NCAA eredménykövetés NCAA eredménykövetés - 1 aktív topik

Filmek

40 feliratkozó

több mint 14 éve
tomi-tomi 5 058 — Patriots fan
a trilógia vége nem teccik. össze van csapva. Legyőztük a Sátánt, oszt megyünk a mennyek országába - tipicsnaja angoprotestáns propaganda, folytassame?

az érdekelne, hogy a Gyűrű-ből mikor mernek filmet csinálnisutianap
Érzésem szerint Tolkien nem tudta befejezni. Nekem nem összecsapottnak tűnik a vége, hanem tanácstalannak. Még a Függelékben is folytatta.
A Gyűrű(k) története, az igen, jó lenne.

"A nem kreatív elme fel tudja ismerni a rossz válaszokat, de a rossz kérdések felismeréséhez kreatív elme szükségeltetik."(Anthony Jay)
több mint 14 éve
Bruce Las Vegas Raiders UCLA Bruins 11 672 — Salus populi suprema lex esto
Inkább azt mondjátok el, hogy Bombaldil Toma ki volt a műben és miért hagyták ki a filmből!

Mert nagyon sejtelmes volt Tolkien is vele kapcsolatban és nem nagyon lehet róla tudni semmit!
több mint 14 éve
Törölt felhasználó
Én csak nevetek. Egyik részre sem voltam kíváncsi 😀 😀 😀
több mint 14 éve
sutianap Pittsburgh Steelers Pittsburgh Panthers 13 693 — capitaine du château de Vienne 1487
a trilógia vége nem teccik. össze van csapva. Legyőztük a Sátánt, oszt megyünk a mennyek országába - tipicsnaja angoprotestáns propaganda, folytassame?

az érdekelne, hogy a Gyűrű-ből mikor mernek filmet csinálni

Aki nem hiszi, annak utánajárnak
több mint 14 éve
Egyszerűen csak hagyjátok megbékjózni magatokat az egyszerű keresztény misztikával. Amibe a szerző is belesétált. A történet történik és nem kell semmiféle erkölcsi, jó-rossz, fény-sötétség típusú perzsa ideológiai reteszt rálakatolni a végére. Mindig utáltam a végét, filmen mégjobban. A Gyűrűk Ura a modern nyelven elmesélt Grál-történet, annak minden buktatójával, szerencsésen menti át a kelta mitológia darabkáit.
Olvassatok Lovecraftot, Urak, az hogy valami erő elpusztít vagy megsemmisít, lerombol egy a nézői szemszögből pozitívnak tartott jelenséget, nem okvetve jelenti azt, hogy az a valami gonosz megtestesülése, egyszerűen csak nem érdekli, vagy közönyös irányába. Ahogy Ti sem tartjátok számon pölö, hogy hány szúnyogot ütöttél eddig agyon, pedig az utolsó bizony mondom maláriás volt.......... hmm bosszú, kielégülés, erkölcsi győzelem 😂sutianap
Ha most ebbe belemélyedünk, akkor minket fognak innen kipicsázni. 😀 (Majd sokszor leírjuk, hogy film+Jackson.)
Tolkien nem sétált bele, benne volt nyakig.
Melyik vége nem tetszik? Megsemmisítik a Gonoszt? (Bár azt nem tudják valójában megtenni, mert Morgoth az egész Földet (Ardát?) beszennyezte a Másodkorban(?).) A Gyűrű Hordozói elmentek/elmehettek a valák földjére? Elkezdődik a Negyedkor, az emberek uralma? Nincs is vége tulajdonképp. Ennél fogva retesz sincs.
Ideológia az valóban van bőven, emiatt szándékok is. Lovecraft ide, Lovecraft oda Szauront nagyon is érdekelte a hatalom, egyáltalán nem volt közönyös pusztításai során. (Tavaly nyáron mennyire hogy számoltam a lecsapott szúnyogokat! 😊 ) Igaz, bizonyos szempontból "bosszú, kielégülés, erkölcsi győzelem" lol, de ez a mű ezektől (is) működik. Járunk mi a Szánalom Völgyében.

