Koronavírus 2024

32 feliratkozó

több mint 5 éve
NB2 New England Patriots 28 156 — nabege2@yahoo.com
Ujabb plakát sztori:l 😁
A kormány megrendelte, s januar kozepeteol gyartjak az “egyutt legyőztük!” plakatokat.

Mindenki eldobjatja a maszkot. A nok a textilt is. Mi is menjunk be a parlamentbe, mint washingtonban.
Ventura
2 napja hallottam kolléganőmtől ugyanezt a sztorit, de én már nem írok ide semmi ilyesmit 😊
több mint 5 éve
Ventura Miami Dolphins Texas Longhorns 9 652 — 🏈🐬🐂🤘🏽
Ujabb plakát sztori:l 😁
A kormány megrendelte, s januar kozepeteol gyartjak az “egyutt legyőztük!” plakatokat.

Mindenki eldobjatja a maszkot. A nok a textilt is. Mi is menjunk be a parlamentbe, mint washingtonban.

“Uhm, we’re, to win games you have to win the game, umm, not lose the game… honestly. And that, that is how you lose the game.”
- HC Mike McDaniel, L vs. Patriots, week 2 -
-------------------------------------------------------------------

több mint 5 éve
Őszentsége Sobri Jóska Jacksonville Jaguars 36 100 — #NoStress
El sem hiszem, hogy egy Orbán féle intézkedést védek. 😀
peterk2005
Pláne úgy, hogy ez nem feltétlenül rossz intézkedés, de egy világválsággal kombinálva nem ítélhető meg önmagában.

Két észrevétel:
Egyik: Ismerősöm Kaposváron vett házat decemberben úgy, hogy az önerő a babaváró, amit szeptemberben kapott és a többi a CSOK. Konkrétan nulla forint saját pénzt tett bele, és a bejelentett fizetéseik is minimálbér környékiek.
Másik: Amit félreértettél, hogy nem a jó/rossz hitelkihelyezések miatt fog piacra kerülni rengeteg ingatlan, hanem azért, mert 1 millió embernek nem lesz munkája. Márpedig bevétel nélkül a jól kihelyezett hitelt se lehet törleszteni, így eladni kényszerül az ingatlant, hogy legyen pénze.

több mint 5 éve
peterk2005 udvari bolond Indianapolis Colts Stanford Cardinal 24 554 — The only discipline that lasts, is self discipline
Nálunk is most volt aktuális, és utánanézés után, meg a bankban is azt mondták, hogy jelzálognál ha az igazolt jövedelem meghaladja az 500.000-et akkor a fizetésed 60%-át terhelheted hitellel, ami úgy is összejöhet, hogy a te meg a párod fizuja együtt több mint 500.000. amit azért nem lehetetlen 2 embernek összehozni manapság.
Babavárónál meg ha felvetted akkor 3 hónap után beszámolják önerőbe, gondolom így sikerült kiügyeskedni.
kapitnono
Ez így igaz, ez a törvényi határ, a bankok ettől felfelé nem, lefelé eltérhetnek. De hozzá kell tenni, hogy ahhoz, hogy a 60%-ot megadják, kiemelt körzetben kell annak a lakásnak lennie, egy vidéki kisvárosban már nem nagyon lehet bankot találni amelyik bevállalja. És kell hozzá legalább 50% önerő is. A babaváró ugyan beszámítható önerőbe, de a törlesztőrészlete is beszámítódik a JTM-be ("jövedelemarányos törlesztőrészlet mutató"). Mindegy, messze eltértünk az eredeti témától. Biztosan vannak túlvállalt hitelek ma is, de összességében a mai hitelpiacon jóval alacsonyabb a rossz hitelkihelyezések aránya, jóval kevesebb dől be, mint az évtized elején / közepén. Viszont - ezen volt a hangsúly - a covid miatt sok olyan hitelfelvevő kerülhet bajba, akik "normál" esetben rendes törlesztők lennének, de a covid miatt képtelenek azt törleszteni. Ezeken segít a moratórium. (Lesznek nyilván olyanok, akik most bezuhannak, és 1 v. 2 év múlva sem tudnak felállni, de a többségük igen. Ennek a többségnek segítséget jelent a dolog.)

