NFL csevegő
82 feliratkozó
több mint 11 éve
Nekem meg van egy listám, mellyel utólag mindig meg tudom mondani, hogy abban az évben ki volt a bajnok, és miért.Szerintem aki látott két NFL-szezont egymás után, az nem oszt bajnoki címet egyetlen ember által összeállított rangsorolás után sem.
Sobri Jóska
Vannak a fociban bizonyos törvényszerűségek, amik jellemzően érvényesülnek. Nem biztos, hogy mind a 19 meccsen, ahogy egy játékos, egy csapat sincs topformában a szezon minden meccsén. Ahogy az se törvényszerű, hogy a viszonylag közepes QB Flacco harminccal jobb ratinget passzoljon össze a rájátszásban, mint az alapszakaszban (és ezt nem fognám Ray Lewis-ra).
A fociban a passer rating differential az egyik legjobb indikátora egy csapat erősségének. 2012-ben az ebben a kategóriában legjobb 12 csapatból 10 rájátszásba jutott, az egyik kakukktojás Minnesota meg minden idők egyik legjobb futójátékát tudta felmutatni.
A PO-t is az a csapat nyerte, amely a PO-ban a legnagyobb pozitív különbséget tudta produkálni ebben a "mérőszámban".
És általában ki a legnagyobb felelős a csapatrészekben a passer ratingért? Támadóoldalon az irányító, védőoldalon meg a pass rusher(ek).
Az alapszakasz 10 legjobb ratinggel passzoló csapatából 8 a PO-ba került. Az alapszakasz 13 legtöbb sacket jegyző játékos (azért nem 10-t írok itt, mert sokszoros holtverseny van a 9. helyen) 12 csapatából 7 szintén a rájátszásba ment. A kimaradó 5 csapatból mindössze csak egy passzolt top 10 PR-t.
A 10 legtöbb int-t szerző játékos 9 csapatából 5 PO-ba jutott, a kimaradó négyből a legjobb PR-t felmutató Giants is csak a 14 helyen volt.
Ezek a legfontosabb posztok, érdemes őket összegezni, rangsorolni, de persze a jövőt megjósolni belőlük nem lehet (erre nem is tett kísérletet senki), hiszen aki tavaly top 10 QB, vagy DE volt, az nem biztos hogy idén is az lesz. Lásd Manninget két éve vagy JPP-t tavaly, illetve a semmiből nagyot alkotó újonc irányítókat
több mint 11 éve
Nekem meg van egy listám, mellyel utólag mindig meg tudom mondani, hogy abban az évben ki volt a bajnok, és miért.félig igaz, félig meg moneyball 😊
Viszont sosem láttam még egy listát sem, ahol csak 2 egymást követő évben bárki is megjósolta volna előre, hogy a 32 csapatból ki fog nyerni, és miért.
Pedig csak 1024 variáció van.
Az ilyen statisztikák tagadhatatlanul érdekesek, de magához a meccsnyeréshez semmi közük.
Nincs egy olyan statisztika sem, ami tudna kalkulálni pl. a tavalyi Ray Lewis faktorral, egy Tebow-al, a momentumokkal, az akaraterővel, azzal ha valaki túlteljesít, ésatöbbi.
Vagyis egy akad: az esetek 100%-ban az a csapat nyeri a meccset, amelyik több pontot tesz fel a táblára.
A többi statisztika nem 100%-os, így megbízhatatlan. Csak valószínűség, nem bizonyosság.Sobri Jóska
...nem , nem tündérke. A kívánság az kívánság. Térdelj csak le szépen...
több mint 11 éve
Nekem meg van egy listám, mellyel utólag mindig meg tudom mondani, hogy abban az évben ki volt a bajnok, és miért.Viszont sosem láttam még egy listát sem, ahol csak 2 egymást követő évben bárki is megjósolta volna előre, hogy a 32 csapatból ki fog nyerni, és miért.
Pedig csak 1024 variáció van.
Az ilyen statisztikák tagadhatatlanul érdekesek, de magához a meccsnyeréshez semmi közük.
Nincs egy olyan statisztika sem, ami tudna kalkulálni pl. a tavalyi Ray Lewis faktorral, egy Tebow-al, a momentumokkal, az akaraterővel, azzal ha valaki túlteljesít, ésatöbbi.
Vagyis egy akad: az esetek 100%-ban az a csapat nyeri a meccset, amelyik több pontot tesz fel a táblára.
