Gyűlölködjünk
37 feliratkozó
több mint 9 éve
Laborosként tudnék mesélni a betegek-gyűjtőedények-kreativitás háromszögről 😀Ma már nincs az, hogy véradó igazolvánnyal soron kívül mehetsz be a háziorvoshoz? (Mint az egészségügyi dolgozók.)De próbálkozhatsz, csak kifelé megdobálnak és lehet hogy a vizeletes pohárral.
Atari
Matthew99
több mint 9 éve
Ma már nincs az, hogy véradó igazolvánnyal soron kívül mehetsz be a háziorvoshoz? (Mint az egészségügyi dolgozók.)De próbálkozhatsz, csak kifelé megdobálnak és lehet hogy a vizeletes pohárral.
Atari

A baseball 90% fejjáték. A másik fele fizikai. Nincs ez elbaszva, csak másra lesz jó. A legrosszabb, mikor a hülyeség szorgalommal párosul.
több mint 9 éve
Tony
885
— 'Ha már nyakig szarban vagy, adj hálát Istennek: "Köszönöm, Uram, hogy legalább nem hullámzik!" '
885
— 'Ha már nyakig szarban vagy, adj hálát Istennek: "Köszönöm, Uram, hogy legalább nem hullámzik!" '
peachIsmerős szitu. Évekig adhattam vért, míg nem kezeltettem az asztmám, majd kezeltetni kezdtem és a gyógyszer miatt bejelentettem, hogy asztmám van. Véradáson közölték, nem adhatok többet vért, mert a véradás stresszhelyzet és befulladhatok. Évekig nem fulladtam be kezeletlen asztmával, de kezelttel befulladhatok. Gondoltam ti se lesztek már hülyébbek.
(Megjegyzem azóta volt érzéstelenítéses ambuláns műtétem, aminél nem volt probléma az asztmám, fognom kellett a pipát a kezembe és kész. Tehát egy műtétnél nem okoz gondot, az nem stresszhelyzet, de a véradás ahol a legnyugodtabb voltam ott már probléma.)
Így zárnak ki olyan embereket, akik szívesen adnának vért, majd megy a rinyálás, hogy vérhiány van.
több mint 9 éve
Ma már nincs az, hogy véradó igazolvánnyal soron kívül mehetsz be a háziorvoshoz? (Mint az egészségügyi dolgozók.)
"Itt?? ... Mindenki!"
több mint 9 éve
régen a sorkatonaság volt az egyik legnagyobb pool. Eltáv, meg sör-virsli kombo. Még én is kaptam annak idején sört is virslit is utána.

"First down az, amikor átviszik a sárga vonalon a labdát" P.P
több mint 9 éve
Véradóként beszéltem már pár emberrel aki ott dolgozik és ők azt mondják, hogy valamiféle kedvezménnyel kéne embereket becsábítani a rendszerbe. TB hozzájárulás kedvezmény, nyugdíj kedvezmény, bizonyos számú véradás után. Ilyesmik.És itt jön a magyar plusz baromság a képbe, a felesleges adminisztratív megnehezítése a véradásnak.+1. Egyszer egy kórházban mentem véradásra tizenévesen, de otthon maradt a taj kártyám. Mondták, hogy anélkül nem is fog ez menni. Viszont volt ott egy ismerős nővér, aki kinyomtatott valami pár hónapos papíromat a legutóbbi kórházi vizsgálatomról, rajta a taj számmal. Persze ez még mindig nem felelt meg nekik és hazaküldtek.
diverdoc
Ha hozzáteszem, hogy a legutóbbi véradásom olyan jól sikerült, hogy kb 3 hétig semmit nem tudtam emelni a karommal, akkor azért kijelenthető, hogy nem túlzottan hozzák meg az ember kedvét a csapoláshoz. Bár ez utóbbi nyilván előfordul néha.
Mindegy, én még kitartok és megyek amikor lehet.
dugo93
több mint 9 éve
És itt jön a magyar plusz baromság a képbe, a felesleges adminisztratív megnehezítése a véradásnak.+1. Egyszer egy kórházban mentem véradásra tizenévesen, de otthon maradt a taj kártyám. Mondták, hogy anélkül nem is fog ez menni. Viszont volt ott egy ismerős nővér, aki kinyomtatott valami pár hónapos papíromat a legutóbbi kórházi vizsgálatomról, rajta a taj számmal. Persze ez még mindig nem felelt meg nekik és hazaküldtek.
diverdoc
Ha hozzáteszem, hogy a legutóbbi véradásom olyan jól sikerült, hogy kb 3 hétig semmit nem tudtam emelni a karommal, akkor azért kijelenthető, hogy nem túlzottan hozzák meg az ember kedvét a csapoláshoz. Bár ez utóbbi nyilván előfordul néha.
