Gyűlölködjünk
37 feliratkozó
1 órája
ha elsőfokon bűnösnek ítélnek, akkor nem böribe mész a másodfokú ítéletig, pláne emberölésnél?24.hu/belfold/2026/06/02/zuglo-emberoles-megfojtotta-mozi/Morbid, de nem áll fenn a bűnismétlés veszélye, mivel nincs több élettársa. És mivel a leírás alapján segghülye és csóró, így a szökésé sem.
jogban jártas fórumtársakat kérdezném, hogy elsőfokon emberölés miatt elítélt valaki hogy a faszba nem böriben van?
slowmotion
Őszentsége Sobri Jóska
Szerkesztette: slowmotion
2 órája
24.hu/belfold/2026/06/02/zuglo-emberoles-megfojtotta-mozi/Morbid, de nem áll fenn a bűnismétlés veszélye, mivel nincs több élettársa. És mivel a leírás alapján segghülye és csóró, így a szökésé sem.
jogban jártas fórumtársakat kérdezném, hogy elsőfokon emberölés miatt elítélt valaki hogy a faszba nem böriben van?
slowmotion
2 órája
24.hu/belfold/2026/06/02/zuglo-emberoles-megfojtotta-mozi/jogban jártas fórumtársakat kérdezném, hogy elsőfokon emberölés miatt elítélt valaki hogy a faszba nem böriben van?
Szerkesztette: slowmotion
23 órája
amúgy nem muszáj a somnocenterbe menni és száz-ezerért alduni. tb alapon is van erre lehetőség töredék áron a legtöbb megye székhelyen. általában a neurológián belül kell kutakodni.
Szerkesztette: peach
...nem , nem tündérke. A kívánság az kívánság. Térdelj csak le szépen...
2 napja
És hová kell menni, hogy ezt megnézessem? Van erre kft, ahol az ilyen orvosok dolgoznak?poliszomnográfia a legátfogóbb műszeres alvásvizsgálat, amellyel diagnosztizálható az alvási apnoe (légzéskimaradás), a narkolepszia, az inszomnia és a nyugtalan láb szindróma. egész éjszakás alvásvizsgálat rád raknak egy csomó műszert milközben alszol. alváslaborban kerül erre sor, pl. Somnocenter, Budai Egészségközpont. ha ez megvan, és diagnosztizálták pl. az alvási apnoét, utána jöhet alvás endoszkópia fül-orr-gégésznél, hogy pontosan kiderítsék a légzéskimaradás okát és anatómiai helyét. utóbbira főleg akkor szokott sor kerülni, ha a CPAP terápia hatástalan.
Assurbanapli
built for this shit
2 napja
Hát fülorrgégészt kell keresni - van egy csomó magán, csak halláscentrum néven futnak - azé nem hajtanak el, S lesz műtős kapcsolat isÉs hová kell menni, hogy ezt megnézessem? Van erre kft, ahol az ilyen orvosok dolgoznak?Minek kéne röntgenezni ojan sok minden dolog nincs otta röntgennel nagy baj hogy statikus és a lágyszövet max oda képzelhető, plusz röntgent általában állva csinálnak, miközben gondolom te is fekve alszol, mint mi, többi halandó isén nem voltam még alvás endoszkópiás vizsgálaton, de a koponyaröntgen alapján a gégefedő lehet nálam a ludas. mármint túl közel van a garatfalathoz és alvás közben beszűkítheti a légutat. rossz hír, hogy ezzel a CPAP sem tud mit kezdeni, mert a gégefedő egy porc amit nem tud arrébb fújni. nem tudom hogy önmagában lehet-e ezt műteni, vagy csak a felső és alsó állcsonttal együtt, ami meg brutál.A célzott orrsövény műtét lehet a legegyszerűbb lépés. A dokim szerint az a legnagyobb esélyű műtét ebben az esetben (vagy az én esetemben), mert a garatplasztika előtt mondta, hogy kb 30% az esély hogy javulás várható, én hülye meg bevállaltam, bár most már mindegy. Az a baj, hogy viszonylag jó tapasztalatom volt az orrsövény műtét kapcsán, így nem nagyon vártam hogy a garatplasztika ilyen rossz lesz. De egyébként volt a szobában más, aki már akkor túl volt egy műtéten, neki kb két hétig volt fájdalma, szóval lehet csak én jártam szarul.Bármi felmerülhet, mert egy Bruce féle kálváriát csak a legvégső esetben vállalnék be.még felmerülhet egy asszonycsere is 😊Igen... alapvetően ez a legjobb deal ebben az esetben 😀Én elmentem 2 éve nyáron egy alváslaborba...Ha nagyon zavarja az asszonyt a horkolásom azt hiszem inkább másik szobában alszok...
