NFL eredménykövetés
- 1 aktív topik
Week 16 szombati dupla
109
21
NCAA eredménykövetés
- 1 aktív topik
CFB követő 2025
1 563
46
USA és a világ
hopá, hopicska, hopendáréNem is értem, az EU miért a kisgömböccel akar tárgyalni olajügyben, miért nem Zelenszkijjel, aki biztos, hogy szívesen segítene 😊
nemcsap Pótyin tuggya ezárni a Baráccságot.....
www.pravda.com.ua/eng/news/2022/05/26/7348664/
sutianap

Aki nem hiszi, annak utánajárnak
nemcsap Pótyin tuggya ezárni a Baráccságot.....
www.pravda.com.ua/eng/news/2022/05/26/7348664/

Okos, csinos, talpraesett es normalis no, nana h vagyalom 😊Nehanyaknak a my first sex prime minister fantáziájaÉs Ő kicsoda?Sanna Marin Irpinben.
Vrij6
Cowboykarcsi90
FLZOLI
Nehanyaknak a my first sex prime minister fantáziájaÉs Ő kicsoda?Sanna Marin Irpinben.
Vrij6
Cowboykarcsi90
Egy jó csaj, én bírom.És Ő kicsoda?Sanna Marin Irpinben.
Vrij6
Cowboykarcsi90
Amikor az oroszok először megfenyegették őket, még aznap kitiltatta őket a finn légtérből. Nyilvánvalóan tökösebb mint a mi megöregedett fiatal demokratáink. 😊
És Ő kicsoda?Finnország miniszterelnöke.
Cowboykarcsi90

Madden hates me.
Trust, it f*cking hates me...
És Ő kicsoda?Sanna Marin Irpinben.
Vrij6
The ring dang doo, now what is that?
Its soft and round like a pussy cat!
Got a hole in the middle, and it's split in two
and that's what you call the ring dang doo!
'csak az maradt tiéd, mit homlokod megett viselsz.'
"A világ igazságtalan. Ha elfogadod ezt, cinkos lesz a neved, ha pedig megváltoztatnád, hóhér." (Sartre)
Never forget Bucha, Borodyanka, Hostomel, Irpen, Kramatorszk, Mariupol, Rubizne, Popasna, Kremenchuk, Sievierodonetsk, Chasov Yar, Vinnytsia, Mikolajiv, Olenivka, Chaplyny, Izjum, Zaporizzsja, Kijiv, Bakhmut, Pravdyne, Marinka, Kherson, Dnipro, Soledar, Avdijivka, Slovyansk, Uman, Nova Kakhovka, Kryvyi Rih, Odessa, Pervomajszkij,Lviv, Pokrovsk, Chernihiv, Kostyantynivka, Hroza, Harkiv, 2023.12.29., Odessa, Chernihiv, Vovchansk, Harkiv, Okhmatdyt, Poltava, Lviv, Sumi, Ternopil

Madden hates me.
Trust, it f*cking hates me...
a Donyecki Népköztársaság besorozottjai megtagadják a harcot Luhanszkban.Fontos az osszetartas. 😀
Watch this video with fighters of DPR's 107th regiments. They just spent three months fighting for Mariupol. Now they complain that their commanders want to send them fight to the LPR which is a "completely different republic", presenting them as "some Cossack volunteers" pic.twitter.com/37fSLBrVl2
— Kamil Galeev (@kamilkazani) May 25, 2022
deyell
"A világ igazságtalan. Ha elfogadod ezt, cinkos lesz a neved, ha pedig megváltoztatnád, hóhér." (Sartre)
Never forget Bucha, Borodyanka, Hostomel, Irpen, Kramatorszk, Mariupol, Rubizne, Popasna, Kremenchuk, Sievierodonetsk, Chasov Yar, Vinnytsia, Mikolajiv, Olenivka, Chaplyny, Izjum, Zaporizzsja, Kijiv, Bakhmut, Pravdyne, Marinka, Kherson, Dnipro, Soledar, Avdijivka, Slovyansk, Uman, Nova Kakhovka, Kryvyi Rih, Odessa, Pervomajszkij,Lviv, Pokrovsk, Chernihiv, Kostyantynivka, Hroza, Harkiv, 2023.12.29., Odessa, Chernihiv, Vovchansk, Harkiv, Okhmatdyt, Poltava, Lviv, Sumi, Ternopil
Watch this video with fighters of DPR's 107th regiments. They just spent three months fighting for Mariupol. Now they complain that their commanders want to send them fight to the LPR which is a "completely different republic", presenting them as "some Cossack volunteers" pic.twitter.com/37fSLBrVl2
— Kamil Galeev (@kamilkazani) May 25, 2022
Szerkesztette: deyell
buhloone mindstate
Ahogy érzed.Jah, csak csaladalapitashoz meg jo.Talan, ha sikerul lakast vennem es majd talalni egy jobb munkat, akkor ez megvalosithato.Szerintem ne vegyél lakást.
