Gyűlölködjünk
37 feliratkozó
1 órája
a rendorok az 5 fiatalt uldoztek, csak a szembe forgalomba mentek fel es ekkor a rendorok oda nem kovettek oket, de mentek veluk parhuzamosan szabalyosan. A sracok meg meg egy nem kozvetlenul uldozo rendorautoval ( aki miattuk volt ott ) utkoztek mikozben szembe mentek a forgalommal ( a sracok )Amugy most angliaban halt meg 5 uldozott es ketto rendor.Nem egészen. A rendőrök valóban üldöztek valakit, de annak már vége volt, és utána ütköztek össze egy forgalommal szemben (tehát az út rossz oldalán) közlekedő autóval, amiben öt fiatal ült, mind 20 év alattiak voltak, mindenki meghalt.
no
warr_b
A sracok joyriderek voltak, kamu rendszammal es innen indult a hajciho.
1 órája
Amugy most angliaban halt meg 5 uldozott es ketto rendor.Nem egészen. A rendőrök valóban üldöztek valakit, de annak már vége volt, és utána ütköztek össze egy forgalommal szemben (tehát az út rossz oldalán) közlekedő autóval, amiben öt fiatal ült, mind 20 év alattiak voltak, mindenki meghalt.
no

Hail to the Redskins! - Ad augusta per angusta
"I don't break the horizon
I erase it when I'm born"
4 órája
Sztojka Iván 9 évet és 5 hónapot ült ki a Cozma-gyilkosság bűnsegédjeként, 2021-ben meg kapott 12 és fél évet és még visszajött neki a 4 és fél év, szóval mèg kb 12-13 évet ül.Az egyik kis Sztojka volt allitolag (ugye a batyo olte meg anno Cozmat, par ev mulva meg mar kint rajoskodott a kovetkezo buncselekmenyevel), szoval teljesen biztosak lehetunk abban is, hogy az 1-5 evbol sem utobbi fele tendal majd a buntetes, bortont meg nem is fog latni hosunk.Azt megteszi autó nélkül is, enyingi cigó volt a virágszálLegalább százzal ment a Mercedes vezetője a negyvenes táblánál, amikor halálra gázolt egy kerékpárost SiófokonGondolom ezt sem kellett volna üldözni a rendőröknek, nehogy eszkalálják a helyzetet...
A Somogy megyei Rendőr-főkapitányság halálos közúti baleset gondatlan okozása vétség elkövetésének gyanúja miatt indított eljárást az ügyben, ami miatt egytől öt évig terjedő szabadságvesztés a kiszabható büntetés. A Mercedes vezetőjét súlyos sérülésekkel szállították kórházba, de nem vették őrizetbe, az autóját viszont lefoglalták. A korábbi gyakorlat alapján a hasonló ügyekben általában felfüggesztett szabadságvesztést szabtak ki a bíróságok, pénzbüntetéssel sújtották a balesetek okozóit, és hosszú időre eltiltották őket a vezetéstől, ezután is csak kötelező utánképzést követően kaphatták vissza a jogosítványukat.
Herpy Miklós közlekedési ügyvéd szerint a siófoki gázolás esetében súlyosbító körülménynek számít, hogy a Mercedes vezetője fiatalon, kevés tapasztalat birtokában okozott balesetet, illetve az is, hogy jelentősen túllépte a siófoki üdülő övezetben megengedett 40 km/órás sebességet. Az ügyvéd arra számít, hogy a gázoló letöltendő szabadságvesztést kap. Mint hozzátette, az összes kirívó szabálysértéssel okozott baleset ügyében hozott ítélet üzenetértékű, ezért véleménye szerint a társadalom érdekét szolgálná, ha baleset okozója valóban rács mögé kerülne.
1-5 év... felfüggesztve.
Tudom már hogy kell megölni valakit, ha esetleg...
Mikey
Várjuk meg szépen mindnél, amíg megöl valakit
Tarsi
slowmotion
Stez
Raffael Sándor meg kiüli a 18-at, 2027 februárban jön majd i asszem.
4 órája
jonak tunik, bar itt a nagy problema hogy nagyon kozel kell menni. Es a problema ami itt felmerult az nem a megallitas, az szerintem konnyu. A dontes elotte, hogy lehet-e egyaltalan uldozni es mikor. Persze a megallitas modszere is kerdes es kell is hogy legyen, de ott is a merteke/durvasaga lenne az eldontendo feladat.Usák rendőröknek van ilyen fasza grapplere.Most ugyan ertem hogy valoszinuleg az igazsagerzeted es biraskodasod jon elo, de ez kb csak 100x rontana a helyzetet. A dontesi mechanizmus meg nehezebb lenne a megoldasra, a kivitelezesrol ne is beszeljunk.vannak országok, ahol az autóval elkövetett erőszakos cselekmény fegyverhasználatnak minősül és a vele szemben fellépő rendőr alkalmazhatja az erre vonatkozó szabályokatHa egyértelműen a rendőri intézkedés elől menekül én ezt támogatnám.