El sem hiszem, hogy egy Orbán féle intézkedést védek. 😀

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 5 éve
Őszentsége Sobri Jóska Jacksonville Jaguars 36 100 — #NoStress
Mindenki tudja, hogy egy ilyen járványt egyféleképpen lehet megállítani, de senki (nem közülünk, hanem a valóban döntéshelyzetben lévő állami vezetők közül a világ szinte összes országában) nem hajlandó meghozni azt a döntést, hogy 3 hétre ténylegesen bezárja az országot, és lezárja a határokat.
10 hónapja tart ez a szar, próbált már mindenki mindent, nyitott, zárt, korlátozott, szabályozott, de nincs olyan nap, hogy valamelyik európai országban (tegnap Angliában, ma a cseheknél) ne dőljön meg a napi új esetszám, vagy a halálozás rekordja.

Ha az ember csak kicsit elvonatkoztat, félreteszi az érintettségét és megpróbál kvázi külső szemlélőként, mintha egy alien lenne egy ufo-ban a Jupiter egyik holdján úgy megoldást találni, akkor nem fog mást, egyszerűbbet, hatékonyabbat, mint a 3 hét full karantén+valódi határzár.
És mégis, nem ez történik. 1-2 különleges helyzetben lévő országtól (pl. Új-Zéland, 2000 km-re minden más lakott helytől) eltekintve.
Vajon miért?

Egy régebbi projekt jut eszembe, amin évekkel ezelőtt dolgoztam, egy részterületért feleltem a cégemmel (marketingkommunikáció), de minden héten volt kooperáció, ahol minden vezető összegyűlt egyeztetésre, és közösen vitattuk meg a felmerülő problémákat. Ezek főleg a projekthez kapcsolódó szakmai problémák voltak, nem sok közöm volt hozzá, de elüldögéltem, ki volt fizetve.
Egy idő után nyilvánvaló lett, hogy van egy terület, kb. 12 ember, ami nagyon alulteljesít és ez egyre inkább kihat az egész projektre, hátráltatja a befejezését.
Ment a szokásos brainstorming, agyalás, mindenféle megoldás elhangzott, nem akartam belefolyni, de egy óra haszontalan szócséplés után felvetettem, hogy talán ki kéne mindenkit rúgni, és felvenni 12 új embert, vagy egy külső alvállalkozóra bízni az egészet, mert nincs más megoldás.
Lehurrogtak, hogy az embertelen, meg itt ilyet nem szokás, meg ez szakmai kérdés, meg drasztikus, stb.
Hát jó, nekem végülis mindegy, ha elnyúlik a befejezés annál több hónapot számlázhatok ki, nem forszíroztam a dolgot.
De a projekt hétről hétre csak nem haladt, már fél év csúszás összejött, mindenki sík ideg volt, majd végül kirúgták azt a 12 embert, belépett egy alvállalkozó, és befejezte azt a területet, és lezárulhatott az egész.
Tanulság: nyilván már az első pillanatban mindenki tisztába lett vele, hogy mi a megoldás, de húzták, halasztották, és csak akkor lépték meg, amikor már minden "kevésbbé drasztikus" alternatívát végigpróbáltak.
Amiknek így az égvilágon semmi értelme nem volt, de legalább nem is halt meg senki, nem lett egymillió ember munkanélküli.

több mint 5 éve
peterk2005 udvari bolond Indianapolis Colts Stanford Cardinal 24 554 — The only discipline that lasts, is self discipline
ilyen számoknál az USA-ban kár is lesz lassan oltani

BREAKING: US sets daily records for coronavirus cases and coronavirus deaths on Wednesday, according to
@NBCNews
count:

• 268,840 cases
• 3,920 deaths

The US has reported 1,345,873 coronavirus cases and 15,120 coronavirus deaths in 2021.

r.baggio
Egyelőre jobban állnak még ezekkel a számokkal is, mint mi. Mi akkor ne is rendeljünk vakcinát? 😀

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 5 éve
Mikey Cincinnati Bengals 21 094
De ha én Pesten belül sétálok 50 percet mert nekem most volt 5 és fél hete térdszalag műtétem, az nevezhető EÜ sétának, ami szabályos maszk nélkül?
kristóf17
Jobban fáj felvenni a maszkot ez időre, mint amennyire fáj a térded séta közben?
Mikey
Nem hívnám fájdalomnak szerencsére, inkább csak érzem.
kristóf17
és probléma a maszk?
őszintén kérdem mert nekem nem szokott túl nagy gondot jelenteni reggel mikor 30 percet sétálok a vonathoz (pár hetente megyek be pestre akkor)
Negritis
Igen, nagy probléma, mert vagy nem látok, vagy maszkot hordok.

