyabb fegyvert küldeni, és az ukrán sereg minden odds ellenére kitartott. Jöttek is az amcsi öngyilkos drónok, aztán a nehéztüzérség, harpoon-ok, tankok, egyre komolyabb és komolyabb fegyverek... És ahogy korábban írtam, az orosz válaszlépések ezekre rendre elmaradtak, már ott tartunk, hogy előbb-utóbb jönnek majd a vadászgépek is. És ki tudja, utánuk mik, nehézbombázók, nagy hatótávolságú rakéták... Messze vagyunk még a végétől.Az az egy ember azert nem hulye, nyerni akart de amikor vesztesre fog allni vagy erzi akkor kihozni x-re az jo eredmeny. A NY-nak sincs igazan jol latott pontja ami elereseert kuzdhetne, csak nem engedik ukrajnat veszteni sot inkabb az oroszokat nyerni. Ezek mar nem tervek egyik oldalon sem. A kilepesi pont kozel sem mult el csak egyre nehezebb es nehezebb lesz eladni mindenkinek gyozelemkent a legszelesebb retegben. Igazan nehez az ukranoknak lesz, de ok a legkisebb elem az egyenletben.A kilépési pont - én úgy gondolom - egyrészt azon az egy emberen múlik, aki nem akar kilépni, másrészt már elmúlt.Hogyne lenne ilyen en mar irtam is hogy egy totalis orosz vereseg rosszabb lenne barminel. En folyamatosan probalkozom a haboru utani helyzetrol beszelgetest felhozni. Tobbszor leirtam hogy nalam az oroszok kenyszerpalyan vannak es meg a haboru tart bizonyos darab foldekert addig lehet huzni ezt de elobb utobb a NY-nak donteni kell hogy fog allni a ruszkikhoz es egy keskeny savban van a megoldas mert a totalis vereseg nem jo a vereseg sem jo es igazan a vasfuggony sem jo azon belul is kulon fokozatok. A NY-nak a ket vegl;etet kell elkerulni mert mindketto katasztrofalis lehet a totalis vereseg es gyozelem is akarki szempontjabol nezve.Pedig vannak olyan Kreml szakértők, akik szerint nem kizárt egy második "szovjet felbomlás". Értsd, újabb darabokra esik szét az ország. (Él ott több, mint 80 nemzetiség, több közülük az orosz alkotmány szerint is majdnem olyan erős belső közigazgatással - sőt bizonyos szempontból még erősebb - jogosultságokkal is rendelkezik, mint az USA államai. Saját parlament, saját elnök ésatöbbi. Csak nem hallunk róla, mert az orosz rendszer hierarchikus, Kreml a minden. De a szovjet időkben sem hallottunk Kazahsztánról meg Kirgizisztánról stb.)A világnak a legrosszabb az lenne, ha egy meggyengült Oroszországot lerohanna Kína.Az szerintem rosszabb lenne ha az oroszok annyira legyengulnenek hogy elveszitenek Azsiat es az osszes ott levo nacio harcolna mindenkivel es egymassal egy regi asott kutert egy nagyapaik szantofoldjeert, egy kavicsert ami szent es miert ne. Kinaval legalabb rend lenne, de..
