NCAA eredménykövetés NCAA eredménykövetés - 1 aktív topik

Filmek

40 feliratkozó

több mint 13 éve
Rajna Tennessee Titans 7 926 — Nega Scott
Egyébként ami JJ-nek a Remény rabjai, az nekem a Gladiátor. Semmi extra, semmi kiemelkedő, nem rossz, nem rossz, de fel nem foghatom, mitől kultfilm szinte, és van rengeteg toplistán elöl. Nálam a top100-ba nem fér be.Sobri Jóska
Halálosan untam azt is.

több mint 13 éve
Törölt felhasználó
Sobri!
Úgy vélem, hogy ezek a rendezők, már nem is rendezők. Egyszerűen valamiféle tudósok, zsenik.
"Scorsese, Tarantino, Pasolini, Truffaut, Keleti, Kuroszawa, Darabont". Mindegyik rendezőnek megvannak a sajátosságai. Vannak kiemelkedő alkotásaik. Nem lehet őket összehasonlítani.

Természetesen elfogadom, hogy nincs két ugyan olyan ember és ízlés sem, így kulturáltan vitázni lehet úgy, hogy az egyik fél próbálja meggyőzni a másikat és tudják egymást úm. építeni.

Fölösleges vitázni listákon is, hiszen azt is emberek csinálják.

u.i.: Bocs JJ, nem akartam kötözködni.
több mint 13 éve
Őszentsége Sobri Jóska Jacksonville Jaguars 32 412 — #NoStress
Egyébként ami JJ-nek a Remény rabjai, az nekem a Gladiátor. Semmi extra, semmi kiemelkedő, nem rossz, nem rossz, de fel nem foghatom, mitől kultfilm szinte, és van rengeteg toplistán elöl. Nálam a top100-ba nem fér be.

több mint 13 éve
eaglesmcnabb Philadelphia Eagles Virginia Tech Hokies 21 497 — KARTAL CITY CHIEFS örökös fantasy 2. helyezett
Jah, most igazából szubjektív lájkolást-rangsorolást vitatni szerintem értelmetlen. Én pl. A remény rabjait nem szeretem különösebben, Az aranypolgárt pedig kifejezetten untam. Szóval én vagyok a totális outsider 😊Rajna
Én akkora paraszt vagyok hogy nem is láttam a filmet 😊.

No 1. Kyle Pitts, Jordan Mailata, Amari Cooper, Myles Garrett, Jerry Jeudy és Nick Chubb fan!!!
több mint 13 éve
Szép írás, több ilyet szeretnék olvasni tőled. 😊
Egy dolgot azért megjegyeznék.
Azért a Remény rabjait ne a gagyi akciófilmekhez hasonlítsuk, hanem mondjuk egy Scorsese, Tarantino, Pasolini, Truffaut, Keleti, Kuroszawa st. filmhez. És ami a szép benne, hogy Darabont filnmje így is megállja a helyét.

több mint 13 éve
Rajna Tennessee Titans 7 926 — Nega Scott
Jah, most igazából szubjektív lájkolást-rangsorolást vitatni szerintem értelmetlen. Én pl. A remény rabjait nem szeretem különösebben, Az aranypolgárt pedig kifejezetten untam. Szóval én vagyok a totális outsider 😊

több mint 13 éve
Törölt felhasználó
Kedves JJ.
Tudod, ezen a fórumon kettőnknek volt már pár verbális csatája. Mégsem bírom elfogadni, hogy te bizonyos emberek fölé helyezed magad, és oktatsz itt, mint valami egyetemi tanár, vagy professzor.

Nálam tökéletes besorolást kap a film. Hogy miért? Mert bár elsőre átlagosnak tűnik, a történet, történetvezetés, a film mondanivalója, mégis magasan az 'átlagos' műfaj felé emelik.
Ráadásul olyan atmoszféra lengi körül, amely teljesen eredetivé teszi. Azonkívül a produceri tisztet betöltő Frank Darabont nagyon alapos munkát végzett a film rendezésekor, mert őt is megérintette a történet alapját szolgáló novella. Bár 1-2 dolog át van írva...

