NFL csevegő

82 feliratkozó

több mint 11 éve
Nemes samu09 Houston Texans 4 082 — I like the Texans, I like who we are
 9gag.com/gag/6501082
nem kellett sokat várni 😀
több mint 11 éve
Őszentsége Sobri Jóska Jacksonville Jaguars 32 439 — #NoStress
Sobri!

Nem lehet szerintem az NFL-nél szétválasztani a közönséget. Ha az átlaghoz szólsz, a profibbak nem választják a magyar tv-t, ha meg átmész profiba, nem jönnek a sima szurkerek. (Emlékeim szerint a régi sporttv-s topikban pont te mondtad, hogy nem jó, ha az átlagember elkapcsol a sok idegen kifejezés miatt). De per pillanat épp jó egyensúlyban van a kettő.
NB2
jjncaa válaszát kiegészítve, most is ugyanezt mondom, nem jó a sok idegen kifejezés.
És nem szétválasztani kell a közönséget, hanem deffiniálni.
Nem lehetsz étterem se egyszerre a gourmet-knak, és a gimiseknek mondjuk.
Persze egy gimnazista is ehet 20ezres vacsorát, és egy válogatós milliomos is sima párizsis szendvicset, de egy kereskedelmi tévének, ha profin akarja csinálni a dolgát kell tudnia kikhez beszél.
Leírom a pókeres példát.
Gyuribácsi totál homály, de mindenkihez szól.
Ha ilyen lenne egy partiközvetítés:
"Utg fold, egy limp, aztán mindenki dob, a cg-pro hi-jack is, a cutoff emel 3.5 bb-ig, button 3betel 950ig, kisvak foldol, nagyvak és a limpelő szintúgy, xy instacall. Jön a flop, totál rainbow, semmi scary card, trikolor jack, hét, három, xy elcheckeli, button betel 900-ig, cutoff, hosszasan tankel, majd egy ászt showolva dob, button shippeli a potot."
akkor meg azokhoz szólna, akik úgyse nézik.

több mint 11 éve
r.baggio Washington Commanders Army Black Knights 62 435 — no es importante
Más: olvastam egy másik fórumban, hogy jövőre mégtöbb meccset közvetít a sporttv? Ez igaz? Mégtöbb csütörtöki meccs lesz? Ugyan állítólag a közvetítésben elhangzott, de nemtudom mikor, mert az egészet láttam, de ezek szerint volt fél perc amikor aludhattam😊NB2
tegnapi bejegyzés
 www.facebook.com/bowlhu

Ha az átlaghoz szólsz, a profibbak nem választják a magyar tv-tNB2
a "profiknak" jelenleg mi oka van nézni a sport tv-s közvetítést? a super bowlon még a védelmek alapfelállásáról sem beszéltek, ami ugye még annyira a felszín, hogy szinte félek megjegyezni... melyik meccsen ismertettek olyan ALAPokat, mint a 1,2,3, stb. technique, cover x? és hangsúlyozom, hogy nem kritizálni szeretném most a kommentálást, csak az érvrendszeretek egy nagy butaság

Lévai Balázs és Dávid Kornél stúdióba invitálásával szerintem a csatorna egyértelműen jelezte, hogy kik számára a célközönség, ezért írtam először is, hogy ebből kiindulva nem értem a koncepciót, hogy közben meg angol expertnek gondolják a nézőket, akik ha a sportág iránt annyira nem is érdeklődnek, a szakkifejezéseket biztosan megértik eredeti nyelven is

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 11 éve
zavi27 Las Vegas Raiders Clemson Tigers 4 913 — Amerikai sportok rajongója
Sobri!

Nem lehet szerintem az NFL-nél szétválasztani a közönséget. Ha az átlaghoz szólsz, a profibbak nem választják a magyar tv-t, ha meg átmész profiba, nem jönnek a sima szurkerek. (Emlékeim szerint a régi sporttv-s topikban pont te mondtad, hogy nem jó, ha az átlagember elkapcsol a sok idegen kifejezés miatt). De per pillanat épp jó egyensúlyban van a kettő.

