USA és a világ
32 feliratkozó
több mint 3 éve
En most teljesen komolyan irom es nem baszakodasbol, de szeretnem ha leirna barmelyikotok hogy miert jo ez az oroszoknak, mert en nem latom. Szerintem elszamoltak magukat es a kenyszerpalyan vannak es mar nincs megallas. Akar maganban ha nem akartok vegtelen vitat mindenkivel.Mikor és hol ragadtál benne a Putyin média segge lyukában ennyire? 😀 😀Ugyan nem mindennel értek egyet amit mondd, de nem gondolod (gondoljátok) hogy ha esetleg valaki nem azt gondolja amit ti erről attól még nincs benne Putyin seggében? Nem kellene legalább egy kicsit elgondolkodni azon hogy legalább egy része esetleg igaz amit felvetett?
peterk2005 udvari bolond
Jelenleg ti az egyik oldal narratíváját (híreit) teljesen elutasítjátok míg a másikét teljesen (néhol azért már pár kérdést feltéve szerencsére...) elfogadjátok, és aki erre felhívja a figyelmet az megkapja ezt a választ. Kérdezem én ez alapján ki van benne akkor kinek a seggében?!
davemayer
több mint 3 éve
pls..Bitch pls.azért nah 😀Nézd, én is ferde szemmel nézek mindenkire aki oroszul vagy hasonló nyelven beszél (tehát az ukránokra is), mert bennem van a múlt, de ezt próbálom levetkőzni. Ami viszont érdekes, hogy a németekkel kapcsolatban nincs ilyen alapvető ellenérzés, a kínaikkal szemben pedig van.Lúdas SolymiÉn az oroszra nem nézek ferde szemmel, mert szerintem egy tök dallamos, jó ritmusú nyelv. A németre annál inkább. A legjobb zenét is el tudja baszarintani, ha németül kornyikálnak benne. Neunundneunzig Luftballons.... grrrr...
peterk2005 udvari bolond
www.youtube.com/watch?v=W3q8Od5qJio
www.youtube.com/watch?v=EOnSh3QlpbQ
amúgy köszi az ötletet, ma Rammsteint hallgatok 😀
Negritis, a vajda
www.youtube.com/watch?v=thJgU9jkdU4
empty taxi
m.youtube.com/watch?v=6WuS27iQnvs

Aki nem hiszi, annak utánajárnak
több mint 3 éve
Bitch pls.azért nah 😀Nézd, én is ferde szemmel nézek mindenkire aki oroszul vagy hasonló nyelven beszél (tehát az ukránokra is), mert bennem van a múlt, de ezt próbálom levetkőzni. Ami viszont érdekes, hogy a németekkel kapcsolatban nincs ilyen alapvető ellenérzés, a kínaikkal szemben pedig van.Lúdas SolymiÉn az oroszra nem nézek ferde szemmel, mert szerintem egy tök dallamos, jó ritmusú nyelv. A németre annál inkább. A legjobb zenét is el tudja baszarintani, ha németül kornyikálnak benne. Neunundneunzig Luftballons.... grrrr...
peterk2005 udvari bolond
Negritis, a vajda
www.youtube.com/watch?v=thJgU9jkdU4

Madden hates me.
Trust, it f*cking hates me...
több mint 3 éve
Mennyire rühellem ezt a fajta hozzáállást a dolgokhoz, ezzel a példával kapcsolatban meg pláne.Nem gondolnám azt, hogy itt bárki annyira orosz ellenes lenne, függetlenül attól, hogy mit tettek velünk az elmúlt évtizedekben vagy mit tettek a németek, de ugye ezekhez kellett a kiszolgáló személyzet is...és szégyen vagy sem, a magyar emberek nagy része boldogan asszisztált az aktuális hatalomnak egy kis alamizsnáért cserébe. Lúdas SolymiÉn az vagyok. Orosz ellenes. Harminc éve az vagyok, azóta, hogy először kimentem Győrben az akkori ruszki laktanya elé szovjet szászlót égetni. Ami persze legalább annyira szólt a kádári magyar vezetésnek is, szóval akkor magyarellenes is vagyok? 😊
Nekem van orosz, ukrán, belarusz, szerb, stb. kollégám is és nincs irányukban semmiféle utálat vagy megvetés, sőt épp ellenkezőleg.Lúdas SolymiNem szeretem az ilyen "magyarázkodást", mert nagyon hajaz a "van cigány barátom is, aki tök normális"-ra. Ami tudjuk, hogy mit szokott jelenteni az esetek nem kis százalékában. Az lenne a jó, ha ez egyszerűen magától értetődő lenne, nem kéne időről időre újra és újra hangsúlyozni.
peterk2005 udvari bolond
Amúgy te miben eredezteted azt hogy utálod az oroszokat? Kérdezhetném úgy is hogy te miért kezdted el anno utálni őket, volt rossz tapasztalatod vagy a közhangulat rád ragadt?
BEARS BABY!
Sir Alex immortal
több mint 3 éve
azért nah 😀Nézd, én is ferde szemmel nézek mindenkire aki oroszul vagy hasonló nyelven beszél (tehát az ukránokra is), mert bennem van a múlt, de ezt próbálom levetkőzni. Ami viszont érdekes, hogy a németekkel kapcsolatban nincs ilyen alapvető ellenérzés, a kínaikkal szemben pedig van.Lúdas SolymiÉn az oroszra nem nézek ferde szemmel, mert szerintem egy tök dallamos, jó ritmusú nyelv. A németre annál inkább. A legjobb zenét is el tudja baszarintani, ha németül kornyikálnak benne. Neunundneunzig Luftballons.... grrrr...
peterk2005 udvari bolond
The Stronger you become, the Weaker you really are.
I wanted Champ to be champ!
több mint 3 éve
Nézd, én is ferde szemmel nézek mindenkire aki oroszul vagy hasonló nyelven beszél (tehát az ukránokra is), mert bennem van a múlt, de ezt próbálom levetkőzni. Ami viszont érdekes, hogy a németekkel kapcsolatban nincs ilyen alapvető ellenérzés, a kínaikkal szemben pedig van.Lúdas SolymiÉn az oroszra nem nézek ferde szemmel, mert szerintem egy tök dallamos, jó ritmusú nyelv. A németre annál inkább. A legjobb zenét is el tudja baszarintani, ha németül kornyikálnak benne. Neunundneunzig Luftballons.... grrrr...