"A nem kreatív elme fel tudja ismerni a rossz válaszokat, de a rossz kérdések felismeréséhez kreatív elme szükségeltetik."(Anthony Jay)
több mint 14 éve
tomi-tomi leírta a lényeget, valóban érdekes kérdés, hogy olvastad e a könyvet, vagy csak a film primér logikája mentén bénázod le?
Egyébként a gyűrűnek akkora hatalma volt, hogy bárki is használta volna elpicsázza Szauront, de a dolog természetéből fakadóan akkor ő -mármint ez a bárki- lett volna az új főgonosz zsarnok.
Egyébként érdekesség, hogy pár éve egy számítógépes csataprogramba betáplálták Szauron és Gandalfék teljes seregeit, és minden racionális szimuláció, számítás (a haderő mérete, képességei, képzettsége stb.) alapján az jött ki, hogy Szauronék nyernek. És mégse ők nyertek, hát látod, ennyit számít a szív ereje. 😊Sobri Jóska
Jacksonék voltak a film készítésekor. Külön szoftvert készítettek, a filmben ez futtatja az összes csatát. (Szó esett erről a 939. hsz-ben)
Bárki kevés lett volna, egyébként is nagy hatalmú tudta volna csak "elpicsázni" Szauront a Gyűrűvel.tomi-tomi
Egy gyűrű mind felett. 😊
Csodafegyver volt. A bárkit persze nem Gollamra, Samura vagy egy isten háta mögötti törpkocsma teljesen ittas, retardált hobgoblinjára értettem, hanem bármelyik potentát, hős, nagy király, satöbbi. 😊 Ja, és az entek még akkor is nehéz dió lett volna bárkinek is. 😊Sobri Jóska
Így már OK.
Az entek nem valószínű, hogy legyőzhették volna a Gyűrű hatalmát, egy tünde vagy mágus eredetű bárki meg biztos ledarálta volna őket. De ez már spekuláció.

több mint 14 éve
sutianap Pittsburgh Steelers Pittsburgh Panthers 13 693 — capitaine du château de Vienne 1487
Egyszerűen csak hagyjátok megbékjózni magatokat az egyszerű keresztény misztikával. Amibe a szerző is belesétált. A történet történik és nem kell semmiféle erkölcsi, jó-rossz, fény-sötétség típusú perzsa ideológiai reteszt rálakatolni a végére. Mindig utáltam a végét, filmen mégjobban. A Gyűrűk Ura a modern nyelven elmesélt Grál-történet, annak minden buktatójával, szerencsésen menti át a kelta mitológia darabkáit.
Olvassatok Lovecraftot, Urak, az hogy valami erő elpusztít vagy megsemmisít, lerombol egy a nézői szemszögből pozitívnak tartott jelenséget, nem okvetve jelenti azt, hogy az a valami gonosz megtestesülése, egyszerűen csak nem érdekli, vagy közönyös irányába. Ahogy Ti sem tartjátok számon pölö, hogy hány szúnyogot ütöttél eddig agyon, pedig az utolsó bizony mondom maláriás volt.......... hmm bosszú, kielégülés, erkölcsi győzelem 😂

több mint 14 éve
Őszentsége Sobri Jóska Jacksonville Jaguars 34 988 — #NoStress
Szauron nem tudhatta, nem bízhatott abban, hogy nem akarják ellene felhasználni. ...tomi-tomi
tomi-tomi leírta a lényeget, valóban érdekes kérdés, hogy olvastad e a könyvet, vagy csak a film primér logikája mentén bénázod le?
Egyébként a gyűrűnek akkora hatalma volt, hogy bárki is használta volna elpicsázza Szauront, de a dolog természetéből fakadóan akkor ő -mármint ez a bárki- lett volna az új főgonosz zsarnok.
Egyébként érdekesség, hogy pár éve egy számítógépes csataprogramba betáplálták Szauron és Gandalfék teljes seregeit, és minden racionális szimuláció, számítás (a haderő mérete, képességei, képzettsége stb.) alapján az jött ki, hogy Szauronék nyernek. És mégse ők nyertek, hát látod, ennyit számít a szív ereje. 😊Sobri Jóska
Jacksonék voltak a film készítésekor. Külön szoftvert készítettek, a filmben ez futtatja az összes csatát. (Szó esett erről a 939. hsz-ben)
Bárki kevés lett volna, egyébként is nagy hatalmú tudta volna csak "elpicsázni" Szauront a Gyűrűvel.tomi-tomi
Egy gyűrű mind felett. 😊
Csodafegyver volt. A bárkit persze nem Gollamra, Samura vagy egy isten háta mögötti törpkocsma teljesen ittas, retardált hobgoblinjára értettem, hanem bármelyik potentát, hős, nagy király, satöbbi. 😊 Ja, és az entek még akkor is nehéz dió lett volna bárkinek is. 😊

több mint 14 éve
Schleck New England Patriots Oregon Ducks 11 271 — ʞɔǝlɥɔS
Megcsináltam a játékot. A kategóriákhoz még elfogadok javaslatokat természetesen. Ezeket gondoltam azoknak, amiket meg lehet állapítani nagyjából nézői szemmel is.

