Pittsburgh Steelers
73 feliratkozó
több mint 11 éve
Jimmy Smith nem játszhat a Ravens-nél. KÍváncsi vagyok, hogy nélküle mennyire tudják majd limitálni AB-t, ami még vele is nehézkes lett volna, mint úgy általában bárkinek egyáltalán,de nélküle ez fogós feladat lesz nekik.SoldadosTöbb sebből is kezd vérezni a Ravens én mondjuk ezt nem tartom jó jelnek
Mondjuk az tény, hogy Brown óriási lehetőség előtt áll ezzel a kiesessel, már csak aztán kérdés mennyire tudjuk megvedeni Bent, hogy oda is tudja passzolni
több mint 11 éve
Jimmy Smith nem játszhat a Ravens-nél. KÍváncsi vagyok, hogy nélküle mennyire tudják majd limitálni AB-t, ami még vele is nehézkes lett volna, mint úgy általában bárkinek egyáltalán,de nélküle ez fogós feladat lesz nekik.

The best franchise in the National Football League! Six-pack in SIXburgh! Thank you, Chief!
több mint 11 éve
Egyébként érdekes írás JJ-t az árnyoldalakon említeni. Ennyi erővel Mclendon is itt lehetne, ugyanis az ucsó két meccsen ő sem szerepelt. Értem az írást, de azért a preaseasonban a gyengécske D-ben a jobbak között volt, 2 sack van a "számláján", így én nem az árnyoldalakhoz, sokkal inkább a lehetőségekhez írnám a nevét, ha már kicsit elmegyünk "swot like"....KlemóKétlem. 😊
Ha már McLendont említetted, ő speciel javuló formát mutatott a sérülése előtt. Ez nem azt jelenti, hogy klasszis szinten játszott, de határozottan jobb volt (vagy kevésbé volt gyenge, kinek hogy tetszik), mint a szezon elején. Bár fogalmam sincs, őt miért hoztad fel itt.
JJ-vel kapcsolatban csak arra próbáltam rávilágítani, hogy a tény, hogy a kiesése semmiféle downgrade-et nem jelentett és összességében a pass rush még hatékonyabb is a hiányában (azaz a kezdő ROLB nélkül), csak egy újabb dolog, ami alátámasztja, hogy Jones játéka eddig nem üti meg az elvárt szintet. Remélem azt nem gondolod mérvadónak, hogy "a preseasonben a jobbak között volt" (bár ezzel is tudnék vitatkozni). Van igazság abban, amit Soldi ír, és tény, hogy még nem kell verdiktet mondani felette, de szerintem vitán felül áll, hogy amit eddig produkált, az egy 1/17-es választottól kevés. LeBeau defense ide vagy oda. Mert van még ideje fejlődni, tanulni a rendszert, de addig sem lehet súlytalan egy első körös edge rusher. Márpedig lássuk be, JJ jelenleg ezen a szinten van.
több mint 11 éve
Azt azért ne feledjétek, hogy változott a liga is. Pass heavy no huddle up tempo spread offense szavak mindenhol és erre jön ez a "szivacslabda" szabályrendszer, vagyis sokkal nagyobb az O lehetősége. Persze a Smith-Hampton-Kiesel trió ütne most is, de azt megbeszéltük már korábban is, hogy egy ilyen DL nem sokszor áll össze a liga történetében..Egyébként érdekes írás JJ-t az árnyoldalakon említeni. Ennyi erővel Mclendon is itt lehetne, ugyanis az ucsó két meccsen ő sem szerepelt. Értem az írást, de azért a preaseasonban a gyengécske D-ben a jobbak között volt, 2 sack van a "számláján", így én nem az árnyoldalakhoz, sokkal inkább a lehetőségekhez írnám a nevét, ha már kicsit elmegyünk "swot like"....
több mint 11 éve
Igen...a nagy generáció kiöregedett, de az lett volna csoda, ha ez nem így történik...2-3 ember még a jó helyre kell és akkor újra esélyt kapunk egy hasonló védelemre. Amit meg ez az offense tud, azt soha nem tudta, úgyhogy csodák lehetnek...a kérdés, hogy kiket találunk a drafton majd...Majdnem ugyanez jutott nekem is eszembe, nekem kicsit máshogy: 20 percen tartottuk a Coltsot, mégis nyaltunk 500 yardot 30+ pontot. Ez Colts ide vagy oda, gyakorlatilag megengedhetetlen. Ha nincs ez az O teljesítmény, hanem egy 27 pont, ami nem szar, akkor tudjuk miből állna a topik most...Így változik a világ.