Én se szeretem az ilyesféle "magyarázkodást", csak próbáltam jelezni, hogy az aktuális helyzettől függetlenül nem utálom kapásból az oroszokat és istenítem az ukránokat, hanem minden egyes embert a személyisége alapján próbálok megítélni.peterk2005 udvari bolondÉrtettem elsőre is. 😊 Csak arra utaltam, hogy akinek nincsenek előítéletei, annak általában eszébe sem jut bizonygatni, hogy nincsenek előítéletei ..... hiszen nincsenek előítéletei. Az szokott bizonygatni, akinek vannak. Szóval ha igaz, akkor sem tartom szerencsésnek a dolgot.

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 3 éve
Nézd, én is ferde szemmel nézek mindenkire aki oroszul vagy hasonló nyelven beszél (tehát az ukránokra is), mert bennem van a múlt, de ezt próbálom levetkőzni.Nem gondolnám azt, hogy itt bárki annyira orosz ellenes lenne, függetlenül attól, hogy mit tettek velünk az elmúlt évtizedekben vagy mit tettek a németek, de ugye ezekhez kellett a kiszolgáló személyzet is...és szégyen vagy sem, a magyar emberek nagy része boldogan asszisztált az aktuális hatalomnak egy kis alamizsnáért cserébe. Lúdas SolymiÉn az vagyok. Orosz ellenes. Harminc éve az vagyok, azóta, hogy először kimentem Győrben az akkori ruszki laktanya elé szovjet szászlót égetni. Ami persze legalább annyira szólt a kádári magyar vezetésnek is, szóval akkor magyarellenes is vagyok? 😊
peterk2005 udvari bolond
Ami viszont érdekes, hogy a németekkel kapcsolatban nincs ilyen alapvető ellenérzés, a kínaikkal szemben pedig van.
Én se szeretem az ilyesféle "magyarázkodást", csak próbáltam jelezni, hogy az aktuális helyzettől függetlenül nem utálom kapásból az oroszokat és istenítem az ukránokat, hanem minden egyes embert a személyisége alapján próbálok megítélni.Nekem van orosz, ukrán, belarusz, szerb, stb. kollégám is és nincs irányukban semmiféle utálat vagy megvetés, sőt épp ellenkezőleg.Lúdas SolymiNem szeretem az ilyen "magyarázkodást", mert nagyon hajaz a "van cigány barátom is, aki tök normális"-ra. Ami tudjuk, hogy mit szokott jelenteni az esetek nem kis százalékában. Az lenne a jó, ha ez egyszerűen magától értetődő lenne, nem kéne időről időre újra és újra hangsúlyozni.
peterk2005 udvari bolond
több mint 3 éve
Igen, plusz hazaáruló, hiszen a hazaáruló baloldalra szavaztál.Nem gondolnám azt, hogy itt bárki annyira orosz ellenes lenne, függetlenül attól, hogy mit tettek velünk az elmúlt évtizedekben vagy mit tettek a németek, de ugye ezekhez kellett a kiszolgáló személyzet is...és szégyen vagy sem, a magyar emberek nagy része boldogan asszisztált az aktuális hatalomnak egy kis alamizsnáért cserébe. Lúdas SolymiÉn az vagyok. Orosz ellenes. Harminc éve az vagyok, azóta, hogy először kimentem Győrben az akkori ruszki laktanya elé szovjet szászlót égetni. Ami persze legalább annyira szólt a kádári magyar vezetésnek is, szóval akkor magyarellenes is vagyok? 😊
peterk2005 udvari bolond
KYLE LARSON – TWO-TIME NASCAR CUP SERIES CHAMPION
A Liverbird upon my chest
We are men of Shankly's best
A team that plays the Liverpool way
And wins the championship in May
több mint 3 éve
Az hogy máshol populista, megosztó, rasszista, stb. a politika és a média, nem jelenti azt hogy nálunk is olyannak kell lennie. Az, hogy emiatt máshol megosztott a társadalom, és csak végletekben tudnak gondolkozni, nem jelenti azt, hogy nálunk is így kell lennie.De mi abban a logika, hogy kiragadod Magyarországot?Meg még sok másik országban is, persze. De az, hogy máshol is szar a helyzet, nem igazán enyhíti azt az érzésemet, hogy itthon is szar a helyzet.nem csak itthon van ez így amúgy, muricában is ugyanez a helyzetIlyen az amikor az orbáni politika és propaganda máshol is meghozza az eredményét. Az orosz-ukrán háború kapcsán is csak a két véglet létezik, vagy Putyin seggében van a nyelved, vagy Zelenszkijt imádod. Olyan, hogy megpróbálod a lehetőségekhez mérten a legjobban pártatlanul figyelni az eseményeket, nincs.Mikor és hol ragadtál benne a Putyin média segge lyukában ennyire? 😀 😀Ugyan nem mindennel értek egyet amit mondd, de nem gondolod (gondoljátok) hogy ha esetleg valaki nem azt gondolja amit ti erről attól még nincs benne Putyin seggében? Nem kellene legalább egy kicsit elgondolkodni azon hogy legalább egy része esetleg igaz amit felvetett?
peterk2005 udvari bolond
Jelenleg ti az egyik oldal narratíváját (híreit) teljesen elutasítjátok míg a másikét teljesen (néhol azért már pár kérdést feltéve szerencsére...) elfogadjátok, és aki erre felhívja a figyelmet az megkapja ezt a választ. Kérdezem én ez alapján ki van benne akkor kinek a seggében?!
davemayer
Persze ez ma már mindennel kapcsolatban így van. Olyan szinten megosztott lett az ország, hogy értelmes párbeszédre lehetőség sincs.
Mikey
Negritis, a vajda
Mikey
Ha a Föld felé tartana egy aszteroida, ami az egész világot szétbassza, és megszűnik az élet a Földön, akkor van legitimitása annak a megközelítésnek, hogy "Magyarország elpusztul" vagy "Orbán nem tudja megvédeni hazánkat az asztroidától" vagy "Soros pénzeli az aszteroidatagadó Gyurcsányt és az ellenzéket", stb.?
Nem tök irreleváns az itthoni szar, ha máshol is, illetve mindenhol szar a helyzet?
Őszentsége Sobri Jóska
Tudom, hogy miért van így, ettől még nem kell tetszenie. És mivel Magyarországon élek, és magyar emberekkel kommunikálok, így szerintem logikus, hogy kiragadom Magyarországot, mivel viszonylag ritkán van alkalmam beszélgetni amerikaiakkal, oroszokkal, franciákkal, bárkikkel is.
