Indianapolis Colts
50 feliratkozó
több mint 4 éve
Bírom, hogy a Pats-et úgy mindenki elfelejti, hogy nem azért tudtak ők, vagy épp Peyton alatt mi ott maradni hosszabb ideig, mert folyamatosan kimaxoltuk big manis UFA-kkal a keretet. Igen, tudom, ha annyira kurva jó a QB-d, akkor nem kell, de hány elit QB-s csapat van, aki mégse került folyamatosan az SB közelébe - csak így gyorsan oldalra pillantva az oldalsávra a zöld-sárga 12-est és csapatát említsem az elmúlt 4-5 évben. Igen, tudom, ott meg Mike bátyó hülyült meg, és azért nem, stb...de mindig mindenre lehet kifogást találni, vagy megmagyarázni, hogy az épp miért nem esik a szabály alá.Nagyon elbeszélünk egymás mellett úgy tűnik. Minden sb közelébe jutó csapatban van legalább 3-4 olyan elit húzó játékos akik a különbséget jelentik a többi csapathoz képest legyen az egy elkapó, egy cb bármi. Ha ez a játékos történetesen egy qb nyilván akkor van a legkönnyebb helyzeted. Amennyiben nincsenek meg ezek a játékosok a rostereden akkor arra kell törekedned, hogy szerezz ilyen játékosokat így vagy úgy. Csinálhatod úgy, hogy bevállalsz pár év szívást és top draftpickekkel erősítesz mint a Browns, vagy épp cserékkel és FA igazolásokkal mint pl a Rams.
btw, bírom ezt a fajta jövőbelátást, amikor vannak bizonyos dolgok, amik kőbe vannak vésve. Pl, hogy a Titans-nél Tannehill nem eshet vissza, mert az nem lehet, ezért nekik 10000% nagyobb esélyük van a SB-ra, mint nekünk. Nem mondom, hogy nem lesz így, de azért talán egy kicsivel nagyobb a bizonytalansági faktor ebben, mint a gravitációban...imho.
coltman
A jelenlegi Colts keretben nincsen meg az a 3-4 játékos akik a posztjuk legjobbjaik között vannak, és nem is látni a szándékot sem, hogy hogy szeretnének ilyen játékosokat találni. Van egy jól működő rendszer ami miatt nem fogtok a top 10 környékén húzni ahol kimennek ezek a játékosok a drafton. így maradna az, hogy igenis máshogy kellene megtalálni ezeket a játékosokat. És ezt a szándékot hiányoljuk sokan.
A jövőbelátós részhez annyit, hogy a szezon előtti power rankingok mind az előző évi csapat/játékos teljesítményeken alapszik. És igen ez alapján a titans jelenleg bőven a colts felett van, pont azzal, hogy nekik van a rosteren 2-3 olyan játékos akik a ligaelitbe tartoznak. Senki nem állítja, hogy ez kőbe van vésve. Minden évben vannak csapatok akik alul és vannak akik felül teljesítenek az elváráshoz képest.
Szerkesztette: Tarsi
több mint 4 éve
deleted account
1 758
Bírom, hogy a Pats-et úgy mindenki elfelejti, hogy nem azért tudtak ők, vagy épp Peyton alatt mi ott maradni hosszabb ideig, mert folyamatosan kimaxoltuk big manis UFA-kkal a keretet. Igen, tudom, ha annyira kurva jó a QB-d, akkor nem kell, de hány elit QB-s csapat van, aki mégse került folyamatosan az SB közelébe - csak így gyorsan oldalra pillantva az oldalsávra a zöld-sárga 12-est és csapatát említsem az elmúlt 4-5 évben. Igen, tudom, ott meg Mike bátyó hülyült meg, és azért nem, stb...de mindig mindenre lehet kifogást találni, vagy megmagyarázni, hogy az épp miért nem esik a szabály alá.btw, bírom ezt a fajta jövőbelátást, amikor vannak bizonyos dolgok, amik kőbe vannak vésve. Pl, hogy a Titans-nél Tannehill nem eshet vissza, mert az nem lehet, ezért nekik 10000% nagyobb esélyük van a SB-ra, mint nekünk. Nem mondom, hogy nem lesz így, de azért talán egy kicsivel nagyobb a bizonytalansági faktor ebben, mint a gravitációban...imho.
több mint 4 éve
Kit erdekel, hogy ki nyer. Nekunk kiraly a cap helyzetunk, DM-unk sincsen. Ez lesz a tortenelemkonyvekben, erre fognak emlekezni a szurkolok es a vilag, nem arra, hogy ki a bajnok es melyik csapat volt kiemelkedo.Ja, varjunk. Nem. De nem baj, nekunk jo lesz, mert mondhat barki barmit, a capunk csodas lesz. 🙂
Ha mazlink van, akkor talan meg megyunk is majd egy-egy koroket a rajatszasban, ha epp elkeruljuk a Chiefs, Ravens, Bills harmast.
Viszont mi raerunk, mert a csapat magja meglesz a kovetkezo 3-4 evben is, az csak urban legend, hogy egy jatekos atlagosan ot evig bir a ligaban maradni, es jol teljesiteni. Valami idiota rosszakaro terjeszti csak, aki jobban szereti a tobbi major sportot.
több mint 4 éve
Na, jókör jött ez a Julio Jones csere. Jó példa arra, amiről vitáztunk. Azért jó példa, mert a Titans alapvetően egy jól menedzselt csapat, a FO is korrekt, az edzői stáb is jól összeállt, nem egy ligavége senki se veszi komolyan csapatról van szó. Mégis, én úgy gondolom, hogy az a fajta csapat / roster menedzselési filozófia, amit ők is követnek (sok másik csapattal együtt), a legkomolyabb gátja annak, hogy megugorják azt az utolsó lépcsőt.Mégis ha választani kellene csapatot, hogy ti vagy a Titansnek van-e nagyobb esélye a gyűrűre akkor nem kérdés, hogy nem ti álltok jobban. És még mindig az a cél minden csapatnál.(Persze az éppen újjáépülő csapatokat leszámítva)
Hogy mégis miért olyan népszerű ez a módi? Hát egyrészt azért, mert időnként bejön, és akkor látványos. Más filozófia meg nem annyira látványos. Másrészt a juicy, az NFL talking headek által jól megcsámcsogható, felvezethető, szaftos játékosmozgások mindig érdekesebbek, mint az unalmas, nagy nevek nélküli építkezés. A Titans esetében sem kizárható ki, hogy be fog jönni nekik ez a lépés. Ha bejön, jó nekik,, egy lesznek a kevés közül, akiknek ez bejön. De ha fogadnom kellene, akkor nem erre a forgatókönyvre raknám a pénzem. Mert jóval valószínűbb, hogy az idei évi Titans ettől sem fogja átugrani az óhajtott lépcsőt, viszont a 2022 és utána következő éveiket alaposan megnehezítették vele. Illetve tovább nehezítették, mert ha figyelgeti az ember a játékosmozgást náluk, akkor összerakosgatva egy ideje már az van, hogy ugyanazt a talentet egyre drágábban tudják összepakolni. És 2022 lesz az az év, amikor nem is fog már menni (hacsak nem jön be néhány olcsó saját fiatal a hátsó körökből / UDFA-ról is hirtelen, de ez utóbbi szintén szerencse kérdése is).
GM munka, csapatépítés szempontjából nekem évek óta nem ez az irányvonal tetszik, hanem amit Ballard (és még néhány hasonló gondolkodású GM) csinál a ligában.
peterk2005
Én úgy érzem, hogy túl van misztifikálva ez a cap. Valahogy mindig minden csapat meg tudja oldani, hogy beférjen alá. Persze vannak csapatok akik látnak egy 2-3 éves periódust amikor reális esélyt éreznek és arra mondanak allint, ami után jönni fog 1 év amikor nem lesz pénz senkire. De legalább abban a 2-3 éves periódusban kimaxolták a lehetőségüket. Számomra pedig ez a hozzáállás a szimpatikusabb, mert igenis csak a győzelem számít.
Ezzel szemben hiába vagytok mondjuk ti végig mind a 4 évben sokkal kezelhetőbb cap helyzetben, ha közben semmi esélyetek a végső győzelemre.
több mint 4 éve
Na, jókör jött ez a Julio Jones csere. Jó példa arra, amiről vitáztunk. Azért jó példa, mert a Titans alapvetően egy jól menedzselt csapat, a FO is korrekt, az edzői stáb is jól összeállt, nem egy ligavége senki se veszi komolyan csapatról van szó. Mégis, én úgy gondolom, hogy az a fajta csapat / roster menedzselési filozófia, amit ők is követnek (sok másik csapattal együtt), a legkomolyabb gátja annak, hogy megugorják azt az utolsó lépcsőt. Hogy mégis miért olyan népszerű ez a módi? Hát egyrészt azért, mert időnként bejön, és akkor látványos. Más filozófia meg nem annyira látványos. Másrészt a juicy, az NFL talking headek által jól megcsámcsogható, felvezethető, szaftos játékosmozgások mindig érdekesebbek, mint az unalmas, nagy nevek nélküli építkezés. A Titans esetében sem kizárható ki, hogy be fog jönni nekik ez a lépés. Ha bejön, jó nekik,, egy lesznek a kevés közül, akiknek ez bejön. De ha fogadnom kellene, akkor nem erre a forgatókönyvre raknám a pénzem. Mert jóval valószínűbb, hogy az idei évi Titans ettől sem fogja átugrani az óhajtott lépcsőt, viszont a 2022 és utána következő éveiket alaposan megnehezítették vele. Illetve tovább nehezítették, mert ha figyelgeti az ember a játékosmozgást náluk, akkor összerakosgatva egy ideje már az van, hogy ugyanazt a talentet egyre drágábban tudják összepakolni. És 2022 lesz az az év, amikor nem is fog már menni (hacsak nem jön be néhány olcsó saját fiatal a hátsó körökből / UDFA-ról is hirtelen, de ez utóbbi szintén szerencse kérdése is).
GM munka, csapatépítés szempontjából nekem évek óta nem ez az irányvonal tetszik, hanem amit Ballard (és még néhány hasonló gondolkodású GM) csinál a ligában.
Szerkesztette: peterk2005 udvari bolond

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 4 éve
Egyszeruen nem ertunk egyet. Nem koltes egyenlo contender, koltes ( jol ) emeli a jatekot. Mindenkinel minden helyzetben, annal is aki 3 W-bol 5-t akar csinalni. Ez viszont ritka csak hogy ertsuk egymast.Ezen nincs mit beszelni, de ez a helyzet a masik veglet es nem latom ertelmet folytatni ha csak a mostani es e kozotti helyzet letezik nalad. Vagyis a te skaladon akkor egyetertunk, mert nem koltottem volna az elmult 2 evben en sem, mert nem az utolso rangasokrol beszelunk nalatok, hanem hogy oda kellene erni.Még mindig nem ment át amit mondtam. 😊 Úgy beszélünk a "contenderségről" és a "költésről", mint valami egyezményesen skálázható abszolút számokkal mérhető valamiről. Nincs ilyen. Amikor te azt gondolod, hogy ez a csapat (vagy a Ravens tavaly) kész a superbowl run-ra, és ezért te így vagy úgy módosítanád a draft stratégiát vagy a free agency tevékenységet, akkor az egy ugyanolyan szubjektív értékelése a helyzetnek, mint az, hogy XY játékost séma fittnek gondolsz-e, úgy gondolod-e, hogy megérné az árát ha leigazolnád.
A SB cel meg mint magasztos eszmekent el es jovore a Jags is azert indul ( csak kisebb esellyel mint mas ).
