New England Patriots

75 feliratkozó

több mint 12 éve
Burkus New England Patriots Alabama Crimson Tide 6 481 — Küzdve küzdj és bízva bízzál...
Nincs ebben a két kijelentésben ellentmondás? (Kérdezem.) Arra gondolok, hogy ha évek óta ez volt a legkiegyensúlyozottabb, legerősebb és leginkább több lábon álló roster, akkor hogy lehet, hogy amit a Denver meg tudott oldani, azt a Pats nem? peterk2005
Az idény eleji jóslatomhoz, megérzésemhez képest a passzjáték jelentősen alulteljesítette az elvárásokat. Ez tény. Sajnos a középszerű koordinátor nem tudott túllépni saját árnyékán.

Lásd korábbi hozzászólást tegnapról:
 bowl.hu/forum/nfl_-_csapatforumok/new_england_patriots?oldal=0#1017287
 bowl.hu/forum/nfl_-_csapatforumok/new_england_patriots?oldal=0#1017249

Az idegenbeli konf döntőn ez csapódott le és ez okozta az én csalódottságomat és mondatja velem, hogy újabb elszalasztott lehetőségről van szó.

Amiatt vagyok bizonytalan csak, mert a Pats offense nem csak idén produkálta azt, hogy beáll a playoffban egy kritikus meccsen. Emiatt a látszólagos ellentmondás ellenére is el tudom fogadni, hogy igazad van. De akkor meg valahol máshol (JMD? FO? - istenkáromlás - BB?) van a dolog elb*szarintva, nem? Márpedig akkor amíg ez nincs rendbe téve, szinte mindegy is, hogy szeptemberben mi a kiindulás, és van-e sérüléshullám vagy nincs. A csapat úgyis elér a playoffig "félgőzzel", de ott lehorgonyoz.peterk2005
Ettől még a keretben most volt a legnagyobb lehetőség. Ahhoz képest, hogy idén ősszel már megint a vészharangot kongatták a csapat felett, meg hogy a Miami mennyivel kompaktabb, csak elvergődtek konf döntőig.

Amennyivel gyengébb volt látszólag a támadójáték emberanyaga az elkapók kicserélése között annyival minőségibb volt a secondary mélysége is, illetve a front7 kezdő minősége. Korábbi években olyan kaliberű játékosok szerepeltek a front7 kezdőjében is, akik most csak a depthben voltak. Miért volt ez a legerősebbnek vélt keret? Mert kiegyensúlyozott volt, nem volt annyira "passznehéz" és egyoldalú mint korábban --> elméletileg (nálam) ez volt leginkább Super Bowlra termett.DoM
A végére - Bills meccs - már csak "futásnehéz" volt, a konf. döntőre már az sem. Igaz volt amit mondasz addig, amíg Gronk játszott és Thompkins/Dobson/Boyce egyszer-egyszer megcsinálta azt a mélységi játékot, amivel szét lehetett húzni a védelmet. (Gronk heteiben top5 volt az offense).

Én Gronk sérülésénél azt mondtam, hogy elment az idény. Ahogy azon a meccsen a helyére léptek - főleg Vereen - az imponáló volt. De utána már csak a futás ment. Vasárnap meg Brady is jól láthatóan kedvetlen is volt. (Ami szerintem oka részben a pontatlanságnak.)

Osztom, amit mondasz - jövőre. Ha a sérültek felgyógyulnak és játszanak és a pass offense helyzetét rendezni lehet, az idén megedződött rookie-kal, másodéves játékosokkal bitang jó védelem jöhet össze és SB contender lehet a csapat. Kérdés, hogy lehet-e nekifogni egy idénynek úgy, hogy a sérülékeny Gronkra alapozzák az offense sikerét.

Hightower ekézését én sem értettem, a kérdéses játékban valóban lemaradt, de most sem játszott rosszul, ahogy a számok is mutatják.
több mint 12 éve
zinedine5 New England Patriots Arkansas Razorbacks 7 430 — Ajmo Vatreni
 overthecap.com/calculator/?Team=Patriots

Ötleteléshez. Azért egy 15-20 misi cap spacet simán ki lehet hozni.
több mint 12 éve
Helmut Zimmer Oregon Ducks 7 032 — Terry bohóc szülinapokat játszóházban is vállal.
(Kérdezem.) Arra gondolok, hogy ha évek óta ez volt a legkiegyensúlyozottabb, legerősebb és leginkább több lábon álló roster, akkor hogy lehet, hogy amit a Denver meg tudott oldani, azt a Pats nem?peterk2005
Erre nem nehéz válaszolni:
Hiába vagyok idén évek óta a legösszeszedettebb, legjobb formában, hiába vagyok a legfittebb az elmúlt 10 évemet véve alapul, akkor sincs sanszom Klicskó ellen egy 12 menetes boxmérkőzésen.
Egyszerűen idén a Denver jobb, mint a Pats.
Szereted a számokat, ezért megvilágítom pluszba eképp:
Rendelj egy értéket a Denverhez 90 és 100 között, a Patshez pedig 60 és 80 között. Hiába rendeled a Patshez a legmagasabb elérhető értéket, a Denveré még akkor is nagyobb lesz, ha tőlük pedig a legkisebbet választod.Sobri Jóska
Mekkora a konfidencia intervallum?
több mint 12 éve
DoM New England Patriots Northwestern Wildcats 5 165 — vaccpáör fan
Nincs ebben a két kijelentésben ellentmondás? (Kérdezem.) Arra gondolok, hogy ha évek óta ez volt a legkiegyensúlyozottabb, legerősebb és leginkább több lábon álló roster, akkor hogy lehet, hogy amit a Denver meg tudott oldani, azt a Pats nem? peterk2005
Az idény eleji jóslatomhoz, megérzésemhez képest a passzjáték jelentősen alulteljesítette az elvárásokat. Ez tény. Sajnos a középszerű koordinátor nem tudott túllépni saját árnyékán.