Bruce
kittli
Bruce
NB2
kittli
Öröm az ürömben, hogy a dokinő szerint mindkét műtétem nagyon jól sikerült. 😊
Bruce
deyell
(tavaly nagy szájseb konferencián ezt megjegyezte egy prof)
de a többi részébe nem pofázok bele mert semennyit nem értek hozzá
Fontos_Vidra
Ad1. Mért nincs orrlégzése? Mi okozza a mechanikus elzáródást? Gyulladás? Allergia vagy fertőzés? - ijenkor benyomnak egy szondát némi koxos érzéstelenítèssel és megnézik. Orrsövèny vagy a lagyrészek duzzadtak?
Ad2. Ha nem megoldató az orrüregi áramlàs akkor átmászik a szájüregbe. Ott van kemény szájpad, lágy szájpad, mandulák, nyelvcsap. A kemény szájpaddal úgyse csinál semmit. A lágy szájpad tónusát meg tudja basztatni elektródákkal, hogy rendesen fölhúzza az izom, ha műxik műxik, ha nem akkor a jóistense fogja. Mechanikai akadáj lehet a mandulák mega nyelvcsap, abból lehet metélni. A mandula a jobb, bár ha vérzik az is ojbá tünik, min a disznóvágás. A nyelvcsap geci, emlékezz mikor kurvamásnapos vagy és megereszkedik a nyelvcsapod - egy se kiköpni se lenyelni érzés, csak rálóg a gégefőre azt baszassa. Na ha ebből metszenek az gecirefáj, mondom gácire.
Ad3. Nyilván egy pozitív nyomású eszköz bepréseli a levegőt, nem hiszem, hogy tartósan így akar valaki élni. Ne aluggy háton, hogy összecsússzanak a lágy dolgok a szádban, ne legyél majomrészeg éccaka, erősítsd az orrlégzést, erősítsd a tüdődet - vannak ijen lufifújós dolgok.
Ad4. Van ellenirányú pozitív nyomás is, ha sikerül annyira megterhelni a rekeszt, hogy benyomja a tüdődet - ne légy dagatt, mer az egyre feljebb és feljebb emeli a rekesz és nehezítí a légzést
Ad4. Az oxigenhiány egyre fokozódik - ezek lesznek a rémálmok, vagy divatosabban alvásparalízis. Az agy oxigénhianyos állapotban van, először csak lemerevednek az izmok, de ez fokozódhat addig hogy mondjuk felébredsz, hogy nem kapsz levegőt. Nem is tudsz, de beszélni sem tudsz, csak elmutogatni, hogy valaki basszon már hátba vagy fejbe
Ad5. Tehát csináltasd meg, vagy vegyél egy bulldogot, ők hangosabbak és orrlégzésből horkolnak és rájössz, hogy basztasd úgy hogy levegőt tudjon venni
Ad6.szépálmokat
sutianap
Assurbanapli

Aki nem hiszi, annak utánajárnak
2 napja
És hová kell menni, hogy ezt megnézessem? Van erre kft, ahol az ilyen orvosok dolgoznak?Minek kéne röntgenezni ojan sok minden dolog nincs otta röntgennel nagy baj hogy statikus és a lágyszövet max oda képzelhető, plusz röntgent általában állva csinálnak, miközben gondolom te is fekve alszol, mint mi, többi halandó isén nem voltam még alvás endoszkópiás vizsgálaton, de a koponyaröntgen alapján a gégefedő lehet nálam a ludas. mármint túl közel van a garatfalathoz és alvás közben beszűkítheti a légutat. rossz hír, hogy ezzel a CPAP sem tud mit kezdeni, mert a gégefedő egy porc amit nem tud arrébb fújni. nem tudom hogy önmagában lehet-e ezt műteni, vagy csak a felső és alsó állcsonttal együtt, ami meg brutál.A célzott orrsövény műtét lehet a legegyszerűbb lépés. A dokim szerint az a legnagyobb esélyű műtét ebben az esetben (vagy az én esetemben), mert a garatplasztika előtt mondta, hogy kb 30% az esély hogy javulás várható, én hülye meg bevállaltam, bár most már mindegy. Az a baj, hogy viszonylag jó tapasztalatom volt az orrsövény műtét kapcsán, így nem nagyon vártam hogy a garatplasztika ilyen rossz lesz. De egyébként volt a szobában más, aki már akkor túl volt egy műtéten, neki kb két hétig volt fájdalma, szóval lehet csak én jártam szarul.Bármi felmerülhet, mert egy Bruce féle kálváriát csak a legvégső esetben vállalnék be.még felmerülhet egy asszonycsere is 😊Igen... alapvetően ez a legjobb deal ebben az esetben 😀Én elmentem 2 éve nyáron egy alváslaborba...Ha nagyon zavarja az asszonyt a horkolásom azt hiszem inkább másik szobában alszok...