Es ertem akkor mar a mainstream-t is, mert a legtobb csapatot tenyleg nem a konyveles vezerel ok szintet/kalapot akarnak lepni vele a cel nagysagatol fuggve "koltve" tobbet es igazitjak a konyvelest hozza amig at nem csap a fejuk felett amit azert jo drafttal/ igazolasokkal/ semafitt jatekosokkal/ jo es megujulo edzokkel konyvelesi trukkokel hosszu evekig el lehet odazni es utana a 2 ev vegso rangas.
no
Ballard nyerni akar. Attól a pillanattól kezdve ezt akarja, amióta aláírta a szerződését. Harminckét GM akar egyébként nyerni, ebben az ég világon nem különbözik a többitől. Abban különböznek, hogy ki jobban, ki rosszabbul csinálja. És abban, hogy ezt HOGYAN gondolják elérni. Ballardnak is van egy felfogása arról, hogy az általa irányított / formált roster hogyan fejleszthető. Gondol valamit játékosokról, draftról, free agencyről, piaci árakról, plusz posztokról, mi fontos és mi kevésbé ésatöbbi. Amikor esélyt érez, ő is lép, és kockáztat, ahogy mindenki. Attól, hogy az a kockáztatás a te noteszedben esetleg nem az, attól még az övében az.
Ami természetes is. Azért vagyunk szurkolók, hogy véleményezzük hogy mit csinál a HC és a GM. Ha úgy gondolod / gondolom / gondolja bárki, hogy valamit jól csinál, akkor leírja. Ha úgy, hogy szarul, azt is leírja. Ez az egész postváltás csak azért lett ekkora kígyó, mert volt egy olyan megjegyzés már nem először, hogy "nem akar nyerni", "jó neki a középszer", a "tutizik, nem kockáztat". Ez volt az amit lepattintottam, mert egy dolog azt mondani, hogy szerintem szarul dolgozik, és egy másik azt mondani, hogy szerintem tutizik, szerintem nem is akar igazán nyerni. Utóbbi az NFL-ben nevetséges. Előbbi a szurkoló szíve joga. 😊 Szerintem.
peterk2005
En nem latom a tervet, de amikor a Ravens minden igazolasa a drafton piacon errol szolt es a szerzodesek hossza amig LJ olcso es akkor a 2019 draft kovetkezetlenul illik ide. Ennyi.
Igen Ballard nyerni akar es nem jobban mint barki a ligaban. Ballard egy epulo csapatot formal most es ha igy nezem jol vegezte a dolgat de semmi kulonlegeset nem csinalt es "szerencseje" van a tulajjal hogy a 4 ev alatt nem vart el nagyobb eredmenyt mert akkor johetett volna egy masik filozofia. De valljuk be idaig konnyebb a GM-ek dolga, nem koltok feleslegesen es hozom az ar-ertek jatekosokat, + 1 par fr arcot akik minden csapatban helyet kovetelnenek, a drafton nem kell a BPA es a need kozott egy masodpercig gondolkoznia. Viszont iszonyatos szerencse kell hogy osszealljanak a csillagok. Peldaul egy 1/1 QB szarnak legyen titulalva.
Amikor szintet kell lepni es idoben rovid ido alatt akkor jonnek az eredmenykenyszerek Ballard-nal is. Jol kell draftolni, be kell jonnie a FA-nek mert 1.5 rossz ev es felejtheti a 0 DM szerzodeseket. Amikor nem csak majd nyerni akar hanem lesz is eselye ami jonni fog elobb utobb akkor majd megnezzuk valtozik-e a filozofiaja. Aki itt azt mondja hogy ovatos az latja hogy nem sok kellene a kuszob atugrasahoz es egy picit batrabban menne neki a dolgoknak. De leirtam hogy ez mindenkinek az ingerkuszobetol fugg. Neked hibatlan nekem ovatos. A kozepszer nem celja, de Wentz-el ( amit nagyon sajnalok hogy nem tudom megitelni. Az AFC-bol kellett volna hoznotok megint 😊) es itt foleg a megoszlo velemenyek a tudasarol miatt en azt gondolom hogy a csapat padloja nem fog esni az hogy ez milyen eredmenyekben fog meglatszodni meg a tobbi csapattol fog fuggni, de lehet majd mondani hogy jo munkat vegeztek akkor is ha 5 W lesz, csak a tobbiek jobbat. A plafonja a kerdes es ha a velemenyek tobbsegenek igaza lesz akkor...
Es nem arrol beszelunk hogy itt jok a korulmenyek es ki fogjak hozni a maxot belole, mert AR-Staffi es Peterman-bol is kihoznak, de az a maximum erosen kulonbozik a jatekosoknak is. Es minden poszton. Az LT-WR corpsnal ugyanez a helyzet lehet nagyon jo, de minimum atlagosak lesznek. Nekem ez a hozzallas ovatos, ha azt gondolnam hogy egy mely PO-t tudok hozni, neked nem.
A semafitt dolgok nem szubjektivak, de mi csak utolag tudjuk megitelni. A Ravens nagyon jo pelda. Kellett GR es LJ zsenije de nezd meg mekkora ertek van az O-re koltve akar penzben akar drafttokeben a 2019-2020 csapatokat es milyen szamokat es teljesitmenyt hozott az O. A semafitt jatekosok es emlitettem mar Boyle-Ricard egy blokkolo TE es FB a ketto a piaci aron a harombol. En pislogtam Boyle szerzodesenel, de nem a jatekunk utan. De Yannick N elhoztuk pick-ert o pedig nem volt az a D-unkbe de jobb lett a 4emberes nyomasunk de nem tudtuk beintegralni de ezert a pici elonyert kockaztattak. De a Ravens-t kar nezni mert nekunk nem allt modunkba kitisztazni a cap-et Flacco utan hanem ev kozben a siralmasbol atlendultunk a jobb csapatok koze de nincs meg az alap es a drafton is a BPA-potolni kell a draga jatekosokat-need harmasban voltunk. Elhanyagoltak a falat, ki is estunk siman. Idenre megint nincs lovese az embernek mert csusztunk egy evet a 2019-es draft miatt es most majd ki lehet probalni LJ-t mint PQB-t.
több mint 4 éve
Ballard - Reich nyomására - playoff kaliber irányítónak hiszi Wentz-et, v Reich bácsi elhiteti ezt vele (?). Én ebben a helyzetben azt nem értem (ha már potenciális első körbe kerül majd), hogy miért nem kockáztat meg neki sérülésmentes vakoldali T-t és egy top kaliber célpontot.Willie ParkerNincs ezzel a véleménnyel egyedül, én is playoff kaliber irányítónak gondolom Wentzet. 😊 De mindegy, ezt majd meglátjuk.
A kérdésedre a válaszom az, hogy én sem gondoltam különösebben kiemelten fontosnak a LT poszt azonnali pótlását. Egy fontos poszt, meg kell oldani, de ha idén volt mondjuk három fontos feladat, abból ha valaminek ki kell maradnia, januárban is azt mondtam volna, hogy a LT maradjon ki (és legyen passrush és a secondary minimum jöjjön teljesen vissza, de inkább javuljon ha lehet). Annak, hogy a left tackle-t nem érzem mission criticalnak Wentz és Reich ketten együtt az okai. Reich rászabja a játékot az irányítóira. Ha olyan az irányító akkor nincs play action, max protection van, csak pistonból van snap és akár két futóval futunk, a passz conceptek pedig short-deep olvasásos conceptek. Ha meg olyan, akkor tele van play actionnal, vagy RPO elemmel, vagy kiforgással, az elkapók option route-ökat futnak és a pass conceptek nagy része deep-short olvasásos. Wentz 2018-2020-ban nagyon mást játszott, mint amit 2017-ben Reich szárnyai alatt. 2017-ben a Philly hívta a legtöbb RPO playt, Wentz alig lépdelt hátrafelé, mert a play actionok is szinte zseben kívüli handofokkal voltak tervezve, és sok-sok deep-short read volt a passz hívásokban, mert Wentz elsősorban mélységben veszélyes, nem egy west coast / dink and dunk / underneath passzokban erős játékos. Ezt várom most is, és ehhez sokkal kevésbé fontos egy stud LT, mint ahhoz, amit tavaly Rivers-el játszottunk. A playek felében Wentz nem is lesz a pocketben, az LT-nek nem is kell majd passz ellen blokkolnia majd. Szerintem. Aztán majd meglátjuk.
Helyette visszahozza a lelassult Hiltont, akit Rivers is alulhasznált. Az a Rivers, aki pre snap a legjobb irányítók egyike, áthívásokkal csomó missmatch-et kreál, hot route-t meg kb a leggyorsabban dobja. Aki az útvonal-töréseket/csúcspontokat liga top3 szinten dobja meg. A karereje nem elit, de ütemre pontos.Willie ParkerEnnek sem csak Hilton az oka. Ő is, mert az idény első felében nem volt egészséges, csak kínlódott a pályán. De az alapvető "probléma" az volt vele és Riverssel kapcsolatban, hogy Hilton nem egy possession receiver és nem is egy slotban, cross route-okkal operáló játékos, ha ő a #1 elkapó. Ő #1-ként elsősorban középtávon és mélységben veszélyes. Ahová Rivers karja már kevés volt. Mélyebb labdákat csak akkor tudott megereszteni, ha a célpont nagyon üres volt, elszakadt. Coverage-be, 1-1-be, szűkebb területre egyszerűen nem tudta már meglőni a labdákat 15 yardnál mélyebbre. Wentz teljesen más játékos lesz. Hozzá a Hilton, Campbell félék jobban passzolnak, mint Rivershez. (Nem véletlen, hogy Rivers egész pályafutásában a nagy darab elkapókat és a TE-ket szerette igazán. Kicsi, gyors elkapója nem is nagyon volt San Diegoban sem.)
(A WR corpunkról meg én sem gondolom, hogy valami hűde lenne. Átlagos corp, elég sok upside-al. Ha az upside bejön, lehet egy átlag fölötti, jó corp is belőle. Ha nem, akkor marad átlagos. Campbell meg minden, csak nem Dorsett. Dorsett az életben nem nézett ki NFL elkapónak. Campbell sokkal inkább egy Will Fuller. Képtelen egészséges maradni, de amikor pályán van, ordít róla a tehetség.)

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 4 éve
Azert TY eseteben halkan teszem hozza, hogy tavaly szerintem egy Wentznel jobb iranyito dobalt neki. 🙂Azért a zseninek tartjuk a WR sort, meg a bottom 10 között van még néhány árnyalat, legalábbis az én olvasatomban. Nálam szimplán azért nem bottom 10, mert más az, ha valami bizonyítottan szar, vagy nem tudjuk hogy milyen. Anno DHB vagy Dorsett nem ígéret volt, hanem ótvar szar. De mondhatnám a Brazil, Rogers, vagy épp Moncrief féle játékosokat - gyakorlatilag Grigson TY-on kívül senki minőséget nem hozott a csapathoz. Volt a 1-2 punch Reggie, TY, és utána ótvar nagy szakadék.En komolyan nem ertem amugy, mit AKARTOK latni ebben a WR-corpban. 😀Wentzet év végén látja meg mindenki. Volt 2 év kurva jó, 2 év rossz, 1 év hulladék teljesítménye. Itt senki nem fog senkit meggyőzni arról, hogy akkor most 2020, 2018, vagy 2017 lesz épp Wentz játéka, ezt mindenki a saját kis világa alapján gondolja, hogy neki van igaza, amit épp megálmodik.Ballard - Reich nyomására - playoff kaliber irányítónak hiszi Wentz-et, v Reich bácsi elhiteti ezt vele (?).Es azert javult a helyzet mert irod hogy Ballard is fog majd valtani ha olyan lesz a helyzet. Errol a helyzetrol elter a velemenyunk mert maskeppen helyeztuk be a Colts-ot. Nalad mikor jon el ez a pillanat? Mikor a KC helyzeteben lesztek? Nalam hamarabb es ezert jonnek a jelzok ami a bonyodalmat okozza. Es egybe nezd az osszes peldadat, nem konkret lepesrol hogy ki mit tett. Hisz a SB a celotok.noEzt még megválaszolom, ebből értened kell, hogy mire gondolok, de aztán tényleg hagyjuk, mert ugyanazt mondjuk most már a többedik körben.