Solymi
Fiatal vagy, nincs családod, többet keresel havonta, mint amennyit költesz, inkább forgasd, az szórakoztató, és bár kockázat nélkül nincs haszon, de most van háború, infláció, kaotikus világgazdaság. Vagy csak várj türelmesen, a saját ingatlan lakhatási céllal egy rossz magyar beidegződés.
Sobri Jóska
Na meg azert, mert akkor a foberlo nem emel amikor akar 😊
Solymi
Da ha egy 50 millás lakásban élsz és a 200ezres albin a főbérlő emel 20%-t, az évi félmillió plusz kiadás, neked kell tudni, hogy az anyagi "szabadságod", a pénzügyi gyarapodási lehetősegeid megmaradása, a hitelelköteleződésed neked megér e ennyit.
Egy biztos, aki saját lakást vesz, amiben lakni is akar, annak az értéknövekedés irreleváns, hiszen lakik benne, nem forgatja, nem adja el, hogy saját lakás után menjen családdal albiba, ez szinte bizonyos.
Szüleim lakása hiába ér a belvárosban 100-120 milliót, bár 6-ért vették 30 éve, de sose merült fel bennük (pedig halloták sokszor) hogy eladják, vagy befektetésként, ingatlankent, tőkeként tekintsenek rá, és ne lakásként, otthonként.
Vagyis lényegében számukra mindegy, hogy most 6-t ér vagy 106-t, ők "csak" élnek benne.
Jah, csak csaladalapitashoz meg jo.Talan, ha sikerul lakast vennem es majd talalni egy jobb munkat, akkor ez megvalosithato.Szerintem ne vegyél lakást.
Solymi
Fiatal vagy, nincs családod, többet keresel havonta, mint amennyit költesz, inkább forgasd, az szórakoztató, és bár kockázat nélkül nincs haszon, de most van háború, infláció, kaotikus világgazdaság. Vagy csak várj türelmesen, a saját ingatlan lakhatási céllal egy rossz magyar beidegződés.
Sobri Jóska
Na meg azert, mert akkor a foberlo nem emel amikor akar 😊
Talan, ha sikerul lakast vennem es majd talalni egy jobb munkat, akkor ez megvalosithato.Szerintem ne vegyél lakást.
Solymi
😀😀😀😀😀😀Akkora vicc ez az ember...
⚡️Kadyrov said that he plans to attack Poland
— NEXTA (@nexta_tv) May 25, 2022
“Ukraine is already a closed issue. I'm interested in #Poland. After #Ukraine, if there is an order, we will show what we are capable to do in 6 seconds. Better take your weapons (Poles) from the mercenaries.” pic.twitter.com/WLesxJjX2b
Mikey
Meg latszik h az oroszoknak van meg eleg ember tartaleka.
😀😀😀😀😀😀Togo is hadatüzent Hitlernek...
“Ukraine is already a closed issue. I'm interested in #Poland. After #Ukraine, if there is an order, we will show what we are capable to do in 6 seconds. Better take your weapons (Poles) from the mercenaries.” pic.twitter.com/WLesxJjX2b
Mikey
messziről nagy a pofája

KYLE LARSON – TWO-TIME NASCAR CUP SERIES CHAMPION
A Liverbird upon my chest
We are men of Shankly's best
A team that plays the Liverpool way
And wins the championship in May
Amerikában hagyománya van a fegyvertartásnak, a nemzeti identitás része, "meghódítjuk a vad vidéket".Igen, de ugye teljesen mas a setup. USA-ban mennyi fegyver van kint? 300 millio? A tomegmeszarlasok 90%-at szerintem legalabb ilyen AR-15 jellegu puskakkal kovetik el, szoval esszeru lenne eloszor ezeket kivonni a forgalombol.Nálunk -meg úgy általában Európában- pont fordítva gondolkodnak, mint te.Pszichologiai felmeres es egyebek alol konnyen ki lehet bujni. Alapbol ezeket a rifle puskakat nem lenne szabad a megvaltozott korulmenyek kozott arulni, ugyanis senkinek sincs ra szuksege szerintem.Gondolod, hogyha a közterületen "agyon lenne szabályozva", akkor ez az elmebeteg állat nem ment volna el az iskolába, mert az utcai szabályokat be kell tartani?miért ne lehetne kritizálni azt ami rossz és élvezni azt ami jó?mi az hogy rossz?😊
vagy akkor senki nem kritizálhat semmit aki beül moziba vagy netflixet néz?