több mint 14 éve
Igazából beszélgethetünk róla,...toxique
Szauron nem tudhatta, nem bízhatott abban, hogy nem akarják ellene felhasználni. ...tomi-tomi
Bárki kevés lett volna, egyébként is nagy hatalmú tudta volna csak "elpicsázni" Szauront a Gyűrűvel.

több mint 14 éve
Őszentsége Sobri Jóska Jacksonville Jaguars 34 988 — #NoStress
Ha mindenáron Gyűrűk Ura értelmezési beszélgetést akarsz, én benne vagyokSobri Jóska
Igazából beszélgethetünk róla,...toxique
Egyébként érdekesség, hogy pár éve egy számítógépes csataprogramba betáplálták Szauron és Gandalfék teljes seregeit, és minden racionális szimuláció, számítás (a haderő mérete, képességei, képzettsége stb.) alapján az jött ki, hogy Szauronék nyernek. És mégse ők nyertek, hát látod, ennyit számít a szív ereje. 😊

több mint 14 éve
Schleck New England Patriots Oregon Ducks 11 271 — ʞɔǝlɥɔS
http://moneymaka.blog.hu/2011/02/20/83_oscar_gala_elozetes

Idén is megírtam az Oscar gála beharangozóját. Fogadjátok szeretettel.Maka
Jó lett.

Egyébként itt a fórumon idén nem lesz Oscar játék?deny79
Igor fenségterülete a játék csinálása, de ha kell megcsinálom én is.

több mint 14 éve
Deny 5 832 — Z-O-U!!!

Idén is megírtam az Oscar gála beharangozóját. Fogadjátok szeretettel.Maka
Jó lett.

Egyébként itt a fórumon idén nem lesz Oscar játék?
több mint 14 éve
Csak nekem nem jött be a Black Swan?JC6
Ezzel az üzenettel aktiváltad az I.K.T.R.I.A.D.-ot, szerencséd, hogy még alszik.tenorx
Az meg ki vagy mi?JC6
Ha felébred, megtudod! 😊 Bár bria szerint sosem alszik. (A Jags fórumban sűrűn előfordul.)

több mint 14 éve
Maka Jacksonville Jaguars Tulane Green Wave 2 780

Idén is megírtam az Oscar gála beharangozóját. Fogadjátok szeretettel.

you don't even know what you like and you don't like
több mint 14 éve
Johnny be Good, kötelező, főleg hogy most megy a JJ-féle átállás az agyambabenn
és pofás szereposztás - Robert Downey Senior!

több mint 14 éve
Törölt felhasználó
Ezzel az üzenettel aktiváltad az I.K.T.R.I.A.D.-ot, szerencséd, hogy még alszik.tenorx
Az meg ki vagy mi?
több mint 14 éve
Ha mindenáron Gyűrűk Ura értelmezési beszélgetést akarsz, én benne vagyokSobri Jóska
Igazából beszélgethetünk róla, de ez a mozzanat - nekem - akkor is kilóg a történetből. Sauron azért a használatot figyelte, mert a gyűrű akkor "fedte fel magát", ergó másra nem is figyelhetett, ha kereste. Sauron tudta, hogy a rossz példákból okulva nem akarják ellene felhasználni a gyűrűt (+a gyűrű vissza akar menni hozzá, mivel az övé, és neki akar szolgálni). Visszaadni sem akarják: vagyis vagy rejtegetik, vagy megsemmisítik. Valamint akárki húzná fel a gyűrűt, nem valószínű, hogy Sauron seregével szemben esélye lenne (azonnal felfedi a tulajdonost és mennek a lidércek meg a sereg...). Szerintem; a mesének be kellett fejeződnie, ezért ezt a megoldást válaszotta a szerző, ami nekem egy kicsit levon a történet értékéből - az én logikám szerint. Valahogy be kell fejezni a történetet, és ez egy mesébe még belefér. Nem tökéletes, és? Számomra kicsit defektes a sztori, de ez nem jelenti azt, hogy másnak nem egyértelmű a dolog. 😀toxique
Szauron nem tudhatta, nem bízhatott abban, hogy nem akarják ellene felhasználni. A rossz példák csak nekünk, olvasóknak nyilvánvalóak, esetleg Gandalfnak. Isildur használta, Boromir használni akarta, az apja Denethor is. Nagyon fontos, hogy használat =/= felhúzni az ujjra. Az csak játszadozás, Bilbóról ezért sem tudott Szauron. Ahhoz ki kellett nyilvánítani a "tulajdonosának", hogy a Gyűrű az övé. A Gyűrű pont erre tudott csábítani, ennyire volt elég a saját akarata.
Ha Boromir, vagy Denethor, vagy akár Aragorn valóban használta volna a Gyűrűt, akkor távolról sem lett volna egyértelmű Szauron hadi győzelme. szerk. Ha Galadriel elvette volna Frodótól (átfutott az agyán), akkor Szauronnak lefőtt volna a kávé.
BTW olvastad a könyvet is, vagy csak a film alapján beszélgetünk?