magyarán ha nem áll meg a következő lehetőségnél célzott lövés emberünkre... és akkor tuti megáll
NB2
Pár hír az ilyen kretének elhalálozásáról és mindjárt 2x is meggondolná a következő hogy beletapos-e a gázba.
davemayer
De az biztos, hogy a rendorseg gatyara menne kb a masodik eset utan miutan a rendor eljaras alatt lenne a "jogos fegyverhasznalat es annak osszes elemevel". A tarsadalom szinten es csak eleg megnezni a szelsoseges megnyilvanulasokat es emelni a teten nem biztos hogy a legjobb megoldas.
Elhajtasert lehetne kapni automatikus bortonbuntetest peldaul. Csak persze mas buntetesekhez kepest meg ez lenne aranytalan.
no
youtube.com/shorts/eFfhBhuYlKs?is=gUGbruTlqAS8p82Q
Igaz, ha itt a megakasztás után ellenállsz, akkor szitává lőhetnek.
Willie Parker
Amugy most angliaban halt meg 5 uldozott es ketto rendor.
4 órája
Usák rendőröknek van ilyen fasza grapplere.Most ugyan ertem hogy valoszinuleg az igazsagerzeted es biraskodasod jon elo, de ez kb csak 100x rontana a helyzetet. A dontesi mechanizmus meg nehezebb lenne a megoldasra, a kivitelezesrol ne is beszeljunk.vannak országok, ahol az autóval elkövetett erőszakos cselekmény fegyverhasználatnak minősül és a vele szemben fellépő rendőr alkalmazhatja az erre vonatkozó szabályokatHa egyértelműen a rendőri intézkedés elől menekül én ezt támogatnám.
magyarán ha nem áll meg a következő lehetőségnél célzott lövés emberünkre... és akkor tuti megáll
NB2
Pár hír az ilyen kretének elhalálozásáról és mindjárt 2x is meggondolná a következő hogy beletapos-e a gázba.
davemayer
De az biztos, hogy a rendorseg gatyara menne kb a masodik eset utan miutan a rendor eljaras alatt lenne a "jogos fegyverhasznalat es annak osszes elemevel". A tarsadalom szinten es csak eleg megnezni a szelsoseges megnyilvanulasokat es emelni a teten nem biztos hogy a legjobb megoldas.
Elhajtasert lehetne kapni automatikus bortonbuntetest peldaul. Csak persze mas buntetesekhez kepest meg ez lenne aranytalan.
no
youtube.com/shorts/eFfhBhuYlKs?is=gUGbruTlqAS8p82Q
Igaz, ha itt a megakasztás után ellenállsz, akkor szitává lőhetnek.
1 napja
fkin disztópiawww.youtube.com/shorts/N-IkqNR3mfA
Szerkesztette: Negritis, a vajda
The Stronger you become, the Weaker you really are.
I wanted Champ to be champ!
1 napja
Az egyik kis Sztojka volt allitolag (ugye a batyo olte meg anno Cozmat, par ev mulva meg mar kint rajoskodott a kovetkezo buncselekmenyevel), szoval teljesen biztosak lehetunk abban is, hogy az 1-5 evbol sem utobbi fele tendal majd a buntetes, bortont meg nem is fog latni hosunk.Azt megteszi autó nélkül is, enyingi cigó volt a virágszálLegalább százzal ment a Mercedes vezetője a negyvenes táblánál, amikor halálra gázolt egy kerékpárost SiófokonGondolom ezt sem kellett volna üldözni a rendőröknek, nehogy eszkalálják a helyzetet...
A Somogy megyei Rendőr-főkapitányság halálos közúti baleset gondatlan okozása vétség elkövetésének gyanúja miatt indított eljárást az ügyben, ami miatt egytől öt évig terjedő szabadságvesztés a kiszabható büntetés. A Mercedes vezetőjét súlyos sérülésekkel szállították kórházba, de nem vették őrizetbe, az autóját viszont lefoglalták. A korábbi gyakorlat alapján a hasonló ügyekben általában felfüggesztett szabadságvesztést szabtak ki a bíróságok, pénzbüntetéssel sújtották a balesetek okozóit, és hosszú időre eltiltották őket a vezetéstől, ezután is csak kötelező utánképzést követően kaphatták vissza a jogosítványukat.