NB2
no
peterk2005 udvari bolond
no
Willie Parker
no
több mint 3 éve
Annyian nézik Pelosi gépét merre jár éppen, hogy a flightradar24 lehalt 😊
több mint 3 éve
A romai tortenelmet tudom ajanlani. Hogy alltak a haboruhoz, de meg a "bekejuk" is ilyen a Pax Romana. Egyszeruen mas gondolkodas.Nekem az a furcsa, hogy Putyin tök nyugodtan megtámadta Ukrajnát, városokat bombáz szarrá, de amikor a Nyugat Himarsokat meg Caesarokat küld a frontra, akkor tűri, mint japán kurva a gangbang partit...A kilépési pont - én úgy gondolom - egyrészt azon az egy emberen múlik, aki nem akar kilépni, másrészt már elmúlt.Hogyne lenne ilyen en mar irtam is hogy egy totalis orosz vereseg rosszabb lenne barminel. En folyamatosan probalkozom a haboru utani helyzetrol beszelgetest felhozni. Tobbszor leirtam hogy nalam az oroszok kenyszerpalyan vannak es meg a haboru tart bizonyos darab foldekert addig lehet huzni ezt de elobb utobb a NY-nak donteni kell hogy fog allni a ruszkikhoz es egy keskeny savban van a megoldas mert a totalis vereseg nem jo a vereseg sem jo es igazan a vasfuggony sem jo azon belul is kulon fokozatok. A NY-nak a ket vegl;etet kell elkerulni mert mindketto katasztrofalis lehet a totalis vereseg es gyozelem is akarki szempontjabol nezve.Pedig vannak olyan Kreml szakértők, akik szerint nem kizárt egy második "szovjet felbomlás". Értsd, újabb darabokra esik szét az ország. (Él ott több, mint 80 nemzetiség, több közülük az orosz alkotmány szerint is majdnem olyan erős belső közigazgatással - sőt bizonyos szempontból még erősebb - jogosultságokkal is rendelkezik, mint az USA államai. Saját parlament, saját elnök ésatöbbi. Csak nem hallunk róla, mert az orosz rendszer hierarchikus, Kreml a minden. De a szovjet időkben sem hallottunk Kazahsztánról meg Kirgizisztánról stb.)A világnak a legrosszabb az lenne, ha egy meggyengült Oroszországot lerohanna Kína.Az szerintem rosszabb lenne ha az oroszok annyira legyengulnenek hogy elveszitenek Azsiat es az osszes ott levo nacio harcolna mindenkivel es egymassal egy regi asott kutert egy nagyapaik szantofoldjeert, egy kavicsert ami szent es miert ne. Kinaval legalabb rend lenne, de..
NB2
no
peterk2005 udvari bolond
no
Willie Parker
Go Vikings!
több mint 3 éve
Az az egy ember azert nem hulye, nyerni akart de amikor vesztesre fog allni vagy erzi akkor kihozni x-re az jo eredmeny. A NY-nak sincs igazan jol latott pontja ami elereseert kuzdhetne, csak nem engedik ukrajnat veszteni sot inkabb az oroszokat nyerni. Ezek mar nem tervek egyik oldalon sem. A kilepesi pont kozel sem mult el csak egyre nehezebb es nehezebb lesz eladni mindenkinek gyozelemkent a legszelesebb retegben. Igazan nehez az ukranoknak lesz, de ok a legkisebb elem az egyenletben.A kilépési pont - én úgy gondolom - egyrészt azon az egy emberen múlik, aki nem akar kilépni, másrészt már elmúlt.Hogyne lenne ilyen en mar irtam is hogy egy totalis orosz vereseg rosszabb lenne barminel. En folyamatosan probalkozom a haboru utani helyzetrol beszelgetest felhozni. Tobbszor leirtam hogy nalam az oroszok kenyszerpalyan vannak es meg a haboru tart bizonyos darab foldekert addig lehet huzni ezt de elobb utobb a NY-nak donteni kell hogy fog allni a ruszkikhoz es egy keskeny savban van a megoldas mert a totalis vereseg nem jo a vereseg sem jo es igazan a vasfuggony sem jo azon belul is kulon fokozatok. A NY-nak a ket vegl;etet kell elkerulni mert mindketto katasztrofalis lehet a totalis vereseg es gyozelem is akarki szempontjabol nezve.Pedig vannak olyan Kreml szakértők, akik szerint nem kizárt egy második "szovjet felbomlás". Értsd, újabb darabokra esik szét az ország. (Él ott több, mint 80 nemzetiség, több közülük az orosz alkotmány szerint is majdnem olyan erős belső közigazgatással - sőt bizonyos szempontból még erősebb - jogosultságokkal is rendelkezik, mint az USA államai. Saját parlament, saját elnök ésatöbbi. Csak nem hallunk róla, mert az orosz rendszer hierarchikus, Kreml a minden. De a szovjet időkben sem hallottunk Kazahsztánról meg Kirgizisztánról stb.)A világnak a legrosszabb az lenne, ha egy meggyengült Oroszországot lerohanna Kína.Az szerintem rosszabb lenne ha az oroszok annyira legyengulnenek hogy elveszitenek Azsiat es az osszes ott levo nacio harcolna mindenkivel es egymassal egy regi asott kutert egy nagyapaik szantofoldjeert, egy kavicsert ami szent es miert ne. Kinaval legalabb rend lenne, de..
