Indianapolis Colts
52 feliratkozó
több mint 4 éve
Most írjam le azt, hogy egyiket sem akarom? 😀Tényleg, tulajdonképpen tök mindegy, hogy mit mondunk. Nem csak mi, az NFL nagy része is teljesen fogalmatlan még ilyenkor, mindenki csak reménykedik. Idézzem be, hogy mit írt 2017-ben a nagy analizátor PFF Trubisky-ről és Mahomesról ill. Watsonról? Az alapján egy idióta aki nem Trubit választja. Aztán nesze. Pedig ők papíron minden meccset nem csak megnéznek, de playenként elemeznek, analizálnak, értékelnek, úgyhogy könyvtárnyi anyaguk volt róla. Nem beszélve ugye az NFL GM-ekről meg edzőkről, akiknek a scout csapatai 12 hónapot töltenek úton, sok tízezer órányi anyagot gyűjtenek, azt hónapokig elemzik ... aztán kihúzzák Trubisky-t Mahomes előtt. És ezzel nem is akarom most a víz alá nyomni a Bears FO-t, sokan benéztek már irányítót, kiváló szakemberek is.
Szóval látva az idei felhozatalt, van egy érzésem a legtöbbel kapcsolatban, de magam sem tudom, hogy mennyire higyjek neki. Én Herberttől pl. fázom, nekem ő kifejezetten elveszősnek tűnik. Love meg szó szerint el is veszett, de - látva őt tavaly is - nála meg az az érzésem, hogy túl fiatal volt ahhoz, hogy képes legyen úgy is teljesíteni, hogy elveszítette az edzői stábját, elkapóit, falát, meg ki tudja még kit hirtelen. De ha ismét kapna egy őt segítő rendszert, tudna fejlődni. Herberttel ellentétben, aki nekem szintén visszaesett idénre, viszont nála erre nincs indok. Mintha megállt volna a fejlődése. De közben meg ez se biztos, hogy baj, mert volt már olyan is, hogy valaki 1 évre beáll, nem tud fejlődni, aztán utána mégis.
Én rábízom Ballardra oszt kész. Így legalább nem aggódom túl magam. 😀 Jelenleg jobban fáj amiatt a fejem, hogy GM játékban viszont kénytelen leszek irányítót húzni, mert nálam volt Luck, és most QB nélkül tengődök. És a játékban is kb. annyira tanácstalan vagyok, hogy kire menjek, mint amennyire azzal kapcsolatban, hogy a Coltsnak ki lenne jó. 😊
“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 4 éve
Én Herbert párti vagyok. Tanulna Bradytõl, aztán lehetne az új Állat vagyok, ami enni kér...
több mint 4 éve
Herbert screenjeitől ments meg Uram minket...Persze, miutan az Oregon tamadosemaja screeneken es hasonlo szarokon alapul. Ez a statisztika meg eleg szemet vele szemben, illetve valahol azert csaloka is.
Ennyi erővel az XFL-ből is nézhetnénk QB-t, sőt, hozzá képest Chad Kelly is upgrade.
Borbinho
Ha megnezed az osszes meccset, latod is, miert. A tavalyi a statisztikakhoz merten 10 szazalekban dobal 16-20 yardra, 16 szazalekban pedig 20 yardnal hosszabb labdakat dobott, 6-15 yardra pedig csak 30 szazalekban dobalt. Ezek olyan szamok, amiknel a 2018-as es a 2019-es elso koros, meg topban kivalasztott iranyitok sem hoztak nagyon jobbat vagy rosszabbat, igazabol elegge kiegyensulyozottak az aranyok az elmult evek prospectjei kozott, nincsenek nagy elteresek.
Herbert nem azert dob sok screent, mert ezt tudja, hanem azert, mert az Oregonnal ezt kell. O azert bizonyitotta szerintem tobbszor is, hogy ha kell, abszolut tamadja es figyeli a hosszu es a kozephosszu teruletet is.