Meg mondjuk ez a Lebeau dolog is fura nekem így most ebben a kontextusban, persze értem, hogy minden folyamatos mozgásban van ugye, node haKócsPapa nem erről híres, akkor eddig mit csinált?!😊kishaszi
2008-ban 223 pontot engedtünk az egész szezonban (13,9 pts/game) és meccsenként 237 yardot.
Most benyelünk 448 y-ot meg 34 pontot egy meccsen, és azt mondjuk jó volt a D. 😊Jan
több mint 11 éve
Majdnem ugyanez jutott nekem is eszembe, nekem kicsit máshogy: 20 percen tartottuk a Coltsot, mégis nyaltunk 500 yardot 30+ pontot. Ez Colts ide vagy oda, gyakorlatilag megengedhetetlen. Ha nincs ez az O teljesítmény, hanem egy 27 pont, ami nem szar, akkor tudjuk miből állna a topik most...Így változik a világ.
Meg mondjuk ez a Lebeau dolog is fura nekem így most ebben a kontextusban, persze értem, hogy minden folyamatos mozgásban van ugye, node haKócsPapa nem erről híres, akkor eddig mit csinált?!😊kishaszi
2008-ban 223 pontot engedtünk az egész szezonban (13,9 pts/game) és meccsenként 237 yardot.
Most benyelünk 448 y-ot meg 34 pontot egy meccsen, és azt mondjuk jó volt a D. 😊
több mint 11 éve
Amúgy még Spence-ről akartam szót ejteni. Úgy tűnik, nemcsak nekem volt csalódás a játéka Shazier hiányában, ugyanis Shazier Vince Williams-szel osztozott a snapeken visszatérésekor, azaz VW beelőzte Spence-t a DC-n. Amúgy VW játéka nekem tetszett tegnap.

The best franchise in the National Football League! Six-pack in SIXburgh! Thank you, Chief!
több mint 11 éve
Hosszabbítás Ike-kal és Gayjel. 😀 😀 Plusz draft első két körének valamelyikében CB.Cortez Allen-t meg örülnék ha pár hétig pálya mellé tennék...Jót tenne neki ha nem látná a pályát egy ideig, utána ha nem kapja össze magát akkor meg mehet a levesbe.labyHiba lenne őt teljesen mellőzni, de egyébként Tomlin a meccs után biztosított is mindenkit afelől, hogy a stábnak nem áll szándékában elkövetni ezt a hibát: "Make no mistake I got a great deal of belief in Cortez. ... We expect him to come back to work and to be ready to rock and roll next week."
Először lecserélték a harmadik számú cornerre (ami a bevethetőket illeti, mert alapból, Ike-kal a sorban McCain ugye csak negyedik a depth charton), de ezt már tavaly is megcsinálták vele. Most meccs közben leváltották egy eddig szinte csak special teamerként alkalmazott játékosra. Az alapvetően második számú cornert, akivel nem sokkal a szezon kezdete előtt állapodott meg sokmilliós szerződéshosszabbításról a csapat. Ráadásul a helyére beküldött "noname" illető élt is a lehetőséggel, csinált egy game-sealing interceptiont. Ha ez nem rázza fel Allent, akkor semmi. (És ha még ez sem, akkor kezdhet gondolkodni az FO, hogyan rak össze vállalható secondary-t a következő szezonra.)vassadi
Csak vicc persze (legalábbis félig 😀), főleg az eleje, mert ez nyilvánvalóan nem lenne hosszútávú megoldás, bár én szívesen látnám mindkettőt jövőre is, mert idén semmi jelét nem mutatták, hogy ne lennének jövőre is hasznosak)
De persze az a legfontosabb, hogy Allen összekapja magát. Qrva sok pénzt dobtunk ki az ablakon, ha nem így lesz. Egyelőre nem aggódom, többek között Ike-kal és Gayjel is előfordult már, hogy teljesítményük miatt kikerültek a kezdőből. Akkor van nagy baj, ha Allen jövőre is ugyanilyen szar lesz. (Ike és Gay sem nyerték vissza a formájukat az idény közben, szerintem Allen sem fogja, csak abban bízom, hogy jövőre megembereli magát)

több mint 11 éve
Cortez Allen-t meg örülnék ha pár hétig pálya mellé tennék...Jót tenne neki ha nem látná a pályát egy ideig, utána ha nem kapja össze magát akkor meg mehet a levesbe.labyHiba lenne őt teljesen mellőzni, de egyébként Tomlin a meccs után biztosított is mindenkit afelől, hogy a stábnak nem áll szándékában elkövetni ezt a hibát: "Make no mistake I got a great deal of belief in Cortez. ... We expect him to come back to work and to be ready to rock and roll next week."