Más: olvastam egy másik fórumban, hogy jövőre mégtöbb meccset közvetít a sporttv? Ez igaz? Mégtöbb csütörtöki meccs lesz? Ugyan állítólag a közvetítésben elhangzott, de nemtudom mikor, mert az egészet láttam, de ezek szerint volt fél perc amikor aludhattam😊NB2
Végén Szaniszló Csabi mondta a stúdióban amikor elbúcsúztak. Szerintem ami éppen nem bevezetésre váró sportág, tehát már hosszú évek óta közvetítik itthon, sehol nincs ilyen hogy szétválasztani, előre megmondani, hogy ezt most ki nézze, kihez akarunk egy sportesemnnyel szólni csak?!
több mint 11 éve
NB2 New England Patriots 24 949 — nabege2@yahoo.com
Sobri!

Más: olvastam egy másik fórumban, hogy jövőre mégtöbb meccset közvetít a sporttv? Ez igaz? Mégtöbb csütörtöki meccs lesz? Ugyan állítólag a közvetítésben elhangzott, de nemtudom mikor, mert az egészet láttam, de ezek szerint volt fél perc amikor aludhattam😊
több mint 11 éve
zavi27, semmi baj, hogy nem érted, szíved joga.
mondok egy példát.
van egy éttermem, és amcsi kajára vagyok szakosodva.
én azt mondom, hogy jó, ha belövöm a célcsoportomat, kik lesznek a vendégek, milyen pénztárcával, legyen e argentín marhahúsból hamburger 4000 forintért, eredeti barbecue szósz, jalapeno paprika Kaliforniából, speckó cajun-alapanyagok Louisianaból, és egy kétfős vacsi legyen 12-15 ezer forint, vagy megfelel a sima, egyszerű darálthús, és a virsli a hot-dogba, kis mustárral, ketchuppal, egy csóribb réteget megcélozva, és lakhasson jól két ember két menüvel 1980 forintból.
te meg azt mondod: de fasza, hogy van egy amcsi étterem, és az a lényeg, hogy van hamburger, meg hot-dog, nem baj ha a hambiban van csalamádé, meg erős pista, a hot-dog meg szafaládé kifliben, és van 25 éves kentucky-i whiskey is, meg somlói galuska vagy gulyásleves, mert van persze eredeti sültoldalas is.
A különbség köztünk az, hogy szerintem egy éttermet pozícionálni kell, szerinted meg tökmindegy, lehessen 500ért is enni, meg 20ezerért is, majd mindenki kiválogatja.
Ez ott sántít, hogy szakmailag ez nem így működik.
Ahogy a tévé sem.
Minden műsornak kell célcsoport, különben a "szakácsok", a készítők összevissza keverik az alapanyagokat, más az egész háttér, hozzáállás.
A tévéműsorkészítés is egy szakma.
Amit te mondasz, az azt vélelmezi, hogy nem így gondolod.
Ez tűnhet könnyen hülyeségnek.
Sobri Jóska
Egy terméknél, egy étteremnél, egy tv shownál, egy könyvnél teljesen világos, és jogos, hogy pozicionálni kell, árat képezni, nagyon alaposan meghatározni a célcsoportot, kinek szól, kik vegyék ez egyértelmű. Szerintem egy sporközvetítés nem tartozik szigóruan ezek közé. Az hogy hogy néz ki a stúdió, milyen ruhában úlnek bent, milyen a sylist, milyen kameraállásokat vágnak be az műsorkészítés, és szakma igen. De hogy a riporter meccsközben milyen és mennyi szakszavakat használ az nem perdöntő szerintem, nyílván ha nem esik végletek közé (végig elpoénkodja, vagy éppen szétszakmázza. de szerintem a Sport Tvnél egyik sem áll fenn jelenleg) Létesik jó sportriporter, és szakkommentátor aki hozzáértően, hangulatosan tudja azt az adott sporteseményt közvetíteni, és akkor őt szívesen hallgatják, meg vannak rossz kommentátorok akik idegesítőek, nem felkészültek, nem jók. Az itteni vélemények is erősen megoszlanak a Sport tv-s szakikról, kinek melyik jön be, attól még nem fogom nem nézni aznap és elkapcsolni ah nem a kedvenc szakim van, aki szerintem sokkal jobban magyaráz az én arányaimnak megfelelve vagy sem. Nyílván a Spor tv az elején felvállat egy népszerűsítő szerepet, amit nagyon jól csinált szerintem, de attól még mostmár lehet másokhoz is szólni, néha idegen szavakkal, elemzésekkel, néha meg visszatérve átismételve az alapokat is az éppen új kérdezőnek válaszolva, ettől még nem lesz egy katyvasz, meg rossz a közvetítés szerintem. Ha kimegyek a hokivbre az megint más, ott is ki kell alakítani a jegyárakat, kedvezményeket, meg kell határozni a büdzséjét az egésznek stb. De ha most ha leülök egy BL meccset megnézni, akkor érdekelni fog annyira hogy a Hajdú B (egyáltalán aznap ő adja-e vagy sem) hogy beszél, ő kinek akar szólni, meg néha humorizál, vagy használ szójátékokat vagy sem? Nem. Ha megnézek egy Forma 1es futamot, lehet szeretem a Palikot ahogy kiabál, lehet hogy nem nekem szól, attól még nem nézheti egy családapa, meg egy kamasz szívesen a nagyon jó futamot, azért mert a Wéber Gábor most kicsit szakmázott a motorfelépítésről, amit csak lehet éppen a vájtfűlűek értettek, de a Schumahernbek drukkoló anyuka nem? Egy szót nem értek belőle, de ettől még az MTV-n fogja nézni a Forma 1et, mindegyikük. De ok, akkor nézze akinek szól, ne nézze aki nem akarja, mert nem neki szól, döntse el mindenki maga. Az sms-ek alapján érdekes, ugyanúgy nézi az aktív magyar amerikaifoci játékos őket szívesen, mint a friss kismama anyuka, vagy a focista Király Gábor, vagy az egyetemi professzor Jakabházy tanár úr. Ők egy célcsoport akkor, őket nem bántja a "zavaros" közvetítés?
több mint 11 éve
atapapa New Orleans Saints LSU Tigers 10 065 — #neverpunt
Egy Pixarnak is dolgozó animátor csinált pár "rajzot" a tavalyi szezonról, egész jók lettek

