USA és a világ
32 feliratkozó
több mint 3 éve
bizniss is boominund das heißt (bamm bamm bamm) Erika
100
darab
PzH2000
némeckiből
Gróf de sutianap
több mint 3 éve
bizniss is boomin100
darab
PzH2000
némeckiből

Aki nem hiszi, annak utánajárnak
több mint 3 éve
The Russian-held Antonovsky Bridge in Kherson looks like Swiss cheese after last night Ukrainian HIMARS strikes on it.
— Visegrád 24 (@visegrad24) July 27, 2022
The Russians won’t be able to move heavy equipment across it anymore.
Bad news for their soldiers in holding Kherson.
pic.twitter.com/YHMlRNePQ1
'csak az maradt tiéd, mit homlokod megett viselsz.'
"A világ igazságtalan. Ha elfogadod ezt, cinkos lesz a neved, ha pedig megváltoztatnád, hóhér." (Sartre)
Never forget Bucha, Borodyanka, Hostomel, Irpen, Kramatorszk, Mariupol, Rubizne, Popasna, Kremenchuk, Sievierodonetsk, Chasov Yar, Vinnytsia, Mikolajiv, Olenivka, Chaplyny, Izjum, Zaporizzsja, Kijiv, Bakhmut, Pravdyne, Marinka, Kherson, Dnipro, Soledar, Avdijivka, Slovyansk, Uman, Nova Kakhovka, Kryvyi Rih, Odessa, Pervomajszkij,Lviv, Pokrovsk, Chernihiv, Kostyantynivka, Hroza, Harkiv, 2023.12.29., Odessa, Chernihiv, Vovchansk, Harkiv, Okhmatdyt, Poltava, Lviv, Sumi, Ternopil
több mint 3 éve
www.washingtonpost.com/national-security/2022/07/26/trump-justice-investigation-january-6/
The Stronger you become, the Weaker you really are.
I wanted Champ to be champ!
több mint 3 éve
Azt senki nem nyilatkozta, hogy fel is fog szállni. Csak annyit, hogy építenek egy űrállomást. Leparkolják Szibériában, aztán csá. 😊Fapados űrállomás. Csak a fejünkre ne essen.@TLDRNewsEULégzsák meg ABS a Ladába nem megy, de orbitális űrállomás az megy. Értem. 😀
🇷🇺 BREAKING: Russia will quit the International Space Station after 2024 and will focus on building its own orbital station, the new head of Roscosmos say
Negritis, a vajda
Lecsó
Mikey
több mint 3 éve
Fapados űrállomás. Csak a fejünkre ne essen.@TLDRNewsEULégzsák meg ABS a Ladába nem megy, de orbitális űrállomás az megy. Értem. 😀
🇷🇺 BREAKING: Russia will quit the International Space Station after 2024 and will focus on building its own orbital station, the new head of Roscosmos say
Negritis, a vajda
Lecsó
KYLE LARSON – TWO-TIME NASCAR CUP SERIES CHAMPION
A Liverbird upon my chest
We are men of Shankly's best
A team that plays the Liverpool way
And wins the championship in May
több mint 3 éve
@TLDRNewsEULégzsák meg ABS a Ladába nem megy, de orbitális űrállomás az megy. Értem. 😀
Negritis, a vajda
több mint 3 éve
széttuggya választani a fijacskája seggét a degradáltantikereszténymocskosfarturkászok seggétől😀Szét tudja válsztani a munkáját a magánéletétől.
444.hu/2022/07/26/a-meleghazassag-ellen-szavazott-aztan-elment-a-meleg-fia-eskuvojere
Klaci79
Dícséretes.
Őszentsége Sobri Jóska

Aki nem hiszi, annak utánajárnak
több mint 3 éve
Igen, jogos 😀😀Szét tudja válsztani a munkáját a magánéletétől.
444.hu/2022/07/26/a-meleghazassag-ellen-szavazott-aztan-elment-a-meleg-fia-eskuvojere
Klaci79
Dícséretes.
Őszentsége Sobri Jóska
több mint 3 éve
😀Szét tudja válsztani a munkáját a magánéletétől.
Klaci79
Dícséretes.
több mint 3 éve
Nem tudom van-e? Mondjuk eddig az áramdolgot megoldották másképp, nem tudom abból mennyire kell nekik felesleg, illetve mennyire akarnák kiváltani az olcsó atomerőműket, illetve hogy van-e kapacitásuk így tárolni a gázt (felhasználni azonnal). Én is a válaszokat keresem.2024-re a németek ki akarnak lépni ebből az orosz függőségből, sőt ha jól értem, ha lehet semmi orosz gázt nem használnának. Most Putin lehúzza még utoljára a bőrt a németekről, baromi drágán eladja a gázt. Mivel addig nem igen lesz kész Mongólián átmenő gázvezeték Kínába, érdekes lesz, hogy mihez is kezd az orosz vezetés...persze ez most kellemes probléma nekik még, mert náluk olcsó és nem is nagyon értem, hogy a németek milyen forrásból akarnak függetlenséget, mert az lng szállítókapacitások nem tűnnek elégségesnek.És arra nincs opciójuk, lehetőségük, hogy felhasználják a visszatartott gázt? Vagy hatékonyan letárolják? Mondjuk áramként?