NB2
no
peterk2005 udvari bolond
no
Willie Parker
több mint 3 éve
Ezt honnan kellene tudnom, talán diktátornak nézek ki...? 😊miért ne tűrné? mit kellene csinálnia, kirobbantani az atomháborút?Nekem az a furcsa, hogy Putyin tök nyugodtan megtámadta Ukrajnát, városokat bombáz szarrá, de amikor a Nyugat Himarsokat meg Caesarokat küld a frontra, akkor tűri, mint japán kurva a gangbang partit...A kilépési pont - én úgy gondolom - egyrészt azon az egy emberen múlik, aki nem akar kilépni, másrészt már elmúlt.Hogyne lenne ilyen en mar irtam is hogy egy totalis orosz vereseg rosszabb lenne barminel. En folyamatosan probalkozom a haboru utani helyzetrol beszelgetest felhozni. Tobbszor leirtam hogy nalam az oroszok kenyszerpalyan vannak es meg a haboru tart bizonyos darab foldekert addig lehet huzni ezt de elobb utobb a NY-nak donteni kell hogy fog allni a ruszkikhoz es egy keskeny savban van a megoldas mert a totalis vereseg nem jo a vereseg sem jo es igazan a vasfuggony sem jo azon belul is kulon fokozatok. A NY-nak a ket vegl;etet kell elkerulni mert mindketto katasztrofalis lehet a totalis vereseg es gyozelem is akarki szempontjabol nezve.Pedig vannak olyan Kreml szakértők, akik szerint nem kizárt egy második "szovjet felbomlás". Értsd, újabb darabokra esik szét az ország. (Él ott több, mint 80 nemzetiség, több közülük az orosz alkotmány szerint is majdnem olyan erős belső közigazgatással - sőt bizonyos szempontból még erősebb - jogosultságokkal is rendelkezik, mint az USA államai. Saját parlament, saját elnök ésatöbbi. Csak nem hallunk róla, mert az orosz rendszer hierarchikus, Kreml a minden. De a szovjet időkben sem hallottunk Kazahsztánról meg Kirgizisztánról stb.)A világnak a legrosszabb az lenne, ha egy meggyengült Oroszországot lerohanna Kína.Az szerintem rosszabb lenne ha az oroszok annyira legyengulnenek hogy elveszitenek Azsiat es az osszes ott levo nacio harcolna mindenkivel es egymassal egy regi asott kutert egy nagyapaik szantofoldjeert, egy kavicsert ami szent es miert ne. Kinaval legalabb rend lenne, de..
NB2
no
peterk2005 udvari bolond
no
Willie Parker
Go Vikings!
slowmotion
Szólt, hogy nagy ihajcsuhaj lesz, ha a Nyugat ilyen fegyvereket küld, hát küldtek.