kissingsuzykolber.uproxx.com/2013/02/a-pixar-animator-did-sketches-about-the-2012-nfl-season-and-they-are-awesome.html?showall=true

több mint 11 éve
zavi27, semmi baj, hogy nem érted, szíved joga.
mondok egy példát.
van egy éttermem, és amcsi kajára vagyok szakosodva.
én azt mondom, hogy jó, ha belövöm a célcsoportomat, kik lesznek a vendégek, milyen pénztárcával, legyen e argentín marhahúsból hamburger 4000 forintért, eredeti barbecue szósz, jalapeno paprika Kaliforniából, speckó cajun-alapanyagok Louisianaból, és egy kétfős vacsi legyen 12-15 ezer forint, vagy megfelel a sima, egyszerű darálthús, és a virsli a hot-dogba, kis mustárral, ketchuppal, egy csóribb réteget megcélozva, és lakhasson jól két ember két menüvel 1980 forintból.
te meg azt mondod: de fasza, hogy van egy amcsi étterem, és az a lényeg, hogy van hamburger, meg hot-dog, nem baj ha a hambiban van csalamádé, meg erős pista, a hot-dog meg szafaládé kifliben, és van 25 éves kentucky-i whiskey is, meg somlói galuska vagy gulyásleves, mert van persze eredeti sültoldalas is.
A különbség köztünk az, hogy szerintem egy éttermet pozícionálni kell, szerinted meg tökmindegy, lehessen 500ért is enni, meg 20ezerért is, majd mindenki kiválogatja.
Ez ott sántít, hogy szakmailag ez nem így működik.
Ahogy a tévé sem.
Minden műsornak kell célcsoport, különben a "szakácsok", a készítők összevissza keverik az alapanyagokat, más az egész háttér, hozzáállás.
A tévéműsorkészítés is egy szakma.
Amit te mondasz, az azt vélelmezi, hogy nem így gondolod.
Ez tűnhet könnyen hülyeségnek.