Lásd korábbi hozzászólást tegnapról:
https://bowl.hu/logo/bowl-hu-black-512.png
New England Patriots - NFL - Csapatfórumok | Bowl.hu
Magyarország első számú amerikai futball oldala

https://bowl.hu/logo/bowl-hu-black-512.png
New England Patriots - NFL - Csapatfórumok | Bowl.hu
Magyarország első számú amerikai futball oldala

Az idegenbeli konf döntőn ez csapódott le és ez okozta az én csalódottságomat és mondatja velem, hogy újabb elszalasztott lehetőségről van szó.

Amiatt vagyok bizonytalan csak, mert a Pats offense nem csak idén produkálta azt, hogy beáll a playoffban egy kritikus meccsen. Emiatt a látszólagos ellentmondás ellenére is el tudom fogadni, hogy igazad van. De akkor meg valahol máshol (JMD? FO? - istenkáromlás - BB?) van a dolog elb*szarintva, nem? Márpedig akkor amíg ez nincs rendbe téve, szinte mindegy is, hogy szeptemberben mi a kiindulás, és van-e sérüléshullám vagy nincs. A csapat úgyis elér a playoffig "félgőzzel", de ott lehorgonyoz.peterk2005
Ettől még a keretben most volt a legnagyobb lehetőség. Ahhoz képest, hogy idén ősszel már megint a vészharangot kongatták a csapat felett, meg hogy a Miami mennyivel kompaktabb, csak elvergődtek konf döntőig.

Amennyivel gyengébb volt látszólag a támadójáték emberanyaga az elkapók kicserélése között annyival minőségibb volt a secondary mélysége is, illetve a front7 kezdő minősége. Korábbi években olyan kaliberű játékosok szerepeltek a front7 kezdőjében is, akik most csak a depthben voltak. Miért volt ez a legerősebbnek vélt keret? Mert kiegyensúlyozott volt, nem volt annyira "passznehéz" és egyoldalú mint korábban --> elméletileg (nálam) ez volt leginkább Super Bowlra termett.
több mint 12 éve
Spigo New England Patriots 1 219 — Patriots GM
...

Egyébként, ha már szóba jött: az új szabályok ill. egyezmény alapján sajnos van egy olyan gyanúm, hogy a jövőben is lesznek hasonló sérülés hullámok. 😕 Nem hiába mondta Belichick, hogy azzal, hogy az új egyezményben a játékosok elérték, hogy kevesebb full contact edzés legyen, az azt eredményezheti, hogy kevésbé van a testük felkészülve az idényre. És lám, ilyen idény, mint idén még talán sosem volt az NFL-ben, hogy ennyi sérült legyen ligaszerte.peterk2005
Nah, hogy Von Miller hogy maradt ki végül nálam az rejtély, de tény, hogy pl Broncos kerete mélyebb volt idén, ugyanakkor ez megint csak azt jelzi szerintem, hogy a jelenleg Pats erőn felül teljesített. És igen, Gronk olyan x-faktor jelenleg a csapatban, aki nélkül nincs normális támadójáték, de ezt írtam is.

Ami a sérüléseket illeti, Peter King-ék szedték össze még decemberben az idei sérüléseket összehasonlítva az utóbbi évekkel. Nem volt drámai tulajdonképpen, max az, hogy idén nagyobb nevek szenvedték el.

IR-re tett játékosok száma decemberig:
2009 - 223; 2010 -253; 2011 - 252; 2012 - 264; 2013 - 269

ACL szakadások száma 2013 decemberéig 50db. 2011-ben 48 volt, míg 2009-ben és 2012-ben 56. Ami idén a legtöbb volt az a preseasonben elszenvedett 27 ACL szakadás, ami a legmagasabb 2004 óta, de 2012 óta már 90-en vannak egy csapatban a preseasonben a korábbi 80 helyett.

mmqb.si.com/2013/12/04/nfl-injury-increase-2013/
több mint 12 éve
gordon New England Patriots Auburn Tigers 4 597 — JAFL Tampa GM
Nem érzetem kritikusnak a D-t sújtó sérüléshullámot, leszarom a futás/pasz yard statokat, átlagban 21 pontot kaptunk és +9es a TO mutatónk még úgy is, hogy idén fumble és int tekintetében is "termelt" az O rendesen. Ez a D hozott így is egy jó átlagos teljesítményt. De nálunk nem a D nek kell meccset nyernie(nyilván ez nem azt jelenti, hogy nem szabad😀 )ez a frencsájz nem arra lett felépítve, mint pl a steelers vagy a ravens,(nyilván ez egy kicsit sarkosítva van) csak, hogy az AFC-t írjam.
A legnagyobb probléma az O inkonzisztens játéka. Átalszunk félidőket, aztán 1 negyed alatt felpakolunk 24 pontot a táblára.
De számomra több furcsa dolog is van. Építessz egy top1 run block falat playmaker RB nélkül (Blount szituációs futó, az igaz, hogy Ridley az utobbi 10év legtehetségesebb pats RB-je de ez inkább a többiek kritikája..) miközben telerakod a roster-t rookie WR-ekkel és van egy pocket QB-d. Wendell annyira gyenge PP-ben, hogy ha egy fatuskót tettünk volna a helyére abban is több védő akadt volna el, mégsem próbáltunk váltani/cserélni...
Az, hogy ezért ki a hibás számomra egyértelmű, mindenki, FO, BB, JMD, Pat...de legfőképp BB aki írtja a leader-eket a csapatból és a koordinátorok közül.