Először lecserélték a harmadik számú cornerre (ami a bevethetőket illeti, mert alapból, Ike-kal a sorban McCain ugye csak negyedik a depth charton), de ezt már tavaly is megcsinálták vele. Most meccs közben leváltották egy eddig szinte csak special teamerként alkalmazott játékosra. Az alapvetően második számú cornert, akivel nem sokkal a szezon kezdete előtt állapodott meg sokmilliós szerződéshosszabbításról a csapat. Ráadásul a helyére beküldött "noname" illető élt is a lehetőséggel, csinált egy game-sealing interceptiont. Ha ez nem rázza fel Allent, akkor semmi. (És ha még ez sem, akkor kezdhet gondolkodni az FO, hogyan rak össze vállalható secondary-t a következő szezonra.)
több mint 11 éve
Na végre, 2 éve várom, a red zone-ba felívelt passzokat. Végre kaptunk belőle, kettőt is, egyből lett 2TD.Olvass vissza mit írtam 😀
Bryant-ról való véleményemet tökéletesen megfogalmaztad Ádi, minden egyes szóval egyetértek.
Előző meccsen is már öröm volt nézni, elképesztő fegyver lehet már idén is, de jövőre meg pláne. Mehetne szélre, slot-ba meg Wheaton, és tökéletes elkapó sorunk lenne.
Nem akarok annyira előrefutni és elkiabálni, de Bryant-et jó nézni a pálya minden részén, nagy nyeremény szerencsére.
Már csak Archer helyett kellett volna valami hasznosabb ember a draft olyan korai szakaszán.
Nem mondom, hogy rossz játékos, de annyi ígéretes emberünk van, hogy sosem fogjuk kihasználni a benne rejlő lehetőségeket.
Cortez Allen-t meg örülnék ha pár hétig pálya mellé tennék...Jót tenne neki ha nem látná a pályát egy ideig, utána ha nem kapja össze magát akkor meg mehet a levesbe.
Egyébként Luck fumble-nél Ti is átéreztétek az időutazást? 😊 Öreg Harrison -a régen úgy megszokott- tökéletes szögben érkezik vakoldalról, közben meg szemből a másik vénember Polamalu fumble-t harcol... de szép is volt, azt hittem 2008-at írunk. 😊laby
"Én JH-nél azt láttam, hogy megint bajban voltak vele és folyamosan kisebb nagyobb holdinngal, amiket persze nem dobtak be, tartották, jó volt látni, hogy újra jó szögben ment."
több mint 11 éve
Na végre, 2 éve várom, a red zone-ba felívelt passzokat. Végre kaptunk belőle, kettőt is, egyből lett 2TD. Bryant-ról való véleményemet tökéletesen megfogalmaztad Ádi, minden egyes szóval egyetértek.
Előző meccsen is már öröm volt nézni, elképesztő fegyver lehet már idén is, de jövőre meg pláne. Mehetne szélre, slot-ba meg Wheaton, és tökéletes elkapó sorunk lenne.
Nem akarok annyira előrefutni és elkiabálni, de Bryant-et jó nézni a pálya minden részén, nagy nyeremény szerencsére.
Már csak Archer helyett kellett volna valami hasznosabb ember a draft olyan korai szakaszán.
Nem mondom, hogy rossz játékos, de annyi ígéretes emberünk van, hogy sosem fogjuk kihasználni a benne rejlő lehetőségeket.
Cortez Allen-t meg örülnék ha pár hétig pálya mellé tennék...Jót tenne neki ha nem látná a pályát egy ideig, utána ha nem kapja össze magát akkor meg mehet a levesbe.
