USA és a világ
32 feliratkozó
több mint 3 éve
Azt jól érzékelem, hogy Peking a szokásos “készültségbe helyezte a hadsereget” illetve “bekérette az USA nagykövetét” tulajdonképpen becsicskult és kussol a Pelosi látogatásra reagálva?
több mint 3 éve
valamint sokan rájöttek hogy van "mail in ballot" és így könnyebben tudnak bizonyos helyeken az urnáhozEz a szepsege a jeloltallitasnak. A sajat bazisnak leginkabb szimpatikus jelolt nem feltetlenul lesz a legeladhatobb a tobbsegi tarsadalomnak is. Ezert kellene, hogy Trump maradjon Floridaban es golfozgasson.Persze, Texast nem fogja megfordítani némi női nyavalygás.
Az abortusz kerdes amugy annyira nem razta meg a felidos eselyeket, mint sokan gondoltak. Meglepo.
undisputedly
Ha ránézel a térképre, akkor nyilvánvaló, hogy meg kéne nyerni egész PA-t és és AZ-t meg GA nagy részét is (azokat az államokat mondom, ahol Biden nyert), hogy forduljon az eredmény. Elég valószínűtlen.
projects.fivethirtyeight.com/2022-election-forecast/house/?cid=rrpromo
Gyurma Pappa
The Stronger you become, the Weaker you really are.
I wanted Champ to be champ!
több mint 3 éve
indul a buli:Ott azon a dimbes-dombos-hegyes területen mi olyan fontos egyik ill. másik oldalnak?
⚡️Azerbaijan starts offensive in Nagorno-Karabakh, seizes several heights.
According to Azerbaijan's Defense Ministry, the offensive started after Armenian troops killed an Azeri soldier in the area where Russian peacekeepers are deployed.
Amadeus
KYLE LARSON – TWO-TIME NASCAR CUP SERIES CHAMPION
A Liverbird upon my chest
We are men of Shankly's best
A team that plays the Liverpool way
And wins the championship in May
több mint 3 éve
indul a buli:Játék nélkül mehet tovább a Fradi?
⚡️Azerbaijan starts offensive in Nagorno-Karabakh, seizes several heights.
According to Azerbaijan's Defense Ministry, the offensive started after Armenian troops killed an Azeri soldier in the area where Russian peacekeepers are deployed.
Amadeus
több mint 3 éve
indul a buli: ⚡️Azerbaijan starts offensive in Nagorno-Karabakh, seizes several heights.
több mint 3 éve
Vagy olvasott barmi Shadowrunt, Cyberpunkot, William Gibsont, meg egy másik tucat utopisztikus sci-fit ugyanezzel a koncepcióval 😊Ezek szerint láttad a Szárnyas fejvadászt.Kínán sokat gondolkodtam, hogy lehet-e hosszú távon ellenpólus, de végül a nemre jutottam, aminek elsősorban két okát látom:Nem tudom hol olvastam, de vedd akkor úgy, mintha nekem jutott volna eszembe, végülis tök mindegy, mert a jövőről szól, az meg csak prognózis, akárki is mondja, akármivel támasztja alá:
- Kína egy továbbfejlesztett összeszerelő ország, aminek a piacát az USA es az EU gazdaság adja. Mindkét félnek hasznos ez az állapot.
- Azt gondolom, hogy a kínai autokrata rendszer megfojtja a valódi innovációt és piaci versenyt, ezáltal meg tud közelíteni egy kapitalista piacgazdaságot, de utolérni sohase dogja tudni, nem hogy előzni.
(Mindez csak alátámasztó számok nélküli gondolatmenet, annyira nem csikol, hogy az elmélet helyességét ellenőrizzem is! 😀 )
Szokol
Kína egyertelműen világuralomra tör.
Nem két pólust akar, hanem egy olyan világot, ami teljesen Kína.
De nem ma, nem holnap. Van rá eleg idejük, a saját felfogásuk szerint ebben a században, a következőben, egyremegy. Szépen, lassan, apránként majd elérik, mert a saját kultúrajukat tartják optimálisnak, követendőnek, "magasabbrendűnek", és kellően eltökéltek, erősek, sokan vannak, idejük van, türelmük van.