Mindegy, én még kitartok és megyek amikor lehet.
több mint 9 éve
Mondok még egy példát.Aki az Emiratusokban járt egy évig nem adhat vért.
Jelenleg a világ egyik legjobban szűrt társadalmi van itt. mivel nincs demokracia és emberi jogok, hozzájárulás nélkül mindenkit szűrnek. Vizumot csak negatív HIV, Hepatitis B, C, szifilisz (!!! ezt sehol máshol nem hallottam), tbc eredménnyel lehet kapni (ezt már nekem pl első lépésben Magyarországról meg kellett küldenem), és évente ismételni kell. Minden beteget kötelezően minden beavatkozás előtt le kell szűrnünk ettől függetlenül is. Így mindig tudjuk hogy a beteg akit operálunk mondjuk HIV, vagy hepa pozitív.
Ezzel szemben a teljes nyugati társadalomban ezeket a vizsgálatok az emberi jogok miatt csak az egyén hozzájárulásával (véradás egyenlő hozzájárulás) lehetne elvégezni, ergo szinte senkit nem szűrünk. Annak az esélye hogy pl Amsterdamban elkapok valamit, vagy otthon (Ukrajnáról nem is beszélve)sokszorosa az itteni rizikónak.
Medikus koromban véradó voltam. De miután dolgozni kezdtem belekerültem egy olyan magas kockázati csoportba (naponta könyékig vérben, hugyban vagyunk, szar kesztyűkkel), hogy ez miatt nem lenne szerencsés vért adnom. Most ha hazamennék szívesen adnék, hiszen a kockázatom minimálisra csökkent (az ismert virusokkal szemben, nem ismert feltételezett un "lassú virusokkal" nem, de ezt sehol nem tudják szűrni). Viszont nem tehetem meg egy évig.
Na vajon ezt a döntést ki, milyen szakmai alapon hozta? Biztos tisztában van a dolgokkal.És így potenciális véradók kiesnek. És ezeket a hülye szabályozásokat sokáig lehetne folytatni.
(A már korábban említett 50 hajléktalan is mind rendszeresen szűrt, folyamatosan nyomonkövetett személy volt, nem úgy mint az átlag véradó)

több mint 9 éve
Egy tű pedig pár forint. ( gyogyaszati.hu/termekek/orvosi-muszerek/5/egyszer-hasznalatos-eszkozok/62/page=1/injekcios-tu-21g-1-100-dbdoboz/1662 mondjuk itt 5.50)
több mint 9 éve
Csak egy konkrét példe a bürökráciára: Van elég vérem így ferezissel adhattam vért évekig. Aztán x év után kitalálták, higy akinek már volt transzfúziója az csak a hagyományos módon adhat. Aztán kitalálták, hogy hopp, már nem is adhatok egy krónikus dolog miatt. 3 évig jó volt a vérem ferezishez, utána kettőig sima rendszeres véradáshoz, utána meg már nem volt jó semmire. A poén, higy ez a krónikus dolog végig fent állt. Mivel minden levett vért elég tüzetesen átvizsgálnak kizárt, hogy olyan vér kerüljön a rendszerbe ami nem alkalmas átömlesztésre. Viszont a lelkiismeretemet azóta is buzerálja, higy nem adhatok, pedig rohadtul nem érdekelne, higy kidobják. cserébe három havonta felhívnak, hogy menjek már vért adni mert régen voltam. Mindíg elmondom, hogy mennék én de nem lehet, gondolom a rendszerbe berögzíteni már túl fáradságos lenne, hogy alalmatlan vagyok véradásra.