Egyébként Luck fumble-nél Ti is átéreztétek az időutazást? 😊 Öreg Harrison -a régen úgy megszokott- tökéletes szögben érkezik vakoldalról, közben meg szemből a másik vénember Polamalu fumble-t harcol... de szép is volt, azt hittem 2008-at írunk. 😊
több mint 11 éve
Én annyira továbbra sem érzem gáznak a secondaryt. Persze Cortez Allent leszámítva. Messze nem tökéletes, de csinálnak szép playeket, labdaszerzéseket. Múlt héten is és most is. Ike visszatérésével pedig teljesen korrekt kezdő párosunk lesz Gayjel, aki továbbra kiváló formát mutat. Azt se feledjük, hogy az első hat meccsen pedig éppen a sec volt a legjobb egysége a Defense-nek. Persze megint Cortez Allent leszámítva.Jarvis Jones esete is érdekes. Az nem zavar, hogy nélküle vannak a legjobb meccseink, erről nem tehet. Sokkal inkább az zavar, hogy nem látjuk, hogy fejlődött volna-e ő is. Amikor elkezdődik a szezont, senki nincs csúcsformában, a futball az idő előrehaladtával válik egyre jobbá, elég megnézni a Patset, hogy honnan állt fel és lett ismét az AFC egyik domináns csapata. Ez személyekre is igaz. Ahhoz hogy Jones-ról hosszútávú következtetéseket tudjunk levonni, látni kellett volna, hogy fejlődik-e, hogy elkapta volna-e ő is a fonalat, a ritmust, ahogy pl Worilds, vagy épp Harrison és Keisel. Sajna amikor visszatérhet majd, akkor ez megint nem derül ki, mert utána hetek kellenek majd, hogy lássuk, elkapja-e a fonalat, addigra pedig már majdnem vége lesz a szezonnak. Jarvis Jonesról valszeg csak jövőre alkothatunk majd markáns véleményt.

több mint 11 éve
Majdnem ugyanez jutott nekem is eszembe, nekem kicsit máshogy: 20 percen tartottuk a Coltsot, mégis nyaltunk 500 yardot 30+ pontot. Ez Colts ide vagy oda, gyakorlatilag megengedhetetlen. Ha nincs ez az O teljesítmény, hanem egy 27 pont, ami nem szar, akkor tudjuk miből állna a topik most...Meg mondjuk ez a Lebeau dolog is fura nekem így most ebben a kontextusban, persze értem, hogy minden folyamatos mozgásban van ugye, node haKócsPapa nem erről híres, akkor eddig mit csinált?!😊
"Lehetséges lenne mindent tudományosan leírni, de nem lenne értelme. Ugyanolyan értelmetlen lenne, mint Beethoven egyik szimfoníáját -egy hullám változásai a nyomás függvényében- ábrázolni."
több mint 11 éve
Sok minden(ki)ről szó esett már a tegnapi meccs kapcsán, úgyhogy csak néhány gondolat kiegészítésképp:Akinek a nevét még nem láttam leírva a meccs után, holott a leginkább neki köszönhető, hogy az utolsó két meccsen ekkorát javult a D pass rush terén: LeBeau. A Texans ellen elkezdett nagyon erőteljesen a blitzekre építeni, ugyanezt folytatta a tegnapi meccsen, és az eredmény mindkétszer ugyanaz: teljes dominancia a front seven részéről pass rush-ban. Persze az sem ártott a D-nek, hogy Worilds, aki papíron a csapat legjobb edge rushere, nagyon összekapta magát, és ehhez a címhez méltó teljesítménnyel tudott előállni a legutóbbi két fordulóban.
De van azért ennek árnyoldala is:
1) Kidőlt a kezdő ROLB, Jarvis Jones, és gyakorlatilag egyáltalán nem lehet érezni a hiányát. Sőt, az ő távollétében produkálja a defense szezonbeli legjobb meccseit pass rush tekintetében. Ez nyilván a komplett D szempontjából és csak a jelent figyelembe véve nem rossz dolog, JJ-vel és az ő jövőjével kapcsolatban viszont komoly kérdéseket vet fel.
2) Hatékony pass rush, mégis remek irányító-teljesítmény az ellenfélnél. A tegnapi meccs kapcsán ezt könnyen el lehetne intézni annyival, hogy "Luck", de a Texans elleni találkozón Fitzpatrick is megcsinálta ugyanezt. Ennyire rossz állapotban van a secondary. Ike visszatérése persze hozhat még némi javulást, de ha azt mondom, vele kiegészülve coverage-ben alulról súrolhatja az átlagos szintet a secondary, akkor már optimista voltam.
