Koronavírus 2024

32 feliratkozó

több mint 5 éve
r.baggio Miami Dolphins Indiana Hoosiers 64 829 — no es importante
Délelőtt elmentünk sétálni a fiúkkal a Duna-partra. Láttunk vagy 50 embert, és írd és mond (oké, a futókat, bringásokat még talán megérti az ember) rajtam kívül egyetlen egy emberen nem volt maszk. Se a sétálókon, se a kutyásokon, senkin. De összevetve a többi emberrel is, akiket a házak között láttunk az utcán, jó ha az emberek 15-20%-án volt összesen.
warr_b
Én maximálisan támogatom a maszk viselését ahol indokolt, de nyílt helyen, ahol nincs tömeg, miért kellene hordani?
Mikey
Csak azért, mert az önkormányzat kötelezővé tette az egész kerületben,
warr_b
Ja. Az úgy más. Akkor viszont miért nincs rendőr aki ellenőrzi és büntet?
Mikey
Gondolom el van foglalva az állomány a boltok meg a házi karanténok ellenőrzésével.
Mikor az ovis csoport volt offon, mert az óvónő lett pozitív, a szülők 2/3-a írta, hogy voltak ellenőrizni a rendőrök, volt akihez mindennap mentek.
warr_b
Nahát, ilyet se hall sokfelől az ember, hogy rendesen ellenőrzik a karantént.
Mikey
ismerősnél volt, hogy 5 perc eltéréssel mentek ki kétszer, mert a különböző ellenőrzését felelős egységek mind ugyanazt a listát kapták meg, így senki nem tudta, hogy kinek hova kell mennie... 😀

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 5 éve
clbass New Orleans Saints 3 166 — Saints fan
Most regisztráltam magam az oltásra.
Foglalkoztatási kör gondolom pipa a TB-ből és az adóbevallásból.
TAJ szám alapján valószínű szűrnek majd a kortörténetre, mert a krónikus betegséget firtató kérdés nem volt.
A kor nyilván ismert, de számomra értelmezhetetlen okból külön meg kell adni...
Ebből azért már lehet listázni!
több mint 5 éve
resistance is futile Las Vegas Raiders Michigan Wolverines 34 500
És a félreértések elkerülése és a felesleges politikai offthread elkerülése miatt:
Nem gondolom, hogy a magyar kormányzat jól védekezne, és nem gondolom, hogy a német, olasz, angol, szlovák vagy akármelyik kormányzat jól védekezik. Mind ugyanolyan rosszul védekezik, mert az lenne a hatékony védekezés, hogy 3 hét teljes karantén plusz határzár. És felesleges ezen rossz védekezések között sorrendet állítani, kb. annyit ér, mintha most sorba raknánk a darts vb-ről kiesetteket, hogy ki jobb, ki rosszabb. Semmi jelentősége nincs, mert már kiestek. Vagy az ember számba venné a volt csajait, hogy melyik jobb, rosszabb, de ez is irreleváns, mert elmúltak.

És látván más országok számait, teljesen feleslegesnek látom azt is, hogy 9 hónappal a vírus európai megjelenése után ténylegesen azon rugózzunk, hogy miként lehetséges "kordában tartani", meg "kezelni" a vírust, mert nem lehet.
El lehet fogadni, hogy sokan halnak meg, és megy az élet, ahogy tud, vagy be lehet zárkózni egy hónapnyi "letisztulásra" és utána óvatosan és vírusmentesen lehet élni tovább.
Nincs az a harmadik opció, hogy egy adott európai ország a fenti két opción kívül "jól kezeli a vírust".
Sobri Jóska
Khm, Ausztrália.
több mint 5 éve
Mikey Cincinnati Bengals 21 099
Délelőtt elmentünk sétálni a fiúkkal a Duna-partra. Láttunk vagy 50 embert, és írd és mond (oké, a futókat, bringásokat még talán megérti az ember) rajtam kívül egyetlen egy emberen nem volt maszk. Se a sétálókon, se a kutyásokon, senkin. De összevetve a többi emberrel is, akiket a házak között láttunk az utcán, jó ha az emberek 15-20%-án volt összesen.
warr_b
Én maximálisan támogatom a maszk viselését ahol indokolt, de nyílt helyen, ahol nincs tömeg, miért kellene hordani?
Mikey
warr_b
Mikey
Gondolom el van foglalva az állomány a boltok meg a házi karanténok ellenőrzésével.
Mikor az ovis csoport volt offon, mert az óvónő lett pozitív, a szülők 2/3-a írta, hogy voltak ellenőrizni a rendőrök, volt akihez mindennap mentek.
warr_b
Nahát, ilyet se hall sokfelől az ember, hogy rendesen ellenőrzik a karantént.

