Koronavírus 2024

32 feliratkozó

több mint 4 éve
Negritis, a vajda Denver Broncos 56 430 — The Mathematician
Szerbia már pénzt ad mindenkinek aki oltakozik. Azoknak is, akiket már beoltottak....már csak összegben más ez, mint a Momentum ötlete....lehet hülyézni őket 😊
Klaci79
jah már linkeltem tegnap
asszem 3000 dínér ~ 9k huf

amúgy egy 10-20ks kaja utalvány már bőven elég lenne

Szerkesztette: Negritis, a vajda

The Stronger you become, the Weaker you really are.

I wanted Champ to be champ!
több mint 4 éve
Klaci79 Pittsburgh Steelers Indiana Hoosiers 23 881
Szerbia már pénzt ad mindenkinek aki oltakozik. Azoknak is, akiket már beoltottak....már csak összegben más ez, mint a Momentum ötlete....lehet hülyézni őket 😊
több mint 4 éve
nagylaza, főpohárnok Green Bay Packers 17 283 — beers & Packers
Orbán, 2020. december 18.:
„az operatív törzs már hónapokkal ezelőtt megalkotta, hogy ha egy hétvége alatt kellene mindenkit beoltani, arra képesek lennének. Ma egy általános, országos, egy-két nap alatt történő, teljes átoltásnak a föltételei megvannak, az oltási tervünk rendelkezésre áll, az ehhez szükséges eszközökkel, számítógépes nyilvántartással, adatbázissal, helyszínkijelöléssel, mindennel készen vagyunk, a vakcina hiányzik. Most azért nem tudjuk ezt a rendszert megindítani, mert nincs annyi vakcina.”
több mint 4 éve
bobi0092 Indianapolis Colts 4 713
Egy kérdés, hátha itt van valaki tapasztalt(abb) ebben a témában:
Update: Helyreállt a rendszer ma de. fél 12-re...

Regisztráltunk én és párom is oltásra, mind a kettőnknek pozitív visszajelzést dob ki a Vakcina regisztráció lekérdezés oldal.

IGEN. Az Ön vakcinaigény iránti regisztrációja érvényes és az szerepel a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő nyilvántartásában. Ez azt jelenti, hogy nyilvántartjuk Önt, mint oltandó személyt.
NEAK lekérdező
Az időpontfoglaló alkalmazás az EESZT-n viszont csak nekem megy, az ő adataira azt dobja ki:
Ön nem jogosult oltás időpont foglalásra, az csak az előzetesen regisztráltak számára lehetséges! EESZT
Próbáltuk úgy is, hogy belépünk az EESZT-be ügyfélkapuval és úgy is hogy nem lépünk be... (elvileg ugye nem kell).
Nekem megy mindenhogyan, neki pedig sehogyan...

Utána akartam olvasni a témának, de csak kormányhirdetés alatti szitkozódó FB kommentekből láttam (nem vicc...), hogy járt más is így, van akinek 2 hete ebben a fázisban van, valaki szerint 3 napot kell várni (???).

Valakinek bármi tipp / vélemény?

Gondolom meg lehet ostromolni kis idő után a sóhivatalt e-mailben és telefonon... (vagy várni a háziorvosát mikor érnek el a 94-ben születettekhez...)

Szerkesztette: bobi0092
több mint 4 éve
peterk2005 udvari bolond Indianapolis Colts Stanford Cardinal 24 537 — The only discipline that lasts, is self discipline
Egyet nem ertek a teszteltek-et miert nem fogadjak el? Ha valaki nem akar oltatni sajat felelossege. De ha van friss tesztje akkor nem mind1? Ha ba vagy oltva ugyse kell felned. Ha meg felsz akkor az oltas se segit.
Toto21
hol mire kellene elfogadni?
Negritis
Ettermek belso tere, nezo sportesemenyen, muzeum latogatas
Toto21
hát itt sztem az a gond hogy mikori tesztet kérnél érte?
aznapi? 1 órás?
Negritis
aznapi, ha 6-kor elmegyek és fél órán belül értesítést kapok, akkor az nekem elfogadható lenne.
Toto21
szóval te minden nap csinálnál egy tesztet 20ezerért? nem életszerű
valszeg ezért se merül fel
Negritis
ki kéne építeni a tesztelési lehetőségeket. Inkább azt kéne tenni, mint 16 milliárdot ölni egy hót felesleges kampányba. Aki akarja az beoltatja magát és nem egy kampány miatt fogja megtenni. Viszont ha ingyenes tesztelési lehetőségeket biztosítanának a lakosságnak akkor jobban megszűrhetnék az egészet. De ez csak az én egyéni véleményem.
Toto21
A teszt fontos, de igazán csak a kontakt kutatásban tud eredményes lenni, ha egyúttal karanténnal is jár. (Erre tényleg kellene / kellett volna sokkal többet fordítani. Minden megtalált fertőzöttnek utána menni, az összes kontaktot karanténozni 4-5 napig, és azonnal tesztelni. Ahol ezt csinálták, eredményes is volt a terjedés megállítása / korlátozása nagyobb zárások nélkül is.)