...nem , nem tündérke. A kívánság az kívánság. Térdelj csak le szépen...
több mint 9 éve
Geeez, nem hittem, hogy az a keseru-gunyos megjegyzesem a vegen komolyan lesz veve, csak a jelenlegi allapotokra tettem megjegyzest, nem komolyan gondoltam, arra nem is.vartam erdemi valaszt.Fun story, most megyek éppen vért adni, mert ebben a retkes, faszszopó magyar egészségügyben -illetve ami mára maradt belőle tisztelt kormányunk áldásos tevékenysége következtében- nem elég, ha egy családtag miatt tesóm ad vért, nekem is be kell menni, otherwise nem kap vért az az ember, akit haza se akartak engedni az alacsony hemoglobin miatt. Faszom tudja, lehet, ez máshol is így működik -amit nem hiszek, de ha így van, akkor nyugodtan javítson ki valaki, aki a témában jártasabb-, de számomra felfoghatatlan, hogy nem kap vért olyan, akinek legkésőbb hétfőig kéne, különben elég nagy gáz van, és akinek a májából égetnének ki részeket szerdán. Az a legnagyobb parám, hogy valami fertőzést sikerül elkapnom, mert hupszika, bocsi, most nincs új tű srác, sry.Ne haragudj de ebben a hozzászólásban hemzseg a baromság. Elektív műtét esetleg vérhiány miatt elmaradhat, de tényleges akut transzfuziót mindenki megkap. Tehát vagy trafora szorul eleve, vagy vérbiztosítás szükséges a műtéthez és ennek hiányában nem sürgető-életmentő műtét elmarad. Nagy különbség. Mondjuk ez utóbbi is elég nagy gond, de hidd el ez sajnos nagyon sok országban így van nem csak a "retkes faszszopó magyar egészségügyben". Az már más kérdés hogy tényleg vérhiány van, igen komoly. És igen nagyon kevés a véradó. És itt jön a magyar plusz baromság a képbe, a felesleges adminisztratív megnehezítése a véradásnak. Pl szervezett feleségem véradást az általa gondozott hajléktalanoknak. Lakcímkártya hiánya miatt nem volt hajlandó a véradó belemenni, hogy csak egy példát említsek. Következő pont az un. autotransfuzio kérdése amit nálunk túlszabályoznak hozzá nem értő emberek által hozott szabályok miatt (régebben radikális műtét előtt beteg saját magának le tudta adni a vért, és ha kellett műtét során visszakapta, ez ma már nem működik). Harmadik pont a pénztelenség. Sok helyen un cellsaver-re operálnak, ami menti az elfolyt vért. Drága, ergo Mo.-n nincs nagyon. Ezenkívül triviális, de nem tudunk venni vértároló zacskót (nincs rá pénz) és a régebben használt un hemodilució mint transfuziós igényt csökkentő eljárás is kiesett.
dankodavid
A másik meg, hogy nagy valószínűséggel úgyse a Te véredet kapja a rokon, ez is a szokásos ferdítések része (nem akarok itt most a vérkeresés, HLA stb kérdéskörbe belemenni).
De a csúcs baromság ez a "hupszika bocsika nincs tű, fertőzést kapok". Ezt inkább nem kommentálom, vagy Te annyira intelligens, hogy ezt nem gondolhattad komolyan.
Mondjuk a kommentednek a gyűlölködjünk topikban ott a helye, mert tényleg vérhiány van és ennek leginkább az emberek nemtörödömsége, a beleszarok az egészbe mentalitása az oka, megspékelve kis hungarikum balfaszsággal.
diverdoc
Viszont akkor kifejtem; a retkes, faszszopot ofkorsz, hogy nem a benne dolgozokra ertettem, szerintem evidens,ahogy az is, hogy azert irtam bele, hogy javitsatok ki, ha zez ertelmes orszagokban is igy van.
A kiakadasom annak szolt, amire kitertel.
ps.: többit leírtam üzenetben.
Szerkesztette: dankodavid
Pulvis et umbra sumus.