De reszben az oregoni rendszer miatt is irtam az elobb, hogy azert kockazatos, mivel Mariota eseteben is lathattuk, hogy mi lett belole, es o nem volt rosszabb prospect, vagy butabb Herbertnel. Csak en meg erre irtam, hogy Herbert nyersebb, de szerintem jobb alapanyag, mint Mariota volt. Mariotanak akkor azert mar elegge kiforrott volt a stilusa, illetve egybol bedobtak a mely vizbe, mig Herbert nyers, csiszolatlan, o szerintem Reich mellett elegge ki tudna viragozni, meg utokepes lehetne. Meg tudja o dobni a labdakat, ha meg kell.
Osszessegeben amugy en Herbertrol es Love-rol is azt gondolom, hogy boom os bust prospect, mindkettoben oriasi a kockazat, ugyhogy igazabol barmelyiket is valasztod, nagyon siman rabaszhatsz, ha nem tudod megfeleloen kepezni.
Oszinten? Szvsz egyik sem er top15-os picket, de ha a ketto kozul valasztanom kell, mert muszaj, akkor Herbertnek jobban orulnek, mint Love-nak. De hat ugye kinek mi, neked Love fele huz a szived, nekem peldaul nem.
több mint 4 éve
Herbert screenjeitől ments meg Uram minket...Ennyi erővel az XFL-ből is nézhetnénk QB-t, sőt, hozzá képest Chad Kelly is upgrade.
"Overjoyed, the wolf devours his leg that's been torn off by a trap. Praised be the day that gave me food, he cries."
több mint 4 éve
Az uborkaszezon kezdetére azért feldobnám témának.Herbert.
Kiben láttok több potenciált/magasabb plafont ha irányítót húznánk első körben?
Jordan Love vagy Justin Herbert ?
Jöhet pro és kontra.
szampi#33
Feher.
Egyebkent viccen kivul benne latnek. Intelligensebb palinak tunik, ami szamomra a kubenal kulcsfontossagu. Munkalni kell, nem dobnam be semmikeppen sem elso nap a kezdobe, de en ugy velem, jobb alapanyag, mint Love.
Ami bibi, hogy olvasassal egyikuk sem all annyira jol, perpill leginkabb mindketto inkabb one read, illetve a nyomast sem kezelik kifejezetten higgadtan, de szerintem Herbertnek jobbak az osztonei. Megitelesem szerint o jobb alapanyag, mint Love, bar sokan epp az ellenkezojet gondoljak. Egy picit felek persze Herberttol is, Mariota peldaja mutatja, hogy azert az Oregon nem egy megszokott „iranyito-nevelde”, de amig Love-ban en egy picit turbozott Brissett-tet latok, ami nagyon elijeszt, addig Herbert stilusa szamomra picit hasonlit peldaul Tannehillere, illetve nehol Ryanre is – a felso hatart en peldaul utobbinal huznam meg, szerintem Herbert kb. arra a szintre erthet oda.
Szoval ami bizonyos, hogy elkepesztoen nyers Herbert, de amugy nagyon intelligens, igazabol mindene megvan hozza, hogy eredmenyes iranyito legyen, de gyurni kell, fejleszteni. Mentalisan egyelore nincs kiforrva, amolyan Darnoldos, hogy ha elkapja a fonalat, baromi jo, de kepes kizokkenni, es akkor pedig nehezen talal vissza a megfelelo utra, sorozatban tud hibazni. Nem az a kerdes nalam, hogy Herbert mit tud, hanem az, hogy mentalisan mennyire birja a strapat, fejben mennyire lehet eros.
Viszont szepen fejlodik, evrol evre megfigyelheto volt a jatek legtobb elemeben a javulas. En ot huznam, ha elerheto lesz. De amugy nem lesz az, ki fog menni elottunk. Es ha Love-ot valaki nagyon akarja, o is, mivel negy honapja nyilt titok, hogy szinte az osszes meccsen volt kint legalabb egy Colts-megfigyelo, de Ballardot is tobbszor lattak. Ugyhogy siman bejohet valaki elenk.
több mint 4 éve
szampi#33
1 357
Az uborkaszezon kezdetére azért feldobnám témának.Kiben láttok több potenciált/magasabb plafont ha irányítót húznánk első körben?
Jordan Love vagy Justin Herbert ?