Ihajcsuhaj meg elmaradt... xd
több mint 3 éve
miért ne tűrné? mit kellene csinálnia, kirobbantani az atomháborút?Nekem az a furcsa, hogy Putyin tök nyugodtan megtámadta Ukrajnát, városokat bombáz szarrá, de amikor a Nyugat Himarsokat meg Caesarokat küld a frontra, akkor tűri, mint japán kurva a gangbang partit...A kilépési pont - én úgy gondolom - egyrészt azon az egy emberen múlik, aki nem akar kilépni, másrészt már elmúlt.Hogyne lenne ilyen en mar irtam is hogy egy totalis orosz vereseg rosszabb lenne barminel. En folyamatosan probalkozom a haboru utani helyzetrol beszelgetest felhozni. Tobbszor leirtam hogy nalam az oroszok kenyszerpalyan vannak es meg a haboru tart bizonyos darab foldekert addig lehet huzni ezt de elobb utobb a NY-nak donteni kell hogy fog allni a ruszkikhoz es egy keskeny savban van a megoldas mert a totalis vereseg nem jo a vereseg sem jo es igazan a vasfuggony sem jo azon belul is kulon fokozatok. A NY-nak a ket vegl;etet kell elkerulni mert mindketto katasztrofalis lehet a totalis vereseg es gyozelem is akarki szempontjabol nezve.Pedig vannak olyan Kreml szakértők, akik szerint nem kizárt egy második "szovjet felbomlás". Értsd, újabb darabokra esik szét az ország. (Él ott több, mint 80 nemzetiség, több közülük az orosz alkotmány szerint is majdnem olyan erős belső közigazgatással - sőt bizonyos szempontból még erősebb - jogosultságokkal is rendelkezik, mint az USA államai. Saját parlament, saját elnök ésatöbbi. Csak nem hallunk róla, mert az orosz rendszer hierarchikus, Kreml a minden. De a szovjet időkben sem hallottunk Kazahsztánról meg Kirgizisztánról stb.)A világnak a legrosszabb az lenne, ha egy meggyengült Oroszországot lerohanna Kína.Az szerintem rosszabb lenne ha az oroszok annyira legyengulnenek hogy elveszitenek Azsiat es az osszes ott levo nacio harcolna mindenkivel es egymassal egy regi asott kutert egy nagyapaik szantofoldjeert, egy kavicsert ami szent es miert ne. Kinaval legalabb rend lenne, de..
NB2
no
peterk2005 udvari bolond
no
Willie Parker
Go Vikings!
több mint 3 éve
Nekem az a furcsa, hogy Putyin tök nyugodtan megtámadta Ukrajnát, városokat bombáz szarrá, de amikor a Nyugat Himarsokat meg Caesarokat küld a frontra, akkor tűri, mint japán kurva a gangbang partit...A kilépési pont - én úgy gondolom - egyrészt azon az egy emberen múlik, aki nem akar kilépni, másrészt már elmúlt.Hogyne lenne ilyen en mar irtam is hogy egy totalis orosz vereseg rosszabb lenne barminel. En folyamatosan probalkozom a haboru utani helyzetrol beszelgetest felhozni. Tobbszor leirtam hogy nalam az oroszok kenyszerpalyan vannak es meg a haboru tart bizonyos darab foldekert addig lehet huzni ezt de elobb utobb a NY-nak donteni kell hogy fog allni a ruszkikhoz es egy keskeny savban van a megoldas mert a totalis vereseg nem jo a vereseg sem jo es igazan a vasfuggony sem jo azon belul is kulon fokozatok. A NY-nak a ket vegl;etet kell elkerulni mert mindketto katasztrofalis lehet a totalis vereseg es gyozelem is akarki szempontjabol nezve.Pedig vannak olyan Kreml szakértők, akik szerint nem kizárt egy második "szovjet felbomlás". Értsd, újabb darabokra esik szét az ország. (Él ott több, mint 80 nemzetiség, több közülük az orosz alkotmány szerint is majdnem olyan erős belső közigazgatással - sőt bizonyos szempontból még erősebb - jogosultságokkal is rendelkezik, mint az USA államai. Saját parlament, saját elnök ésatöbbi. Csak nem hallunk róla, mert az orosz rendszer hierarchikus, Kreml a minden. De a szovjet időkben sem hallottunk Kazahsztánról meg Kirgizisztánról stb.)A világnak a legrosszabb az lenne, ha egy meggyengült Oroszországot lerohanna Kína.Az szerintem rosszabb lenne ha az oroszok annyira legyengulnenek hogy elveszitenek Azsiat es az osszes ott levo nacio harcolna mindenkivel es egymassal egy regi asott kutert egy nagyapaik szantofoldjeert, egy kavicsert ami szent es miert ne. Kinaval legalabb rend lenne, de..