De a normál napi mozgásban, meccsen, színházban, koncerten, strandon, stb. nincs sok haszna a tesztnek, mert napokig ellappang a vírus úgy, hogy még nincs jele, a teszt se mutatja ki, de már fertőz. Az oltási igazolványt nem tudja helyettesíteni sajnos.

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 4 éve
Toto21 Chicago Bears 7 922
Egyet nem ertek a teszteltek-et miert nem fogadjak el? Ha valaki nem akar oltatni sajat felelossege. De ha van friss tesztje akkor nem mind1? Ha ba vagy oltva ugyse kell felned. Ha meg felsz akkor az oltas se segit.
Toto21
Negritis
Toto21
aznapi? 1 órás?
Negritis
aznapi, ha 6-kor elmegyek és fél órán belül értesítést kapok, akkor az nekem elfogadható lenne.
Toto21
Negritis
ki kéne építeni a tesztelési lehetőségeket. Inkább azt kéne tenni, mint 16 milliárdot ölni egy hót felesleges kampányba. Aki akarja az beoltatja magát és nem egy kampány miatt fogja megtenni. Viszont ha ingyenes tesztelési lehetőségeket biztosítanának a lakosságnak akkor jobban megszűrhetnék az egészet. De ez csak az én egyéni véleményem.
több mint 4 éve
Toto21
Negritis
Toto21
aznapi? 1 órás?
Negritis
Toto21

több mint 4 éve
Toto21
Negritis
Toto21
aznapi? 1 órás?
Negritis
több mint 4 éve
Toto21
Negritis
Toto21
aznapi? 1 órás?

több mint 4 éve
Toto21
Negritis
több mint 4 éve
Toto21

több mint 4 éve

Szerkesztette: Toto21
több mint 4 éve
ender1112 Kansas City Chiefs 2 679 — Víí aaaar dö cseempjönsz.
Az a valós probléma, hogy alapvetően és főként a csóró, ostoba prolik nem akarnak oltakozni.
Köztük meg nem a gyártó iránti igényesség és a transzparencia hiánya miatti aggodalom a fő ok, hanem az, hogy hülyék mint a segg. "Így akarnak minket kiírtani" és hasonló logikák mentén nem akarnak oltást. Persze ha megkérdezed, hogy abban mi a haszon egy kormányzatnak, ha kiírtja az adófizetőit, arra nem fog választ adni, de akkorse akar oltást.
Remélem az első ország leszünk ahol kötelezővé teszik.
Sobri Jóska
Az politikai öngyilkosság. Főleg, hogy a kormánypárti szavazók között nagyobb is az oltásellenesek aránya.
zinedine5
Ezért csak remélem.
De ha a másodikok leszünk, azt se bánom.
Meg azt se, ha politikai öngyilkosság. Nem vagyok politikus.
Sobri Jóska
Nem is azért írják itt neked többen, mert politikus vagy. Hanem azért, hogy megértsd, milyen szempontok szerint működik a politika, legyél tisztában azzal, mit várhatsz el egy politikustól és mit nem. Egyébként csupán ábrándozni fogsz arról, hogy szerinted mi lenne a jó, de ez teljesen értelmetlen, a realitásoktól elszakadt időtöltés. Agyhalottaknak való. A politikát egyetlen dolog vezérli: a haszonelvűség.
nagylaza
Ez jó volt 😊
több mint 4 éve
nagylaza, főpohárnok Green Bay Packers 17 283 — beers & Packers
és tényleg benne volt öcsém a híradóban 😀
sőt az én fejem is látszik 😀

rtl.hu/rtlklub/hirek/akik-nem-oltatjak-be-magukat-augusztusig-biztosan-egyutt-kell-elniuk-a-korlatozasokkal

Negritis
Tudnál küldeni legalább elektronikusan egy autogramot?😊
több mint 4 éve
empty taxi Atlanta Falcons Georgia Bulldogs 37 226 — NFL bracket champion '26
igen csak akkor érthetetlen, hogy ha tudják, hogy magasabb a bizalom, és mégis a kínait tolják az arcunkba.

csebi
Ne legyél (ál)naív, a kínain keres a slepp, ha több fogy belőle, többet kell belőle rendelni, több a profit.