BB térdelve magyaráz a D-nek miközben az O fossa magából a pályán a szar play-eket?!Miért nem a pálya szélén figyeli a csapatát? Pat a stáb egyik legnagyobb bábja..
Azt , hogy TB nem űzi-hajtja a többieket hanem a padon ül és elemez? Ugyanmár..
Egyébként elég sokszor volt ebben a szezonban TB igazi vezér.

A legnagyobb hibának azt érzem, hogy nem tudtunk érdemben reagálni a minket ért traumákra, de még tűzoltás szintjén sem, mintha úgy döntöttünk volna, hogy hagyjuk leégni aztán majd felépítjük újra..Hát erre qva kíváncsi leszek..
több mint 12 éve
zinedine5 New England Patriots Arkansas Razorbacks 7 430 — Ajmo Vatreni
Ha már őt is szóba hoztam, akkor a meccs leggázabb játékát is előhozom (elnézést a szadista hajlamaimért 😊 ). Az edzői stáb nem tudom mit gondolt ennél a játéknál.
3&10 volt a Pats térfelén, négy elkapó spread felállásban, a Pats 4-1-6-os dime csomagja ellen. Már alapból nem értem, hogy egyetlen LB-ként miért Hightower volt benn Collins helyett, aki coverben és blitz-ben (és runD-ben) is jobb. Hightower először mezei WLB pozícióban kóricált
Robilluma
Emlékszem erre a játékra. Collinsot mutatták is, hogy értetlenkedik, hogy neki kell lejönnie. Egy tök fogalmatlan QB is átlátta volna, hogy itt futni kell.
több mint 12 éve
Őszentsége Sobri Jóska Jacksonville Jaguars 36 202 — #NoStress
(Kérdezem.) Arra gondolok, hogy ha évek óta ez volt a legkiegyensúlyozottabb, legerősebb és leginkább több lábon álló roster, akkor hogy lehet, hogy amit a Denver meg tudott oldani, azt a Pats nem?peterk2005
Erre nem nehéz válaszolni:
Hiába vagyok idén évek óta a legösszeszedettebb, legjobb formában, hiába vagyok a legfittebb az elmúlt 10 évemet véve alapul, akkor sincs sanszom Klicskó ellen egy 12 menetes boxmérkőzésen.
Egyszerűen idén a Denver jobb, mint a Pats.
Szereted a számokat, ezért megvilágítom pluszba eképp:
Rendelj egy értéket a Denverhez 90 és 100 között, a Patshez pedig 60 és 80 között. Hiába rendeled a Patshez a legmagasabb elérhető értéket, a Denveré még akkor is nagyobb lesz, ha tőlük pedig a legkisebbet választod.

több mint 12 éve
peterk2005 udvari bolond Indianapolis Colts Stanford Cardinal 24 569 — The only discipline that lasts, is self discipline
A passzjáték nagy csalódás volt, ez tény, amit év elején még a pesszimista jóslatok alapján sem lehetett várni (és leronthatja az összképet), de ez ugyanúgy, ahogy az évközi sérülések sem befolyásolják utólag a keret 0. heti megítélését, amiről továbbra is úgy tartom, hogy évek óta a legkiegyensúlyozottabb (legerősebb) volt és egy többlábon álló PO csapatot takart.DoM
A passzjáték várható top célpontjai 0.héten: Amendola (48), Edelman (85), Vereen (25), Thompkins (48), Dobson (46), Boyce (15) és Gronk (32). Edelman kivételével mindenki sérült volt inkább hosszabb mint rövidebb ideig az idény valamelyik pontján, legtöbbször ráduplázva egymásra. Zárójelben, hogy a támadósnappek hány százalékát töltötték a pályán.

A Denvernél ez 92, 87, 62, 75, 58 - DT, Decker, Welker, JT, Moreno -százalék. Csak egy példa, hogy nekik volt mivel ellensúlyozni a front7-et sújtó sérüléshullámot.DoM
Nincs ebben a két kijelentésben ellentmondás? (Kérdezem.) Arra gondolok, hogy ha évek óta ez volt a legkiegyensúlyozottabb, legerősebb és leginkább több lábon álló roster, akkor hogy lehet, hogy amit a Denver meg tudott oldani, azt a Pats nem? Az offense-ből egyedül Gronk kiszállása volt párhuzam nélküli (a Denverrel összevetve), a többi (Vollmer vs Clady, az elkapók néhány hetes lesérülése, majd visszatérése - Amendola, Dobson itt, JT, Welker ott) gyakorlatilag Denverben is megesett. És Denverben, miközben a front7 is leamortizálódott, aközben a secondary is év végére ürült le, estek ki a kezdők, míg a Patsnál elméletileg most lettek egészségesek. (Talib meccs közbeni kiszállása persze pech, de a Denver D is negyedeket játszott DRC ill. Carter lesérülése után cserékkel - illetve cserék cseréivel).

Másként megközelítve: ha megnézem a vasárnapi offense-et, akkor Gronk-on és Vollmeren kívül lényegében mindenki bevethető volt abból a keretből, aki elkezdte szeptemberben. Plusz érkezett segítségként Blount személyében még egy nagyon formába lendült harmadik futó is. Akkor mégis mitől állt meg a tudomány? Ha Gronk és Vollmer volt ennyire nélkülözhetetlen, akkor a több lábon állást, illetve a kiegyensúlyozottságot nem látom. Ha pedig elfogadom, hogy megvolt a kiegyensúlyozottság, akkor elvileg nem szabadott volna így befékeznie az offense-nek két ember hiányától (Kembrell Thompkins hiányát nem veszem figyelembe, ha egy undrafted rookie rendelkezésre állásán múlik egy csapat kiegyensúlyozottsága, akkor az nem kiegyensúlyozott - ezt gondolom mindannyian elfogadjuk.)