Herpy Miklós közlekedési ügyvéd szerint a siófoki gázolás esetében súlyosbító körülménynek számít, hogy a Mercedes vezetője fiatalon, kevés tapasztalat birtokában okozott balesetet, illetve az is, hogy jelentősen túllépte a siófoki üdülő övezetben megengedett 40 km/órás sebességet. Az ügyvéd arra számít, hogy a gázoló letöltendő szabadságvesztést kap. Mint hozzátette, az összes kirívó szabálysértéssel okozott baleset ügyében hozott ítélet üzenetértékű, ezért véleménye szerint a társadalom érdekét szolgálná, ha baleset okozója valóban rács mögé kerülne.
1-5 év... felfüggesztve.
Mikey
Tarsi
slowmotion
1 napja
Most ugyan ertem hogy valoszinuleg az igazsagerzeted es biraskodasod jon elo, de ez kb csak 100x rontana a helyzetet. A dontesi mechanizmus meg nehezebb lenne a megoldasra, a kivitelezesrol ne is beszeljunk.vannak országok, ahol az autóval elkövetett erőszakos cselekmény fegyverhasználatnak minősül és a vele szemben fellépő rendőr alkalmazhatja az erre vonatkozó szabályokatHa egyértelműen a rendőri intézkedés elől menekül én ezt támogatnám.
NB2
davemayer
1 napja
Nekem ez az egyik "kedvencem"1-5 év... felfüggesztve.mi is volt múltkor is a válasz? ez a jogszabály, ezt kell követni, az életbe már úgyse hozza vissza az áldozatot az erős retorzió
Mikey
majd minden egyes esetnél újra meg újra megfutjuk ezt a kört
r.baggio
hu.wikipedia.org/wiki/Francis_Ciar%C3%A1n_Tobin_kiadat%C3%A1si_%C3%BCgye
Az töketlenség meg mosdatás a csuti első évadából megmutatta, hogy már akkor totál segghülyék voltak mindenhez....
Draft

2001-2003-2004-2014-2016-2018
1 napja
Mondjuk ebben én nem vagyok teljesen biztos.vannak országok, ahol az autóval elkövetett erőszakos cselekmény fegyverhasználatnak minősül és a vele szemben fellépő rendőr alkalmazhatja az erre vonatkozó szabályokatHa egyértelműen a rendőri intézkedés elől menekül én ezt támogatnám.
NB2
davemayer
1 napja
1-5 év... felfüggesztve.mi is volt múltkor is a válasz? ez a jogszabály, ezt kell követni, az életbe már úgyse hozza vissza az áldozatot az erős retorzió
Mikey
majd minden egyes esetnél újra meg újra megfutjuk ezt a kört

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
1 napja
vannak országok, ahol az autóval elkövetett erőszakos cselekmény fegyverhasználatnak minősül és a vele szemben fellépő rendőr alkalmazhatja az erre vonatkozó szabályokatHa egyértelműen a rendőri intézkedés elől menekül én ezt támogatnám.
NB2
Szerkesztette: davemayer
BEARS BABY!
Sir Alex immortal
1 napja
Azt megteszi autó nélkül is, enyingi cigó volt a virágszálLegalább százzal ment a Mercedes vezetője a negyvenes táblánál, amikor halálra gázolt egy kerékpárost SiófokonGondolom ezt sem kellett volna üldözni a rendőröknek, nehogy eszkalálják a helyzetet...
1-5 év... felfüggesztve.
Mikey
Tarsi
2 napja
Legalább százzal ment a Mercedes vezetője a negyvenes táblánál, amikor halálra gázolt egy kerékpárost SiófokonGondolom ezt sem kellett volna üldözni a rendőröknek, nehogy eszkalálják a helyzetet...
1-5 év... felfüggesztve.
Mikey
2 napja
Legalább százzal ment a Mercedes vezetője a negyvenes táblánál, amikor halálra gázolt egy kerékpárost SiófokonA Somogy megyei Rendőr-főkapitányság halálos közúti baleset gondatlan okozása vétség elkövetésének gyanúja miatt indított eljárást az ügyben, ami miatt egytől öt évig terjedő szabadságvesztés a kiszabható büntetés. A Mercedes vezetőjét súlyos sérülésekkel szállították kórházba, de nem vették őrizetbe, az autóját viszont lefoglalták. A korábbi gyakorlat alapján a hasonló ügyekben általában felfüggesztett szabadságvesztést szabtak ki a bíróságok, pénzbüntetéssel sújtották a balesetek okozóit, és hosszú időre eltiltották őket a vezetéstől, ezután is csak kötelező utánképzést követően kaphatták vissza a jogosítványukat.
1-5 év... felfüggesztve.
