USA és a világ
31 feliratkozó
több mint 3 éve
nah nekem meg pozitív tapasztalatom volt mikor arabokkal dolgoztamÉn eddig huzamosabb ideig Angliában és Hollandiában éltem, mindkét helyen értékelik ha magyar vagy, sőt, Angliában több mindent bíztak rám mert magyar vagyok (látták h a meló+ a szervezés megy egyszerre).elég sok ismerősömnek van/volt ilyen tapasztalata hogy a munkátarsai kinézik mert negatív tapasztalataik vannak a magyarokkalWhat?!valamiért mégis a magyarok titkolják külföldön hogy honnan jöttek (és ez nem most kezdődött hanem már 10 éve)Mert nem ugyanaz a kultúra. Dolgoztál arabokkal? Csak mert én speciel igen anno, és a problémaikat instant késeléssel oldották meg.Elméletileg ugyanolyan fontos kellene hogy legyen.ha ugyanolyan fontos mind a 2
davemayer
akkor az ukrán migráns miért jó és az arab miért rossz?
Negritis
davemayer
ha nem ugyanaz a kultúra akkor miért kell sírni az országért?
ha meg sírni kell érte akkor miért más az afgán migráns mint az ukrán?
Negritis
davemayer
valamint munkászszállón (németország, hentes munka) a magyarok masszívan loptak egymástól
Negritis
davemayer
ennyit ér a személyes tapasztalat, kb semmit
és igazából 1 lényegi különbség van az afgán és az ukrán migrán között a bőrszínük ...
(bár az se igazán, de ez mind1)
de amúgy ha akarod mesélek neked kollégista élményeimről is amikor a terminuszban az első emeleten ukrán vendég munkások laktak (fele magyar) és hogyan verték meg a diákokat meg erőszakoskodtak a csajokkal
nem sokkal később el is lettek onnan paterolva
The Stronger you become, the Weaker you really are.
I wanted Champ to be champ!
több mint 3 éve
Érdekes, én is dolgoztam együtt arabokkal és nem voltak késelős fajta.Mert nem ugyanaz a kultúra. Dolgoztál arabokkal? Csak mert én speciel igen anno, és a problémaikat instant késeléssel oldották meg.Elméletileg ugyanolyan fontos kellene hogy legyen.ha ugyanolyan fontos mind a 2
davemayer
Negritis
davemayer
Sőt, indiaiakkal is és nem erőszakoltak meg senkit.
A kínaiak se ették meg a kutyákat, az orosz kollégáim meg most sem lődöznek és nem próbálják hazavinni a mosógépet, az ukrán sem lövöldöz.
Nem lehet, hogy a kollégáid egyszerűen csak azokkal a rétegekkel kénytelenek valamiért tartani a kapcsolatot, akiknél ez dívik?
Mert ugye a muzsikus cigányok se szurkálnak meg senkit se két nóta között, csak azért mert a cigányoknál "így megy".
Nem kellene általánosítani...
több mint 3 éve
Én eddig huzamosabb ideig Angliában és Hollandiában éltem, mindkét helyen értékelik ha magyar vagy, sőt, Angliában több mindent bíztak rám mert magyar vagyok (látták h a meló+ a szervezés megy egyszerre).elég sok ismerősömnek van/volt ilyen tapasztalata hogy a munkátarsai kinézik mert negatív tapasztalataik vannak a magyarokkalWhat?!valamiért mégis a magyarok titkolják külföldön hogy honnan jöttek (és ez nem most kezdődött hanem már 10 éve)Mert nem ugyanaz a kultúra. Dolgoztál arabokkal? Csak mert én speciel igen anno, és a problémaikat instant késeléssel oldották meg.Elméletileg ugyanolyan fontos kellene hogy legyen.ha ugyanolyan fontos mind a 2
davemayer
Negritis
davemayer
Negritis
davemayer
valamint munkászszállón (németország, hentes munka) a magyarok masszívan loptak egymástól
Negritis
BEARS BABY!