A helyzet az én értelmezésemben - és úgy gondolom, hogy Ballardéban is - nem egy elképzelt kategória-lépcsőn való feljebb lépés - mondjuk úgy, hogy "igaz contender", vagy "elit csapat" állapot - függvénye. A helyzet a cap / roster menedzselésnek az a pontja, amikor a meglevő játékosok, a szerződések struktúrája indokolja azt, hogy adott évben érdemes legyen jobban "beleharapni" a jövő erőforrásaiba, és előrehozni költéseket.
Szóval nincsenek "megtolt" évek azért, mert úgy gondoljuk, hogy idén felérünk a Chiefs-el, és akkor ezt a tétet rakjuk meg jobban. Nincs ilyen, mert az a megközelítés, hogy az ilyen plusz tétek általában fölöslegesek. Nem jönnek be, nem éri meg. Ha a plusz tét megéri, akkor az mindig megéri, nincs kötve a csapat pillanatnyi erejéhez. És akkor mindig meg is kell lépni. De mint írtam, ennek nincs köze ahhoz, hogy a Chiefshez képest hol tartunk. (Annyit megengedve, hogy ha például tegyük fel még mindig Manning lenne itt, 38 éves lenne 1-2 éve lenne hátra, akkor el tudom képzelni, hogy Ballard is alakítana a filozófián, és megtolná azt az 1-2 évet abban az értelemben, ahogyan te érted. Mert egy Manning léte vagy nem léte jelent annyi különbséget, ami felülírja az általános szabályt, hogy a plusz tétek általában nem jönnek be. Egy Manninggal bejöhetnek. De csak ilyen speciális esetben. Egyébként nem. Nálunk nincs ilyen helyzet, és a belátható időn belül nem is néz ki úgy, hogy legyen.)
peterk2005
Én ebben a helyzetben azt nem értem (ha már potenciális első körbe kerül majd), hogy miért nem kockáztat meg neki sérülésmentes vakoldali T-t és egy top kaliber célpontot.
Helyette visszahozza a lelassult Hiltont, akit Rivers is alulhasznált. Az a Rivers, aki pre snap a legjobb irányítók egyike, áthívásokkal csomó missmatch-et kreál, hot route-t meg kb a leggyorsabban dobja. Aki az útvonal-töréseket/csúcspontokat liga top3 szinten dobja meg. A karereje nem elit, de ütemre pontos.
Wentz nem jó pre snap olvasásban, kiidegelik a D csapdázások, utálja a zónák mozgatását, ezért legtöbbször script célpontot dobattak vele, a quick release sem biztos nála. Az egyik legpontatlanabb ütempasszoló, cserébe szeret imprózni és mozgásból jól dob, mélyre meg erőset, csak fussák be. Nem tudom, h Hilton ezt mennyire követi majd le, csomó traffic passzra számítok. Phillyben is rendesen nyírta a célpontjai egészségét, beleértve a futókat.
Fisher nekem talány, h hogyan áll az egészségével, viszont ő két dolgot nem komázott KC-ben: 1. ha Mahomes kimozgott mögüle, az ő irányába, mert nagy térben Fisher elvesztette az orientációját (érdekes módon a második évtől Reidék többet mozgatták PM-et jobbra, Fishertől el); 2. az erőből dolgozó passrushereket. Utóbbit nem javítja a sérülése. Wentz-et meg kb le kell szoktatni az ösztönös kimozgásról. Nekem ezek vhogy nem jó csillagállások.
Én a drafton beleálltam volna egy LT matériába és visszamozogtam volna egy WR-ért is és TY helyett hoztam volna FA-ről akár egy Jonnu Smith-t a középső zónára (Ertz még persze lehet) v minimum egy Sanderst (Juju-ról nem beszélve).
Ez agresszív move lett volna, 3 ember a QB-nak (LT, WR 1, TE), de sztem a valóságban Wentz egy kényszer csak Ballard-nak.
Nekem helyette bridge-nek egy Fitzmagic + Fields kombó pl jobban tetszett volna, de elfogadom, h utóbbi csúszása nem volt várható (sztem egy GM meg tisztában vt vele, h bekövetkezhet) v sokba került volna (Wentz-nél nem nagyon).
Willie Parker
De amúgy egy oldalhelyes megjegyzés, valahol már szórakoztat ez a magyar filozófia, annyira belénk neveli az ország, hogy a másiktól csak a szart nyeljük, és kényszeresen benyomorodunk oda, ahova a másik kényszerít. Ez már nyugat Európában sincs így, US-ben meg nagyon más a filozófia. Szóval ez a Reich nyomására hozta Ballard dolog. Tudom, magyar részen elég ismeretlen szavak ezek, de létezik : Kölcsönös kommunikáció, megegyezés. Becsszó, léteznek, és használják 😀
Az meg a másik szórakoztató dolog számomra, hogy az analystok nagy része (akikre 15 éve úgy néztem, hogy hűűű, mennyire nagy tudásúak) nagyon beragad egy szűk sávba, és egyre többször látom, hogy a név legalább annyit nyom a latban, amikor rangsorolnak valakit, mint a teljesítmény. Anno 2012-es csapatot úgy lenézték szezon előtt, hogy a 8-8 is alig volt, inkább 6-10. OK, volt egy nem várt katalizátor szezon közben, ez tény, ami lendített a szekéren, de nem azért lett +5W a szezon végén 6-->11.
Lenézték Leonardot, amikor ledraftolta Ballard, sőt amikot John Simont cutoltuk szezon kezdés előtt, akkor még Stephen Holder is mondta, hogy WTF, akkor most duplán akarunk szopni. Nincs már meg pontosan, hogy dead last LB sornak titulálták a mienket akkor, vagy csak bottom 5, de az üzenet egyértelmű volt. A vége egy All-Pro játékos, aki ha nem hagyja ki a Pats meccset, akkor megdönti Patrick Willis rookie tackle rekordját.
De mondhatnám azt a Blackmont is, aki a második meccsen lesérülő Hooker helyére úgy ugrott be, hogy első 7-8 meccsen a DROY-re is komoly esélye volt. Harmadik kör végéről beszélünk. De Taylor is average kategóriába volt sorolva sok analyst által, főleg amikor szezon első felében még nem ment úgy neki a játék, volt aki konkrétan bust-nak könyvelte el. Itt NFL analystokról beszélek, nem amatőr bloggerekről. Vége csak az lett, hogy egy olyan "csóri" társaságba csatlakozott, mint Edgerin James és Marshall Faulk (rookie year, 1000 yards, 10 TD).
És akkor most olvasom, hogy bottom 10 WR Corp. TY-ról mint valami kivénhedt Sammy Watkinsról vélekednek, persze az nem tudom hogy nem tűnik fel nekik, hogy Patrick bátyó helyett kicsit más kaliberű QB-k dobáltak neki. De ez biztos nem számít. Pittman és Paris Campbell az konkrétan a second, de valahol mintha third string WR-ek lennének, mint anno volt mondjuk Blair White Peyton keze alatt. Az meg már csak plusz szórakoztató, hogy van olyan elemző, akinek Pascal annyira fel sem tűnik, hogy nem is számol vele.
Amit az egésszel csak mondani akartam az az, hogy én mindegyik csapatomnál nagyon szeretem, ha lenéznek, mert ez jellemzően mindig egy dolgot ad : kibaszott durva bizonyítási vágyat, és ez elég sokszor be is jön. Szóval, ha így nézem, remélem még lesorolnak szezon kezdésig a bottom 5 WR Corp-ba, mert akkor élvezettel fogom nézni a szezont 😊
Az meg hogy Rivers pontos....hááááát, én Chargers alatti teljesítményét nem követtem akkora figyelemmel, de hogy nálunk kurvára nem volt olyan pontos, mint ahogy azt sokan taglalják, az kurvaélet 😀 De új csapat, no TC, korban benne, szóval nem lefikázás, csak ténymegállapítás.
coltman
Mert ket eve nyomjatok ezt, hogy Hilton igy, etc. De Hilton ket eve stabilan esik vissza, mar tavaly sem volt jo. Es nem is lesz az. Az egvilagon semmi ertelme sem volt szerintem ennyiert visszahoznunk ot.
Mert azt ertem, hogy Pascalt kedveljuk, mert kiraly, a srac a semmibol jott, es amugy egy korrekt jatekos lett, de azert az o kapcsan sem mennek tulzasokba, mert #2 elkaponal nem tobb (egy kicsit jobb Inman-szintu kategoria). Pittmanre nyalazhatunk, hiszen biztato elso eve volt, mig Campbell meg jelenleg pontosan az a csavo, aki Grigson Dorsettje volt. Egy Hilton-klon. Sot, rosszabb. Mert Dorsett legalabb latott palyat, mig Campbell ketto eve egy oriasi lutri. Az ilyen sracra hogy lehet azt mondani, hogy jo lesz, es fasza lesz a corp?
Es Campbell kapcsan is ugy gondolom, hogy atestetek a lo tuloldalara most mar, hogy konkretan barmit csinal Ballard, akkor az kiraly. Es akkor o is az. Ja, persze, Ballard sok jot csinal, de azert sokszor nyul melle is. Nyilvan nem az o hibaja, hogy Campbellt megfujja a szel, es eltorik a laba, de azert nem is sztarolnam tul.
Tehat osszefoglalva mi most ott tartunk, hogy egy biztato Pittman, egy leeresztett Hilton, egy szeretjuk imadjuk, de igazabol ilyen 600-700 yardra stabil Pascal, meg egy oriasi kerdojel Campbell alkotja a WR-sorunkat.
Nem tudom, nalam ez azert annyira nem biztato. 😀 Foleg, hogy probalok abban is gondolkodni, hogy megint mi lesz, ha megserul netan Pittman? Marad a ven Hilton, meg ha addig nem torik ossze, akkor a szinten kicsi, gyors, picit egysiku Campbell slotban, es ugye Pascal. Azert az elmult evekben lathattuk, hogy ezek a sorok mennyire elegek...
Ez a sor a nevek alapjan nem jobb, mint amilyen sorral Wentz nem kicsit szenvedett Phillyben. Ez a sor igazabol Pittman es Campbell miatt POTENCIALRA azt lehet mondani, hogy jo lehet, de azert ez megint az, hogy tizbol nyolc egysegnel tud az ember talalni valami indokot, amire rasuti, hogy amugy ez meg jol is elsulhet. Persze, benne van, de elnezve az elmult evekeben, a meglevo jatekosok szintjet, inkabb huzunk abba az iranyba, hogy ez a WR-corp erosen a liga utolso harmadaban lesz.
Ez a WR-corp igazabol azon all vagy bukik, hogy Pittman tud-e szintet lepni tavalyhoz kepest es tenylegesen dominalni, illetve hogy a ket eve folyamatosan serulo Campbell egyreszt egeszseges tud-e maradni, masreszt meg ha igen, akkor alapbol ket ev semmitteves utan oda tud-e rogton vagni mindenkinek ugy, hogy tenylegesen is komoly fegyver legyen mar 2021-ben Wentz es a csapat szamara.
Sok a kerdojel. Tulsagosan is sok. Ugyhogy en ertem, hogy fo az optimizmus, de azert amikor erre a sorra azt nyomjatok, hogy ez siman jo, akkor azzal nem ertek egyet, es felek, hogy ez a sor nem lesz kifejezetten jo. Es attol, hogy en ezt gondolom, nem hinnem, hogy en vagyok a negativ, mert en egyszeruen az eddig tapasztaltakra hagyatkozom ennek a corpnak a megitelesekor. En orulnek a legjobban, ha fasza sor lenne...
Stez
Most nincs Reggie kaliber ez tény. De a 3-4. játékos viszont sokkal minőségibb, mint Grigson éra alatt bármikor is volt. Azt adom, és azzal nem is vitatkozom, hogy Campbellben benne van a bust, ha idén is sérül, mert akkor végleg le lehet róla mondani. Bár azt nem tudom honnan kéne néznem, hogy Dorsettel egy kategória legyen, nekem még nem sikerült olyan szögből néznem a meccseket. Dorsett elvileg gyors volt, de sokszor simán ledominálta a corner, keze meg szerintem átlag alatti volt, nekem sok olyan kisípolt pillanat rémlik, amikor épp a felmenőit emlegetem, hogy miért nem kapta el. De volt nálunk Hicks is pl, aki semmivel nem volt hasznosabb teljesítményre, mint PC, ő is porcelán volt - mégis mert akkorra már volt neve ő jobbnak számított.