Az aszteroidás példád most kifejezetten gyenge és rossz.
több mint 3 éve
Nem gondolnám azt, hogy itt bárki annyira orosz ellenes lenne, függetlenül attól, hogy mit tettek velünk az elmúlt évtizedekben vagy mit tettek a németek, de ugye ezekhez kellett a kiszolgáló személyzet is...és szégyen vagy sem, a magyar emberek nagy része boldogan asszisztált az aktuális hatalomnak egy kis alamizsnáért cserébe. Lúdas SolymiÉn az vagyok. Orosz ellenes. Harminc éve az vagyok, azóta, hogy először kimentem Győrben az akkori ruszki laktanya elé szovjet szászlót égetni. Ami persze legalább annyira szólt a kádári magyar vezetésnek is, szóval akkor magyarellenes is vagyok? 😊
Nekem van orosz, ukrán, belarusz, szerb, stb. kollégám is és nincs irányukban semmiféle utálat vagy megvetés, sőt épp ellenkezőleg.Lúdas SolymiNem szeretem az ilyen "magyarázkodást", mert nagyon hajaz a "van cigány barátom is, aki tök normális"-ra. Ami tudjuk, hogy mit szokott jelenteni az esetek nem kis százalékában. Az lenne a jó, ha ez egyszerűen magától értetődő lenne, nem kéne időről időre újra és újra hangsúlyozni.

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 3 éve
Tovább folytatódik a háború menetének drámai változása - értékel a stratégiai tanulmányok professzora július 31-én, vasárnap délután.majdnem
Eltelt egy újabb hét és a háború menetében a beérkező nyugati technika, lassan, de biztosan változást hozott el. Dolgozom egy cikken, amelyben a déli front érdekességeit és legújabb fejleményeit mutatom be, de a cikk írása közben adta ki szokásos vasárnap délutáni háborús aktuális helyzetértékelését egyik kedvenc elemzőm, Phillips P. O'Brien, a skóciai St. Andrews Egyetem stratégiai tanulmányok amerikai professzora, ezért, hogy mi is online képben legyünk, összefoglaltam főbb állításait, hogy áll az ukrán-orosz háború 2022 július utolsó napján. Persze, annak is örülök, hogy a hét elején megjelent “Ötven lövés, ötven találat. Az amerikai HIMARS megváltoztatja a háború menetét” című és a most készülő cikkem is összhangban van a professzor úr jelentésével.
O'Brien vasárnapi helyzetértékelése szerint Ukrajnában éppen semmi vagy csak minimális változás történik a frontvonalon. Ha felületesen ránézünk a térképre, akkor ezen a héten, ahogy az előző négy héten is, szinte csak állóháború zajlott. Szinte semmit nem változott a fronthelyzet a Donbaszban vagy a herszoni fronton, néhány település elfoglalása vagy felszabadítása kivételével. Néhány órával korábbi posztom is egy ilyen mozgásról szólt, ukrán előretöréssel, néhány falu felszabadításával, ami egyébként a herszoni fronton is megtörtént:
www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=393091056146604&id=100063371371875
Ha egymás mellé tesszük például a Donbasz, a liszicsanszki, jól megtervezett és minimális veszteséggel járó ukrán kivonulás másnapját, július 5-ét és a tegnap szombati, július 30-i állapotról szóló, az amerikai Pentagon által is használt The Study of War intézet térképeit, szinte semmilyen különbséget nem látunk. A professzor szerint ez a mozgáshiány, vagyis állóháború sokba kerül az oroszoknak, ahogy a Pentagon egyik alkalmazottja fogalmazott, Oroszország "gigantikus árat" fizet ezért, ráadásul kevés jelét adja, hogy olyan ütőképes és tartós harci erőt építsen fel, amellyel folytatni tudja, fenntartható módon, támadását.
A fő változás a Donbászban július eleje óta, hogy az oroszok továbbra is képtelenek olyan erős tüzérségi erőt produkálni, amely lehetővé tenné, a július 4. előtt már tapasztalt addigi lassú, de fokozatos előretörésüket. A Donbaszban ahogy a korábbi három hét során, ezen a héten is, nagyon alacsony maradt a távolsági orosz rakétatűz. Mellékelem a professzor által demonstrációs térképet. Az egyik mától (vasárnap, július 31) az elmúlt hat nap és a július 9.-i tüzérségi erőt mutatja meg, a különbség elképesztő.
A térségben feljegyzett tüzek számának bezuhanása hatalmas mértékű. E fejlemény alapján úgy tűnik, hogy az orosz raktárak június 30-án kezdődő kilövése az oroszok számára olyan probléma, amelyet a mai napig nem tudtak megoldani. Ahogy azt O'Brien már az elején is említette, a déli front herszoni szakasza sem változott sokat, de valami más már a harcok e területén is történt.
Hasonlóan a Donbasz medence területén érzékelt fejleménnyel, a herszoni frontszakaszon is érezhetően csökkent az orosz tüzérségi aktivitás. Ez az amerikai professzor szerint azt jelenti, hogy a délen, körülbelül 10 nappal a Donbaszban megkezdett célzott kilövések után, a megsemmisített orosz lőszerraktárak hasonló hatást eredményeztek a harcokban. A műholdfelvételek alapján látható, hogy az orosz tüzérségi erő jelentősen július 25-e után kezdett csökkenni - ez a 10 napos késés is összhangban van a Donbaszban megfigyelt visszaesés ritmusával - és azóta is kitart a korábbi napok adataival összehasonlítva.
Kapunk újabb két demonstrációt a herszoni fronton megfigyelt tüzérségi erő csökkenéséről. Az első térkép a csökkenés napjától mutatja a tüzek számát (július 25.-28.), a másik a mai naphoz képest két héttel korábbi időszakot (július 13.-16.). A professzor szerint mindez nem meglepetés, hiszen az adatok visszaigazolják az elmúlt hónap egyik fő történését - és egyben hétfői cikkem tartalmát és fő állítását is - miszerint a módszeres ukrán támadások az orosz logisztika, lőszerraktárak, hidak, katonai parancsnokságok, stb. ellen, kifizetődik.
Az orosz tüzérségi erő és ezzel együtt az orosz katonai kezdeményezés, a harcok teljes területén, csökken.
Ezután O'Brien rátér a mindannyiunkat talán legjobban foglalkoztató kérdésre, mikor lesz - vagy már éppen történik? - a nagy ukrán ellentámadás.
A stratégiai tanulmányok professzora szerint azt látjuk, hogy az ukránok nem rohannak fejjel a falnak, és azzal számol, hogy még időbe telik, amikor majd a földbe ásott, védelmi fegyverek ellen, a modern csaták általános nehézségeivel számolva nagyszámú tank és páncélozott jármű manővereiről kapunk híreket.