Madden hates me.
Trust, it f*cking hates me...
több mint 4 éve
és tényleg benne volt öcsém a híradóban 😀
sőt az én fejem is látszik 😀

rtl.hu/rtlklub/hirek/akik-nem-oltatjak-be-magukat-augusztusig-biztosan-egyutt-kell-elniuk-a-korlatozasokkal

Szerkesztette: Negritis, a vajda

több mint 4 éve
Egyébként az a típus akiről Sobri írt - az "így akarnak kiírtani minket", meg "chipet ültetnek belénk", meg "elvetélnek tőle a nők" - az "csak" a lakosság 12-15 százaléka. Alatta van a nyájimmunitási korlátnak. A nagyobb részük nem így utasítja el, hanem "már átestem minek, "én úgyse kapom el, minek", "én ha el is kapom, maximum köhögök pár napot, minek". Ezek meggyőzhetők, egyszerűbb eszközökkel is. Az oltási igazolvány például az egyik. Meglátjuk az mit tud. Mondjuk falura, egy favágónak aki nem teraszozik, nem jár moziba, semmit nem számít. Nála esetleg a sör+virsli a meggyőzőbb. 😊
peterk2005
Legyen igazad.
Szerintem 30-40 százalék nem akar oltást, nem 12-15. Összességében.
És nem hiszem, hogy full demokratikus módon rávehetőek.
Akkor meg egyszerűbb, ha nincs dönteshelyzetben, kötelező, aztán kész.
Sobri Jóska
aki fullba elutasítja az sztem nincs 10%, de kb 30-35 az aki ezen felül még talál valamilyen jobb-rosszabb indokot hogy elutasítsa

több mint 4 éve
Őszentsége Sobri Jóska Jacksonville Jaguars 36 036 — #NoStress
Egyébként az a típus akiről Sobri írt - az "így akarnak kiírtani minket", meg "chipet ültetnek belénk", meg "elvetélnek tőle a nők" - az "csak" a lakosság 12-15 százaléka. Alatta van a nyájimmunitási korlátnak. A nagyobb részük nem így utasítja el, hanem "már átestem minek, "én úgyse kapom el, minek", "én ha el is kapom, maximum köhögök pár napot, minek". Ezek meggyőzhetők, egyszerűbb eszközökkel is. Az oltási igazolvány például az egyik. Meglátjuk az mit tud. Mondjuk falura, egy favágónak aki nem teraszozik, nem jár moziba, semmit nem számít. Nála esetleg a sör+virsli a meggyőzőbb. 😊
peterk2005
Legyen igazad.
Szerintem 30-40 százalék nem akar oltást, nem 12-15. Összességében.
És nem hiszem, hogy full demokratikus módon rávehetőek.
Akkor meg egyszerűbb, ha nincs dönteshelyzetben, kötelező, aztán kész.

több mint 4 éve
csebi New York Giants Notre Dame Fighting Irish 26 616 — Lucas Scott
na jó hír: közeli hozzátartozónak az antitest eredménye pozitív kínai vakcina után. 50-től számít pozitívnak, neki 387 lett. ráadásul ő a 70+ ffi kategória, akiknél nehezebben alakul ki állítólag.
csebi
Remélem azért, hogy nem nekem hiányzik csak, hogy majd azért ne csebi közeli hozzátartozójának és nagylaza hozzátartozójának kelljen privátban tesztet csinálnia, hanem legyen erről egy országos adatgyűjtés is, hogy lássunk nagyjából tisztán. 😊 (Amúgy nem csak a kínairól, de a sputnyikról és az összes nyugatiról is. Lebontva egyenként, vakcina fajtákra, hogy szükség esetén egyenként, vakcina specifikusan lehessen rá - időben - reagálni, ha esetleg kell.)
peterk2005
nézd, én is mondtam neki, de a háziorvos is. így nyugodtabban alszunk.
csebi
MIlyen tesztet csináltattatok?
peterk2005
SARS-CoV-2 spike specifikus IgG antitest/CMIA (Abbott)