Jöhet pro és kontra.
több mint 4 éve
2019-ben sokkal több jó irányító jött szembe, mint egy évvel korábban. A yard abszolút nem zavar, a 11TD sokkal inkább. Igaz, szerintem a 2/3-át az utolsó pár héten szedtük össze, amikor a defense eléggé megreccsent. Winston egymaga dobott vagy 4-et.Jövőre jobb kell.
“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 4 éve
Brady is Colts játékosként jut Cantonba.
több mint 4 éve
Brissett nem kapott MVP-szavazatot senkitol sem. Szanalmas liga.
több mint 4 éve
Szuper, Edge bent van, már nem áll útjában a többinek. 😊 Jövőre Manning, a többi esélyes Coltnak pihi lesz. Aztán majd 2022-től Reggie meg Freeney, esetleg Mathis reménykedhetnek. Nincs könnyű dolguk, nem elég ha hof worthy-k, még a másikat is kerülgetniük kell majd.
több mint 4 éve
Ez is nekem akkora meglei mint Carmichel bejutàsa....Boselli meg mindig nem bír bekerüni... Mondjuk ez alapján Eli pl sima HoF...Jövőre meg jön Peyton Manning.
dande
több mint 4 éve
Ez is nekem akkora meglei mint Carmichel bejutàsa....Boselli meg mindig nem bír bekerüni... Mondjuk ez alapján Eli pl sima HoF...
több mint 4 éve
Azért ez az esetleges második gyerekkor nem sok jóval kecsegtet. Remélem azért a pálya mellett pelenkázni nem kell.Brady Instara posztolta az ejjel, hogy ellovagol Indianapolisba.Ő nem öregszik. Sőt csikóvá fiatalodik.
Stez
peterk2005
több mint 4 éve
Brady Instara posztolta az ejjel, hogy ellovagol Indianapolisba.Ő nem öregszik. Sőt csikóvá fiatalodik.
Stez
több mint 4 éve
Brady Instara posztolta az ejjel, hogy ellovagol Indianapolisba.
több mint 4 éve
Mókolnak hozzánk boldogot boldogtalant, a teljesség igénye nélkül:Love, Herbert, Kompaktlemez Bárány, Ruggs, Andrew Thomas
Védőt nem láttam még h írtak volna, de egy LB bármikor jöhet Ballardtól 😀
1/13-on jöjjön Love, 2/2-őn Tyler Johnson, 2/13-on Mekhi Becton.
Ez után még jöhetne 1 TE, a többi pick meg mehetne a védelembe.
"Overjoyed, the wolf devours his leg that's been torn off by a trap. Praised be the day that gave me food, he cries."
több mint 4 éve
több mint 4 éve
No de pont ez a lényeg, hogy ha one read irányító, akkor nem sok jövője van NFL-ben elit szinten. Ehhez kell a már említett veseledolgozás, hogy ne csak one read maradjon, hanem ha nem is manningi szinten, de tudja mi történik a pályán. Ez a lutri része a dolognak, ezt előre csak tippelni, saccolni tudod.coltmanPontosan. A college-ben alapvetően mindenki one read irányító. 😊 (Sőt, már az NFL-ben is időnként.) Aki nem, az a kivétel és nem fordítva. Love-nál "csak" annyiban más a helyzet, hogy 2018-ról 2019-re hirtelen elfogyott körülötte az offense, és sokkal többet kértek tőle. Így számokban is kijött, hogy one read irányító. Ami tavaly nem jött ki. Más irányítóknál meg idén nem jött ki, idén van 35 TD mellett 10-nél kevesebb INT-jük, Burrow pl. tavaly nem volt sehol. Egyébként Leonard és Turay is ezt produkálta, az utolsó évük gyengébb volt (jóval), mint a megelőző, és Ballard behúzta mégis őket. Szóval nem hiszem, hogy nála ez deal breaker, ha egyébként úgy érzi a tehetsége megvan.