Klaci79
Őszentsége Sobri Jóska
több mint 3 éve
2024-re a németek ki akarnak lépni ebből az orosz függőségből, sőt ha jól értem, ha lehet semmi orosz gázt nem használnának. Most Putin lehúzza még utoljára a bőrt a németekről, baromi drágán eladja a gázt. Mivel addig nem igen lesz kész Mongólián átmenő gázvezeték Kínába, érdekes lesz, hogy mihez is kezd az orosz vezetés...persze ez most kellemes probléma nekik még, mert náluk olcsó és nem is nagyon értem, hogy a németek milyen forrásból akarnak függetlenséget, mert az lng szállítókapacitások nem tűnnek elégségesnek.És arra nincs opciójuk, lehetőségük, hogy felhasználják a visszatartott gázt? Vagy hatékonyan letárolják? Mondjuk áramként?
Klaci79
több mint 3 éve
Az jó. Le nem fog esni, szovjeték tudnak űrt járni. Hadd járják, legalább kib*sznak az ablakon párszáz milliárd rubelt rá. Kevesebb jut nukleáris töltetre meg anti HIMARS rendszerre.

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 3 éve
@TLDRNewsEUWith blackjack and hookers
Negritis, a vajda
több mint 3 éve
@TLDRNewsEUElőbb esik a fejünkre az űrből, mint bármi más
Negritis, a vajda
több mint 3 éve
@TLDRNewsEU😀😀😀DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
Negritis, a vajda
több mint 3 éve
@TLDRNewsEU🇷🇺 BREAKING: Russia will quit the International Space Station after 2024 and will focus on building its own orbital station, the new head of Roscosmos say
több mint 3 éve
2024-re a németek ki akarnak lépni ebből az orosz függőségből, sőt ha jól értem, ha lehet semmi orosz gázt nem használnának. Most Putin lehúzza még utoljára a bőrt a németekről, baromi drágán eladja a gázt. Mivel addig nem igen lesz kész Mongólián átmenő gázvezeték Kínába, érdekes lesz, hogy mihez is kezd az orosz vezetés...persze ez most kellemes probléma nekik még, mert náluk olcsó és nem is nagyon értem, hogy a németek milyen forrásból akarnak függetlenséget, mert az lng szállítókapacitások nem tűnnek elégségesnek.
több mint 3 éve
Putyinnak is tojásokon kell lépkednie, mert ez a nagy zsarolási potenciál egy, max 2 télre szól. Aztán nem marad semmi a kezében.Nem is használtam a megfagyni szót és szerintem pánik sem érződött a szavaimból. De reális lehet,, hogy bizonyos üzemeket le kell állítani gáz hiányában. Komolyan kell venni a kérdést mindenképp, még ha persze a lakosságot ez nem is érinti majd közvetlenül.Nem fog megfagyni télen senki emiatt. Hagyjuk már ezt a pánikolást.Természetesen ez üzletileg nem jó...de...kitermeled mondjuk köbméterét 30 dollárért (nem tudom pontosan, csak a folyamat a lényeg). Továbbíthatod Európának 60 dollárért, csakhogy közben kirobban a háború és lesz egyből 90 dollár, de Európa az ellenséget támogatja, vagyis a gázt használhatod fegyverként is és a megrendelt mennyiség 20%-át küldöd, azt is már 120 dollárért. Ezzel destabilizálod az ellenség támogatóit, az ellenségnek sem kell pénzt adnod a gázszállításért és az eladott gázon is óriási a haszon.A gáztárolók nagy része kimerült földgázmező, ahová bepréselik a kitermelt gázt. Nos én nem vagyok akkora gazdasági szakember mint Gyurma Papa, de üzletileg hosszútávon nem tűnik rentábilisnek - úgymond unortodox üzleti modell -, hogy az egyik gödrömből átpumpálom a gázt a másikba.elvileg az elfoglalt területeken is masszív tározók vannak, gondolom oda is tolwww.dw.com/en/russia-to-cut-nord-stream-1-gas-flow-to-20-of-capacity/a-62588620kiváncsi vagyok meddig tudják még eltüntetni a kitermelt gázt az oroszok...nyilván hatalmas tárolókapacitásaik vannak, de azok is egyszer csak megtelnek...gondolom ezért is próbál meg most keménykedni Putin, hátha "jobb belátásra" bírja a nyugatot
Negritis, a vajda
Klaci79
Negritis, a vajda
vpi
Ha most Putin nem keménykedik, a németek feltöltik a tározókat és nem fáznak télen, vagyis nem tudod zsarolni őket, ezért kell most keménykedni Putyinnak, de a megtermelt gáz nem marad ott neked a raktárban, azt valahol tárolnod kell, és erre jók a tározók, ami ugyan csak egy gödör...de a leírtak miatt nagyon megérheti így is.