Negritis
én személy szerint az otthoni fegyvertartást elfogadom, de közterületen már agyon szabályoznám
NB2
Szerintem nincs értelme a finom szabályozásnak. A legegyszerűbb megtiltani, hogy ne minden jött-ment annyi fegyvert vásároljon amennyit akar.
Ezek még arra sem hajlandók, hogy legalább megvizsgálják, nem e teljes elmebeteg az ember, akinek fegyvert adsz el.
vpi
Az atlag polgarnak onvedelmi celra vagy kulturalis orokseg gyanant szerintem maximum maroklofegyvert lehetne engedelyezni, abbol is a kisebb fajtakat. azok boven alkalmasak onvedelemre. A puskakat meg felautomatakat teljesen ki kellene vonni, szerintem epeszu embernek nincs ra szuksege (es itt most nem az alkotmanybol levezetheto ervelesre gondolok, hanem egy uj normaalkotasra).
undisputedly
A maroklőfegyver kicsi, el tudod rejteni, úgy tudod hordani normál utcai ruhában, hogy nem látszik hogy nálad van - ezért csak nagyon indokolt esetben adnak ki rá engedélyt.
Puska alapból 80-110 cm hosszú, 2-4 kg, nem tudod észrevétlenül hordani. Könnyebben vehetsz.
Ha csak a kb 4000 erdészt, 65000 sportvadászt, meg tízezres nagyságrendű vadőrt és mezőőrt vesszük, akkor nagyon alsó hangon 150000 db puska teljesen indokoltan van kint az embereknél Magyarországon.
Jan
Europaban szerintem drasztikusan kevesebb a lofegyver ami a civilek kezeben van. A munkavegzes (pl vadaszok), az megint mas kerdes, habar pont 2-3 napja olvastam a hirt, hogy egy 18 eves magyar fiu agyonlotte az apjat a vadaszfegyverevel, szoval az is elsulhet rosszul.
undisputedly
Másrészt egy olyan országról beszélünk, ahol (kivéve persze a városi környezetet) sok helyen a napi rutin része, hogy medve, farkas, coyote, aligátor, egyéb állatok benéznek a kertedbe, és nem kérdés, hogy kell lennie valami lőfegyvernek a házban. És régebben még inkább így volt, szóval ez egyáltalán nem gyökértelen dolog. És szerintem nem is feltétlenül rossz dolog. Az a rossz, hogy ezt a helyzetet egyre kevésbé tudják kezelni.
Nyilván valamiféle korlátozás szükséges, de mondjuk az azeri baltás gyilkos sztorijára sem az a megfejtés, hogy attól kezdve nem lehet baltát venni.
Az én kiindulópontom az, hogy az emberek 99 százaleka agyhalott.Figyi, a te helyzetedben ez jo meglatas, mert a te szinteden ez megvalosithato.
Ezen agyhalottak szerveződnek társadalomba, így logikus, hogy ezen társadalom szabályozottsága is agyhalott. És módfelett sokféleképpen materizálódik ezen agyhalál.
Vagyis nem lehet azt elvárnia az 1 százalékba tartozó nemagyhalott millióknak, hogy egy -számára- logikus, normális, tökéletes világban fogja leélni az eletét.
És tulajdonképpen ennyi.
A saját életében, közegében, környezetében tud valamelyest proaktív lenni, és optimalizálni a túlélését, de ennyi a max, amire az energiát -annak elpazarolása nélkül- fordítani tudja.
Ez fiatalon eléggé lehangoló és nyomasztó tud lenni, de -szerintem- ez a helyes stratégia.