O'Brien úgy látja, hogy az ukránok a herszoni frontot külön körzetekre osztották fel az oroszok felé, akiknek így órási nehézségei vannak és lesznek, hogy adott esetben egymást képesek legyenek megtámogatni. Ez a felbontás az oka annak, hogy az ukránok elvágják az oroszok számára az utat a Dnyipr folyón átívelő hidak megrongálásával vagy lerombolásával, de hasonlóan tesznek a nyugati parton lévő területet leválasztó folyón átívelő hidakkal is.
Az ukrán támadás célja, hogy a fenti, oroszok által megszállt területeket elvágják egymástól és logisztikai útvonalaiktól, valamint szintén csökkentik az orosz tüzérségi tűz erejét is. A professzor szerint ennél a pontnál járunk jelenleg a harcokban, ezért az ukránok most már komolyabb kockázatvállalás nélkül az oroszok gyenge pontjait keresik.
"Ez nem egy elbűvölő, de okos taktika," írja a professzor, aki így folytatja: "Úgy tűnik, kis egységeket küldenek akciókra, hogy megtalálják az orosz védelem gyenge pontjait. Tehát miközben, úgy tűnik, hogy az ukránok körülbelül olyan lassan haladnak előre Herszonban, mint az oroszok a Donbaszban, az ukránok mindezt sokkal intelligensebben teszik.
1. Nem kockáztatják meg, hogy jelentős veszteségeket szenvedjenek el.
2. Nem azt teszik, hogy szétrakétáznak mindent maguk előtt, majd beküldik a gyalogságot a területre, amit fel akarnak szabadítani (nyilvánvalóvá téve tervüket), hanem súlyosan roncsolják az orosz képességet egy ellentámadásra az orosz logisztikai és parancsnoki bázisok megtámadásával. Szerintem ez még egy darabig eltart," írja O'Brien.
Szerinte ugyanis az ukránok ebben a háborúban megtanulták, ellentétben az oroszokkal, hogyan kell okosan csinálni a dolgokat és úgy tűnik, készen állnak arra, hogy több időt (heteket) eltöltsenek módszeresen, az orosz erők egymástól való elvágására és logisztikai depóik megsemmisítésére Herszon térségében.
"Ez az okos dolog," állapítja meg a prof., aki azt várja, hogy a jövő héten sem látunk sok mozgást a frontvonalban.
Vasárnapi háború áttekintése végén az amerikai professzor még egy érdekes részletre hívta fel a figyelmet. Szerinte az ukránok most újra gúnyolják a korábban sokat dicsért orosz légierőt, amiért képtelenek az ukrán légteret uralni. Ennek oka az, hogy az ukránok a Herszonban végrehajtott rakétatámadásaikhoz használt, modern nyugati eszközt, a HIMARS rakétarendszert, azért képesek kényelmesen, nyugisan, nem messze a csatatértől, széles főutakon mozgatni, mert az orosz légierő fél berepülni ukrán ellenőrzésű területek fölé.
Az események globális képe nem jött volna létre, ha az orosz légierő minőséget képviselne. Mindezt az ukránok úgy érik el, hogy nagyon alapvető eszközöket, elavult repülőket, MANPADS-okat és más régi orosz légvédelmi eszközöket használnak légterük megvédésére. Ráadásul hamarosan Ukrajna megkapja az amerikai NASAMS légvédelmi rendszert, amely pilóta nélkül véd helikopterek, repülők, cirkáló rakéták ellen, és így segít megvédeni az ukrán városokat az orosz rakétatámadásoktól és megtisztítja az ukrán légteret bármilyen orosz repülőktől is a jövőben.
"Összességében ez egy újabb jele annak, hogy az ukránok miért nem vállalnak semmilyen kockázatot Herszonban. A háború trendje az, hogy miközben Oroszország gyengébb, régebbi rendszereket használ és az új erők generálásával csak szenved, addig Ukrajna egyre jobb rendszereket kap. Ez pedig azt jelenti, hogy a háború menetének drámai változása eltarthat még egy ideig," összegzi a háború jelenlegi állását a stratégia tanulmányok professzora.
képek: www.facebook.com/photo?fbid=393288506126859&set=pcb.393291206126589
Zsellértelkes Vrij
a Wagner beette magát a Vuhlehirska Erőműbe, az sacc 2x Paks teljesítményre - tehát russzkij máder a télre készül, Enerhodarba meg bőszen telepítik a lövegeket - tehát ezeket majd valahogy meg kell oldani, mer sevillany sesemmi nem lesz, az lehet tankozni a T62esekkel
ezér már múlthéten elkezdték nyomni a donbassi lakossági kiürítési terveket
persze jóötleta várni a gyedmorózt, csakhogy ha nem kell megrohamozni az erőműveket, kvázi ostromban is el lehet éheztetni az egységeket, márpedig most éppen ezt csinálják az ukránok kiéheztet, elszigetel és húzzátokaseggeteket
ez faszán hangzik, ha tudod stabilizálni a hátországot, magyarul meg tudod védeni a városokat a ballisztikusoktól - légvédelem, a flotta kiszorítása a keleti medence felé - másrészt tutti kurvabiztos vagy benne, hogy nem műxik a kollaboráció
sitt a fullempty donbass, nem hangzik jól, tehát inkább senki ne legyen... mer ami herszonban odaműxik az valszeg donbassban vissza

Aki nem hiszi, annak utánajárnak
több mint 3 éve
De mi abban a logika, hogy kiragadod Magyarországot?Meg még sok másik országban is, persze. De az, hogy máshol is szar a helyzet, nem igazán enyhíti azt az érzésemet, hogy itthon is szar a helyzet.nem csak itthon van ez így amúgy, muricában is ugyanez a helyzetIlyen az amikor az orbáni politika és propaganda máshol is meghozza az eredményét. Az orosz-ukrán háború kapcsán is csak a két véglet létezik, vagy Putyin seggében van a nyelved, vagy Zelenszkijt imádod. Olyan, hogy megpróbálod a lehetőségekhez mérten a legjobban pártatlanul figyelni az eseményeket, nincs.Mikor és hol ragadtál benne a Putyin média segge lyukában ennyire? 😀 😀Ugyan nem mindennel értek egyet amit mondd, de nem gondolod (gondoljátok) hogy ha esetleg valaki nem azt gondolja amit ti erről attól még nincs benne Putyin seggében? Nem kellene legalább egy kicsit elgondolkodni azon hogy legalább egy része esetleg igaz amit felvetett?
peterk2005 udvari bolond
davemayer
Persze ez ma már mindennel kapcsolatban így van. Olyan szinten megosztott lett az ország, hogy értelmes párbeszédre lehetőség sincs.