Kérdés a gödör mennyi ideig tud töltődni, mert ha még hónapokig, akkor tényleg nagy bajban lehet az EU és főképp Németország, vagy esetleg lassan megtelik és akkor nem tudom az oroszok mit fognak tudni csinálni a folyamatosan óriási mennyiségben kitermelt gázukkal.
Klaci79
Amadeus
Klaci79
több mint 3 éve
CHART OF THE DAY: European natural gas benchmark contract (Dutch TTF) rises above €190 per MWh, highest since early March (white line).
— Javier Blas (@JavierBlas) July 26, 2022
Importantly, look at the monthly averages (pink stepped line), showing that **sustained** prices are already at a record high | #EnergyCrisis pic.twitter.com/Z6WhKZKySi
több mint 3 éve
Nem is használtam a megfagyni szót és szerintem pánik sem érződött a szavaimból. De reális lehet,, hogy bizonyos üzemeket le kell állítani gáz hiányában. Komolyan kell venni a kérdést mindenképp, még ha persze a lakosságot ez nem is érinti majd közvetlenül.Nem fog megfagyni télen senki emiatt. Hagyjuk már ezt a pánikolást.Természetesen ez üzletileg nem jó...de...kitermeled mondjuk köbméterét 30 dollárért (nem tudom pontosan, csak a folyamat a lényeg). Továbbíthatod Európának 60 dollárért, csakhogy közben kirobban a háború és lesz egyből 90 dollár, de Európa az ellenséget támogatja, vagyis a gázt használhatod fegyverként is és a megrendelt mennyiség 20%-át küldöd, azt is már 120 dollárért. Ezzel destabilizálod az ellenség támogatóit, az ellenségnek sem kell pénzt adnod a gázszállításért és az eladott gázon is óriási a haszon.A gáztárolók nagy része kimerült földgázmező, ahová bepréselik a kitermelt gázt. Nos én nem vagyok akkora gazdasági szakember mint Gyurma Papa, de üzletileg hosszútávon nem tűnik rentábilisnek - úgymond unortodox üzleti modell -, hogy az egyik gödrömből átpumpálom a gázt a másikba.elvileg az elfoglalt területeken is masszív tározók vannak, gondolom oda is tolwww.dw.com/en/russia-to-cut-nord-stream-1-gas-flow-to-20-of-capacity/a-62588620kiváncsi vagyok meddig tudják még eltüntetni a kitermelt gázt az oroszok...nyilván hatalmas tárolókapacitásaik vannak, de azok is egyszer csak megtelnek...gondolom ezért is próbál meg most keménykedni Putin, hátha "jobb belátásra" bírja a nyugatot
Negritis, a vajda
Klaci79
Negritis, a vajda
vpi
Ha most Putin nem keménykedik, a németek feltöltik a tározókat és nem fáznak télen, vagyis nem tudod zsarolni őket, ezért kell most keménykedni Putyinnak, de a megtermelt gáz nem marad ott neked a raktárban, azt valahol tárolnod kell, és erre jók a tározók, ami ugyan csak egy gödör...de a leírtak miatt nagyon megérheti így is.
Kérdés a gödör mennyi ideig tud töltődni, mert ha még hónapokig, akkor tényleg nagy bajban lehet az EU és főképp Németország, vagy esetleg lassan megtelik és akkor nem tudom az oroszok mit fognak tudni csinálni a folyamatosan óriási mennyiségben kitermelt gázukkal.
Klaci79
Amadeus
több mint 3 éve
“Kazahsztán eltávolodik Oroszországtól, és megerősíti saját védelmét - WSJ2022.07.26. 00:12
Miután Oroszország teljes körű inváziót indított Ukrajna ellen, Kazahsztán kezdett élesen elhatárolódni Moszkvától, megerősítette saját hadseregét és megerősítette védelmi kapcsolatait Kínával és Törökországgal.
A The Wall Street Journal befolyásos amerikai kiadvány erről ír hétfőn terjedelmes cikkében – írja az Ukrinform.