KYLE LARSON – TWO-TIME NASCAR CUP SERIES CHAMPION
A Liverbird upon my chest
We are men of Shankly's best
A team that plays the Liverpool way
And wins the championship in May
2 napja
Hát, annyi tisztán látszik, hogy halványlila segédfogalmad sincs se a rendőri munkáról, se a vonatkozó jogszabályokról, előírásokról, sem az alapvető emberi reakciókról, de roppant határozottan nyilvánítasz véleményt nulla infóból és vagy okosabb a fotelből, mint az életüket kockáztató, intézkedni próbáló rendőrök, nálam ez kimeríti a lol kategóriát.figyelj, nem értem minek kell személyeskedni, meg bármilyen feltételezést tenni, hogy vajon milyen vagyok. elfogytak az érveid, rendben van.Hát persze, te már csak tudod biztosan, hisz jövőbe meg alternatív univerzumokba is làtsz.hogyne persze.Aha, hogyne, mert nyilván egy ilyen kattant emberke nem fog egyszercsak átugrani egy másik járműbe, vagy kiugrani és elkezdeni random lövöldöznek, késelni, járdán tömegbehajtani. Kövessük tisztes távolságból, édes faszom tényleg 😂🤣🙄saját magamat fogom idézni:Kivéve, ha mondjuk nem a tulaj/üzembentartó vezeti éppen a kocsit, mert akkor rossz helyre mennek várakozni.nem.ezzel a logikával pl egy iskolai lövöldözőhöz sem kell kivonulni mert egyszer úgyis elfogy a skuló...olvastam a lényeget.kiemeltem a lényeget. ha avarage joe bemindenezve rodeózik az utakon akkpr azt meg kell állítani, mert amíg hazaér addig simán kinyírhat egy öt tagú családot például. pláne ha még beugrik egy-két bulikàba ahonnan szintén kocsival menne tovább méginkább növelve a kockázatot, hogy valami tragédiát okoz.Rendőri intézkedés elől menekült – több szolgálati gépjármű is összetörtszóval megint sikerült hajszolni addig valakit, amíg összetört minden útjába kerülő akadályt.
Augusztus 20-án, késő délután bejelentés érkezett a rendőrségre arról, hogy a 71-es számú főúton, az 58-as kilométerszelvény közelében egy személygépkocsi imbolyogva közlekedik.
NB2
mi értelme van a 21. században, amikor aztán tényleg minden információ egy kattintásra kideríthető még gta-sat játszani?
szépen beazonosítják a járművet, a tulajt és otthon megvárják.
ha meg nem a tulaj a sofőr, mert teszem azt lopott, akkor tisztes távolból követni egy nem felmatricázott autóban, egyszer úgyis kifogy a nafta.
Fontos_Vidra
peach
imbolyogva közlekedett, de addig nem okozott kárt. persze lehet megtette volna, de ezt nem tudjuk meg, mert tényleg sikerült egy olyan helyzetet előállítani, ahol elkerülhetetlen volt a károkozás és mások veszélyeztetése.
de most komolyan elmenekül az első igazoltatás után, akkor minek tényleg hajszolni városokon keresztül? tudják hogy ittas (vagy valami szer hatása alatt van), azt is tudjak, hogy hajlandó menekülni, akkor nem az az adekvát megoldás, hogy bumm kövessük hátha még nagyon gyorsan is fog vezetni.
Fontos_Vidra
peach
ez egy olyan szituáció volt, ahol a rendőri beavatkozás kimutathatóan rontott a helyzeten. és azért elég sok ilyen van, hogy a rendőri intézkedés csak ront a helyzeten egy már alapból nem beszámítható ember jelenlétében.
iskolai lövöldözésnél, ha megjelenik a rendőrség akkor nem kezd el kétszer annyit lőni valaki. vagy nem tudom miben kéne ott mérni a dolgokat.
de szerintem hagyhatjuk ezt a vitát, mert nyilván az se ok, hogy valaki ittasan vezet, de az se ok, hogy a rendőrök kb csak eszkalálni tudják a helyzetet.
Fontos_Vidra
slowmotion
ha meg nem a tulaj a sofőr, mert teszem azt lopott, akkor tisztes távolból követni egy nem felmatricázott autóban
Fontos_Vidra
warr_b
közben megmerényeli az új miniszterelnököt úton a sándor palota felé, ahol rituálisan kivégzi a köztársasági elnököt. majd felrobbantja paksot. ahogy ez itthon szokás.
be volt kúrva valszeg egy baszom erős merciben és a rendőrök konkrétan rontottak a helyzeten és nem csak saját magukat, hanem másokat is veszélyesebb helyzetbe sodortak.