Sir Alex immortal
több mint 3 éve
elég sok ismerősömnek van/volt ilyen tapasztalata hogy a munkátarsai kinézik mert negatív tapasztalataik vannak a magyarokkalWhat?!valamiért mégis a magyarok titkolják külföldön hogy honnan jöttek (és ez nem most kezdődött hanem már 10 éve)Mert nem ugyanaz a kultúra. Dolgoztál arabokkal? Csak mert én speciel igen anno, és a problémaikat instant késeléssel oldották meg.Elméletileg ugyanolyan fontos kellene hogy legyen.ha ugyanolyan fontos mind a 2
davemayer
Negritis
davemayer
Negritis
davemayer
több mint 3 éve
What?!valamiért mégis a magyarok titkolják külföldön hogy honnan jöttek (és ez nem most kezdődött hanem már 10 éve)Mert nem ugyanaz a kultúra. Dolgoztál arabokkal? Csak mert én speciel igen anno, és a problémaikat instant késeléssel oldották meg.Elméletileg ugyanolyan fontos kellene hogy legyen.ha ugyanolyan fontos mind a 2
davemayer
Negritis
davemayer
Negritis
BEARS BABY!
Sir Alex immortal
több mint 3 éve
Ne nekem mondd, én tisztában vagyok vele.Vannak, akik mellett kiállnak, és vannak, akik mellett nem. Mindig is üres fázisok voltak, hogy minden ember egyenlő, meg a sportban nincs helye politikának és a többi. Egy állásinterjún a roma vénasszony, a marcona külsejű hajléktalan és a jólfésült, három diplomás emberke közül is mindenki az utolsót választja, pedig lehet hogy annak van másik két vállalkozása ami milliókat tejel, és nem is szorul rá annyira a melóra, míg a másik kettőnek meg élet-halál kérdése lenne... Ez a világ már csak így működik, aki meg megakarja változtatni, hát, nosza, rajta, mindent bele.Nekem meg hogy Ukrajna egysége már-már a világ sorsát eldöntő kérdéssé vált.Nekem teljesen az az érzésem már, hogy Ukrajna a világ élelmiszerkamrája és nyersanyagforrása egyszemélyben.Csak tudnam, mitől akar megpusztulni a vilag. Gabonát legtobben tudnak termelni. Hacsak magyarorszagot nezzuk, akkor megtermenenk magunknak. Masreszt meg a termelotol a kereskedő lofasz pénzen vasarolja fel, aztán az majd ra dobja az o hasznát a tovabbadasnal. Siman tamogathatna az allam az onellatast. Ehelyett a mezőgazdaságot is csak rombolta.Amúgy elképesztő, mennyire megy a rettegtetés, hogy mi mindenből lesz hiány, mert az Ukrajnából jön. #mindmeghalunkMiért esik ki Ukrajna? A vetésterületek túlnyomó része nem érintett a háborúban, a búza mint mindenhol ukrajnában is ősszel el lett vetve, nyáron lehet aratni.Egyébként ezzel az indiai gabona export tiltással lassan nem a gaz/olaj fogja eldönteni a háborút, hanem az, hogy van sok szép jó termőföld az oroszoknál, a világ éhes, Putyin meg nem hagyna senkit vacsizni.Ahogy irtam Peterk-nek, tulsagosan fontos dolgokat varunk toluk es a gabona az ukrajna mint masik nagy beszallito is kiesik.
somoskovig
A mutragya ugyan nem ilyen gyorsan, de a hozam fog romlani mashol es iszonyatos aremelkedest fog hozni, teszem hozza ha meregdragan vasarolunk akkor is. Es mivel gaz kell hozza, a kor bezarult. Arab tavaszt II-t nem veletlenul irtam.
no
Kukoricát, napraforgót meg néhány kevésbé jelentős gabonát érint a tavaszi vetés, szerintem. A műtrágya az idei szezonban még nem fog gondot okozni, azt nem az utolsó pillanatban szokták legyártani, biztos hogy az idénre rendelt mennyiségnek a túlnyomó része már be van tárolva valahol.
Jövőre lehet(ne) probléma, de így hogy előre lehet tudni, van idő reagálni.
Jan
Mikey
(Termelő csaladhoz tartozom)
Ventura
Mikey
Vajon bő 30 évvel ezelőtt így aggódott mindenki Afganisztánért is, igaz?
davemayer
Go Vikings!
BEARS BABY!