Szóval ahogy én látom, nálunk nagy a bizonytalanság, ha minden szarul sül el, akkor tényleg simán megszívjuk a szezont, ahogy kell. De ha csak azt nézem, hogy végre QB dobál TY-nak és Campbell nem sérül le, "merész mód" feltételezem, hogy Pittman azért javulni fog, akkor már nem látom azt, hogy miért lenne ligaalja ez az elkapósor. Azt értem, hogy az analystok mindig egyenesen rajzolják a vonalat az előző évhez képest, és PC-vel úgy számolnak, hogy megint nem lesz - én meg bizakodom, hogy lesz.
De ahogy írtam lejjebb is, idén még csak Wentz tesztet érzek a levegőben, és ha tényleg tudja a 2016-17 játékát hozni, akkor jövőre simán leakaszt neki Ballard egy elit elkapót - ahogy mondjuk elhozta Defot is a 49-erstől.
coltman
O szimplan elfogyott. En nalam mar szituacios jatekosnal nem tobb, foleg miota mar gyakran ejti el azokat a labdakat, amikor ember van a nyakan. Oke, hogy a sebesseg kopik, de nala a kez es a koncentracio is. Ezert zavar, hogy itt van, mert ertekes snapeket vesz el a fiatalabbaktol. Ha akarcsak Pascaltol teszi, engem mar zavar, mert Pascal meg a semmibol feldolgozta magat nalunk egy stabil kezdove. Igazan megerdenelne azt a plusz 20 snapet meccsenkent TY helyen. Campbell annyiban Dorsett, higy magasan huztak, egyik sem egy egi meszelo, a fo fegyvere nem a jo kez, hanem a gyorsasag. Dorsett nem volt szar, csak mi nem tudtuk hasznalni. A Pats azert tudta. Nem hozta ezresevel a yardokat, de kulcshelyzetekben tudott viszont villanni. Jelenleg meg hiszek en is Campbellben, de azert nagyon ovatos vagyok, ra biztosan nem merek mutogatni, amikor azt mondom, hogy stabilitas.
En tovabbra is azt mondom, hogy ez a corp egy liga utolso harmadaban levo sor minosegre, hogy bottom 10 e pontosan, nem tudom, de mondjuk ugy, hogy a hataran all. Bottom 10-13 nalam.
több mint 4 éve
Ezen nincs mit beszelni, de ez a helyzet a masik veglet es nem latom ertelmet folytatni ha csak a mostani es e kozotti helyzet letezik nalad. Vagyis a te skaladon akkor egyetertunk, mert nem koltottem volna az elmult 2 evben en sem, mert nem az utolso rangasokrol beszelunk nalatok, hanem hogy oda kellene erni.Még mindig nem ment át amit mondtam. 😊 Úgy beszélünk a "contenderségről" és a "költésről", mint valami egyezményesen skálázható abszolút számokkal mérhető valamiről. Nincs ilyen. Amikor te azt gondolod, hogy ez a csapat (vagy a Ravens tavaly) kész a superbowl run-ra, és ezért te így vagy úgy módosítanád a draft stratégiát vagy a free agency tevékenységet, akkor az egy ugyanolyan szubjektív értékelése a helyzetnek, mint az, hogy XY játékost séma fittnek gondolsz-e, úgy gondolod-e, hogy megérné az árát ha leigazolnád.
A SB cel meg mint magasztos eszmekent el es jovore a Jags is azert indul ( csak kisebb esellyel mint mas ).
Es ertem akkor mar a mainstream-t is, mert a legtobb csapatot tenyleg nem a konyveles vezerel ok szintet/kalapot akarnak lepni vele a cel nagysagatol fuggve "koltve" tobbet es igazitjak a konyvelest hozza amig at nem csap a fejuk felett amit azert jo drafttal/ igazolasokkal/ semafitt jatekosokkal/ jo es megujulo edzokkel konyvelesi trukkokel hosszu evekig el lehet odazni es utana a 2 ev vegso rangas.
no
Ballard nyerni akar. Attól a pillanattól kezdve ezt akarja, amióta aláírta a szerződését. Harminckét GM akar egyébként nyerni, ebben az ég világon nem különbözik a többitől. Abban különböznek, hogy ki jobban, ki rosszabbul csinálja. És abban, hogy ezt HOGYAN gondolják elérni. Ballardnak is van egy felfogása arról, hogy az általa irányított / formált roster hogyan fejleszthető. Gondol valamit játékosokról, draftról, free agencyről, piaci árakról, plusz posztokról, mi fontos és mi kevésbé ésatöbbi. Amikor esélyt érez, ő is lép, és kockáztat, ahogy mindenki. Attól, hogy az a kockáztatás a te noteszedben esetleg nem az, attól még az övében az.
Ami természetes is. Azért vagyunk szurkolók, hogy véleményezzük hogy mit csinál a HC és a GM. Ha úgy gondolod / gondolom / gondolja bárki, hogy valamit jól csinál, akkor leírja. Ha úgy, hogy szarul, azt is leírja. Ez az egész postváltás csak azért lett ekkora kígyó, mert volt egy olyan megjegyzés már nem először, hogy "nem akar nyerni", "jó neki a középszer", a "tutizik, nem kockáztat". Ez volt az amit lepattintottam, mert egy dolog azt mondani, hogy szerintem szarul dolgozik, és egy másik azt mondani, hogy szerintem tutizik, szerintem nem is akar igazán nyerni. Utóbbi az NFL-ben nevetséges. Előbbi a szurkoló szíve joga. 😊 Szerintem.

több mint 4 éve
deleted account
1 758
Azért a zseninek tartjuk a WR sort, meg a bottom 10 között van még néhány árnyalat, legalábbis az én olvasatomban. Nálam szimplán azért nem bottom 10, mert más az, ha valami bizonyítottan szar, vagy nem tudjuk hogy milyen. Anno DHB vagy Dorsett nem ígéret volt, hanem ótvar szar. De mondhatnám a Brazil, Rogers, vagy épp Moncrief féle játékosokat - gyakorlatilag Grigson TY-on kívül senki minőséget nem hozott a csapathoz. Volt a 1-2 punch Reggie, TY, és utána ótvar nagy szakadék.En komolyan nem ertem amugy, mit AKARTOK latni ebben a WR-corpban. 😀Wentzet év végén látja meg mindenki. Volt 2 év kurva jó, 2 év rossz, 1 év hulladék teljesítménye. Itt senki nem fog senkit meggyőzni arról, hogy akkor most 2020, 2018, vagy 2017 lesz épp Wentz játéka, ezt mindenki a saját kis világa alapján gondolja, hogy neki van igaza, amit épp megálmodik.Ballard - Reich nyomására - playoff kaliber irányítónak hiszi Wentz-et, v Reich bácsi elhiteti ezt vele (?).Es azert javult a helyzet mert irod hogy Ballard is fog majd valtani ha olyan lesz a helyzet. Errol a helyzetrol elter a velemenyunk mert maskeppen helyeztuk be a Colts-ot. Nalad mikor jon el ez a pillanat? Mikor a KC helyzeteben lesztek? Nalam hamarabb es ezert jonnek a jelzok ami a bonyodalmat okozza. Es egybe nezd az osszes peldadat, nem konkret lepesrol hogy ki mit tett. Hisz a SB a celotok.noEzt még megválaszolom, ebből értened kell, hogy mire gondolok, de aztán tényleg hagyjuk, mert ugyanazt mondjuk most már a többedik körben.
A helyzet az én értelmezésemben - és úgy gondolom, hogy Ballardéban is - nem egy elképzelt kategória-lépcsőn való feljebb lépés - mondjuk úgy, hogy "igaz contender", vagy "elit csapat" állapot - függvénye. A helyzet a cap / roster menedzselésnek az a pontja, amikor a meglevő játékosok, a szerződések struktúrája indokolja azt, hogy adott évben érdemes legyen jobban "beleharapni" a jövő erőforrásaiba, és előrehozni költéseket.
Szóval nincsenek "megtolt" évek azért, mert úgy gondoljuk, hogy idén felérünk a Chiefs-el, és akkor ezt a tétet rakjuk meg jobban. Nincs ilyen, mert az a megközelítés, hogy az ilyen plusz tétek általában fölöslegesek. Nem jönnek be, nem éri meg. Ha a plusz tét megéri, akkor az mindig megéri, nincs kötve a csapat pillanatnyi erejéhez. És akkor mindig meg is kell lépni. De mint írtam, ennek nincs köze ahhoz, hogy a Chiefshez képest hol tartunk. (Annyit megengedve, hogy ha például tegyük fel még mindig Manning lenne itt, 38 éves lenne 1-2 éve lenne hátra, akkor el tudom képzelni, hogy Ballard is alakítana a filozófián, és megtolná azt az 1-2 évet abban az értelemben, ahogyan te érted. Mert egy Manning léte vagy nem léte jelent annyi különbséget, ami felülírja az általános szabályt, hogy a plusz tétek általában nem jönnek be. Egy Manninggal bejöhetnek. De csak ilyen speciális esetben. Egyébként nem. Nálunk nincs ilyen helyzet, és a belátható időn belül nem is néz ki úgy, hogy legyen.)
peterk2005
Én ebben a helyzetben azt nem értem (ha már potenciális első körbe kerül majd), hogy miért nem kockáztat meg neki sérülésmentes vakoldali T-t és egy top kaliber célpontot.
Helyette visszahozza a lelassult Hiltont, akit Rivers is alulhasznált. Az a Rivers, aki pre snap a legjobb irányítók egyike, áthívásokkal csomó missmatch-et kreál, hot route-t meg kb a leggyorsabban dobja. Aki az útvonal-töréseket/csúcspontokat liga top3 szinten dobja meg. A karereje nem elit, de ütemre pontos.
Wentz nem jó pre snap olvasásban, kiidegelik a D csapdázások, utálja a zónák mozgatását, ezért legtöbbször script célpontot dobattak vele, a quick release sem biztos nála. Az egyik legpontatlanabb ütempasszoló, cserébe szeret imprózni és mozgásból jól dob, mélyre meg erőset, csak fussák be. Nem tudom, h Hilton ezt mennyire követi majd le, csomó traffic passzra számítok. Phillyben is rendesen nyírta a célpontjai egészségét, beleértve a futókat.
Fisher nekem talány, h hogyan áll az egészségével, viszont ő két dolgot nem komázott KC-ben: 1. ha Mahomes kimozgott mögüle, az ő irányába, mert nagy térben Fisher elvesztette az orientációját (érdekes módon a második évtől Reidék többet mozgatták PM-et jobbra, Fishertől el); 2. az erőből dolgozó passrushereket. Utóbbit nem javítja a sérülése. Wentz-et meg kb le kell szoktatni az ösztönös kimozgásról. Nekem ezek vhogy nem jó csillagállások.
Én a drafton beleálltam volna egy LT matériába és visszamozogtam volna egy WR-ért is és TY helyett hoztam volna FA-ről akár egy Jonnu Smith-t a középső zónára (Ertz még persze lehet) v minimum egy Sanderst (Juju-ról nem beszélve).
Ez agresszív move lett volna, 3 ember a QB-nak (LT, WR 1, TE), de sztem a valóságban Wentz egy kényszer csak Ballard-nak.
Nekem helyette bridge-nek egy Fitzmagic + Fields kombó pl jobban tetszett volna, de elfogadom, h utóbbi csúszása nem volt várható (sztem egy GM meg tisztában vt vele, h bekövetkezhet) v sokba került volna (Wentz-nél nem nagyon).