Szóval, ha elfogadom a kiindulási pontot (hogy jó volt a kiinduló keret, offense oldalon is), akkor abból nekem nem ilyen végkimenetel lenne logikus. A Coltsban Luck elveszítette Wayne-t és az első számú TE-jét (plusz az első két RB-t), ami egy másodéves QB-nak minimum akkora csapás, mint ha egy first ballot hall of famer QB elveszíti az all-pro tight endjét. Így, ha megtizedeli a védelmet egy sérüléshullám, akkor egy Colts-hoz hasonló "nagyhalált" érthetőnek látnék, azaz, az offense megy előre, termeli a yardokat, termeli úgy ahogy a pontokat, de a defense nem bírja szusszal. A Colts kb. így kapott ki múlt héten. Ment 450 vagy mennyi yardot, csinált 23 pontot úgy is, hogy 4-szer adta el a labdát. A defense viszont nem bírta már el a nyomást, a turnovereket, és átfutottak rajta. Ha ilyen meccs lett volna a vasárnapi, akkor érteném a kiinduló pontot. De nem ilyen volt, mert a megtizedelt defense bár megállítani egyáltalán nem tudta a Denvert, de csak 26 pontot kapott. Az elvileg - Gronkon kívül - sokkal egészségesebb offense viszont teljesen beállt 3 negyedig, és igazából csak prevent ellen illetve garbage time-ban tudott pontokat gyártani.

Amiatt vagyok bizonytalan csak, mert a Pats offense nem csak idén produkálta azt, hogy beáll a playoffban egy kritikus meccsen. Emiatt a látszólagos ellentmondás ellenére is el tudom fogadni, hogy igazad van. De akkor meg valahol máshol (JMD? FO? - istenkáromlás - BB?) van a dolog elb*szarintva, nem? Márpedig akkor amíg ez nincs rendbe téve, szinte mindegy is, hogy szeptemberben mi a kiindulás, és van-e sérüléshullám vagy nincs. A csapat úgyis elér a playoffig "félgőzzel", de ott lehorgonyoz.

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 12 éve
A passzjáték várható top célpontjai 0.héten: Amendola (48), Edelman (85), Vereen (25), Thompkins (48), Dobson (46), Boyce (15) és Gronk (32). Edelman kivételével mindenki sérült volt inkább hosszabb mint rövidebb ideig az idény valamelyik pontján, legtöbbször ráduplázva egymásra. Zárójelben, hogy a támadósnappek hány százalékát töltötték a pályán.

A Denvernél ez 92, 87, 62, 75, 58 - DT, Decker, Welker, JT, Moreno -százalék. Csak egy példa, hogy nekik volt mivel ellensúlyozni a front7-et sújtó sérüléshullámot.
több mint 12 éve
NB2 New England Patriots 28 189 — nabege2@yahoo.com
Nah igen, baromira nem mindegy kik sérülnek le. Senki nem vitatja, hogy mindenhol vannak sérülések mindenhol, a Denvernél is, de azért Gronk, Hörni, Thompkins, Boyce, (Dobson) nélkül szinte esélytelen. A denveri O nagyon egyben van, ehhez az O megfékezéséhez kevés volt a mi D-nk.
De Dom nagyon jól leirta délután, hogy azért a "maradékkal" is lehetett volna hatékonyabb játékot csinálni.
Egy dolog jó abban, hogy nem vagyunk SB-ben. nyugodtan tudom nézni😊
több mint 12 éve
A Pats miért nem? Már a szezon elején is írtam DoM „utóbbi évek legerősebb rostere” gondolatára, hogy sztem nagyon nem ez a helyzet.
Robilluma
2009-es kezdő front7:
Ty Warren, Wilfork, Jarvis Green, TBC
Guyton, Mayo, Adalius

LB depth nincsen: Ninkovich (ex long snapper), Eric Alexander (ST only), Pierre Woods (34 OLB only)
DL: Mike Wright mellett két újonc (Brace, Pryor) és kivénhedt veterán (Burgess)

2010-es kezdő front7:
G. Warren, Wilfork, Brace
TBC, Mayo, Spikes, Ninkovich

LB depth udfa Fletcher, semmire sem használható Guyton ILB posztra, pass rushernek újonc Cunningham, nevenincs Murell, ST only Tracy White
DL: Wright és két noname újonc Deaderick és Love

2011-es kezdő front7:
Ellis, Wilfork, Wright, Carter
Mayo, Ninkovich, Spikes

LB depthnek maradt Guyton és Fletcher, melltük ST only játékosok
DL depthben Mark Anderson, kiöregedett G. Warren és Deaderick, Love --- Haynesworth kísérlet

2012-es kezdő front7:
Ninko, Love, Wilfork, Chandler
Mayo, Spikes, Hightower

DL depth: nagy embernek maradt Love és Deaderick, pass rushernek Bequette, Cunningham
LB depth: Fletcher, Rivera, Tracy White, Koutovides

2013-as kezdő front7:

Ninko, Wilfork, Kelly, Chandler
Hightower, Spikes, Mayo

LB depth: Collins, Fletcher, Beauharnais, Chris White (ST)
DL depth: Buchanan, Bequette, Vellano, majd Chris Jones, Siliga, Carter

Ha bármelyik évből kiveszel két falembert és két linebackert a kezdőből, akkor nem volt olyan játékosanyag a front7-ben, amelyik ezt jobban reagálta volna le. Amit egy Mike Wright jelentett tartalékban ameddig nem nyelt be eggyel több agyrázkódást, azt a kezdő7 minősége és főleg az LB depth idén nyugodtan ellensúlyozta.

