USA és a világ

32 feliratkozó

több mint 3 éve
csipkelli 4 010
Szergej és Peti M1-en.
több mint 3 éve
warr_b Washington Commanders 29 114 — Ő álla halála vérmosta fokán, Diadallal várta be végét.
 www.portfolio.hu/global/20220721/kiszivargott-akar-gripen-vadaszgepeket-is-kaphat-hamarosan-ukrajna-557401

Hail to the Redskins! - Ad augusta per angusta
"I don't break the horizon
I erase it when I'm born"
több mint 3 éve
Brouwerij van de Vrij Baltimore Ravens 14 086 — Слава Україні! Героям слава!
 444.hu/2022/07/21/szijjarto-moszkvaba-utazik

"Emlékeztetett, hogy Magyarország energiaellátásának biztonsága érdekében a kormány a hosszútávú szerződésekben lekötött mennyiségeken felül további mintegy 700 millió köbméternyi földgáz vásárlásáról döntött."

No, hát akkor az apád faszát te utolsó geciláda fasz.

( hvg.hu/gazdasag/20220718_gazexport_gazkereskedelem_Szerbia_energiaveszelyhelyzet_foldgaz_bertarolas)

'csak az maradt tiéd, mit homlokod megett viselsz.'

"A világ igazságtalan. Ha elfogadod ezt, cinkos lesz a neved, ha pedig megváltoztatnád, hóhér." (Sartre)

Never forget Bucha, Borodyanka, Hostomel, Irpen, Kramatorszk, Mariupol, Rubizne, Popasna, Kremenchuk, Sievierodonetsk, Chasov Yar, Vinnytsia, Mikolajiv, Olenivka, Chaplyny, Izjum, Zaporizzsja, Kijiv, Bakhmut, Pravdyne, Marinka, Kherson, Dnipro, Soledar, Avdijivka, Slovyansk, Uman, Nova Kakhovka, Kryvyi Rih, Odessa, Pervomajszkij,Lviv, Pokrovsk, Chernihiv, Kostyantynivka, Hroza, Harkiv, 2023.12.29., Odessa, Chernihiv, Vovchansk, Harkiv, Okhmatdyt, Poltava, Lviv, Sumi, Ternopil
több mint 3 éve
sutianap Pittsburgh Steelers Pittsburgh Panthers 13 738 — capitaine du château de Vienne 1487
 twitter.com/thedimsol/status/1549794555444207619?t=Bs0ncCL_SUzSKc8xL9pUvQ&s=19
Gróf de sutianap
ezek tüzérségi lövedékek lesznek, nem himár rakéták.
deyell
vagy gyakorló roketták, ugyi a usákok mondták hogy ellenőrzötten adják oda nem csak úgy szétlövöldözzük szegény szovjetúniót, másodrészt szétbaszni nem akarták a hidat, kell az még nekik, csak célpontosság meg egy nagy felkijáltó jel - fijugg 1 perc alatt el vagytok vágva a Dnyeperen túl...

Aki nem hiszi, annak utánajárnak
több mint 3 éve
Negritis, a vajda Denver Broncos 56 667 — The Mathematician
szemét ukránok fenyegetnek

www.origo.hu/nagyvilag/20220719-ezt-valaszolta-a-kreml-a-megdobbento-ukran-bejelentesre.html

The Stronger you become, the Weaker you really are.

I wanted Champ to be champ!
több mint 3 éve
deyell Las Vegas Raiders 12 367 — Sworn to the Dark
Gróf de sutianap
ezek tüzérségi lövedékek lesznek, nem himár rakéták.

chemicals keep me under control

több mint 3 éve
sutianap Pittsburgh Steelers Pittsburgh Panthers 13 738 — capitaine du château de Vienne 1487