A többi statisztika nem 100%-os, így megbízhatatlan. Csak valószínűség, nem bizonyosság.
több mint 11 éve
Érdekes lista Pete PriscotólNem friss ötlet ez a lista, kb. 4-5 éve láttam hasonló összegzést az nfl.comon, bár azt hiszem ott az LT nem volt a képletben, de erre nem esküszöm meg.
www.cbssports.com/nfl/story/22321196/fourpronged-rankings-broncos-top-list-cowboys-look-like-a-contender
Rangsorolta minden csapat kezdő QBját, Legjobb pass rusherét, CHjét és a LTt.
Az összeadott pontok érdekes Top 5t hoztak ki - főleg a 2. helyezett meglepő
1. Denver Broncos: 154
2. Dallas Cowboys: 125
3. Green Bay Packers: 124
4. San Francisco 49ers: 112
5. New York Giants: 111
Ami nem meglepő, az a Jags jól megérdemelt, tökutolsó helye a listán. .iktriad
Ettől függetlenül jó elképzelésnek tartom, még ha a játékosok rangsorába bele is lehet kötni.
Másrészt az LT nem minden irányító életében alapvető fontosságú, pont pár napja tett közzé egy érdekes számsort a PFF. Az elmúlt évek QB teljesítményeit összesítették, Brees vagy Brady 89-es passer ratinggel passzolt, ha az LT nyomást engedett, ugyanez Peyton Manningnél 48,7
Viszont ha a center enged pressure-t, akkor Brees és Brady a legrosszabbak között van.
www.profootballfocus.com/blog/2013/05/29/examining-pressure-qb-play/
több mint 11 éve
Delhomme ?MMMSaréna focis QB-kat keresünk
---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 11 éve
Delhomme ?
the area dividing the brain and the soul/is affected in many ways by experience –/some lose all mind and become soul: insane./some lose all soul and become mind: intellectual./some lose both and become: accepted.
több mint 11 éve
Tommy Maddox 😊váá, most nézem csak, hogy őt is pont a Denver draftolta 1/25-re 😂
---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 11 éve
Warner sem kivétel mert ő lényegében az Arénában kezdett, sose volt a Green Bay szerződéses tagja. Akit egyszer kiköpött magából a liga és arénáig csúszott, annak nem nagyon visszaút a poszton.Kurt Warner ugye tulajdonképpen az egyetlen kivétel, tavaly pl. a Lions próbálkozott R.J. Archerrel, a Packers meg Nick Hill-leljjncaaVan-e visszaút innen az Nflbe?laccoo74van persze, a Colts évente minimum egyet leigazol arénából 😀
irányítót mondjuk egyet se tudnék mondani aki visszatért az NFL-be.Höri
Csak azért mondom így mert Lacoo74 a visszatérésről kérdezett.
több mint 11 éve
Kurt Warner ugye tulajdonképpen az egyetlen kivétel, tavaly pl. a Lions próbálkozott R.J. Archerrel, a Packers meg Nick Hill-lelVan-e visszaút innen az Nflbe?laccoo74van persze, a Colts évente minimum egyet leigazol arénából 😀
irányítót mondjuk egyet se tudnék mondani aki visszatért az NFL-be.Höri
---
több mint 11 éve
Van-e visszaút innen az Nflbe?laccoo74van persze, a Colts évente minimum egyet leigazol arénából 😀
irányítót mondjuk egyet se tudnék mondani aki visszatért az NFL-be.
több mint 11 éve
braxa88
12 534
clemons sincs is a listán...
több mint 11 éve
mondom h alulertekelt. ennyi erovel Hali viszont a listan sincs 😀 Michael Johnson is 10. ezek megalapozottabbak, mint Mathis 9. helye ?Jared Allen, Chris Long, Charles Johnson, Justin HoustonsapkaA pass rushereknél meg azért vannak érdekes dolgok is, mint Mathis a top10-ben.DoMmi alapjan kene onnet kivenni ? azert mert alulertekelt ?MMMS
the area dividing the brain and the soul/is affected in many ways by experience –/some lose all mind and become soul: insane./some lose all soul and become mind: intellectual./some lose both and become: accepted.