több mint 9 éve
Fun story, most megyek éppen vért adni, mert ebben a retkes, faszszopó magyar egészségügyben -illetve ami mára maradt belőle tisztelt kormányunk áldásos tevékenysége következtében- nem elég, ha egy családtag miatt tesóm ad vért, nekem is be kell menni, otherwise nem kap vért az az ember, akit haza se akartak engedni az alacsony hemoglobin miatt. Faszom tudja, lehet, ez máshol is így működik -amit nem hiszek, de ha így van, akkor nyugodtan javítson ki valaki, aki a témában jártasabb-, de számomra felfoghatatlan, hogy nem kap vért olyan, akinek legkésőbb hétfőig kéne, különben elég nagy gáz van, és akinek a májából égetnének ki részeket szerdán. Az a legnagyobb parám, hogy valami fertőzést sikerül elkapnom, mert hupszika, bocsi, most nincs új tű srác, sry.Ne haragudj de ebben a hozzászólásban hemzseg a baromság. Elektív műtét esetleg vérhiány miatt elmaradhat, de tényleges akut transzfuziót mindenki megkap. Tehát vagy trafora szorul eleve, vagy vérbiztosítás szükséges a műtéthez és ennek hiányában nem sürgető-életmentő műtét elmarad. Nagy különbség. Mondjuk ez utóbbi is elég nagy gond, de hidd el ez sajnos nagyon sok országban így van nem csak a "retkes faszszopó magyar egészségügyben". Az már más kérdés hogy tényleg vérhiány van, igen komoly. És igen nagyon kevés a véradó. És itt jön a magyar plusz baromság a képbe, a felesleges adminisztratív megnehezítése a véradásnak. Pl szervezett feleségem véradást az általa gondozott hajléktalanoknak. Lakcímkártya hiánya miatt nem volt hajlandó a véradó belemenni, hogy csak egy példát említsek. Következő pont az un. autotransfuzio kérdése amit nálunk túlszabályoznak hozzá nem értő emberek által hozott szabályok miatt (régebben radikális műtét előtt beteg saját magának le tudta adni a vért, és ha kellett műtét során visszakapta, ez ma már nem működik). Harmadik pont a pénztelenség. Sok helyen un cellsaver-re operálnak, ami menti az elfolyt vért. Drága, ergo Mo.-n nincs nagyon. Ezenkívül triviális, de nem tudunk venni vértároló zacskót (nincs rá pénz) és a régebben használt un hemodilució mint transfuziós igényt csökkentő eljárás is kiesett.
dankodavid
A másik meg, hogy nagy valószínűséggel úgyse a Te véredet kapja a rokon, ez is a szokásos ferdítések része (nem akarok itt most a vérkeresés, HLA stb kérdéskörbe belemenni).
De a csúcs baromság ez a "hupszika bocsika nincs tű, fertőzést kapok". Ezt inkább nem kommentálom, vagy Te annyira intelligens, hogy ezt nem gondolhattad komolyan.
Mondjuk a kommentednek a gyűlölködjünk topikban ott a helye, mert tényleg vérhiány van és ennek leginkább az emberek nemtörödömsége, a beleszarok az egészbe mentalitása az oka, megspékelve kis hungarikum balfaszsággal.

több mint 9 éve
Kapsz fertőzést a f*szt, már bocsánat. Nem értem miért ekkora gond ez. Talán nem lenne ilyen probléma ha mindenki aki adhat vért rendszeresen megtenné...
...nem , nem tündérke. A kívánság az kívánság. Térdelj csak le szépen...
több mint 9 éve
Fun story, most megyek éppen vért adni, mert ebben a retkes, faszszopó magyar egészségügyben -illetve ami mára maradt belőle tisztelt kormányunk áldásos tevékenysége következtében- nem elég, ha egy családtag miatt tesóm ad vért, nekem is be kell menni, otherwise nem kap vért az az ember, akit haza se akartak engedni az alacsony hemoglobin miatt. Faszom tudja, lehet, ez máshol is így működik -amit nem hiszek, de ha így van, akkor nyugodtan javítson ki valaki, aki a témában jártasabb-, de számomra felfoghatatlan, hogy nem kap vért olyan, akinek legkésőbb hétfőig kéne, különben elég nagy gáz van, és akinek a májából égetnének ki részeket szerdán. Az a legnagyobb parám, hogy valami fertőzést sikerül elkapnom, mert hupszika, bocsi, most nincs új tű srác, sry.
Szerkesztette: dankodavid
Pulvis et umbra sumus.
több mint 10 éve
köszi, így már világos miért nem érthettem 😊? nem igazán érthető... (vagy csak lehet nekem nem)a dal szavazásánál sonka telefonját rapelte sok szavazó, aztán kiderült, hogy valójában nem is írtak ki rossz számot a képernyőre, csak sok ügyes ember tárcsázott ügyesen 😀
ozibozi
JSanyo
több mint 10 éve
? nem igazán érthető... (vagy csak lehet nekem nem)a dal szavazásánál sonka telefonját rapelte sok szavazó, aztán kiderült, hogy valójában nem is írtak ki rossz számot a képernyőre, csak sok ügyes ember tárcsázott ügyesen 😀
ozibozi
több mint 10 éve
? nem igazán érthető... (vagy csak lehet nekem nem)előbbi. kurvagáz, hogy egy kellemetlen apróságból, amiről később ugye kiderült, hogy nem is az MTVA baszta el, gond nélkül írnak egy semmit, abban bízva, hogy a két tévé majd jól egymásnak megy.bulvár szennylapok... nem az a kellemetlen, hogy rólad írnak cikket, hanem, hogy ennyire nincs miről. 😀bors, ripost, esetleg más?