Azért mégis igyekezett tökéletes pontossággal vászonra vinni a torit, még látszólag apró részleteket sem hagyva ki, amit talán más rendező nem csinált volna. És a sztori mellett ez teszi annyira életszerűvé a filmet.

Nem tudom, hogy észrevetted-e, de ez a film 20 évnyi börtönélet történetét, viszontagságait dolgozza fel. Majdhogynem napról - napra. Nem úgy van, mint más filmekben, ahol a jófiú sittre kerül igazságtalanul, majd alig fél óra múlva már kint van, minden happy, tanulság 0.

Őszintén, ennek mennyi tényalapja van szerinted? A Remény rabjai nem olyan, mint egy Sztívön Szegál-os akció-ökörködés, amelyben olyan szétzuhant lények szerepelnek, mint a Cartoon Network figurái, olyanok, akiknek nincs is egyéniségük és minden 2 mondat után, valamilyen láthatatlan kényszertől vezérelve, el kell lőniük egy egész tárat. Szinte minden ilyen filmben ugyanaz az elcsépelt sztori van, amit ideg gondozásra szoruló lelki sérültek találtak ki: jönnek a 2 dimenziós, papírmasé rosszfiúk, akiknek a pisztoly hozzá van nőve a kezükhöz, és a térdmagasságú IQ miatt csak tőmondatokban beszélnek, s olyan keményen néznek, hogy hullik a falról a vakolat.

Az ilyen filmekben hol van az ötlet? Hol van a koncepció? Amennyit ezeken a filmeken gondolkodni kell... ehhez képest a szünidei matiné ismeretterjesztő film.

Más: ezt a filmet nem úgy kell nézni, mint a többit szart. Ráadásul ezen nem izgulni kell, hanem meg kell érteni. Vagyis meg kell érteni a szereplők jellemét, egyéniségét, a másokkal való kapcsolatukat, céljaikat, a környezeti hatásokra való reakcióikat, hogy mit miért tesznek és miért gondolkodnak úgy, ahogy. A zseniális történet mellett, itt nagy szerepet kap a jellemábrázolás is, ami aprólékosan ki van dolgozva.

Egy példa a sok közül: Red csak azért nem jutott oda, mint az első szereplő - az öreg, aki hamarabb szabadult a börtönből - mert neki reményt adott Andy barátsága.
Hiszen amikor Red kiszabadult, ő is arra a helyre került, mint az öreg Brooks, ugyanazt a munkát kapta, és ugyanazok az érzései voltak és ugyanazok a gondolatok jártak a fejében, mint neki.
De neki volt reménye, hogy kint majd újra láthatja a barátját, és célja is volt, mert még a börtönben megbeszélték, hogy ha kiszabadulnak beindítanak egy vállalkozást, amit ketten fognak vezetni.
Vagyis volt reménye és célja, és ez megakadályozta Red-et, hogy ő is a nyakára tegye a kötelet, mint az öreg, aki semmi célt sem látott az életében. Nem volt senki, aki várt volná rá. Aki éltette volna őt, aki reményt adott volna neki.

Szóval, ez a film nem az akcióhorror-on csámcsogó agymosott zombi nézőknek való, és nem is a filozófikus, egyetemi docenseknek, akik azt hiszik, ők tojták a spanyolviaszt és az ő kaksijuk nem büdös, mert úgysem fogják ezt érteni, és jobb is ha kihagyják. Én nem mondom azt, hogy te ilyen lennél, de nem értem miért kell ennyire az értetlent tettetni, ha már művelt embernek állítod be magad.

