NFL eredménykövetés NFL eredménykövetés - 1 aktív topik

NCAA eredménykövetés NCAA eredménykövetés - 1 aktív topik

USA és a világ

31 feliratkozó

több mint 3 éve
ender1112 Kansas City Chiefs 2 604 — Víí aaaar dö cseempjönsz.
hopá, hopicska, hopendáré
nemcsap Pótyin tuggya ezárni a Baráccságot.....
 www.pravda.com.ua/eng/news/2022/05/26/7348664/
sutianap
Nem is értem, az EU miért a kisgömböccel akar tárgyalni olajügyben, miért nem Zelenszkijjel, aki biztos, hogy szívesen segítene 😊
több mint 3 éve
sutianap Pittsburgh Steelers Pittsburgh Panthers 13 694 — capitaine du château de Vienne 1487
It appears that the Ukrainian military is reinforcing its Sieverodonetsk-Lisichansk area and rather than withdrawing from it. Apparently, the command does not deem the situation hopeless and opts to go on trying to wear the Russian military out in urban warfare.  t.co/1JTdryQzmt

Aki nem hiszi, annak utánajárnak
több mint 3 éve
sutianap Pittsburgh Steelers Pittsburgh Panthers 13 694 — capitaine du château de Vienne 1487
hopá, hopicska, hopendáré
nemcsap Pótyin tuggya ezárni a Baráccságot.....
 www.pravda.com.ua/eng/news/2022/05/26/7348664/

több mint 3 éve
Lúdas Solymi New England Patriots 8 880
Sanna Marin Irpinben.
Vrij6
És Ő kicsoda?
Cowboykarcsi90
Nehanyaknak a my first sex prime minister fantáziája
FLZOLI
Okos, csinos, talpraesett es normalis no, nana h vagyalom 😊
több mint 3 éve
FLZOLI Denver Broncos 12 624 — farkas.l.zoltan@gmail.com
Sanna Marin Irpinben.
Vrij6
És Ő kicsoda?
Cowboykarcsi90
Nehanyaknak a my first sex prime minister fantáziája

több mint 3 éve
Jan Pittsburgh Steelers 5 413 — Steelers fan
Sanna Marin Irpinben.
Vrij6
És Ő kicsoda?
Cowboykarcsi90
Egy jó csaj, én bírom.
Amikor az oroszok először megfenyegették őket, még aznap kitiltatta őket a finn légtérből. Nyilvánvalóan tökösebb mint a mi megöregedett fiatal demokratáink. 😊
több mint 3 éve
empty taxi Atlanta Falcons Georgia Bulldogs 37 074 — Lájkold a zsűrit!
És Ő kicsoda?
Cowboykarcsi90
Finnország miniszterelnöke.

Madden hates me.
Trust, it f*cking hates me...
több mint 3 éve
Cowboykarcsi90 3 470 — …not me…Im in my prime!
Sanna Marin Irpinben.
Vrij6
És Ő kicsoda?

The ring dang doo, now what is that?
Its soft and round like a pussy cat!
Got a hole in the middle, and it's split in two
and that's what you call the ring dang doo!
több mint 3 éve
Sjoelleer van de Vrij Baltimore Ravens 13 954 — Слава Україні! Героям слава!
Sanna Marin Irpinben.

'csak az maradt tiéd, mit homlokod megett viselsz.'

"A világ igazságtalan. Ha elfogadod ezt, cinkos lesz a neved, ha pedig megváltoztatnád, hóhér." (Sartre)

Never forget Bucha, Borodyanka, Hostomel, Irpen, Kramatorszk, Mariupol, Rubizne, Popasna, Kremenchuk, Sievierodonetsk, Chasov Yar, Vinnytsia, Mikolajiv, Olenivka, Chaplyny, Izjum, Zaporizzsja, Kijiv, Bakhmut, Pravdyne, Marinka, Kherson, Dnipro, Soledar, Avdijivka, Slovyansk, Uman, Nova Kakhovka, Kryvyi Rih, Odessa, Pervomajszkij,Lviv, Pokrovsk, Chernihiv, Kostyantynivka, Hroza, Harkiv, 2023.12.29., Odessa, Chernihiv, Vovchansk, Harkiv, Okhmatdyt, Poltava, Lviv, Sumi, Ternopil
több mint 3 éve
empty taxi Atlanta Falcons Georgia Bulldogs 37 074 — Lájkold a zsűrit!
 hvg.hu/itthon/20220525_Olajjal_koccinto_Orban_es_Putyin__a_varsoi_magyar_nagykovetsegnel_akciozott_a_Greenpeace