shawnka
bergerdani
shawnka
több mint 10 éve
előbbi. kurvagáz, hogy egy kellemetlen apróságból, amiről később ugye kiderült, hogy nem is az MTVA baszta el, gond nélkül írnak egy semmit, abban bízva, hogy a két tévé majd jól egymásnak megy.bulvár szennylapok... nem az a kellemetlen, hogy rólad írnak cikket, hanem, hogy ennyire nincs miről. 😀bors, ripost, esetleg más?
shawnka
bergerdani
több mint 10 éve
bulvár szennylapok... nem az a kellemetlen, hogy rólad írnak cikket, hanem, hogy ennyire nincs miről. 😀bors, ripost, esetleg más?
shawnka
Mindig jövőre
több mint 10 éve
bulvár szennylapok... nem az a kellemetlen, hogy rólad írnak cikket, hanem, hogy ennyire nincs miről. 😀
több mint 10 éve
Tudom, hogy én voltam a hülye, de: Tegnap délután néztem a cinemacity honlapján, hogy a Hateful eight-et hol tudnánk megnézni haverral angolul. Arénában nem adták tegnap, de az Alle-ben volt OV. Ránézek, egy db hely sem volt még foglalva a 20:30as előadásra, na mondom király, akkor tuti lesz hely este. Odaértünk, megvettük jegyeket, fura módon voltak vagy 15-20an a teremben...na mondom mindegy. Aztán bemondják MAGYARUL, hogy Quentin Tarantino 8.filmje...még az első jelenetet megvártuk, hátha csak a bemutató angol, aztán kimentünk a faszba...Szóval szerintem annyi történt, hogy senki nem foglalt az esti angol előadásra jegyet, ezért még a délután/kora este során átrakták, hogy magyarul vetítik, hogy ne legyen azért csont üres a terem...Sajnos fel sem vetődött bennem, hogy nem jóra megyünk, délután 3kor még az angol volt kint. Este meg már a cinemacity honlapja szerint is magyarul volt aznap csak előadás...Másra is el tudtam volna költeni azt a kettő felet, amit otthagytam a jegyért + a popkorn/cola menüért...
Szerkesztette: Borbinho
"Overjoyed, the wolf devours his leg that's been torn off by a trap. Praised be the day that gave me food, he cries."
több mint 10 éve
A fasznak kell baszd meg betegen suliba jönni
több mint 10 éve
nézz már rá egy átlag kickerre, simán átharapná bárkinek a torkát 😊ilyenkor eszembe jut, ahogy McAfee szólt előre Clowneynak, hogy jobb ha vigyáz magára punt returnben 😀
slowmotion
több mint 10 éve
nézz már rá egy átlag kickerre, simán átharapná bárkinek a torkát 😊comment.blog.hu/2016/02/05/o_j_simpson_o_biztos_nem_volt_kepes_ra?utm_source=cimlap&utm_medium=link&utm_content=2016_02_05&utm_campaign=index" Mivel az amerikaifutballistak kivetel nelkul, drogokon elo szellemileg leepult, agressziv elmebetegek. "
2.komment... bár ilyen nicknévvel mit vár az ember.
braxa88
azért az ilyet pofonbasznám, drog és szellemi leépülés nélkül is 😀
JSanyo
több mint 10 éve
Van folytatás. Tudja fokozni. 😀comment.blog.hu/2016/02/05/o_j_simpson_o_biztos_nem_volt_kepes_ra?utm_source=cimlap&utm_medium=link&utm_content=2016_02_05&utm_campaign=index" Mivel az amerikaifutballistak kivetel nelkul, drogokon elo szellemileg leepult, agressziv elmebetegek. "
2.komment... bár ilyen nicknévvel mit vár az ember.
braxa88
azért az ilyet pofonbasznám, drog és szellemi leépülés nélkül is 😀
JSanyo