Az hogy tud nagyobbat is dobni Love, és gyorsabb a karja Brisettnél, stb, persze szempont, de azért a lényeg nálam továbbra is az, hogy a 2019-es leolvadást mi okozta, és mi a lehetséges plafon - mert ha az fejbeli probléma, akkor lehet hogy fizikálisan jobb, mint Brissett, de by the end of the day, nem fog ez W-kben is megjelenni, ergo hasonló szint, mint Brissett az én szememben. És még akkor a leader faktor is ott van, ami ugye Brissettnél is csak szezon második felére derült ki, hogy ő pl nem bírja a nyomást, és teljesítmény kényszerben megrogyik. Yada-yada-yada.coltmanA leader faktor passz. A scout jelentések szerint persze kiváló leader, de mindenki az ilyenkor. Hogy NFL szinten mennyire képes mentálisan irányítani egy öltözőt, azt Ballardnak kell megpróbálni megítélnie, mi nem fogjuk tudni. Bonyolult ez, a leaderség sok összetevős egyenlet. Az alapok persze kötelezők (elsőnek kell lenni az öltözőben, balhémentesnek lenni, és mellé még érettséget is mutatni), de ez csak az alap. Kell a rendkívül rövid kudarc-memória, a stressz-tűrés és még sok-sok szempont. Nincs is meg általában minden senkiben. Mindenki valahol, valamiben gyengébb, másban erősebb. Love remélhetőleg elég erős lesz az NFL-hez, ha mi húznánk.
Én egyébként hosszú ideje már úgy közelítek a college irányítókhoz, hogy eleve azt feltételezem, hogy nem tudom megmondani, hogy kiből mi lesz. Egyrész nyilvánvalóan ez is a helyzet. Hiszen még azok is nagy hibaszázalékkal dolgoznak, akiket ezért fizetnek, én innen a fotelből meg végképp csak találgatok. Viszont valamit meg "muszáj" nézni, véleményezni, hiszen marhára érdekel, hogy mi lesz, nem tudom becsukni az ajtót, ablakot, hogy majd jövök augusztusban. 😀
Úgyhogy jobb híján próbálom azt nézni, hogy látok-e olyasmit amit korábban más irányítóknál láttam, és felsültek miatta. Csak alap dolgokra kell gondolni, mert a nagy része úgyis utólag fog kiderülni. Ilyen szempontból nem látok Love-nál semmi problémát (fatális dobó mozdulati probléma, botrányos lábmunka, pontatlanság, a touch hiánya, anticipációs képesség teljes hiánya, "fosás" a nyomástól, stb.) De ezen a teszten sokan átmennek, aztán ki tudja megmondani, hogy kiből lesz Rudolph és kiből Minshew.
Ha bátrat akarnék mondani egyébként, akkor engem Love leginkább Watsonra emlékeztet. Hasonló módon first read passer mindkettő. A first read-et jól megpasszolja mindegyik, nincs kifejezetten gyenge dobásuk. Pontosan dobnak rövid és hosszabb passzokat is. De ha a first read nem elérhető, akkor elkezdik dédelgetni a labdát, mert második célpontot nehezen találnak. És jön a szaladgálás, hero ball. És a hasonló alkatuk. hasonló atletikus adottságok miatt a pályán eléggé hajaz egymásra a látvány. Persze nem azt mondom, hogy Watson lesz Love-ból- Watsonról már kiderült, hogy bírja az NFL tempót, stresszt, stb. Love-ról még nem.
több mint 4 éve
Masrol beszelunk. A jatekintelligencia az, hogyan olvasol vedelmet, a zonakat es egyebek. Ez tanulhato.Annyiban azért javulhat a játékintelligencia, hogy ha valaki akarja, hogy javuljon, és nem mondjuk Rex Grossmani mélységből kell felhozni. Vagy egy tucat játékost tudnék mondani különböző sportokban, akit early birdie korszakban részben, vagy teljesen leírtak, most meg kb mindenki a top 3-5-be teszi all time. De egy dologban közösek : 3-4-szer annyi melót tettek bele a dologba, mint bárki, aki körülöttük volt, akár Beckham, Jordan, Ronaldo, stb.Lovenál amúgy aki csak ránézne mondjuk a statjaira, fontos megjegyezni, hogy a 2018-as brutális szezonja után kapott új HC-t, OC-t, meg ezzel úgy systemet is.Pont, hogy a donteshozatalon nem lehet javitani. Illetve azon, hogy erzi a zsebet valaki es hogy kezeli a nyomast. Love ezekben mond szar. A mai NFLben ezek a fontosabb elemek, illetve a jatekintelligencia. Azt naprol napra latjuk, hogy pontatoan kubek is elvannak a ligaban, peldaul Watson, es kb fel sem tunik, hogy a karja amugy kifejezetten rossz.