Ha meg akarjuk védeni a demokráciánkat, újra kell épitenünk azokat a normákat, amelyek egykor védelmezték. Ám ennel többet kell tennünk. E normákat ki kell terjesztenünk úgy, hogy egy sokszínű társadalom minden tagja számára elerhetők legyenek.
több mint 4 éve
peterk2005 udvari bolond Indianapolis Colts Stanford Cardinal 24 537 — The only discipline that lasts, is self discipline
na jó hír: közeli hozzátartozónak az antitest eredménye pozitív kínai vakcina után. 50-től számít pozitívnak, neki 387 lett. ráadásul ő a 70+ ffi kategória, akiknél nehezebben alakul ki állítólag.
csebi
Remélem azért, hogy nem nekem hiányzik csak, hogy majd azért ne csebi közeli hozzátartozójának és nagylaza hozzátartozójának kelljen privátban tesztet csinálnia, hanem legyen erről egy országos adatgyűjtés is, hogy lássunk nagyjából tisztán. 😊 (Amúgy nem csak a kínairól, de a sputnyikról és az összes nyugatiról is. Lebontva egyenként, vakcina fajtákra, hogy szükség esetén egyenként, vakcina specifikusan lehessen rá - időben - reagálni, ha esetleg kell.)
peterk2005
csebi
MIlyen tesztet csináltattatok?

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 4 éve
Az a valós probléma, hogy alapvetően és főként a csóró, ostoba prolik nem akarnak oltakozni.
Köztük meg nem a gyártó iránti igényesség és a transzparencia hiánya miatti aggodalom a fő ok, hanem az, hogy hülyék mint a segg. "Így akarnak minket kiírtani" és hasonló logikák mentén nem akarnak oltást. Persze ha megkérdezed, hogy abban mi a haszon egy kormányzatnak, ha kiírtja az adófizetőit, arra nem fog választ adni, de akkorse akar oltást.
Remélem az első ország leszünk ahol kötelezővé teszik.
Sobri Jóska
Szerintem ezt nyugodtan elengedheted. Ahogy a "nem lesz szezon"t is el kellett volna engedned korábban. Lehet, hogy ez lenne a logikus, de politikailag nem feltétlen jó lépés.
csi77
Tudományosan sem. És emberjogilag sem. Egy csak vészhelyzetre engedélyezett vakcinát nem lehet kötelezővé tenni. Nincs az a demokratikus alkotmány a világon, amelyik ezt meg tudná emészteni. Még a mi "gránitkeményünk" se.

(Egyébként az a típus akiről Sobri írt - az "így akarnak kiírtani minket", meg "chipet ültetnek belénk", meg "elvetélnek tőle a nők" - az "csak" a lakosság 12-15 százaléka. Alatta van a nyájimmunitási korlátnak. A nagyobb részük nem így utasítja el, hanem "már átestem minek, "én úgyse kapom el, minek", "én ha el is kapom, maximum köhögök pár napot, minek". Ezek meggyőzhetők, egyszerűbb eszközökkel is. Az oltási igazolvány például az egyik. Meglátjuk az mit tud. Mondjuk falura, egy favágónak aki nem teraszozik, nem jár moziba, semmit nem számít. Nála esetleg a sör+virsli a meggyőzőbb. 😊 )

több mint 4 éve
csebi
peterk2005

Ha meg akarjuk védeni a demokráciánkat, újra kell épitenünk azokat a normákat, amelyek egykor védelmezték. Ám ennel többet kell tennünk. E normákat ki kell terjesztenünk úgy, hogy egy sokszínű társadalom minden tagja számára elerhetők legyenek.
több mint 4 éve
ez alapján sztem igen is úgy gondolták, hogy a számok meglesznek a kínaival:
 g7.hu/kozelet/20210427/erosen-indult-a-tomeges-sinopharm-oltas-meg-orban-celja-is-teljesulhet/

épp ezért tehették félre a Pfizert (amit amúgy el is ismersz később ...) aztán rájöttek utolsó nap, hogy mégsem lesz meg, és elővették a pincéből
csebi
Abban igaza van szerintem MC-nek, hogy a kormánynak nem újdonság, hogy a nyugati vakcinák iránti bizalom magasabb. (Ebből az AZ kiesett a zűrjei miatt, maradt a másik kettő, illetve legújabban a Jansen, de az valószínűleg még alig ismert.) Ez eleve így volt, és így is maradt.