Madden hates me.
Trust, it f*cking hates me...
több mint 3 éve
a Donyecki Népköztársaság besorozottjai megtagadják a harcot Luhanszkban.

deyell
Fontos az osszetartas. 😀

"A világ igazságtalan. Ha elfogadod ezt, cinkos lesz a neved, ha pedig megváltoztatnád, hóhér." (Sartre)

Never forget Bucha, Borodyanka, Hostomel, Irpen, Kramatorszk, Mariupol, Rubizne, Popasna, Kremenchuk, Sievierodonetsk, Chasov Yar, Vinnytsia, Mikolajiv, Olenivka, Chaplyny, Izjum, Zaporizzsja, Kijiv, Bakhmut, Pravdyne, Marinka, Kherson, Dnipro, Soledar, Avdijivka, Slovyansk, Uman, Nova Kakhovka, Kryvyi Rih, Odessa, Pervomajszkij,Lviv, Pokrovsk, Chernihiv, Kostyantynivka, Hroza, Harkiv, 2023.12.29., Odessa, Chernihiv, Vovchansk, Harkiv, Okhmatdyt, Poltava, Lviv, Sumi, Ternopil
több mint 3 éve
deyell Las Vegas Raiders 12 228
a Donyecki Népköztársaság besorozottjai megtagadják a harcot Luhanszkban.

Szerkesztette: deyell

buhloone mindstate

több mint 3 éve
Őszentsége Sobri Jóska Jacksonville Jaguars 35 168 — #NoStress
Talan, ha sikerul lakast vennem es majd talalni egy jobb munkat, akkor ez megvalosithato.
Solymi
Szerintem ne vegyél lakást.
Fiatal vagy, nincs családod, többet keresel havonta, mint amennyit költesz, inkább forgasd, az szórakoztató, és bár kockázat nélkül nincs haszon, de most van háború, infláció, kaotikus világgazdaság. Vagy csak várj türelmesen, a saját ingatlan lakhatási céllal egy rossz magyar beidegződés.
Sobri Jóska
Jah, csak csaladalapitashoz meg jo.
Na meg azert, mert akkor a foberlo nem emel amikor akar 😊
Solymi
Ahogy érzed.
Da ha egy 50 millás lakásban élsz és a 200ezres albin a főbérlő emel 20%-t, az évi félmillió plusz kiadás, neked kell tudni, hogy az anyagi "szabadságod", a pénzügyi gyarapodási lehetősegeid megmaradása, a hitelelköteleződésed neked megér e ennyit.
Egy biztos, aki saját lakást vesz, amiben lakni is akar, annak az értéknövekedés irreleváns, hiszen lakik benne, nem forgatja, nem adja el, hogy saját lakás után menjen családdal albiba, ez szinte bizonyos.
Szüleim lakása hiába ér a belvárosban 100-120 milliót, bár 6-ért vették 30 éve, de sose merült fel bennük (pedig halloták sokszor) hogy eladják, vagy befektetésként, ingatlankent, tőkeként tekintsenek rá, és ne lakásként, otthonként.
Vagyis lényegében számukra mindegy, hogy most 6-t ér vagy 106-t, ők "csak" élnek benne.

több mint 3 éve
Talan, ha sikerul lakast vennem es majd talalni egy jobb munkat, akkor ez megvalosithato.
Solymi
Fiatal vagy, nincs családod, többet keresel havonta, mint amennyit költesz, inkább forgasd, az szórakoztató, és bár kockázat nélkül nincs haszon, de most van háború, infláció, kaotikus világgazdaság. Vagy csak várj türelmesen, a saját ingatlan lakhatási céllal egy rossz magyar beidegződés.
Sobri Jóska
Jah, csak csaladalapitashoz meg jo.
Na meg azert, mert akkor a foberlo nem emel amikor akar 😊
több mint 3 éve
Solymi

több mint 3 éve
😀😀😀😀😀😀

Mikey
Akkora vicc ez az ember...

több mint 3 éve
Nem tul rozsas a helyzet.

