Koronavírus 2024

32 feliratkozó

több mint 4 éve
zemanla New Orleans Saints Florida Gators 3 404 — Do Your Job
Elindult nemrég Peking felé a masina, úgyhogy jön az újabb adag kínai vakcina...már nem kell sokat várni annak, aki szeretné 😊
Klaci79
Peti ott fogja várni Ferihe....izé: a Liszt Ferencen!

2011.10.30.: Vazzzze,vazzzze,vazzzze......!!!!!! 2012.03.21.: vazzze az n hatványon; n→∞
több mint 4 éve
Klaci79 Pittsburgh Steelers Indiana Hoosiers 23 881
Elindult nemrég Peking felé a masina, úgyhogy jön az újabb adag kínai vakcina...már nem kell sokat várni annak, aki szeretné 😊
több mint 4 éve
Negritis, a vajda Denver Broncos 56 430 — The Mathematician
elvileg a szegedi 2 nap a buszok mennek tovább Makóra és ott lesz a következő kör
Negritis
Azt hittem azok a buszok a kis zsákfalvakat járják. Ezek szerint megállnak a városkákban is "tankolni", és akkor már szúrnak is? 😊
peterk2005
nem tudom, az is lehet hogy első körben itt tesztelik a "process"-t aztán mennek majd zsákfalvakba

The Stronger you become, the Weaker you really are.

I wanted Champ to be champ!
több mint 4 éve
peterk2005 udvari bolond Indianapolis Colts Stanford Cardinal 24 537 — The only discipline that lasts, is self discipline
elvileg a szegedi 2 nap a buszok mennek tovább Makóra és ott lesz a következő kör
Negritis
Azt hittem azok a buszok a kis zsákfalvakat járják. Ezek szerint megállnak a városkákban is "tankolni", és akkor már szúrnak is? 😊

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 4 éve
peterk2005 udvari bolond Indianapolis Colts Stanford Cardinal 24 537 — The only discipline that lasts, is self discipline
Tegyél fel egy kérdést: miért nem csinált senki full satut?

Egyébként erre csak a korábban mondottat tudom újra előhozni: az én olvasatomban semmit sem ért volna már a full satu pl februárban ha körülötted senki nem teszi meg ugyanezt. Emiatt is hiányoltam mindig is az egységes EU-s állásfoglalást és szabályrendszert. Ha valamikor, akkor egy ilyen helyzetben lett volna értelme az egységes fellépésnek, megoldásnak.
davemayer
De csinált. Amikor baj volt, akkor full satu volt Portugáliában, Angliában, Csehországban például. Portugália megkésett a zárással, Anglia elég jól elkapta ezt a hullámot, Csehország so-so. A szlovákok is zártak a britre. És mindegyik hatékony volt, úgy is, hogy körülöttük nem zártak a többiek. A zárás mindenképpen ér valamit, mert a kontakt szám csökkentés minden százaléka viszi lejjebb a reprodukciós mutatót. Az iskola a leglényegesebb eleme, de azért a többi is fontos, amíg jól mérhetően csökkenti a kontakt számot. (A környező országok a teljes kiírtáshoz kellenek. Az nem tud megtörténni, hogy mi mondjuk bezárunk, kiírtjuk itthon - eddig működne -, aztán elkezdünk nyitni, és nem jön vissza. VIsszajönne a szomszéd országokból. De maga a zárás kezelni tudja a hullámot egy országon belül - sőt, országon belüli régión belül is. Lásd pl. USA államok, vagy Olaszországban az északi régiió(k) külön zárása.)

Hollandia nem tudom mit művel, írhatnál többet is, hogy mi folyik ott. A belgák a számok alapján eléggé elszúrták (főleg az első hullámot), nálatok nem tudom milyen súlyos a helyzet. Itt az egészségügy mindenesetre térdre esett. Nem a sajtóhírek alapján, mert azok ott vannak, ahol engedik, hogy legyenek. A szlovákoknál a legrosszabb hetekben pl. napi hír volt a "rendszer a végét járja". Súlyos is volt a helyzet, de a csúcson is kb. a 65%-a volt millió főre vetítve a kórházi kezeltek száma ott, mint nálunk a csúcson. És itt semmi hír nem volt, egy "renitens" orvoson kívül, szóval a hírekből nem megítélhető.