Ha eszerint a metodika szerint nézed, akkor bármi történik is épp momentán az oroszoknál, az USA-ban, Nyugat-Európában, nekik csak egy lépcsőfok, amiről lépnek tovább. Vagy álldogálnak rajta egy ideig, ráérnek.
És ez kb. egybecseng azzal, amit én gondolok, hogy hosszútávon (párszáz év) egy világ lesz, az emberi faj összekeveredik, az idétlen, idejétmúlt nemzetállami keretek felbomlanak, a térkepeken rajzolt határok elavulnak, elkopnak, nagy gazdasági társulások, érdekcsoportok birtokolják/gyakorolják majd a hatalmat, egy olyan emberiség fogja lakni párszáz év múlva a Földet (meg akár a Naprendszer többi bolygójat) amire most rá se ismernénk, el se tudjuk képzelni.
Őszentsége Sobri Jóska
nagylaza, főpohárnok
több mint 3 éve
Ezek szerint láttad a Szárnyas fejvadászt.Kínán sokat gondolkodtam, hogy lehet-e hosszú távon ellenpólus, de végül a nemre jutottam, aminek elsősorban két okát látom:Nem tudom hol olvastam, de vedd akkor úgy, mintha nekem jutott volna eszembe, végülis tök mindegy, mert a jövőről szól, az meg csak prognózis, akárki is mondja, akármivel támasztja alá:
- Kína egy továbbfejlesztett összeszerelő ország, aminek a piacát az USA es az EU gazdaság adja. Mindkét félnek hasznos ez az állapot.
- Azt gondolom, hogy a kínai autokrata rendszer megfojtja a valódi innovációt és piaci versenyt, ezáltal meg tud közelíteni egy kapitalista piacgazdaságot, de utolérni sohase dogja tudni, nem hogy előzni.
(Mindez csak alátámasztó számok nélküli gondolatmenet, annyira nem csikol, hogy az elmélet helyességét ellenőrizzem is! 😀 )
Szokol
De nem ma, nem holnap. Van rá eleg idejük, a saját felfogásuk szerint ebben a században, a következőben, egyremegy. Szépen, lassan, apránként majd elérik, mert a saját kultúrajukat tartják optimálisnak, követendőnek, "magasabbrendűnek", és kellően eltökéltek, erősek, sokan vannak, idejük van, türelmük van.
Ha eszerint a metodika szerint nézed, akkor bármi történik is épp momentán az oroszoknál, az USA-ban, Nyugat-Európában, nekik csak egy lépcsőfok, amiről lépnek tovább. Vagy álldogálnak rajta egy ideig, ráérnek.
És ez kb. egybecseng azzal, amit én gondolok, hogy hosszútávon (párszáz év) egy világ lesz, az emberi faj összekeveredik, az idétlen, idejétmúlt nemzetállami keretek felbomlanak, a térkepeken rajzolt határok elavulnak, elkopnak, nagy gazdasági társulások, érdekcsoportok birtokolják/gyakorolják majd a hatalmat, egy olyan emberiség fogja lakni párszáz év múlva a Földet (meg akár a Naprendszer többi bolygójat) amire most rá se ismernénk, el se tudjuk képzelni.