Willie Parker
De amúgy egy oldalhelyes megjegyzés, valahol már szórakoztat ez a magyar filozófia, annyira belénk neveli az ország, hogy a másiktól csak a szart nyeljük, és kényszeresen benyomorodunk oda, ahova a másik kényszerít. Ez már nyugat Európában sincs így, US-ben meg nagyon más a filozófia. Szóval ez a Reich nyomására hozta Ballard dolog. Tudom, magyar részen elég ismeretlen szavak ezek, de létezik : Kölcsönös kommunikáció, megegyezés. Becsszó, léteznek, és használják 😀
Az meg a másik szórakoztató dolog számomra, hogy az analystok nagy része (akikre 15 éve úgy néztem, hogy hűűű, mennyire nagy tudásúak) nagyon beragad egy szűk sávba, és egyre többször látom, hogy a név legalább annyit nyom a latban, amikor rangsorolnak valakit, mint a teljesítmény. Anno 2012-es csapatot úgy lenézték szezon előtt, hogy a 8-8 is alig volt, inkább 6-10. OK, volt egy nem várt katalizátor szezon közben, ez tény, ami lendített a szekéren, de nem azért lett +5W a szezon végén 6-->11.
Lenézték Leonardot, amikor ledraftolta Ballard, sőt amikot John Simont cutoltuk szezon kezdés előtt, akkor még Stephen Holder is mondta, hogy WTF, akkor most duplán akarunk szopni. Nincs már meg pontosan, hogy dead last LB sornak titulálták a mienket akkor, vagy csak bottom 5, de az üzenet egyértelmű volt. A vége egy All-Pro játékos, aki ha nem hagyja ki a Pats meccset, akkor megdönti Patrick Willis rookie tackle rekordját.
De mondhatnám azt a Blackmont is, aki a második meccsen lesérülő Hooker helyére úgy ugrott be, hogy első 7-8 meccsen a DROY-re is komoly esélye volt. Harmadik kör végéről beszélünk. De Taylor is average kategóriába volt sorolva sok analyst által, főleg amikor szezon első felében még nem ment úgy neki a játék, volt aki konkrétan bust-nak könyvelte el. Itt NFL analystokról beszélek, nem amatőr bloggerekről. Vége csak az lett, hogy egy olyan "csóri" társaságba csatlakozott, mint Edgerin James és Marshall Faulk (rookie year, 1000 yards, 10 TD).
És akkor most olvasom, hogy bottom 10 WR Corp. TY-ról mint valami kivénhedt Sammy Watkinsról vélekednek, persze az nem tudom hogy nem tűnik fel nekik, hogy Patrick bátyó helyett kicsit más kaliberű QB-k dobáltak neki. De ez biztos nem számít. Pittman és Paris Campbell az konkrétan a second, de valahol mintha third string WR-ek lennének, mint anno volt mondjuk Blair White Peyton keze alatt. Az meg már csak plusz szórakoztató, hogy van olyan elemző, akinek Pascal annyira fel sem tűnik, hogy nem is számol vele.
Amit az egésszel csak mondani akartam az az, hogy én mindegyik csapatomnál nagyon szeretem, ha lenéznek, mert ez jellemzően mindig egy dolgot ad : kibaszott durva bizonyítási vágyat, és ez elég sokszor be is jön. Szóval, ha így nézem, remélem még lesorolnak szezon kezdésig a bottom 5 WR Corp-ba, mert akkor élvezettel fogom nézni a szezont 😊
Az meg hogy Rivers pontos....hááááát, én Chargers alatti teljesítményét nem követtem akkora figyelemmel, de hogy nálunk kurvára nem volt olyan pontos, mint ahogy azt sokan taglalják, az kurvaélet 😀 De új csapat, no TC, korban benne, szóval nem lefikázás, csak ténymegállapítás.
coltman
Mert ket eve nyomjatok ezt, hogy Hilton igy, etc. De Hilton ket eve stabilan esik vissza, mar tavaly sem volt jo. Es nem is lesz az. Az egvilagon semmi ertelme sem volt szerintem ennyiert visszahoznunk ot.
Mert azt ertem, hogy Pascalt kedveljuk, mert kiraly, a srac a semmibol jott, es amugy egy korrekt jatekos lett, de azert az o kapcsan sem mennek tulzasokba, mert #2 elkaponal nem tobb (egy kicsit jobb Inman-szintu kategoria). Pittmanre nyalazhatunk, hiszen biztato elso eve volt, mig Campbell meg jelenleg pontosan az a csavo, aki Grigson Dorsettje volt. Egy Hilton-klon. Sot, rosszabb. Mert Dorsett legalabb latott palyat, mig Campbell ketto eve egy oriasi lutri. Az ilyen sracra hogy lehet azt mondani, hogy jo lesz, es fasza lesz a corp?
Es Campbell kapcsan is ugy gondolom, hogy atestetek a lo tuloldalara most mar, hogy konkretan barmit csinal Ballard, akkor az kiraly. Es akkor o is az. Ja, persze, Ballard sok jot csinal, de azert sokszor nyul melle is. Nyilvan nem az o hibaja, hogy Campbellt megfujja a szel, es eltorik a laba, de azert nem is sztarolnam tul.
Tehat osszefoglalva mi most ott tartunk, hogy egy biztato Pittman, egy leeresztett Hilton, egy szeretjuk imadjuk, de igazabol ilyen 600-700 yardra stabil Pascal, meg egy oriasi kerdojel Campbell alkotja a WR-sorunkat.
Nem tudom, nalam ez azert annyira nem biztato. 😀 Foleg, hogy probalok abban is gondolkodni, hogy megint mi lesz, ha megserul netan Pittman? Marad a ven Hilton, meg ha addig nem torik ossze, akkor a szinten kicsi, gyors, picit egysiku Campbell slotban, es ugye Pascal. Azert az elmult evekben lathattuk, hogy ezek a sorok mennyire elegek...
Ez a sor a nevek alapjan nem jobb, mint amilyen sorral Wentz nem kicsit szenvedett Phillyben. Ez a sor igazabol Pittman es Campbell miatt POTENCIALRA azt lehet mondani, hogy jo lehet, de azert ez megint az, hogy tizbol nyolc egysegnel tud az ember talalni valami indokot, amire rasuti, hogy amugy ez meg jol is elsulhet. Persze, benne van, de elnezve az elmult evekeben, a meglevo jatekosok szintjet, inkabb huzunk abba az iranyba, hogy ez a WR-corp erosen a liga utolso harmadaban lesz.
Ez a WR-corp igazabol azon all vagy bukik, hogy Pittman tud-e szintet lepni tavalyhoz kepest es tenylegesen dominalni, illetve hogy a ket eve folyamatosan serulo Campbell egyreszt egeszseges tud-e maradni, masreszt meg ha igen, akkor alapbol ket ev semmitteves utan oda tud-e rogton vagni mindenkinek ugy, hogy tenylegesen is komoly fegyver legyen mar 2021-ben Wentz es a csapat szamara.
Sok a kerdojel. Tulsagosan is sok. Ugyhogy en ertem, hogy fo az optimizmus, de azert amikor erre a sorra azt nyomjatok, hogy ez siman jo, akkor azzal nem ertek egyet, es felek, hogy ez a sor nem lesz kifejezetten jo. Es attol, hogy en ezt gondolom, nem hinnem, hogy en vagyok a negativ, mert en egyszeruen az eddig tapasztaltakra hagyatkozom ennek a corpnak a megitelesekor. En orulnek a legjobban, ha fasza sor lenne...
Stez
Most nincs Reggie kaliber ez tény. De a 3-4. játékos viszont sokkal minőségibb, mint Grigson éra alatt bármikor is volt. Azt adom, és azzal nem is vitatkozom, hogy Campbellben benne van a bust, ha idén is sérül, mert akkor végleg le lehet róla mondani. Bár azt nem tudom honnan kéne néznem, hogy Dorsettel egy kategória legyen, nekem még nem sikerült olyan szögből néznem a meccseket. Dorsett elvileg gyors volt, de sokszor simán ledominálta a corner, keze meg szerintem átlag alatti volt, nekem sok olyan kisípolt pillanat rémlik, amikor épp a felmenőit emlegetem, hogy miért nem kapta el. De volt nálunk Hicks is pl, aki semmivel nem volt hasznosabb teljesítményre, mint PC, ő is porcelán volt - mégis mert akkorra már volt neve ő jobbnak számított.
Szóval ahogy én látom, nálunk nagy a bizonytalanság, ha minden szarul sül el, akkor tényleg simán megszívjuk a szezont, ahogy kell. De ha csak azt nézem, hogy végre QB dobál TY-nak és Campbell nem sérül le, "merész mód" feltételezem, hogy Pittman azért javulni fog, akkor már nem látom azt, hogy miért lenne ligaalja ez az elkapósor. Azt értem, hogy az analystok mindig egyenesen rajzolják a vonalat az előző évhez képest, és PC-vel úgy számolnak, hogy megint nem lesz - én meg bizakodom, hogy lesz.
De ahogy írtam lejjebb is, idén még csak Wentz tesztet érzek a levegőben, és ha tényleg tudja a 2016-17 játékát hozni, akkor jövőre simán leakaszt neki Ballard egy elit elkapót - ahogy mondjuk elhozta Defot is a 49-erstől.
több mint 4 éve
En komolyan nem ertem amugy, mit AKARTOK latni ebben a WR-corpban. 😀Wentzet év végén látja meg mindenki. Volt 2 év kurva jó, 2 év rossz, 1 év hulladék teljesítménye. Itt senki nem fog senkit meggyőzni arról, hogy akkor most 2020, 2018, vagy 2017 lesz épp Wentz játéka, ezt mindenki a saját kis világa alapján gondolja, hogy neki van igaza, amit épp megálmodik.Ballard - Reich nyomására - playoff kaliber irányítónak hiszi Wentz-et, v Reich bácsi elhiteti ezt vele (?).Es azert javult a helyzet mert irod hogy Ballard is fog majd valtani ha olyan lesz a helyzet. Errol a helyzetrol elter a velemenyunk mert maskeppen helyeztuk be a Colts-ot. Nalad mikor jon el ez a pillanat? Mikor a KC helyzeteben lesztek? Nalam hamarabb es ezert jonnek a jelzok ami a bonyodalmat okozza. Es egybe nezd az osszes peldadat, nem konkret lepesrol hogy ki mit tett. Hisz a SB a celotok.noEzt még megválaszolom, ebből értened kell, hogy mire gondolok, de aztán tényleg hagyjuk, mert ugyanazt mondjuk most már a többedik körben.
peterk2005
Willie Parker
coltman
több mint 4 éve
deleted account
1 758
Wentzet év végén látja meg mindenki. Volt 2 év kurva jó, 2 év rossz, 1 év hulladék teljesítménye. Itt senki nem fog senkit meggyőzni arról, hogy akkor most 2020, 2018, vagy 2017 lesz épp Wentz játéka, ezt mindenki a saját kis világa alapján gondolja, hogy neki van igaza, amit épp megálmodik.Ballard - Reich nyomására - playoff kaliber irányítónak hiszi Wentz-et, v Reich bácsi elhiteti ezt vele (?).Es azert javult a helyzet mert irod hogy Ballard is fog majd valtani ha olyan lesz a helyzet. Errol a helyzetrol elter a velemenyunk mert maskeppen helyeztuk be a Colts-ot. Nalad mikor jon el ez a pillanat? Mikor a KC helyzeteben lesztek? Nalam hamarabb es ezert jonnek a jelzok ami a bonyodalmat okozza. Es egybe nezd az osszes peldadat, nem konkret lepesrol hogy ki mit tett. Hisz a SB a celotok.noEzt még megválaszolom, ebből értened kell, hogy mire gondolok, de aztán tényleg hagyjuk, mert ugyanazt mondjuk most már a többedik körben.