Mikey
Negritis, a vajda
Mikey
Ha a Föld felé tartana egy aszteroida, ami az egész világot szétbassza, és megszűnik az élet a Földön, akkor van legitimitása annak a megközelítésnek, hogy "Magyarország elpusztul" vagy "Orbán nem tudja megvédeni hazánkat az asztroidától" vagy "Soros pénzeli az aszteroidatagadó Gyurcsányt és az ellenzéket", stb.?
Nem tök irreleváns az itthoni szar, ha máshol is, illetve mindenhol szar a helyzet?
több mint 3 éve
Szerintem a social media megjelenésével és elterjedésével alakultak át a társadalmak ilyenre . Az emberek megtalálták a buborékjukat és nem kellett elgondolkodniuk azon hogy hülyeséget beszélnek, mert ott van egy csomó másik ember aki bőszen helyesel. Ennyi ember csak nem téved ugye. Tartom hogy a populizmus térnyerése nem okozója, hanem inkább a kihasználása ennek, mivel erre van igény.Meg még sok másik országban is, persze. De az, hogy máshol is szar a helyzet, nem igazán enyhíti azt az érzésemet, hogy itthon is szar a helyzet.nem csak itthon van ez így amúgy, muricában is ugyanez a helyzetIlyen az amikor az orbáni politika és propaganda máshol is meghozza az eredményét. Az orosz-ukrán háború kapcsán is csak a két véglet létezik, vagy Putyin seggében van a nyelved, vagy Zelenszkijt imádod. Olyan, hogy megpróbálod a lehetőségekhez mérten a legjobban pártatlanul figyelni az eseményeket, nincs.Mikor és hol ragadtál benne a Putyin média segge lyukában ennyire? 😀 😀Ugyan nem mindennel értek egyet amit mondd, de nem gondolod (gondoljátok) hogy ha esetleg valaki nem azt gondolja amit ti erről attól még nincs benne Putyin seggében? Nem kellene legalább egy kicsit elgondolkodni azon hogy legalább egy része esetleg igaz amit felvetett?
peterk2005 udvari bolond
davemayer
Mikey
Negritis, a vajda
Mikey
Lesz ez még így se!
több mint 3 éve
Azt hittem matematikus vagy 😀 😉jah perszeMeg még sok másik országban is, persze. De az, hogy máshol is szar a helyzet, nem igazán enyhíti azt az érzésemet, hogy itthon is szar a helyzet.nem csak itthon van ez így amúgy, muricában is ugyanez a helyzetIlyen az amikor az orbáni politika és propaganda máshol is meghozza az eredményét. Az orosz-ukrán háború kapcsán is csak a két véglet létezik, vagy Putyin seggében van a nyelved, vagy Zelenszkijt imádod. Olyan, hogy megpróbálod a lehetőségekhez mérten a legjobban pártatlanul figyelni az eseményeket, nincs.Mikor és hol ragadtál benne a Putyin média segge lyukában ennyire? 😀 😀Ugyan nem mindennel értek egyet amit mondd, de nem gondolod (gondoljátok) hogy ha esetleg valaki nem azt gondolja amit ti erről attól még nincs benne Putyin seggében? Nem kellene legalább egy kicsit elgondolkodni azon hogy legalább egy része esetleg igaz amit felvetett?
peterk2005 udvari bolond
davemayer
Mikey
Negritis, a vajda
Mikey
a populizmus és a posztmodern legrosszabb része hogy minden 2 bites lett
vagy mindenben igen, vagy nem nincs smemi a félúton
Negritis, a vajda

Hail to the Redskins! - Ad augusta per angusta
"I don't break the horizon
I erase it when I'm born"
több mint 3 éve
jah perszeMeg még sok másik országban is, persze. De az, hogy máshol is szar a helyzet, nem igazán enyhíti azt az érzésemet, hogy itthon is szar a helyzet.nem csak itthon van ez így amúgy, muricában is ugyanez a helyzetIlyen az amikor az orbáni politika és propaganda máshol is meghozza az eredményét. Az orosz-ukrán háború kapcsán is csak a két véglet létezik, vagy Putyin seggében van a nyelved, vagy Zelenszkijt imádod. Olyan, hogy megpróbálod a lehetőségekhez mérten a legjobban pártatlanul figyelni az eseményeket, nincs.Mikor és hol ragadtál benne a Putyin média segge lyukában ennyire? 😀 😀Ugyan nem mindennel értek egyet amit mondd, de nem gondolod (gondoljátok) hogy ha esetleg valaki nem azt gondolja amit ti erről attól még nincs benne Putyin seggében? Nem kellene legalább egy kicsit elgondolkodni azon hogy legalább egy része esetleg igaz amit felvetett?
peterk2005 udvari bolond
davemayer
Mikey
Negritis, a vajda
Mikey
a populizmus és a posztmodern legrosszabb része hogy minden 2 bites lett
vagy mindenben igen, vagy nem nincs smemi a félúton
több mint 3 éve
Meg még sok másik országban is, persze. De az, hogy máshol is szar a helyzet, nem igazán enyhíti azt az érzésemet, hogy itthon is szar a helyzet.nem csak itthon van ez így amúgy, muricában is ugyanez a helyzetIlyen az amikor az orbáni politika és propaganda máshol is meghozza az eredményét. Az orosz-ukrán háború kapcsán is csak a két véglet létezik, vagy Putyin seggében van a nyelved, vagy Zelenszkijt imádod. Olyan, hogy megpróbálod a lehetőségekhez mérten a legjobban pártatlanul figyelni az eseményeket, nincs.Mikor és hol ragadtál benne a Putyin média segge lyukában ennyire? 😀 😀Ugyan nem mindennel értek egyet amit mondd, de nem gondolod (gondoljátok) hogy ha esetleg valaki nem azt gondolja amit ti erről attól még nincs benne Putyin seggében? Nem kellene legalább egy kicsit elgondolkodni azon hogy legalább egy része esetleg igaz amit felvetett?
peterk2005 udvari bolond
davemayer
Mikey
Negritis, a vajda
több mint 3 éve
nem csak itthon van ez így amúgy, muricában is ugyanez a helyzetIlyen az amikor az orbáni politika és propaganda máshol is meghozza az eredményét. Az orosz-ukrán háború kapcsán is csak a két véglet létezik, vagy Putyin seggében van a nyelved, vagy Zelenszkijt imádod. Olyan, hogy megpróbálod a lehetőségekhez mérten a legjobban pártatlanul figyelni az eseményeket, nincs.Mikor és hol ragadtál benne a Putyin média segge lyukában ennyire? 😀 😀Ugyan nem mindennel értek egyet amit mondd, de nem gondolod (gondoljátok) hogy ha esetleg valaki nem azt gondolja amit ti erről attól még nincs benne Putyin seggében? Nem kellene legalább egy kicsit elgondolkodni azon hogy legalább egy része esetleg igaz amit felvetett?