Minden embernek más az ízlése, más a véleménye. Többször előjött már itt a fórumon a Remény rabjai, és eddig csak 1 embert ismertem és ismerek is, aki belekötött vagy nem tetszését fejezte ki, s az éppen te voltál. Nem értelek. Nem értem, miért kell ezt csinálni?
Tessék, elegendő volt a karakterszám, remélem jót olvastál.
több mint 13 éve
Értem.
De rossz a kérdésfelvetésed.
A Remény rabjai azért lett no1 az imdb-n, mert pont annak a párszázezer filmrajongónak átlagban az a kedvenc filmje. Más százezreknek meg más.
Azt el tudom mondani, hogy miért 10 pontos film (bár ezt nem is kérdőjelezed meg), de azt senki se tudja elmondani, hogy objektíven miért no.1, mert no.1 film nem létezik. Ahogy nem létezik minden idők legjobb focistája se. (Annyi a műfaj, a stílus, a korszak, hogy nem lehet ezeket így összevetni)
Az meg hogy egy film kurva jó, szórakoztató, és egyben korzsakos is, csak véletlen egybeesés. Nekem nem azért tetszik az Unforgiven, mert a western vége (sőt, szerintem nem is az technikailag, a 3:10 to Yuma, vagy most a True Grit kurvajók szintén, és westernek is.) hanem mert jó film.
Filmtörténetileg vannak filmek, amelyek korszakosak, mégis unalmasak, és vannak filmek, melyek szórakoztatóak, de semmi egyetemes, eredeti, sehol máshol nem megkapható mondanivalójuk nincs, mégis az egész világ szereti, téged kivéve. 😊

több mint 13 éve
r.baggio Washington Commanders Army Black Knights 62 408 — no es importante
Én az Aranypolgárnál a 10 pontot kérdőjeleztem meg. Te is ezt teszed a Remény rabjainál, vagy csak nem érted miért ez a 10 pontos film sokaknál a top1 a 10 pontosok közül?Sobri Jóska
úgy látszik nem igazán jött le, hogy mire gondoltam, kicsit akkor kiforgatom a szavaidat, talán érthetőbb lesz

megindokoltad miért 10/10-es a remény rabjai:

a filmben nincs hiba. Korrekt, érdekes alapsztori (...), bukfencek, illogikus elemek nélkül, koherens az egész storyboard. Sok szórakoztató közjáték, epizód, remek karakterek, szuper színészek (...), duplacsavaros csattanó a végén, a jó hihető! és nemkönnyen adott győzelmévelSobri Jóska
a leírtak így önmagukban hány filmre igazak még? oké, hogy nagyon sok kiváló alkotás van, de ez nem válasz arra, hogy miért lehet a remény rabjai no.1. az imdb-n... mert az igazán klasszikusok attól azok, hogy vagy megjelöltek, vagy lezártak egy korszakot, vagy "csupán" összefoglalták azt
Eastwood Unforgiven-je jelentette tulajdonképpen a western végét, a Keresztapa hozta divatba a gonoszt, mint ideált, stb.
mit tesz hozzá a remény rabjai az egyetemes filmtörténethez? mi olyan mondandója van, amit előtte soha, senki mástól nem kaphattunk meg?

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 13 éve
Igen, az szerintem sem volt ütős érv. 😊
Én próbáltam röviden írni, hogy miért gondolom azt, hogy 10/10-es.
Azt nem tudom megírni, hogy miért top1, mert nálam speciel nem az, de szerintem mondjuk ha mondasz te 20 darab 10 pontos filmet, meg én is, ami direkt más 20 darab, akkor ez nem jelenti azt, hogy egyikünk 20 filmje fos, a másiké jó, csak ugye ki kell találálni kié a fos, kié a jó. Hanem azt jelenti, hogy kurva sok jó film van. Mondjuka teljes filmtörténetben van sok undisputed 10 pontos film. Nem lehet közöttük rangsorolni objektív alapon. Mind kurva jó, és kész.
Én az Aranypolgárnál a 10 pontot kérdőjeleztem meg. Te is ezt teszed a Remény rabjainál, vagy csak nem érted miért ez a 10 pontos film sokaknál a top1 a 10 pontosok közül?
Mert ha elfogadod a 10 pontot, akkor felesleges érvelni, arra se tudok érvet, hogy a Bronxi mese, vagy a Dühöngő bika a jobb de Niro film, de mindkettő 10 pontos, kinek ez, kinek az a jobb.
De ha szerinted a Remény rabjai nem is 10 pontos film, akkor próbálok írni pár érvet arra, hogy miért 10/10. Nekem van elég karakterem. 😊

több mint 13 éve
Ha láttad a filmet JJ, és nem tetszett, akkor ez van, ízlésről ugye nem lehet vitatkozni.
Ha nem láttad, akkor pár szó, hogy sokaknál miért top1.Sobri Jóska
Nem személyes élményt kérdeztem, hanem hogy miért dobálózhatnak annyian a 10/10-el, mivel legyünk bármekkora fanatikusa a filmnek, az szerintem elismerhető, hogy sem dramaturg, sem technikai sem egyéb más szempontból nem korszakalkotó. Korábban a felől érdeklődtél, hogy miért nagy favorit nálam az Aranypolgár, azt azért nem erőltettem, mert a Citizen Kane alapból elég ellentmondásos, és sokak szerint egyszerűen sznobizmus szeretni, nem igazán lehet hát védeni.