2011-gyel lehet joggal vitatkozni, de nincs akkora különbség, ami ellensúlyozni tudná azt a botrány gyenge secondaryt.

A passzjáték nagy csalódás volt, ez tény, amit év elején még a pesszimista jóslatok alapján sem lehetett várni (és leronthatja az összképet), de ez ugyanúgy, ahogy az évközi sérülések sem befolyásolják utólag a keret 0. heti megítélését, amiről továbbra is úgy tartom, hogy évek óta a legkiegyensúlyozottabb (legerősebb) volt és egy többlábon álló PO csapatot takart.
több mint 12 éve
Wyatt New England Patriots 26 306
Mondjuk Magastorony erre a meccsre +3.0-t kapott, amivel toronymagasan (ez de szép lett Laci) a legjobb lett nálunk a védők között, egyedül Collins (+1.6) zárt zöldben rajta kívül 😊

több mint 12 éve
Robilluma Pittsburgh Steelers 2 907 — Whatever it takes
Néhány gondolat a meccsről és a csapatról.
A védelmet a sérülések alaposan megtizedelték, de ahogy peterk2005 írta, ez nem egyedi eset, náluk sem volt jobb a helyzet. És a Vickerson-Von Miller-Harris-Moore-Carter felsorolás nem is teljes, mert Wolfe is kidőlt a DL-ből. Így a front7-ből egy kezdő DT, a (liga élébe tartozó) futásgyilkos kezdő LDE és egy all-pro kaliber pass rusher/SLB. És elviselték.
A Pats miért nem? Már a szezon elején is írtam DoM „utóbbi évek legerősebb rostere” gondolatára, hogy sztem nagyon nem ez a helyzet. Két kezdő DT esett ki a teljes védőfalból és mindössze ennyi elég volt ahhoz, hogy a mostani kezdőben két olyan DT legyen (Siliga-Chris Jones), akik az első héten nem a Pats rosterén voltak. Azért ez durva. Előbbi ps tag volt csak a Seahawks-ban, utóbbi meg rookie is ráadásul, ahogy a #1 backup DT-ként induló UDFA Vellano is. Vagy a Miamival csereberélt UDFA Francis. DE poszton a #1 backupként év végére a szintén utcáról felszedett Andre Carter szerepelt. El lehet mondani, hogy úgy ment bele a szezonba a Pats FO, hogy a 4 kezdő mögött egyetlen kezdő szintre alkalmas játékos sem volt rosteren! És ezt a teljesen félrement szezon előtti roster önértékelést csak súlyosbítja a tény, hogy a két kezdő DT közül az egyik egy 32 éves 350 fontos nose, aki abnormális terhelést kapott az elmúlt 3 évben, közel 80%-os snapszámmal (jött is a fáradásos jellegű noncontact achilles szakadás), míg a másik szintén 32 éves és nemrég volt egy teljesen kihagyott szezonja. Mögöttük volt olyan a backup sor, amilyen. Szégyen. Szerencse volt a szerencsétlenségben, h jóval a trade határidő előtt történtek a sérülések, de mégsem jött érdemi reakció, csak a teljesen szétesett Sopoaga. Lehet szidni a sorsot, de az FO maga alatt vágta a fát a védelemnél.
A támadóknál Gronk sérülése betett, a RT poszt nem volt akkora gond Cannonnal és a külső elkapók sérülésével még mindig ott volt az évek alatt bejáratott dink-and-dunk. Egyébként ha egy TE a sérüléséből visszatérve azonnal 17 targetet kap egy meccsen (de lehet rosszul emlékszem és nem rögtön volt), akkor az veszélyes dolog, mert a TE-eket általában leütközik, ha feléjük megy a labda…

A meccsen a szezon során jól működő és a D legnagyobb erősségének tekinthető press cover és trail technika becsődölése volt sztem a kulcs. Egyrészt Talib megsérült, de Dennard játéka is teljesen szétesett, nem tudom mi volt vele, de ennél sokkal jobb volt idén. Plusz a Denver nagyon jó play designnal jött a meccsre offense-ben, az első negyedben szinte lekoppintották a Jets elleni vereségnél látott Mornhinweg playeket. Sok drag route, bunch formation, Hightower borzalmas játékára is rájátszottak folyamatosan.
Mert lehet is, eszméletlen gyenge Hightower. A szezon második felében itt csak jókat lehetett olvasni róla, ehhez képest amit megint előadott… Egyrészt borzalmasan mozog a pályán, irányt váltani szinte nem tud, a felsőteste viszi előre, nem a lába. De ennél is nagyobb baj, hogy teljesen fogalmatlan a LB játéka. Lassan reagál, rosszul olvassa a játékot, nem jók az ösztönei és ez a korlátozott mobilitásával végzetes párosítás. A play-actionből született TD-nél a játékában benne volt minden.
Amikor már egyértelmű volt, hogy play-action lesz és nem futás, ott áll lecövekelve:

De még ezután is várt kicsit több mint egy mp-et, hogy felvegye a csúcssebességét, ami ilyen szinten vicc (Manning hol van már az előző helyzetéhez képest):

Élőben:

Borzasztó.
De szerencsétekre legalább Collins úgy néz ki, hogy lesz belőle valaki. Nem csak egy atléta, hanem jó LB is. Jól érzi a futások elleni játékot, jól kerüli ki, válik le a blokkokról és persze nagyon jól mozog a pályán (az a Fleener elleni egy-egy elleni cover a bal oldalvonalnál a Colts ellen :o ). Steal volt a második kör közepén.