peterk2005 udvari bolond
davemayer
Mikey
több mint 3 éve
Ilyen az amikor az orbáni politika és propaganda máshol is meghozza az eredményét. Az orosz-ukrán háború kapcsán is csak a két véglet létezik, vagy Putyin seggében van a nyelved, vagy Zelenszkijt imádod. Olyan, hogy megpróbálod a lehetőségekhez mérten a legjobban pártatlanul figyelni az eseményeket, nincs.Mikor és hol ragadtál benne a Putyin média segge lyukában ennyire? 😀 😀Ugyan nem mindennel értek egyet amit mondd, de nem gondolod (gondoljátok) hogy ha esetleg valaki nem azt gondolja amit ti erről attól még nincs benne Putyin seggében? Nem kellene legalább egy kicsit elgondolkodni azon hogy legalább egy része esetleg igaz amit felvetett?
peterk2005 udvari bolond
davemayer
több mint 3 éve
Tovább folytatódik a háború menetének drámai változása - értékel a stratégiai tanulmányok professzora július 31-én, vasárnap délután.Eltelt egy újabb hét és a háború menetében a beérkező nyugati technika, lassan, de biztosan változást hozott el. Dolgozom egy cikken, amelyben a déli front érdekességeit és legújabb fejleményeit mutatom be, de a cikk írása közben adta ki szokásos vasárnap délutáni háborús aktuális helyzetértékelését egyik kedvenc elemzőm, Phillips P. O'Brien, a skóciai St. Andrews Egyetem stratégiai tanulmányok amerikai professzora, ezért, hogy mi is online képben legyünk, összefoglaltam főbb állításait, hogy áll az ukrán-orosz háború 2022 július utolsó napján. Persze, annak is örülök, hogy a hét elején megjelent “Ötven lövés, ötven találat. Az amerikai HIMARS megváltoztatja a háború menetét” című és a most készülő cikkem is összhangban van a professzor úr jelentésével.
O'Brien vasárnapi helyzetértékelése szerint Ukrajnában éppen semmi vagy csak minimális változás történik a frontvonalon. Ha felületesen ránézünk a térképre, akkor ezen a héten, ahogy az előző négy héten is, szinte csak állóháború zajlott. Szinte semmit nem változott a fronthelyzet a Donbaszban vagy a herszoni fronton, néhány település elfoglalása vagy felszabadítása kivételével. Néhány órával korábbi posztom is egy ilyen mozgásról szólt, ukrán előretöréssel, néhány falu felszabadításával, ami egyébként a herszoni fronton is megtörtént:
www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=393091056146604&id=100063371371875
Ha egymás mellé tesszük például a Donbasz, a liszicsanszki, jól megtervezett és minimális veszteséggel járó ukrán kivonulás másnapját, július 5-ét és a tegnap szombati, július 30-i állapotról szóló, az amerikai Pentagon által is használt The Study of War intézet térképeit, szinte semmilyen különbséget nem látunk. A professzor szerint ez a mozgáshiány, vagyis állóháború sokba kerül az oroszoknak, ahogy a Pentagon egyik alkalmazottja fogalmazott, Oroszország "gigantikus árat" fizet ezért, ráadásul kevés jelét adja, hogy olyan ütőképes és tartós harci erőt építsen fel, amellyel folytatni tudja, fenntartható módon, támadását.
A fő változás a Donbászban július eleje óta, hogy az oroszok továbbra is képtelenek olyan erős tüzérségi erőt produkálni, amely lehetővé tenné, a július 4. előtt már tapasztalt addigi lassú, de fokozatos előretörésüket. A Donbaszban ahogy a korábbi három hét során, ezen a héten is, nagyon alacsony maradt a távolsági orosz rakétatűz. Mellékelem a professzor által demonstrációs térképet. Az egyik mától (vasárnap, július 31) az elmúlt hat nap és a július 9.-i tüzérségi erőt mutatja meg, a különbség elképesztő.
A térségben feljegyzett tüzek számának bezuhanása hatalmas mértékű. E fejlemény alapján úgy tűnik, hogy az orosz raktárak június 30-án kezdődő kilövése az oroszok számára olyan probléma, amelyet a mai napig nem tudtak megoldani. Ahogy azt O'Brien már az elején is említette, a déli front herszoni szakasza sem változott sokat, de valami más már a harcok e területén is történt.
Hasonlóan a Donbasz medence területén érzékelt fejleménnyel, a herszoni frontszakaszon is érezhetően csökkent az orosz tüzérségi aktivitás. Ez az amerikai professzor szerint azt jelenti, hogy a délen, körülbelül 10 nappal a Donbaszban megkezdett célzott kilövések után, a megsemmisített orosz lőszerraktárak hasonló hatást eredményeztek a harcokban. A műholdfelvételek alapján látható, hogy az orosz tüzérségi erő jelentősen július 25-e után kezdett csökkenni - ez a 10 napos késés is összhangban van a Donbaszban megfigyelt visszaesés ritmusával - és azóta is kitart a korábbi napok adataival összehasonlítva.
Kapunk újabb két demonstrációt a herszoni fronton megfigyelt tüzérségi erő csökkenéséről. Az első térkép a csökkenés napjától mutatja a tüzek számát (július 25.-28.), a másik a mai naphoz képest két héttel korábbi időszakot (július 13.-16.). A professzor szerint mindez nem meglepetés, hiszen az adatok visszaigazolják az elmúlt hónap egyik fő történését - és egyben hétfői cikkem tartalmát és fő állítását is - miszerint a módszeres ukrán támadások az orosz logisztika, lőszerraktárak, hidak, katonai parancsnokságok, stb. ellen, kifizetődik.
Az orosz tüzérségi erő és ezzel együtt az orosz katonai kezdeményezés, a harcok teljes területén, csökken.
Ezután O'Brien rátér a mindannyiunkat talán legjobban foglalkoztató kérdésre, mikor lesz - vagy már éppen történik? - a nagy ukrán ellentámadás.
A stratégiai tanulmányok professzora szerint azt látjuk, hogy az ukránok nem rohannak fejjel a falnak, és azzal számol, hogy még időbe telik, amikor majd a földbe ásott, védelmi fegyverek ellen, a modern csaták általános nehézségeivel számolva nagyszámú tank és páncélozott jármű manővereiről kapunk híreket.
O'Brien úgy látja, hogy az ukránok a herszoni frontot külön körzetekre osztották fel az oroszok felé, akiknek így órási nehézségei vannak és lesznek, hogy adott esetben egymást képesek legyenek megtámogatni. Ez a felbontás az oka annak, hogy az ukránok elvágják az oroszok számára az utat a Dnyipr folyón átívelő hidak megrongálásával vagy lerombolásával, de hasonlóan tesznek a nyugati parton lévő területet leválasztó folyón átívelő hidakkal is.