Nem értem ezt a sok agresszív embert aki azonnal a másikra támad amint felmerül az a kérdés hogy kint hordjunk e maszkot vagy ne.
Ha kimegyek sétálni, mindig a szám alá húzom, és úgy indulok el, amíg nem megyek olyan részre, ahol mások is vannak, így is marad. Ha megbüntetnek érte, akkor így jártam. Nem gondolom ezért magam szar alaknak, mert zavar a maszk.
Nomac
Nem agresszivitás, nem támadás részemről ha kérdezek. Pusztán rettentően felelőtlennek és igénytelennek tartom azokat akik ilyen-olyan módon ügyeskednek hogy ne legyen rajtuk rendesen a maszk. Hogy a saját maga egészségét veszélyezteti az ilyen, az nem érdekes, a baj az hogy másét is. Emellett az ilyen nyakmelegítőként a nyakra letolt, széljelzőként a fülön lógatott, vagy szimplán az orr alá letolt maszk borzasztó igénytelen is. Tuti hogy minden kórokozót és koszt összegyűjt az ember nyakáról és arcáról, aztán szépen az orr elé helyezve meg az a levegő lesz belélegezve, ami azon átmegy.

Nyilván, a lentebb általam is említett helyzetben teljesen felesleges viselni, ugyanakkor a legjobb szabály még mindig az, hogy mindenhol kötelező hordani. Akkor nem tudod kimagyarázni hogy miért nincs rajtad. Én reflexből egy 100 ezerre büntetném azt aki baszik rendesen hordani. Mert aki a falu szélén hajnalban ügyeskedik, az a vonaton is fog, a főtéren is a tömegben, mindenhol.

Én szemüveges vagyok, mégsem rinyálok. Vettem maszkot, és hogy ráilleszkedjen az arcomra az orrom mellett, egy gémkapcsot beletoltam a varrás mentén a szélére ahol dupla réteg van és az orrom/arcom formájára hajlítottam, és innentől tökéletesen illeszkedik és nem párásodik a szemüvegem. Filléres megoldás volt két perc alatt. 😀 Nulla kényelmetlenséget okoz innentől kezdve, magamat és másokat is védek vele. Itt nálunk Tatabányán csak a vasútállomáson, buszmegállókban, piacon kötelező, de sokszor konkrétan elfelejtem levenni ahogy kiérek a vasútállomás épületéről, mert azt is elfelejtem hogy rajtam van.

Elképesztő az a picsogás, ami egy ilyen minimális szükséges kényelmetlenség miatt megy az emberek 95%-ánál. Kényelmetlen, nem kapok levegőt, akármi. Vegyél olyat ami kényelmes, meg amiben kapsz levegőt. Párásodik a szemüveged? Oldd meg hogy ne menjen rá a pára.

Végtelenül szánalmas és kiábrándító, komolyan. Az ilyen emberekkel mi lenne, ha komoly válság lenne, egy sokkal veszélyesebb vírus lenne, ne adj isten háború lenne? Bele se gondolok...

Ja, egy éve lassan elvesztettük a megszokott komfortos kis életünket, de emiatt meg is mutatkozik, mennyire megszoktuk a jó dolgunkat, és hogy mennyire képtelenek vagyunk (és nem is akarjuk!!) elviselni a legkisebb kényelmetlenséget is, ami ráadásul a saját érdekünk is.