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 4 éve
Nah janssent megkaptam
Negritis
Király! Második kör? Oh wait! 😀 😀 😀

Te vagy itt az első Janssenes szerintem. 😊
Vrij6
nah közbe hazaértem (dunakeszire 😀) szóval tudok kicsit bővebben is írni
amúgy annyi itt az első vagyok hogy sztem öcsém konkrétan az országban is lehet hogy elsőként kapta meg
az RTL kint volt forgatni beszélgettek vele is meg másokkal is akik 12.30tól várták a cuccot (nem tom hogy volt-e délelőtti turnus)
tán a híradóban is benne lesz, szóval hosszú idő után nézni kell 😀

nekem 14.00ra lett volna időpontom de hamarabb sorra kerültem mert jópáran nem mentek el, ami nekem jól jött mer így öcsémnek kevesebbet kellett várnia rám
mivel előre ki volt töltve a hozzájáruló nyilatkozat így jobban haladtam, bár a vérnyomás mérésnél nem volt minden probléma mentes, de az a szerencsétlen kis házi omron gép nem arra van kitalálva hogy egész nap dolgozzon

a szúrást éreztem de nem volt vészes
a folyamat összességében faszán ment

több mint 4 éve
29k első, 66k második oltás.
270 fővel csökkent kórházban ápoltak száma, 485 fő van lélegeztetőgépen, de még mindig 124 fő halt meg... durván magas ez a szám még mindig.
Beki
+nő az új fertőzöttek száma. Ma 1680. Tegnap 1130 volt, előtte való nap 726.
nagylaza
Nem feltétlenül. A tesztek száma ugrál, a pozitivitási arány mindhárom napon kb. 7% körül alakult. Már majdnem beértünk a "kezelhető" 5% alá....

A halálozások száma sajnos magas is marad még egy ideig. 😕 Most jutunk kb. oda kórházi kezelt és lélegeztetőgépes számban, mint január közepén. (A legalacsonyabb január vége volt 3500 kórházi beteggel és 280 lélegeztetettel). Utóbbi szám még magas, előbbi közeledik. Kell még 2 talán hét, hogy stabilan lemehessünk 100 napi haláleset alá, ha marad a trend.

több mint 4 éve
nagylaza, főpohárnok Green Bay Packers 17 284 — beers & Packers
Az a valós probléma, hogy alapvetően és főként a csóró, ostoba prolik nem akarnak oltakozni.
Köztük meg nem a gyártó iránti igényesség és a transzparencia hiánya miatti aggodalom a fő ok, hanem az, hogy hülyék mint a segg. "Így akarnak minket kiírtani" és hasonló logikák mentén nem akarnak oltást. Persze ha megkérdezed, hogy abban mi a haszon egy kormányzatnak, ha kiírtja az adófizetőit, arra nem fog választ adni, de akkorse akar oltást.
Remélem az első ország leszünk ahol kötelezővé teszik.
Sobri Jóska
Az politikai öngyilkosság. Főleg, hogy a kormánypárti szavazók között nagyobb is az oltásellenesek aránya.
zinedine5
Ezért csak remélem.
De ha a másodikok leszünk, azt se bánom.
Meg azt se, ha politikai öngyilkosság. Nem vagyok politikus.
Sobri Jóska
Nem is azért írják itt neked többen, mert politikus vagy. Hanem azért, hogy megértsd, milyen szempontok szerint működik a politika, legyél tisztában azzal, mit várhatsz el egy politikustól és mit nem. Egyébként csupán ábrándozni fogsz arról, hogy szerinted mi lenne a jó, de ez teljesen értelmetlen, a realitásoktól elszakadt időtöltés. Agyhalottaknak való. A politikát egyetlen dolog vezérli: a haszonelvűség.
nagylaza
Ezt most pont Jóskának?
kittli
Igen, pont neki. Véletlen lenne? Aligha. (Azt hittem, átmegy...)
több mint 4 éve
csebi New York Giants Notre Dame Fighting Irish 26 616 — Lucas Scott
na jó hír: közeli hozzátartozónak az antitest eredménye pozitív kínai vakcina után. 50-től számít pozitívnak, neki 387 lett. ráadásul ő a 70+ ffi kategória, akiknél nehezebben alakul ki állítólag.