Darwin óta tudjuk, hogy nem az erős, nem is az okos a legjobb túlélő, hanem a legalkalmazkodóképesebb. Erre csak ráerősít Taleb az antifragilitás fogalmának bevezetésével, de ez igazából csak átfogalmazás, finomhangolás.
Vagyis lehet agyalni a fegyvertartás szabályozásának, túlszabályozásának, alulszabályozásának lehetőségein, kimenetelein, csak haszontalan, mivel ez az agyhalottak civilizációja, lokációktól függően az agyhalottak társadalmai, így ez soha nem visz előre.
Ki kell tudni használni, meg kell tanulni profitálni a valóság valódi természetéből, felépítéséből, és alkalmazkodni kell tudni a lehetőségekhez.
Ez viszi az adott egyént előrébb, ettől tud boldogabb, harmonikusabb, teljesebb eletet élni, ahogy egy hajó is tud haladni a nálánál sokkalta nagyobb, erősebb tengeren, és nem a tengerek, óceánok lecsapolása a célja, csak a hullámokon való biztonságos előrejutás.
Persze eközben szídhatja a háborgó tengert, ha ez megnyugtatja, és ez nem gátja a haladásának.
Szerintem, vagyis tapasztalataim szerint, célravezetőbb a célra fókuszálni, nem pedig a megváltoztathatatlanon merengeni, vagy azon kattogni, azzal foglalkozni.
De persze mindenki azt tart hasznosnak amit csak akar.
Sobri Jóska
Viszont rengetegen vagyunk olyanok akik napi szinten kuzdenek olyanokkal akikkel nem kellene. Es nem azert kuzdok veluk, mert akarok, hanem mert muszaj, mert nem tudom kikerulni oket, akarmennyire is akarom.
Talan, ha sikerul lakast vennem es majd talalni egy jobb munkat, akkor ez megvalosithato.
De addig vegig kell kuzdened magad ezeken es ez igazan faraszto.
Ezen agyhalottak szerveződnek társadalomba, így logikus, hogy ezen társadalom szabályozottsága is agyhalott. És módfelett sokféleképpen materizálódik ezen agyhalál.
Vagyis nem lehet azt elvárnia az 1 százalékba tartozó nemagyhalott millióknak, hogy egy -számára- logikus, normális, tökéletes világban fogja leélni az eletét.
És tulajdonképpen ennyi.
A saját életében, közegében, környezetében tud valamelyest proaktív lenni, és optimalizálni a túlélését, de ennyi a max, amire az energiát -annak elpazarolása nélkül- fordítani tudja.
Ez fiatalon eléggé lehangoló és nyomasztó tud lenni, de -szerintem- ez a helyes stratégia.
Darwin óta tudjuk, hogy nem az erős, nem is az okos a legjobb túlélő, hanem a legalkalmazkodóképesebb. Erre csak ráerősít Taleb az antifragilitás fogalmának bevezetésével, de ez igazából csak átfogalmazás, finomhangolás.
Vagyis lehet agyalni a fegyvertartás szabályozásának, túlszabályozásának, alulszabályozásának lehetőségein, kimenetelein, csak haszontalan, mivel ez az agyhalottak civilizációja, lokációktól függően az agyhalottak társadalmai, így ez soha nem visz előre.
Ki kell tudni használni, meg kell tanulni profitálni a valóság valódi természetéből, felépítéséből, és alkalmazkodni kell tudni a lehetőségekhez.
Ez viszi az adott egyént előrébb, ettől tud boldogabb, harmonikusabb, teljesebb eletet élni, ahogy egy hajó is tud haladni a nálánál sokkalta nagyobb, erősebb tengeren, és nem a tengerek, óceánok lecsapolása a célja, csak a hullámokon való biztonságos előrejutás.
Persze eközben szídhatja a háborgó tengert, ha ez megnyugtatja, és ez nem gátja a haladásának.
Szerintem, vagyis tapasztalataim szerint, célravezetőbb a célra fókuszálni, nem pedig a megváltoztathatatlanon merengeni, vagy azon kattogni, azzal foglalkozni.
De persze mindenki azt tart hasznosnak amit csak akar.