Ha már őt is szóba hoztam, akkor a meccs leggázabb játékát is előhozom (elnézést a szadista hajlamaimért 😊 ). Az edzői stáb nem tudom mit gondolt ennél a játéknál.
3&10 volt a Pats térfelén, négy elkapó spread felállásban, a Pats 4-1-6-os dime csomagja ellen. Már alapból nem értem, hogy egyetlen LB-ként miért Hightower volt benn Collins helyett, aki coverben és blitz-ben (és runD-ben) is jobb. Hightower először mezei WLB pozícióban kóricált

majd kimozgott a RDE mellé blitzelni vagy onnan coverezni, ezzel teljesen üresen hagyva a LB-ek területét:

Mindezt úgy, hogy a két safety mélyen volt, és ráadásul a Pats passzjátékra rendezkedett be, ahogy ilyenkor szokták, RDE-ből Chandler Jones lett a jobb oldali DT, a bal oldali pedig a legjobb pass rusher DT Chris Jones, aki viszont a legrosszabb futás elleni DT-tek. Ahogy néztem most vissza a meccset (élőben nem láttam), azonnal üvöltöttem, hogy Jéééézus, ez meg mi? Ki fogja megfogni, ha futójáték lesz? Manning persze azonnal megállította a pre-snap read után a játékot és áthívta („Five-run” vagy valami ilyesmit mondott). Az eredmény:

Ebben az egész meccses gyalázatos védelmi teljesítményben benne volt mindenki: az edzők, az FO a DT-k miatt és persze a sors is a Talib sérüléssel.

Az offense betliben is több ludas van: az OL, a skill posztok sérülései miatt a limitált variációs lehetőségek és sztem Brady is.
Wendellel nem tudom mi történt tavaly óta, de kb a liga leggyengébb centerévé „nőtte ki magát”. Akármelyik húsosabb DT viccet csinál belőle.
Brady meg… Én megértem Sobrit. Ez nagyon kevés Tommyboy-tól. Azt a két első félidős mélységi passzt, amivel kihúzhatta volna a csapatot a kátyúból, csúnyán elvétette. A félidő előtti Amendola passz pedig nagyon jól jött volna lelkileg, visszajöhettek volna vele egy TD-re. A safety hezitált, elmozdult a slot WR-re, Amendola simán otthagyta a CB-t, csak oda kellett volna dobni a tisztán álló WR-nek és máris megvan a FG táv:

De ennél is nagyobb gáz, amit Sobri unalomig szajkóz,hogy hiányzik a megalkuvás nélküli győzni akarás, a töretlen hit (vagy legalábbis a látszata) és az, hogy a csapattársait továbblendítse a mélypontokon bármilyen módszerrel, üvöltve, nyugtatva vagy akárhogy. Ő a QB, vagy mi a szösz. Nem csak egy „play végrehajtó”.
De nála csak azt látni, hogy a meccseken a padon ül egymagában vagy esetleg JMD-vel vizsgálja a D felállásokat. Folyamatosan csak lógatja a fejét, nem sugároz erőt. A bebukott két pontos utáni reakció önmagáért beszél:

Ez mi a frász? 3:07 van hátra, nincs még vége a meccsnek, erre ő behajol, miközben a csapattársai közül 3-4-en is őt nézik a sikertelen play után a kispad felé menet. Bravó. Megértem, hogy ezzel nagy valószínűséggel vége volt a meccsnek, de neki ezzel nem szakad, sőt, tilos törődnie.
Elvégre ugyanaz volt a szitu, mint a Browns ellen! Kell egy sikeres onside kick, majd kb 30 mp alatt FG-ig menni nagyjából 30 yardot, és azzal -7 a különbség, 2:30-al a vége előtt, még 3 meglévő időkéréssel. Kellett volna utána egy 3&out (ahogy a Saints ellen, minden el volt próbálva) és marad két perc egy TD drive-ra. Egy sikeres onside kick, egy Denver 3&out és két jó Pats támadó drive. Nagy odds-a biztos nem lehetett, de nem volt esélytelen, de Brady már bejátszotta a bradyinget…
Lehet baszogatni vagy unni Sobrit, csak épp úgy fest, hogy nagyon igaza van.

De hogy ne csak a rosszakat elevenítsem fel, sztem a tavalyi draft nagyon jó volt. Dobson sztem remek oldalvonal melletti WR lesz és Thompkins-ban is sok lehetőség van még. Ryannél sokkal jobban CB poszton bemutatkozni nem lehet, Collins meg nagyon jó lehet. Harmontól én nem vagyok elájulva, mert nem valami ütközőgép, de legalább ésszel játszik.
A TE posztot DoM hszéből kiindulva én egy 2. körös Fiedorowicz + 5. körös Gator Hoskins drafttal oldanám meg. A class legjobban blokkoló TE-je (aki sokkal jobb elkapásban, mint amiket a számai mutatnak, és nem mellesleg félelmetes RZ célpont) és egy Delaine Walker-klón WR-ként és FB-ként is felállítható H-back, aki parádés route-okat fut.
Első és harmadik körben pedig egy center + egy guard vagy UT. Center mindenképp kell.
És Talibot sztem akármilyen rosszkor is jöttek a sérülései a két PO-ban, mindenképp meg kell tartani. Sztem ez a priority #1. A második pedig egy rutinos UT igazolása, netán draftolása. Én Kevin Williams-t még túl is fizetném picivel, csak jöjjön. Ő még mindig brutál jó, nem is olyan nagyon sérülékeny, sokat se kér sztem, egy évre tökéletes megoldás.
Nem kell sok, h jövőre is jó legyen a Pats. Reményeim szerint az AFC fog beerősödni, mert az idei az nagyon gyenge év volt a teljes konftól.