Abban viszont neked is igazad lehet, hogy a fontos cél a 4 millió volt, el kellett érni hétvégére. És lehet, hogy azért dobtak be utolsó pillanatban 100 ezret, mert látták, hogy anélkül nem lesz meg. (Egyébként szerintem most is van kb. 150 ezer tartalékban, mert nem fog kelleni ennek fele se nemhogy az érettségizőknek, de a teljes 16-18 korosztálynak sem, legalábbis nem a következő 1-2 hétben. És kedden újra jönni fog 350 körül, amiből csak 150 kell másodikra, az újabb 200 ezer. A pfizerrel parolázás szerintem ennek készíti elő a talajt. Eddig - 4 millió fölé picivel - jutottunk kínaival, innen az 5-höz kell már a pfizer, mert a hátralevő regisztráltak zöme valószínűleg már elutasított korábban valami mást. Ha nem tette volna, nem 20 ezereket oltanánk naponta mostanában. Úgyhogy elkezdtünk farolni a minden jó, de pfizer a legjobb irányba. Ami egyébként, ha 5 millió a cél, el is fogadható. Ahogy már sokszor leírtam, szar ez így, hogy a politika favorizálgat, mert az elutasítók táborát erősíti csak, de ha már ezt se tudják / akarják kiadni apolitikus reklámkampányba, akkor vigyék végig, legalább aki könnyen meggyőzhető pfizerre, az kapjon oltást mihamarabb. Aztán a többivel majd iszapbírkózunk. Mert az lesz, iszapbírkózás, hogy elérjük azt a 75% környékét.)
peterk2005
igen csak akkor érthetetlen, hogy ha tudják, hogy magasabb a bizalom, és mégis a kínait tolják az arcunkba.

amúgy ez a tartalékolás érthető volt, mondjuk januárban. de látva azt, hogy a Pfizer, hogyan szállít, sztem már túlzott óvatosság főleg ilyen mértékben főleg ha másban meg inkább kockáztatunk eléggé.

több mint 4 éve
csebi

Szerkesztette: peterk2005 udvari bolond

több mint 4 éve
ez alapján sztem igen is úgy gondolták, hogy a számok meglesznek a kínaival:
 g7.hu/kozelet/20210427/erosen-indult-a-tomeges-sinopharm-oltas-meg-orban-celja-is-teljesulhet/

épp ezért tehették félre a Pfizert (amit amúgy el is ismersz később ...) aztán rájöttek utolsó nap, hogy mégsem lesz meg, és elővették a pincéből
csebi
Abban igaza van szerintem MC-nek, hogy a kormánynak nem újdonság, hogy a nyugati vakcinák iránti bizalom magasabb. (Ebből az AZ kiesett a zűrjei miatt, maradt a másik kettő, illetve legújabban a Jansen, de az valószínűleg még alig ismert.) Ez eleve így volt, és így is maradt.

Abban viszont neked is igazad lehet, hogy a fontos cél a 4 millió volt, el kellett érni hétvégére. És lehet, hogy azért dobtak be utolsó pillanatban 100 ezret, mert látták, hogy anélkül nem lesz meg. (Egyébként szerintem most is van kb. 150 ezer tartalékban, mert nem fog kelleni ennek fele se nemhogy az érettségizőknek, de a teljes 16-18 korosztálynak sem, legalábbis nem a következő 1-2 hétben. És kedden újra jönni fog 350 körül, amiből csak 150 kell másodikra, az újabb 200 ezer. A pfizerrel parolázás szerintem ennek készíti elő a talajt. Eddig - 4 millió fölé picivel - jutottunk kínaival, innen az 5-höz kell már a pfizer, mert a hátralevő regisztráltak zöme valószínűleg már elutasított korábban valami mást. Ha nem tette volna, nem 20 ezereket oltanánk naponta mostanában. Úgyhogy elkezdtünk farolni a minden jó, de pfizer a legjobb irányba. Ami egyébként, ha 5 millió a cél, el is fogadható. Ahogy már sokszor leírtam, szar ez így, hogy a politika favorizálgat, mert az elutasítók táborát erősíti csak, de ha már ezt se tudják / akarják kiadni apolitikus reklámkampányba, akkor vigyék végig, legalább aki könnyen meggyőzhető pfizerre, az kapjon oltást mihamarabb. Aztán a többivel majd iszapbírkózunk. Mert az lesz, iszapbírkózás, hogy elérjük azt a 75% környékét.)