Meg latszik h az oroszoknak van meg eleg ember tartaleka.

https://external.xx.fbcdn.net/emg1/v/t13/7226353201757436887?url=https%3A%2F%2Fwww.valaszonline.hu%2Fwp-content%2Fuploads%2F2022%2F05%2F033_8200057_628e542d928a5.jpg&fb_obo=1&utld=valaszonline.hu&stp=c0.5000x0.5000f_dst-jpg_flffffff_p600x600_q75_tt6&_nc_gid=zdR_rtFNpne-KwW-sbibIQ&_nc_oc=AdktiJYvd2jQxzdSUmGk6CD2yhRyLDVYSqipl5I5WCUm0slRfpAsocIcLsahzZNzVIk&ccb=13-1&oh=06_Q3-6AY5uFWU3a4aFWDO_rLYrKoBalbzJyF48BCGkH9c09OxM&oe=6940541F&_nc_sid=867500
Válasz Online
🔴 Körbezárhatják az ukrán csapatokat Szvjevjerodonecknél; alakul „Novorosszija” területe. Megérkezett Németországba az első ukrán gabonaszállítmány. A Válasz Online és két magyar...
több mint 3 éve
😀😀😀😀😀😀

Mikey
Togo is hadatüzent Hitlernek...
messziről nagy a pofája

több mint 3 éve
Mikey Cincinnati Bengals 20 577
😀😀😀😀😀😀

KYLE LARSON – TWO-TIME NASCAR CUP SERIES CHAMPION

A Liverbird upon my chest
We are men of Shankly's best
A team that plays the Liverpool way
And wins the championship in May
több mint 3 éve
miért ne lehetne kritizálni azt ami rossz és élvezni azt ami jó?
vagy akkor senki nem kritizálhat semmit aki beül moziba vagy netflixet néz?
Negritis
mi az hogy rossz?😊
én személy szerint az otthoni fegyvertartást elfogadom, de közterületen már agyon szabályoznám
NB2
Gondolod, hogyha a közterületen "agyon lenne szabályozva", akkor ez az elmebeteg állat nem ment volna el az iskolába, mert az utcai szabályokat be kell tartani?

Szerintem nincs értelme a finom szabályozásnak. A legegyszerűbb megtiltani, hogy ne minden jött-ment annyi fegyvert vásároljon amennyit akar.

Ezek még arra sem hajlandók, hogy legalább megvizsgálják, nem e teljes elmebeteg az ember, akinek fegyvert adsz el.
vpi
Pszichologiai felmeres es egyebek alol konnyen ki lehet bujni. Alapbol ezeket a rifle puskakat nem lenne szabad a megvaltozott korulmenyek kozott arulni, ugyanis senkinek sincs ra szuksege szerintem.

Az atlag polgarnak onvedelmi celra vagy kulturalis orokseg gyanant szerintem maximum maroklofegyvert lehetne engedelyezni, abbol is a kisebb fajtakat. azok boven alkalmasak onvedelemre. A puskakat meg felautomatakat teljesen ki kellene vonni, szerintem epeszu embernek nincs ra szuksege (es itt most nem az alkotmanybol levezetheto ervelesre gondolok, hanem egy uj normaalkotasra).
undisputedly
Nálunk -meg úgy általában Európában- pont fordítva gondolkodnak, mint te.

A maroklőfegyver kicsi, el tudod rejteni, úgy tudod hordani normál utcai ruhában, hogy nem látszik hogy nálad van - ezért csak nagyon indokolt esetben adnak ki rá engedélyt.

Puska alapból 80-110 cm hosszú, 2-4 kg, nem tudod észrevétlenül hordani. Könnyebben vehetsz.

Ha csak a kb 4000 erdészt, 65000 sportvadászt, meg tízezres nagyságrendű vadőrt és mezőőrt vesszük, akkor nagyon alsó hangon 150000 db puska teljesen indokoltan van kint az embereknél Magyarországon.
Jan
Igen, de ugye teljesen mas a setup. USA-ban mennyi fegyver van kint? 300 millio? A tomegmeszarlasok 90%-at szerintem legalabb ilyen AR-15 jellegu puskakkal kovetik el, szoval esszeru lenne eloszor ezeket kivonni a forgalombol.

Europaban szerintem drasztikusan kevesebb a lofegyver ami a civilek kezeben van. A munkavegzes (pl vadaszok), az megint mas kerdes, habar pont 2-3 napja olvastam a hirt, hogy egy 18 eves magyar fiu agyonlotte az apjat a vadaszfegyverevel, szoval az is elsulhet rosszul.
undisputedly
Amerikában hagyománya van a fegyvertartásnak, a nemzeti identitás része, "meghódítjuk a vad vidéket".