több mint 3 éve
ender1112 Kansas City Chiefs 2 689 — Víí veeer dö cseempjönsz.
 444.hu/2022/07/20/tovabbi-negy-himars-raketasorozatvetot-kap-ukrajna
Küldhetnének a 300 km-es cuccot is hozzá.
több mint 3 éve
Amúgy az oroszok azt tervezik, hogy szeptembertől az iskolában is kötelező lesz a "propaganda", olyan órák lesznek, ahol a "haldokló" nyugat és Ukrajna ellenes ideológiákat fognak oktatni.
Mázli, hogy EU ország vagyunk, meg nem határosak a ruszkikkal (még), mert szerintem jókora menekülthullám fog megindulni onnan is...
Go Vikings!
Február óta becslések szerint 4.5 millió orosz hagyta el az országát. Mi lesz itt, ha "jókora hullám" indul? 😊
peterk2005 udvari bolond
Én elmúltam 40, szóval láttam a kommunizmust / éltem benne, és hátam közepére se kívánom újra.
Ha nem agymosott putyincsicska az ember, pontosan tudja, milyen idők jönnek az oroszokra.
Akinek van rá lehetősége, szerintem már csomagol. Grúzia, Azerbajdzsán vagy akár Örményország is jobb opció a jövőre nézve, pláne ha vannak gyerkőcök is.
Go Vikings!
Grúzia már nemnincsen Georgia van
Gróf de sutianap
Nekem az akkor is Grúzia ès grúzok maradnak....a hideg kiráz a georgiaitól....amellett, hogy èrtem mi mièrt...de akkor sem bírom megszokni

Egyébként ez alapján a grúz sem ördögtől való 😊
 hu.m.wikipedia.org/wiki/Gr%C3%BAzia
dande2
ők kérték a külügytől, mer a grúz orosz eredetű jövevényszó, pedig egy faszt török vagy arab...
dehát néplélek...

több mint 3 éve
Go Vikings! Minnesota Vikings 2 572 — Bowl Winner
Amúgy az oroszok azt tervezik, hogy szeptembertől az iskolában is kötelező lesz a "propaganda", olyan órák lesznek, ahol a "haldokló" nyugat és Ukrajna ellenes ideológiákat fognak oktatni.
Mázli, hogy EU ország vagyunk, meg nem határosak a ruszkikkal (még), mert szerintem jókora menekülthullám fog megindulni onnan is...
Go Vikings!
Február óta becslések szerint 4.5 millió orosz hagyta el az országát. Mi lesz itt, ha "jókora hullám" indul? 😊
peterk2005 udvari bolond
Én elmúltam 40, szóval láttam a kommunizmust / éltem benne, és hátam közepére se kívánom újra.
Ha nem agymosott putyincsicska az ember, pontosan tudja, milyen idők jönnek az oroszokra.
Akinek van rá lehetősége, szerintem már csomagol. Grúzia, Azerbajdzsán vagy akár Örményország is jobb opció a jövőre nézve, pláne ha vannak gyerkőcök is.
Go Vikings!
Kint éltél a Szovjetunióban?
Mikey
Dehogy. 😊
Volt, aki szocializmusnak hívta, volt, aki kommunizmusnak, ugyanannak az elcs*sz*tt k*rvának a gyerekei mind. 😊

http://www.youtube.com/watch?v=8vGskTXt6LM
http://www.youtube.com/watch?v=w9KGzIexZu0
több mint 3 éve
Mikey Cincinnati Bengals 21 163
Go Vikings!
peterk2005 udvari bolond
Go Vikings!
Kint éltél a Szovjetunióban?

KYLE LARSON – TWO-TIME NASCAR CUP SERIES CHAMPION

A Liverbird upon my chest
We are men of Shankly's best
A team that plays the Liverpool way
And wins the championship in May
több mint 3 éve
MC12 New Orleans Saints Kennesaw State Owls 7 405
Go Vikings!
peterk2005 udvari bolond
Go Vikings!
Gróf de sutianap
Sznob.

“A kiábrándult idealistákból lettek a cinikusok”
több mint 3 éve
dande2 Philadelphia Eagles Penn State Nittany Lions 47 385 — Így remélem megfelelek nektek.....
Go Vikings!
peterk2005 udvari bolond
Go Vikings!
Gróf de sutianap
Nekem az akkor is Grúzia ès grúzok maradnak....a hideg kiráz a georgiaitól....amellett, hogy èrtem mi mièrt...de akkor sem bírom megszokni

Egyébként ez alapján a grúz sem ördögtől való 😊
 hu.m.wikipedia.org/wiki/Gr%C3%BAzia
több mint 3 éve
Go Vikings!
peterk2005 udvari bolond
Go Vikings!
Gróf de sutianap
Zsír, végre még egy szó, ahol négy magánhangzó követi egymást. Eddig csak a fiaiét tudtam, most már akkor van georgiaiak is. xd

több mint 3 éve
Go Vikings!
peterk2005 udvari bolond
Go Vikings!

több mint 3 éve
Go Vikings!
peterk2005 udvari bolond

több mint 3 éve
peterk2005 udvari bolond Indianapolis Colts Stanford Cardinal 24 569 — The only discipline that lasts, is self discipline
Go Vikings!