Bruce
kittli
Bruce
NB2
kittli
Bruce
deyell
Fontos_Vidra
Ad1. Mért nincs orrlégzése? Mi okozza a mechanikus elzáródást? Gyulladás? Allergia vagy fertőzés? - ijenkor benyomnak egy szondát némi koxos érzéstelenítèssel és megnézik. Orrsövèny vagy a lagyrészek duzzadtak?
Ad2. Ha nem megoldató az orrüregi áramlàs akkor átmászik a szájüregbe. Ott van kemény szájpad, lágy szájpad, mandulák, nyelvcsap. A kemény szájpaddal úgyse csinál semmit. A lágy szájpad tónusát meg tudja basztatni elektródákkal, hogy rendesen fölhúzza az izom, ha műxik műxik, ha nem akkor a jóistense fogja. Mechanikai akadáj lehet a mandulák mega nyelvcsap, abból lehet metélni. A mandula a jobb, bár ha vérzik az is ojbá tünik, min a disznóvágás. A nyelvcsap geci, emlékezz mikor kurvamásnapos vagy és megereszkedik a nyelvcsapod - egy se kiköpni se lenyelni érzés, csak rálóg a gégefőre azt baszassa. Na ha ebből metszenek az gecirefáj, mondom gácire.
Ad3. Nyilván egy pozitív nyomású eszköz bepréseli a levegőt, nem hiszem, hogy tartósan így akar valaki élni. Ne aluggy háton, hogy összecsússzanak a lágy dolgok a szádban, ne legyél majomrészeg éccaka, erősítsd az orrlégzést, erősítsd a tüdődet - vannak ijen lufifújós dolgok.
Ad4. Van ellenirányú pozitív nyomás is, ha sikerül annyira megterhelni a rekeszt, hogy benyomja a tüdődet - ne légy dagatt, mer az egyre feljebb és feljebb emeli a rekesz és nehezítí a légzést
Ad4. Az oxigenhiány egyre fokozódik - ezek lesznek a rémálmok, vagy divatosabban alvásparalízis. Az agy oxigénhianyos állapotban van, először csak lemerevednek az izmok, de ez fokozódhat addig hogy mondjuk felébredsz, hogy nem kapsz levegőt. Nem is tudsz, de beszélni sem tudsz, csak elmutogatni, hogy valaki basszon már hátba vagy fejbe
Ad5. Tehát csináltasd meg, vagy vegyél egy bulldogot, ők hangosabbak és orrlégzésből horkolnak és rájössz, hogy basztasd úgy hogy levegőt tudjon venni
Ad6.szépálmokat
sutianap
6 napja
Minek kéne röntgenezni ojan sok minden dolog nincs otta röntgennel nagy baj hogy statikus és a lágyszövet max oda képzelhető, plusz röntgent általában állva csinálnak, miközben gondolom te is fekve alszol, mint mi, többi halandó isén nem voltam még alvás endoszkópiás vizsgálaton, de a koponyaröntgen alapján a gégefedő lehet nálam a ludas. mármint túl közel van a garatfalathoz és alvás közben beszűkítheti a légutat. rossz hír, hogy ezzel a CPAP sem tud mit kezdeni, mert a gégefedő egy porc amit nem tud arrébb fújni. nem tudom hogy önmagában lehet-e ezt műteni, vagy csak a felső és alsó állcsonttal együtt, ami meg brutál.A célzott orrsövény műtét lehet a legegyszerűbb lépés. A dokim szerint az a legnagyobb esélyű műtét ebben az esetben (vagy az én esetemben), mert a garatplasztika előtt mondta, hogy kb 30% az esély hogy javulás várható, én hülye meg bevállaltam, bár most már mindegy. Az a baj, hogy viszonylag jó tapasztalatom volt az orrsövény műtét kapcsán, így nem nagyon vártam hogy a garatplasztika ilyen rossz lesz. De egyébként volt a szobában más, aki már akkor túl volt egy műtéten, neki kb két hétig volt fájdalma, szóval lehet csak én jártam szarul.Bármi felmerülhet, mert egy Bruce féle kálváriát csak a legvégső esetben vállalnék be.még felmerülhet egy asszonycsere is 😊Igen... alapvetően ez a legjobb deal ebben az esetben 😀Én elmentem 2 éve nyáron egy alváslaborba...Ha nagyon zavarja az asszonyt a horkolásom azt hiszem inkább másik szobában alszok...