Őszentsége Sobri Jóska
több mint 3 éve
A legnagyobb valalatok befolyasa nagyobb, gazdagabbak es egyeb szempontbol is jobbak mint a legtobb allam a vilagban. Viszont szerintem egyszerubb megvedeniuk "allami" kereteken belul mint sajat magukban a cegeknel ezeket a "vagyonokat". Szerintem ez szamukra elonytelenebb mert ma csak a nepesseg 98%-tol kell tartaniuk alulrol akiket konnyeden kordaban tartanak, mert nem nagyon jon fel sehol a vagyon ujraosztas es amerikaban a ket leggazdagabb a bottom 50-60% osszes vagyonaval tokkal-vonoval egyenlo vagyon felett rendelkezik. Az egyeni/ceges kalandoknal viszont horizontalis lenne a fenyegetes es egymassal kuzdenenek ami viszont a kiegyenlitetebb terepet jelentene es sokkal ketesebb kimenetele lenne ezeknek az elkerulhetetlen konfliktusoknak es nekik kellene fegyverkezniuk. Hacsak ki nem egyeznek, az osszes ami akkor sem lenne hosszu eletu. Persze tudom hogy hosszan belenyulva a jovorol van szo, de a tortenelem soran az egyik allando dolog a vagyon vedese ( kulonbozo korszakokban kulenfele es valtozatos modon, de mindig )
több mint 3 éve
Azerbaijan will provide Ukraine with QFAB-250 LG guided air bombs for the Su-25. These bombs have been developed by Turkey 🇹🇷 and Azerbaijan 🇦🇿. bastion.tv/azerbajdzhan-n…
több mint 3 éve
Ha te mondod, ha más, egyet értek vele. Azonban egy dolog az akarat és egy màsik a képesség: ebben a politikai-gazdasági kultúrával szerintem nem lesz erre képes.Szerintem sem. VIszont sajnos látok egy korporativista multik által irányított világra való kifutási lehetőséget. Sajnos mind a nyugati kapitalizmusban, mind a kínai "államkapitalizmusban" megvan ez a kifutási pálya szerintem. 😕
Szokol

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 3 éve
Ha te mondod, ha más, egyet értek vele. Azonban egy dolog az akarat és egy màsik a képesség: ebben a politikai-gazdasági kultúrával szerintem nem lesz erre képes.Kínán sokat gondolkodtam, hogy lehet-e hosszú távon ellenpólus, de végül a nemre jutottam, aminek elsősorban két okát látom:Nem tudom hol olvastam, de vedd akkor úgy, mintha nekem jutott volna eszembe, végülis tök mindegy, mert a jövőről szól, az meg csak prognózis, akárki is mondja, akármivel támasztja alá:
Szokol
Őszentsége Sobri Jóska
több mint 3 éve
Nagy szerencse, hogy ha így is lesz, azt mi már nem fogjuk megérni, de még az unokáink se 😊

Hail to the Redskins! - Ad augusta per angusta
"I don't break the horizon
I erase it when I'm born"
több mint 3 éve
Kínán sokat gondolkodtam, hogy lehet-e hosszú távon ellenpólus, de végül a nemre jutottam, aminek elsősorban két okát látom:Nem tudom hol olvastam, de vedd akkor úgy, mintha nekem jutott volna eszembe, végülis tök mindegy, mert a jövőről szól, az meg csak prognózis, akárki is mondja, akármivel támasztja alá:
Szokol
több mint 3 éve
Ma épp egy Moszkva melletti raktárépület kezdett égni elég látványosan. Vajon a háború előtt is ilyen sok raktár gyulladt ki az oroszoknál, vagy ennyire jól működik a szabotálás?
Szerkesztette: Mikey
több mint 3 éve
Orbán szerint Trumppal lenne erős az USA....azért megnézném, hogy a Pepike kit kéret be, ha Biden azt mondaná, hogy pl a Fletóval lenne erős Magyarország.Más nem mondhat ilyet, csak neki szabad. Megszokhattad volna már.
Klaci79
több mint 3 éve
Orbán szerint Trumppal lenne erős az USA....azért megnézném, hogy a Pepike kit kéret be, ha Biden azt mondaná, hogy pl a Fletóval lenne erős Magyarország.
több mint 3 éve
Szvsz ezt a fanatikus Trump imádók nem így látják. Meg hát a repiknél már a Tea Party óta látszik egy mély, belső megosztottság.Aprilis ota nem volt Foxon kb. A repi establishment szepen megprobalja hatterbe tolni. Ha indul is, mindent megtesznek majd, hogy ne nyerjen.És ha ezzel kinyírná a republikánus pártot, az lenne még szép 😊Csak Trump ne induljon.pedig fog sztem.
undisputedly
Nemzetes és vitézlő csebi
ender1112
Trump=/=Repi part
undisputedly
több mint 3 éve
Aprilis ota nem volt Foxon kb. A repi establishment szepen megprobalja hatterbe tolni. Ha indul is, mindent megtesznek majd, hogy ne nyerjen.És ha ezzel kinyírná a republikánus pártot, az lenne még szép 😊Csak Trump ne induljon.pedig fog sztem.