KYLE LARSON – TWO-TIME NASCAR CUP SERIES CHAMPION

A Liverbird upon my chest
We are men of Shankly's best
A team that plays the Liverpool way
And wins the championship in May
több mint 5 éve
warr_b Washington Commanders 29 029 — Ő álla halála vérmosta fokán, Diadallal várta be végét.
warr_b
Mikey
warr_b
Mikey

Hail to the Redskins! - Ad augusta per angusta
"I don't break the horizon
I erase it when I'm born"
több mint 5 éve
warr_b
Mikey
warr_b

több mint 5 éve
YoungZeeZee 9 509
Szlovákiában már azonosították a mutálódott, britektől származó vírustörzset.

Ide kapcsolódik, hogy a svájci turisztikai adatok szerint az elmúlt kettő hétben úgy 12000 brit turista fordult meg a svájci síparadicsomokban.

Csodás
Willie Parker
a brittek es a sieles? 😀
több mint 5 éve

Ide kapcsolódik, hogy a svájci turisztikai adatok szerint az elmúlt kettő hétben úgy 12000 brit turista fordult meg a svájci síparadicsomokban.

Csodás
Willie Parker
Ezt az észnélküli utazgatást mi a bánatos fasznak engedik amúgy?

több mint 5 éve
warr_b Washington Commanders 29 029 — Ő álla halála vérmosta fokán, Diadallal várta be végét.
warr_b
Mikey

több mint 5 éve
csebi New York Giants Notre Dame Fighting Irish 26 686 — Lucas Scott
És felesleges ezen rossz védekezések között sorrendet állítani, kb. annyit ér, mintha most sorba raknánk a darts vb-ről kiesetteket, hogy ki jobb, ki rosszabb. Semmi jelentősége nincs, mert már kiestek. Vagy az ember számba venné a volt csajait, hogy melyik jobb, rosszabb, de ez is irreleváns, mert elmúltak.
Sobri Jóska
Leírhatod ezt minden nap 100x, szokás szerint mint egy axiómat, alátámasztva egyre rosszabb példákkal, ettől még baromira nem lesz igaz az, hogy nincs jelentősége annak, hogy ki mennyire védekezik eredményesen. Ezt pedig megmondta már a dagadt is, egyet is értettem vele, leginkább a halálozások számában lehet mérni, amiben enyhén szólva nem állunk túl fényesen (persze mióta katasztrófálisak a számok e téren azóta kussol erről az egyébként általad többszörösen is politikai zseninek titulált hősöd - csak tudnám, ha akkora koponya akkor hogy rúghatott anno ezzel az idióta kijelentéssel egy ekkora politikai öngólt, ráadásul miután megborult a bili az addigi hős szerepet gyorsan levetkőzve kijelenti, hogy a kormánynak semmilyen felelőssége nincs 😀).
Értem, hogy neked tök mindegy hányan halnak meg az országban (persze nyilván csak szokás szerint addig amíg nem vagy benne érintett), de ezzel nem mindenki van így.
Szesze
Nem kussol. Felelősség őt és kormányát nem terheli ez ügyben.