Sir Alex immortal
több mint 3 éve
valamiért mégis a magyarok titkolják külföldön hogy honnan jöttek (és ez nem most kezdődött hanem már 10 éve)Mert nem ugyanaz a kultúra. Dolgoztál arabokkal? Csak mert én speciel igen anno, és a problémaikat instant késeléssel oldották meg.Elméletileg ugyanolyan fontos kellene hogy legyen.ha ugyanolyan fontos mind a 2
davemayer
Negritis
davemayer
több mint 3 éve
hu.wikipedia.org/wiki/A_Szovjetuni%C3%B3_afganiszt%C3%A1ni_h%C3%A1bor%C3%BAjaNem negyven éve volt számolj utána. A "bő 30 év" előbb áll rá mint a negyven év, de mind1, ezen nem veszünk össze.Nekem meg hogy Ukrajna egysége már-már a világ sorsát eldöntő kérdéssé vált.vajon 80 éve így aggódot mindenki ausztriárt? vagy lengyelországért?
davemayer
afgán-orosz háború amúgy 40 éve volt
Negritis
davemayer
'79ben kezdődött, ami 43 év nálam
és hát az elején kellenek ezek a szavak nem 3 év után
több mint 3 éve
Ja intézd el annyival hogy troll vagyok, úgy sokkal egyszerűbb.te meg trollolló, uuuuncsi....Hahaha, de vicces vagymá hatàrosak vagyunk Afgániával?Ő Ukrajnával sem, ő Hollandiában van, de egy jó whataboutism-re mindig beugrik
sutianap
r.baggio
davemayer
sutianap
BEARS BABY!
Sir Alex immortal
több mint 3 éve
Mert nem ugyanaz a kultúra. Dolgoztál arabokkal? Csak mert én speciel igen anno, és a problémaikat instant késeléssel oldották meg.Elméletileg ugyanolyan fontos kellene hogy legyen.ha ugyanolyan fontos mind a 2
davemayer
Negritis
BEARS BABY!
Sir Alex immortal
több mint 3 éve
Nem negyven éve volt számolj utána. A "bő 30 év" előbb áll rá mint a negyven év, de mind1, ezen nem veszünk össze.Nekem meg hogy Ukrajna egysége már-már a világ sorsát eldöntő kérdéssé vált.vajon 80 éve így aggódot mindenki ausztriárt? vagy lengyelországért?
davemayer
Negritis
BEARS BABY!
Sir Alex immortal
több mint 3 éve
te meg trollolló, uuuuncsi....Hahaha, de vicces vagymá hatàrosak vagyunk Afgániával?Ő Ukrajnával sem, ő Hollandiában van, de egy jó whataboutism-re mindig beugrik
sutianap
r.baggio
davemayer

Aki nem hiszi, annak utánajárnak
több mint 3 éve
Hahaha, de vicces vagymá hatàrosak vagyunk Afgániával?Ő Ukrajnával sem, ő Hollandiában van, de egy jó whataboutism-re mindig beugrik
sutianap
r.baggio
BEARS BABY!
Sir Alex immortal
több mint 3 éve
Izé, ja, legalább mi következetesen hisszük azt hogy nem kellene egy harmadik országot kihasználni a mi érdekünkben.Nem csak 30 évvel ezelőtt, hanem azóta is folyamatosan. Legalábbis a magyar jobboldal lelkébe mélyen be van égve az afgánok sorsa iránti aggodalom, mert minden adandó alkalommal előveszik őket és a nyugat szemére is hányják azt. Ezért is állnak ki olyan keményen az ukrán függetlenség mellett is. Vagyis izé.....Nekem teljesen az az érzésem már, hogy Ukrajna a világ élelmiszerkamrája és nyersanyagforrása egyszemélyben.Nekem meg hogy Ukrajna egysége már-már a világ sorsát eldöntő kérdéssé vált.
Mikey
davemayer
peterk2005
BEARS BABY!
Sir Alex immortal
több mint 3 éve
Map of dead soldiers in Ukraine war per capita in Russian regions.Source: t.co/Ai5dR9bj2y t.co/rrY2jMO2vU

több mint 3 éve
Ne törődjünk velük, mert nem Európa, igaz?!A rezsicsökkentést biztos, hogy nem veszélyeztetik. Úgyhogy aggódhatunk értük nyugodtan.