több mint 14 éve
tenorx Pittsburgh Steelers 13 635 — Wrath of Khan
Ezzel az üzenettel aktiváltad az I.K.T.R.I.A.D.-ot, szerencséd, hogy még alszik.
több mint 14 éve
Törölt felhasználó
Csak nekem nem jött be a Black Swan?
több mint 14 éve
Darksun3 1 254 — Yankees fan
True Grit: nagyon pozitív élménnyel jöttem ki a moziból. Olyan igazán lassan csordogáló, kemény western (kicsit a Nincs Bocsánat jutott róla eszembe), mint amilyenre számítottam. Bridges, Damon, a kislányt játszó Hailee Steinfeld nagyon jól játszanak benne, Brolin szerepét kicsit keveselltem, bírom őt is nagyon, kaphatott volna több játékidőt. De így is jó volt. Barry Pepper meg szimplán rohadt jó volt. 😀
Jó kis film volt, na.
DS!

DS!

http://jenkikhaza.blogspot.hu/

If you don't know where you are going, you might wind up someplace else.
/Yogi Berra/
több mint 14 éve
Törölt felhasználó
Nem az unalmamban aludtam el, hanem a fáradtság miatt.vadibandi
Nem értelek vadi, akkor minek írtad simán, hogy "bealudtál"? Én is azt hittem, hogy unalmadban.
több mint 14 éve
toxique Las Vegas Raiders 1 440 — A Cowboys szimpatizáns
Igazából beszélgethetünk róla, de ez a mozzanat - nekem - akkor is kilóg a történetből. Sauron azért a használatot figyelte, mert a gyűrű akkor "fedte fel magát", ergó másra nem is figyelhetett, ha kereste. Sauron tudta, hogy a rossz példákból okulva nem akarják ellene felhasználni a gyűrűt (+a gyűrű vissza akar menni hozzá, mivel az övé, és neki akar szolgálni). Visszaadni sem akarják: vagyis vagy rejtegetik, vagy megsemmisítik. Valamint akárki húzná fel a gyűrűt, nem valószínű, hogy Sauron seregével szemben esélye lenne (azonnal felfedi a tulajdonost és mennek a lidércek meg a sereg...). Szerintem; a mesének be kellett fejeződnie, ezért ezt a megoldást válaszotta a szerző, ami nekem egy kicsit levon a történet értékéből - az én logikám szerint. Valahogy be kell fejezni a történetet, és ez egy mesébe még belefér. Nem tökéletes, és? Számomra kicsit defektes a sztori, de ez nem jelenti azt, hogy másnak nem egyértelmű a dolog. 😀
több mint 14 éve
vadibandi 1 438 — Giants fan
Na tegnap megnéztem a Dicsőség Zászlaja c filmet.Én jobbra számítottam,ezzel hogy párhuzamosan futott a jelen történeti szála és az hogy mi történt a szigeten nekem kicsit sokszor zavarossá vált de egyébként jó volt.Ma meg akkor a másik oldalról bemutató részt a Levelek Iwo Dzsimárólt lesem meg.Cowboykarcsi
Én belealudtam.vadibandi
Hát nem másfél óra vegytiszta tűzharc mint mondjuk a Sólyom Végveszélyben,de mondjuk ezzel nekem nem volt bajom.Cowboykarcsi
Nem az unalmamban aludtam el, hanem a fáradtság miatt.

több mint 14 éve
Törölt felhasználó
A Dicsőség zászlaja egy nagyon érdekes film. Személy szerint nekem tetszett, pedig az olyan háborús filmek sose jöttek be, ahol sok a rizsa. Az Iwo is remek alkotás lett. Mondja ezt JC6 😀

Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de én Clint bácsitól nem emlékszem rossz alkotásra...