Bruce
kittli
Bruce
NB2
kittli
Bruce
deyell
Fontos_Vidra
Ad6.szépálmokat
Szerkesztette: sutianap

Aki nem hiszi, annak utánajárnak
6 napja
a röntgennel nagy baj hogy statikus és a lágyszövet max oda képzelhető, plusz röntgent általában állva csinálnak, miközben gondolom te is fekve alszol, mint mi, többi halandó isén nem voltam még alvás endoszkópiás vizsgálaton, de a koponyaröntgen alapján a gégefedő lehet nálam a ludas. mármint túl közel van a garatfalathoz és alvás közben beszűkítheti a légutat. rossz hír, hogy ezzel a CPAP sem tud mit kezdeni, mert a gégefedő egy porc amit nem tud arrébb fújni. nem tudom hogy önmagában lehet-e ezt műteni, vagy csak a felső és alsó állcsonttal együtt, ami meg brutál.A célzott orrsövény műtét lehet a legegyszerűbb lépés. A dokim szerint az a legnagyobb esélyű műtét ebben az esetben (vagy az én esetemben), mert a garatplasztika előtt mondta, hogy kb 30% az esély hogy javulás várható, én hülye meg bevállaltam, bár most már mindegy. Az a baj, hogy viszonylag jó tapasztalatom volt az orrsövény műtét kapcsán, így nem nagyon vártam hogy a garatplasztika ilyen rossz lesz. De egyébként volt a szobában más, aki már akkor túl volt egy műtéten, neki kb két hétig volt fájdalma, szóval lehet csak én jártam szarul.Bármi felmerülhet, mert egy Bruce féle kálváriát csak a legvégső esetben vállalnék be.még felmerülhet egy asszonycsere is 😊Igen... alapvetően ez a legjobb deal ebben az esetben 😀Én elmentem 2 éve nyáron egy alváslaborba...Ha nagyon zavarja az asszonyt a horkolásom azt hiszem inkább másik szobában alszok...
Bruce
kittli
Bruce
NB2
kittli
Bruce
deyell
6 napja
A garatplasztika azért durvább fájdalommal jár, főleg ha kiveszik a mandulát is, nekem azt legalább nem kellett kivenni, de így is szar volt. Egy 10-es skálán, ahol a szülés mondjuk a 8,5-9-es fájdalommal jár, akkor a garatplasztika az kb 8-as, egy orrsövény meg mondjuk 5 és ehhez hasonló a szájpadlás plasztika is.nekem műtét előtt azt mondta a doki, hogy az orrsövényt fixen megcsinálja a, a többit meg majd meglátja közben. nekem szájpadlás plasztika volt még előirányozva. műtét előtt mikor a rezidens töltötte ki a kórlapot amire már rá volt írva , hogy milyen beavatkozások vannak tervbe véve akkor a szájpadlás lebernyeg feszítésnél felnézett rám, hogy úgy mégis normális vagyok e, hogy ezt bevállaltam? addig én nem tudtam, hogy mire mondtam igent, szóval eléggé be voltam szarva mikor toltak le a műtőbe fél órával később. végül csak az orrsövény maradt egy orrkagyló tágítással, mert annyira be van szűkülve a garatom, hogy mondta a doki, hogy semmi értelme nem lett volna, hogy megkínozzon. így a garat plasztika is ugrott, ami a második műtétnek volt tervezve abban az esetben, ha a bajom műtétileg helyre állítható lett volna. nekem is fogyni kellene, 8 már lement, kellene még legalább 8, de idén nem volt meg hozzá a csí...A célzott orrsövény műtét lehet a legegyszerűbb lépés. A dokim szerint az a legnagyobb esélyű műtét ebben az esetben (vagy az én esetemben), mert a garatplasztika előtt mondta, hogy kb 30% az esély hogy javulás várható, én hülye meg bevállaltam, bár most már mindegy. Az a baj, hogy viszonylag jó tapasztalatom volt az orrsövény műtét kapcsán, így nem nagyon vártam hogy a garatplasztika ilyen rossz lesz. De egyébként volt a szobában más, aki már akkor túl volt egy műtéten, neki kb két hétig volt fájdalma, szóval lehet csak én jártam szarul.Bármi felmerülhet, mert egy Bruce féle kálváriát csak a legvégső esetben vállalnék be.még felmerülhet egy asszonycsere is 😊Igen... alapvetően ez a legjobb deal ebben az esetben 😀Én elmentem 2 éve nyáron egy alváslaborba...Ha nagyon zavarja az asszonyt a horkolásom azt hiszem inkább másik szobában alszok...