"Kazahsztán megígérte, hogy csatlakozik a Moszkva elleni nyugati szankciókhoz, bejelentette, hogy növeli az Európába irányuló olajexportot az Orosz Föderációt elkerülő útvonalakon, növelte védelmi költségvetését, és fogadott egy amerikai delegációt, amelynek célja, hogy ezt a közép-ázsiai országot közelebb hozza Washington pályájához" a publikációs megjegyzések.
Olvassa el még: Kazahsztán felmondhatja a szerződést az orosz céggel Ukrajnából lopott gabonakivitel miatt
A Moszkva és Közép-Ázsia legnagyobb szövetségese közötti növekvő távolság "váratlan kihívássá vált" Putyin számára. A Szovjetunió összeomlása óta eltelt évtizedekben Moszkva katonai szövetségek létrehozásával és az asztanai politikai vezetés támogatásával igyekezett fenntartani befolyását az ország felett. Ezenkívül az Orosz Föderáció és Kazahsztán több mint 7,6 ezer kilométeres közös határral rendelkezik, amely az USA és Kanada után a második leghosszabb közös határnak számít.
Mindezzel – jegyzi meg a kiadvány – Astana most aktívan erősíti nemzetközi kapcsolatait más regionális partnerekkel. Így áprilisban Kazahsztánba látogatott Kína védelmi minisztere, aki találkozott Tokajev elnökkel. Mint a kínai fél megjegyezte, megállapodás született a katonai együttműködés megerősítéséről.“
több mint 3 éve
Nem fog megfagyni télen senki emiatt. Hagyjuk már ezt a pánikolást.Természetesen ez üzletileg nem jó...de...kitermeled mondjuk köbméterét 30 dollárért (nem tudom pontosan, csak a folyamat a lényeg). Továbbíthatod Európának 60 dollárért, csakhogy közben kirobban a háború és lesz egyből 90 dollár, de Európa az ellenséget támogatja, vagyis a gázt használhatod fegyverként is és a megrendelt mennyiség 20%-át küldöd, azt is már 120 dollárért. Ezzel destabilizálod az ellenség támogatóit, az ellenségnek sem kell pénzt adnod a gázszállításért és az eladott gázon is óriási a haszon.A gáztárolók nagy része kimerült földgázmező, ahová bepréselik a kitermelt gázt. Nos én nem vagyok akkora gazdasági szakember mint Gyurma Papa, de üzletileg hosszútávon nem tűnik rentábilisnek - úgymond unortodox üzleti modell -, hogy az egyik gödrömből átpumpálom a gázt a másikba.elvileg az elfoglalt területeken is masszív tározók vannak, gondolom oda is tolwww.dw.com/en/russia-to-cut-nord-stream-1-gas-flow-to-20-of-capacity/a-62588620kiváncsi vagyok meddig tudják még eltüntetni a kitermelt gázt az oroszok...nyilván hatalmas tárolókapacitásaik vannak, de azok is egyszer csak megtelnek...gondolom ezért is próbál meg most keménykedni Putin, hátha "jobb belátásra" bírja a nyugatot
Negritis, a vajda
Klaci79
Negritis, a vajda
vpi
Klaci79
több mint 3 éve
Természetesen ez üzletileg nem jó...de...kitermeled mondjuk köbméterét 30 dollárért (nem tudom pontosan, csak a folyamat a lényeg). Továbbíthatod Európának 60 dollárért, csakhogy közben kirobban a háború és lesz egyből 90 dollár, de Európa az ellenséget támogatja, vagyis a gázt használhatod fegyverként is és a megrendelt mennyiség 20%-át küldöd, azt is már 120 dollárért. Ezzel destabilizálod az ellenség támogatóit, az ellenségnek sem kell pénzt adnod a gázszállításért és az eladott gázon is óriási a haszon.A gáztárolók nagy része kimerült földgázmező, ahová bepréselik a kitermelt gázt. Nos én nem vagyok akkora gazdasági szakember mint Gyurma Papa, de üzletileg hosszútávon nem tűnik rentábilisnek - úgymond unortodox üzleti modell -, hogy az egyik gödrömből átpumpálom a gázt a másikba.elvileg az elfoglalt területeken is masszív tározók vannak, gondolom oda is tolwww.dw.com/en/russia-to-cut-nord-stream-1-gas-flow-to-20-of-capacity/a-62588620kiváncsi vagyok meddig tudják még eltüntetni a kitermelt gázt az oroszok...nyilván hatalmas tárolókapacitásaik vannak, de azok is egyszer csak megtelnek...gondolom ezért is próbál meg most keménykedni Putin, hátha "jobb belátásra" bírja a nyugatot
Negritis, a vajda
Klaci79
Negritis, a vajda
vpi