A remény rabjai számomra egy roppant kommersz, "kisiparos" alkotás, amibe persze bele lehet látni mélyebb dolgokat is, de a film széleskörű elfogadottsága inkább csak ennek tagadását váltja ki belőlem. De mondom, kérdésem abszolút nem is arra irányult, hogy jó-e a vagy sem, hanem hogy mi a jó benne, mi az a plusz, ami nem egy embernél a többi fölé emeli. A "ha hosszabban kellene elemeznem, nem férne ki" indoklást nem tudom elfogadni, mert itt a fórumon nincs karakterlimit, mindenki annyit ír amennyit akar

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 13 éve
Én is szeretem nagyon a Remény rabjait, bár nálam nem top1, vagy top10, de simán top100. És mivel nagyon sok filmet láttam, ez így is szép helyezés.
Az, hogy az imdb-n mi a top mennyi, teljesen nem mérvadó, Biblia, ide, Biblia oda.
Viszont bármelyik film lenne ott a top1, joggal meg lehetne kérdezni, hogy de az miért? Bármelyik.
Ha láttad a filmet JJ, és nem tetszett, akkor ez van, ízlésről ugye nem lehet vitatkozni.
Ha nem láttad, akkor pár szó, hogy sokaknál miért top1.
Bár Stephen Kingnek egy novellájából készült, és pár dolog át is van írva, lehet mondani, hogy nagyon jól eltalált King feldolgozás, vagy átírat. Frank Darabont nagyon jó érzékkel nyúlt ezúttal is King-hez (ő rendezte a The Green Mile-t is, és említsük meg róla, hogy szülei 56-os menekültek voltak Franciaországban, ő is ott született, egy menekültttáborban. Ez nem kapcsolódik a filmhez, de szeretem az ilyen érdekes tényket.), a filmben nincs hiba. Korrekt, érdekes alapsztori (egy börtönbéli szökésről van szó), bukfencek, illogikus elemek nélkül, koherens az egész storyboard. Sok szórakoztató közjáték, epizód, remek karakterek, szuper színészek (Tim Robbins, Morgan Freeman, Clancy Brown), duplacsavaros csattanó a végén, a jó hihető! és nemkönnyen adott győzelmével, szóval minden együtt van egy igazán szórakoztató filmhez. Mint írtam hibátlan mű. 10 pont a 10-ből.
Azon lehet vitázni, hogy egy 1000 pontos skálán 960 pontos vagy 980, de, hogy top film, az nem kétséges.
És ami érdekes, ennél a filmnél nincs az, hogy ami kommersz, sokan szeretik, top1 egy szavazáson, stb. az biztos valami fos limonádé, vagy könnyed kis ergyaság.

több mint 13 éve
Törölt felhasználó
“Jobb a szívben tartani a Bibliát, mint a könyvespolcon.”

Jobb olvasni, mint kikeresni egy idézetet a google-ből.

A filmről annyit, hogy tele van érzelmekkel, végig leköt, csattanóval a végén. Ha hosszabban kellene elemeznem, nem férne ki. Évek óta vezeti a listát, nem értem mi bajod vele.
több mint 13 éve
Ezt tényleg nem kötözködésből, de kimondottan kíváncsi vagyok, hogy a remény rabjaiban mit szeretnek annyira oly sokan. Az imdb-n ugye no.1., 9.2 ponttal...JJ
JJ, a te kedvenc filmed, amit tényleg a legjobbnak ítéltél, az hanyadik a listán? Egyáltalán rajta van? Nem kötözködésből.