Ha meg akarjuk védeni a demokráciánkat, újra kell épitenünk azokat a normákat, amelyek egykor védelmezték. Ám ennel többet kell tennünk. E normákat ki kell terjesztenünk úgy, hogy egy sokszínű társadalom minden tagja számára elerhetők legyenek.
több mint 5 éve
csebi New York Giants Notre Dame Fighting Irish 26 686 — Lucas Scott
Amúgy az h gyurcsanyista orvos kamararol beszélt az már feszegeti a szakmai kérdést is, mert épp azt a látszatot akarta keltetni ő is h a kamara nem orvosi hanem politikai alapon hozta a javaslatait.
csebi
A csúsztatásaid, rosszulemlékezéseid közül ezt az egyet emelem ki, ahol nem az volt a mondanivalóm lényege, hogy Kincses gyurcsányista, és emiatt nem lehet eleve igaza, hanem az, hogyha a Gyurcsány kormány egészségügyi államtitkára valaki, akkor ne lepődjön meg azon, ha leszarja a fejét és az általa vezetett társaságot a fideszes kormányzat. És ezt most is így vélem, így logikus.
Képzeld el, hogyha 2032-ben ha lesz valami szakmai jogászcsoport Polt vezetésével, és lesz egy nemfideszes kormány, akkor Polt meglátásait és a szerveződését egy adott konkrét helyzetben vastagon le fogják szarni, mondván ő fideszes, orbánista. És teljesen meg fogom azt is érteni.
Sobri Jóska
“Feszegetit” írtam és arra vonatkozólag h szakmai vitád nem volt dokival. Sztem fenti mondatom egyáltalán nem csúsztatás, és amit írsz az is rendben van, értem. Logikailag sem mondtam h bmi hiba volt a gondolkodásban, csak a politikai-szakmai vita síkon helyeztem el ezt.
Nincs ezzel baj, és így működik a politika: csak ne tegyünk úgy hogy ha vkit a szakmájában politikailag kifogasolsz akkor az nem VETHETI FEL a szakmai kérdést is nemcsak a politikait.

Ha meg akarjuk védeni a demokráciánkat, újra kell épitenünk azokat a normákat, amelyek egykor védelmezték. Ám ennel többet kell tennünk. E normákat ki kell terjesztenünk úgy, hogy egy sokszínű társadalom minden tagja számára elerhetők legyenek.
több mint 5 éve
Willie Parker Pittsburgh Steelers Notre Dame Fighting Irish 17 159

Csodás
több mint 5 éve
Szesze New York Giants 21 867 — Giants fan
És felesleges ezen rossz védekezések között sorrendet állítani, kb. annyit ér, mintha most sorba raknánk a darts vb-ről kiesetteket, hogy ki jobb, ki rosszabb. Semmi jelentősége nincs, mert már kiestek. Vagy az ember számba venné a volt csajait, hogy melyik jobb, rosszabb, de ez is irreleváns, mert elmúltak.
Sobri Jóska
Leírhatod ezt minden nap 100x, szokás szerint mint egy axiómat, alátámasztva egyre rosszabb példákkal, ettől még baromira nem lesz igaz az, hogy nincs jelentősége annak, hogy ki mennyire védekezik eredményesen. Ezt pedig megmondta már a dagadt is, egyet is értettem vele, leginkább a halálozások számában lehet mérni, amiben enyhén szólva nem állunk túl fényesen (persze mióta katasztrófálisak a számok e téren azóta kussol erről az egyébként általad többszörösen is politikai zseninek titulált hősöd - csak tudnám, ha akkora koponya akkor hogy rúghatott anno ezzel az idióta kijelentéssel egy ekkora politikai öngólt, ráadásul miután megborult a bili az addigi hős szerepet gyorsan levetkőzve kijelenti, hogy a kormánynak semmilyen felelőssége nincs 😀).
Értem, hogy neked tök mindegy hányan halnak meg az országban (persze nyilván csak szokás szerint addig amíg nem vagy benne érintett), de ezzel nem mindenki van így.
több mint 5 éve
warr_b

több mint 5 éve

több mint 5 éve
Őszentsége Sobri Jóska Jacksonville Jaguars 36 103 — #NoStress
És a félreértések elkerülése és a felesleges politikai offthread elkerülése miatt:
Nem gondolom, hogy a magyar kormányzat jól védekezne, és nem gondolom, hogy a német, olasz, angol, szlovák vagy akármelyik kormányzat jól védekezik. Mind ugyanolyan rosszul védekezik, mert az lenne a hatékony védekezés, hogy 3 hét teljes karantén plusz határzár. És felesleges ezen rossz védekezések között sorrendet állítani, kb. annyit ér, mintha most sorba raknánk a darts vb-ről kiesetteket, hogy ki jobb, ki rosszabb. Semmi jelentősége nincs, mert már kiestek. Vagy az ember számba venné a volt csajait, hogy melyik jobb, rosszabb, de ez is irreleváns, mert elmúltak.