több mint 11 éve
Jared Allen, Chris Long, Charles Johnson, Justin HoustonA pass rushereknél meg azért vannak érdekes dolgok is, mint Mathis a top10-ben.DoMmi alapjan kene onnet kivenni ? azert mert alulertekelt ?MMMS
Attribution No Derivatives (CC-BY-ND-3.0) Nevezd meg!-Ne változtasd!
több mint 11 éve
A pass rushereknél meg azért vannak érdekes dolgok is, mint Mathis a top10-ben.DoMmi alapjan kene onnet kivenni ? azert mert alulertekelt ?
több mint 11 éve
Az összeadott pontok érdekes Top 5t hoztak ki - főleg a 2. helyezett meglepőSokkal jobb HC-t érdemelne a Dallas. A Titans mellett őket tartom a legjobb példának arra, ahol az edzők képtelenek folyamatosan egy erős átlag feletti produkciót kihozni a csapatból. Tipikus underachiever és a legjobb példa a hatástalan HC/playcaller egyszemélyes vezetőségre - bár Rex Ryant nem könnyű felülmúlni, de Garrettnek csak sikerül.
iktriad
A listának ettől még kb. annyi relevanciája van, mint az NFL top 100 mókának. Különösen az LT-knél a top20-25 játékos között nincs olyan minőségi különbség, ami befolyással lenne egy PO csapat játékára. A pass rushereknél meg azért vannak érdekes dolgok is, mint Mathis a top10-ben.
több mint 11 éve
Wyatt
26 306
Na igen, jók az ilyen listákHa csak a rúgókat és a futókat nézzük, akkor pl a Vikings toronymagas esélyes
több mint 11 éve
Csak 1 OT-vel számoltam, és az én listámon nincs.Szerintem van jobb kombó a ligában az MJD+Anger+Monroe-Joeckel 4esnél.iktriadÉrdekes lista Pete PriscotólNyugi, én csináltam egy RB+P+OT listát, és nyert a Jags.Sobri Jóska
www.cbssports.com/nfl/story/22321196/fourpronged-rankings-broncos-top-list-cowboys-look-like-a-contender
1. Jacksonville Jaguars 138
...
több mint 11 éve
Nem véletlenül hívjuk őket mi, Jags fanok szektásoknak. Mert azok.Game over?az mondjuk tényleg óriási, hogy Tebow-t a saját szurkolói üldözték el az NFL-ből 😀jjncaa
www.chicagotribune.com/sports/football/bears/la-sp-sn-tim-tebow-nfl-20130531,0,372586.storylaccoo74
Szerintem van jobb kombó a ligában az MJD+Anger+Monroe-Joeckel 4esnél.Érdekes lista Pete PriscotólNyugi, én csináltam egy RB+P+OT listát, és nyert a Jags.Sobri Jóska
több mint 11 éve
Azért volt már olyan SB győztes, SB MVP irányító, aki karrierje elején évekig az AFL-ben jeleskedett, majd előrelépett, és Európában is lehúzott egy idényt, mire valaki elkezdett "hinni" benne.Persze ahhoz kellett egy Vermeil is.
több mint 11 éve
nagy pénzt mondjuk nem tennék rá, hogy az új usfl-ből 2014-re lesz valamijövőre a USFL-be mehet, úgyis kell majd egy nagy név a ligának aki vonzza a nézőket 😛BigBen7Game over?az mondjuk tényleg óriási, hogy Tebow-t a saját szurkolói üldözték el az NFL-ből 😀jjncaa
www.chicagotribune.com/sports/football/bears/la-sp-sn-tim-tebow-nfl-20130531,0,372586.storylaccoo74
---
több mint 11 éve
BigBen7
1 223
jövőre a USFL-be mehet, úgyis kell majd egy nagy név a ligának aki vonzza a nézőket 😛Game over?az mondjuk tényleg óriási, hogy Tebow-t a saját szurkolói üldözték el az NFL-ből 😀jjncaa
több mint 11 éve
www.nydailynews.com/topics/Tim%20TebowTalán az AFL lenne számára a járható út?
Nem vagyok nagyon járatos a témában, ha valaki tudna segíteni.
Mennyire népszerű a foci ezen fajtája?Van-e visszaút innen az Nflbe?
több mint 11 éve
Game over?az mondjuk tényleg óriási, hogy Tebow-t a saját szurkolói üldözték el az NFL-ből 😀
---
több mint 11 éve
Game over?www.chicagotribune.com/sports/football/bears/la-sp-sn-tim-tebow-nfl-20130531,0,372586.story