Bruce
kittli
Bruce
NB2
kittli
Bruce
peach
A garatnál azt is figyelembe kell venni, hogy minden nyelés fájdalommal jár és ebből napi szinten van vagy 1500. 😀
6 napja
én nem voltam még alvás endoszkópiás vizsgálaton, de a koponyaröntgen alapján a gégefedő lehet nálam a ludas. mármint túl közel van a garatfalathoz és alvás közben beszűkítheti a légutat. rossz hír, hogy ezzel a CPAP sem tud mit kezdeni, mert a gégefedő egy porc amit nem tud arrébb fújni. nem tudom hogy önmagában lehet-e ezt műteni, vagy csak a felső és alsó állcsonttal együtt, ami meg brutál.A célzott orrsövény műtét lehet a legegyszerűbb lépés. A dokim szerint az a legnagyobb esélyű műtét ebben az esetben (vagy az én esetemben), mert a garatplasztika előtt mondta, hogy kb 30% az esély hogy javulás várható, én hülye meg bevállaltam, bár most már mindegy. Az a baj, hogy viszonylag jó tapasztalatom volt az orrsövény műtét kapcsán, így nem nagyon vártam hogy a garatplasztika ilyen rossz lesz. De egyébként volt a szobában más, aki már akkor túl volt egy műtéten, neki kb két hétig volt fájdalma, szóval lehet csak én jártam szarul.Bármi felmerülhet, mert egy Bruce féle kálváriát csak a legvégső esetben vállalnék be.még felmerülhet egy asszonycsere is 😊Igen... alapvetően ez a legjobb deal ebben az esetben 😀Én elmentem 2 éve nyáron egy alváslaborba...Ha nagyon zavarja az asszonyt a horkolásom azt hiszem inkább másik szobában alszok...
Bruce
kittli
Bruce
NB2
kittli
Bruce
built for this shit
6 napja
csi77azt hi77em, te csitt vagy. rövid i-vel. 😊
6 napja
ÉN?nekem műtét előtt azt mondta a doki, hogy az orrsövényt fixen megcsinálja a, a többit meg majd meglátja közben. nekem szájpadlás plasztika volt még előirányozva. műtét előtt mikor a rezidens töltötte ki a kórlapot amire már rá volt írva , hogy milyen beavatkozások vannak tervbe véve akkor a szájpadlás lebernyeg feszítésnél felnézett rám, hogy úgy mégis normális vagyok e, hogy ezt bevállaltam? addig én nem tudtam, hogy mire mondtam igent, szóval eléggé be voltam szarva mikor toltak le a műtőbe fél órával később. végül csak az orrsövény maradt egy orrkagyló tágítással, mert annyira be van szűkülve a garatom, hogy mondta a doki, hogy semmi értelme nem lett volna, hogy megkínozzon. így a garat plasztika is ugrott, ami a második műtétnek volt tervezve abban az esetben, ha a bajom műtétileg helyre állítható lett volna. nekem is fogyni kellene, 8 már lement, kellene még legalább 8, de idén nem volt meg hozzá a csí...A célzott orrsövény műtét lehet a legegyszerűbb lépés. A dokim szerint az a legnagyobb esélyű műtét ebben az esetben (vagy az én esetemben), mert a garatplasztika előtt mondta, hogy kb 30% az esély hogy javulás várható, én hülye meg bevállaltam, bár most már mindegy. Az a baj, hogy viszonylag jó tapasztalatom volt az orrsövény műtét kapcsán, így nem nagyon vártam hogy a garatplasztika ilyen rossz lesz. De egyébként volt a szobában más, aki már akkor túl volt egy műtéten, neki kb két hétig volt fájdalma, szóval lehet csak én jártam szarul.Bármi felmerülhet, mert egy Bruce féle kálváriát csak a legvégső esetben vállalnék be.még felmerülhet egy asszonycsere is 😊Igen... alapvetően ez a legjobb deal ebben az esetben 😀Én elmentem 2 éve nyáron egy alváslaborba...Ha nagyon zavarja az asszonyt a horkolásom azt hiszem inkább másik szobában alszok...