Ha meg akarjuk védeni a demokráciánkat, újra kell épitenünk azokat a normákat, amelyek egykor védelmezték. Ám ennel többet kell tennünk. E normákat ki kell terjesztenünk úgy, hogy egy sokszínű társadalom minden tagja számára elerhetők legyenek.
több mint 4 éve
csebi New York Giants Notre Dame Fighting Irish 26 616 — Lucas Scott
az az állítás, hogy itt valami felismerés történt, ami idáig nem volt, hogy, hűha, az embereknek tetszik a Pfizer ezért oltsunk azzal, mert nem kell nekik a kínai. Csak ez baromság. Mert ha nem jönne ennyi Pfizer akkor nem oltanának vele, hiába akarna mindenki azt - ahogy nem is oltottak eddig vele olyan szinten mint most fognak.

Azért oltanak tömegesen Pfizerrel mert van. Sok. Amikor csak Astra volt sok azzal oltották a népet - engem is - amikor meg kínai akkor azzal. Nincs e mögött semmilyen felismerés vagy nagy belátás, megjött az országba sok Pfizer - el kell oltani. Ilyen egyszerű ez.
MC12
ha ez baromság akkor miért volt szétpromozva mostani hétig a kínai oltás, elfelejtve az összes nyugati. minden kormánytag heti/napi rendszerességgel tette ki a szelfiket a kínaival, mintha más nem is érkezne hazánkba.

igen is próbálták letolni a kínait, erről szólt a két hetes oltási program is, aztán senki sem ment el időpontot foglalni sem akkor megnézték, hogy mondjuk egy hasonló Pfizer program mit ér azaz a fennmaradó emberek azért nem regisztrálnak időpontra, mert kínai van vagy azért mert nem akarnak oltást kapni ilyen-olyan okokból. szóval de, sztem a péntek az egy teszt volt azon felül, hogy meglegyen a 4 misi, így igen jött a felismerés. azóta hirtelen jöttek is a posztok a Pfizerről meg, hogy ja mégis lehet majd pfizer hiába mondta OV ennek szöges ellenkezőjét múlt héten.
csebi
Teljesen mindegy miről posztolnak vagy mit tesztelnek. Ha nem tesztelnek és nem posztolnak, akkor is annyi Pfizer jött volna, amennyi most jött. Mert ennyiről szól a szerződés. Nem volt egyáltalán elfelejtve a nyugati, ami bejött el lett oltva, nézd vissza az elmúlt heteket. Nem volt promózva mert nem ez volt a politikai cél, de nem is volt eldugva egy sötét pincébe. Fel lett használva.

Szerinted azért jött ennyi Pfizer mert hirtelen rájöttek, hogy ez kell a népnek, odacsörögtek a központba, hogy esteleg megdobnátok minket pár százezerrel?

Vagy az a koncepciód, ha nincs ez a "teszt" és magas az oltási hajlandóság minden vakcinára, akkor ugyanez a mennyiségű Pfizer nem lenne kidobva, hanem eldugnák egy raktárba, nehogy a nép megkapja? Azért ez már tényleg konteo színvonal lenne.

Nem azért oltanak Pfizerrel, mert bármire rájöttek volna, azért oltanak vele mert van. Amikor 4-5 hete Astra volt sok, akkor mindenkit Astrával hívtak, engem is.
MC12
elvitted már teljesen másfelé a dolgot. néha elég követhetetlen is.
az mondjuk elég szép, hogy szted teljesen mindegy miről posztolnak akkor remélem többször nem látom azt, hogy Fegyőr posztjait kritizálod hiszen az is teljesen mindegy ezen elvek mentén 😊