Fontos_Vidra
De gondolom ha valami córeszbe kerülnél, te óbégatnál leghangosabban rendőrért, hogy segítsenek 😄🤡
warr_b
én arra próbáltam az utolsó (nyilván eltúlzott) kommentemmel felhívni a figyelmet, hogy egy a rendőrök miatt elég nagy mértékben eszkalálódott ittas vezetéstől te eljutottál egy kész terrorakcióhoz/GTA gameplayhez.
ez általában se lehet érvelési alap, hogy odarángatsz valamit, ami kb egyszer se történt meg itthon. mert onnantól egy ittas vezetőre simán rá lehet bármit húzni, hogy mi mindent csinálhatott volna még.
Fontos_Vidra
Eszkalálták a helyzetet, nyilván, ház kényszerítették ezt a félbolond szerencsétlent, hogy miutàn megállt az ellenőrzésre, hirtelen észbekapott, hogy hoppá, hát itten a gaz rendőrök eszkalálnak! és padlógázzal elsöpörjön, meg el akarja gázolni őket.
De nyilván, szépen komótosan tisztes távolból kellett volna nézniük utána, meg nekiállni nézegetni, hogy vajon hol lakhat, tök életszerű valóban, hát mi baj történhetett volna.

2 napja
Hú itt azért rendesen elszabadult a fantáziája pár embernek. Megnézném azt a rendőrt, aki egy ilyen helyzetben kivár, nem intézkedik, nehogy eszkalálja a helyzetet. Látszik, hogy fényévenként GTA-zik valaki errefelé élesben... mindjárt meglódul a képzelőerő.
De ez így van jól, nem kell csikágó a sok idióta gyorshajtó mellé...
Nolite iudicare, ut non iudacemini. Ne ítélj, hogy ne ítéltess!
2 napja
Abban valóban van valami, hogy a 21.században eléggé hatékonytalan az "autósüldözés", amikor sok autót simán le lehet állítani kívülről, amikor 2 perc után tudni lehet kié az autó, hol lakik, dolgozik, stb., és az összes mellékinfót, amikor a jelenlegi technikák korában már nem lehet elspurizni és elbújni, telekommunikáció, gps, drónok, miegymás, és előnyös lenne egy ezekhez jobban igazodó protokollt kialakítani.Őszentsége Sobri JóskaSok autót != minden autót.
Itt úgy megy a vita, hogy a hírből nem lehet tudni, hogy az autó magyar rendszámú volt vagy sem, magánautó, céges autó, kölcsön autó, lízing autó. És arról sem, hogy ki vezette.
Nyilván egy gépkarabéllyal lövöldöző terroristát jobb mielőbb kilőni, de az elgondolkoztató, hogy nem lenne e a történteknél hasznosabb és nagyobb sikerrel kecsegtető eljárás egy nem megálló bűnelkövető esetén olyan megoldást választani, amiben a hatóság nem maxra triggereli a menekülő embert, hanem felmérve a várható kockázatot vagy "kivárja" míg megáll, vagy üzembiztosan kiszedi a forgalomból. Ezek az akciófilmes, padlógázas üldözések/menekülések tutira nem a legbiztonságosabb megoldások.A hír szerint az emberünk előbb megállt, és utána lőtt ki. Nem tudjuk, de a hír alapján valószínűbb, hogy a faszi triggerelte saját magát fokozatosan maxra, nem a rendőrök, akkor pedig miért is utóbbit feltételezzük? Azt se tudjuk, hogy a "nekiütközött egy szolgálati gépjárműnek" pontosan mit jelent, bár valószínűleg ez azt jelenti, hogy próbálták leszorítani és nem sikerült. De ezt sem tudjuk. És ezen kívül kb. semmit, csak annyit, hogy végül egy oszlop fogta meg a fazont.
Persze egy bepiált, becuccozott világát nem tudó sofőr esetén nehéz döntés, hogy melyik jár kevesebb kockázattal, hagyni hogy balfaszkodjon, veszélyeztessen, kacskaringózzon összevissza, megvárni, hogy ráaludjon a kormányra, vagy kiszálljon okádni, türelmesen figyelni míg le nem áll és csak akkor intézkedni, vagy belevinni ilyen kockázatos helyzetekbe.Őszentsége Sobri Jóska
Vagyis vakon próbálunk okosabbak lenni, mint az intézkedő rendőrök. Ez kb. ugyanaz a szitu, mint egy két bekezdéses hír alapján a helyszínt se látva megmondjuk, hogy a paksi fenék küszöböt most rosszul építik, és nem úgy, hanem így kéne építeni.