S ahelyett hogy gondolkodó emberként tennénk azért hogy minél hamarabb eltűnjön ez a szar vírus, csak picsogunk és kibúvókat keresünk.
Mikey
Köszönöm, hogy megvilágítottad, hogy mekkora felelőtlen vagyok, mert a köztéri maszkviselést (a zsúfolt helyeket kivéve) értelmetlennek tartom és biztos vagyok benne, hogy egyetlen beteggel nem lenne több, ha az üres utcán nem hordanám.
DE hordom!
Szabálykövető ember vagyok, nem veszélyeztetek senkit, ha kint esetleg lejjebb húzom, csakis akkor, ha 50-100 méterre nincs a közelemben senki (gyarló vagyok, zavar, nem kapok rendesen levegőt, a munkahelyemen is hordani kell - lehet megkövezni).

NB2 példájában nem a rendőri fellépés a gáz, hanem az, hogy rögtön büntetett és nem figyelmeztetett. Nem zárt térben, hanem az utcán. Miért feltételezed, hogy sumákol? El is felejthette.

Szabályt sértett, de ne hasonlítsuk már a biztonsági övhöz vagy a piros lámpához.

Szóval köszi, hogy helyre tettél, engem a renitenst, de nyugi, HORDOM! (Ettől még faszság)
csi77
Hatalmas +1
Sajnos úgy látszik, hogy a covid nem csak az ízérzékelést képes elvenni az emberektől hanem a színérzékelést is. Sokan kurvára fekete-fehérben látják a világot ebben a témában.
KoporShow
Sokaknak még a szövegértését is rontja a vírus...

KYLE LARSON – TWO-TIME NASCAR CUP SERIES CHAMPION

A Liverbird upon my chest
We are men of Shankly's best
A team that plays the Liverpool way
And wins the championship in May
több mint 5 éve
Brouwerij van de Vrij Baltimore Ravens 14 071 — Слава Україні! Героям слава!

BREAKING: US sets daily records for coronavirus cases and coronavirus deaths on Wednesday, according to
@NBCNews
count:

• 268,840 cases
• 3,920 deaths

The US has reported 1,345,873 coronavirus cases and 15,120 coronavirus deaths in 2021.

r.baggio
Ezt így 2021-ben, azaz egy hét alatt? Az azért szép...
warr_b
Magyarország január: 788 halott, kb 80 per 1 millió lakos
Usa január: 15.120 halott, kb. 46 per 1 millió lakos

Mielőtt jönne Sobri, nyilván jelentősen különbözhet, mit tartanak ott és itt nyilván, mint COVID elhunyt.
somoskovig
Deaths 1M /pop:

13. USA - 1114
16. HUN - 1070

'csak az maradt tiéd, mit homlokod megett viselsz.'

"A világ igazságtalan. Ha elfogadod ezt, cinkos lesz a neved, ha pedig megváltoztatnád, hóhér." (Sartre)

Never forget Bucha, Borodyanka, Hostomel, Irpen, Kramatorszk, Mariupol, Rubizne, Popasna, Kremenchuk, Sievierodonetsk, Chasov Yar, Vinnytsia, Mikolajiv, Olenivka, Chaplyny, Izjum, Zaporizzsja, Kijiv, Bakhmut, Pravdyne, Marinka, Kherson, Dnipro, Soledar, Avdijivka, Slovyansk, Uman, Nova Kakhovka, Kryvyi Rih, Odessa, Pervomajszkij,Lviv, Pokrovsk, Chernihiv, Kostyantynivka, Hroza, Harkiv, 2023.12.29., Odessa, Chernihiv, Vovchansk, Harkiv, Okhmatdyt, Poltava, Lviv, Sumi, Ternopil
több mint 5 éve
somoskovig Jacksonville Jaguars 12 170 — Chiefs GM

@NBCNews
count:

• 268,840 cases
• 3,920 deaths

r.baggio
warr_b
Magyarország január: 788 halott, kb 80 per 1 millió lakos
Usa január: 15.120 halott, kb. 46 per 1 millió lakos

Mielőtt jönne Sobri, nyilván jelentősen különbözhet, mit tartanak ott és itt nyilván, mint COVID elhunyt.

több mint 5 éve
warr_b Washington Commanders 29 025 — Ő álla halála vérmosta fokán, Diadallal várta be végét.