véleményem szerint igen is felismerés volt nekik az, hogy Pfizerre hajlandóak továbbra is elmenni az emberek míg kínaira kevésbé. Ha nem így lenne akkor mi értelme volt a két hetes kínai oltásprogram promonak ha már eleve tudták, hogy a Pfizer a nyerő? Ha ez így lenne akkor 2 héttel késleltették a sikeres védekezést.
Plusz akkor, hogy lehet, hogy hirtelen találtak 100 ezer Pfizert? Nagy része igen is félre volt téve (nem tudom milyen célból, állítólag 2. oltásra meg ki tudja még mire) még ha nem is sötét pincében vszeg.
meg akkor, hogy lehet az, hogy OV pénteken még azt mondta, hogy hetekig nem lesz Pfizer oltás, ma meg Gulyás azt mondja, hogy jövő héten bőven lesz? Nem elképzelhető, hogy félre akarták tenni (mondjuk a határon túli magyaroknak vagy fene tudja), de látták, hogy enélkül közelben nem lesz az 5 millió beoltott ezért átkalibrálták a történetet?
csebi
Én nem vittem el, ugyanazt írom az első kommentem óta, Ti - peterk kedvéért 😊 Te - próbálsz, próbáltok beleeröltetni egy olyan narratívát a történtekbe ami teljesen értelmetlen és logikátlan.

A Pfizer a kezdetek óta egy privilégizált vakcina volt, hol az eü dolgozók kapták, hol a tanárok, hol a kismamák de mindig valamilyen kijelölt csoport kapta a nagy részét. Csak a csoportokkal együtt elfogytak a regisztráltak is így egyszerűen nincs értelme továbbra is privilégizálni, mert a vakcina jön, a regisztrált meg nincs. Ezért mostmár oda lehet adni a tömegeknek is. Csak ennek semmi köze valamiféle rádöbbenéshez, vagy felismeréshez egyszerűen a matekhoz és a közvéleményhez. A Pfizer nyilvánosan lejelenti, hogy idehozott X-et, ha a kormány nem oltja el valami ördögi terv miatt, abba simán belebuknak a vakcina-fetisizmus miatt, így fogták magukat és tegnap óta ők a Pfizer legnagyobb támogatói.

Elértünk oda, amit jórpáran megírtak itt a fórumon, lehet válogatni. De ez nem azért van, mert idáig nem tudta a kormány, hogy Pfizerre vevők a népek, ne viccelj már. Szerinted erre nem volt konkrét kutatásuk? Hát még itt a fórumon is beszéltünk róla két hónapja, hogy a mediánnál meg a nézőpontnál is messze - messze a Pfizer volt a legnépszerűbb vakcina az emberek körében, valami 70%-al. Szerinted ezt a kormány nem tudta, és múlt hét pénteken jött rá? Egész egyszerűen idági több volt a kivételezett csoport mint amennyi Pfizer jött, ez meg most megfordult, ennyi.

"hogy lehet az, hogy OV pénteken még azt mondta, hogy hetekig nem lesz Pfizer
oltás"
Segítek: nem mondott igazat 😊

"Plusz akkor, hogy lehet, hogy hirtelen találtak 100 ezer Pfizert?"
Ez sem bonyolult: "Orbán Viktor reggeli rádióinterjúja és Müller Cecília déli sajtótájékoztatója alapján az érettségizőknek félretett Pfizer-oltásokból történt a tegnapi oltási kampány a Pfizer-vakcinákkal. " Mivel kb 75 ezren érettségiztek, ez még lehet is valid.

UI: Fegyőr posztjai habár értelmetlen hülyeségek, de viccesek, a kormányzati meg nem vicces és elég unalmas, így nyilván Fegyőrére jobb dolog reagálni 😊
MC12
ez alapján sztem igen is úgy gondolták, hogy a számok meglesznek a kínaival:
 g7.hu/kozelet/20210427/erosen-indult-a-tomeges-sinopharm-oltas-meg-orban-celja-is-teljesulhet/

épp ezért tehették félre a Pfizert (amit amúgy el is ismersz később ...) aztán rájöttek utolsó nap, hogy mégsem lesz meg, és elővették a pincéből