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 3 éve
Lavrov kijelentette, hogy megváltozott a speciális művelet célja, és most már nem csak Luhanszk és Donyeck a cél, hanem "más területek" is.

Végül is, tök könnyen haladnak, így érthető.
Mikey
Vicces
Amadeus
Az orosz külügyminiszter egy interjúban vallott arról, hogy az invázió elindítása után a megkönnyebbülés érzése fogta el.

Mi is megkönnyebbülnénk, ha megdöglenétek már végre.
Zsellértelkes Vrij
Invázió után mert elmenni szarni?
empty taxi
nem ez az a mekkönyebülés mikor kinézed a legvéznábbat, hogy most laposravered, hát nem a kicsi Pacquiao-t találtabe?

több mint 3 éve
empty taxi Atlanta Falcons Georgia Bulldogs 37 246 — NFL bracket champion '26
Lavrov kijelentette, hogy megváltozott a speciális művelet célja, és most már nem csak Luhanszk és Donyeck a cél, hanem "más területek" is.

Mikey
Vicces
Amadeus
Az orosz külügyminiszter egy interjúban vallott arról, hogy az invázió elindítása után a megkönnyebbülés érzése fogta el.

Zsellértelkes Vrij
Invázió után mert elmenni szarni?

Madden hates me.
Trust, it f*cking hates me...
több mint 3 éve

Mikey
Vicces
Amadeus

"A világ igazságtalan. Ha elfogadod ezt, cinkos lesz a neved, ha pedig megváltoztatnád, hóhér." (Sartre)

Never forget Bucha, Borodyanka, Hostomel, Irpen, Kramatorszk, Mariupol, Rubizne, Popasna, Kremenchuk, Sievierodonetsk, Chasov Yar, Vinnytsia, Mikolajiv, Olenivka, Chaplyny, Izjum, Zaporizzsja, Kijiv, Bakhmut, Pravdyne, Marinka, Kherson, Dnipro, Soledar, Avdijivka, Slovyansk, Uman, Nova Kakhovka, Kryvyi Rih, Odessa, Pervomajszkij,Lviv, Pokrovsk, Chernihiv, Kostyantynivka, Hroza, Harkiv, 2023.12.29., Odessa, Chernihiv, Vovchansk, Harkiv, Okhmatdyt, Poltava, Lviv, Sumi, Ternopil
több mint 3 éve
resistance is futile Las Vegas Raiders Michigan Wolverines 34 529

Mikey
Vicces
több mint 3 éve
Miközben az ukrán tüzérség találatai súlyosan megrongálták a Herszon Antonivka elővárosát Aleskivel összekötő Dnyeper-hidat, Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter megint a csapások megelőzésének fontosságát hangsúlyozta.

„A hidat gyakorlatilag lerombolták. Ha a csapások folytatódnak, összeomolhat” – közölte Kirill Sztremouszov, az orosz ellenőrzés alá került Herszon megye katonai-polgári közigazgatásának helyettes vezetője a TASZSZ hírügynökséggel.

A híd egyike annak a két átkelőhelynek, ahol az orosz erők átkelhetnek a dél-ukrajnai, hatalmas Dnyipro folyó nyugati partjára. Az elmúlt napokban az ukrán erők egyik fő célpontja volt, Kijev nagy pontosságú amerikai rakétákkal próbálja megsemmisíteni.

Vlagyimir Szaldo, a herszoni közigazgatás első embere a Telegram-csatornáján azt írta, hogy a járműforgalmat a belövések miatt és a javítási munkálatok felgyorsítása érdekében ideiglenesen korlátozták a hídon. A teherforgalom a kahovkai vízi erőművön keresztül haladhat át.