Bruce
kittli
Bruce
NB2
kittli
Bruce
peach
Hajrá Bad Bones!
A lányos apukáknak a legjobb!!
http://orig08.deviantart.net/fa61/f/2015/248/f/d/matt_forte_by_anyegin-d98fqaw.png
6 napja
Ismerősömnek konkrétan kétszer fakadt ki a sebe a garatán , majdnem elvérzett...... 😕A célzott orrsövény műtét lehet a legegyszerűbb lépés. A dokim szerint az a legnagyobb esélyű műtét ebben az esetben (vagy az én esetemben), mert a garatplasztika előtt mondta, hogy kb 30% az esély hogy javulás várható, én hülye meg bevállaltam, bár most már mindegy. Az a baj, hogy viszonylag jó tapasztalatom volt az orrsövény műtét kapcsán, így nem nagyon vártam hogy a garatplasztika ilyen rossz lesz. De egyébként volt a szobában más, aki már akkor túl volt egy műtéten, neki kb két hétig volt fájdalma, szóval lehet csak én jártam szarul.Bármi felmerülhet, mert egy Bruce féle kálváriát csak a legvégső esetben vállalnék be.még felmerülhet egy asszonycsere is 😊Igen... alapvetően ez a legjobb deal ebben az esetben 😀Én elmentem 2 éve nyáron egy alváslaborba...Ha nagyon zavarja az asszonyt a horkolásom azt hiszem inkább másik szobában alszok...
Bruce
kittli
Bruce
NB2
kittli
Bruce
Hajrá Bad Bones!
A lányos apukáknak a legjobb!!
http://orig08.deviantart.net/fa61/f/2015/248/f/d/matt_forte_by_anyegin-d98fqaw.png
7 napja
nekem műtét előtt azt mondta a doki, hogy az orrsövényt fixen megcsinálja a, a többit meg majd meglátja közben. nekem szájpadlás plasztika volt még előirányozva. műtét előtt mikor a rezidens töltötte ki a kórlapot amire már rá volt írva , hogy milyen beavatkozások vannak tervbe véve akkor a szájpadlás lebernyeg feszítésnél felnézett rám, hogy úgy mégis normális vagyok e, hogy ezt bevállaltam? addig én nem tudtam, hogy mire mondtam igent, szóval eléggé be voltam szarva mikor toltak le a műtőbe fél órával később. végül csak az orrsövény maradt egy orrkagyló tágítással, mert annyira be van szűkülve a garatom, hogy mondta a doki, hogy semmi értelme nem lett volna, hogy megkínozzon. így a garat plasztika is ugrott, ami a második műtétnek volt tervezve abban az esetben, ha a bajom műtétileg helyre állítható lett volna. nekem is fogyni kellene, 8 már lement, kellene még legalább 8, de idén nem volt meg hozzá a csí...A célzott orrsövény műtét lehet a legegyszerűbb lépés. A dokim szerint az a legnagyobb esélyű műtét ebben az esetben (vagy az én esetemben), mert a garatplasztika előtt mondta, hogy kb 30% az esély hogy javulás várható, én hülye meg bevállaltam, bár most már mindegy. Az a baj, hogy viszonylag jó tapasztalatom volt az orrsövény műtét kapcsán, így nem nagyon vártam hogy a garatplasztika ilyen rossz lesz. De egyébként volt a szobában más, aki már akkor túl volt egy műtéten, neki kb két hétig volt fájdalma, szóval lehet csak én jártam szarul.Bármi felmerülhet, mert egy Bruce féle kálváriát csak a legvégső esetben vállalnék be.még felmerülhet egy asszonycsere is 😊Igen... alapvetően ez a legjobb deal ebben az esetben 😀Én elmentem 2 éve nyáron egy alváslaborba...Ha nagyon zavarja az asszonyt a horkolásom azt hiszem inkább másik szobában alszok...