Ha meg akarjuk védeni a demokráciánkat, újra kell épitenünk azokat a normákat, amelyek egykor védelmezték. Ám ennel többet kell tennünk. E normákat ki kell terjesztenünk úgy, hogy egy sokszínű társadalom minden tagja számára elerhetők legyenek.
több mint 4 éve
kittli Pittsburgh Steelers 2 836 — Steelers fan
Az a valós probléma, hogy alapvetően és főként a csóró, ostoba prolik nem akarnak oltakozni.
Köztük meg nem a gyártó iránti igényesség és a transzparencia hiánya miatti aggodalom a fő ok, hanem az, hogy hülyék mint a segg. "Így akarnak minket kiírtani" és hasonló logikák mentén nem akarnak oltást. Persze ha megkérdezed, hogy abban mi a haszon egy kormányzatnak, ha kiírtja az adófizetőit, arra nem fog választ adni, de akkorse akar oltást.
Sobri Jóska
Az politikai öngyilkosság. Főleg, hogy a kormánypárti szavazók között nagyobb is az oltásellenesek aránya.
zinedine5
Ezért csak remélem.
Sobri Jóska
Nem is azért írják itt neked többen, mert politikus vagy. Hanem azért, hogy megértsd, milyen szempontok szerint működik a politika, legyél tisztában azzal, mit várhatsz el egy politikustól és mit nem. Egyébként csupán ábrándozni fogsz arról, hogy szerinted mi lenne a jó, de ez teljesen értelmetlen, a realitásoktól elszakadt időtöltés. Agyhalottaknak való. A politikát egyetlen dolog vezérli: a haszonelvűség.
nagylaza
Ezt most pont Jóskának?

"Kegyes Urunk soká éljen,
egészségben, dicsőségben!"
Zászló, zászló, szív.
több mint 4 éve
Őszentsége Sobri Jóska Jacksonville Jaguars 36 037 — #NoStress
Sobri Jóska
zinedine5
Ezért csak remélem.
Sobri Jóska
nagylaza
Szerintem Orbán van annyira jó politikus, hogy még egy ilyen politikai öngyilkosságnak tűnő döntést is át tud kommunikálni, és egyszerre teszi kötelezővé az oltást, majd megnyeri a választásokat 22-ben.
Ez lenne az igazi win-win megoldás.

több mint 4 éve
Igor Baltimore Ravens TCU Horned Frogs 16 752 — No 1 duplaszánkó fan
Sobri Jóska
Krumplival egyszerűbb lesz ez Jóska.. az a win-win megoldás.

We didn't take this lightly for Johnny Unitas to share this plaza with the greatest defensive player of all time. (Steve Biscotti)

We did it our way. We made sure they started putting in rules for offense! (Ray Lewis)
több mint 4 éve
Igor Baltimore Ravens TCU Horned Frogs 16 752 — No 1 duplaszánkó fan
Na, én is kaptam Opelt.... nem volt egyszerű amúgy, baleset üllőin ami miatt egyből késtem + valszeg taktikai hiba volt oltási ablak elejére/ebédszünetre foglalni, mert mikor érkeztem 100m-es sor, mikor eljöttem már senki nem volt. Így is kicsit több mint 1 óra alatt lement azért (15 perc várakozással az oltás után, h vajon beájulok-e... hát nem!)

Ettől függetlenül sokadszorra nagy respekt az orvosoknak, katonáknak, etc - a folyamat maga flottul ment.

Szerkesztette: Igor

We didn't take this lightly for Johnny Unitas to share this plaza with the greatest defensive player of all time. (Steve Biscotti)

We did it our way. We made sure they started putting in rules for offense! (Ray Lewis)
több mint 4 éve
nagylaza, főpohárnok Green Bay Packers 17 284 — beers & Packers
Sobri Jóska
zinedine5
Ezért csak remélem.
Sobri Jóska
több mint 4 éve
Sjoelleer van de Vrij Baltimore Ravens 14 051 — Слава Україні! Героям слава!
Nah janssent megkaptam
Negritis
Király! Második kör? Oh wait! 😀 😀 😀

Te vagy itt az első Janssenes szerintem. 😊

'csak az maradt tiéd, mit homlokod megett viselsz.'