Több millió ember csak tud valamit..JC6
bibliai idézettel válaszolok, mert úgy látom veled ily módon tudok csak szót érteni:
"Számos hamis próféta fellép, és sokakat tévedésbe ejtenek"

egy egyszerű kérdés volt, értelmes magyar nyelvű elemzést pedig eddig nem találtam a filmről

---
több mint 13 éve
Törölt felhasználó
Ezt tényleg nem kötözködésből, de kimondottan kíváncsi vagyok, hogy a remény rabjaiban mit szeretnek annyira oly sokan. Az imdb-n ugye no.1., 9.2 ponttal...JJ
JJ, a te kedvenc filmed, amit tényleg a legjobbnak ítéltél, az hanyadik a listán? Egyáltalán rajta van? Nem kötözködésből.

Több millió ember csak tud valamit..
több mint 13 éve
Ezt tényleg nem kötözködésből, de kimondottan kíváncsi vagyok, hogy a remény rabjaiban mit szeretnek annyira oly sokan. Az imdb-n ugye no.1., 9.2 ponttal...

---
több mint 13 éve
Bébé Philadelphia Eagles 6 508 — rabszolga
Amikor csak megy a tv-ben, megnézem. Most sem volt ez másképp. Az első 15 percről lemaradtam, de nem bántam.

A remény rabjai. Nálam TOP10-es.JC6
Nálam TOP1-es.
Csak negyedórát akartam nézni, mivel már rengetegszer láttam és most nem volt annyira kedvem hozzá, de 1xűen nem tudtam otthagyni.
Nagyon jó film.
több mint 13 éve
Törölt felhasználó
Amikor csak megy a tv-ben, megnézem. Most sem volt ez másképp. Az első 15 percről lemaradtam, de nem bántam.

A remény rabjai. Nálam TOP10-es.
több mint 13 éve
Sebii Seattle Seahawks Oregon Ducks 3 526
Ha már szar filmek:
http://www.youtube.com/watch?v=Wo-gGes6qig
több mint 13 éve
Darksun3 1 251 — Yankees fan
Dino Croc vs. Supergator? 😊
DS!

DS!

http://jenkikhaza.blogspot.hu/

If you don't know where you are going, you might wind up someplace else.
/Yogi Berra/
több mint 13 éve
JSanyo Indianapolis Colts 2 675 — 1/1
Láttuk, volt már róla szó, de ezek szerint még mindig nem látta mindenki, ami óriási szégyen és gyalázat.
Mega Shark vs, Giant Octopuss rulez, de moziban sosem mutatták be: http://www.imdb.com/title/tt1350498/Sobri Jóska
a 2. részt is? 😊 talán még szarabb 😀

több mint 13 éve
tenorx Pittsburgh Steelers 13 378 — Wrath of Khan
És úgy néz ki, hogy lesz Tesla film, főszerepben Bale. 😊

Érdemes elolvasni ezt a 2 írást Tesláról:

http://konteo.blog.hu/2009/11/03/nikola_tesla_1_0Sobri Jóska
Köszi Sobri, jó cikk. Nagyon bírom Teslát.
több mint 13 éve
Vrijbloed Baltimore Ravens 4 295 — No ghosts left to haunt you
Fahrenheit 9/11 az M2-n!
több mint 13 éve
JéBé Green Bay Packers 7 035
És úgy néz ki, hogy lesz Tesla film, főszerepben Bale. 😊

Érdemes elolvasni ezt a 2 írást Tesláról:

http://konteo.blog.hu/2009/11/03/nikola_tesla_1_0Sobri Jóska
Nem semmi koponya volt, kitudja mikre nem jönne rá ha a 21. században élne.
több mint 13 éve
sapka Washington Commanders 6 614 — sapka
The prestige - A tökéletes trükk: nagyon jóó, Nolan eszméletlenül érzi ezeket a filmeket, végig sejtelmes marad, tele van csattanókkal, Jackman és Bale is hibátlan. Lényeg a lényeg mindenkinek nagyon ajánlós.JayB
ezt meg tudom erősíteni, a vége is elképesztően ült, bár picit sejthető volt az egyik oldalról.

Attribution No Derivatives (CC-BY-ND-3.0) Nevezd meg!-Ne változtasd!