Bruce
kittli
Bruce
NB2
kittli
Bruce
7 napja
A célzott orrsövény műtét lehet a legegyszerűbb lépés. A dokim szerint az a legnagyobb esélyű műtét ebben az esetben (vagy az én esetemben), mert a garatplasztika előtt mondta, hogy kb 30% az esély hogy javulás várható, én hülye meg bevállaltam, bár most már mindegy. Az a baj, hogy viszonylag jó tapasztalatom volt az orrsövény műtét kapcsán, így nem nagyon vártam hogy a garatplasztika ilyen rossz lesz. De egyébként volt a szobában más, aki már akkor túl volt egy műtéten, neki kb két hétig volt fájdalma, szóval lehet csak én jártam szarul.Bármi felmerülhet, mert egy Bruce féle kálváriát csak a legvégső esetben vállalnék be.még felmerülhet egy asszonycsere is 😊Igen... alapvetően ez a legjobb deal ebben az esetben 😀Én elmentem 2 éve nyáron egy alváslaborba...Ha nagyon zavarja az asszonyt a horkolásom azt hiszem inkább másik szobában alszok...
Bruce
kittli
Bruce
NB2
kittli
7 napja
Bármi felmerülhet, mert egy Bruce féle kálváriát csak a legvégső esetben vállalnék be.még felmerülhet egy asszonycsere is 😊Igen... alapvetően ez a legjobb deal ebben az esetben 😀Én elmentem 2 éve nyáron egy alváslaborba...Ha nagyon zavarja az asszonyt a horkolásom azt hiszem inkább másik szobában alszok...
Bruce
kittli
Bruce
NB2
"Kegyes Urunk soká éljen,
egészségben, dicsőségben!"
Zászló, zászló, szív.
7 napja
na csak kibújt, hogy nem jogot végeztem. valszeg a közlekedési dolgokban előforduló szabálysértés és bűncselekmény kettősére húztam fel, hogy ami nem bcs, az a másik, és sikerült egy egyenlőségjelet tennem a szabálysértés és a vétség közé.A közúti baleset okozása gondatlanságból történhet csak, hiszen ha valaki szándékosan okoz balesetet (pl. szándékosan üt el valakit) az más bűncselekmény (pl. emberölés kísérlete). A gondatlan bűncselekmény pedig büntetési tételtől függetlenül vétség.A BRFK közúti baleset okozása vétség gyanúja miatt indított az ügyben büntetőeljárást.Súlyos, maradandó sérülést okozó baleset elkövetése zebrán, és VÉTSÉG miatt nyomoznak?! Mi a fasz van a yarddal, bazmeg?!
24.hu/belfold/2026/05/24/elektromos-roller-gazolas-idos-ferfi-koma/
slowmotion
Jughead
na majd legközelebb figyelek.
8 napja
A közúti baleset okozása gondatlanságból történhet csak, hiszen ha valaki szándékosan okoz balesetet (pl. szándékosan üt el valakit) az más bűncselekmény (pl. emberölés kísérlete). A gondatlan bűncselekmény pedig büntetési tételtől függetlenül vétség.A BRFK közúti baleset okozása vétség gyanúja miatt indított az ügyben büntetőeljárást.Súlyos, maradandó sérülést okozó baleset elkövetése zebrán, és VÉTSÉG miatt nyomoznak?! Mi a fasz van a yarddal, bazmeg?!
24.hu/belfold/2026/05/24/elektromos-roller-gazolas-idos-ferfi-koma/
slowmotion
8 napja
még felmerülhet egy asszonycsere is 😊Igen... alapvetően ez a legjobb deal ebben az esetben 😀Én elmentem 2 éve nyáron egy alváslaborba...Ha nagyon zavarja az asszonyt a horkolásom azt hiszem inkább másik szobában alszok...
Bruce
kittli
Bruce
8 napja
Igen... alapvetően ez a legjobb deal ebben az esetben 😀Én elmentem 2 éve nyáron egy alváslaborba...Ha nagyon zavarja az asszonyt a horkolásom azt hiszem inkább másik szobában alszok...
Bruce
kittli
8 napja
Bruce, egy bagatell kérdés: a garat műtét utóhatásai nem segítettek a fogyásban?De akkor szépen lefogytam, de természetesen az visszajön egyből, kb 3-4 éve ilyen 100 kg vagyok. Mondjuk azt nem bántam, hogy a karácsonyi zabálások kimaradtak. De januárban szépen pótoltam az elvesztegetett kilókat.
szaba
Amúgy érdekes módon az első hét után már tudtam enni viszonylag könnyedén, inkább az állandó fájdalom volt megerőltető és hogy nem tudtam mikor fog elmúlni, mert karácsony környékén nem is tudtam hívni a dokit, így kicsit ez is fokozhatta a fájdalomérzetemet.
8 napja
Bruce, egy bagatell kérdés: a garat műtét utóhatásai nem segítettek a fogyásban?