És látván más országok számait, teljesen feleslegesnek látom azt is, hogy 9 hónappal a vírus európai megjelenése után ténylegesen azon rugózzunk, hogy miként lehetséges "kordában tartani", meg "kezelni" a vírust, mert nem lehet.
El lehet fogadni, hogy sokan halnak meg, és megy az élet, ahogy tud, vagy be lehet zárkózni egy hónapnyi "letisztulásra" és utána óvatosan és vírusmentesen lehet élni tovább.
Nincs az a harmadik opció, hogy egy adott európai ország a fenti két opción kívül "jól kezeli a vírust".

több mint 5 éve
Illetve őszintén érdekel, hogy aki szerint különböző finomhangolt metodikákkal lehet jól és rosszul védekezni a koronavírus világjárvány ellenében -eltekintve a teljes satutól-, az mivel magyarázza, hogy a németeknél, ahol fejlett az egészségügy, fegyelmezettek az emberek, jól védekezik a kormányzat hónapok óta, hogyan lehet, hogy ismét rekordmagas a halálozás? Nem szépen fokozatosan csökkeni kéne, hiszen már hónapok óta intézkedésben vannak? Nem lehet, hogy ezek a számok nem az eddig feltételezett feltételektől függenek, csakis kizárólag attól, hogy bezár e egy ország, vagy sem?
Mert nekem, akárhonnan nézem, az jön ki, hogy ha nincs teljes zárlat, akkor a vírus tarol, akármilyen fejlett/fejletlen egy ország egészségügyi infrastruktúrája, akármennyire szakszerű/dilettáns a vezetése, bármennyire is fegyelmezettek/fegyelmezetlenek a lakosai.

telex.hu/koronavirus/2020/12/23/egyetlen-nap-alatt-962-en-haltak-meg-a-jarvanyban-nemetorszagban

"A német járványügyi hatóság szerdán 962 koronavírusos halálesetről számolt be – ez az eddigi legmagasabb idevágó adat az országban a járvány kezdete óta. A korábbi rekord 952 volt, azt az adatot december 15-én rögzítették."

több mint 5 éve
Amúgy az h gyurcsanyista orvos kamararol beszélt az már feszegeti a szakmai kérdést is, mert épp azt a látszatot akarta keltetni ő is h a kamara nem orvosi hanem politikai alapon hozta a javaslatait.
csebi
A csúsztatásaid, rosszulemlékezéseid közül ezt az egyet emelem ki, ahol nem az volt a mondanivalóm lényege, hogy Kincses gyurcsányista, és emiatt nem lehet eleve igaza, hanem az, hogyha a Gyurcsány kormány egészségügyi államtitkára valaki, akkor ne lepődjön meg azon, ha leszarja a fejét és az általa vezetett társaságot a fideszes kormányzat. És ezt most is így vélem, így logikus.
Képzeld el, hogyha 2032-ben ha lesz valami szakmai jogászcsoport Polt vezetésével, és lesz egy nemfideszes kormány, akkor Polt meglátásait és a szerveződését egy adott konkrét helyzetben vastagon le fogják szarni, mondván ő fideszes, orbánista. És teljesen meg fogom azt is érteni.

több mint 5 éve
magyarországon miért nem kapnak azok segélyt, kik a jarvany kö9vetkeztében elvesztették munkájukat, rossz helyzetbe kerültek? CSökkentették a fizetésüket, átrakták alacsonyabb óraszámba? magyarországon miért nem?
Ventura
Mert Magyarország dolgozó ország és nem segélyen eltartott ország. Királyunk megmondta hogy nem akarja hogy az emberek munka helyett segélyért nyivákoljanak.
Mikey
Miért nem tettek félre fél/egy évre való pénzt? Ki az a hülye agyhalott aki nem számít egy ilyen vírusra? Meg is érdemli akkor.
Hajrá Magyarország, hajrá magyarok!
Bazzani
Meg egyébként is, az átlagfizetések olyan magasak, hogy nem kellene gondot okozzon a jelenlegi helyzet senkinek.