több mint 11 éve
Az NFL csapatok logóváltozásai a kezdetektől napjainking.

Amúgy ma könnyen lehet, hogy mi kapunk egy vadonatújat. iktriad
Mondjuk egy picit nagyobbat is rakhattál volna 😀

Zavi: nem baj, ha nem érted, csak hagyd már abba a hülyeségeidet, kösszWyatt
Ezt neked is lehetne mondani...Teljesen normálisan fogalmaztam meg a véleményem, páran ahogy láttam egyet is értettek vele, nem kell itt fölényeskedni azért, mert más a véleményed ebben esetleg.
több mint 11 éve
Wyatt New England Patriots 26 306
mindenképpen be akarom írni, hogy mi kemény volt a Halftime show, talán a legjobb amit valaha láttam, bár Prince zeneileg nyilván jobb volt.

de azért Beyoncé odakúrt ölég rendesen, aztán megjött Kelly Rowland és a lélegzetem is elállt.

azt már keresem, hol lehet ilyen Beyoncé duplikátor ledfalat rendelni. ha talál vki ne rejtse el.gabtsi
Szerintem kár volt a hangtechnikával bíbelődni, elég lett volna egy acélrúd meg CD-ről valami zene alá, aztán az is pont ekkora élmény lett volna... 😀somoskovig
Hát amennyit énekelt, az kb ennyi volt 😀
Saját magát szépen levokálozta :d

több mint 11 éve
Höri Indianapolis Colts West Virginia Mountaineers 32 136 — bútor
de azért Beyoncé odakúrt ölég rendesen, aztán megjött Kelly Rowland és a lélegzetem is elállt.gabtsi
szolid volt a kettő egymás mellett, szerintem combizomban simán fölözték az akers-tucker duót 😀

több mint 11 éve
Nem sok olyan komolyan vehető NFL-szurkoló van, aki ne nézte volna már meg az összes bajnoki gyűrűt, itt viszont nagyobb ritkaság látható, összeszedték a konferenciabajnokok gyűrűit is (magyarul az SB-lúzerek vigaszdíját)
 www.hoffco-inc.com/sb/rings-conf.html

több mint 11 éve
gabtsi Cincinnati Bengals 6 698 — one & done
meg némi wardrobe malfunction 😊

ami nem hajlik, az törik!
több mint 11 éve
somoskovig Jacksonville Jaguars 10 308 — 49ers GM
mindenképpen be akarom írni, hogy mi kemény volt a Halftime show, talán a legjobb amit valaha láttam, bár Prince zeneileg nyilván jobb volt.

de azért Beyoncé odakúrt ölég rendesen, aztán megjött Kelly Rowland és a lélegzetem is elállt.

azt már keresem, hol lehet ilyen Beyoncé duplikátor ledfalat rendelni. ha talál vki ne rejtse el.gabtsi
Szerintem kár volt a hangtechnikával bíbelődni, elég lett volna egy acélrúd meg CD-ről valami zene alá, aztán az is pont ekkora élmény lett volna... 😀

több mint 11 éve
gabtsi Cincinnati Bengals 6 698 — one & done

azt már keresem, hol lehet ilyen Beyoncé duplikátor ledfalat rendelni. ha talál vki ne rejtse el.

ami nem hajlik, az törik!
több mint 11 éve
Meg is van!