@NBCNews
count:

• 268,840 cases
• 3,920 deaths

r.baggio

Hail to the Redskins! - Ad augusta per angusta
"I don't break the horizon
I erase it when I'm born"
több mint 5 éve
r.baggio Miami Dolphins Indiana Hoosiers 64 827 — no es importante

@NBCNews
count:

• 268,840 cases
• 3,920 deaths

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 5 éve
kapitnono New Orleans Saints Ohio State Buckeyes 10 146 — WHO DAT!!!!
Két észrevétel:
Ez nem igaz, mert feltételezed, hogy a moratórium alá vont hitelek eleve rossz hitelkihelyezések. Ez egyrészt nem igaz, mert a hitelpiac 2008 és a devizaválság óta folyamatosan tisztul, mára már nagyjából egészséges. Másrészt ha nem is lenne az, akkor sincs jelentősége, mert a moratóriumnak nincs negatív hatása hitelfizetésre. Nem eredményez több bedőlt hitelt, mint ami moratórium nélkül lett volna. Éppen ellenkezőleg, mert megmenti a bedőléstől azokat, akiknek a hitelei AZÉRT DŐLNÉNEK be, mert a covid válság miatt nem tudják fizetni.
peterk2005
én ezzel annyira nem értek egyet. ismerősi körömben van jó pár olyan hasonló történet, hogy pl vettek 40 misis házat abból 20 millió sima jelzálog hitel 20 millió önerő. azonban az önerőhöz felvettek 10 milliós babavárót, amit ugye egyben betoltak. bank azt látja, hogy volt 50% önerőjük és csak nekik tartoznak 20 millával miközben a lakás 75% hitelből van.

én is úgy gondolom, hogy ha vége a hitelmoratoóriumnak akkor itt nagy sírás lesz mindenhol. közvetlen szomszédék is már el akarták adni a vadiúj házat, mert nem bírták fizetni a hitelt 1 év után, de a moratórium megmentette őket. az elmúlt időben persze szórják a pénzt minden hülyeségre ahelyett, hogy előre takarékoskodnának ...
csebi
Még egyszer leírom akkor: ezek a hitelek bedőltek volna covid nélkül is, a moratóriumnak ezekre legfeljebb olyan hatása van, hogy kitolja a bedőlést. Mindegy. A moratóriumnak azokra a hitelekre van hatása, amiket covid nélkül tudnának fizetni az emberek, de a covid hozta nehéz helyzetbe őket, amiatt most, átmenetileg nem tudnák fizetni, de egyébként igen.

(Megj.: a bank látja a babavárót is, ma már minden hitelforma lekérdezhető és kötelező is lekérdeznie a bankoknak hitelbírálathoz. Egy sz*ros hitelkártya is már látszik, és terhel a keret 1/12-ével. És a jelzálog hitel esetén is látják, hogy az ingatlan 75%-a hitelből van fedezve, ami törvényileg ugyan a megengedett határnál van éppen, de extrém jól forgó helyek - BP belváros, Balaton - kivételével nincs bank amelyik ilyen arányba belemegy már egy ideje. És az igazolt jövedelemnek is elég magasnak kell lennie, mert egy 20 millás hitel még 20+ évre is 120-130 ezer per hó, plusz a babaváró, és ez együtt nem haladhatja meg a jövedelem 30%-át. 2020-ban a 25%-át, mert szigorítottak. És nem lehet mellé sem autóhitel, sem személyi kölcsön, semmi más, mert mindent lát és beszámol a bank. Szóval azok az ismerősök elég különlegesen ügyesek lehettek, hogy ilyen feltételekkel megkapták a hitelt, mert a húgom szerint - aki ilyen hitelek ügyintézésével is foglalkozik - ezt ő ránézésre se vállal már el néhány éve, hacsak nincs, megbízhatóan kényelmesen milliós havi jövedelem mögötte. Vagy az a babaváró nem babaváró, hanem CSOK volt, vagy hasonló.)
peterk2005
Nálunk is most volt aktuális, és utánanézés után, meg a bankban is azt mondták, hogy jelzálognál ha az igazolt jövedelem meghaladja az 500.000-et akkor a fizetésed 60%-át terhelheted hitellel, ami úgy is összejöhet, hogy a te meg a párod fizuja együtt több mint 500.000. amit azért nem lehetetlen 2 embernek összehozni manapság.
Babavárónál meg ha felvetted akkor 3 hónap után beszámolják önerőbe, gondolom így sikerült kiügyeskedni.