Emellett elvesztette a teljes kezdő támadófalát, a kezdő elkapóját és futóját is.
Karra sztem simán a legjobb az idei classból. Döntéshozatalban nem, de azon lehet javítani.
Ballard tavaly elhozta 7.körben az LT-jét (Jackson Barton), akit azóta már lenyúlt a KC...
Lehet már tavaly kinézte Love-ot, mint Luck utód 😊 😊
Borbinho
Szerintem egyebkent Love-nak a karja sem jo abszolut, eroben oke, pontossagban egyaltalan nem, illetve sok labdat egyaltalan nem tud megdobni. Nekem a jateka es a stilusa abszolut Brissettre ut rengetegszer, annyiban nyilvan, hogy Brissettnek nem tul magas a merce, mig Love-nak jovan magasabban van a plafonja. De szerintem o tipikusan az a jatekos, akivel sanszod sincs, ha nem szansz tenyleg legalabb egy vagy ket evet a felepitesere.
Szvsz Love abszolut tucat materia, minden evben van tobb tehetseg is, aki az o szintjen van, aztan a legtobb bukik, de nyilvan a hangsuly ott van, milyen rendszerbe kerul es mekkora supportot kap.
Hat nem tudom, nekem o nagyon nem a stilusom. Megertenem, ha ot huzzuk, de nagyon szomoru lennek. Akkor inkabb Herbert. O szvsz jobban megmunkalhato, es jo stab meg rendszer mellett tobb van benne. Illetve en olyan kubet szeretnek, akiben latom, hogy csak a zsebbe szorulva is elboldogul, de Love szerintem nem ilyen. Herbert inkabb.
Es akkor persze felsorakoztatom utolsokent az aduasz ervet, amire valasza sem lehet senkinek: | Love nem feher. |
Ja, es eleg volt a szerencse, nem kell sem szeretet, sem szerelem. Az en szivem kobol van.
Stez
Én inkább abban látom a kulcsot, akar-e valaki első naptól elit lenni majd egyszer, vagy jobban izgatja a ZS, a twitter és a média szereplés. Ezért gondolom, hogy Luck pl ennyire komoly szintet képviselt, mint ahogy Manning is valahol zseni volt, de pont a töménytelen mennyiségű prepworknek köszönhetően, amit szerintem egyik QB se tett bele se előtte, se azóta.
Love esetében nekem pl pont az okozza a confusiont, hogy a 2018 meg a 2019 az két iszonyat ellentmondó szezon. Persze, kikapták alóla az egész csapatot, ami nem könnyít, de ekkora visszaesést nem indokol, meg pl azt sem, hogy nagyon leragad az első readnél, és nem megy tovább. És itt jöhet Ballard, meg Reich zsenialitása, hogy minél pontosabban kiderítsék, hogy mitől volt ez, fejben gyenge a gyerek, és akkor nem sok esély van nagy javulást elérni, vagy csak mondjuk a supporting cast volt gyenge körülötte, netán az adott rendszer volt unfit neki.
Én ott nem várok nagy dolgot, hogy jövőre vállalható QB-val menjünk neki a szezonnak, akár Herbert, akár Love, akár másvalaki, kelleni fog az 1-2 év, hogy minőségi performansz legyen a dologból, egyik sem Luck vagy Burrow, hogy már első évben várni lehet az eredményeket.
coltman
En nem errol irtam. Amit en pedzegettem, az a mentalis resz, ami leginkabb az osztonbol fakad. Hogyan erzi valaki a zsebet maga korul, ezaltal hogyan tud mozogni benne, vagy ha szukseges, kivul. Illetve hogy egy jatekos hogyan kezeli a nyomast, valamint az, hogy erzekeli magat a nyomast - sokak halottak onnantol, hogy ha vakoldalrol erkezik valaki, de a legjobbak osztonosen tudjak, hogy igenis szabadulniuk kell a labdatol.