több mint 11 éve

Mondjuk egy picit nagyobbat is rakhattál volna 😀

Zavi: nem baj, ha nem érted, csak hagyd már abba a hülyeségeidet, kössz

több mint 11 éve
JéBé Green Bay Packers 7 035
Érdekes, azt hittem idén is rekord döntés lesz a sok holywoodi sztori miatt.
 www.origo.hu/teve/20130205-a-harmadik-legnezettebb-tevemusor-lett-a-2013as-super-bowl.html
több mint 11 éve
NB2 New England Patriots 24 949 — nabege2@yahoo.com
Hajlanék rá, hogy ha lehet akkor próbáljuk magyarul, csak Sanyiék hétközben egész héten 99,9%-ban angol nyelvű cikkeket olvasnak, ott bizony o-line van és wr és 3 and out. Ha egy hétig ezt látod, ezt hallod nehéz ráállni a magyarra. Ha megvan az egészséges arány, szerintem aki szereti a sportágat nem nyafog miatta.
Egyébként aki ráér utánanézhetne, hogy az 1800-as években bevezetett szavak hány év alatt épültek be a magyar nyelvbe. Jah és itt ugye olyan szavakról beszélünk amiket mindennap a hétközben hallottak, használtak.
több mint 11 éve
Csak egy példa, megértve jjncaa mondanivalójának lényegét:
Amikor 2006-ban bejött a póker Magyarországra, egy alapvetően fogalmatlan, se a pókerhez, se a közvetítéshez nem értő, de szeretnivaló emberre bízták az interpretálását, Korda Gyuri bácsira.
Az ekkor kialakuló pókeres szakma simán tök hülyének, otusidernek tartja, teljes joggal, VISZONT, egy országgal szeretetett meg egy sportot, csinált hozzá kedvet.
Nem implied oddsozot, openlimpezett, snapcallozott (ezek szakkifejezései a pókernak), nem matekozott, sőt szerinte a dáma sosem jön riveren, király meg gyakran van flopon, MÉGIS, a laikusok imádták. Igazából mindenki imádja, nem lehet nem szeretni.
Sok profi pókeressel készült interjúban olvastam, hogy Gyuribácsi lelkesültsége irányította őt a játék felé.
Ezért kéne eldönteni a SportTV-nek, hogy mit akar.
Új nézőket, akik számára zavaró és érthetetlen a pikkszikszezés, véerezés, vagy hozzánk, szakbarbárokhoz szólni, akiket irritál az, hogy hány kisérletből kell 10 yardot haladni, vagy mennyi esélye van SB-t nyerni a Dallasnak, szeptember huszadikán.
Ezért koncepciótlan a SportTV-s közvetítés, és ezért van igaza jjncaa-nek, hiszen így pont senkihez se szól igazából.
Sobri Jóska
Szerintem ez igy eroltetett, tulmagyarazott dolog. Nem kell ezt igy eldonteni, es eles hatarokat huzni, 6-7 evnyi kozvetites utan. Mindenkinek ugyse lehet megfelelni, nem is kell. Most ha neha uj nezo kerdez miert zavaro ha gyorsan elmondjak a 4 kiserletet, ((sose zavart, orultem, hogy van egy ujabb akit megfertozhet ez es nekik kell az a 2 perc mig tisztazzak ezeket, vagy forditva valami belekerdez valami melyebb szakmai dologba, amit ott a szakerto kifejt szinten 2-3 percben a 3 oras kozvetitesbol, tehat nem az egesz csak ilyen vagy csak olyan, es ne is legyen szerintem) ugyanakkor egy heves meccs kozben miert ba ha offense falat meg, meg wr-t mondanak elkapo helyett felvaltva. Ettol nem fog elkapcsolni egy uj nezo szerintem akit erdekel, hanem max megkerdezi, utanaolvas, peldaul a kozvetitesben is joparszor reklamozott bowl.hu, vagy a szotarban. Nyilvan ha az egesz meccs szet lenne szakmazva, hogy mi a read option, akkor az megijeszthetne sokakat, de errol szo sincs. Ez nem egy tv reklam ahol be kell loni ha na en most kizarolag a 18-40 evesekhez akarok csak szolni, itt meg csak a szakbarbaroknak szerintem.
több mint 11 éve
Csak egy példa, megértve jjncaa mondanivalójának lényegét:
Amikor 2006-ban bejött a póker Magyarországra, egy alapvetően fogalmatlan, se a pókerhez, se a közvetítéshez nem értő, de szeretnivaló emberre bízták az interpretálását, Korda Gyuri bácsira.
Az ekkor kialakuló pókeres szakma simán tök hülyének, otusidernek tartja, teljes joggal, VISZONT, egy országgal szeretetett meg egy sportot, csinált hozzá kedvet.
Nem implied oddsozot, openlimpezett, snapcallozott (ezek szakkifejezései a pókernak), nem matekozott, sőt szerinte a dáma sosem jön riveren, király meg gyakran van flopon, MÉGIS, a laikusok imádták. Igazából mindenki imádja, nem lehet nem szeretni.
Sok profi pókeressel készült interjúban olvastam, hogy Gyuribácsi lelkesültsége irányította őt a játék felé.
Ezért kéne eldönteni a SportTV-nek, hogy mit akar.
Új nézőket, akik számára zavaró és érthetetlen a pikkszikszezés, véerezés, vagy hozzánk, szakbarbárokhoz szólni, akiket irritál az, hogy hány kisérletből kell 10 yardot haladni, vagy mennyi esélye van SB-t nyerni a Dallasnak, szeptember huszadikán.
Ezért koncepciótlan a SportTV-s közvetítés, és ezért van igaza jjncaa-nek, hiszen így pont senkihez se szól igazából.