Vadász, vadász...
davemayer

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 3 éve
Elméletileg ugyanolyan fontos kellene hogy legyen.ha ugyanolyan fontos mind a 2
davemayer
több mint 3 éve
Az utóbbi mondatod üti az elsőt.Engem ugyanúgy zavar minden háború, legyen az Európában, vagy Afrikában, esetleg Ázsiában.Nekem meg hogy Ukrajna egysége már-már a világ sorsát eldöntő kérdéssé vált.Nekem teljesen az az érzésem már, hogy Ukrajna a világ élelmiszerkamrája és nyersanyagforrása egyszemélyben.Csak tudnam, mitől akar megpusztulni a vilag. Gabonát legtobben tudnak termelni. Hacsak magyarorszagot nezzuk, akkor megtermenenk magunknak. Masreszt meg a termelotol a kereskedő lofasz pénzen vasarolja fel, aztán az majd ra dobja az o hasznát a tovabbadasnal. Siman tamogathatna az allam az onellatast. Ehelyett a mezőgazdaságot is csak rombolta.Amúgy elképesztő, mennyire megy a rettegtetés, hogy mi mindenből lesz hiány, mert az Ukrajnából jön. #mindmeghalunkMiért esik ki Ukrajna? A vetésterületek túlnyomó része nem érintett a háborúban, a búza mint mindenhol ukrajnában is ősszel el lett vetve, nyáron lehet aratni.Egyébként ezzel az indiai gabona export tiltással lassan nem a gaz/olaj fogja eldönteni a háborút, hanem az, hogy van sok szép jó termőföld az oroszoknál, a világ éhes, Putyin meg nem hagyna senkit vacsizni.Ahogy irtam Peterk-nek, tulsagosan fontos dolgokat varunk toluk es a gabona az ukrajna mint masik nagy beszallito is kiesik.
somoskovig
A mutragya ugyan nem ilyen gyorsan, de a hozam fog romlani mashol es iszonyatos aremelkedest fog hozni, teszem hozza ha meregdragan vasarolunk akkor is. Es mivel gaz kell hozza, a kor bezarult. Arab tavaszt II-t nem veletlenul irtam.
no
Kukoricát, napraforgót meg néhány kevésbé jelentős gabonát érint a tavaszi vetés, szerintem. A műtrágya az idei szezonban még nem fog gondot okozni, azt nem az utolsó pillanatban szokták legyártani, biztos hogy az idénre rendelt mennyiségnek a túlnyomó része már be van tárolva valahol.
Jan
Mikey
Ventura
Mikey
davemayer
A világ működését pedig mindketten ismerjük.
Mikey
Elméletileg ugyanolyan fontos kellene hogy legyen. De emellett elmegyünk ugyanúgy ahogy az usa energiaszállításának környezetszennyezése mellett...
BEARS BABY!
Sir Alex immortal
több mint 3 éve
Ne törődjünk velük, mert nem Európa, igaz?!má hatàrosak vagyunk Afgániával?Nekem meg hogy Ukrajna egysége már-már a világ sorsát eldöntő kérdéssé vált.Nekem teljesen az az érzésem már, hogy Ukrajna a világ élelmiszerkamrája és nyersanyagforrása egyszemélyben.Csak tudnam, mitől akar megpusztulni a vilag. Gabonát legtobben tudnak termelni. Hacsak magyarorszagot nezzuk, akkor megtermenenk magunknak. Masreszt meg a termelotol a kereskedő lofasz pénzen vasarolja fel, aztán az majd ra dobja az o hasznát a tovabbadasnal. Siman tamogathatna az allam az onellatast. Ehelyett a mezőgazdaságot is csak rombolta.Amúgy elképesztő, mennyire megy a rettegtetés, hogy mi mindenből lesz hiány, mert az Ukrajnából jön. #mindmeghalunkMiért esik ki Ukrajna? A vetésterületek túlnyomó része nem érintett a háborúban, a búza mint mindenhol ukrajnában is ősszel el lett vetve, nyáron lehet aratni.Egyébként ezzel az indiai gabona export tiltással lassan nem a gaz/olaj fogja eldönteni a háborút, hanem az, hogy van sok szép jó termőföld az oroszoknál, a világ éhes, Putyin meg nem hagyna senkit vacsizni.Ahogy irtam Peterk-nek, tulsagosan fontos dolgokat varunk toluk es a gabona az ukrajna mint masik nagy beszallito is kiesik.
somoskovig
no
Jan
Mikey
Ventura
Mikey
davemayer
sutianap
Vadász, vadász...