Szamomra ezek azok a mentalis aspektusok, illetve az, hogy valaki one read-e, ezek hatarozzak meg az iranyitot. Es amig a vedelem olvasasat meg tudod tanulni irtozatos munkaval, addig ezeket az osztonoket es erzeseket nem. Ezek vagy megvannak valakiben, vagy nincsenek. Es Love-val a bajom az, hogy nem latom benne ezeket. Ezert is gondolom, hogy neki a plafonja nincs tul magasan, mert sok olyan hianyossagot latok nala, ami miatt szerintem o NFL-szinten meghatarozo nem tud lenni.
Ismetlem, ez az en velemenyem, en igy gondolom.
több mint 4 éve
deleted account
1 758
No de pont ez a lényeg, hogy ha one read irányító, akkor nem sok jövője van NFL-ben elit szinten. Ehhez kell a már említett veseledolgozás, hogy ne csak one read maradjon, hanem ha nem is manningi szinten, de tudja mi történik a pályán. Ez a lutri része a dolognak, ezt előre csak tippelni, saccolni tudod.Love esetében nekem pl pont az okozza a confusiont, hogy a 2018 meg a 2019 az két iszonyat ellentmondó szezon. Persze, kikapták alóla az egész csapatot, ami nem könnyít, de ekkora visszaesést nem indokol, meg pl azt sem, hogy nagyon leragad az első readnél, és nem megy tovább.coltmanPedig szerintem de. Mármint ez bőven okozhatja. Egy one read irányítótól ha elveszed a megdobható első célpontot, meg is hal a játéka, főleg, ha a támadósora is f*s és nincs ideje sem. Ráadásul - bár ezt csak pár meccs alapján mondom, nem néztem folyamatosan, 2018-ban főleg nem, amikor még volt Luck és totál nem volt képben QB húzás -, szóval ráadásul én úgy láttam 2019-ben jóval többet is kértek tőle. Half field read meg ilyenek, amik 2018-ban egyáltalán nem voltak (alig volt más, mint read option, rpo, triple option keverése, első célpont megdobása). Ezzel meg is kínlódott idén.
Igazából nekem ez az az egy aspektus, amiben Brissettre hasonlít - hogy az első célpontot szereti túl sokáig nézegetni -, amúgy semmi másban. Love nagyságrenddel fürgébb, gyorsabban pörög a lába, ami nem csak azt jelenti - azt is -, hogy ő lábbal tényleg veszélyes, hanem sokkal gyorsabban áll bele a dobásba, kevesebb idő telik el a snaptől a dobó pozícióig (JÓVAL kevesebb, Brissettnek a lajhársága az egyik legnagyobb problémája). A dobó technikája is más, gyorsabb a release-e (nem olyan gyors, mint Manning volt, vagy pl most Jimmy G - az övé is extrém gyors -, de elég gyors). Aztán erősebb a karja. Brissett azért karból nem dobálgat el 50 yardra, Love röhögve. Ez utóbbi mondjuk engem abszolút nem érdekel. Ami viszont igen, hogy Love-nak van touch is a dobásában, Jacobynak alig. Emellett Love pontosnak is tűnik, szó nincs arról, hogy szórna mint a szovjet géppuska. A rövidebb és mély passzai is oda mennek ahová akarja. (Ebből a szempontból Brissettel se lenne baj, a pontossága neki is elég jó.) És amiben teljesen eltérnek egymástól, az az, hogy Brissett abszolút biztonsági játékos, Love jóval bevállalósabb.
Összességében én is azt látom, amit Stez írt, hogy - bár nem hasonlítanak, de összességében - Love-nak kb a floorja lehet ott, ahol most Jacoby tart, feltéve, ha kap egy pici időt tanulni. Semmiképpen nem első napos kezdőnek hoznám, ha hozom. Ami bíztató vele kapcsolatban, hogy nem látok semmi olyan problémát, mint amit Osweiler, Lynch, Trubisky vagy pl. Allen esetében láttam. Mindegyiknek voltak olyan fatal flaw-i, ami miatt borzasztó rizikósak voltak eleve (Osweiler lassú, Lynchnek nem egyszerűen rossz, de egyenesen nem létező lábmunka, Trubiskynél a pocket awareness hiánya és pontatlanság, Allennél szintén a pontatlanság). Love is komoly rizikót hordoz, de melyik 1/5-n kívüli irányító nem? Már az is öröm, hogy legalább a fenti problémák nem látszanak.