NB2
no
peterk2005 udvari bolond
no
Willie Parker
több mint 3 éve
Kina mar regen a masik polus es katonailag is jonnek fel es az egyetlen elemnel ahol az oroszok tenylegesen a masik polus az atomarzenal ott is rohamosan csokkentik a lemaradast. 20-30 ev lopas-csalastol fuggoen itt is rovidebb es kina kb egyenlo lesz az usaval majd minden teren. Az oroszokhoz kepest ok mar elorebb vannak sokkal. Egy putini vezetes sehova nem tagozodna be de ilyen leptekkel nem lesz putini vezetes es akkor majd az erdekeik amik megmondhatatlanok majd eldontik ki melle allnak.Ahogy én látom - és ez azért szubjektív - Oroszország úgy "reklámozza" ezt a háborút, hogy már nem (csak) Ukrajna az ellenfél, hanem a Nyugat, és a fejlett országok által képviselt egypólusú világrend, és ők ezt kívánják megtörni. Ergó a háborút nem Ukrajna elfoglalásával kell megnyerni, hanem azzal, hogy létrejön egy kétpólusú világrend. Ha ez nem sikerül nekik, akkor értelemszerűen marad a(z) (megerősödött) egypólusú világrend, ami hosszú távon Kínának viszont nem jó. Így a meggyengült oroszok helyett Kína próbálkozhat meg egy, a Nyugat ellenpólusára adott válaszra (olyan alternatívára, ami nem háborúkkal operál). Ahogy Kína se szolgálná ki a ruszkikat, úgy az oroszok se vállalnák be, hogy Kínának legyenek alárendelve, így ha Kína próbálkozna egy másik pólus felállításával, ahhoz tuti nem csatlakozna egy Putyini vezetésű Oroszország. És egy magára maradt, bukott, rettenetesen meggyengült, agyon szankcionált ország útja elég egyenesen vezet a teljes elszigetelődés felé... (saját vélemény, de szerintem van benne ráció).Mondjuk ez a szcenárió egyet jelentene Oroszország Észak-Korea szintű elszigetelődésével...De ez mégis hogyan valósulhatna meg? Már csak a földrajzi adottságok és a méretek okán is...
Go Vikings!
Szerintem ez nem reális opció.
warr_b
Go Vikings!
több mint 3 éve
A kilépési pont - én úgy gondolom - egyrészt azon az egy emberen múlik, aki nem akar kilépni, másrészt már elmúlt.Hogyne lenne ilyen en mar irtam is hogy egy totalis orosz vereseg rosszabb lenne barminel. En folyamatosan probalkozom a haboru utani helyzetrol beszelgetest felhozni. Tobbszor leirtam hogy nalam az oroszok kenyszerpalyan vannak es meg a haboru tart bizonyos darab foldekert addig lehet huzni ezt de elobb utobb a NY-nak donteni kell hogy fog allni a ruszkikhoz es egy keskeny savban van a megoldas mert a totalis vereseg nem jo a vereseg sem jo es igazan a vasfuggony sem jo azon belul is kulon fokozatok. A NY-nak a ket vegl;etet kell elkerulni mert mindketto katasztrofalis lehet a totalis vereseg es gyozelem is akarki szempontjabol nezve.Pedig vannak olyan Kreml szakértők, akik szerint nem kizárt egy második "szovjet felbomlás". Értsd, újabb darabokra esik szét az ország. (Él ott több, mint 80 nemzetiség, több közülük az orosz alkotmány szerint is majdnem olyan erős belső közigazgatással - sőt bizonyos szempontból még erősebb - jogosultságokkal is rendelkezik, mint az USA államai. Saját parlament, saját elnök ésatöbbi. Csak nem hallunk róla, mert az orosz rendszer hierarchikus, Kreml a minden. De a szovjet időkben sem hallottunk Kazahsztánról meg Kirgizisztánról stb.)A világnak a legrosszabb az lenne, ha egy meggyengült Oroszországot lerohanna Kína.Az szerintem rosszabb lenne ha az oroszok annyira legyengulnenek hogy elveszitenek Azsiat es az osszes ott levo nacio harcolna mindenkivel es egymassal egy regi asott kutert egy nagyapaik szantofoldjeert, egy kavicsert ami szent es miert ne. Kinaval legalabb rend lenne, de..