BEARS BABY!
Sir Alex immortal
több mint 3 éve
twitter.com/JominiW/status/1525541781097652224?t=d5GjOLPIJ_PC0MvEqfZqWQ&s=19

több mint 3 éve
Vannak, akik mellett kiállnak, és vannak, akik mellett nem. Mindig is üres fázisok voltak, hogy minden ember egyenlő, meg a sportban nincs helye politikának és a többi. Egy állásinterjún a roma vénasszony, a marcona külsejű hajléktalan és a jólfésült, három diplomás emberke közül is mindenki az utolsót választja, pedig lehet hogy annak van másik két vállalkozása ami milliókat tejel, és nem is szorul rá annyira a melóra, míg a másik kettőnek meg élet-halál kérdése lenne... Ez a világ már csak így működik, aki meg megakarja változtatni, hát, nosza, rajta, mindent bele.Nekem meg hogy Ukrajna egysége már-már a világ sorsát eldöntő kérdéssé vált.Nekem teljesen az az érzésem már, hogy Ukrajna a világ élelmiszerkamrája és nyersanyagforrása egyszemélyben.Csak tudnam, mitől akar megpusztulni a vilag. Gabonát legtobben tudnak termelni. Hacsak magyarorszagot nezzuk, akkor megtermenenk magunknak. Masreszt meg a termelotol a kereskedő lofasz pénzen vasarolja fel, aztán az majd ra dobja az o hasznát a tovabbadasnal. Siman tamogathatna az allam az onellatast. Ehelyett a mezőgazdaságot is csak rombolta.Amúgy elképesztő, mennyire megy a rettegtetés, hogy mi mindenből lesz hiány, mert az Ukrajnából jön. #mindmeghalunkMiért esik ki Ukrajna? A vetésterületek túlnyomó része nem érintett a háborúban, a búza mint mindenhol ukrajnában is ősszel el lett vetve, nyáron lehet aratni.Egyébként ezzel az indiai gabona export tiltással lassan nem a gaz/olaj fogja eldönteni a háborút, hanem az, hogy van sok szép jó termőföld az oroszoknál, a világ éhes, Putyin meg nem hagyna senkit vacsizni.Ahogy irtam Peterk-nek, tulsagosan fontos dolgokat varunk toluk es a gabona az ukrajna mint masik nagy beszallito is kiesik.
somoskovig
no
Jan
Mikey
Ventura
Mikey
davemayer
több mint 3 éve
Nekem meg hogy Ukrajna egysége már-már a világ sorsát eldöntő kérdéssé vált.vajon 80 éve így aggódot mindenki ausztriárt? vagy lengyelországért?
davemayer
több mint 3 éve
má hatàrosak vagyunk Afgániával?Ő Ukrajnával sem, ő Hollandiában van, de egy jó whataboutism-re mindig beugrik
sutianap

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 3 éve
Nem csak 30 évvel ezelőtt, hanem azóta is folyamatosan. Legalábbis a magyar jobboldal lelkébe mélyen be van égve az afgánok sorsa iránti aggodalom, mert minden adandó alkalommal előveszik őket és a nyugat szemére is hányják azt. Ezért is állnak ki olyan keményen az ukrán függetlenség mellett is. Vagyis izé.....Nekem teljesen az az érzésem már, hogy Ukrajna a világ élelmiszerkamrája és nyersanyagforrása egyszemélyben.Nekem meg hogy Ukrajna egysége már-már a világ sorsát eldöntő kérdéssé vált.
Mikey
davemayer

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 3 éve
Az megvan ugye, hogy amikor a finn NATO csatlakozás hírére válaszul pár hete az oroszok odavitték az orosz-finn határra valamelyik mozgó atomkilövő állásukat, azt üzenve, hogy akkor mi ezt ide telepítjük, akkor a határmenti finn gazdák válaszul traktorokkal felvonultak a határra, hogy oké, várunk benneteket? 😀 (Valós sztori.)the Finnish Parliament will start debating NATO membership on Monday.
The vote is expected to take place on Tuesday.
There is overwhelming support for membership among MPs.
The membership application is expected to be sent to the NATO HQ in Brussels on Tuesday afternoon.
Vrij6