Bryant. Az az end zone fade (második TD-je)... O_O Az egy dolog, hogy lehet, hogy tényleg ő lesz az, aki átlendíti a csapat red zone offense-ét a holtponton, de hogy komplex szerepkörben tudjuk használni már újonc évében, azt álmomban sem gondoltam volna a preseasonbeli szerencsétlenkedése láttán. Vannak még hibái, volt például dropja és elrontott comeback route-ja, de óriási a fejlődés az előszezonhoz képest. És tegnap Wheaton is hozta magát. Ha még Archert is sikerülne végre bevonni az offense-be...
Mike Adams-szel csak óvatosan, egyetlen (nagyon) jó meccs kevés ahhoz, hogy feledtesse a Jonathan Scottot idéző produkcióit. Suggs és Dumervil nem ugyanaz a kategória, mint a Colts pass rusherei, úgyhogy épüljön csak fel Gilbert a Ravens elleni rangadóra.
több mint 11 éve
tenkszBellel kapcsolatban tud valaki valamit? Mi van a bokájával, játszhat a Ravens ellen?fcancellaraelvileg a legkorábbi infók majd kedden jönnek, de szerintem kizárt, hogy ne lépjen pályára...inkább Gilbert/Adams kérdésesKlaci79
több mint 11 éve
Bellel kapcsolatban tud valaki valamit? Mi van a bokájával, játszhat a Ravens ellen?fcancellaraelvileg a legkorábbi infók majd kedden jönnek, de szerintem kizárt, hogy ne lépjen pályára...inkább Gilbert/Adams kérdéses
több mint 11 éve
Bellel kapcsolatban tud valaki valamit? Mi van a bokájával, játszhat a Ravens ellen?
több mint 11 éve
Én JH-nél azt láttam, hogy megint bajban voltak vele és folyamosan kisebb nagyobb holdinngal, amiket persze nem dobtak be, tartották, jó volt látni, hogy újra jó szögben ment. Diesellel ketten nagyon pusztítottak. A teljes D line jó volt. Álmosan néztem, de Cula egy snappje megmaradt bennem. 2 embert tolt rá erőből Luck-ra, ahogyan azt ey domináns alfahímnek, vagy NT-nek nevezzük aminek akarjuk kell. Ha ezt megtanulja és tudja állíndósítani akkor az király lesz.
több mint 11 éve
Amúgy hogy miért tartom teljesen hiteltelennek a PFF-et: Cortez Allen -1.0-t kapott. 😀 😀 Röhej. Biztos ezért kellett lecserélni meccs közben a szezont 5. CB-ként kezdő Blake-re... James Harrison pl sokkal rosszabb értéket kapott, pedig most először látszott rajta, hogy visszanyerte a "football shape-t".SoldadosA legjobbnak BB-t és Worilds-ot hozták ki a két oldalon...az teljesen korrekt. A többi meg...pff
több mint 11 éve
Amúgy hogy miért tartom teljesen hiteltelennek a PFF-et: Cortez Allen -1.0-t kapott. 😀 😀 Röhej. Biztos ezért kellett lecserélni meccs közben a szezont 5. CB-ként kezdő Blake-re... James Harrison pl sokkal rosszabb értéket kapott, pedig most először látszott rajta, hogy visszanyerte a "football shape-t".

több mint 11 éve
Eddig azért ekéztem Haleyt mert nem tud elég pontot felírni az O... de ez már mégiscsak túlzás. Mi ez az 51 pont? És a hagyományaink tisztelete, a low scoring, smashmouth football az semmi? Mindenki monnyon le 😀
több mint 11 éve
Nagyon szeretem elkiabálni a negatív dolgokat, nem is véletlen, hogy ha szarok vagyunk igyekszem látványosan szidni a csapatot, hátha eltűnik, mint egy rossz átok.Valóban két mérkőzéssel ezelőtt egy lyukas garast se adtam volna itt a PO-ért. Most már más a helyzet, mert lényegében egy közepes és egy nagyon jó csapat ellen is bizonyítottunk. De ettől függetlenül csak azt látom biztosnak, hogy ez a csapat lényegesen jobb, mint a tegnapi. Sajnos nem fogunk minden héten így játszani, pedig a fegyverek úgy tűnik megvannak. Tegnap este végre legalább meccsen belül nem volt nagyon hullámzó a teljesítményünk. A PO-hoz az kellene, hogy meccsről meccsre se hullámozzunk annyira.