Add hozzà még azt a pár ezer “sportlövőt” aki csak azért az, hogy legyen otthon egy desert eagle, egy beretta vagy sig sauer. Nem túl bonyolult idehaza ilyesmit tartani, ha van pénzed még olyan sok időt se kell belerakni.Nálunk -meg úgy általában Európában- pont fordítva gondolkodnak, mint te.Pszichologiai felmeres es egyebek alol konnyen ki lehet bujni. Alapbol ezeket a rifle puskakat nem lenne szabad a megvaltozott korulmenyek kozott arulni, ugyanis senkinek sincs ra szuksege szerintem.Gondolod, hogyha a közterületen "agyon lenne szabályozva", akkor ez az elmebeteg állat nem ment volna el az iskolába, mert az utcai szabályokat be kell tartani?miért ne lehetne kritizálni azt ami rossz és élvezni azt ami jó?mi az hogy rossz?😊
Negritis
én személy szerint az otthoni fegyvertartást elfogadom, de közterületen már agyon szabályoznám
NB2
Szerintem nincs értelme a finom szabályozásnak. A legegyszerűbb megtiltani, hogy ne minden jött-ment annyi fegyvert vásároljon amennyit akar.
Ezek még arra sem hajlandók, hogy legalább megvizsgálják, nem e teljes elmebeteg az ember, akinek fegyvert adsz el.
vpi
Az atlag polgarnak onvedelmi celra vagy kulturalis orokseg gyanant szerintem maximum maroklofegyvert lehetne engedelyezni, abbol is a kisebb fajtakat. azok boven alkalmasak onvedelemre. A puskakat meg felautomatakat teljesen ki kellene vonni, szerintem epeszu embernek nincs ra szuksege (es itt most nem az alkotmanybol levezetheto ervelesre gondolok, hanem egy uj normaalkotasra).
undisputedly
A maroklőfegyver kicsi, el tudod rejteni, úgy tudod hordani normál utcai ruhában, hogy nem látszik hogy nálad van - ezért csak nagyon indokolt esetben adnak ki rá engedélyt.
Puska alapból 80-110 cm hosszú, 2-4 kg, nem tudod észrevétlenül hordani. Könnyebben vehetsz.
Ha csak a kb 4000 erdészt, 65000 sportvadászt, meg tízezres nagyságrendű vadőrt és mezőőrt vesszük, akkor nagyon alsó hangon 150000 db puska teljesen indokoltan van kint az embereknél Magyarországon.
Jan
“A kiábrándult idealistákból lettek a cinikusok”
Igen, de ugye teljesen mas a setup. USA-ban mennyi fegyver van kint? 300 millio? A tomegmeszarlasok 90%-at szerintem legalabb ilyen AR-15 jellegu puskakkal kovetik el, szoval esszeru lenne eloszor ezeket kivonni a forgalombol.Nálunk -meg úgy általában Európában- pont fordítva gondolkodnak, mint te.Pszichologiai felmeres es egyebek alol konnyen ki lehet bujni. Alapbol ezeket a rifle puskakat nem lenne szabad a megvaltozott korulmenyek kozott arulni, ugyanis senkinek sincs ra szuksege szerintem.Gondolod, hogyha a közterületen "agyon lenne szabályozva", akkor ez az elmebeteg állat nem ment volna el az iskolába, mert az utcai szabályokat be kell tartani?miért ne lehetne kritizálni azt ami rossz és élvezni azt ami jó?mi az hogy rossz?😊
Negritis
NB2
vpi
undisputedly
Jan
Europaban szerintem drasztikusan kevesebb a lofegyver ami a civilek kezeben van. A munkavegzes (pl vadaszok), az megint mas kerdes, habar pont 2-3 napja olvastam a hirt, hogy egy 18 eves magyar fiu agyonlotte az apjat a vadaszfegyverevel, szoval az is elsulhet rosszul.
Nálunk -meg úgy általában Európában- pont fordítva gondolkodnak, mint te.Pszichologiai felmeres es egyebek alol konnyen ki lehet bujni. Alapbol ezeket a rifle puskakat nem lenne szabad a megvaltozott korulmenyek kozott arulni, ugyanis senkinek sincs ra szuksege szerintem.Gondolod, hogyha a közterületen "agyon lenne szabályozva", akkor ez az elmebeteg állat nem ment volna el az iskolába, mert az utcai szabályokat be kell tartani?miért ne lehetne kritizálni azt ami rossz és élvezni azt ami jó?mi az hogy rossz?😊
Negritis
NB2
vpi
undisputedly