több mint 5 éve
csipkelli 4 010
Német számok lassan mehetnek a kék plakátokra. Baszki.
több mint 5 éve
Bazzani Detroit Lions Michigan Wolverines 24 094 — Axel Foley
magyarországon miért nem kapnak azok segélyt, kik a jarvany kö9vetkeztében elvesztették munkájukat, rossz helyzetbe kerültek? CSökkentették a fizetésüket, átrakták alacsonyabb óraszámba? magyarországon miért nem?
Ventura
Mert Magyarország dolgozó ország és nem segélyen eltartott ország. Királyunk megmondta hogy nem akarja hogy az emberek munka helyett segélyért nyivákoljanak.
Mikey
Miért nem tettek félre fél/egy évre való pénzt? Ki az a hülye agyhalott aki nem számít egy ilyen vírusra? Meg is érdemli akkor.
Hajrá Magyarország, hajrá magyarok!

több mint 5 éve
Ventura

több mint 5 éve
Klaci79 Pittsburgh Steelers Indiana Hoosiers 23 902
A lélegeztetőgépek beszerzéséhez hasonlóan hatalmas üzlet üzembe helyezni azokat. A Külügyminisztérium megrendelésén nem több tucat, hanem csak két vállalkozás osztozott, meglehetősen furcsán. Az eszközök beüzemeléséről szóló, a hvg360 birtokába jutott szerződésekből az is kiderült, hogy Szijjártó Péter tárcája nemcsak irracionális mennyiségű lélegeztetőgépet vett feleslegesen százmilliárdokért, hanem a beérkezettek közül szintén észszerűtlenül sokat bontatott fel, nézetett át és raktároztat közülük – további súlyos milliárdokért.
több mint 5 éve
NB2 New England Patriots 28 157 — nabege2@yahoo.com
Pontosítás: nem volt egyszerű megigényelni, tényleg volt, hogy 3x dobták vissza, de azért nagy nehezen csak megjött. Igaz, hogy azért egy 140e-s minimálbér helyett akkor kapott valaki kb 80-100 között.
A legfőbb problémát amúgy én abban látom, hogy össze-vissza adták a támogatásokat és nem gondoltak arra, hogy teszem nemcsak a szállodaipar, hanem az ehhez tartozó szolgáltatók, termelők is megrogynak. Mert ugye egy mosoda, aki mondjuk eddig 20 szállodára mosott, most alig-alig mos. A termelő akitől vette a nyersanyagot a kajához, szintén megborul.
Én akit egyedül tudok, hogy nem volt gondja az a gyógyszertár 😊

jah és igen van munkahely teremtés, pl ilyen:
 www.bama.hu/pr/jo-hir-is-jutott-a-nehez-ev-vegere-harkanyban-3441043/
mivel van ismerős azt mondta, hogy reggel fél5-kor mennek a buszra és aki nem fogadta el, arra igazán csúnyán néztek, sőt megfenyegették, hogy kirúgják

Szerkesztette: NB2
több mint 5 éve
Borbinho Indianapolis Colts Old Dominion Monarchs 11 535 — Rent Free - Megrögzött Colts Fan
Ventura
kapnak nem? Legalábbis egy (csekély) részük kap tudtommal. vmi olyasmi rémlik, hogy "a semmire nem fogunk fizetni", oké h kirúgtak, de keress mást, csinálunk új munkahelyet. De csak az elvégzett munkáért jár pénz, alamizsna nuku.

a kkv-t tavaszi megsegítéséből is az lett, hogy szinte senki nem élt vele (Mészárosék nyilván igen pl, biztos megszorultak :/ ), mert ellehetetlenítették az igénylési folyamatot. több helyen is lehetett olvasni példákat, hogy akik meg igényelték, azok még júliusban is a májusi bérpótlék kifizetésére vártak, aztán inkább visszamondták az egészet a picsába...

egyszerűbb ha 15 cégnek és így pár száz/ezer embernek kell segítséget nyújtani, mint több száz/ezer cégnek és több százezer munkavállalónak.

"Overjoyed, the wolf devours his leg that's been torn off by a trap. Praised be the day that gave me food, he cries."