Másrészt egy olyan országról beszélünk, ahol (kivéve persze a városi környezetet) sok helyen a napi rutin része, hogy medve, farkas, coyote, aligátor, egyéb állatok benéznek a kertedbe, és nem kérdés, hogy kell lennie valami lőfegyvernek a házban. És régebben még inkább így volt, szóval ez egyáltalán nem gyökértelen dolog. És szerintem nem is feltétlenül rossz dolog. Az a rossz, hogy ezt a helyzetet egyre kevésbé tudják kezelni.

Nyilván valamiféle korlátozás szükséges, de mondjuk az azeri baltás gyilkos sztorijára sem az a megfejtés, hogy attól kezdve nem lehet baltát venni.
több mint 3 éve
Az én kiindulópontom az, hogy az emberek 99 százaleka agyhalott.
Ezen agyhalottak szerveződnek társadalomba, így logikus, hogy ezen társadalom szabályozottsága is agyhalott. És módfelett sokféleképpen materizálódik ezen agyhalál.
Vagyis nem lehet azt elvárnia az 1 százalékba tartozó nemagyhalott millióknak, hogy egy -számára- logikus, normális, tökéletes világban fogja leélni az eletét.
És tulajdonképpen ennyi.

A saját életében, közegében, környezetében tud valamelyest proaktív lenni, és optimalizálni a túlélését, de ennyi a max, amire az energiát -annak elpazarolása nélkül- fordítani tudja.
Ez fiatalon eléggé lehangoló és nyomasztó tud lenni, de -szerintem- ez a helyes stratégia.

Darwin óta tudjuk, hogy nem az erős, nem is az okos a legjobb túlélő, hanem a legalkalmazkodóképesebb. Erre csak ráerősít Taleb az antifragilitás fogalmának bevezetésével, de ez igazából csak átfogalmazás, finomhangolás.
Vagyis lehet agyalni a fegyvertartás szabályozásának, túlszabályozásának, alulszabályozásának lehetőségein, kimenetelein, csak haszontalan, mivel ez az agyhalottak civilizációja, lokációktól függően az agyhalottak társadalmai, így ez soha nem visz előre.

Ki kell tudni használni, meg kell tanulni profitálni a valóság valódi természetéből, felépítéséből, és alkalmazkodni kell tudni a lehetőségekhez.
Ez viszi az adott egyént előrébb, ettől tud boldogabb, harmonikusabb, teljesebb eletet élni, ahogy egy hajó is tud haladni a nálánál sokkalta nagyobb, erősebb tengeren, és nem a tengerek, óceánok lecsapolása a célja, csak a hullámokon való biztonságos előrejutás.
Persze eközben szídhatja a háborgó tengert, ha ez megnyugtatja, és ez nem gátja a haladásának.
Szerintem, vagyis tapasztalataim szerint, célravezetőbb a célra fókuszálni, nem pedig a megváltoztathatatlanon merengeni, vagy azon kattogni, azzal foglalkozni.
De persze mindenki azt tart hasznosnak amit csak akar.
Sobri Jóska
Figyi, a te helyzetedben ez jo meglatas, mert a te szinteden ez megvalosithato.

Viszont rengetegen vagyunk olyanok akik napi szinten kuzdenek olyanokkal akikkel nem kellene. Es nem azert kuzdok veluk, mert akarok, hanem mert muszaj, mert nem tudom kikerulni oket, akarmennyire is akarom.

De addig vegig kell kuzdened magad ezeken es ez igazan faraszto.
több mint 3 éve
Az én kiindulópontom az, hogy az emberek 99 százaleka agyhalott.
Ezen agyhalottak szerveződnek társadalomba, így logikus, hogy ezen társadalom szabályozottsága is agyhalott. És módfelett sokféleképpen materizálódik ezen agyhalál.
Vagyis nem lehet azt elvárnia az 1 százalékba tartozó nemagyhalott millióknak, hogy egy -számára- logikus, normális, tökéletes világban fogja leélni az eletét.
És tulajdonképpen ennyi.

A saját életében, közegében, környezetében tud valamelyest proaktív lenni, és optimalizálni a túlélését, de ennyi a max, amire az energiát -annak elpazarolása nélkül- fordítani tudja.
Ez fiatalon eléggé lehangoló és nyomasztó tud lenni, de -szerintem- ez a helyes stratégia.

Darwin óta tudjuk, hogy nem az erős, nem is az okos a legjobb túlélő, hanem a legalkalmazkodóképesebb. Erre csak ráerősít Taleb az antifragilitás fogalmának bevezetésével, de ez igazából csak átfogalmazás, finomhangolás.
Vagyis lehet agyalni a fegyvertartás szabályozásának, túlszabályozásának, alulszabályozásának lehetőségein, kimenetelein, csak haszontalan, mivel ez az agyhalottak civilizációja, lokációktól függően az agyhalottak társadalmai, így ez soha nem visz előre.