Rég jártam a topicban, de rögtön otthon érzem magam újra. 😊
Szerkesztette: peterk2005 udvari bolond

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
2 napja
figyelj, nem értem minek kell személyeskedni, meg bármilyen feltételezést tenni, hogy vajon milyen vagyok. elfogytak az érveid, rendben van.Hát persze, te már csak tudod biztosan, hisz jövőbe meg alternatív univerzumokba is làtsz.hogyne persze.Aha, hogyne, mert nyilván egy ilyen kattant emberke nem fog egyszercsak átugrani egy másik járműbe, vagy kiugrani és elkezdeni random lövöldöznek, késelni, járdán tömegbehajtani. Kövessük tisztes távolságból, édes faszom tényleg 😂🤣🙄saját magamat fogom idézni:Kivéve, ha mondjuk nem a tulaj/üzembentartó vezeti éppen a kocsit, mert akkor rossz helyre mennek várakozni.nem.ezzel a logikával pl egy iskolai lövöldözőhöz sem kell kivonulni mert egyszer úgyis elfogy a skuló...olvastam a lényeget.kiemeltem a lényeget. ha avarage joe bemindenezve rodeózik az utakon akkpr azt meg kell állítani, mert amíg hazaér addig simán kinyírhat egy öt tagú családot például. pláne ha még beugrik egy-két bulikàba ahonnan szintén kocsival menne tovább méginkább növelve a kockázatot, hogy valami tragédiát okoz.Rendőri intézkedés elől menekült – több szolgálati gépjármű is összetörtszóval megint sikerült hajszolni addig valakit, amíg összetört minden útjába kerülő akadályt.
Augusztus 20-án, késő délután bejelentés érkezett a rendőrségre arról, hogy a 71-es számú főúton, az 58-as kilométerszelvény közelében egy személygépkocsi imbolyogva közlekedik.
NB2
mi értelme van a 21. században, amikor aztán tényleg minden információ egy kattintásra kideríthető még gta-sat játszani?
ha meg nem a tulaj a sofőr, mert teszem azt lopott, akkor tisztes távolból követni egy nem felmatricázott autóban, egyszer úgyis kifogy a nafta.
Fontos_Vidra
peach
imbolyogva közlekedett, de addig nem okozott kárt. persze lehet megtette volna, de ezt nem tudjuk meg, mert tényleg sikerült egy olyan helyzetet előállítani, ahol elkerülhetetlen volt a károkozás és mások veszélyeztetése.
de most komolyan elmenekül az első igazoltatás után, akkor minek tényleg hajszolni városokon keresztül? tudják hogy ittas (vagy valami szer hatása alatt van), azt is tudjak, hogy hajlandó menekülni, akkor nem az az adekvát megoldás, hogy bumm kövessük hátha még nagyon gyorsan is fog vezetni.
Fontos_Vidra
peach
ez egy olyan szituáció volt, ahol a rendőri beavatkozás kimutathatóan rontott a helyzeten. és azért elég sok ilyen van, hogy a rendőri intézkedés csak ront a helyzeten egy már alapból nem beszámítható ember jelenlétében.
iskolai lövöldözésnél, ha megjelenik a rendőrség akkor nem kezd el kétszer annyit lőni valaki. vagy nem tudom miben kéne ott mérni a dolgokat.
de szerintem hagyhatjuk ezt a vitát, mert nyilván az se ok, hogy valaki ittasan vezet, de az se ok, hogy a rendőrök kb csak eszkalálni tudják a helyzetet.
Fontos_Vidra
slowmotion
ha meg nem a tulaj a sofőr, mert teszem azt lopott, akkor tisztes távolból követni egy nem felmatricázott autóban
Fontos_Vidra
warr_b
közben megmerényeli az új miniszterelnököt úton a sándor palota felé, ahol rituálisan kivégzi a köztársasági elnököt. majd felrobbantja paksot. ahogy ez itthon szokás.
be volt kúrva valszeg egy baszom erős merciben és a rendőrök konkrétan rontottak a helyzeten és nem csak saját magukat, hanem másokat is veszélyesebb helyzetbe sodortak.
Fontos_Vidra
De gondolom ha valami córeszbe kerülnél, te óbégatnál leghangosabban rendőrért, hogy segítsenek 😄🤡
warr_b
én arra próbáltam az utolsó (nyilván eltúlzott) kommentemmel felhívni a figyelmet, hogy egy a rendőrök miatt elég nagy mértékben eszkalálódott ittas vezetéstől te eljutottál egy kész terrorakcióhoz/GTA gameplayhez.
ez általában se lehet érvelési alap, hogy odarángatsz valamit, ami kb egyszer se történt meg itthon. mert onnantól egy ittas vezetőre simán rá lehet bármit húzni, hogy mi mindent csinálhatott volna még.