Aztán, hogy meg lehet-e tanítani több célpontnak passzolni, anticipációs passzokat dobni - védelem pre-snap olvasásáról és a többiről nem is beszélve -, az majd kiderül. Én fel biztosan nem tradelnék érte. Az 1/13 határeset, picit azt is sokallom, de az már egy irányítóra ellőhető. Egy ilyenre is. De még jobb lenne húzni BPA alapon valakit az 1/13-al, aztán a 2/3-as pickkel akár első körbe visszamozogva - akár 20 körülig is felmenve -, berántani őt. Előbb-utóbb úgyis be kell kockáztatni valakivel, mert 1/1-ünk nem lesz. Mi egy normális draft classban a 3.-4.-5. irányítót tudjuk megcélozni, és akkor már inkább kockáztassunk második köröket a 4.-ért, mint aranyáron felmenjünk a 3.-ért, akiben kb. ugyanannyi a rizikó.
peterk2005
Lábmunka jogos pont, azt adom. Bár Brissettnél, főleg szezon második felében nem is csak a lajhárság volt a probléma, hanem ami miatt a falunk is jóval mérsékeltebb statokat hozott teljesítmény szinten, az a teljes koncepció mentesség - simán volt akár 3-4 irányváltása, oda-visszája a zsebben, amit nincs falember, aki lekövet. Ebben pl Luck az egyik legjobb volt, mert ha fellépett a zsebbe, akkor nem rohangált, ott maradt, vagy megfutotta - pl ez is hozzájárult ugye a 2018-as high statokhoz.
Az hogy tud nagyobbat is dobni Love, és gyorsabb a karja Brisettnél, stb, persze szempont, de azért a lényeg nálam továbbra is az, hogy a 2019-es leolvadást mi okozta, és mi a lehetséges plafon - mert ha az fejbeli probléma, akkor lehet hogy fizikálisan jobb, mint Brissett, de by the end of the day, nem fog ez W-kben is megjelenni, ergo hasonló szint, mint Brissett az én szememben. És még akkor a leader faktor is ott van, ami ugye Brissettnél is csak szezon második felére derült ki, hogy ő pl nem bírja a nyomást, és teljesítmény kényszerben megrogyik. Yada-yada-yada...
Azt meg tippelni is nehéz, hogy mi lesz QB fronton, az az egy kb fix, hogy Bengals viszi Burrowt, utána meg lesz a poker játszma, hogy ki mennyit áldoz esetleg egy Love-ért, Herbert-ért. Én mindenféle forgatókönyvet el tudok képzelni, akár amit te mondasz, akár azt is, hogy feltrade pár helyet - ugye ha nagyon beleszerelmesednek egy QB-ba, de simán az 1/13-on húzást is.
Bár ha akarunk QB-t, akkor szerintem feltrade elkerülhetetlen, lévén, hogy Panthersnél most nincs QB, és esélyes, hogy új rezsim nem Cam bátyót akarja. Chargers-nél kérdés, hogy Riverst akarják-e még, vagy ők is húznak inkább - bár ott túl komplett a csapat, náluk inkább gondolom, hogy valami veterán megoldással mennek. Plusz mondjuk JAX mennyire hisz Minshewban (keveset láttam belőle), és ha mondjuk egy LOVE eléjük hullik, akkor nem húzzák-e be. Szóval mázlista esetben kinézhet, hogy #3 QB lecsúszik, de esélyesebbnek látom a nemet jelen helyzetben.