If you are looking for the identity of the Steelers franchise in 2013, just stop it.
- 2013 Pittsburgh Steelers running game: 86,4 yard/game, 27th in the league (3,5 y/c, 29th).
- 2013, Steelers@Patriots 31-55, 610 total yards by the Patriots. More points and more yards than any team ever had amassed against a Steelers franchise in business now for 81 NFL seasons.
- The Steelers' run defense allowed 115,6 yards per game (4,3 y/c) in 2013.
WAKE UP TOMLIN!
több mint 12 éve
FViktor93 New England Patriots 2 173
Crennel-t mi miért nem tudtuk megszerezni DC-nek? Az a három gyűrű négy év alatt elég imponáló teljesítmény volt.Burkus
Nem hiszem, hogy DC poszton kéne változtatni. Szerintem ott pont jól állunk 😊
több mint 12 éve
Crennel-t mi miért nem tudtuk megszerezni DC-nek? Az a három gyűrű négy év alatt elég imponáló teljesítmény volt.Burkus
Mert nem akarja Belichick? Van kinevezett koordinátora. Nem szokása saját nevelésű edzőit kirúgni.
több mint 12 éve
Burkus New England Patriots Alabama Crimson Tide 6 481 — Küzdve küzdj és bízva bízzál...
Crennel-t mi miért nem tudtuk megszerezni DC-nek? Az a három gyűrű négy év alatt elég imponáló teljesítmény volt.
több mint 12 éve
Én azt szeretnem inkább felvetni ,hogy miért nem azt az utat választottuk,mint a Denver,hogy a következő 2-3 évre tettek föl gyakorlatilag mindent.kolok1972
Manning szerződtetésén kívül miből ítéled úgy, hogy feltettek mindent a következő 2-3 évre?

Vasquez volt a legnagyobb igazolásuk tavasszal, aki premier RG és harmad annyit keresett idén, mint amit Mankins tett zsebre. Fontosabb poszton és jelentősen jobban játszik. DRC szerződtetése megfeleltethető Talib megszerzéséhez. Welker lerágott csont. Kevesebbért ment Denverbe, mint amit a Pats ajánlott neki. Knighton (ha már Mankins) 2 millióért hozza a space eater szerepét, amiért a Pats 10-et fizet Wilforknak.

Tele vannak újoncszerződésüket töltő játékossal vagy olcsó veteránokkal. Semmi nem utal Manning leigazolásán kívül a win now mode-ra.

overthecap.com/teamcap.php?Team=Broncos&Year=2013

Én nem látok 3-4 év múlva elszálló szerződéseket sem.DoM
Moreno, DRC, Shaun Phillips, Decker és Woodyard lesz UFA, Chris Harris RFA. Ez azért nem nagy érvágás és jól állnak cap space-el is. Ráadásul Champ Bailey 10 milliós szerződéséből dead money nélkül cutolható.

Miért állnának rosszul? Mondjuk Manningnél kérdéses, hogy van-e benne még egy szezon (l. tavaszi orvosi vizsgálat). Valamire való UFA QB-t nem tudok, a drafton meg nem fognak odaérni a 31. helyről.
több mint 12 éve
Én azt szeretnem inkább felvetni ,hogy miért nem azt az utat választottuk,mint a Denver,hogy a következő 2-3 évre tettek föl gyakorlatilag mindent.kolok1972
Manning szerződtetésén kívül miből ítéled úgy, hogy feltettek mindent a következő 2-3 évre?

Vasquez volt a legnagyobb igazolásuk tavasszal, aki premier RG és harmad annyit keresett idén, mint amit Mankins tett zsebre. Fontosabb poszton és jelentősen jobban játszik. DRC szerződtetése megfeleltethető Talib megszerzéséhez. Welker lerágott csont. Kevesebbért ment Denverbe, mint amit a Pats ajánlott neki. Knighton (ha már Mankins) 2 millióért hozza a space eater szerepét, amiért a Pats 10-et fizet Wilforknak.

Tele vannak újoncszerződésüket töltő játékossal vagy olcsó veteránokkal. Semmi nem utal Manning leigazolásán kívül a win now mode-ra.

overthecap.com/teamcap.php?Team=Broncos&Year=2013

Én nem látok 3-4 év múlva elszálló szerződéseket sem.
több mint 12 éve
Szerintem a kettő nem zárja ki egymást. Mi az ami nem volt meg az elmúlt pár PO bukta során, és mindképp szüksége van rá egy újonc QB-nak? A beton védelem és a jó futó játék. Én azt látom, hogy a FO próbál egyszerre SB esélyes csapatot, és Brady utáni életre kész csapatot építeni.
több mint 12 éve
Wyatt New England Patriots 26 306
Én azt szeretnem inkább felvetni ,hogy miért nem azt az utat választottuk,mint a Denver,hogy a következő 2-3 évre tettek föl gyakorlatilag mindent.Engem olyan rettentően nem érdekel hogy ha TB visszavonul,akkor 6-10-es vagy 8-8-as szezonunk lesz,így is ,ugy is fogok szurkolni a csapatnak. De most amikor kb uennyi van vissza max. TB karrierjébol is ,akkor miért nem erre az időszakra teszünk fel mindent?Most azt érzem -lehet h rosszul-hogy az elmúlt nehány évben probaltak ugy-ahogy megerősíteni a csapatot,de inkább arra ügyelve ,hogy ha TB visszavonul akkor se legyen akkora a visszaesés. Sztem meg pont most kellett volna agresszívnek lenni a FA piacon ,a drafton mindent feltenni erre a pár évre utana úgyis sanyarubb idők jönnekkolok1972
Ha felépítünk addigra egy hosszú távra ismét versenyképes csapatot, akkor miért jönnének rosszabb évek?