NB2
no
peterk2005 udvari bolond
no
több mint 3 éve
Hogyne lenne ilyen en mar irtam is hogy egy totalis orosz vereseg rosszabb lenne barminel. En folyamatosan probalkozom a haboru utani helyzetrol beszelgetest felhozni. Tobbszor leirtam hogy nalam az oroszok kenyszerpalyan vannak es meg a haboru tart bizonyos darab foldekert addig lehet huzni ezt de elobb utobb a NY-nak donteni kell hogy fog allni a ruszkikhoz es egy keskeny savban van a megoldas mert a totalis vereseg nem jo a vereseg sem jo es igazan a vasfuggony sem jo azon belul is kulon fokozatok. A NY-nak a ket vegl;etet kell elkerulni mert mindketto katasztrofalis lehet a totalis vereseg es gyozelem is akarki szempontjabol nezve.Pedig vannak olyan Kreml szakértők, akik szerint nem kizárt egy második "szovjet felbomlás". Értsd, újabb darabokra esik szét az ország. (Él ott több, mint 80 nemzetiség, több közülük az orosz alkotmány szerint is majdnem olyan erős belső közigazgatással - sőt bizonyos szempontból még erősebb - jogosultságokkal is rendelkezik, mint az USA államai. Saját parlament, saját elnök ésatöbbi. Csak nem hallunk róla, mert az orosz rendszer hierarchikus, Kreml a minden. De a szovjet időkben sem hallottunk Kazahsztánról meg Kirgizisztánról stb.)A világnak a legrosszabb az lenne, ha egy meggyengült Oroszországot lerohanna Kína.Az szerintem rosszabb lenne ha az oroszok annyira legyengulnenek hogy elveszitenek Azsiat es az osszes ott levo nacio harcolna mindenkivel es egymassal egy regi asott kutert egy nagyapaik szantofoldjeert, egy kavicsert ami szent es miert ne. Kinaval legalabb rend lenne, de..
NB2
no
peterk2005 udvari bolond
több mint 3 éve
Ahogy én látom - és ez azért szubjektív - Oroszország úgy "reklámozza" ezt a háborút, hogy már nem (csak) Ukrajna az ellenfél, hanem a Nyugat, és a fejlett országok által képviselt egypólusú világrend, és ők ezt kívánják megtörni. Ergó a háborút nem Ukrajna elfoglalásával kell megnyerni, hanem azzal, hogy létrejön egy kétpólusú világrend. Ha ez nem sikerül nekik, akkor értelemszerűen marad a(z) (megerősödött) egypólusú világrend, ami hosszú távon Kínának viszont nem jó. Így a meggyengült oroszok helyett Kína próbálkozhat meg egy, a Nyugat ellenpólusára adott válaszra (olyan alternatívára, ami nem háborúkkal operál). Ahogy Kína se szolgálná ki a ruszkikat, úgy az oroszok se vállalnák be, hogy Kínának legyenek alárendelve, így ha Kína próbálkozna egy másik pólus felállításával, ahhoz tuti nem csatlakozna egy Putyini vezetésű Oroszország. És egy magára maradt, bukott, rettenetesen meggyengült, agyon szankcionált ország útja elég egyenesen vezet a teljes elszigetelődés felé... (saját vélemény, de szerintem van benne ráció).Mondjuk ez a szcenárió egyet jelentene Oroszország Észak-Korea szintű elszigetelődésével...De ez mégis hogyan valósulhatna meg? Már csak a földrajzi adottságok és a méretek okán is...
Go Vikings!
Szerintem ez nem reális opció.
warr_b