Ki kell tudni használni, meg kell tanulni profitálni a valóság valódi természetéből, felépítéséből, és alkalmazkodni kell tudni a lehetőségekhez.
Ez viszi az adott egyént előrébb, ettől tud boldogabb, harmonikusabb, teljesebb eletet élni, ahogy egy hajó is tud haladni a nálánál sokkalta nagyobb, erősebb tengeren, és nem a tengerek, óceánok lecsapolása a célja, csak a hullámokon való biztonságos előrejutás.
Persze eközben szídhatja a háborgó tengert, ha ez megnyugtatja, és ez nem gátja a haladásának.
Szerintem, vagyis tapasztalataim szerint, célravezetőbb a célra fókuszálni, nem pedig a megváltoztathatatlanon merengeni, vagy azon kattogni, azzal foglalkozni.
De persze mindenki azt tart hasznosnak amit csak akar.

több mint 3 éve
MC12 New Orleans Saints Kennesaw State Owls 7 310
Negritis
mi az hogy rossz?😊
én személy szerint az otthoni fegyvertartást elfogadom, de közterületen már agyon szabályoznám
NB2
Gondolod, hogyha a közterületen "agyon lenne szabályozva", akkor ez az elmebeteg állat nem ment volna el az iskolába, mert az utcai szabályokat be kell tartani?

Szerintem nincs értelme a finom szabályozásnak. A legegyszerűbb megtiltani, hogy ne minden jött-ment annyi fegyvert vásároljon amennyit akar.

Ezek még arra sem hajlandók, hogy legalább megvizsgálják, nem e teljes elmebeteg az ember, akinek fegyvert adsz el.
vpi
Pszichologiai felmeres es egyebek alol konnyen ki lehet bujni. Alapbol ezeket a rifle puskakat nem lenne szabad a megvaltozott korulmenyek kozott arulni, ugyanis senkinek sincs ra szuksege szerintem.

Az atlag polgarnak onvedelmi celra vagy kulturalis orokseg gyanant szerintem maximum maroklofegyvert lehetne engedelyezni, abbol is a kisebb fajtakat. azok boven alkalmasak onvedelemre. A puskakat meg felautomatakat teljesen ki kellene vonni, szerintem epeszu embernek nincs ra szuksege (es itt most nem az alkotmanybol levezetheto ervelesre gondolok, hanem egy uj normaalkotasra).
undisputedly

A maroklőfegyver kicsi, el tudod rejteni, úgy tudod hordani normál utcai ruhában, hogy nem látszik hogy nálad van - ezért csak nagyon indokolt esetben adnak ki rá engedélyt.

Puska alapból 80-110 cm hosszú, 2-4 kg, nem tudod észrevétlenül hordani. Könnyebben vehetsz.

Ha csak a kb 4000 erdészt, 65000 sportvadászt, meg tízezres nagyságrendű vadőrt és mezőőrt vesszük, akkor nagyon alsó hangon 150000 db puska teljesen indokoltan van kint az embereknél Magyarországon.
Jan
Add hozzà még azt a pár ezer “sportlövőt” aki csak azért az, hogy legyen otthon egy desert eagle, egy beretta vagy sig sauer. Nem túl bonyolult idehaza ilyesmit tartani, ha van pénzed még olyan sok időt se kell belerakni.

“A kiábrándult idealistákból lettek a cinikusok”
több mint 3 éve
undisputedly Seattle Seahawks 12 712 — SuperBowl Champions 2013/2014
Negritis
mi az hogy rossz?😊
NB2

vpi

undisputedly

Jan
Igen, de ugye teljesen mas a setup. USA-ban mennyi fegyver van kint? 300 millio? A tomegmeszarlasok 90%-at szerintem legalabb ilyen AR-15 jellegu puskakkal kovetik el, szoval esszeru lenne eloszor ezeket kivonni a forgalombol.

Europaban szerintem drasztikusan kevesebb a lofegyver ami a civilek kezeben van. A munkavegzes (pl vadaszok), az megint mas kerdes, habar pont 2-3 napja olvastam a hirt, hogy egy 18 eves magyar fiu agyonlotte az apjat a vadaszfegyverevel, szoval az is elsulhet rosszul.
több mint 3 éve
Negritis
mi az hogy rossz?😊
NB2

vpi

undisputedly