2 napja
Hát persze, te már csak tudod biztosan, hisz jövőbe meg alternatív univerzumokba is làtsz.hogyne persze.Aha, hogyne, mert nyilván egy ilyen kattant emberke nem fog egyszercsak átugrani egy másik járműbe, vagy kiugrani és elkezdeni random lövöldöznek, késelni, járdán tömegbehajtani. Kövessük tisztes távolságból, édes faszom tényleg 😂🤣🙄saját magamat fogom idézni:Kivéve, ha mondjuk nem a tulaj/üzembentartó vezeti éppen a kocsit, mert akkor rossz helyre mennek várakozni.nem.ezzel a logikával pl egy iskolai lövöldözőhöz sem kell kivonulni mert egyszer úgyis elfogy a skuló...olvastam a lényeget.kiemeltem a lényeget. ha avarage joe bemindenezve rodeózik az utakon akkpr azt meg kell állítani, mert amíg hazaér addig simán kinyírhat egy öt tagú családot például. pláne ha még beugrik egy-két bulikàba ahonnan szintén kocsival menne tovább méginkább növelve a kockázatot, hogy valami tragédiát okoz.Rendőri intézkedés elől menekült – több szolgálati gépjármű is összetörtszóval megint sikerült hajszolni addig valakit, amíg összetört minden útjába kerülő akadályt.
NB2
Fontos_Vidra
peach
Fontos_Vidra
peach
Fontos_Vidra
slowmotion
Fontos_Vidra
warr_b
Fontos_Vidra
warr_b
2 napja
Itt nincs technika ami segit hisz nem tudjak ki vezeti, miert menekul es milyen befolyas alatt. Azt lehet tudni hogy a kocsi tulajdonosa ki es hol lakik, de ez nem segit adott megoldasban. Az adott ut, a forgalom, a vezetesi stilus itt az imbolygas, sebesseg milyen veszelyt jelent es milyen veszelyt jelent az uldozes es a megallitas. Es ezek valtoznak, hova er ki az erosites ahol biztonsagosan meg tudjak allitani.....Biztos vagyok benne hogy az eloirasok szerint jartak el, de meg igy is vannak egyeni dontesek adott pillanatokban. A fegyverhasznalat peldaul erdekes. A szabvany/eloiras meg tanul belole es nezni fogja hogy az egesz szelesseget lezarjak a helynek es ne csak az utat. Az hogy adott szitu meg mennyire veszelyes es milyen reakciot erdemel meg nem a rendor dolga eldonteni, neki ezt csak vegre kell hajtania a legjobban az eloiras szerint.
Viszont en nem latom az eszkalaciot. Felreallitottak egy parkoloba ahol emberunk elhajtott. Es ez az a pillanat ahol a sofor nem gondolkozik tisztan es/vagy kisebb tetelnek gondolja az uldozest es annak a sikeressegi szazalekat. Tehat van egy nem tisztan gondolkodo ember a volan mogott aki menekul. Az hogy ezt milyen veszelyesnek titulalja a szabvany a kerdes, mert utana persze a rendori uldozes nem segit a vetkes sofor allapotan ( bar valoszinuleg konnyen anelkul sem nyugodna le ) es hogy ezt adott helyen milyen extra veszelynek tekintik.
2 napja
Fontos_Vidra arra utalt, hogy a rendőrök inkább eszkaláltak, mintsem a probléma valódi megoldását hozták volna közelebb.Abban valóban van valami, hogy a 21.században eléggé hatékonytalan az "autósüldözés", amikor sok autót simán le lehet állítani kívülről, amikor 2 perc után tudni lehet kié az autó, hol lakik, dolgozik, stb., és az összes mellékinfót, amikor a jelenlegi technikák korában már nem lehet elspurizni és elbújni, telekommunikáció, gps, drónok, miegymás, és előnyös lenne egy ezekhez jobban igazodó protokollt kialakítani.
Nyilván egy gépkarabéllyal lövöldöző terroristát jobb mielőbb kilőni, de az elgondolkoztató, hogy nem lenne e a történteknél hasznosabb és nagyobb sikerrel kecsegtető eljárás egy nem megálló bűnelkövető esetén olyan megoldást választani, amiben a hatóság nem maxra triggereli a menekülő embert, hanem felmérve a várható kockázatot vagy "kivárja" míg megáll, vagy üzembiztosan kiszedi a forgalomból. Ezek az akciófilmes, padlógázas üldözések/menekülések tutira nem a legbiztonságosabb megoldások.
Persze egy bepiált, becuccozott világát nem tudó sofőr esetén nehéz döntés, hogy melyik jár kevesebb kockázattal, hagyni hogy balfaszkodjon, veszélyeztessen, kacskaringózzon összevissza, megvárni, hogy ráaludjon a kormányra, vagy kiszálljon okádni, türelmesen figyelni míg le nem áll és csak akkor intézkedni, vagy belevinni ilyen kockázatos helyzetekbe.