8 napja
Én elmentem 2 éve nyáron egy alváslaborba...Ha nagyon zavarja az asszonyt a horkolásom azt hiszem inkább másik szobában alszok...
Bruce
"Kegyes Urunk soká éljen,
egészségben, dicsőségben!"
Zászló, zászló, szív.
8 napja
Én elmentem 2 éve nyáron egy alváslaborba Szolnokra, ott bent kellett aludnom és egy csomó műszert kapcsoltak rám. Kb 6 órát aludtam és megállapították, hogy alvási apnoé nem áll fenn, de nagyfokú horkolás igen. Egyébként azért mentem el, mert a feleségem nekem is azt mondta, hogy néha nekem is kimaradnak légzések az éjszaka folyamán. Mivel azonban ez nem állt fenn a vizsgálat alapján, így a horkolást elleni lehetőségek kapcsán egy fül-orr-gégészhez irányítottak a Semmelweis klinikára, ahová szeptemberre kaptam időpontot. Ott az első vizsgálat alapján előírtak egy alvásendoszkópiás vizsgálatot, ami novemberben volt és annyiból állt, hogy reggel be kellett mennem, elaltattak, aztán délben, amikor megvolt a műtét eredménye, volt egy konzultáció a dokival, ahol elmondta, hogy orrsövényferdülésem van, illetve a számban a lány szájpadlás és a garat alvás közben beszűkül és ez okozhatja a horkolást, így az orvos javaslatára az orrsövény műtéttel kezdtünk, ami februárban volt. Ez egy két éjszakás benntartózkodással járt. A menete ugyanaz volt, hogy reggel mentem és délelőtt megvolt a műtét, majd figyelgették az állapotomat és két nap múlva hazamehettem. Ezután többször kellett visszamennem ellenőrzésre, majd azt mondta, hogy kb fél évnek el kellene telni a két műtét között, így ismét szeptember táján vettük fel a kapcsolatot, aztán november végére kaptam időpontot a garatplasztika műtétre, ami az orrsövény műtéthez hasonlóan zajlott. Ez után is volt még néhány kontroll vizsgálat, meg otthoni alvásvizsgálat egy géppel és most májusban mondta a doktornő, hogy tovább nem tudunk menni műtéti úton. A horkolás mérséklődött ugyan, de nem szűnt meg teljesen. Úgyhogy most annyit kell tenni, hogy egy picit fogynom kellene, mert az tovább segítheti a horkolás mérséklődését. 187 cm és 101 kg vagyok most, de le kellene adni így akkor 10 kg-t kb. Nem szabad alvás előtt két órával már enni vagy nagyon bekajálni, mert az is fokozhatja a horkolást. De egyébként van egy snorelab nevű applikáció, ami méri az esti horkolás hangjait és pontozza az adott éjszakát. Ezt a doktornő ajánlotta, amivel néha méregetem az éjszakákat és nem olyan rosszak az eredmények.
Alapvetően az orrsövény műtét, amitől jobban féltem, az volt a kevésbé rossz, igaz hogy hideg időben volt és utána még egy hónapig kb érzékenyebb volt az orrom, de nem volt vészes. A garatplasztika viszont nagyon durva volt és kb egy hónapig éltem fájdalomcsillapítókon, azt a fájdalmat nem kívánom senkinek. És még kb. plusz egy hónapig olyan volt, mintha torokgyulladásom lenne, de ott már nem voltam hajlandó további gyógyszereket bevenni. Tele volt varrva az egész szájpadlásom, ami rohadt lassan szívódott fel és folyamatosan mozgolódott és fájdalmat okozott. A doki szerint nem mindenki szenvedi meg ennyire, de én úgy látszik megszívtam. Emiatt az egész procedúra nekem nagyon negatív volt és hogy még nem is lett 100% az eredmény, így nem vagyok tőle boldog.
Arra vigyázni kell, hogy ha valaki elmegy alvásvizsgálatra és alvási apnoét állapítanak meg nála, akkor azt onnan valamilyen módon kezelni kell, mert még a jogsit is elvehetik miatta, ha nincs kezelés, szóval csak óvatosan.
Amúgy az alvásvizsgálat volt fizetős, a többi része az már mind TB alapon ment, de elég sok vizsgálattal járt, mert minden altatás előtt, amiből 3 volt ugye, kellett nagylabor, mellkasröntgen, ekg és altatóorvosi konzultáció, vérnyomásnapló.
Szóval ha valakinek ezzel kapcsolatosan van kérdése az tegye fel nyugodtan, ha tudok válaszolok.