Az ukrán támadás célja, hogy a fenti, oroszok által megszállt területeket elvágják egymástól és logisztikai útvonalaiktól, valamint szintén csökkentik az orosz tüzérségi tűz erejét is. A professzor szerint ennél a pontnál járunk jelenleg a harcokban, ezért az ukránok most már komolyabb kockázatvállalás nélkül az oroszok gyenge pontjait keresik.
"Ez nem egy elbűvölő, de okos taktika," írja a professzor, aki így folytatja: "Úgy tűnik, kis egységeket küldenek akciókra, hogy megtalálják az orosz védelem gyenge pontjait. Tehát miközben, úgy tűnik, hogy az ukránok körülbelül olyan lassan haladnak előre Herszonban, mint az oroszok a Donbaszban, az ukránok mindezt sokkal intelligensebben teszik.
1. Nem kockáztatják meg, hogy jelentős veszteségeket szenvedjenek el.
2. Nem azt teszik, hogy szétrakétáznak mindent maguk előtt, majd beküldik a gyalogságot a területre, amit fel akarnak szabadítani (nyilvánvalóvá téve tervüket), hanem súlyosan roncsolják az orosz képességet egy ellentámadásra az orosz logisztikai és parancsnoki bázisok megtámadásával. Szerintem ez még egy darabig eltart," írja O'Brien.
Szerinte ugyanis az ukránok ebben a háborúban megtanulták, ellentétben az oroszokkal, hogyan kell okosan csinálni a dolgokat és úgy tűnik, készen állnak arra, hogy több időt (heteket) eltöltsenek módszeresen, az orosz erők egymástól való elvágására és logisztikai depóik megsemmisítésére Herszon térségében.
"Ez az okos dolog," állapítja meg a prof., aki azt várja, hogy a jövő héten sem látunk sok mozgást a frontvonalban.
Vasárnapi háború áttekintése végén az amerikai professzor még egy érdekes részletre hívta fel a figyelmet. Szerinte az ukránok most újra gúnyolják a korábban sokat dicsért orosz légierőt, amiért képtelenek az ukrán légteret uralni. Ennek oka az, hogy az ukránok a Herszonban végrehajtott rakétatámadásaikhoz használt, modern nyugati eszközt, a HIMARS rakétarendszert, azért képesek kényelmesen, nyugisan, nem messze a csatatértől, széles főutakon mozgatni, mert az orosz légierő fél berepülni ukrán ellenőrzésű területek fölé.
Az események globális képe nem jött volna létre, ha az orosz légierő minőséget képviselne. Mindezt az ukránok úgy érik el, hogy nagyon alapvető eszközöket, elavult repülőket, MANPADS-okat és más régi orosz légvédelmi eszközöket használnak légterük megvédésére. Ráadásul hamarosan Ukrajna megkapja az amerikai NASAMS légvédelmi rendszert, amely pilóta nélkül véd helikopterek, repülők, cirkáló rakéták ellen, és így segít megvédeni az ukrán városokat az orosz rakétatámadásoktól és megtisztítja az ukrán légteret bármilyen orosz repülőktől is a jövőben.
"Összességében ez egy újabb jele annak, hogy az ukránok miért nem vállalnak semmilyen kockázatot Herszonban. A háború trendje az, hogy miközben Oroszország gyengébb, régebbi rendszereket használ és az új erők generálásával csak szenved, addig Ukrajna egyre jobb rendszereket kap. Ez pedig azt jelenti, hogy a háború menetének drámai változása eltarthat még egy ideig," összegzi a háború jelenlegi állását a stratégia tanulmányok professzora.
képek: www.facebook.com/photo?fbid=393288506126859&set=pcb.393291206126589
'csak az maradt tiéd, mit homlokod megett viselsz.'
"A világ igazságtalan. Ha elfogadod ezt, cinkos lesz a neved, ha pedig megváltoztatnád, hóhér." (Sartre)
Never forget Bucha, Borodyanka, Hostomel, Irpen, Kramatorszk, Mariupol, Rubizne, Popasna, Kremenchuk, Sievierodonetsk, Chasov Yar, Vinnytsia, Mikolajiv, Olenivka, Chaplyny, Izjum, Zaporizzsja, Kijiv, Bakhmut, Pravdyne, Marinka, Kherson, Dnipro, Soledar, Avdijivka, Slovyansk, Uman, Nova Kakhovka, Kryvyi Rih, Odessa, Pervomajszkij,Lviv, Pokrovsk, Chernihiv, Kostyantynivka, Hroza, Harkiv, 2023.12.29., Odessa, Chernihiv, Vovchansk, Harkiv, Okhmatdyt, Poltava, Lviv, Sumi, Ternopil
több mint 3 éve
444.hu/2022/08/01/elindult-az-elso-gabonaszallitmany-odessza-kikotojebolJah, amúgy rohadjanak csak meg a tetves ruszkik szerintem.

több mint 3 éve
A brit védelmi minisztérium négy pontos jelentése arról, hogy mi történik a napokban az ukrán-orosz fronton és a közelében.Vágyvezérelt gondolkodás süt az egészből!
Ha valaki úgy érzi, hogy bármelyik információ hamis / nem igaz / kiegészítésre szorul, az ne legyen rest, írja be a szerinte igazat / jót.
Latest Defence Intelligence update on the situation in Ukraine - 1 August 2022
— Ministry of Defence 🇬🇧 (@DefenceHQ) August 1, 2022
Find out more about the UK government's response: https://t.co/WFgCHPs7yY
🇺🇦 #StandWithUkraine 🇺🇦 pic.twitter.com/sU8IJmgiyF
peterk2005 udvari bolond
több mint 3 éve
dúcsénk igen, hadseregünk nem.Asszem neked vannak orosz felmenőid nem, ezért vagy ennyire szolidáris velük és szereted az őshazát...Russzofób fasszágokkal ami vlsz generációs fájdalmakból táplálkozik nem lehet mit kezdeni.Hihetetlen ez az agymosás ami itt megy basszus.eztjólmegaszontad
Ez a hergelés hozzá meg vicces is lenne, ha nem életekről lenne szó.
Elmész ruszkiba, pont úgy élsz mint általában. Ok, pont nincs meki, de azért van disco, resti, koncertek, mulatság stb. Háborút a tévében nézel ha érdekel.