peterk2005
Willie Parker
több mint 4 éve
Ki fogjuk idegelni itt a topikot, hullamban jovunk es nem olvasunk vissza. 😊Ballard - Reich nyomására - playoff kaliber irányítónak hiszi Wentz-et, v Reich bácsi elhiteti ezt vele (?).Es azert javult a helyzet mert irod hogy Ballard is fog majd valtani ha olyan lesz a helyzet. Errol a helyzetrol elter a velemenyunk mert maskeppen helyeztuk be a Colts-ot. Nalad mikor jon el ez a pillanat? Mikor a KC helyzeteben lesztek? Nalam hamarabb es ezert jonnek a jelzok ami a bonyodalmat okozza. Es egybe nezd az osszes peldadat, nem konkret lepesrol hogy ki mit tett. Hisz a SB a celotok.noEzt még megválaszolom, ebből értened kell, hogy mire gondolok, de aztán tényleg hagyjuk, mert ugyanazt mondjuk most már a többedik körben.
peterk2005
Willie Parker
több mint 4 éve
Ballard - Reich nyomására - playoff kaliber irányítónak hiszi Wentz-et, v Reich bácsi elhiteti ezt vele (?).Es azert javult a helyzet mert irod hogy Ballard is fog majd valtani ha olyan lesz a helyzet. Errol a helyzetrol elter a velemenyunk mert maskeppen helyeztuk be a Colts-ot. Nalad mikor jon el ez a pillanat? Mikor a KC helyzeteben lesztek? Nalam hamarabb es ezert jonnek a jelzok ami a bonyodalmat okozza. Es egybe nezd az osszes peldadat, nem konkret lepesrol hogy ki mit tett. Hisz a SB a celotok.noEzt még megválaszolom, ebből értened kell, hogy mire gondolok, de aztán tényleg hagyjuk, mert ugyanazt mondjuk most már a többedik körben.
peterk2005
több mint 4 éve
Ezen nincs mit beszelni, de ez a helyzet a masik veglet es nem latom ertelmet folytatni ha csak a mostani es e kozotti helyzet letezik nalad. Vagyis a te skaladon akkor egyetertunk, mert nem koltottem volna az elmult 2 evben en sem, mert nem az utolso rangasokrol beszelunk nalatok, hanem hogy oda kellene erni.Es azert javult a helyzet mert irod hogy Ballard is fog majd valtani ha olyan lesz a helyzet. Errol a helyzetrol elter a velemenyunk mert maskeppen helyeztuk be a Colts-ot. Nalad mikor jon el ez a pillanat? Mikor a KC helyzeteben lesztek? Nalam hamarabb es ezert jonnek a jelzok ami a bonyodalmat okozza. Es egybe nezd az osszes peldadat, nem konkret lepesrol hogy ki mit tett. Hisz a SB a celotok.noEzt még megválaszolom, ebből értened kell, hogy mire gondolok, de aztán tényleg hagyjuk, mert ugyanazt mondjuk most már a többedik körben.
peterk2005
több mint 4 éve
Es azert javult a helyzet mert irod hogy Ballard is fog majd valtani ha olyan lesz a helyzet. Errol a helyzetrol elter a velemenyunk mert maskeppen helyeztuk be a Colts-ot. Nalad mikor jon el ez a pillanat? Mikor a KC helyzeteben lesztek? Nalam hamarabb es ezert jonnek a jelzok ami a bonyodalmat okozza. Es egybe nezd az osszes peldadat, nem konkret lepesrol hogy ki mit tett. Hisz a SB a celotok.noEzt még megválaszolom, ebből értened kell, hogy mire gondolok, de aztán tényleg hagyjuk, mert ugyanazt mondjuk most már a többedik körben.

több mint 4 éve
Hi Peterk. Igy mert nekem mar osszefojt.Ulok a gep elott es nem ertem hogy nem jovok at, de ilyenkor mar biztos vagyok benne hogy vica versa. Persze mindketten erteni veljuk a masikat de valszeg nem.
En felvallaltam egy kategoria-rangsort elore ami az enyem volt es termeszetesen szubjektiv volt. Ettol eleg jol bejott, de nem mert milyen jo vagyok hanem mert konnyebb kalapokba rakni es nem vegso sorrendet irni. Es a csapatok 90%-t eleg jol be lehet loni evrol-evre.
Es azert javult a helyzet mert irod hogy Ballard is fog majd valtani ha olyan lesz a helyzet. Errol a helyzetrol elter a velemenyunk mert maskeppen helyeztuk be a Colts-ot. Nalad mikor jon el ez a pillanat? Mikor a KC helyzeteben lesztek? Nalam hamarabb es ezert jonnek a jelzok ami a bonyodalmat okozza. Es egybe nezd az osszes peldadat, nem konkret lepesrol hogy ki mit tett. Hisz a SB a celotok.
A skalarol mikor azon ket vegleterol beszelek lehet hogy te azt negativnak erzed. De ugy leirtam hogy a rossz-jo skalanak a jo veget bontottam szet ovatos-kockaztatosra. De a skala rossz es legyen egy pendulum, a ket irany csak eltero stilust jelentsen. De valahogy a Colts es a Rams tevekenysege kozott kulonbseget lehet es kell tenni. Nem jo vagy rossz dontesekrol beszelunk. Wentz megadja 2 evre az iranyt es te lathatod ezt kockazatosnak, de Stafford 5 elsokoros nyertes licithaborunal ugye nagyobb lenne a kockazat. Lehet valakinek Peterman 600k is kockazatos lenne.
Ballard ugy akar nyerni hogy nem akar kikapni ( remelem ezzel kizartam az osszes nem tetszo kijelentest. 😊 ) Bar valoszinuleg nem, hamar a teniszt nezem lehet nyeresre jatszani ugy is hogy mindent visszaadok es ugy is hogy nyerot kockaztatok.
A lenyeg viszont ha a Colts az altalam berakott rangsorba is lehet nekem ovatos. De a tiedben ahol 2019-tol a SB a cel akkor viszont bizony nagyon a padlot erte el a csapat es a plafontol orult messze voltatok. Ennek ellenere a cel hiaba kilometerekre a tulaj semmilyen eredmenykenyszert nem ereztett. Ami jo de ez megengedi az ovatosabb hozzaallast. A penzkoltesnel az ev elejen a rendelkezesre allo osszeg a leheto legjobb ar-ertek aranyban elkoltve es figyelembe veve a jovore lejarokat..stb. Nalam ez az egyik veglet. Ha megnezed hogy egy 20m top LT vagy WR miatt elkotottetek volna a jovot? Nalam nem. De EF is ezen igazolasba tartozik, nem buksz vele igazan nyerhetsz nagyot. Nem kell neki most, majd ha Wentz vagy a kovetkezo bevalik. Igy viszont iszonyatos szerencse kell hozza. Lehet Wentz lesz a ti Mahomes-etek, de lehet hogy AS lesz belole. De nalam vagy bizok benne vagy nem. Es ha bejon te a kovetkezo 10evet latod en nekem meg hianyerzetem lesz a 11.-rol.
Piszok messze voltatok a SB-tol az elmult ket kituzott evben. Nektek kell megmondani mi a baj az edzok, a keret, sema, olcsobb sort isznak a nezok es nem nekem hogy lehetett volna SB, foleg hogy en elotte irrealisnak lattam.
több mint 4 éve
deleted account
1 758
akkor végül is írhatod azt is - wmitty már úgyis kiborult, mi meg arról is tudunk hasonlóan elvont, teoretikus mód vitázni, hogy 11 personnelben Taylor vagy Hines-nak kell játszania a negyedik negyedben, 1 possession hátrányban 😀Mi mást tudnánk csinálni, mint gittet rágni? 😊 Szívesen írnék arról is, hogy milyen lesz Reich új playbookja Wentz-el, de nem tudok. 😊 Jobbanmondva van sejtésem, tudnék arról is írni három oldalt, de semmitmondó okoskodás lenne az is. 😊(Elképesztő, de inkább úgy mondom, tiszteletet ébresztő ez a mérhetetlen mennyiségű semmitmondó okoskodás, ami itt megy. Nekivágtam, hogy végigolvassam, de emberi agy nem lehet képes befogadni, úgyhogy féltávnál feladtam.)offseason, és sok unatkozó kocka - ez sosem lesz jobb 😀
(Inkább mindenki más is elmesélte volna, ő hogy lett drukker, annak lenne valami alja.)
wmitty
coltman
peterk2005
több mint 4 éve
Mi mást tudnánk csinálni, mint gittet rágni? 😊 Szívesen írnék arról is, hogy milyen lesz Reich új playbookja Wentz-el, de nem tudok. 😊 Jobbanmondva van sejtésem, tudnék arról is írni három oldalt, de semmitmondó okoskodás lenne az is. 😊(Elképesztő, de inkább úgy mondom, tiszteletet ébresztő ez a mérhetetlen mennyiségű semmitmondó okoskodás, ami itt megy. Nekivágtam, hogy végigolvassam, de emberi agy nem lehet képes befogadni, úgyhogy féltávnál feladtam.)offseason, és sok unatkozó kocka - ez sosem lesz jobb 😀
(Inkább mindenki más is elmesélte volna, ő hogy lett drukker, annak lenne valami alja.)
wmitty
coltman

több mint 4 éve
deleted account
1 758
(Elképesztő, de inkább úgy mondom, tiszteletet ébresztő ez a mérhetetlen mennyiségű semmitmondó okoskodás, ami itt megy. Nekivágtam, hogy végigolvassam, de emberi agy nem lehet képes befogadni, úgyhogy féltávnál feladtam.)offseason, és sok unatkozó kocka - ez sosem lesz jobb 😀
wmitty
több mint 4 éve
(Elképesztő, de inkább úgy mondom, tiszteletet ébresztő ez a mérhetetlen mennyiségű semmitmondó okoskodás, ami itt megy. Nekivágtam, hogy végigolvassam, de emberi agy nem lehet képes befogadni, úgyhogy féltávnál feladtam.)Akkor meséld el, hogy hogy lettél drukker. Vagy add fel. Mindegyik szabadon választható opció, nem kötelező csinálni.
wmitty

több mint 4 éve
(Elképesztő, de inkább úgy mondom, tiszteletet ébresztő ez a mérhetetlen mennyiségű semmitmondó okoskodás, ami itt megy. Nekivágtam, hogy végigolvassam, de emberi agy nem lehet képes befogadni, úgyhogy féltávnál feladtam.)(Inkább mindenki más is elmesélte volna, ő hogy lett drukker, annak lenne valami alja.)
Otthonom MisColts
több mint 4 éve
Latom a nem kolti el- kozepcsapat es az ovatos is kiverte a biztositekot es remelem lent feloldom ezt, mert ertem ha banto bar en ezt csak a mas besorolaskent tudom be az adott skalakon es egyaltalan nem banto akar lenni.noEngem ugyan nem bántottál meg vele. 😊 Egyszerűen csak egy nonszensz érvnek éreztem (érzem most is), és ezt akartam világosan leírni. Ez ennek a sportágnak a csúcsa, a krémje, óriási a verseny, egy átlagos állás nem él tovább néhány évnél annak ellenére sem, hogy edzői/vezetői oldalon azért belterjes is. Itt nincs "jó neki a középszer is" mentalitás, mert akit ezen a szinten csak a szele is megüt ilyen mentalitásnak, az egy éven belül lúzer lesz. Úgy értem Browns, nulla tizenhat szinten szar. Itt még simán rossznak lenni is csak úgy lehet, hogy mindent beleadnak.