több mint 5 éve
Tegnap magamra haragítottam a topikot, akkor üssük tovább a vasat 😊
Lassan 2 havi maszkhasználat és általános bezárás mellett sem csökkennek a számok. Ugyanakkor vállalkozásokat heréltek ki, előbb utóbb csődbe juttatva őket. Eddig itt csak baggio írt róla, hogy elveszti a munkáját, Ha ez így halad tovább akár több tízezer ember kerülhet utcára. Ezek az embereknek nem lesz mit enni adni akár maguknak akár a gyerekeiknek. Hatalmas társadalmi feszültség lehet.
Mondanám erre az a válasz ha lesz mindenkinek oltás, akkor... Jah ha ilyen ütemben haladunk kb két év alatt kapja meg mindenki 😊
Ne mondjátok azt, hogy ez az egész hosszú távon működőképes, mert nagyon úgy látom, hogy nem. Az emberek egyre nagyobb része újra élni akar normálisan, aztán aki elkapja elkapja, aki nem nem. Oltassák be gyorsan, gyorsan azokat a nyuggereket akik kérték és igencsak gondolkodjanak el a nyitáson újra.

Lehet leharapni a fejem😊
NB2
 covid19.healthdata.org/hungary?view=total-deaths&tab=trend

"A világ igazságtalan. Ha elfogadod ezt, cinkos lesz a neved, ha pedig megváltoztatnád, hóhér." (Sartre)

Never forget Bucha, Borodyanka, Hostomel, Irpen, Kramatorszk, Mariupol, Rubizne, Popasna, Kremenchuk, Sievierodonetsk, Chasov Yar, Vinnytsia, Mikolajiv, Olenivka, Chaplyny, Izjum, Zaporizzsja, Kijiv, Bakhmut, Pravdyne, Marinka, Kherson, Dnipro, Soledar, Avdijivka, Slovyansk, Uman, Nova Kakhovka, Kryvyi Rih, Odessa, Pervomajszkij,Lviv, Pokrovsk, Chernihiv, Kostyantynivka, Hroza, Harkiv, 2023.12.29., Odessa, Chernihiv, Vovchansk, Harkiv, Okhmatdyt, Poltava, Lviv, Sumi, Ternopil
több mint 5 éve
Borbinho Indianapolis Colts Old Dominion Monarchs 11 535 — Rent Free - Megrögzött Colts Fan
Mondjuk ettől a nyuggerezéstől nekem kinyílik a bicska a zsebemben.
Bazzani
Par millio 60+os, irjuk le jarulekos vesztesegnek ha nem tudjak mindet beoltani januar vegeig 😀

"Overjoyed, the wolf devours his leg that's been torn off by a trap. Praised be the day that gave me food, he cries."
több mint 5 éve
Bazzani Detroit Lions Michigan Wolverines 24 093 — Axel Foley
Mondjuk ettől a nyuggerezéstől nekem kinyílik a bicska a zsebemben.

több mint 5 éve
Borbinho Indianapolis Colts Old Dominion Monarchs 11 535 — Rent Free - Megrögzött Colts Fan
Altalanos bezaras alatt arra gondolsz, hogy lehet utazni orszagok kozott, es reggel 5 es este 8 kozott azt csinalhat az ember amit szeretne?

Ha igen, akkor a tobbivel (mint hogy szazezrek veszitettek MAR el a munkajukat, dolgoznak csokkentett berert, stb) nem is foglalkoznek 😊

Egyebkent a napi 120 halott azert lenyegesen jobb, mint a 180. Heti szinten tobb, mint 400-al.
Meg a 12-15%os pozitiv minta is jobb, mint a 20% feletti

De oszinten nem ertem a kommented mondandojat.
Toroljek el a maszkhasznalatot meg az egyeb korlatozo intezkedeseket, nyissak a sulikat, mert az embereknek elnie kell? Vagy mi?