több mint 4 éve
Love esetében nekem pl pont az okozza a confusiont, hogy a 2018 meg a 2019 az két iszonyat ellentmondó szezon. Persze, kikapták alóla az egész csapatot, ami nem könnyít, de ekkora visszaesést nem indokol, meg pl azt sem, hogy nagyon leragad az első readnél, és nem megy tovább.coltmanPedig szerintem de. Mármint ez bőven okozhatja. Egy one read irányítótól ha elveszed a megdobható első célpontot, meg is hal a játéka, főleg, ha a támadósora is f*s és nincs ideje sem. Ráadásul - bár ezt csak pár meccs alapján mondom, nem néztem folyamatosan, 2018-ban főleg nem, amikor még volt Luck és totál nem volt képben QB húzás -, szóval ráadásul én úgy láttam 2019-ben jóval többet is kértek tőle. Half field read meg ilyenek, amik 2018-ban egyáltalán nem voltak (alig volt más, mint read option, rpo, triple option keverése, első célpont megdobása). Ezzel meg is kínlódott idén.
Igazából nekem ez az az egy aspektus, amiben Brissettre hasonlít - hogy az első célpontot szereti túl sokáig nézegetni -, amúgy semmi másban. Love nagyságrenddel fürgébb, gyorsabban pörög a lába, ami nem csak azt jelenti - azt is -, hogy ő lábbal tényleg veszélyes, hanem sokkal gyorsabban áll bele a dobásba, kevesebb idő telik el a snaptől a dobó pozícióig (JÓVAL kevesebb, Brissettnek a lajhársága az egyik legnagyobb problémája). A dobó technikája is más, gyorsabb a release-e (nem olyan gyors, mint Manning volt, vagy pl most Jimmy G - az övé is extrém gyors -, de elég gyors). Aztán erősebb a karja. Brissett azért karból nem dobálgat el 50 yardra, Love röhögve. Ez utóbbi mondjuk engem abszolút nem érdekel. Ami viszont igen, hogy Love-nak van touch is a dobásában, Jacobynak alig. Emellett Love pontosnak is tűnik, szó nincs arról, hogy szórna mint a szovjet géppuska. A rövidebb és mély passzai is oda mennek ahová akarja. (Ebből a szempontból Brissettel se lenne baj, a pontossága neki is elég jó.) És amiben teljesen eltérnek egymástól, az az, hogy Brissett abszolút biztonsági játékos, Love jóval bevállalósabb.
Összességében én is azt látom, amit Stez írt, hogy - bár nem hasonlítanak, de összességében - Love-nak kb a floorja lehet ott, ahol most Jacoby tart, feltéve, ha kap egy pici időt tanulni. Semmiképpen nem első napos kezdőnek hoznám, ha hozom. Ami bíztató vele kapcsolatban, hogy nem látok semmi olyan problémát, mint amit Osweiler, Lynch, Trubisky vagy pl. Allen esetében láttam. Mindegyiknek voltak olyan fatal flaw-i, ami miatt borzasztó rizikósak voltak eleve (Osweiler lassú, Lynchnek nem egyszerűen rossz, de egyenesen nem létező lábmunka, Trubiskynél a pocket awareness hiánya és pontatlanság, Allennél szintén a pontatlanság). Love is komoly rizikót hordoz, de melyik 1/5-n kívüli irányító nem? Már az is öröm, hogy legalább a fenti problémák nem látszanak.
Aztán, hogy meg lehet-e tanítani több célpontnak passzolni, anticipációs passzokat dobni - védelem pre-snap olvasásáról és a többiről nem is beszélve -, az majd kiderül. Én fel biztosan nem tradelnék érte. Az 1/13 határeset, picit azt is sokallom, de az már egy irányítóra ellőhető. Egy ilyenre is. De még jobb lenne húzni BPA alapon valakit az 1/13-al, aztán a 2/3-as pickkel akár első körbe visszamozogva - akár 20 körülig is felmenve -, berántani őt. Előbb-utóbb úgyis be kell kockáztatni valakivel, mert 1/1-ünk nem lesz. Mi egy normális draft classban a 3.-4.-5. irányítót tudjuk megcélozni, és akkor már inkább kockáztassunk második köröket a 4.-ért, mint aranyáron felmenjünk a 3.-ért, akiben kb. ugyanannyi a rizikó.
Szerkesztette: peterk2005 udvari bolond