undisputedly
ender1112
Trump=/=Repi part
több mint 3 éve
És ha ezzel kinyírná a republikánus pártot, az lenne még szép 😊Csak Trump ne induljon.pedig fog sztem.
undisputedly
több mint 3 éve
Csak Trump ne induljon.pedig fog sztem.
undisputedly
Ha meg akarjuk védeni a demokráciánkat, újra kell épitenünk azokat a normákat, amelyek egykor védelmezték. Ám ennel többet kell tennünk. E normákat ki kell terjesztenünk úgy, hogy egy sokszínű társadalom minden tagja számára elerhetők legyenek.
több mint 3 éve
Ugy ertem, hogy mindenki tudta, hogy HC lesz a jelolt, az osszes nagy donortol kezdve a relevans politikai szereplokig. Nem is allitott neki senki komoly akadalyt. Bernie jott be a grassroot kis fanjaival. Most viszont nem all felre senki ilyen szinten, nyilt verseny lesz, mint pl az elozo korben talan, de ugye most a repiknel is nyilt a verseny. Nincs Bush es remelhetoleg Trump sem lesz. Igazi shitshow-t varok.Ez oké, de Hillary miért nem volt új Obama után? Szerintem nagyon nem ugyanaz a segglyuka a demokrata pártnak a kettő.Nem igazan. Ott minden le volt zsirozva Hillarynek. (Meg a vita elott a kerdeseket is megkapta). Bernie kicsit bezavart, de o vele is megertettettek, hogy ki kellene szallnia.A kovi 2 ev tenyleg szorakoztato lesz, hiszen lehetseges, hogy osidok ota ismet elofordul, hogy mindket part jeloltet keres egyazon valasztasra, plusz repi Haz alatt mehetne a szinhaz.undisputedly2016 nem ilyen volt?
peterk2005 udvari bolond
undisputedly
(Egyébként úgy érted amit írtál, hogy az előválasztásokat elkamuzták a demokraták?)
peterk2005 udvari bolond
több mint 3 éve
Ez oké, de Hillary miért nem volt új Obama után? Szerintem nagyon nem ugyanaz a segglyuka a demokrata pártnak a kettő.Nem igazan. Ott minden le volt zsirozva Hillarynek. (Meg a vita elott a kerdeseket is megkapta). Bernie kicsit bezavart, de o vele is megertettettek, hogy ki kellene szallnia.A kovi 2 ev tenyleg szorakoztato lesz, hiszen lehetseges, hogy osidok ota ismet elofordul, hogy mindket part jeloltet keres egyazon valasztasra, plusz repi Haz alatt mehetne a szinhaz.undisputedly2016 nem ilyen volt?
peterk2005 udvari bolond
undisputedly
(Egyébként úgy érted amit írtál, hogy az előválasztásokat elkamuzták a demokraták?)
Szerkesztette: peterk2005 udvari bolond

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 3 éve
Nem igazan. Ott minden le volt zsirozva Hillarynek. (Meg a vita elott a kerdeseket is megkapta). Bernie kicsit bezavart, de o vele is megertettettek, hogy ki kellene szallnia.A kovi 2 ev tenyleg szorakoztato lesz, hiszen lehetseges, hogy osidok ota ismet elofordul, hogy mindket part jeloltet keres egyazon valasztasra, plusz repi Haz alatt mehetne a szinhaz.undisputedly2016 nem ilyen volt?
peterk2005 udvari bolond
Szerkesztette: undisputedly
több mint 3 éve
A kovi 2 ev tenyleg szorakoztato lesz, hiszen lehetseges, hogy osidok ota ismet elofordul, hogy mindket part jeloltet keres egyazon valasztasra, plusz repi Haz alatt mehetne a szinhaz.undisputedly2016 nem ilyen volt?

több mint 3 éve
telex.hu/kulfold/2022/08/03/nemzetkozi-atomenergia-ugynoksegEbből vajon mennyi az igazság és mennyi a hangulatkeltés?