Autó- és motorsportok

20 feliratkozó

több mint 13 éve
shawnka Buffalo Bills Ohio State Buckeyes 15 582 — Tyrone Creek
végre egy Tilke pálya, ami tetszik. cserébe teljesen hangulattalan.

ez a baj ezzel a faszival, ha országimázs pályát (Korea, India, Szingapúr, Abu-Dhabi) kell terveznie, akkor a körítés kurvafasza, ha meg ténylegesen élvezhető vonalvezetést, akkor meg sivár fos minden.

FP2:  thefirstrow.eu/watch/153249/1/watch-formula-1---austin,-united-states,-practice-2.html
több mint 13 éve
Eazzy Philadelphia Eagles 5 150 — No one likes us, cause no one like us
Én nem vagyok fizikus beállítottságú, de tudtommal a legnagyobb baj a FIA tesztjeivel, hogy totál nem olyan erőhatásoknak teszik ki az elemeket, mint amik a pályán érik őket. Az meg simán lehet, hogy bizonyos erőhatásokra merev, másokra viszont rugalmas egy elem.Eazzy
Itt most abszolút nem erről szólt a fáma. Amit írsz az max a hajlékony szárnyra lehet igaz, de itt az orrkúpról van szó, amit a szerelő faszi egymaga kézzel hajtogatott vígan. És ha már ott ilyen spéci anyagot használnak, akkor simán lehet, hogy a szárnynál is ilyesmi a trükk lényege. Nem hiszem, hogy simán az erőhatásokkal játszanak. Azért a FIA sem teljesen hülye...bár 😛
clbass
Az orról nem tudok nyilatkozni, de igen, szárnynál igaz a dolog. Ott ugyanis a szélére hajítanak súlyt, és nézik, hogy hajlik, vagy sem. Na most az elég világos, hogy a pályán nem egészen fentről lefelé hat az az erő.

Nem is tudom, hogy a kocsi orrát mennyire hajtogatják teszteken 😀

Don't talk the walk, Walk the talk!
több mint 13 éve
clbass New Orleans Saints 3 163 — Saints fan
Én nem vagyok fizikus beállítottságú, de tudtommal a legnagyobb baj a FIA tesztjeivel, hogy totál nem olyan erőhatásoknak teszik ki az elemeket, mint amik a pályán érik őket. Az meg simán lehet, hogy bizonyos erőhatásokra merev, másokra viszont rugalmas egy elem.Eazzy
Itt most abszolút nem erről szólt a fáma. Amit írsz az max a hajlékony szárnyra lehet igaz, de itt az orrkúpról van szó, amit a szerelő faszi egymaga kézzel hajtogatott vígan. És ha már ott ilyen spéci anyagot használnak, akkor simán lehet, hogy a szárnynál is ilyesmi a trükk lényege. Nem hiszem, hogy simán az erőhatásokkal játszanak. Azért a FIA sem teljesen hülye...bár 😛
több mint 13 éve
jajj de bohóc pálya ez még mindig, de valamiért szeretem 😀

shawnka
2 nap alatt ketten haltak meg rajta...Toca
és az elmúlt 60 évben meg senki. akkor ez most hogy van?
több mint 13 éve
Toca Minnesota Vikings 20 109 — Vikings fan

shawnka
2 nap alatt ketten haltak meg rajta...
több mint 13 éve

több mint 13 éve
Eazzy Philadelphia Eagles 5 150 — No one likes us, cause no one like us
Én nem vagyok fizikus beállítottságú, de tudtommal a legnagyobb baj a FIA tesztjeivel, hogy totál nem olyan erőhatásoknak teszik ki az elemeket, mint amik a pályán érik őket. Az meg simán lehet, hogy bizonyos erőhatásokra merev, másokra viszont rugalmas egy elem.

Don't talk the walk, Walk the talk!
több mint 13 éve
A múltkori RedBull orrkúphoz kapcsolódóan:
 sportgeza.hu/forma1/2012/11/16/szigoritas_a_gumiszeru_rbr-orrkup_miatt/
Ezek szerint mások is használják, jelenleg szabályos...nevezzük inkább nem szabálytalannak 😛, amit jövőre valószínűleg szigorítanak, ergó betiltanak.
Van itt valaki fizikus beállítottságú? Létezik ma olyan anyag aminek a szilárdsága könnyen szabályozható? Egyébként el nem tudom képzelni, hogy a FIA tesztjén hogy megy át egy kézzel formálható autóelem, miközben tiltják a rugalmasságot.
több mint 13 éve
Austini futam ugyerzem megint menteni a menthetot alapon fog futni a Ferrarinal es imatkoznak hogy Interpagosban essen 😊. Ne legyen igazam. Kimi win jol esne 😊
több mint 13 éve
endorphyn Seattle Seahawks 1 850 — Seahawk Royal Guard
Kimi Raikkönen Lotusa így lett nyerő
 sportgeza.hu/forma1/2012/11/14/kimi_raikkonen_lotusa_igy_lett_nyero/