Szerintem se ez a jó megoldás, de nem igazán lehet univerzális protokollt kitalálni, mivel annak része kellene legyen, hogy minden eset egyedi, de ha a rendőr saját hatáskörébe kerül a döntés, hogy egy láthatóan tudatmódosult sofőrnél aki bambán gurulgat várjanak míg hazaér/félreáll, és ezzel kockáztatják, hogy full chillben negyvennel átgurul Bözsi nénin, vagy próbálják azonnal kivonni és ezzel menekülésre triggerelik, amikoris százzal száguldva bármi történhet, akkor könnyen belátható, hogy erre nem lehet protokollt kidolgozni. Márpedig egy rendőrnek aszerint kell dolgoznia, nem a saját megérzései, benyomásai alapján.
2 napja
Hát persze, te már csak tudod biztosan, hisz jövőbe meg alternatív univerzumokba is làtsz.hogyne persze.Aha, hogyne, mert nyilván egy ilyen kattant emberke nem fog egyszercsak átugrani egy másik járműbe, vagy kiugrani és elkezdeni random lövöldöznek, késelni, járdán tömegbehajtani. Kövessük tisztes távolságból, édes faszom tényleg 😂🤣🙄saját magamat fogom idézni:Kivéve, ha mondjuk nem a tulaj/üzembentartó vezeti éppen a kocsit, mert akkor rossz helyre mennek várakozni.nem.ezzel a logikával pl egy iskolai lövöldözőhöz sem kell kivonulni mert egyszer úgyis elfogy a skuló...olvastam a lényeget.kiemeltem a lényeget. ha avarage joe bemindenezve rodeózik az utakon akkpr azt meg kell állítani, mert amíg hazaér addig simán kinyírhat egy öt tagú családot például. pláne ha még beugrik egy-két bulikàba ahonnan szintén kocsival menne tovább méginkább növelve a kockázatot, hogy valami tragédiát okoz.Rendőri intézkedés elől menekült – több szolgálati gépjármű is összetörtszóval megint sikerült hajszolni addig valakit, amíg összetört minden útjába kerülő akadályt.
NB2
Fontos_Vidra
peach
Fontos_Vidra
peach
Fontos_Vidra
slowmotion
Fontos_Vidra
warr_b
Fontos_Vidra

2 napja
hogyne persze.Aha, hogyne, mert nyilván egy ilyen kattant emberke nem fog egyszercsak átugrani egy másik járműbe, vagy kiugrani és elkezdeni random lövöldöznek, késelni, járdán tömegbehajtani. Kövessük tisztes távolságból, édes faszom tényleg 😂🤣🙄saját magamat fogom idézni:Kivéve, ha mondjuk nem a tulaj/üzembentartó vezeti éppen a kocsit, mert akkor rossz helyre mennek várakozni.nem.ezzel a logikával pl egy iskolai lövöldözőhöz sem kell kivonulni mert egyszer úgyis elfogy a skuló...olvastam a lényeget.kiemeltem a lényeget. ha avarage joe bemindenezve rodeózik az utakon akkpr azt meg kell állítani, mert amíg hazaér addig simán kinyírhat egy öt tagú családot például. pláne ha még beugrik egy-két bulikàba ahonnan szintén kocsival menne tovább méginkább növelve a kockázatot, hogy valami tragédiát okoz.Rendőri intézkedés elől menekült – több szolgálati gépjármű is összetörtszóval megint sikerült hajszolni addig valakit, amíg összetört minden útjába kerülő akadályt.
NB2
Fontos_Vidra
peach
Fontos_Vidra
peach
Fontos_Vidra
slowmotion
Fontos_Vidra
warr_b
2 napja
Aha, hogyne, mert nyilván egy ilyen kattant emberke nem fog egyszercsak átugrani egy másik járműbe, vagy kiugrani és elkezdeni random lövöldöznek, késelni, járdán tömegbehajtani. Kövessük tisztes távolságból, édes faszom tényleg 😂🤣🙄saját magamat fogom idézni:Kivéve, ha mondjuk nem a tulaj/üzembentartó vezeti éppen a kocsit, mert akkor rossz helyre mennek várakozni.nem.ezzel a logikával pl egy iskolai lövöldözőhöz sem kell kivonulni mert egyszer úgyis elfogy a skuló...olvastam a lényeget.kiemeltem a lényeget. ha avarage joe bemindenezve rodeózik az utakon akkpr azt meg kell állítani, mert amíg hazaér addig simán kinyírhat egy öt tagú családot például. pláne ha még beugrik egy-két bulikàba ahonnan szintén kocsival menne tovább méginkább növelve a kockázatot, hogy valami tragédiát okoz.Rendőri intézkedés elől menekült – több szolgálati gépjármű is összetörtszóval megint sikerült hajszolni addig valakit, amíg összetört minden útjába kerülő akadályt.
NB2
Fontos_Vidra
peach
Fontos_Vidra
peach
Fontos_Vidra
slowmotion
Fontos_Vidra