"A világ igazságtalan. Ha elfogadod ezt, cinkos lesz a neved, ha pedig megváltoztatnád, hóhér." (Sartre)

Never forget Bucha, Borodyanka, Hostomel, Irpen, Kramatorszk, Mariupol, Rubizne, Popasna, Kremenchuk, Sievierodonetsk, Chasov Yar, Vinnytsia, Mikolajiv, Olenivka, Chaplyny, Izjum, Zaporizzsja, Kijiv, Bakhmut, Pravdyne, Marinka, Kherson, Dnipro, Soledar, Avdijivka, Slovyansk, Uman, Nova Kakhovka, Kryvyi Rih, Odessa, Pervomajszkij,Lviv, Pokrovsk, Chernihiv, Kostyantynivka, Hroza, Harkiv, 2023.12.29., Odessa, Chernihiv, Vovchansk, Harkiv, Okhmatdyt, Poltava, Lviv, Sumi, Ternopil
több mint 4 éve
Nah janssent megkaptam

több mint 4 éve
Emlékeztetőül: a hír, hogy lehet nyomulni Pfizerért, az Origón (!) jelent meg nem sokkal éjfél (!!) után. OV reggel azzal fokozta az őrületet, hogy közölte: azok, akik aznap nem jutnak Pfizerhez, hetekig ne is számítsanak rá.
nagylaza
Az ország miniszterelnöke egyértelműen hazudva okoz pánikot a lakosság jelentős rétegeinél, de rá se ránts, ez a posztmodern térben csak politikai kommunikáció, semmi komoly
r.baggio
"Az ország miniszterelnöke egyértelműen hazudva okoz pánikot a lakosság jelentős rétegeinél"

Ez simán lehetne egy origós főcím egy párhuzamos univerzumban ahol Gyúúcsány a vezír. 😀
Vrij6
Másfél év múlva lesz is.
Nincs új a nap alatt.

több mint 4 éve
Sjoelleer van de Vrij Baltimore Ravens 14 051 — Слава Україні! Героям слава!
Emlékeztetőül: a hír, hogy lehet nyomulni Pfizerért, az Origón (!) jelent meg nem sokkal éjfél (!!) után. OV reggel azzal fokozta az őrületet, hogy közölte: azok, akik aznap nem jutnak Pfizerhez, hetekig ne is számítsanak rá.
nagylaza
Az ország miniszterelnöke egyértelműen hazudva okoz pánikot a lakosság jelentős rétegeinél, de rá se ránts, ez a posztmodern térben csak politikai kommunikáció, semmi komoly
r.baggio
"Az ország miniszterelnöke egyértelműen hazudva okoz pánikot a lakosság jelentős rétegeinél"

Ez simán lehetne egy origós főcím egy párhuzamos univerzumban ahol Gyúúcsány a vezír. 😀

'csak az maradt tiéd, mit homlokod megett viselsz.'

"A világ igazságtalan. Ha elfogadod ezt, cinkos lesz a neved, ha pedig megváltoztatnád, hóhér." (Sartre)

Never forget Bucha, Borodyanka, Hostomel, Irpen, Kramatorszk, Mariupol, Rubizne, Popasna, Kremenchuk, Sievierodonetsk, Chasov Yar, Vinnytsia, Mikolajiv, Olenivka, Chaplyny, Izjum, Zaporizzsja, Kijiv, Bakhmut, Pravdyne, Marinka, Kherson, Dnipro, Soledar, Avdijivka, Slovyansk, Uman, Nova Kakhovka, Kryvyi Rih, Odessa, Pervomajszkij,Lviv, Pokrovsk, Chernihiv, Kostyantynivka, Hroza, Harkiv, 2023.12.29., Odessa, Chernihiv, Vovchansk, Harkiv, Okhmatdyt, Poltava, Lviv, Sumi, Ternopil
több mint 4 éve
Sobri Jóska
zinedine5
Ezért csak remélem.

több mint 4 éve
MC12 New Orleans Saints Kennesaw State Owls 7 392
az az állítás, hogy itt valami felismerés történt, ami idáig nem volt, hogy, hűha, az embereknek tetszik a Pfizer ezért oltsunk azzal, mert nem kell nekik a kínai. Csak ez baromság. Mert ha nem jönne ennyi Pfizer akkor nem oltanának vele, hiába akarna mindenki azt - ahogy nem is oltottak eddig vele olyan szinten mint most fognak.