Nyaralhatsz ha van zseton török, Dubai, India, szesel, bármi ami nem jurop és a gazdái. El is költözhetsz ha fostos ‘belvárosi’ vagy, nem tiltott, sőt sokan meg is tették. Na bumm.
Ellenben Ha ukrán vagy nem mehetsz ki az állomásra sem, mert pont ilyen Schindler listája jelenetek vannak a tipikus kutyás -hitlertől kicsit jobbra álló- kis Oliver Kahnok vigyáznak rád nehogy elhagyd a kis faludat.
Vágyvezérelt dolgok ezek.
ozibozi
igazad van jól meg kell mondani
mer a jó megmondás felvidítja a lelket
és megvilágítja az utat
a valagutat
putyinseggelukából
Gróf de sutianap
Ha holnap ‘hirtelen’azt csinálnák amit ma te jónak látsz, holnapután abban is hibát találsz. Ez genetikai gyűlölet.
Van aki a németekkel ilyen, olyan is aki a magyarokkal szemben.
ez általában már be van kódolva családilag.
ozibozi
Nem gondolnám azt, hogy itt bárki annyira orosz ellenes lenne, függetlenül attól, hogy mit tettek velünk az elmúlt évtizedekben vagy mit tettek a németek, de ugye ezekhez kellett a kiszolgáló személyzet is...és szégyen vagy sem, a magyar emberek nagy része boldogan asszisztált az aktuális hatalomnak egy kis alamizsnáért cserébe.
Nekem van orosz, ukrán, belarusz, szerb, stb. kollégám is és nincs irányukban semmiféle utálat vagy megvetés, sőt épp ellenkezőleg.
Továbbá amit félreértesz, hogy itt nem az oroszok vannak utálva, hanem Putyin, aki a személyes hatalmi vágyai kielégítésére indította ezt a kis akciót, távolabb lökve Oroszországot a fejlődéstől meg Európától.
Attól az Európától, amelynek akárhogy is nézzük, történelmileg és kulturálisan is szerves része és fájó nézni, hogy ahelyett, hogy végre közeledne az EU-hoz, távolodik tőle.
Másrészt lehet tolni, hogy de jó most Oroszországban, mert béke van, de ha Oroszország lenne támadás alatt, akkor már nem lenne annyira jó.
Meg kérdezd már meg azokat a katonákat, akiket bedobtak ebbe a műveletbe, akik meghaltak, azok családtagjait, hogy mennyire boldogok most és repesnek most ettől az egésztől, amit kb. mindenki értelmetlennek tart.
Mert amit Putyin csinál az nem más mint terület-, de legfőképpen nyersanyagszerzés és geopolitikai pozíciójának visszanyerése.
Ilyen alapon bárki megtámadhatna bárkit az EU-ban is, de jó is lenne, hogyha itt harcolnánk mindenkivel is, a mini Ducenk megvan hozzá...
Lúdas Solymi
kivéve ha operettről van szó
több mint 3 éve
Asszem neked vannak orosz felmenőid nem, ezért vagy ennyire szolidáris velük és szereted az őshazát...Russzofób fasszágokkal ami vlsz generációs fájdalmakból táplálkozik nem lehet mit kezdeni.Hihetetlen ez az agymosás ami itt megy basszus.eztjólmegaszontad
Ez a hergelés hozzá meg vicces is lenne, ha nem életekről lenne szó.
Elmész ruszkiba, pont úgy élsz mint általában. Ok, pont nincs meki, de azért van disco, resti, koncertek, mulatság stb. Háborút a tévében nézel ha érdekel.
Nyaralhatsz ha van zseton török, Dubai, India, szesel, bármi ami nem jurop és a gazdái. El is költözhetsz ha fostos ‘belvárosi’ vagy, nem tiltott, sőt sokan meg is tették. Na bumm.
Ellenben Ha ukrán vagy nem mehetsz ki az állomásra sem, mert pont ilyen Schindler listája jelenetek vannak a tipikus kutyás -hitlertől kicsit jobbra álló- kis Oliver Kahnok vigyáznak rád nehogy elhagyd a kis faludat.
Vágyvezérelt dolgok ezek.
ozibozi
igazad van jól meg kell mondani
mer a jó megmondás felvidítja a lelket
és megvilágítja az utat
a valagutat
putyinseggelukából
Gróf de sutianap
Ha holnap ‘hirtelen’azt csinálnák amit ma te jónak látsz, holnapután abban is hibát találsz. Ez genetikai gyűlölet.
Van aki a németekkel ilyen, olyan is aki a magyarokkal szemben.
ez általában már be van kódolva családilag.
ozibozi
Nem gondolnám azt, hogy itt bárki annyira orosz ellenes lenne, függetlenül attól, hogy mit tettek velünk az elmúlt évtizedekben vagy mit tettek a németek, de ugye ezekhez kellett a kiszolgáló személyzet is...és szégyen vagy sem, a magyar emberek nagy része boldogan asszisztált az aktuális hatalomnak egy kis alamizsnáért cserébe.
Nekem van orosz, ukrán, belarusz, szerb, stb. kollégám is és nincs irányukban semmiféle utálat vagy megvetés, sőt épp ellenkezőleg.
Továbbá amit félreértesz, hogy itt nem az oroszok vannak utálva, hanem Putyin, aki a személyes hatalmi vágyai kielégítésére indította ezt a kis akciót, távolabb lökve Oroszországot a fejlődéstől meg Európától.
Attól az Európától, amelynek akárhogy is nézzük, történelmileg és kulturálisan is szerves része és fájó nézni, hogy ahelyett, hogy végre közeledne az EU-hoz, távolodik tőle.
Másrészt lehet tolni, hogy de jó most Oroszországban, mert béke van, de ha Oroszország lenne támadás alatt, akkor már nem lenne annyira jó.
Meg kérdezd már meg azokat a katonákat, akiket bedobtak ebbe a műveletbe, akik meghaltak, azok családtagjait, hogy mennyire boldogok most és repesnek most ettől az egésztől, amit kb. mindenki értelmetlennek tart.
Mert amit Putyin csinál az nem más mint terület-, de legfőképpen nyersanyagszerzés és geopolitikai pozíciójának visszanyerése.
Ilyen alapon bárki megtámadhatna bárkit az EU-ban is, de jó is lenne, hogyha itt harcolnánk mindenkivel is, a mini Ducenk megvan hozzá...
több mint 3 éve
Aztán lenyomott egy olyan rantet amit bármelyik orosz propaganda oldalról szó szerint be lehetne másolni.Én a feléig őszintén azt is hittem, hogy ez be lett másolva valahonnan...
peterk2005 udvari bolond
több mint 3 éve
A 2578.-ik rigómezei csata..Elbaszott egy hely az 😕
Gróf de sutianap