Azert is nem foglalkoztam a Colts-al, mert a 2019 evad utan nalam ti nem voltatok potencialis ellenfelek, bar sajnos ( akkor igy ereztem ) azon a drafton mi sem a rogton nyerni akarunk mentalitassal dolgoztunk hanem a jovore. Es ez volt az elozetes joslatom amit leirtam nalunk.noAz. hogy a Coltsot te hova tetted, a te dolgod, ebben nem lesz vita, mert mindenki oda teszi a csapatokat, ahova a szubjektív értékítélete szerint való. Lehet valakinél 20. olyan csapat is, aki másnál 5. legjobb, tök mindegy. (És még nem is WTF egy ilyen különbség, mert sorban lehet mutogatni azokat a csapatokat, akik bőven 10-en kívül vannak az NFL nagy tudorok power rankingjain is idény előtt, aztán konfdöntőt játszanak, stb.) És így már szerintem kezdem érteni, hogy mire is gondolsz. Nem "középszer is jó", nem "nem akar eléggé nyerni", hanem "nem akar egy évbe a következő kárára adott szintnél többet beletolni". Jól értem? Ha jól értem, akkor rögtön egyet is értek, Ballard valóban ilyen. Szerintem egyébként a GM-ek többsége ilyen, inkább stílusbeli különbségek vannak ..... és a helyzet adta különbségek. Utóbbiak tudnak nagyot változtatni alkalmanként azon, hogy egy GM hogy működik. Akár azért, mert félti a székét, akár azért, mert olyan helyzet alakul ki, amiben úgy gondolja, hogy egy adott évben lehet esély, a következő évben meg mondjuk már nem. Például Belichick Bradyvel. Az utolsó két évben művelt lépéseinek egy jelentős része nem azért történt, mert Belichick tradelősebb, bevállalósabb lett, változott volna a filozófiája, hanem egyszerűen a helyzet hozta, hogy úgy gondolta, hogy Brady utolsó 1 v. 2 évébe érdemes beletolni többet úgy, hogy az az azt következő 1-2 év rovására mehet. És jött AB, jött Sanu 2. körért, el lett tolva Brady pénze a jövőbe tízmilliókkal, satöbbi. Aztán amikor Brady elment, akkor kifizette az árát.
Ilyen előfordul, de szerintem ebben Ballard sem más. Úgy gondolom, hogy ő is meglépne ilyesmit, ha ilyen helyzetbe kerülne. Azért nem lépett még meg ilyent, mert nem volt ilyen helyzet.
[/quote]A toke elkoltese baromi szeles skalan mozog ahol az egyik veglet ti vagytok a masik akik a jovot is eladjak. De kozte vannak sokan akik tul, de nem eladva a jovot koltekeznek. De csodalkoznek ha neked kellene ezt elmondani hogy csak ez a ket veglet van. De egy hosszutavu fogadast ajanlok hogy amikor a SB megnyerese lesz a valos cel akkor nem ezt a lejar feltoltom elvet fogja kovetni Ballard.[/quote]1. Szerintem Ballard nem az egyik véglet, de ha te így látod, legyen.
2. Szerintem ez nem a tőke elköltéséről szól, a fentebbi bekezdésben leírt korlátokon belül. Ballard és más GM is elkölti a rendelkezésre álló pénzt. Abban egyetértünk, hogy szerintem is lesz a jövőben olyan év / idő, amikor a Colts is többet "harap" majd a jövő capjéből. Csak abban nem értünk egyet, hogy ez azért lesz, mert akkor lesz "valós cél" a SB. A SB most is az. Minden pillanatban az. Idén is addig akarunk jutni, amíg csak lehet. Nem is lehetne az öltözőben fenntartani azt a morált, ami kialakult (és a liga NFL csapatainak felében szintén megvan), ha nem az lenne a cél. Mindig. Mi akkor fogunk többet harapni, ha eljön az ideje. Amikor a roster állapota ezt indokolja. Nem az, hogy van-e elit cornerünk, hanem az, hogy a fizetések, terhek éppen hogyan oszlanak el. El fogunk jutni olyan fázisba is, amikor muszáj lesz a jövő évekre tolni terheket, mert az adott év nehezebben viseli. És akkor át is fogja tolni. Egyelőre nem volt erre szükség, mert az alap stratégia szerint úgy építette ezt a csapatot hosszú távra, hogy a draftról építkezik. Annak meg van néhány év kifutása, mire a saját draftoltakat el kell kezdeni megtartani, kifizetni. Addig pedig csak addig igazolt Houstonokat, Autry-kat, Ebronokat és másokat, hogy csak az adott éveket terheljék, 1-2 évig, rövidebb távon. Egy jól építkező csapat így csinálja szerintem. Nem csak mi, minden jól építkező csapat. 1-1 kivétel, nagy igazolás persze lehet, de alapvetően így. A Browns is így építette fel magát, meg a Dolphins is. Csak ők nem Bucknerért adtak első kört plusz rekord pénzt, hanem valaki másért. Vagy kettő másikért. De alapvetően a draftra gyúrtak, tele voltak cap space-el, amit el is költöttek, de a jövő éveket nem terhelték. Ők is most kezdik majd el terhelni ismét. Mert lehet is. Nem arról van szó, hogy a jövőbe ne lehetne egyáltalán terheket rakni, mert lehet. Sőt, szerintem az az optimális, ha van is. Egyszerűen, mert covidot nem számolva, egyébként stabilan kalkulálhatóan nő a cap, így létezik egy "önkönnyítő" automatizmusa a cap menedzselésének, amit bűn nem kihasználni. Csak túlzásba esni nem szabad. Illetve indokolatlanul nincs értelme. Egy Brady / Brees utolsó 1-2 évéért volt, miközben Wentz és Lamar kedvéért szerintem nem volt értelme. Ezért gondolom, hogy a Philly FO (nem tudom, hogy a GM vagy a tulaj, ezért írok FO-t) szerintem rosszul dolgozott, mert úgy harapott túl sokat a jövőből, hogy annak nem volt értelme. Ha hisznek az irányítóban, akkor volt 10+ évre egy franchise irányítójuk, és akkor nem szabad 1 évre rámenni, mert sokkal jobb esélyt kínál 10 év folyamatos esélyesség, mint 1 év megtolt esélyesség - ami bármin elmehet. Két rossz helyen / időben jövő sérülés, vagy egy benézedd DPI és el is ment. A Ravens nem csinált ilyent, úgyhogy nekem meg az a véleményem, hogy jól is tették, hogy nem tették. Egy huszonéves franchise irányítóval nem tologatunk meg 1-1 évet, mert minden megtolt évnek kettő átlagosnál nehezebb az ára. Csak az irányítónk életciklusába beleférő esély-évek számát csökkentjük vele.
Egy picit te Ballard jo munkajabol nezed a dolgot ami nem feltetlenul eleg ha a csapat eredmenyesseget nezi az ember. Hagyjuk a jo neki a kozepcsapat meghatarozast de akkor legyen mas, de kifejezheto a Rams-Colts kozotti torekvesi latszat kockaztatasi-ovatossagi szempontbol. Nem kell leirni ki mit er igy el, mi a jobb, kinek mi a szimpatikus. Ezekrol is beszelhetunk persze, de az ovatos az egyik kulcsszo ami fellokte a tejeskannat.
Wentz szerinted inkabb jo ar-erteku valasztas? jobb mint a tobbi? o a legjobb? Nalam azert ovatos mert nincs benne kockazat. Nagyon bejon es orom. Nagyon szar lesz es akkor a penz magaban nem sok a draftcetliket is kibirjatok oriasi visszalepes nelkul. De a ket veglet kozotti teljesitmeny varhato minimum. Ha SB eselyesnek gondolnam a csapatot akkor licitalni lehetett volna egy ifju titanert vagy Staffiert. Lehet nem jon be de gyava nepnek nincs hazaja. Nalam. De mivel nalad a Colts es Rivers parosa SB kihivo akkor Wentz-el is az lesz es nalad egy remek uzlet jott letre erthetoen.noHa követted a topicot korábban, akkor szerintem ismered az álláspontomat. 😊 Az most sem más, mint korábban. Az irányító szerintem kulcs pozíció, abban nem szabad várni a sült galambot. Előbb, mint utóbb lépni, kockáztatni kell. Az egy másik kérdés, hogy a kockáztatás adott helyzetben mit jelent, és éppen mit látok jónak. Egyet viszont tudok neked mondani: azzal semmiképpen nem lettem volna elégedett, ha most elhozunk egy Dalton vagy Fitzpatrick féle irányítót, és a "drafton se csinálunk semmit". A semmibe azt is beleértve, hogy hozunk mondjuk valakit a második vagy harmadik napon. Ha egy Dalton féle jött volna, akkor csak azzal tudtam volna elégedett lenni, hogy első körben, agresszívan rámegyünk egy irányítóra. Ez az általános hozzáállásom, ami nem csak általános, de az idények nagy részében konkrétan is ezt várnám el. Mármint azt, hogy agresszív draft politika, felmenni az irányítóért, elhozni, és próbálkozni. Azért írom, hogy általában is ez az elvárásom, mert általában a FA és a trade nem ad arra lehetőséget, hogy a drafton való feltraddel felérő potenciálú, képességű irányítót lehessen igazolni vagy tradelni. Többnyire csere kaliberek elérhetőek, ha meg nem, akkor az az irányító határozottan tudja, hogy hova akar menni, és nem csak rajtunk (és a pénzen) múlik. A QB igazolás mindig speciálisabb, mint más poszt. Ebben is az.
Viszont az idei év (és részben a tavalyi is egyébként) nem volt átlagos. Tavaly azért nem, mert Burrow-n kívül nem láttam senkit akiért megérné felmenni. Ráadásul olyan korán is mentek ki, hogy annyit (Herbertért top3, Tuaért top5) nem szabadott volna adni, annyit nem ért egyik sem, akkor sem, ha elérhetők lettek volna (nem is voltak azok, de ez másodlagos). Ez akkor is igaz, ha Herbertről (a GM játékbeli szerencsémre, mert én is ledraftoltam őt 😊 ) kiderült, hogy jó. De előre nem ért volna meg annyit, amennyibe került volna felmenni érte. Annál ésszerűbb döntés volt elhozni Riverst 1 évre, még, ha amúgy nem is voltam az ötlettől elájulva. (Végig úgy gondoltam, hogy sz*r lesz, nem tud már normális produktumot letenni. Nem lett igazam, így méginkább logikus volt a tavalyi döntés, de ha Rivers sz*r lett volna, akkor is azt mondanám most, hogy tavaly az volt az egyetlen értelmes opció.)
És az idei év is speciális volt, mert idén meg egy csomó NFL irányító lett hirtelen ezért vagy azért elérhető. Vagy hittük / hisszük (hisszük még?) azt, hogy elérhető lehet mint Watson és Rogers, vagy pl. Garoppolo. Plusz Stafford és a többiek. És emellett szokatlanul 5 első körös fiatal is jött a draftra. Szóval februárban, március elején nem volt egyértelmű a dolog, nem is volt határozott véleményem, hogy mi lenne jó. Aztán ahogy tisztult a kép, egyre inkább az lett a véleményem, hogy ez az idei draft nem lesz a miénk, mert túl sokan mennek irányítóra, túl korán ki fog menni legalább 4, az ötödikért feltradelni meg túl nagy rizikó. Nagyobb, mint megrizikózni Staffordot vagy Wentzet. Utólag kicsit módosult a véleményem, mert Fields szerintem 1/11-en egy értelmes opció lehetett volna. Annyit már megérhette volna érte adni nekünk is. Szóval utólag gondolkodva volt esélyünk fiatalra is, csak ezt előre ugye ki látta? Eldobni a FA-t egy ilyen esélyért, amikor az volt a konszenzus, hogy még Jones is kimegy majd top8-ban? Nah..... Akkor pedig valakit hozni kellett. Nekem a Fifzpatrick, Dalton, Foles, satöbbi move pótcselekvés lett volna. Az lett volna igazán a pótcselekvés, azzal nem lettem volna, és nem is lennék most sem elégedett. Goffal sem, de annak csak az az oka, hogy honnan jött volna, mert egyébként ő játszott úgy, hogy az nekem itt is tetszene, csak az a baj, hogy ha McVay-nek nem kell, vele ennyit tudott - sőt visszaesett fejlődés helyett -, akkor nem hiszem, hogy bárki más melett majd megtáltosodna. Garoppolo dettó, bár őt például még így is bevállaltam volna, ha olcsó. Úgy értem, olcsóbb (jóval), mint Wentz, mert nála az injury risk szerintem extrém nagy, plusz ma sem látok benne olyan plafont, mint akár ma is Wentzben látok. Szóval nekem Stafford lett volna a vágyam, de elfogadtam, hogy annyiért (illetve annál többért, mert felül kellett volna licitálni) már sok. A második opció Wentz volt. Nálam csak éppen egy kicsivel rosszabb opció Staffordnál, mert szerintem Wentz az egyetlen a "bukottak" közül, akiről azt gondolom, hogy javítható. Nem csak simán javítható, hanem bőőőven javítható. Akár stabil top10, top5 irányító is faragható még belőle. Mert azt gondolom, hogy Phillyben azóta, hogy Reich eljött, nem kapta meg azt a supportot, amire szüksége lett volna a fejlődéshez.