Azért oltanak tömegesen Pfizerrel mert van. Sok. Amikor csak Astra volt sok azzal oltották a népet - engem is - amikor meg kínai akkor azzal. Nincs e mögött semmilyen felismerés vagy nagy belátás, megjött az országba sok Pfizer - el kell oltani. Ilyen egyszerű ez.
MC12
ha ez baromság akkor miért volt szétpromozva mostani hétig a kínai oltás, elfelejtve az összes nyugati. minden kormánytag heti/napi rendszerességgel tette ki a szelfiket a kínaival, mintha más nem is érkezne hazánkba.

igen is próbálták letolni a kínait, erről szólt a két hetes oltási program is, aztán senki sem ment el időpontot foglalni sem akkor megnézték, hogy mondjuk egy hasonló Pfizer program mit ér azaz a fennmaradó emberek azért nem regisztrálnak időpontra, mert kínai van vagy azért mert nem akarnak oltást kapni ilyen-olyan okokból. szóval de, sztem a péntek az egy teszt volt azon felül, hogy meglegyen a 4 misi, így igen jött a felismerés. azóta hirtelen jöttek is a posztok a Pfizerről meg, hogy ja mégis lehet majd pfizer hiába mondta OV ennek szöges ellenkezőjét múlt héten.
csebi
Teljesen mindegy miről posztolnak vagy mit tesztelnek. Ha nem tesztelnek és nem posztolnak, akkor is annyi Pfizer jött volna, amennyi most jött. Mert ennyiről szól a szerződés. Nem volt egyáltalán elfelejtve a nyugati, ami bejött el lett oltva, nézd vissza az elmúlt heteket. Nem volt promózva mert nem ez volt a politikai cél, de nem is volt eldugva egy sötét pincébe. Fel lett használva.

Szerinted azért jött ennyi Pfizer mert hirtelen rájöttek, hogy ez kell a népnek, odacsörögtek a központba, hogy esteleg megdobnátok minket pár százezerrel?

Vagy az a koncepciód, ha nincs ez a "teszt" és magas az oltási hajlandóság minden vakcinára, akkor ugyanez a mennyiségű Pfizer nem lenne kidobva, hanem eldugnák egy raktárba, nehogy a nép megkapja? Azért ez már tényleg konteo színvonal lenne.

Nem azért oltanak Pfizerrel, mert bármire rájöttek volna, azért oltanak vele mert van. Amikor 4-5 hete Astra volt sok, akkor mindenkit Astrával hívtak, engem is.
MC12
az mondjuk elég szép, hogy szted teljesen mindegy miről posztolnak akkor remélem többször nem látom azt, hogy Fegyőr posztjait kritizálod hiszen az is teljesen mindegy ezen elvek mentén 😊

véleményem szerint igen is felismerés volt nekik az, hogy Pfizerre hajlandóak továbbra is elmenni az emberek míg kínaira kevésbé. Ha nem így lenne akkor mi értelme volt a két hetes kínai oltásprogram promonak ha már eleve tudták, hogy a Pfizer a nyerő? Ha ez így lenne akkor 2 héttel késleltették a sikeres védekezést.
Plusz akkor, hogy lehet, hogy hirtelen találtak 100 ezer Pfizert? Nagy része igen is félre volt téve (nem tudom milyen célból, állítólag 2. oltásra meg ki tudja még mire) még ha nem is sötét pincében vszeg.
meg akkor, hogy lehet az, hogy OV pénteken még azt mondta, hogy hetekig nem lesz Pfizer oltás, ma meg Gulyás azt mondja, hogy jövő héten bőven lesz? Nem elképzelhető, hogy félre akarták tenni (mondjuk a határon túli magyaroknak vagy fene tudja), de látták, hogy enélkül közelben nem lesz az 5 millió beoltott ezért átkalibrálták a történetet?
csebi
Én nem vittem el, ugyanazt írom az első kommentem óta, Ti - peterk kedvéért 😊 Te - próbálsz, próbáltok beleeröltetni egy olyan narratívát a történtekbe ami teljesen értelmetlen és logikátlan.