több mint 11 éve
Szerintem egy SB-re, amit sok nem kocka is néz, nem hülyeség beültetni olyanokat, akik nem szakértők, viszont máshonnan ismeri őket a nép és viszonylag élvezhetően fejezik ki magukat.

Más, ezekben a városokban volt a legnagyobb az SB nézettsége
1. Baltimore 59.6/83
2. New Orleans 57.1/77
3. Washington, DC 56.9/80
4. Norfolk 55.8/76
5. Dayton 54.6/72
6. Columbus, OH 54.3/73
7. Indianapolis 54.2/76
8. Richmond-Petersburg 53.7/74
9. Milwaukee 53.4/73
10. Jacksonville 53.3/70

Csak nekem hiányzik San Francisco? 😊

több mint 11 éve
braxa88 Seattle Seahawks Auburn Tigers 12 534
bengalsnak mennyivel jobb volt az utolsó előtti logoja a mostaninál.
szerencsétlen billsnek meg még logoi is csúnyák 😀
több mint 11 éve
iktriad Jacksonville Jaguars 79 845 — GoT Survivor, GM Game 2018, NBA Fantasy 2020 winner

Amúgy ma könnyen lehet, hogy mi kapunk egy vadonatújat.
több mint 11 éve
DoM New England Patriots Northwestern Wildcats 5 165 — vaccpáör fan
Ti azt akarjátok hogy ne használjanak szinte semmi angol kifejezést, hanem a sokszor erőltetett magyar kifejezéseket csak. zavi27
Ennek pont az ellenkezőjét írtam:

az alap, egyszerű kifejezések állandó magyar használatával a többi angol, lefordíthatatlan terminus technicus jelenléte is elviselhetőbb, megbocsáthatóbb lenne.DoM
Az erőltetett magyarításnak egyáltalán nem látom értelmét, sőt az itt folytatott vita alapján még káros is, hiszen a pillérek között elsikkad a valódi mondandó és jön az általánosítás, aminek remek példája a te hozzászólásod is.

Mindketten furcsán, már-már megmagyarázhatatlannak találjuk a másik hozzáállását a kérdéshez. Nem látom, hogy kialakulhatnak bármilyen konstruktív vita a témában és csak ugyanazok a körök kerülnek lefutásra, mint ami a "nagy szótár" megalkotása során már megtörténtek. 😕