Sztemouszov kedden közölte, hogy a HIMARS amerikai rakéta-sorozatvetőből lőtt, 1366 méter hosszú antonivkai közúti híd négy találatot kapott. Az ukrán hadsereg a TASZSZ szerint azóta újra tűz alá vette a létesítményt, amit 12 rakétából 11 el is talált.

Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter, aki a híradás szerint az Ukrajna elleni „különleges hadműveletben” bevetett orosz erők nyugati csoportosulásánál tartott szemlét, elrendelte a drónmegsemmisítés „operativitásának” növelését az Oroszországgal határos területeken, valamint – a hadrendbe állított új lövegelhárító eszközök figyelembe vételével – a „felszabadított” települések lakónegyedei elleni ukrán csapások megakadályozását.

Roman Sztarovojt, az orosz Kurszk megye kormányzója közölte, hogy a határövezetben ukrán oldalról tüzet nyitottak Rilszki járásra, amit az orosz hadsereg és határőrség elfojtott. Az incidensben a tájékoztatás szerint helyi lakosok nem sérültek meg, de megrongálódott egy villanyvezeték, így három település áram nélkül maradt. (Guardian, MTI)

több mint 3 éve
Szíjjártó Péter, a kormány külügyek intézésével megbízott tagja tegnap az ENSZ Biztonsági Tanácsában ismét elmondta, hogy mindent meg kell tenni a béke helyreállításának érdekében. A propaganda elveknek megfelelően persze most is elfelejtette részletezni, mit is ért ez alatt és mi a konkrét javaslata ennek az elérésére. Az alábbiakban segítünk neki.

Az nem opció, hogy Európában megnyíljon annak a lehetősége, hogy bármelyik ország egy másik elleni nyílt támadással eredményt érjen el, mert ha ezt Európa és a nyugati világ jóváhagyja, az csak felbátorítást ad mindenki másnak, hogy no lám, bármit lehet, hiszen úgysem képes megakadályozni senki.

Ugyanígy nem képzelhető el az az állapot, hogy bárki olyan fajta zsarolással érjen célt Európával szemben, amit most Oroszország az energiával próbál megtenni. Az ok ugyan az: ha van példa, akkor ezt később megteheti bárki. Ezek pontosan ugyanazok az egyszerű indokok, amiért terroristákkal sem szokás tárgyalni. Aki azt szorgalmazza, hogy Putyinnak engedményeket kell tenni, az egész egyszerűen saját maga alatt vágja a fát (erősebb kifejezések szabadon beilleszthetők).

A háborút minél hamarabb le kell zárni, mindenki számára nyilvánvaló okokból. Mindenfajta késlekedés csak növeli a károkat. Ez történhet fegyveres úton, vagy pedig úgy, ha az orosz fél kivonul Ukrajnából és elfogadja az neki kínált békefeltételeket. Az Ukrajnával fennálló vitáktól a békekötés megtörténtéig el kell tekinteni, utána lehet és kell is energiát fordítani a problémák rendezésére.

Az elsődleges cél, hogy visszaálljon a február 23-ai helyzet. A térképen a világos vörös területek újra zöldek legyenek és a határ visszaálljon oda ahol a sötétebb vörös részek vannak. Az agresszor Oroszország aligha fog magától visszavonulni a határai mögé. Ettől függetlenül a békeajánlatot ki kell tenni az asztalra, ami bármikor elfogadható, de meg nem változtatható. Terroristákkal nem tárgyalunk ugyebár.

Jelenleg abban a szerencsés helyzetben vagyunk, hogy az ukrán hadsereg harcképes állapotban van és képes a front megtartására. Arra viszont kevés az ereje, hogy átfogó ellentámadást tudjon indítani és vissza tudja foglalni a megszállt területeket, ezen viszont még van mód változtatni.

Az ukrán hadsereg rengeteg személyi tartalékkal rendelkezik, ezek azonban az ország nyugati felében vannak lekötve a belarusz határnál és Kijev környékén. Emellett az oroszok folyamatosan terrorbombázással rombolják a hátországot, ami nehezíti a gazdaság helyreállítását. Emiatt megnyúlnak az ukránok utánpótlási vonalai is, a hadieszközöket például a legtöbb esetben külföldre kell szállítani javításra, mivel a karbantartó bázisok kialakítása ukrán területen kockázatos.