Javulni fog tényleg Wentz? Vagy elszállt, menthetetlen? Majd meglátjuk. Én se tudom a jövőt, senki se tudja. Ki fog derülni. De ebben a pillanatban nekem az a véleményem, hogy bőven menthető. És értelemszerűen a trade-et is így néztem, nézem. Egy rizikós lépésnek, de egy olyan kockáztatásnak, amiben én azt látom, hpgy bőőőven megérhet egy 3. és egy 1. kört, mert sokkal nagyobbat is lehet rajta nyerni. Őszintén megmondom, hogy ha most felajánlanák, hogy visszakapjuk azt a 3. és 1. kört és adjak egy 1. és egy 2. kört Fieldsért, nem tudom mit lépnék. Egyáltalán nem biztos, hogy megadnám... Ennyire hiszek abban, hogy Wentz-et Reich helyre tudja rakni. (Nem 2021-ben, nem azonnal. De fokozatosan, a következő két évben.)
Kisregényt írtam, mert kisregénnyit is gondolkoztam a Wentz trade óta. 😊 Nem tudtam fél mondatban leírni, de összefoglalva már láthatod, hogy szerintem ez nem óvatos lépés volt, mert ahhoz túl nagy ár a 3. és (várhatóan) 1. kör. El nem adósít minket, de ez nem 1 éves projekt, ez két évre eldöntötte, hogy vagy Wentz vagy senki. Ami bizony komoly rizikózás. Ugyanakkor úgy gondolom, ezt kellett meghúzni, ez volt számunkra idén a legjobb opció. Bele kellett ugrani úgy, ahogy egy átlagos évben azt gondolom, hogy nincs értelme várni, bele kell ugrani az első körös agresszív feltrade-es QB keresésbe, mert "elég jó" irányító nélkül nem megy. Csak az idei év nem átlagos volt.
Ballard egyébként ezzel a lépésével nagy tétet rakott Reich-re is, mert ebbe csak úgy lehetett belemenni, hogy őszintén elhiszi, hogy Reich képes lesz a srácot helyrehozni. Ha ebben nem volt biztos, és úgy lépte meg, az rossz lépés volt akkor. De ezt nem hiszem, szerintem bízik Reichben. Én is.

több mint 4 éve
deleted account
1 758
Ezzel nagyjából egyet tudok érteni - annyi, hogy Stafford szerintem nem feltétlen volt reálisan elérhető, de ez ahogy mondtad, szürke zóna, sosem fogunk egyértelmű választ kapni rá, mivel Ballard sosem licitált rá. De ő tényleg minőségi lett volna, én ezért is rootoltam, hogy hozzuk el.Ez a debate kezd olyan Cauchy-Bunyakovszki egyenlőtlenség Lagrange féle interpolációs polinommal való értelmezésébe hajlani - annyira semmi konkrétum nem hangzik el benne, csak mindenféle tézisek, hogy öröm nézni 😀Ez mondjuk megint egy felteteles agyalas, mert te mondhatod, hogy XY-nal nem lett volna jobb, en meg az ellenkezojet. Nem tudjuk meg soha.
De amúgy az engem is érdekelne, hogy konkrétan milyen reális név van, amivel tényleg maga a csapat játéka jobb lehetett volna idén, és tényleg volt rá esélyünk (anyagi, pick, meg egyéb kompenzációk most nem érdekesek).
coltman
De ha eljatszanek a gondolattal, akkor en Staffordra tudnek mutogatni, hogy szerintem o jo lett volna Reich rendszereben. Es azt is gondolom, hogy vele tobb eselyunk lett volna nyerni, mint Vorivel.
De oszinte leszek, szerintem Goff sem lett volna nalunk teljesen elveszett, es nem vagyok biztos benne, hogy rosszabb lett volna Wentznel. Azert Goffnal is lattuk, hogy egy olyan rendszerben, ahol minden a popsija ala van nyomva, tud egesz jol jatszani. Reich szisztemaja meg pontosan ilyen. Sok utempassz, screenek, rovid keresztek, a futok tomkodese passzokkal, akad slant is szep szammal. Ezekben o szar azert nem feltetlenul volt. A problema ott kezdodott, amikor McVay rendszere mar nem adta meg neki a kello segitseget, es onerobol es tudasbol kellett volna a kelletenel sokkal tobb szituaciot megoldani.
Ugyhogy maradjunk annyiban, hogy nalam peldaul szemely szerint Goff nincs sokkal lejjebb, mint Wentz. Igazabol egy polcon vannak. Egyik sincs Stafforden mondjuk, az biztos.
Viszont amire a draft elott is mutogattam, es most is tehetem, az ugye a kube pick. Mivel mar a GM-jatek miatti "titkolozasom" nem lenyeges, elarulhatom, hogy en sok-sok honapja nyalaztam Mac Jonesra, szerintem nala minden adott, hogy egy jo rendszerben hatekony jatekos legyen. Azert emlitem ot, mert ugye mar tudjuk, hogy hol draftoltak, es azert ha belegondolunk, akkor az 1/21-rol 14-re felmenni szerintem kozel sem kerult volna annyiba, amennyit odaadtunk Wentzert (ha teljesul a kondicio). Alapbol remeltem, hogy draftolunk, titkon almodtam rola, hogy vegre befejezzuk az allando FA-szemezgetest, meg agyalast, hogy kiert lehetne cserelni, es jojjon egy fiatal tehetseg, aki meg nyers, es Reich, illetve a Colts szepen megformazza es kitanitsa ot.
Valoszinuleg azert vagyok ezen a velemenyen, mert hat ugye Luck visszavonulasa ota allandoan azt nezzuk, hogy milyen veteranok elerhetoek a szamunkra, de oket ismerjuk, tudjuk, mit kapunk majd toluk. A fiatal ujonc viszont ha eleg intelligens, akkor hetrol hetre javulni fog es fejlodni, nem tudod, mit varhatsz. Es ez egy izgalmas dolog. Imadom a csapatot es az itt uralkodo rohadt jo legkort, amit Ballardek kialakitottak, es nagy kivancsisaggal toltott volna el, hogy ez a pozitiv tarsasag kiegeszulve Ballardekkal, Reichvel es a teljes stabbal mit hozott volna ki egy ismeretlen fiatalbol.
De ez nyilvan csak az en velemenyem. En mindenesetre mar az FA elott is azt irtam, hogy leginkabb egy ujoncnak orulnek, ez a vagyalmom megmaradt. Nyilvan nem tema, mert leghamarabb 2023-ban johet hamar kube a draftrol, de azert ki tudja. Hatha. Nem remelem, hogy Wentz megserul, nem kivanok serulest senkinek, viszont ha game manager szintet hoz, es ezert kell odaadnunk a kovi evi elso korunket, nagyon nem leszek boldog.
Stez
Mac meg idén biztos nem lett volna jobb, ha csak Wentz nem vált át Minshew üzemmódba, de akkor szerintem esélyes, hogy féltávnál Ballard tart egy gyors 1-2-1-t Reich-hel, hogy akkor WTF, és hány perce van még Carsonnak mielőtt eltradeli az Alaszkai jegesmedvékhez 3 csomag tonhalért 😀 Hosszú táv meg megint ízlés kérdése, és sosem fogjuk megtudni 😉
Személy szerint engem is jobban izgatott volna egy újonc QB, pont a hosszú táv miatt.
több mint 4 éve
Ez a debate kezd olyan Cauchy-Bunyakovszki egyenlőtlenség Lagrange féle interpolációs polinommal való értelmezésébe hajlani - annyira semmi konkrétum nem hangzik el benne, csak mindenféle tézisek, hogy öröm nézni 😀Ez mondjuk megint egy felteteles agyalas, mert te mondhatod, hogy XY-nal nem lett volna jobb, en meg az ellenkezojet. Nem tudjuk meg soha.
De amúgy az engem is érdekelne, hogy konkrétan milyen reális név van, amivel tényleg maga a csapat játéka jobb lehetett volna idén, és tényleg volt rá esélyünk (anyagi, pick, meg egyéb kompenzációk most nem érdekesek).
coltman
De ha eljatszanek a gondolattal, akkor en Staffordra tudnek mutogatni, hogy szerintem o jo lett volna Reich rendszereben. Es azt is gondolom, hogy vele tobb eselyunk lett volna nyerni, mint Vorivel.
De oszinte leszek, szerintem Goff sem lett volna nalunk teljesen elveszett, es nem vagyok biztos benne, hogy rosszabb lett volna Wentznel. Azert Goffnal is lattuk, hogy egy olyan rendszerben, ahol minden a popsija ala van nyomva, tud egesz jol jatszani. Reich szisztemaja meg pontosan ilyen. Sok utempassz, screenek, rovid keresztek, a futok tomkodese passzokkal, akad slant is szep szammal. Ezekben o szar azert nem feltetlenul volt. A problema ott kezdodott, amikor McVay rendszere mar nem adta meg neki a kello segitseget, es onerobol es tudasbol kellett volna a kelletenel sokkal tobb szituaciot megoldani.
Ugyhogy maradjunk annyiban, hogy nalam peldaul szemely szerint Goff nincs sokkal lejjebb, mint Wentz. Igazabol egy polcon vannak. Egyik sincs Stafforden mondjuk, az biztos.
Viszont amire a draft elott is mutogattam, es most is tehetem, az ugye a kube pick. Mivel mar a GM-jatek miatti "titkolozasom" nem lenyeges, elarulhatom, hogy en sok-sok honapja nyalaztam Mac Jonesra, szerintem nala minden adott, hogy egy jo rendszerben hatekony jatekos legyen. Azert emlitem ot, mert ugye mar tudjuk, hogy hol draftoltak, es azert ha belegondolunk, akkor az 1/21-rol 14-re felmenni szerintem kozel sem kerult volna annyiba, amennyit odaadtunk Wentzert (ha teljesul a kondicio). Alapbol remeltem, hogy draftolunk, titkon almodtam rola, hogy vegre befejezzuk az allando FA-szemezgetest, meg agyalast, hogy kiert lehetne cserelni, es jojjon egy fiatal tehetseg, aki meg nyers, es Reich, illetve a Colts szepen megformazza es kitanitsa ot.
Valoszinuleg azert vagyok ezen a velemenyen, mert hat ugye Luck visszavonulasa ota allandoan azt nezzuk, hogy milyen veteranok elerhetoek a szamunkra, de oket ismerjuk, tudjuk, mit kapunk majd toluk. A fiatal ujonc viszont ha eleg intelligens, akkor hetrol hetre javulni fog es fejlodni, nem tudod, mit varhatsz. Es ez egy izgalmas dolog. Imadom a csapatot es az itt uralkodo rohadt jo legkort, amit Ballardek kialakitottak, es nagy kivancsisaggal toltott volna el, hogy ez a pozitiv tarsasag kiegeszulve Ballardekkal, Reichvel es a teljes stabbal mit hozott volna ki egy ismeretlen fiatalbol.
De ez nyilvan csak az en velemenyem. En mindenesetre mar az FA elott is azt irtam, hogy leginkabb egy ujoncnak orulnek, ez a vagyalmom megmaradt. Nyilvan nem tema, mert leghamarabb 2023-ban johet hamar kube a draftrol, de azert ki tudja. Hatha. Nem remelem, hogy Wentz megserul, nem kivanok serulest senkinek, viszont ha game manager szintet hoz, es ezert kell odaadnunk a kovi evi elso korunket, nagyon nem leszek boldog.