A Pfizer a kezdetek óta egy privilégizált vakcina volt, hol az eü dolgozók kapták, hol a tanárok, hol a kismamák de mindig valamilyen kijelölt csoport kapta a nagy részét. Csak a csoportokkal együtt elfogytak a regisztráltak is így egyszerűen nincs értelme továbbra is privilégizálni, mert a vakcina jön, a regisztrált meg nincs. Ezért mostmár oda lehet adni a tömegeknek is. Csak ennek semmi köze valamiféle rádöbbenéshez, vagy felismeréshez egyszerűen a matekhoz és a közvéleményhez. A Pfizer nyilvánosan lejelenti, hogy idehozott X-et, ha a kormány nem oltja el valami ördögi terv miatt, abba simán belebuknak a vakcina-fetisizmus miatt, így fogták magukat és tegnap óta ők a Pfizer legnagyobb támogatói.

Elértünk oda, amit jórpáran megírtak itt a fórumon, lehet válogatni. De ez nem azért van, mert idáig nem tudta a kormány, hogy Pfizerre vevők a népek, ne viccelj már. Szerinted erre nem volt konkrét kutatásuk? Hát még itt a fórumon is beszéltünk róla két hónapja, hogy a mediánnál meg a nézőpontnál is messze - messze a Pfizer volt a legnépszerűbb vakcina az emberek körében, valami 70%-al. Szerinted ezt a kormány nem tudta, és múlt hét pénteken jött rá? Egész egyszerűen idági több volt a kivételezett csoport mint amennyi Pfizer jött, ez meg most megfordult, ennyi.

"hogy lehet az, hogy OV pénteken még azt mondta, hogy hetekig nem lesz Pfizer
oltás"
Segítek: nem mondott igazat 😊

"Plusz akkor, hogy lehet, hogy hirtelen találtak 100 ezer Pfizert?"
Ez sem bonyolult: "Orbán Viktor reggeli rádióinterjúja és Müller Cecília déli sajtótájékoztatója alapján az érettségizőknek félretett Pfizer-oltásokból történt a tegnapi oltási kampány a Pfizer-vakcinákkal. " Mivel kb 75 ezren érettségiztek, ez még lehet is valid.

UI: Fegyőr posztjai habár értelmetlen hülyeségek, de viccesek, a kormányzati meg nem vicces és elég unalmas, így nyilván Fegyőrére jobb dolog reagálni 😊

“A kiábrándult idealistákból lettek a cinikusok”
több mint 4 éve
Willie Parker Pittsburgh Steelers Notre Dame Fighting Irish 17 128

MC12

csebi

MC12

csebi
Azért próbálnak minél több kínait eloltani, hogy a magáncégeknek a harmadik körökre több Pfizer maradjon, amit majd jó drágán eladnak neked meg nekem.
több mint 4 éve
peach Atlanta Falcons 15 780 — a new hope (again)
Azt csak halkan jegyzem meg a pfájzerezés közben, hogy lassan kezdjük elfelejteni, hogy ott hagytak koncnak 1.7 M modernát korábban, hogy ahelyett kínaival tudjanak turintyólni. Ha bármikor is érdekelte volna őket, hogy a nép milyen vakcinát szúratna legszívesebben akkor ez nyílván nem történik meg, mert azt már januárban is borítékolták, hogy a lakosság jelentős része köpni fog a csencses cuccra az amerikaival szemben

...nem , nem tündérke. A kívánság az kívánság. Térdelj csak le szépen...
több mint 4 éve
csi77 Chicago Bears Illinois Fighting Illini 9 255 — Bears & Illinois fan
Sobri Jóska
Szerintem ezt nyugodtan elengedheted. Ahogy a "nem lesz szezon"t is el kellett volna engedned korábban. Lehet, hogy ez lenne a logikus, de politikailag nem feltétlen jó lépés.

Szerkesztette: csi77

Hajrá Bad Bones!
A lányos apukáknak a legjobb!!
http://orig08.deviantart.net/fa61/f/2015/248/f/d/matt_forte_by_anyegin-d98fqaw.png
több mint 4 éve
mayet Purdue Boilermakers 155
Sobri Jóska
16 milliardot akarnak most is reklamra szanni, hogy a felkapaszkodott celobok szponzoraljanak.
nem lehetne inkabb abbol a penzbol kenyeret es bort adni az ostoba, gyari melos proliknak, hogy cserebe beszurjak?
gulas szerint nincs ra szukseg.
ajjj a franya plakat uzem is a loloe lehet.....