Ennek a feloldására a nyugatnak repüléstilalmi zónát kell felállítania először az Odessza - Kirovohrad - Kremencsuk - Kijev (térképen piros) vonalon.

Ennek mentén és a belarusz határ mellett nyugati csapatokkal kell biztosítani az ukrán területeket. Ez nem jelent offenzív konfrontációt az orosz hadsereggel, védelmi állások létrehozásáról van szó. Ez két dolgot tesz lehetővé: egyrészt megkezdődhet a védett terület helyreállítása, másrészt az így felszabaduló ukrán csapatok átmehetnek a keleti és déli frontra. Biztosítani kell a Fekete-tenger mellékét is, hogy újra tudjon indulni a tengeri szállítás.

A védelmi vonalat a Dnyepertől nyugatra eső herszoni területek visszafoglalása után ki kell tolni Mikolajiv - Dnipro - Kremencsuk vonalig (narancssárga), majd a front keletre húzódásával a Herszon - Zaporizzsja - Szumi sávig (sárga). Fontos tehát, hogy itt nem támadó jellegű tevékenységről van szó, a nyugati légvédelem biztosítja a hátországot, megakadályozza az esetleges (egyébként is valószínűtlen) belarusz betörést, ezzel pedig megteremti a lehetőséget az ukrán hadseregnek, hogy a teljes rendelkezésre álló erejét az elvesztett területek visszafoglalására fordítsa.

Ehhez természetesen biztosítani kell számukra a megfelelő eszközöket is. Fogadjuk el azt a tényt, hogy mondjuk Dánia a közeljövőben nem tervezi megtámadni Németországot, ahogy Spanyolország sem Portugáliát. Ebből kiindulva lényegi haderőt csak Európa keleti határain kell állomásoztatni, vagyis a nyugat-európai hadianyag nyugodtan mehet Ukrajnába, a keleti országok megerősítése mellett. Ezt kiválóan fel lehet használni arra is, hogy Európa hadseregei megszabaduljanak a nyugati sztenderdek szerint már elavultnak számító technológiáktól és elkezdjék megújítani a hadseregeiket (ez utóbbi bekezdés az előzőek nélkül is érvényes egyébként).

A hadműveletek a február 23-ai határok eléréséig tartanak, de ahogy fentebb írtuk Putyin (vagy az aktuális orosz vezetés) a békét bármikor elfogadhatja, miután az orosz hadsereg elhagyta Ukrajnát.

A két szakadár köztársaságban és a Krímben az ENSZ és az EBESZ felügyeletével népszavazást kell tartani a hovatartozás kérdéséről. Az eredményeket mindkét fél feltételek nélkül elfogadja.

Az ENSZ felméri az ukrán infrastruktúrában esett kárt és jóvátételi összeget állapít meg az ukrán államnak és a lakosoknak. Ezek maradéktalan megtérítéséig a szankciók érvényben maradnak az energiahordozók kivételével. A nyugati országok a szankciók keretében lefoglalt orosz vagyont az ukrán rekonstrukcióra fordítják, az EU felügyelete mellett. A szankciókat kivető országok létrehoznak egy alapot, amely az orosz energiahordozók vásárlói és Oroszország közé kerül.

Ameddig az előzőekben megállapított kár és a jóvátételek kifizetésre nem kerülnek, addig az alap az energiahordozókból származó bevételt a rekonstrukcióra fordítja és nem utalja tovább az orosz államnak.

Szívesen Peti.

www.facebook.com/kardblog/photos/a.363849453689685/7570422413032317

több mint 3 éve
A Ukrainian strike takes out a very expensive advanced Russian air defense radar Podlet-K1 in Lazurne, the Kherson region, which is over 80 kilometers away from the frontline. They are used to designate targets for S-300s, S-400s and things like that.  t.co/D2M7dBflPn

több mint 3 éve
empty taxi Atlanta Falcons Georgia Bulldogs 37 246 — NFL bracket champion '26
 www.lakmusz.hu/nem-ukran-neonaci-hanem-egy-magyar-skinhead-basszusgitaros-pozolt-a-horvat-tengerparton/?fbclid=IwAR2whntOuTKhG58Ni6cR7Iqe7tq8aMpuR93P-IDbz-mdtekHUce2ayIa5TU

Madden hates me.
Trust, it f*cking hates me...