Es ha azt mondja a maradek 30 EU orszag meg a Fold tobbi orszaga, hogy oke, mostantol MOrol nem johet senki es MOra nem mehet senki, csak akit beoltottak?

Ha kinyitunk mindent ugy, hogy par tizezer embert se oltottak be, akkor hetek kerdese h a teljes EU osszeomlik, es akkor nem csak 5-6 korhazban lesz szukseg hutokontenerekre...

De cserebe lehetne az orszagon belul csapatni ezerrel, which is nice...

Szerkesztette: Borbinho

"Overjoyed, the wolf devours his leg that's been torn off by a trap. Praised be the day that gave me food, he cries."
több mint 5 éve
NB2 New England Patriots 28 156 — nabege2@yahoo.com
Tegnap magamra haragítottam a topikot, akkor üssük tovább a vasat 😊
Lassan 2 havi maszkhasználat és általános bezárás mellett sem csökkennek a számok. Ugyanakkor vállalkozásokat heréltek ki, előbb utóbb csődbe juttatva őket. Eddig itt csak baggio írt róla, hogy elveszti a munkáját, Ha ez így halad tovább akár több tízezer ember kerülhet utcára. Ezek az embereknek nem lesz mit enni adni akár maguknak akár a gyerekeiknek. Hatalmas társadalmi feszültség lehet.
Mondanám erre az a válasz ha lesz mindenkinek oltás, akkor... Jah ha ilyen ütemben haladunk kb két év alatt kapja meg mindenki 😊
Ne mondjátok azt, hogy ez az egész hosszú távon működőképes, mert nagyon úgy látom, hogy nem. Az emberek egyre nagyobb része újra élni akar normálisan, aztán aki elkapja elkapja, aki nem nem. Oltassák be gyorsan, gyorsan azokat a nyuggereket akik kérték és igencsak gondolkodjanak el a nyitáson újra.

Lehet leharapni a fejem😊
több mint 5 éve
csebi New York Giants Notre Dame Fighting Irish 26 682 — Lucas Scott
Két észrevétel:
Ez nem igaz, mert feltételezed, hogy a moratórium alá vont hitelek eleve rossz hitelkihelyezések. Ez egyrészt nem igaz, mert a hitelpiac 2008 és a devizaválság óta folyamatosan tisztul, mára már nagyjából egészséges. Másrészt ha nem is lenne az, akkor sincs jelentősége, mert a moratóriumnak nincs negatív hatása hitelfizetésre. Nem eredményez több bedőlt hitelt, mint ami moratórium nélkül lett volna. Éppen ellenkezőleg, mert megmenti a bedőléstől azokat, akiknek a hitelei AZÉRT DŐLNÉNEK be, mert a covid válság miatt nem tudják fizetni.
peterk2005
én ezzel annyira nem értek egyet. ismerősi körömben van jó pár olyan hasonló történet, hogy pl vettek 40 misis házat abból 20 millió sima jelzálog hitel 20 millió önerő. azonban az önerőhöz felvettek 10 milliós babavárót, amit ugye egyben betoltak. bank azt látja, hogy volt 50% önerőjük és csak nekik tartoznak 20 millával miközben a lakás 75% hitelből van.

én is úgy gondolom, hogy ha vége a hitelmoratoóriumnak akkor itt nagy sírás lesz mindenhol. közvetlen szomszédék is már el akarták adni a vadiúj házat, mert nem bírták fizetni a hitelt 1 év után, de a moratórium megmentette őket. az elmúlt időben persze szórják a pénzt minden hülyeségre ahelyett, hogy előre takarékoskodnának ...
csebi
Még egyszer leírom akkor: ezek a hitelek bedőltek volna covid nélkül is, a moratóriumnak ezekre legfeljebb olyan hatása van, hogy kitolja a bedőlést. Mindegy. A moratóriumnak azokra a hitelekre van hatása, amiket covid nélkül tudnának fizetni az emberek, de a covid hozta nehéz helyzetbe őket, amiatt most, átmenetileg nem tudnák fizetni, de egyébként igen.