több mint 12 éve
kolok1972 New England Patriots 3 115 — Pats fan
Én azt szeretnem inkább felvetni ,hogy miért nem azt az utat választottuk,mint a Denver,hogy a következő 2-3 évre tettek föl gyakorlatilag mindent.Engem olyan rettentően nem érdekel hogy ha TB visszavonul,akkor 6-10-es vagy 8-8-as szezonunk lesz,így is ,ugy is fogok szurkolni a csapatnak. De most amikor kb uennyi van vissza max. TB karrierjébol is ,akkor miért nem erre az időszakra teszünk fel mindent?Most azt érzem -lehet h rosszul-hogy az elmúlt nehány évben probaltak ugy-ahogy megerősíteni a csapatot,de inkább arra ügyelve ,hogy ha TB visszavonul akkor se legyen akkora a visszaesés. Sztem meg pont most kellett volna agresszívnek lenni a FA piacon ,a drafton mindent feltenni erre a pár évre utana úgyis sanyarubb idők jönnek

Nem igazam van, hanem véleményem. Mint itt mindenkinek.
több mint 12 éve
Tegnap nagyon csalódott voltam, és aludva egyet rá, se lett jobb hangulatom. Sajnos akárhogy nézem ez megint egy elvesztett év volt Brady karrierjéből. Tudom, hogy ennyi sérülttel csoda kategória volt az AFC döntő, de úgy gondolom, hogy tegnap nem a sérültek miatt kaptunk ki. Tegnap egyszerűen minden téren alárendeltek voltunk a Denverrel szemben. Mind Offense, mind Defense oldalon hatalmas betli volt ez a meccs. Lehet, hogy a Manning vezette Denver Offense, csak 26 pontot csinált, de egy percig nem volt esélyünk, hogy megfogjuk őket. Olyan játékot csináltak meg, amilyet csak akartak. Offense oldalon pedig JMD elmehet a picsába, mert ennyire szar játékhívást régen láttam tőle. Erőltetni a hosszú passzt, egészséges szélső elkapó nélkül? Ne már!! Futásokban semmi kreativitás nem volt. Ha van 3-4 slotWR-ünk, miért nem lehet rövid 3-4 yardos passzokat hívni, és rájuk bízni a YAC-ot. TE játék mint olyan megszűnt létezni, pedig Hóember nem rossz elkapó. Brady is nagyon szar formát mutatott tegnap. Nincs ő kiégve, de látszik rajta, hogy öregszik. Mankins pedig megint bizonyította, hogy lehet liga elit runblocker, ha passzblockban, csak az nem veri meg aki nem akarja. Összegezve jó kis szezon volt, tele gyönyörű pillanatokkal, és biztos, hogy pár nap múlva máshogy fogom látni a tegnapi meccset, de most fáj a vereség. Ettől függetlenül büszke vagyok a csapatra.

Ami a következő szezont illeti. Remélem azzal kezdünk, hogy JMD lelép Clevelandba, és hozunk a helyére egy normális OC-t. Edelman,Talibot én mindenképp megtartanám. Talib sérült játékos, de amikor játszik top5 corner. Osztom Dom véleményét, mindenképp a két fal kell, hogy prioritást élvezzen az offseasonban. Elkapót én nem hoznék, Thompkins,Dobson,Boyce megmutatták idén, hogy lehet velük számolni, csak maradjanak egészségesek. Én személy szerint Blountot is megtartanám, ideális második számú futó, akiben a nagy játék potenciál is megvan. Gronk remélem felépül, de biztos, hogy top3as need sztem, hogy hozzunk egy elkapni tudó Hörni féle TE-t.

Még csak tegnap ért véget a szezon, de már most nagyon várom a következőt, mert ha nem basszuk el az offseasont, akkor jövőre nagyon állat csapatunk lesz, a sok már elég rutint szerző fiatallal. Főleg a D fog hasítani jövőre sztem.
több mint 12 éve
Imitheking New England Patriots 1 916
Ha az ellenfelek nem lövik lábon saját magukat - Colts meccs egy hete, Denver meccs Tebow-al, stb. -, és nincs ezer turnover, akkor szenvedés van, saját erőből nem megy. peterk2005
A Colts meccs nem valami jó példa. Az dominancia volt, nem lábon lövés.
több mint 12 éve
Egy sokkal jobb csapattól kaptunk ki tegnap. Nemigen kell ezt túl gondolni. Gyakorlatilag egy WR-rel, TE-kkel erősen korlátozottan, 3 átlagosnál nem jobb futóval, egy pass prot-ban csúnyán lebögő fallal és egy távolra nem túl jól dobó Bradyvel támadóoldalon, 3 PS játékos DT-vel, egy rookie LB-vel, másodéves LB-vel plusz egy alig játszó ST playerrel (Fletcher), sérült cornerrekekel, alig cserélő endekkel -remélem semmit nem hagytam ki- játszottunk AFC döntőt. Szar, hogy nem nyertünk? Persze. Más csapat eljutott volna ideáig? Aligha.
Tegnap egy nálunk minden szinten, minden poszton jobb csapattól kaptunk ki. Magasan túlteljesítettük az elvárásokat és a realitásokat.zinedine5
Ehhez nincs mit hozzátenni. Max. azt, hogy a playcall is rossz volt és nem volt alternatív terv arra, ha a Blount/Ridley futások nem mennek. Azt meg még itt Magyarországon is mindenki sejtette, hogy ez lesz fő matchup.