-- TIME I'AM! --
több mint 13 éve
Gogo New England Patriots Army Black Knights 2 428 — Tuskó Hopkins
az amerikaiak se izgulják el a dolgot, a kép tegnapi, és novemberben itt verseny lesz...

jjncaa
az idézett komment márciusi, itt pedig egy tegnapi cikk képgalériával
 www.emercedesbenz.com/autos/mercedes-benz/motorsports/f1-returns-to-the-us-for-the-2012-united-states-grand-prix-in-austin/jjncaa
Legslább valamiben etalon a Hungaroring:
"Simulations suggest the circuit has more corners over 250 kph than Spa and more below 100 kph than Hungary"

I swung a saber and I was a young Hussar

"Theirs not to make reply, / Theirs not to reason why, / Theirs but to do and die."
több mint 13 éve
peach Atlanta Falcons 15 607 — a new hope (again)
hát ahhoz képest, hogy a munkahelyem előtt kb 1,5 hónapig építettek 30 méter csatornát 8an nem rossz teljesítmény... 😀

...nem , nem tündérke. A kívánság az kívánság. Térdelj csak le szépen...
több mint 13 éve
r.baggio New York Giants Army Black Knights 64 258 — no es importante
az amerikaiak se izgulják el a dolgot, a kép tegnapi, és novemberben itt verseny lesz...

jjncaa
az idézett komment márciusi, itt pedig egy tegnapi cikk képgalériával
 www.emercedesbenz.com/autos/mercedes-benz/motorsports/f1-returns-to-the-us-for-the-2012-united-states-grand-prix-in-austin/

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 13 éve
Csak szerintem nem fogja azt hozni Rossi Yamahánál amit elvárnak tőle?Asbee
Igen 😊
több mint 13 éve
Asbee New York Giants California Golden Bears 6 771 — OL- és Afrika szakértő
Csak szerintem nem fogja azt hozni Rossi Yamahánál amit elvárnak tőle?

Magyar Giants Blog a Facebookon és a Twitteren is! 2018-as FA TRACKER
több mint 13 éve
ha valaki lemaradt volna az epikus Bowyer vs. Gordon bunyóról.

több mint 13 éve
Habi New England Patriots USC Trojans 4 829 — Patriots GM
Kimi ezt a pólót küldte a Lotus gyárba 500 embernek:

JT Daniels fan
több mint 13 éve
 a5.hu/f1/az-fia-valahogyan-buntetni-fogja-csunya-beszedet-mostantol
Nalam ez mar vicc kategoria. Remelem Kimi dobogon lesz aztan leoltja ezeket a madarakat USA-ban 😀
több mint 13 éve
süti Los Angeles Rams 4 134 — Rams fan
 toochee.postr.hu/ilyet-meg-nem-lattal-korpanorama-video-a-szaguldo-f1-kocsibol

Különleges élményben lehet részed: egy gömbkamerát helyeztek el a Red Bull Forma 1-es versenyautóban. Mitnha a pilóta mögött ülnél, de száguldás közben, arra nézhetsz amerre akarsz. A kurzorvezérlő billentyűkkel vagy egérrel irányíthatod a lejátszást.
több mint 13 éve
Matthew99 New Orleans Saints 10 086 — Invisible man
Arra bezzeg senki nem gondol, hogy a szerelő ennyire ki van gyúrva és a RedBull belső vizsgálata után az egész orrkúp javítását ráverték...

A baseball 90% fejjáték. A másik fele fizikai. Nincs ez elbaszva, csak másra lesz jó. A legrosszabb, mikor a hülyeség szorgalommal párosul.
több mint 13 éve
JéBé Green Bay Packers 7 716
Mosolyogtató ez a Vettel-RedBull gyűlölet 😊 Gondolom senki nem tegnap kezdett el F1-et nézni, de mégis úgy csináltok mintha újkeletű dologról lenne szó. Ugyan már 😉 Amióta létezik ez a sport, mindig is erről szólt a fáma. Főleg amióta a költségcsökkentés okán jelentősen korlátozták a fejlesztési lehetőségeket, apró trükkök, a szabályok megkerülése, átértelmezése jobban előtérbe került mint a korszakalkotó újítások. Ettől függetlenül mindig is volt ilyen és lesz is. Ez a sportág velejárója. Jelenleg az RB-re lehet köpködni, mert ők tartanak a legelőrébb. Valószínűleg Newey-nak köszönhetően, aki vitathatatlanul egy zseni. Ha ezt a Ferrarinál csinálja akkor is ekkora a fanyalgás? Persze, mert akkor meg jön a másik ellentábor 😛
Visszatérve kicsit az orrkúphoz. Javaslom a teljes videó megtekintését:

Amikor a csávóka lenyomja a kisszárnyat, hátul épp akkor emelik a kocsit. és mivel az f1 autó is ismeri a fizikát, az orra az aszfalthoz fog tartani 😉 Lehet, hogy láma feltételezés, de az ominózus mozdulat, nem véletlenül az orr "gyorscsatlakozós" rögzítését feloldó mozdulat, mert csavarkötés nincs ott. Viszont az felmerül, hogy a flexibilitás tiltása csak konkrétan a szárny vonatkozik, vagy az orra is. Mert az a deformálódó, visszaálló sárga anyag nem karbonszál az biztos.clbass
Nagyon sokaknak az jött le hogy az autó orra bukik de nem az a lényeg valóban. Miért ilyen gyurma anyagból van az az orr? Valószínűleg nem a szénszál fogyott el Milton Keynesben. Egyelőre nem az a kérdés hogy mi ez a csalás hanem csak szimplán mi ez?
több mint 13 éve
Mosolyogtató ez a Vettel-RedBull gyűlölet 😊 Gondolom senki nem tegnap kezdett el F1-et nézni, de mégis úgy csináltok mintha újkeletű dologról lenne szó. Ugyan már 😉 Amióta létezik ez a sport, mindig is erről szólt a fáma. Főleg amióta a költségcsökkentés okán jelentősen korlátozták a fejlesztési lehetőségeket, apró trükkök, a szabályok megkerülése, átértelmezése jobban előtérbe került mint a korszakalkotó újítások. Ettől függetlenül mindig is volt ilyen és lesz is. Ez a sportág velejárója. Jelenleg az RB-re lehet köpködni, mert ők tartanak a legelőrébb. Valószínűleg Newey-nak köszönhetően, aki vitathatatlanul egy zseni. Ha ezt a Ferrarinál csinálja akkor is ekkora a fanyalgás? Persze, mert akkor meg jön a másik ellentábor 😛
Visszatérve kicsit az orrkúphoz. Javaslom a teljes videó megtekintését:

Amikor a csávóka lenyomja a kisszárnyat, hátul épp akkor emelik a kocsit. és mivel az f1 autó is ismeri a fizikát, az orra az aszfalthoz fog tartani 😉 Lehet, hogy láma feltételezés, de az ominózus mozdulat, nem véletlenül az orr "gyorscsatlakozós" rögzítését feloldó mozdulat, mert csavarkötés nincs ott. Viszont az felmerül, hogy a flexibilitás tiltása csak konkrétan a szárny vonatkozik, vagy az orra is. Mert az a deformálódó, visszaálló sárga anyag nem karbonszál az biztos.
több mint 13 éve
érdekes (a sárgát tessék nézni)
JayB
Az mi lehet?endorphyn
Konkrétumot nem találtam róla, még Wéber Gabi sem fejtette meg de bizonyos elméletek szerint ehhez van köze:
JayB
marmint a szarny leultetesehez?endorphyn
Inkább az állítható hasmagassághoz. Üzemanyag variáció...apeszos
az egesz szarny reszleg lejjebb van. Az uzemanyagnal mire gondolsz? Atpumpal? 😊endorphyn
Nem. Ha fogy az üzemanyag, könnyül az autó és emelkedik a hasmagasság. Ezt tudják(??) állítani kézzel, ami tilos. Állítólag.apeszos
Ez mindenkinél úgy van kivétel a RB-nál ott csökken 😀
Mindkét szikrázás elég egyértelmű volt. Ha valami szikrázik és 2 kör múlva már nem és közben nem hagynak el semmit akkor... 😀
 sportgeza.hu/forma1/2012/11/07/120_-on_vezet_alonso/
Ez alapján viszont Luca kezd kiakadni Domenicallira,hátha kicsapja ha nem jönne össze esetleg a VB
több mint 13 éve
endorphyn Seattle Seahawks 1 850 — Seahawk Royal Guard
aham, hat erdekes, ha igy van. Mindenesetre rendesen leul az auto a csavargatas utan.

-- TIME I'AM! --
több mint 13 éve
apeszos Washington Commanders Florida State Seminoles 8 158 — Cserecsapat
érdekes (a sárgát tessék nézni)
JayB
Az mi lehet?endorphyn
Konkrétumot nem találtam róla, még Wéber Gabi sem fejtette meg de bizonyos elméletek szerint ehhez van köze:
JayB
marmint a szarny leultetesehez?endorphyn
Inkább az állítható hasmagassághoz. Üzemanyag variáció...apeszos
az egesz szarny reszleg lejjebb van. Az uzemanyagnal mire gondolsz? Atpumpal? 😊endorphyn
Nem. Ha fogy az üzemanyag, könnyül az autó és emelkedik a hasmagasság. Ezt tudják(??) állítani kézzel, ami tilos. Állítólag.