(Megj.: a bank látja a babavárót is, ma már minden hitelforma lekérdezhető és kötelező is lekérdeznie a bankoknak hitelbírálathoz. Egy sz*ros hitelkártya is már látszik, és terhel a keret 1/12-ével. És a jelzálog hitel esetén is látják, hogy az ingatlan 75%-a hitelből van fedezve, ami törvényileg ugyan a megengedett határnál van éppen, de extrém jól forgó helyek - BP belváros, Balaton - kivételével nincs bank amelyik ilyen arányba belemegy már egy ideje. És az igazolt jövedelemnek is elég magasnak kell lennie, mert egy 20 millás hitel még 20+ évre is 120-130 ezer per hó, plusz a babaváró, és ez együtt nem haladhatja meg a jövedelem 30%-át. 2020-ban a 25%-át, mert szigorítottak. És nem lehet mellé sem autóhitel, sem személyi kölcsön, semmi más, mert mindent lát és beszámol a bank. Szóval azok az ismerősök elég különlegesen ügyesek lehettek, hogy ilyen feltételekkel megkapták a hitelt, mert a húgom szerint - aki ilyen hitelek ügyintézésével is foglalkozik - ezt ő ránézésre se vállal már el néhány éve, hacsak nincs, megbízhatóan kényelmesen milliós havi jövedelem mögötte. Vagy az a babaváró nem babaváró, hanem CSOK volt, vagy hasonló.)
peterk2005
ezt így nem tudtam, hogy azt is látják, elég érdekes akkor h megkapták, így ebben a bank is hibás sztem komolyan. biztosan babaváró volt, nem CSOK.

Ha meg akarjuk védeni a demokráciánkat, újra kell épitenünk azokat a normákat, amelyek egykor védelmezték. Ám ennel többet kell tennünk. E normákat ki kell terjesztenünk úgy, hogy egy sokszínű társadalom minden tagja számára elerhetők legyenek.
több mint 5 éve
Törölt felhasználó
 index.hu/belfold/2021/01/07/muller_cecilia_optorzs_vakcina/
Operatív Törzs: a digitális középiskolai oktatás folytatását javasoltuk
több mint 5 éve
FLZOLI Denver Broncos 12 661 — farkas.l.zoltan@gmail.com
 index.hu/techtud/egeszseg/2021/01/07/nem_hat_a_korona-antitest_a_del-afrikai_varians_ellen/
Vrij6
Hát ez remek hír... Még csak az kéne, hogy ez is elszabaduljon. Nincsenek rá gyógyszerek, nem jó a vakcina ellene és a többi korona variáns antitestjei sem, szóval újra el lehet kapni...

több mint 5 éve
Igor Baltimore Ravens TCU Horned Frogs 16 752 — No 1 duplaszánkó fan
harmadik napja nő az elhunytak száma. :/
Vrij6
A karácsony miatt bőven benne van egy szép rebound/egy harmadik hullám.... de ne legyen igazam.
Igor
Inkább a szilveszteri 30-40fős bulik.
Mert volt belőlük nem kevés.....
Bazzani
Ugyanaz a kategória a szememben... nyilván vannak árnyalatok, de az már másodlagos.

We didn't take this lightly for Johnny Unitas to share this plaza with the greatest defensive player of all time. (Steve Biscotti)

We did it our way. We made sure they started putting in rules for offense! (Ray Lewis)
több mint 5 éve
Bazzani Detroit Lions Michigan Wolverines 24 093 — Axel Foley
Vrij6
A karácsony miatt bőven benne van egy szép rebound/egy harmadik hullám.... de ne legyen igazam.
Igor
Inkább a szilveszteri 30-40fős bulik.
Mert volt belőlük nem kevés.....

több mint 5 éve
Két észrevétel:
peterk2005

csebi

Szerkesztette: peterk2005 udvari bolond

több mint 5 éve
Vrij6
Mert akkor 1 napra lement 98-ra. Az volt véletlen.
bcsarli
Na de eltelt már annyi idő, hogy a halálozás és szép lassan apadjon, plusz csökken a kórházban lévők száma. Hivatalosan.

több mint 5 éve
 index.hu/techtud/egeszseg/2021/01/07/nem_hat_a_korona-antitest_a_del-afrikai_varians_ellen/