Ben esetében egy olyan rossz átadást lehet említeni, (talán kettő) amikor túldobta az elkapót. Adams tökös volt, úgy tűnik RT-ben van keresnivalója. DHB fumbli korábban sokszor megroppantotta volna a csapatot, de most mentünk tovább mintha mi se történt volna. Lényegében sokáig lehetne sorolni egy csomó kiváló teljesítmény. Magas hatékonyság a vörös zónában. (még úgy is, hogy Blount ott fumblizott. Igaz ebből is jól jöttünk ki, mert lényegében egy pillanatra sem adtuk át a momentumot.
Volt passrush, nem is akármilyen. Egy Luck szintű irányító kihozta belőle a maximumot, de egy gyengébb irányító biztosan összeszarta volna magát. Shazier visszatérése ahogy az várható volt támaszt adott a csapatnak. De McCulát is jó volt látni a fal közepén. Tisztára olyan volt, mint egy nose tackle 😀
A sec teljesítménye is jó volt. Luck sokszor látszott, hogy nem tud hova passzolni. Ezeket persze nem látjuk, de nyilván így van. C. Allen teljesen össze van viszont zuhanva....ugyanakkor remek lehetőség, hogy a többiek lehetőséget kapjanak, akik tudnak is élni vele. Tomlin is nagyot meccselt ezzel kapcsolatban is, ahogy a végén leszedte Allen-t a pályáról és Blake-et küldte be.
Nagyon nehéz meccs lesz, a Ravens megint bizonyította, hogy sosem szabad leírni őket. Nagyon kevésen múlt, hogy nem nyertek. (Bár szerintem az tényleg offensive pass interference volt, az utolsó percben) Mondjuk eddig a Ravensnek nagyon összejöttek a meccsek, így éppen itt lenne az ideje egy gyengébb teljesítménynek.
több mint 11 éve
tegnap egyetlen pillanat volt amikor azt éreztem lehet esélye visszajönni- fordítani a coltnsak : DHB fumbl-jánál, de meccs többi részén egyáltalán nem. több beharangozóban is írták hogy akkor lehet esélyünk ha luckot minél több ideig a padon tartjuk a végén asszem 39-21 perc volt!!!
több mint 11 éve
Azért egy meccsen látottakból még ne vonjunk le semmi messzemenő következtetést. Baromi jók voltunk, az, hogy a Colts sok pontot csinált benne van, az ő O-juk sokkal kiegyensúlyozottabb és mondhatni minimum ettől jobb, mint a miénk (a D-nk pedig nem ligaelit, pedig nagyon szépen siettetve volt Luck), szóval a D-vel nagy gond nem volt (csak Allen), de ez ettől függetlenül még egy meccs, innentől, ahogy többen mondták lehet, hogy elkezdenek hinni magukban, de az is lehet, hogy ellőtték a puskaporukat (51 pontot elég ritkán csinálnak) és a Ravens lenullázza a csapatot vagy maradhat a kétarcúság és bénázás kulcs pillanatokban és 8-8 körüli mutatóval zárjuk a szezont. Pontosan, mivel mindegyik eshetőség bekövetkezhet, így egy meccs szerintem nem mérvadó, de tény, hogy annyit megmutat (ez és a Panthers elleni, meg a Browns elleni első félidő), hogy így is tudunk játszani. Reméljük a legjobbakat.
több mint 11 éve
Az, hogy minden meccsen vannak rossz hívások az azt gondolom benne van/volt és benne is lesz. KlemóNincs benne normál esetben, ez a topik is fel tud mutatni jópár olyan júzert, akik egy egész idényben, sőt éveken keresztül is folyamatosan, mindig, minden egyes playt a helyére tudnak tenni, és minden ül, minden klappol, minden indokolt, minden jó.
"Lehetséges lenne mindent tudományosan leírni, de nem lenne értelme. Ugyanolyan értelmetlen lenne, mint Beethoven egyik szimfoníáját -egy hullám változásai a nyomás függvényében- ábrázolni."